Страници: 1 ... 19 20 [21]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Политическа Партия - ГЕРБ  (Прочетена 15627 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Car ivan
Newbie
*
Публикации: 3

« Отговор #300 -: (Събота) 31 Декември 2016, 16:27 »

-АМ Тракия затворена - изпълнителен директор на АПИ -Дончо Атанасов БСП
  -Бедствено положение в Карнобат -кмет трети мандат - Георги Димитров АБВ
  -100 млн.души спасени от терористи и злодеи-Брус Уилис бивш комсомолски секретар и таен любовник на Цола Драгойчева

Мафията си има сайтове и драскачи  Tongue
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6354
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #301 -: (Вторник) 03 Януари 2017, 20:42 »

 КАКВО ОЩЕ НИ ГОТВИТЕ, СТАХАНОВЦИ (БОРИСОВЦИ)? НА ФИНАЛ – КАТАСТРОФА И РАЗРУХА ЗА НАША СМЕТКА?

Автор: jivko1128

КАКВО ОЩЕ НИ ГОТВИТЕ, СТАХАНОВЦИ (БОРИСОВЦИ)?
НА ФИНАЛ – КАТАСТРОФА И РАЗРУХА ЗА НАША СМЕТКА?
Позволявам си да публикувам факти с много малко коментар, за да не се измества темата. Фактите са свързани с действия на правителството и парламента, които засягат всички нас и ще се изпълняват следващите управляващи, които и да са те.
Ако отворите сайта на МС, в сектор „Заседания“, ще установите, че през м декември МС е заседавал 5 пъти и последните две заседания са на 21 и 28 декември.
В „Държавен вестник“, брой 103 от 27.12.2016 година са публикувани 11 броя Постановления и 1 решение и всичките те са от 22.12.2016 година. Повечето постановления са изключително важни. Питам се кой на 22 декември прие тези 11 постановления, след като в този ден няма заседания на МС? Кой подписа тези постановления ОТ 22 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОДИНА както е посочено в Държавен вестник, като всички публикувани решения на МС са от дата 21 и 28 декември.
В извънредния брой на ДВ №104 от 29.12.2016 година е публикувано „Постановление № 374 от 22 декември 2016 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2017 г.“
Това може да има формално обяснение, но каквото и да е то, безспорно е едно – ЗАКОНЪТ НЕ ВАЖИ ЗА БОРИСОВ, ЗАКОНЪТ НЕ Е ВАЖИ ЗА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА БОРИСОВ. Може формално някой да се опита да обясни, че са заседавали и след 24.00 часа и така са отишли в другия ден. Не знам. А и няма значение. Политически погледнато, това е циничен абсурд. Постановления за увеличение на разходи, за нов размер на минимална заплата, за линия на бедност, за второстепенни разпоредители с бюджета ... Приети в последния ден преди празниците, публикувани в последните два дни на годината, при това най-важното постановление – в извънреден брой?
Същото поведения има и Народното събрание, където решенията са на хората на Борисов.
НС на 20, 21 и на 22 декември е приело рекорден брой закони. И не само това. С Укази на Президента Плевнелиев от 23.12.2016 година, всичките тези закони са изпратени за обнародване и са публикувани в ДВ №105 от 30.12.2016 година – ПОСЛЕДНИЯ РАБОТЕН ДЕН НА ГОДИНАТА.
Сигурно опонентите ми ще кажат, че се заяждам. И все пак, как, преди да обработи и да качи протокола и стенограмата от заседанието, проведено на 22.12.2016 година, Цецка Цачева изпрати приетите закони в Президентството?
Защо няма стенограма от 22.12.2016 година? За да не видим колко любими депутати са били там? За да не видим дали е имало кворум? За да не видим с колко гласа са приети Законът за особените залози и Търговския закон, за да не видим кой определи бъдещето на бизнеса?
Защото справката от 21.12.2016 година показва, че голяма част от публикуваните закони са приети с 84 гласа от 84 гласували, със 74 гласа от 84 гласували, с 82 гласа от 83 гласували, със 75 гласа от 75 гласували, с 69 гласа от 69 гласували.
В този период на трескава управленска и законодателна дейност бе приет почти без дискусия, на второ четене Закона за противодействие на тероризма, който крие редица заплахи за свободите и правата ни и овластява МВР, службите, армията и жандармерията с извънредни правомощия.
Как са приети законите на 22.12.2016 година и кой как е гласувал, може би някой ще ни каже в периода, в който трябва да ги изпълняваме, тъй като повечето от тях вече са влезли в сила.
Големият въпрос е до кога ще продължава всичко това?
Големият въпрос е какво предстои да ни се случи до 22 януари 2017 година?
Големият въпрос е няма ли кой да спре Борисов и Плевнелиев в техните последни дни?
Защо т. н. парламентарна и извънпарламентарна опозиция мълчи и не реагира по никакъв начин и с мълчаливото си съгласие позволява на премиера в оставка правителството му да си позволяват тия безобразия в края на мандата си?
Стахановщината в последните дни от живота на кабинета в оставка извиква много и основателни подозрения. Подозрения за залагане на капани и бомби със закъснител по пътя на следващите управляващи. Защо ли ми се струва, че Борисов по този начин проектира отклоняване на общественото внимание от безобразията, създадени от него и концентриране на това внимание към проблемите, които ще има служебния, а след него и редовния кабинет?
Борисов спасява собственото си личностно и политическо его и това е разбираемо и обяснимо. Въпросът обаче е каква е цената на това спасение и на неговото дезертиране от властта и отговорността? Защо Борисов превръща политическите си опоненти и противници в заложници на хаоса, създаден от него? Или заложниците отново ще сме ние, избирателите, народът, обикновените хора?
Любо КОЛЬОВСКИ

Кворум!? Тази дума отдавна я забраниха да се ползва в територията България! 84 дупетата са кворум! Значи спокойно може да ги съкратим на 100! Опозиция??? Ми бспето са като тях!
Активен

bojinkata
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #302 -: (Вторник) 03 Януари 2017, 21:00 »

===== Закона за противодействие на тероризма, който крие редица заплахи за свободите и правата ни и овластява МВР, службите, армията и жандармерията с извънредни правомощия.====

МВР си е МВР.
Него няма какво да овластяват. Както и жандармерията. Те си имат пълните правомощия отпреди.... но сега малко разширени в частта , че вече не е небходимо Съдебно Решение за извършване на задържания , обиски и претърсвания в домовете на гражданите , а може да действат по собствено усмотрение.


Виж , армията е друго нещо и това вече е сериозно.
Армията по презумция има само една функция и тя е да атакува и да се отбранява , използвайки зачисленото и оръжие. Армията няма нито обучението , нито инструментите за да извършва полицейски операции.
т.е. според новия Закон , чрез участието на армията се допуска да извърши задържания , обиски и претърсвания използвайки танкове , авиация и артилерия.
Този Закон е насочен изключително за потушаване на вътрешни безредици и репресия. За гражданска война.

Тук има един положителен и един отрицателен момент.

Положителния е , че българската армия е толкова беззъба в момента , че ако се съберат 2000 въоръжени мъже и ще я поставят на колене за 24 часа.

Отрицателния е , че което е позволено на българската армия - то по силата на международните съюзнически договори е позволено и на армиите на "съюзниците".
Което говори , че ако тука (недай Боже) се стигне до използване на армията , то това няма да бъде българската армия.Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6354
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #303 -: (Събота) 07 Януари 2017, 10:28 »

Шок! Сметната палата издаде: БОРИСОВ ЛЪЖЕ, ГЕРБ са Похарчили Колосална Сума Пари за Изборите! Цецка Гълта Милиони за компенсация, че не я избраха за Президент! Виж Тук:

Най-скъпата президентска кампания тази година е тази на ГЕРБ и техния нещастно куц кон Цецка Цачева!

Според данните на Сметната палата, публикувани днес на сайта на институцията, за да ни накарат да гласуваме за Цецка ПП ГЕРБ са похарчили над 1, 7 млн. лв.!

Представени са и документи, че парите са взети от партийната субсидия, като няма отбелязан нито един спонсор. Голяма част от крупната за мащабите на малка България сума е похарчена за концерти и певци, които са се драли по площади и мегдани в името на кръшната плевенска хубавица. Сред изпълнителите с най-големи хонорари, разбира се, е придворният герберски шут Веско Маринов, както и други певци, доказали лоялността си към партията.

Така поредната лъжа на Борисов, че за цялата предизборна кампания ГЕРБ похарчили има – няма 150 хил. лв. лъсна! Не, че Бащицата не е знаел, че крупните цифри ще излязат на светло, но е разчитал никой да не ги прочете, а придворните му медии да си премълчат. Но понеже няма как да купи 100 процента от вестниците и сайтовете, носът на Премиера- Пинокио стана още по-дълъг.

През цялото време на Президентската кампания Борисов бърчеше вежди, размахваше пръст по телевизията и обвиняваше БСП, че харчели луди пари за изборите, а ГЕРБ, видите ли, са скромни и пестеливи. Пък който повярва – повярва! Все е файда!

Според изнесените днес документи обаче се оказва, че БСП са похарчили за изборите двойно по-малко, а на всичкото отгоре ген. Радев се е самоспонсорирал с 40 хиляди лева от спестяванията си, а Илияна Йотова – с 20 хиляди. Президентската двойка Радев-Йотова дори е поела сама разходите си по пътуванията из страната за срещи с избиратели, а основните харчлъци на червената партия са за билбордове и интервюта по телевизиите, където по време на кампания всички партии, освен управляващата ГЕРБ, си плащат!

Трайчо Трайков се нарежда на трето място по изразходени средства, които също са отишли за билбордове и интервюта. Обединените пък патриоти са разчитали предимно на народната любов и не са могли да преодолеят пословичната си свидливост, поради което са пръснали скромните 470 000 лв, поделяйки този разход поравно между трите националистически партии в коалицията.

Пак според данните на сметната палата сред най-евтините кампании е тази на Веселин Марешки, който се е бръкнал лично в джоба и e платил едва 250 бона.

Така думите на Борисов кой колко е дал и особено обвиненията му срещу БСП, че са го били, защото хвърлили луди пари за кампанията си, се оказаха въздух под налягане, лъжа, манипулация и поредният му опит да извърти истината и да промие мозъците на малкото му останали лековерни избиратели.

Вярно е единствено, че някой е дал много пари да спечели изборите и това е самият Борисов. Факт, който той няма да коментира. Ще се направи, че не го е чул. А платените МУ медии услужливо ще мълчат като пукали по въпроса.

Та как иначе? Нали самите те глътнаха част от тези пари?

А Цецка може и да загуби на изборите, но реално спечели!

Който не вярва, нека я проследи.

Вместо да се скрие вдън земя от срам, че получи само 33 процента доверие от гласувалите, но всъщност само 17 % от българските граждани гласуваха за нея (ако сложим в сметките и негласувалите), тя отиде гордо на работа, все едно роса я е накапала и продължи с комсомолски хъс да бие парламентарния звънец. Всеки друг след този резил би си подал оставката. Но гербаджиите са оперирани от чувство за срам и достойнство.

И не само остана Цецка като председател на Парламента, въпреки, че се беше заклела при загуба да го напусне!

Цачева продължи да ползва гардовете си като лична собственост и нейни слуги.

Папараци я хванаха във фризьорски салон, където трима коафьори се суетяха върху безнадеждната й прическа, а отвън 2 яки момчета я охраняваха от… народната любов.

Шефката обаче на парламента изнагля още повече:

Преди празниците отиде в столичен хипермаркет да се зареди с луканки и мезета. Единият гард буташе количката й, другият разбутваше тълпата купувачи, за да й стори място да си пазарува спокойно, а третият отцепи цяла каса, за да може Цецка да се разплати, без да чака с плебеите на опашка.

Наглост и лъжи, лъжи и наглост.

Една партия е яхнала България и шефовете й се държат като дерибеи!

Народните пари се харчат за лукса им, за колите, за гардовете и дори за прическите им.

Още малко и ще започнат да се къпят с мляко. А може би и го правят, но просто не знаем.

Една партия се самозабрави дотолкова, че дори не се извинява за лъжите си, а за провалите й са виновни – комунистите. Винаги!

Не, господа гербаджии!

Сами сте си виновни!

Писна ни да лъжете, че няма пари за детски надбавки и пенсии, но да намирате за концерти на Веско Маринов, за армия от гардове, за служебни коли и вертолети, с които тичате да си правите селфита с озъбеното лице на човешкото нещастие!

Писна ни да пращаме смс-и за болни деца, защото Здравната каса нямала средства, а Цачева да дава 1 500 лева за един обяд при това сама.

Писна ни от просташкия ви лукс, от самозабравянето, от безпардонното ви държание на собственици на България и на нейния народ.

Писна ни да си играете с нас, да ни тъпчете и мачкате, докато ни се хилите гадно и лигаво от екрана.

След толкова престъпления – криминални и морални – винаги влиза съдът на суверена!

Затова от април няма да ви има!

Въпросът сега е само как да ви изхвърлим: По легитимния начин или… Skandalno.net

 
Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6354
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #304 -: (Неделя) 08 Януари 2017, 10:10 »

Това е договорът за заем от 8 милиарда евро, с този договор директно се вкарва Борисов, Горанов и целия ГЕРБ в затвора

Автор: zahariada
 
Това е договорът за заем от 8 милиарда евро, с този договор директно се вкарва Борисов, Горанов и целия ГЕРБ в затвора
Публикувано на 07.01.2017  в България


Това е договорът за заем от 8 милиарда евро, с този договор директно се вкарва Бойко Методиев Борисов, Владислав Горанов, Цецка Цачева и целия ГЕРБ в затвора.

Става дума за това, че България се отказва от имунитет, /суверенитет/ или иначе казано гарант по договора е цялото имущество на държавата. Изключение са посолствата, които не са българска територия, собствеността на финансовото министерство и имуществото на министерството на отбраната.ТОВА Е ТЕКСТЪТ ОТ ДОГОВОРА ЗА ЗАЕМА , С КОЙТО СЕ ДОКАЗВА, ЧЕ  ПОДПИСАЛИТЕ ГО СА ДЪРЖАВНИ ИЗМЕННИЦИ, И ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, не такава измислена „държавна  измяна“ като при Алексей Петров, а ИСТИНСКА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!

Чл. 103. (Доп. – ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.

Чл. 107.  Който създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, транспорта, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи – с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. / РАДИО42

Тук са текстовете от договора:
http://zahariada.blog.bg/novini/2017/01/08/tova-e-dogovoryt-za-zaem-ot-8-miliarda-evro-s-tozi-dogovor-d.1501759
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6354
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #305 -: (Сряда) 11 Януари 2017, 11:28 »

Писмо до посолството на САЩ разкрива схемата „Булгартабак“ с участието на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Ахмед Доган
Публикувано на 09.01.2017  в България

Финансирането на КОЙ било свързано с контрабанда на цигари към терористични организации и пране на пари през европейски държави

На снимката от сайта на Ал Арабия ТВ: Джихадисти с кашон от цигари марка „Престиж“ производство на Булгартабак.
Епистоларно изложение на 15 страници до американския посланик Марси Рийс, получено в платформата Болканлийкс, претендира, че разкрива същността на модела «КОЙ» и действащото в България престъпно задкулисие. Това става през призмата на приватизацията на «Булгартабак» и търговски операции на компанията, които се свързват с финансиране на дейности на терористични ислямски организации.

Копието, с което Биволъ разполага, е подписано от лица, които не могат да се идентифицират еднозначно:  Л. Н., М. Е. и Д. К., от името на неизвестния до момента «Граждански комитет за възраждане на България». Пълните имена се пазят в редакцията.

Биволъ се обърна към американското посолство с въпрос дали такова писмо е било получено. След като поискаха уточнения за авторите и съдържанието, оттам отговориха, че не могат да дадат информация за съдбата на писмото, тъй като сред подателите не фигурират сътрудници на сайта. Не е отречен обаче самият факт на съществуването и получаването на писмото.

Като мотор на схемата е посочен депутатът Делян Пеевски, финансиран от Цветан Василев чрез КТБ, но са цитирани и имената на Бойко Борисов, Ахмед Доган, приближения до премиера бизнесмен Александър Сталийски, бизнесмените Атанас Щерев и Антон Петров и майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева. Подставени лица в схемите са адв. Александър Ангелов и представителят на «Булгартабак» Венцислав Чолаков – посочени като особено доверени лица на Пеевски.

Експозето повтаря вече публикувана информация за участието чрез подставени фирми на Бойко Борисов, Сталийски и Доган в «Булгартабак» след приватизацията, извършена с помощта на КТБ, Цветан Василев и руската VTB Capital. Информацията обаче не получи гражданственост в медиите и не стана обект на интерес от страна на комисията «КТБ» в Народното събрание.

8,5% от „Булгартабак“ като политическа комисионна за приватизацията?

Още през февруари финансовият журналист Мирослав Иванов публикува в блога си кореспонденция с вид на теч от електронна поща. Писмата и схемите, чийто автор се предполага, че е адв. Ангелов, описват в детайли какво се случва с активите на „Булгартабак“ и как е структурирана собствеността на основния акционер BT Invest.
Схемите, публикувани от Мирослав Иванов и препубликувани с негово съгласие. Подчертаванията са на Биволъ.

Писмото до Марси Рийс се позовава на тези схеми и твърди, че височайшата политическа благословия за приватизацията през 2011 г. има конкретно материално изражение: 8,5% от активите на фирмата. Ставало дума за комисиона, разпределена между премиера Бойко Борисов чрез Grand Investors Ltd., Ахмед Доган чрез офшорката Vitality Invest Limited (в писмото е посочена с транскрипцията Vilarity Invest Limited) и Александър Сталийски – посочен като топлата връзка на Пеевски с Борисов и Доган в бизнеса.

Чрез сложна плетеница от офшорки и фондации, регистрирани в Британските Вирджински острови и в Лихтенщайн, активите са разпределени между основните играчи: Делян Пеевски, «Пещаците», и комисионерите: Борисов, Доган и Сталийски, които се крият зад адв. Ангелов като „прокси“ – твърди се в писмото. Процентът на комисионата за политическите лица не изглежда много голям, но трябва да се отбележи, че официално Булгартабак продължава да е „златна кокошка“, която генерира официални печалби за десетки милиони евро, а за неофициалните от контрабанда може само да се предполага.

Биволъ успя да намери данни за някои от тези фирми, регистрирани в Лихтенщайн, и от наличните документи се потвърждава, че те използват едни и същи посредници от адвокатската кантора «Walch & Shurti», посочена в писмото като основен «улеснител» на схемите в Лихтенщайн. Събраните до момента оперативни данни дават сериозни основания да се счита, че цялата сделка около придобиването на активите на едно от най-големите български предприятия е свързана с колосална корупция, конфликт на интереси и криминално пране на пари.

В писмото е посочена ключовата роля на дубайската офшорка TGI Middle East FZE, която притежава Livero Establishment, регистрирана в Лихтенщайн. Зададени са въпроси за произхода на парите за сделката, с която в крайна сметка собствеността на „Булгартабак“ беше прехвърлена от VTB Capital на офшорните фирми.

Ислямско-терористична връзка

Според авторите на писмото финансите за сделката «Булгартабак» са с произход контрабанда на цигари и пране на пари от транзакции с терористични ислямски организации.

Голяма част от текста на писмото до Рийс е посветена на връзката на Делян Пеевски с финансирането на радикални ислямски организации. Още през 2010 г. про*уратурата обявява, че главата на нелегалната ислямска организация Ал Вакъф Ал Ислами в България е Саид Муутлу. ДАНС е имала индикации, че  компании, свързани с Пеевски, са финансирали дейността на организацията на Саид Муутлу.  Разработките обаче били покрити и това станало под влиянието на бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев, също посочен като близък до Пеевски.

Припомня се, че през 2013 г. «групата от Егмонт» – неформална асоциация на финансовите разузнавания от различни страни, предлага споразумение за споделяне на информация във връзка с финансирането на тероризма. Меморандумът е подписан от Германия, Италия, Холандия, Словения и САЩ и по-късно от други страни. България обаче отказва да се присъедини заради позицията на депутата Йордан Цонев (тогава шеф на бюджетната комисия) и Делян Пеевски. Така е било осуетено сътрудничеството в борбата с финансирането на тероризма.

Тези информации косвено..................................................................
http://bultimes.com/pismo-do-posolstvoto-na-sasht-razkriva-shemata-bulgartabak-s-uchastieto-na-bojko-borisov-delyan-peevski-i-ahmed-dogan/
Активен

bojinkata
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3461
xaumana@abv.bg

« Отговор #306 -: (Сряда) 11 Януари 2017, 11:37 »

А сещате ли се за онзи случай миналата година, когато някой българин беше писал на джихадистки туитър въпроса "Защо вие от Ислямска държава не правите атентати в България?", и арабите му бяха отговорили "Защото обичаме Каменица!"  ?
Активен

Per aspera ad astra - Свирепа вяра, смегчена от мъдростта на науката, е ключът!

june1900blog . wordpress . com
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6354
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #307 -: (Сряда) 11 Януари 2017, 20:32 »

В студа: Изнасяме ток за Турция по 4 цента, внасяме от Румъния по 18 цента…
     
inShare
Pan.bg
11 яну 2017 | 12:43 views (461) commentaries(1)
img Супер абсурд е родила герберската политика в енергетиката в студените дни. Оказва се, че поради липса на мощности, е трябвало да ни спасява Румъния. Въпреки опроверженията, се оказа, че все пак внос на ток е имало. В същото време, статистиката сочи, че сме изнасяли за Гърция и Македония – малки количества, и огромни количества – за Турция.

Както е известно, енергийната мафия лапа големи пари от това, че купува евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“ и го продава пак евтино, но с малка печалба на Турция. Оборотът обаче е огромен и печалбите също. В същото време българските потребители са задължени да плащат за скъпия ток на зелени централи, американски инвеститори и пр. Ток, който турците и не помислят да купуват. Така се получава абсурд да снабдяваме Турция с по-евтин ток, отколкото българите.

Но абсурдът става гигантски в студени дни, когато токът не достига и у нас. В този случай, би следвало да се спре всякакъв износ и да се захрани вътрешният пазар. Това е абсолютно позволено от всички международни договори.

Но в този случай, енергийните олигарси ще пропуснат част от приходите от износ. Ще загубят пари. Ето защо, вместо това да се направи, и да се дозахраним с евтин док от АЕЦ-а, ние сме внасяли от Румъния.

Журналистът Григор Лилов съобщи, че в тези тежки зимни дни, цената на борсата е ударила 34 ст. на киловатчас. Т.е. около 18 евроцента. По толкова сме плащали. Същевременно към Турция изнасяме за около 4 евроцента. Изнасяме евтиното, за да печелят олигарсите около властта, а внасяме скъпо, за да го продаваме на народа.

Гарантирано от ГЕРБ, както се казва…

ГН/GN - See more at: http://www.pan.bg/view_article-61-367766-V-studa-Iznasyame-tok-za-Turciya-po-4-centa-vnasyame-ot-Rumyniya-po-18-centa.html#sthash.dZxkBgVR.IuE4tHZ7.dpuf
http://www.pan.bg/view_article-61-367766-V-studa-Iznasyame-tok-za-Turciya-po-4-centa-vnasyame-ot-Rumyniya-po-18-centa.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6354
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #308 -: (Вторник) 17 Януари 2017, 21:18 »

 Януари 1997 - януари 2017 г. С факти срещу лъжите на ГЕРБ за успехите по време на управлението "Борисов".

Автор: 1997

Дума 18. Януари 2017 , брой: 12 Пламен Милев
През последните няколко дни от началото на новата 2017 г. телевизиите целенасочено ни припомняха събитията от януари 1997 г. по повод на 20-годишнината от погрома над парламента, както и катастрофата и апокалипсиса, който правителството на Жан Виденов оставило след себе си. В същото време Бойко Борисов не спира да ни залива с хвалби за своето управление. За да бъдем обективни, нека съпоставим някои данни.

Тотален коефициент на заетост

(данните са от Total economy database и Центъра за либерални стратегии).
Така например от идването на власт на кабинета "Виденов" през 1994 г. до януари 1997 г. тоталният коефициент на заетост нараства от 41,6 на 44,3%, или с 1,7 процентни пункта.
След него чак до 2004 г. заетостта остава под 44%. Едва през 2004 г. заетостта започва да нараства, като достига най-висока точка от 52,52% през 2008 г. по време на Тройната коалиция.
От идването на власт на Борисов заетостта постоянно намалява, за да стигне до 48,83% през 2012 г.

Реален национален доход на човек от населението в България

в сравнение със средния в света (данните са от Total economy database и Центъра за либерални стратегии).
Конкретният показател е реалният БВП на човек от населението, изразен в константни условни EKS долари от 2013 г. с преизчислени покупателни паритети от 2005 г. От графиката се вижда, че в резултат на управлението на ГЕРБ реалната покупателна способност е намаляла близо 3 пъти.
Особено любопитен е фактът, че по този показател разлика между 2013 г. и 1989 г. всъщност почти няма. И в двете години реалният национален доход на човек от населението в България е с около 3,5 процента по-висок от средния за света, т.е. по този показател ГЕРБ ни върнаха до началото на прехода.

Общо благосъстояние на българина

(данните са въз основа на доклада Global Wealth Report на Credit Suisse).
Наблюдава се интересно движение на благосъстоянието на страната през последните десет години. Общото богатство на българите е намаляло рязко спрямо нивата в края на 2007 г. преди финансовата криза - тогава то е било в размер на 113 млрд. долара.
По време на кризата то отчита спад до 2010 г. (88 млрд. долара), но след това отново започва да расте, като през 2013 г. се увеличава до 116 млрд. долара. Оттогава насам обаче отново намалява всяка година, като реално през 2016 г. достига до най-ниските си нива за последното десетилетие.
Въпреки посочената по-горе статистика, представителите на ГЕРБ продължават да се хвалят колко много е постигнала България през тяхното управление и колко много мисли за хората Б. Борисов. Доколко грижата за българина е приоритет на Борисов можем да съдим от следното сравнение: Държавата дава на ден по 4,29 лв. за порцион на бежанците, а в "Пирогов" - по 3,50 лв. за порцион на пациентите.
В заключение, през 2016 г. у нас са родени по-малко деца, отколкото през 1997-а - годината на банкови фалити и хиперинфлация. Съответно 59 828 - срещу 64 125 деца.
Ако през зимата на 1997 г. България е на ръба на катастрофа, то 20 години след нея ГЕРБ оставя след себе си апокалипсис.http://1997.blog.bg/biznes/2017/01/17/ianuari-1997-ianuari-2017-g-s-fakti-sreshtu-lyjite-na-gerb-z.1503947
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6354
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #309 -: Днес в 17:59 »

БОРИСОВ Е КАТАСТРОФА, А НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА Е, ЧЕ НЯМА АЛТЕРНАТИВА.

РУМЕН РАДЕВ   Опитът на Борисов за десет години управление, седем от тях като премиер е следния – белот, проститутки, ловни стопанства, интервюта, Пеевски, Котараци, футбол, тенис, проститутки, ловни стопанства, Пеевски, Котараци, белот, белот, терца, ленти, ленти, ленти, оргия, Меркел, Брюксел, ленти, оргия, белот, Пеевски, Котараци, избори, Цецо, белот, тенис, мачле, футбол, ленти, министерски съвет, ловни стопанства…Това не е метафора, а ужасяващата реалност. Казвам го като журналист, който е проучил достатъчен брой достоверни източници. И това го знаят всички. И Румяна Бъчварова, която се е загрижила за липсата на опит в политиката. Борисов е катастрофа на всички нас, които допуснахме този феномен, а най-голямата лъжа е, че няма алтернатива, без него България ще загине, а всеки претендент за властта е самодеец с липса на опит. Ужасени са, защото знаят, че са дъното и всеки, който направи три прости крачки, за да се отлепи от него ще ги засенчи и ще станат вкупом непотребни и забравени. Нахални, обсебени от властта примитиви.„Румяна Бъчварова: Радев и екипът му нямат опит, това се видя и от словото му“

Румяна, която познавам лично от общата ни работа за Костов и ДСБ нямаше никакъв опит за политиката, камоли за МВР. Цецка стана председател на парламента директно от юристконсултството си в Плевен. За Боко какво да кажем – от мияч на колите на Маргините, Васил Божков и със спомените си за Винету (филма с Гойко Митич, а не книгата и затова е запомнил това заглавие) стана премиер. Румяна и останалите гербаджии са каймака на некомпетентността и примитивизма в политиката и точно от тях не бих приел оценки за политическия опит на другите. Особено за хора, които цял живот са командвали други хора и влизат в политиката с доста по-голяма експертиза в работата с другите (каквато е политиката) от тези палячовци. България ще започне да се оправя когато такива пресметливи и посредствени недоразумения като тази жена и нейните началници бъдат изхвърлени далеч от властта.

ЯВОР ДАЧКОВЯвор Дачков
Активен

bojinkata
Страници: 1 ... 19 20 [21]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални