Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 43   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Любопитно  (Прочетена 30634 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #240 -: (Вторник) 13 Декември 2016, 18:32 »

   Дали  е  вкусно  преценявам  аз,  дали  е  полезно  също,  но  ти  не  вдяваш  нали?
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #241 -: (Вторник) 13 Декември 2016, 18:48 »

Много добре вдявам. Думите ти са в дословно в дефиницията за невежество.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #242 -: (Сряда) 14 Декември 2016, 09:03 »

 Защото  държа  информацията  да  носи  положителната  енергия  на  източника.
    Например  -  Тъпчо,  не  си  ли  забелязал,  че  слънцето  изгрява  от  изток,  бе  идиот!
                          Бай  Митко,  че  то  слънцето  изгрява  от  изток  бе,  не  си  ли  забелязал?    Информацията  е  една  и  съща,  но  заряда  й  е  различен.  Усещаш  ли  разликата?     Кокой  привет  токой  ответ  

Щото ти е по важно как се чувства егото ти,не ти е важно да се добереш до есенцията на инфото..Ако ти беше важна само и единствено информацията,нямаше да ти пука как ти е поднесена

Това е все едно да си гладен,и когто някой ти предложи храна,да кажеш "Оо,не,цвета на чинията в която сте ми сипали не ми харесва,за това дори няма да опитам храната"..
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #243 -: (Петък) 16 Декември 2016, 23:13 »

Списание 8

Телепортирал ли се е корабът „Елдридж” през 1943 година?

Експериментът „Филаделфия“ - една от най-големите загадки на ХХ век остава неразгадана

Според легендата през 1943 година военното ведомство на САЩ се опитало да създаде във Филаделфия кораб, невидим за радарите на противника. Използвани били разработки, направени от Алберт Айнщайн и Никола Тесла. На "Елдридж" били монтирани специални генератори. Но по време на изпитанията се случило нещо непредвидено – корабът, обграден с мощно електромагнитно поле, изчезнал не само от екраните на радиолокаторите, но буквално се изпарил в прекия смисъл на думата. След известно време "Елдридж" отново се материализирал на съвсем друго място и с обезумял екипаж на борда.
Доколко е достоверна тази история?

За първи път за филаделфийския експеримент говори астрофизикът Морис Джесуп, учен и писател от Айова. През 1956 година той получил писмо с мнение от някой си К. Алиенде, в което се твърдяло, че военните вече са се научили на практика да преместват големи обекти извън времето и пространството. Мнението било по повод на една от книгите на Джесуп, разказваща за необичайните свойства на времето и пространството.

Авторът на писмото през 1943 година служил на кораба "Ендрю Фюресет". От борда на този съд, който влизал в групата за контрол на филаделфийския експеримент, Алиенде твърдял, че лично е видял как „Елдридж" се разтопил в зелено сияние. Чул тътена от обкръжаващото бойния кораб силово поле.

Най-интересното в разказа на Алиенде е описанието на последствията от експеримента. С върналите се от „никъде" хора започнали да се случват невероятни неща. Те сякаш изпадали от реалния ход на времето, използваният термин е „замръзвали". Имало случаи на самозапалвания (използван е терминът "възпламенявали се"). Веднъж двама от "замръзналите" изведнъж се „възпламенили" и горели цели 18 дни. Спасителите не можели по никакъв начин да изгасят телата.

Един от моряците на „Елдридж" изчезнал завинаги, преминавайки през стената в собствения си дом пред очите на жена си и детето си. Джесуп започнал собствено разследване. Ровил се в архивите, разговарял с военните и намерил доста потвърждения на необичайните явления.

Ето мнението му: "Експериментът е много интересен, но и страшно опасен. Твърде силно е влиянието, което оказва на участващите в него хора. В опита са използвани магнитни генератори, които работели на резонансни честоти и създавали около кораба чудовищно силово поле. На практика това дало възможност за временно излизане от нашето измерение и би могло да означава пространствен разлом, ако само е възможно този процес да бъде удържан под контрол!".

Джесуп може би е знаел твърде много, умира през 1959 година при доста странни обстоятелства – намерен е в собствения си автомобил, задушен от газовете.


 
Ръководството на военноморския флот на САЩ отрекло да има нещо общо с някакъв си филаделфийски експеримент през 1943 година. Такъв изобщо не съществувал. Учените не повярвали обаче на това твърдение и продължили разследванията на Джесуп.

Доказан бил фактът, че от 1943 до 1944 година Айнщайн е бил на щат в морското министерство във Вашингтон. Намерили се и други свидетели, които с очите си били видели как изчезва „Елдридж". Други пък разполагали с разработките, правени от ръката на Айнщайн, чийто почерк е твърде особен, за да бъде сбъркан. Сред натрупаната документация имало и публикация във вестник. Тя разказвала за моряци, които слезли от кораба и буквално се разтопили според разказите на очевидци.

Ето и спомените на американския електронен инженер Едъм Скилинг: "През 1990 г. моята позната Маргарет Сандис от Палм Бич, Флорида, покани мен и приятелите ми на гости у доктор Карл Лайслер, неин съсед, за да обсъдим някои детайли от експеримента „Филаделфия". Физикът Карл Лайслер е един от учените, работили по проекта през 1943 година. Целта е била да се създаде невидим за радарите боен кораб. На борда му бил монтиран мощен електронен уред, подобен на магнетрон (генератор на ултракъси вълни, засекретен през Втората световна война). Уредът получавал енергия от електрически машини с мощност, достатъчна да снабди с ток неголям град. Идеята била силното електромагнитно поле около кораба да служи като екран за лъчите на радара.

Лайслер се е намирал на брега, за да наблюдава и контролира експеримента. Когато магнетронът заработил, корабът изчезнал. След известно време се появил отново на друго място, но всички моряци на борда били мъртви. Част от труповете се превърнали в стомана. От същия материал бил направен и корабът. По време на нашия разговор възрастният Карл Лайслер беше много разстроен. Виждаше се, че този болен човек страда от угризение на съвестта и живее с тежката вина за смъртта на екипажа на "Елдридж". Лайслер и колегите му смятат, че без да искат са предвижили кораба през времето. Съдът се е разпаднал на молекули, а когато е протекъл обратният процес се е получила частична замяна на органичните молекули на човешкото тяло с атомите на метала."

На интересен факт около тази история се е натъкнал и руският изследовател В. Адаменко. В книгата на Моур и Берлиц, които се занимавали с разследване на филаделфийския случай, се казва, че дълги години след събитията от есента на 1943 година бойният кораб "Елдридж" се е намирал в резерва на американския флот, а после бил прекръстен на "Лъв" и продаден в Гърция. Адаменко гостувал през 1993 година в гръцко семейство, където се запознал с гръцки адмирал от запаса. Той потвърдил, че в момента „Елдридж" е във военно-морския флот на Гърция, но не се нарича „Лъв", както пишат Моур и Берлиц, а "Тигър".

Истината за филаделфийския експеримент и до ден днешен не е съвсем ясна. Автентични документи за извършването му липсват. Корабните дневници на "Елдридж“ са изчезнали по странен начин още на времето.

https://www.spisanie8.bg/новини/загадки/2742-телепортирал-ли-се-е-корабът-елдридж-през-1943-година.html


Още по темата:

Проф. Лъчезар Филипов в предаването на Стойчо Керев

Новото познание EP 18 Проектът Филаделфия« Последна редакция: (Петък) 16 Декември 2016, 23:40 от bg2 » Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #244 -: (Четвъртък) 02 Февруари 2017, 16:39 »

Задължително гледане!  Невероятни изпълнения!  Laugh
https://www.youtube.com/watch?v=cZS7z8femc0
Активен

bojinkata
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #245 -: (Четвъртък) 02 Февруари 2017, 17:45 »

 Grin
http://nepoznato.energetika-bg.com/2017/01/instruktsii-za-tezi-koito-ne-sa-razbrali-kade-sa-popadnali-sled-razhdaneto-si/
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #246 -: (Четвъртък) 02 Февруари 2017, 22:01 »

Относно горния линк:
Цитат
  1. Ще получиш 7 различни тела и спящо съзнание – ще се налага постоянно да ги будиш, развиваш и усъвършенстваш. Възприемай спокойно това, че ще се намираш едновременно в различни измерения, а целият свят ще бъде вътре в теб.
2. Ще трябва да ходиш на училище, наречено Живот на Планетата Земя. Всеки човек и всяко събитие – е твой Универсален Учител.
3. Няма грешки, само уроци. Несполуките са  неразделна част от успеха. Жертви няма – само ученици и преподаватели.    
Нали тук уж беше лечебница? Какво стана?
Някой май обърна палачинката.
Що тъй?
И за да не съм празнословен цитирам:
Цитат
   Земята е затворена лечебница за невероятно зло и никой няма работа тука без назначения "персонал".Водете се по акъла на книгите няма да стигнете далеч.Не напразно има устно предаване на знание/инфо, а не книжно, и има за какво.  
Нищо лично. hi
« Последна редакция: (Четвъртък) 02 Февруари 2017, 22:15 от paci1 » Активен
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #247 -: (Вторник) 11 Април 2017, 21:13 »

Интересна схема на мирозданието:
https://www.youtube.com/watch?v=wuKvxE3uC9o&list=WL&index=3
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #248 -: (Четвъртък) 27 Април 2017, 00:29 »

Хайде на камъка..  Grin
 
https://nova.bg/news/view/2017/03/18/176857/%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

На горките, вързани с болести дръвчета, после ще се благодари..
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #249 -: (Петък) 28 Април 2017, 20:15 »

Кладенецът на посветените масони

"Загадъчна система от подземни тунели в парка на замъка Кинта да Регалейра (Quinta da Regaleira)"

https://profit.bg/imoti/turizam/kladenetsat-na-posvetenite-masoni/

https://profit.bg/uploads/userfiles/images/Vegeta%C3%A7%C3%A3o_Quinta_da_Regaleira7.jpg
Любопитно
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #250 -: (Вторник) 09 Май 2017, 05:30 »

Краят на времената е раждане. Дали наистина не е така?
Кратка статия по темата от блога на Додекаедър:

"Днес ще ви представя трактовка на Времето, каквато до сега не съм правил , а и честно да си призная нищо подобно, никъде не съм чел .
Звучи смайващо, като фантастика,или фантасмагория, но оставям на вас да прецените какво е .
******
Времето е ,като женска утроба (вътрешност).
Както женската утроба ражда човек, така Времето ражда Пространството!
Така, както детето не може без контрол 18 години, така
Пространството не може без контрол 18 години ( 3 пъти по 6, Триединство)!
Така, както детето се разделя с родителите си на 72 години, така Пространството се разделя с Времето на 72 години!
Времето и Пространството са Родител и Дете !
Това, което твърдя е колосално откритие ! Новина !
Времето е Вътрешността !
Пространството е Външността!
В този смисъл Времето , като Вътрешност се появява на Земята, като ИЗГРЕВ!
Времето изгрява!
И то изгрява над България, която е Среда на света.
Краят на Времето е равнозначно на Раждане !
Времето, като Вътрешност има нива .
Вътрешност на Земята и Вътрешност на Космоса.
Така, както бебето излиза на „бял свят“ , когато му дойде времето( в 9-я месец), така и човечеството ще излезе от Вътрешността наречена Космос , в Края на Времената!
Нашият Космос е нашата Вътрешност!
Нашата утроба!
Всички планети в Космоса са във Вътрешността! Те са аналог на човешките органи!
Космосът е утроба!
Опитите да се предизвика Трета световна война, която да бъде термо-ядрена, и да унищожи Земята са - ОПИТ ДА СЕ НАПРАВИ „СПОНТАНЕН АБОРТ“, и да не може човечеството да се „РОДИ“
На „белия свят“!
Бременността на утробата , наречена Космос, приключва!
КРАЯТ НА ВРЕМЕТО Е НАЧАЛО НА РАЖДАНЕ !
Човечеството трябва да излезе на „бял свят“, на т.н. „Горна земя“и да напусне утробата на Космоса!
Навярно така е станало с атлантите !
Затова пророчеството на Данийл , в последната 12-та глава, завършва с думите :
„Блажен този, който достигне хиляда и триста и тридесет и петия ден!“
(681г. + 1335г. = 2016 година!)
Нашият свят ще се роди в един по-нов и по-щастлив свят!
Само война може да спре това!
Защото термоядрена война е равносилна на аборт !
Утробата Космос да „пометне“ , готовото за“ раждане“, човечество !
Това е !
Благодаря на Провидението!
26.04.2017г."
Източник: http://dodekaedar-numabraabvbg.blogspot.bg/2017/04/blog-post_26.html
« Последна редакция: (Вторник) 09 Май 2017, 05:36 от paci1 » Активен
Неактивен knowledge
Full Member
***
Публикации: 134
Пол: Мъж

« Отговор #251 -: (Сряда) 10 Май 2017, 15:22 »

Огледалната истина.
https://impressio.dir.bg/palitra/vludyavashtite-opticheski-ilyuzii-na-rob-gonslaves
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #252 -: (Събота) 20 Май 2017, 13:37 »

Търсейки инфо за парижките катакомби, попаднах на нещо наистина любопитно

Костница Седлец (Kostnice Sedlec) в Кутна Хора - Чехия

http://cs319728.vk.me/v319728189/7537/BY2R7atWnos.jpg
Любопитно


http://cs319728.vk.me/v319728189/7552/iB6tiQo7q3M.jpg
Любопитно


http://cs319728.vk.me/v319728189/764e/VwIBM1PPHbg.jpg
Любопитно


Цялата фотогалерия от въпросното място:

http://amacumara.ru/2013/04/kostnica/
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #253 -: (Четвъртък) 12 Октомври 2017, 10:27 »

Някой гледал ли е видео уроците на Александър Хиневич, свързани със славяно - арийските веди?
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3428147035&feature=iv&list=PLKhNzYd-gsVWY31ZAPUnUT-IWl9J9gZaV&src_vid=JgJX1F2--hM&v=1bTIhi1TCBE

п.п. Изяснява какво е Дух, Душа, Ум, Разум, Знание, Познание и Можене.
Обсъждали сме ги тия неща, но още малко няма да е излишно.
« Последна редакция: (Четвъртък) 12 Октомври 2017, 11:12 от paci1 » Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #254 -: (Събота) 14 Октомври 2017, 08:01 »

https://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8/5769-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D0%B0%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 43   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални