Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да помислим! - какво има под земята в България?  (Прочетена 4527 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #15 -: (Вторник) 16 Юли 2013, 18:04 »

                             Корен на 11 400 г. доказа Черноморския потопЧерно море е било сладководно езеро. В това вече няма съмнение, след като в Колумбийския университет датираха част от дърво, най-вероятно корен, на 11 400 години. Най-новите доказателства потвърждават хипотезата за потопа в Черно море, отдавна изказана от проф. Петко Димитров и разработвана с години от него и проф. Бил Райън (виж брой 8/2011 г.). След експедицията „Ной 2011" с българския научноизследователски кораб „Академик", на чийто борд беше и нашият екип, най-важните проби заминаха към САЩ с проф. Райън. Възрастта на двусантиметровата най-ценна находка е датирана чрез С14 и е абсолютна с отклонение 45 години, казва проф. Райън. Пробата е взета от дълбочина 85 м и доказва, че преди близо 12 000 години на това място е имало суша, покрита с растителност.

Същевременно датировката на мидите от същата проба показват възраст от 8740 години. „Това категорично доказва, че сушата е била залята от вода. Мидите са характерни за Средиземноморския воден ареал, което доказва, че придошлата вода е навлязла именно оттам, наводнявайки бреговете на дотогава сладководния Черноморски басейн през Босфора. Засега няма как да установим колко бързо е станало повдигането с около 90-92 метра - дали за 10, или за няколко десетки години" - обяснява проф. Райън. Той ни уверява, че заедно с асистентката си Анастасия Янчулина работят усърдно и с максимална прецизност, за да разгадаят докрай историята около Черноморския потоп. 
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #16 -: (Вторник) 16 Юли 2013, 18:13 »

От идеите Ви, какво има в нашата земя, става ясно, че каквото и да е, ние трябва да бъдем унищожени.....Факт. Ама защо не ни треснат изведнъж и да ликвидират 1/2 от нас, ми си играят на час по лъжичка.....? Имат възможност.....я HAARP,  я смъртоносен вирус....и пр. Защо трябва да се мъчим взаимно.....М/у другото, туко що чух по БТВ, че шесторно торнадо е ударило Дуранкулак.....Това със сигурност не е обичайно за България ...... Wink.....Играят си яко с ''веселите'' оръжия.....
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #17 -: (Вторник) 16 Юли 2013, 18:45 »

Малък офтопик, никой не иска да ни унищожи, това ще си го направим сами, щот ни е толкоз акъла  Wink.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #18 -: (Вторник) 16 Юли 2013, 19:59 »

Възбудени от резултатите на Димитров и с нараснал интерес към проблема, Райан и Питман с готовност се отзовават на отправената към тях покана от Института по океанология “П.П.Ширшов” в Москва, за съв-местно изследване с руски учени на радиоактивното замърсяване на Чер-но море вследствие катастрофалната експлозия на Чернобилската атомна електроцентрала - едно съвсем различно по тематика изследване. За това съвместно изследване те осигуряват уред за спътникова навигация и сонарно устройство. Изследването е извършено с руския кораб “Акванавт”, с научен ръководител - покойния вече Казимир Шимкус. Наред с другите изследвания е направено и сонарно сканиране на дълбочина около 10 м в пластовете под морското дъно. То дава възможност да бъде регистрирана старата брегова линия, когато Черно море е било сладководно езеро със значително по-малка акватория от сегашната. Също така е регистрирано и старото русло на р. Дон, чиято делта е била на юг от Креченския пролив. Направени са серия сондажи, чиито анализи потвърждават изследванията на Димитров, но с известно различие във времето на датировката. Анализите са на Глен Джоунс от Уудхолския институт, направени с мас-спек-трометров ускорител. Тази датировка определя времето, в което е станала геологическата катастрофа в бившето сладководно езеро и заливането му със солени океански води – 5600 г. пр. н. е. Според Райан и Питман, в Черно море се влива ”…двеста пъти повече вода, отколкото днес се лее от Ниагарския водопад…” в продължение на “...поне триста дни...”, като основните факти, свързани с откритието на Райан, Питман и Димитров, са следните:

- Черно море преди 7600 години е било сладководно езеро със значително по-малка акватория от сегашната. В неговите околности е имало богат растителен и животински свят. Има основание да се пред-полага, че в неговите околности е съществувала и най-древната човешка цивилизация.

- Разликата в нивото на сладководното езеро и Мраморно море, които са били разделени от планинския масив на Сакар планина, е била около 120 м. Т. е. нивото на Мраморно море и Световния океан са надвисвали застрашително, вероятно няколко хилядолетия, над долината на сладководното езеро, която с течение на векове все повече придобивала образа на Митичния рай.

- Геокатастрофата, станала преди 7600 г. в Черно море, е унищожила флората и фауната на сладководното езеро, както и на залетите от солената вода околни територии. Главно следствие от тази геологична и биологична катастрофа е образуваният слой от черна кал на дъното на морето, а така също и заразяването на водите му със сероводород.
http://balgarite.interbgc.com/uvod.htm

Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #19 -: (Вторник) 16 Юли 2013, 22:32 »

    Нека  да  е  една  култура  една  религия,  но  нека  да  е  нашата  като  доказано  най-стара  и  доказала  жизнеността  си  през  вековете!
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #20 -: (Четвъртък) 18 Юли 2013, 16:59 »

    Нека  да  е  една  култура  една  религия,  но  нека  да  е  нашата  като  доказано  най-стара  и  доказала  жизнеността  си  през  вековете!

Кое да е нашето - културата или религията ? Ако е религията, коя е нашата религия.....?
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални