Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ирационалния свят и възможностите за опознаването му  (Прочетена 6401 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #15 -: (Неделя) 16 Декември 2012, 00:03 »

Аз нещо не успях да разбера вашите гледни точки по въпроса за свободната човешка воля (тук на Земята)? Как тя оказва влияние на развитието на процеса? На еволюцията на живота? От тук ще си проличат различията във вижданията, които имаме.


А има и нещо друго според мен, пак с конспиративния елемент свързано. Ако не ви е интересно, го пропуснете, понеже трудно намираш съмишленици в тая посока - това падение на човешкото съзнание не е първото, а е едно от поредните. През определени периоди настъпват "златни времена" и "тъмни времена" в нашата Слънчева система. Тези явления са закономерни и циклични. Онези живели в златните времена са се опитвали да оставят послания за тези, които ще живеят в тъмните времена.
Дали чрез инвазията на кръстоносните походи и конкестадорите, не са потулени посланията? Дали тези послания в момента са притежание на определени затворени общества?
След изпращането на настоящия цикъл от календара на маите, дали не идват поредните златни времена? Аз си мисля, че е доста рано да се прибираме "вкъщи", има още доста задачи.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #16 -: (Неделя) 16 Декември 2012, 00:53 »

Аз нещо не успях да разбера вашите гледни точки по въпроса за свободната човешка воля (тук на Земята)? Как тя оказва влияние на развитието на процеса? На еволюцията на живота? От тук ще си проличат различията във вижданията, които имаме.
Ами...аз ще се опитам да изкажа своето виждане: ти си това което си и нивото ти е такова каквото е. Не можеш да порастнеш "волево" по-бързо, отколкото е технологично възможното. Във всеки един момент от време, ти правиш максимума на който си способен /знаеш го или не, разбираш го или не/. Привличаш точно необходимите ти случки, хора, ситуации. Правиш го чрез вибрацията си. Тя не лъже. Тя те отразява точно във всеки един момент. Може да се мислиш за позитивен, а вибрацията ти да говори друго, може да се мислиш за привлекателен, а вибрацията ти да говори друго и т.н. Свободни сме, имаме свободна воля, но не можем да я практикуваме по начин, който винаги да устройва нашето его. Защото не можем волево да управляваме вибрацията си. Тя /вибрацията ни/ е резултантна от опита ни, от онези неща, които знаем "с кожата си", както се казва, резултантна е на еволюцията на същността ни, резултантна е на начина по който същността ни реагира на амнезията...
Можем с ума си да влияем на много мъничка част от вибрацията си посредством техники като НЛП и психоанализ. Сами сме се вкарали в това положение и общо взето следваме собствения си план /плана на собствената ни душа/ за живота ни. Не, че не можем да прецакаме всячески плана си - можем /доказателството за това е самоубийството, което не се планира, но се случва въпреки това/...И е логично след като можем да прецакаме нещо, да можем и да го подобрим...Да, ама не! Защо ли? Защото просто във всеки един момент ние демонстрираме максимума на който сме способни. И не можем да си "надскочим сянката." И се оказва, че най-бързият начин да еволюираш е да се довериш сам на себе си, на плана на душата си, и на избора, който си направил преди да си причиниш амнезията и да се инкарнираш.
Това не значи да се отпуснеш по течението и нищо да не правиш. Не. Просто значи да се довериш на себе си.
« Последна редакция: (Неделя) 16 Декември 2012, 01:00 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #17 -: (Неделя) 16 Декември 2012, 12:19 »

Свободна воля+налични принципи и закони=Еволюция.
Обаче да не мешаме човешката еволюция като едно цяло,с еволюцията на ВА като индивидуалност.

Страшко,баш сега си мисля,за"нулевото време"по спиралата".Не за "разцвет" и златни времена.
Какво се случва с циклите от календара на Маите?
Имаме въпросните 5 бактуна.Тези бактуни са цикли в"равнина"не "височина".


Говоря за нещо такова..5-те бактуна представляват един пълен кръг(в намотката)разделен на 5 части.Свършвайки 5-ят бактун не преминаваме в 6-ти.Това са глупости.То изобщо няма 6-ти мисля..За да невлезем в новата развнина от намотката,се движим по кабела нали?Е,преди новия цикъл,за да се качим до следващата равнина от 5 бактуна,тряя да минем по"завоя"..Време нула.После пак следващата намотка(цикъл),пак време нула,пак цикъл и т.н.Еклиптиката на Земята около слънцето е елипса,не кръг..

Движейки се около Слънцето,Земята има фази на максимална близост и максимална отдалеченост.Ако движехме в идеален кръг,тези"величини"биха били еднакви.Но при елипсата,е друго.И когато сме максимално най-далеч се счита за тъмна ера/апогей,време на деградация и т.н Когато сме най-близо,разцвет и просперитет.В което има логика,защото близостта до слънцето,води до по-силни фотони лъчи за планетата и обитателите и.Както знаем,фотоните са заредени частици информация.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #18 -: (Неделя) 16 Декември 2012, 15:57 »

Аз нещо не успях да разбера вашите гледни точки по въпроса за свободната човешка воля (тук на Земята)? Как тя оказва влияние на развитието на процеса? На еволюцията на живота?

        Свободната  воля  е  неотменно  наше  право.  Но  изразяването  й  в  пълен  обем  и  смисъл  е  в  правомощията  на  нашата  ирационална  същност  (висш  АЗ - неправилно  понятие - няма  такава  градация  като  висши  и  низши).  Той  ирационалният  Аз  определя  една  задължителна  програма  и  тук  в  дуалният  свят  инкарнационната  личност  може  само  да  импровизира  в  рамките  на  зададените  параметри.  Ако  дадена  личност  се  развива  в  желаната  посока  не  среща  никакви  ограничения  в  импровизациите си,  но  ако  не,  то  се  явяват  проблеми  с  обкръжаващата    я  реалност. Тук  трябва  да  спомена,  че  програмата  не  е  нещо  окончателно,  да,  тя  не  може  да  се  промени  като  изисквания  до  изпълнението  й,  но  след  това  може  да  се  разшири,  може  и  да  се  включат  нови  параметри  тоест  има  винаги  и  план  "Б". 
       Няма  такава  опция  като  ограничаване  на  развитието  ни!   Дали  даваме  обаче  всичко  от  себе  си  не  преценяваме  ние,  а  духовните  ни  наставници,  тоест  ние  не  можем  да  се  самооценяваме,  защото  сме  вътре  в  ситуацията  и  преценката  ще  бъде  винаги  субективна. 
      Да  поясня  какво  представлява  план-програмата  на  практика  -  това  са  два  три  задължителни  урока  и  уреждане  на  кармични  задължения  с  една  или  две  личности,  само  там  имаме  ограничена  свободна  воля  и  импровизирайки  решаваме  проблемите,  за  всичко  останало  свободната  воля  е  неограничена  в  правото  на  избор.  Като  в  гимнастиката  -  задължителна  програма  и  волна  такава         
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #19 -: (Неделя) 16 Декември 2012, 19:10 »

Ако  дадена  личност  се  развива  в  желаната  посока  не  среща  никакви  ограничения  в  импровизациите си,  но  ако  не,  то  се  явяват  проблеми  с  обкръжаващата    я  реалност.
Така е. Но не защото "някой" ни възпрепятства от горе, а защото когато следваме плана на самите себе си, ние сме енергийно спонсорирани от самите себе си. И сме в енергиен резонанс с целта си. Докато когато залитнем в някоя "глуха линия", т.е. започнем да преследваме чужди планове и цели, то тогава губим резонанса и тази енергия. И тогава за да успеем въпреки липсата на ресурс,  ние обикновено биваме временно кредитирани от някой егрегор. Който после си взима даденото с лихвите от нас. /Пример: ако аз ей сега реша да стана ...балерина например... Grin...не, че не може да стане, може, но ще ми се разкаже играта...защото не е моя тази цел, ще ми коства твърде много и накрая няма да ми донесе нищо./
Но!!! Лекотата на случването не винаги е белег за това, че следваме пътя си. Защото някои трудности сме си ги пожелали сами, за да изградим характера си.
Изобщо...нещата не са еднозначни.
Колкото до това, че винаги проявяваме максимума на възможностите си, имам предвид, че , ако нещо не сме го случили по начина, по който бихме могли, това значи, че някъде нещо в нас куца, изостава...Т.е.дори и когато нещо сме се изложили, дори и тогава това е бил максимума ни за момента. Защото , ако сме могли по-добре, щяли сме да го направим по-добре. Щом не сме, значи, че за онзи момент това са ни били силите, волята, акъла, нивото, характера, възможностите...
Във всеки един момент случващото се реално отразява вибрацията ни!!! Е, ... Wink, или пък сделките ни с егрегорите...
Затова си мисля, че е много трудно да прецениш другия човек, защото не знаеш изпитанията му планирани от него самия ли са, следствие на текущи негови "грешки" ли са, или се разплаща с егрегор...
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #20 -: (Неделя) 16 Декември 2012, 23:37 »

mira, на няколко пъти споменаваш вибрации. Аз ще се хвана за едно изречение, понеже въпроса е принципен и от него може да се обясни почти всичко.

 
...Можем с ума си да влияем на много мъничка част от вибрацията си...
Имай предвид - умът също е вибрация! Той е част от спектъра на вибрациите, които човек генерира. Чувствата също са вибрация! Физическото тяло също е вибрация! Разликата между материя, чувство, мисъл е само във честотата на вибрацията. Във възходящ ред са изброени, като мисълта е с най-висока честота от трите.
Защо се изброяват в тази последователност - физическо/етерно тяло, емоционално тяло, ментално (умствено) тяло и т.н. - разликата е само във вибрациите.
Ако изходим от вибрационната същност на всичко съществуващо във всички възможни проявления които можем да си представим, много неща се обясняват!!!


Интересното е като че ли с различни думи назоваваме едно и също нещо: широко-разпространеното висш аз, МИТКО пък го нарече ирационален аз, аз пък го наричам съзнание. Smiley А то само по себе си, се явява половинката на това съзнание - другата половинка на съзнанието сме ние. На мен също не ми допада тази градация - висш/низш АЗ. Двете половинки съзнание са си напълно равноправни! И всяка си има своите "задачи".
В това общо съзнание, разделено на две части, ние (тези в рационалния свят) се явяваме като "муха без глава", а другата половинка (онези в ирационалния свят) се явяват като "муха без тяло".
В тази връзка се сещам за този символ:

който като го завъртя мислено го виждам, като обединяване на двете половинки на съзнанието.
И съответно ви питам - вие как бихте го разтълкували този символ? Като противоположности, дуалности или нещо друго? Къде бихте сложили това парче в общия пъзел?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #21 -: (Понеделник) 17 Декември 2012, 13:04 »

Страшку, точно както си го написал е и според мен. И макар, че всичко е вибрация, различните съставляващи вибрацията ни имат различна тежест в резултантната ни вибрация. Умът влияе, но не колкото влияят чувствата ни. Примери колкото щеш: мисли човека за пари, но се чувства бедняк и...си остава бедняк. /първото което ми дойде на ума/. Затова и толкова много хора не съзнават, че сами създават чрез вибрацията си реалността си, защото не осъзнават каква е собствената им вибрация по отношение на дадената тема /случка, човек и т.н./ Колко много хора ходят на психоаналитик и психолог, занимават се с НЛП и...нищо. Защо? Именно защото степента в която мислите определят резултантната ни вибрация е малка. Има я, но не са големи възможностите и. А най-сигурния начин трайно да промениш вибрацията си е да изживееш /надживееш/ даден мисловен модел на собствен гръб...
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #22 -: (Понеделник) 17 Декември 2012, 19:51 »

Умът влияе, но не колкото влияят чувствата ни.
Обратното. Smiley Когато чувствата управляват тялото, човек се намира на едно еволюционно стъпало. Когато мислите, посредством чувствата управляват тялото, човек вече се намира на следващото стъпало. Мога да се пробвам да го разясня, но не знам дали ще се получи.

Тази резултатна вибрация е по-точно - диапазон от вибрации. С развитието си човек, разширява диапазона, обхвата. От долните ниските вибрации, до високочестотните -  Чувствата и мислите са такива.
Но наистина - човек чрез собствената си вибрация, определя реалността в която се намира.


Движейки се около Слънцето,Земята има фази на максимална близост и максимална отдалеченост.Ако движехме в идеален кръг,тези"величини"биха били еднакви.Но при елипсата,е друго.И когато сме максимално най-далеч се счита за тъмна ера/апогей,време на деградация и т.н Когато сме най-близо,разцвет и просперитет.В което има логика,защото близостта до слънцето,води до по-силни фотони лъчи за планетата и обитателите и.Както знаем,фотоните са заредени частици информация.
Именно за този принцип имах предвид. Само че не става дума за апогея и перигея на Земната орбита около Слънцето, а за "апогея" и "перигея" на Земята спрямо центъра на галактиката. Когато се приближаваме към центъра на галактиката се покачват вибрациите - има възход на човечеството, златни времена. Обратното когато се отдалечаваме от центъра - падат вибрациите - упадък на човечеството.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #23 -: (Понеделник) 17 Декември 2012, 22:05 »

Именно за този принцип имах предвид. Само че не става дума за апогея и перигея на Земната орбита около Слънцето, а за "апогея" и "перигея" на Земята спрямо центъра на галактиката. Когато се приближаваме към центъра на галактиката се покачват вибрациите - има възход на човечеството, златни времена. Обратното когато се отдалечаваме от центъра - падат вибрациите - упадък на човечеството.
Лелеее..Мноо съм зле.Да.Значи майският календар отразява именно това което ти пишеш.Аз що така ги омешах нещата..Добре,че го коригира,че ако чете някой дето не знае,като нищо ще се заблуди.
Но перигея и апогея на Земята спрямо нашето Слънце,също влияят върху фазите ни на развитие.
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #24 -: (Понеделник) 17 Декември 2012, 22:07 »

Умът влияе, но не колкото влияят чувствата ни.
Обратното. Smiley Когато чувствата управляват тялото, човек се намира на едно еволюционно стъпало. Когато мислите, посредством чувствата управляват тялото, човек вече се намира на следващото стъпало. Мога да се пробвам да го разясня, но не знам дали ще се получи.
Тази резултатна вибрация е по-точно - диапазон от вибрации. С развитието си човек, разширява диапазона, обхвата. От долните ниските вибрации, до високочестотните -  Чувствата и мислите са такива.
Но наистина - човек чрез собствената си вибрация, определя реалността в която се намира.
За пореден път се убеждавам колко е невъзможно с думи да се предаде точно дадено съдържание...Думите са хлъзгаво нещо. Опасявам се, че влагаме различен смисъл в думите "мисъл" и "чувство"... rolleyes2 Така, както си го написал, съм съгласна с теб, но ...това не противоречи на казаното по-горе от мен...Явно не съм намерила правилните думи за да обясня принципа, за който говоря. Ще опитам по-късно отново. Стоя зад това, което казах. Остава да намеря точните думи да го обясня.
 dash2
П.П. Исус го е нарекъл "вяра"...Ама и това, ако се задълбаем, няма да се окаже точната дума..."Вярата" е разликата между случването и неслучването....За това говоря и аз. Реализационната власт не е нищо повече от способност да променяме волево вибрациите си.
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #25 -: (Понеделник) 17 Декември 2012, 22:46 »

Аз това отдавна съм го забелязал,че думите са много ограничено изразно средство за комуникация - но за съжаление само с това разполагаме на този етап - пък и според мен, това е една от причините за падението на човешкото съзнание - примитивната комуникация. Все си мисля, че при комуникация директно на ниво мисъл, могат да се предадат доста повече неща: по-достоверно, по-еднозначно, по-бързо и т.н. Smiley
За да си по-ясна опитай да предадеш взаимовръзките и закономерностите. Пиши после...
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #26 -: (Понеделник) 17 Декември 2012, 23:19 »

Абе може да се мъчи да си обясните взаимовръзките между вибрациите..Обаче аз да ви подсетя нещо друго..Имаме още 5 тела.Ще говоря само за емоционално и ментално(че другите много не ги"разбирам)..Но ето пример..Менталното тяло вибрира по един начин,емоционалното по-друг,а физическото по съвсем различен."Сборът"от техните вибрации,образува нашата обща.
Активен
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #27 -: (Събота) 23 Март 2013, 17:21 »

Истина ли са историите за хора, които са срещали духове?

http://www.btv.bg/shows/golemite-zagadki/videos/video/2032128339-Istina_li_sa_istoriite_za_hora_koito_sa_sreshtali_duhove.html
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #28 -: (Събота) 23 Март 2013, 18:48 »

Hacko, мерси за филмчето, ама баламосват хората с него, както си му е реда.

Цитат
Още през 80-те години на 20 век британският учен Вик Тенди
откръл връзка между духовте и вибрационните честоти...
Това с "вибрационните честоти" е точно попадение. Но пък интересно е защо пропускат да кажат, че нашият свят, който приемаме за истински, също е изграден на "вибрационни честоти"?


Цитат
...Въпросът е дали всичко е било обикновена халюцинация или въпросните честоти са отворили пред Тенди портал към отвъдният свят.
И какво означава това обикновена халюцинация? Все едно има и необикновена халюцинация?
Всяка една халюцинация е толкова реална, колкото реален е нашият свят, който приемаме за истински.
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен petrova77
Newbie
*
Публикации: 2

« Отговор #29 -: (Четвъртък) 12 Декември 2013, 14:28 »

Всички човешки общества са вярвали, че отвъд физическият свят съществуват сили, които въздействат върху съдбата на хората и с които хората могат да поддържат връзка, в името на своето благополучие. Не е тайна, че много от знаците, буквално, са очевидни, но малцина ги виждат.
  Изкуството за предсказване по утайка от кафе може да бъде проследено през цялата човешка история.
gledanenakafe.com/
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални