Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всеки човек се ражда с 2 духа в него!Нов поглед на ,,грехопадението,,змията!  (Прочетена 793 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #15 -: (Петък) 18 Май 2018, 10:15 »

ЕЛЕМЕНТАЛИТЕ НА ЧОВЕШКАТА АУРИЧНА СФЕРА

от Катароза де Петри и Ян ван Райкенборг

Сред тези които се интересуват от езотерична наука, много малко ще са онези които никога не са чували за “Пазача на Прага”. Това е елементал (стихия), които очевидно всяко човешко същество носи в своята аурична сфера, и е създадено и поддържано чрез него в последователните земни животи.

Този елементал е живото въплъщение на цялото зло сторено от човешкото същество. То се поддържа принуждавайки своя създател да практикува зло постоянно, защото ауричните течения причинени от злото съставляват неговата храна.
Освен това, добре познатите ни истории ни разказват, че щом ученикът постави кракът си на пътя; когато започне да прочиства ауричната си сфера и заставя ауричните течения да следват божествените закони на строене, той явно предизвиква криза в собствената си система. В тази криза се появява цялостен сблъсък между ученикът и елементалът на злото, които прави всичко възможно да принуди своя “доставчик” да се върне към старият си живот преди моментът в които се е усетил застрашен.
Древните легенди, освен това, ни съобщават, че победата в девет от десет случаи е за този пазач. Ние разбираме, че такъв елементал, е фактически препятствие по пътят ни; в смъртна опасност за живота си, в аурична себе-защита, той ни препречва пътят към излъчващият друг живот. В моментът щом ученикът унищожи този елементал, той може да премине портата към Другото Царство.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #16 -: (Понеделник) 21 Май 2018, 18:12 »

Да добавя Елемента Вода.

 ЕЛЕМЕНТ "ВОДА"

Правилната работа с "Елемент Вода" посредством тялото, учи практически нашето съзнание (и подсъзнание) да бъде плавно и течащо, да не губи вътрешна готовност за постоянно изменение и да не се фиксира излишно върху нищо, което нарушава потокът на вътрешният му ритъм.
"Елемент вода" позволява да "раз-крепостим" правилно своите най-дълбоки убеждения и да направим поредната крачка към истинската си Същност, която, макар и вечна и постоянна, никога не е статична и фиксирана.
Когато едно тяло е трудно подвижно (заради проблеми с опорно-двигателния апарат), това е показател за "закостенели" вътрешни модели на поведение и мислене.
Работата с "Елемент Вода" постепенно ги "отмива".
Smiley

"Елемент Вода" се активизира през зимата (когато енергията естествено отива навътре и в дълбочина, за да премине през най-дълбоките изменения, както посаденото дълбоко в земята зърно, което набира тайно сила).
Цветът на "Елемент Вода" е черен или тъмно син - цвят, символизиращ именно тази дълбочина.
Това е видът енергиен процес в тялото, свързан с постоянната циркулация на енергията (с текучеството, с неспирното движение, дори и без външно проявление, в покой).
Той е свързан с нашата изначална енергия.
Практиката укрепва бъбреците, кръстта и костната система, като цяло и конкретно.
Според даоистката концепция, бъбреците регулират "Елемент Вода", като основен вътрешен ИН-орган. ЯН-орган на елемента е пикочният мехур. Енергията в органите постъпва през центровете в стъпалата. Основната причина за недостигането и до органите се крие в блокираните меридиани на краката (повечето хора изобщо не чувстват краката и стъпалата си дори по време на движение, защото се движат инерционно), както и в неправилното разположение на скелета, особено на таза и кръстта.
При жените разрушително влияние върху целият скелет и организма, като следствие, оказва постоянното ходене на високи токове, което води до патологични изменения в костите, сухожилията и мускулите на стъпалата, краката, таза и кръстта.
Когато бъбреците не получават достатъчно енергия, те "произвеждат" чувство на страх у нас.
Ако имат достатъчно енергия, бъбреците генерират чувство за дълбоко спокойствие и вътрешно удоволетворение.
Състоянието на бъбреците директно влияе на костите, а тяхното състояние директно влияе на работата на мозъка (чрез връзката му с костния мозък).
Състоянието на бъбреците влияе и на слуха, както и на способността ни да улавяме и усвояваме енергията на звука.
Ин-директно "елемент Вода" подобрява циркулацията на енергията във всички системи и органи на тялото, включително и в мозъка, като подобрява цялостно "течната среда" на организма и способността ни за фина концентрация. Това естествено влияе положително върху дълбочината на дихателния процес и усвояването на енергията от тялото.
Освен това изчиства тялото от енергийни блокажи и ни учи как да "връщаме обратно" в себе си енергията на движението.
Практиките на "Елемент Вода" също ни учат да "свързваме" правилно движението на ръцете с тялото и краката, като задават един общ импулс-вълна в цялото тяло. Обикновено при човек ръцете и краката са енергийно "откъснати" от тялото (движат се сами по себе си, без вътрешен импулс от "центъра"), което нарушава цялостната циркулация на жизнената енергия (не се "затваря" в единна спирала Макро-Космическата Орбита на енергията, която включва и меридианите на ръцете и краката), което пречи на тялото качествено да използва допълнителните източници за захранване с външна енергия (енергията на Небето и Земята), чиито центрове-входове се намират в дланите и стъпалата.
"Елемент Вода" също така е тясно свързан с "женската природа" и "вътрешното слушане" на тялото.
Практиката създава условия за навлизане в дълбочина в себе си и свързване с "вътрешната Тишина", която не се нарушава, когато движенията на тялото са плавни и вълнообразни.
"Елемент Вода" помага по-лесно и по-дълбоко да се настроим на вътрешният си ритъм.
Както казват даосите:
"Да намерим покоя в същността си"
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални