Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Алфа и Омега  (Прочетена 1965 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #15 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 17:43 »

Какво е информация?!?!
Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #16 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 19:35 »

Знание
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #17 -: (Сряда) 19 Декември 2012, 19:46 »

Това е доста мъгляво и отнесено...

In forma.Тва е от латински.Eто от уикито"Формата е форма, външен вид, или конфигурация на даден обект."
Как информацията която сама по себе си представлява нещо поставено в рамки/форма се съотнася към безграничния и нерамкиран Абсолют?
Митко,аз съм напълно съгласна с думите на П.и Х.,но това е недостатъчно определение.Възникна въпросът какво е информацията?Нагнетена мисъл?А мисълта какво е?Енергия?
« Последна редакция: (Сряда) 19 Декември 2012, 19:54 от Psyhea » Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #18 -: (Четвъртък) 20 Декември 2012, 00:50 »

Развитието на теорията на информацията като отделна наука доведе до много по-широка трактовка на понятието информация от тази, която се дава в ежедневието. Теорията на информацията и кибернетиката наложиха понятието информация като основно понятие, каквито са понятията материя и енергия.

Основанията за един такъв подход към това понятие са, че освен енергийната и материалната страна реално протичащите в природата явления имат и трета страна информационна.

Щом като понятието информация се оформи като основно понятие, неговото точно дефиниране стана трудно, тъй както е трудно дефинирането на понятията материя, енергия; тези основни понятия се възприемат просто интуитивно, а с тяхна помощ се дефинират останалите понятия. Независимо от трудностите редица учени са дали определение за информация в съвременното му разбиране като основно понятие.
http://www.referati.org/ponqtieto-informaciq-obobshtenie-na-tova-ponqtie-opredelenie/43261/ref
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #19 -: (Петък) 21 Декември 2012, 16:53 »

Ще ви помоля,тези дето ми четете дневника,тука  да коментирате.Имам нужда от това.Знам,че може да бъде много градивно.Благодаря ви.
МИТКО,чакам за информацията.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #20 -: (Събота) 22 Декември 2012, 22:06 »

Електроните на произволно вещество, въртящи се около ядрото и едновременно около оста си, могат да преминават от орбита на орбита, излъчвайки при прехода електромагнитни вълни. Едновременно с това при прехода се излъчват и торсионни вълни, които са породени от собственото въртене на електрона.Те представляват "памет" за миналото въртене на частицата - нещо като инерция. Импулсът на собственото въртене - спинът може да се "откъсне" от частицата. Например при реакцията на разпад на неутрона не се изпълнява законът за запазване - сумата от спиновете на частиците преди реакцията не е равна на сумата от спиновете след реакцията. Разликата - това са частиците неутрино. Този свободен спин, това откъснато от веществото въртене е информацията, която определя множество процеси във Вселената. Отнасяйки информацията, вълните на свободните спинове отлитат в пространството. Това излъчване се нарича вторично торсионно поле. Квантите на торсионното поле - са тордиони. Например едни от тях са нискоенергийните(реликтови) неутрино. Всичко което се върти създава торсионно поле, а също и пространството, което е усукано, а макротелата също създават торсионно поле дори и да не се въртят, тъй като се състоят от частици които се въртят и имат сумарен магнитен момент. Ние сме приемопредаватели на торсионните взаимодействия във Вселената.Торсионни полета могат да се пораждат не само от наличието на спинове, но при определени условия те могат да се самогенерират. Торсионните вълни са неизбежен компонент на електромагнитното поле. Те могат да се породят не само от някакъв източник, но и когато се изкривява структурата на физическия вакуум.Торсионните полета могат да възникват за сметка на особената геометрия на пространството. Всяко съоръжение на Земята, всяка линия начертана на хартия, написана дума или буква нарушават еднородността на пространството на физическия вакуум(ФВ) и той реагира на това със създаване на торсионни полета(ефект на формата). Веществото винаги има торсионно поле. Съществуват статични и вълнови торсионни полета. Спрямо торсионните вълни ФВ се държи като холографска среда. В резултат от въздействието на торсионно поле върху друг обект последният ще измени само спиновото си състояние. Вследствие на информационни изменения протичат физическите процеси. В резултат на информационно въздействие се изменя спиновото структурно състояние на обекта, което не изисква енергия, но в резултат на което може да се отдели или погълне енергия поради преустройване на структурата(по устойчивата изисква повече енергия, а по-неустойчивата по-малко). Информационното въздействие само по себе си не носи енергия, но въздействувайки на системата върху нейната точка на бифуркация т.е. на точката на неустойчиво равновесие, този сигнал може много силно да измени енергетическото състояние на системата не носейки при това никаква енергия.
Торсионните полета притежават памет. Всеки източник на торсионно поле поляризира вакуума. В резултат на това спиновете на елементите на ФВ се ориентират по торсионното поле на източника повтаряйки структурата му. При това ФВ остава достатъчно стабилен и след премахване на торсионното поле на източника, като запазва спиновата структура доста дълго.Тази спинова пространствена структура популярно се нарича "фантом". При въздействие на външно торсионно поле върху веществото, също протича спинова поляризация, която се запазва достатъчно дълго след премахване на външното торсионно поле - ефект на торсионна памет. Честотата на въртене на торсионните вихри се изменя в зависимост от обема на ин- формацията с увеличаване на скоростта се увеличава и обема на информацията.
Силите които усукват торсионните полета на дясно и способствуват за съхранение на информацията са позитивни, а силите които разсукват торсионните полета (въртят на ляво) са негативни, вредни,защото изтриват или изкривяват информацията.
Торсионните полета могат да се усложняват и да стават многослойни. Измененията в торсионните полета се съпровождат от изменения на характеристиките на обектите и отделяне на енергия. Торсионните сигнали от даден обект могат да се възприемат от миналото, настоящето и от бъдещето на обекта.Торсионните полета биват леви и десни, а също статични и динамични. По-слабите леви торсионни полета забавят протичането на биологичните процеси и са се използували за съхранение на мумии.
Постоянния магнит поражда статистическо торсионно поле,а променливото магнитно поле поражда променливо торсионно поле.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални