Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Секта ли е - Свидетелите на Йехова  (Прочетена 9042 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Deus Romanorum
Restricted
*
Публикации: 136

« Отговор #30 -: (Петък) 16 Август 2013, 17:04 »


  Децата са посегнали на живота си не преди ,а след като са станали свидетели.Това е факт!
  

Ей, това подчертано в червено се казва връх на невежество   Smiley, за което много ти благодаря.
Сега остана Касабов да обясни в предаванията си, как се става свидетел, преди да бълва глупости в ефир?
Активен
Неактивен user2
Sr. Member
****
Публикации: 296

« Отговор #31 -: (Петък) 16 Август 2013, 17:13 »

Ira,
 много мразя да ми се изопачават думите и да си ги тълкуваш, както ти падне/ отговор #  17  / . Явно не си прочела ( 2-ят ми пост), по този начин въвеждаш и останалите в грешна посока на разсъждения.

 Никъде не съм писал, че съм член на " Свидетелите на Йехова ", както и на която и да е друга религиозна организация или секта. Официално съм православен християнин, кръстен в църква, което не ми пречи да изследвам нещата в дълбочина безпристрастно. Страшку ме помоли да дадам повече информация за организацията, тъй като много от хората не са наясно каква им е мисията и това най - общо го направих с вторият си пост в темата.

Абе ти както си тръгнала ще ме изкараш, че съм ционистки агент, внедрен във форума... Grin

...

Ira,зачетох се днес в един твой коментар за " Свещен Брак" в темата " За любовта" и ще те помоля с две три изречения кратко и ясно да го обясниш на Tangrata, без словесни излияния:

Цитат
Следователно децата на скопеца ще се умножат, а на плодовития не, доколкото последния нахаос демонстрира плодовитостта си.  Има смисъл самопризнанието, то е крачка към себе си, от там понятието Свещен брак излиза от митологията на древните Мистерии и се влива в съвремието ни да речем чрез Юнг -  „„Анимата" е женският елемент в мъжкото несъзнавано. .. „Анимуса” съответно е мъжкия елемент в женското несъзнавано... Тази вътрешна двойственост често се символизира с хермафродитна фигура,като коронования хермафродит .. от алхимичен ръкопис от XVII век” –  Несъзнаваното профанизира понятието за пола, а Свещен брак означава Пълнота  и принадлежи на Мистерията за раждането и смъртта, доколкото присъства брачната камера, напомняща уединението и покоя на гробница, където Двойнствеността прихожда в единство /или в смъртта оставяйки ‘дрехата’ достигаме до същността, както жениха сваля воала на невястата/ ..
 

Дай практически пример за това с някой от изброените секти от мен.
    Deus Romanorum,
 Точно за теб не бих казала, че спадаш към някоя секта.  Казах, че почиташ Йехова! Да почиташ Йехова не бива да се тълкува като сектанство, нито като ционизъм - това е като да обявиш Иисус за сектант или за ционист. Писах за друго, но явно неясно.
   Да следваш една идея, в смисъла на учение и да я изследваш през себе си е едно, това наричам присъственост-човек поема отговорност и не се разпада, поради нечие влияние. Съвсем различно е да търсиш опорна точна навън, около теб в някой или нещо, което да те подкрепи, дори и при съмнение в себе си. Всичко 'извън е' от времеви характер, променлива.. докато човек не го превърне в 'свое'. Учението не е, за да му служат, то служи на този, който го следва. Доброто учение те учи на Пътя. Пътя е само пътя към себе си, защото през теб минава нещо, за да го припознаеш като твое, чрез опит и грешки. Тези опит и грешки формират определени норми, които норми стават лични, поради опитността, а не, защото някой  насила ги вменява. Ако бъдат вменени те пораждат вътрешно съмнение, което ражда вина и т.н. Затова мисля, че от армии проповедници, които гледат с притъпена чувствителност през човешките същества - няма нужда! А и тези цитати от Светото Писание, които ги приписват като определящи решението да тръгнат апостолите да проповядват - За тях имам свое схващане и то страни от  религиозното. Родителите служат на децата си, докато те отрастнат, а не децата на родителите. Не разбирам защо в религиозните групи се отдава по-голямо значение на службите, отколкото на хората. Това е.
   Свещенния брак е да успееш да събереш 1+1 и да получиш 1!
 
Активен

Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #32 -: (Петък) 16 Август 2013, 17:38 »

Deus,приемам забележката-да,невежество е-не знам как се става свидетел.И ми е много добре да съм невежа в тази област SmileyНо пък нали съм любознателна-ето как се ставало свидетел:
       
           "Как се става свидетел на Йехова

За редовите свидетели на Йехова печеленето на нови членове на организацията е изключително важно, тъй като от това пряко зависят техните изгледи за спасение. Поради това те са изключително активни в мисионерската дейност. Пътят, по който те се опитват да вкарат човек в своето учение, общо взето, е следният:

• Посещение: На кандидата се обещават щастие, радост и свобода в един земен рай. Ако се интересува, следва:

• Посещение с една къса проповед за Армагедон и обръщане на внимание, че само в организацията на Свидетелите на Йехова човек има евентуално възможността за спасение.

• Домашен час за изучаване на Библията (превод Нов Свят). Тук се представят основните учения на организацията.

• Общо обучение в групи – задълбочаване на познанията.

• Покана за “Царската зала“ (така се наричат църквите на Свидетелите на Йехова): Тук на кандидата се казва, че вече не е навън, но все още е “чужденец отсам вратата“. Оттук нататък неговото спасение зависи от това дали той ще остане в тясна връзка с организацията и ще мисли и действа според нейните изисквания.

• Сбирки за служение: Мисионерско обучение.

• Придружаване на един изпробван и верен свидетел при мисионерска работа – посещения на домове, продажба на литература.

• Занимания. За да няма човек време да размисли, той бива непрекъснато занимаван с курсове, семинари, четива и разговори.

• Кръщение. То е обричане на пълно и сляпо подчинение на Йехова и организацията. Кръстените членове биват определени за проповедническа служба.

• Следва по-нататъшно обучение за проповядване, библейски курсове, курсове “Сражева кула“ и т. н.

Колко трудно е да излезе човек от тази спирала !"


На мен,въпросната кака ми ги приложи до втора точка включително Smiley


   
Активен
Неактивен user2
Sr. Member
****
Публикации: 296

« Отговор #33 -: (Петък) 16 Август 2013, 17:42 »

Ira,
...а защото до момента в който не ми дадеш пример конкретно как са те принудили или насилили да вярваш в нещо, аз не мога да приема, че правят или са направили нещо лошо.
      Какво не написах ясно? Пътя е индивидуален, не групов. Двама различни по вяра, честни по сърце ще се разберат по-добре от двама спорещи от една вяра... Не разбирам.. как на този етап .. как след Иисус Христос някой се явява и заявява, че ще  обясни Бог. Приела съм един Път - имам и разум и душа и тяло и с тях съм приела един Бог - не търся обяснения и одобрения за него от никой. Ако искам да попитам, ще се обърна към Бог, няма да търся секта или група  - както и да се нарича, според времената, в които живея. Ще си поема отговорността да получа отговорите директно. Намирам Бог във Всичко - Кой ще ми обясни това?! Нужно ли ми е да го търся всред хората, ако за себе си вече съм го видяла всред тях...
Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #34 -: (Петък) 16 Август 2013, 18:10 »

 Grin
Здравейте.
Не се стърпях ,Та?
Ира-
Цитат
Deus,приемам забележката-да,невежество е-не знам как се става свидетел.И ми е много добре да съм невежа в тази област SmileyНо пък нали съм любознателна-ето как се ставало свидетел:
Да станеш свидетел има само един начин,а той да го видиш с очите си.И друг път съм писал,че очите виждат всичко,но разпознаваме само това за което имаме знания!!!
Deus Romanorum
всяка организация
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #35 -: (Петък) 16 Август 2013, 19:07 »

За мен,всичко,което те кара да следваш нечий чужд път е секта.По-добре е лошо да вървиш по своя път,отколкото отлично да  следваш чуждия.
  Най-точния коментар.....

Ira, и много даже съм си по темата....Просто започнах с изложение на фалшивата религия основана на иисус....та да се чукнем у главите, че християни=йеховисти=кришнари и пр. сектанти.....Ама явно не разбра замисъла на поста ми....Е, сега се доразбрахме де..... Grin
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #36 -: (Неделя) 18 Август 2013, 09:43 »

Deus, hi,не се пали толкова,че звучиш като адвокат на свидетелите Wink
 Нормално е да съдят Касабов-не им е удобен.Няма да получиш отговор на въпросите си от мен.Ако желаеш отговори си на един въпрос:Тези деца били ли са в сектата?
  "Причината за самоубийствата се корени дълбоко в семействата им" е много удобно.Удобно е да вербуваш дете и да му ровиш из раните.
  Децата са посегнали на живота си не преди ,а след като са станали свидетели.Това е факт!
 

Аз не виждам материал, статия ... клип, нещо, което да е в подкрепа на думите, от коя "секта" са били децата? .... щом е "факт", трябва да има някакви данни.

... и "удобно е да вербуваш дете ..."? Какво трябва да значи? Вие "вербувала" ли сте дете, до сега? Или какво конкретно правите, за да не са вербувани от "секти"? Просто питам, да си взема бележки, ако някъде бъркам в недотам ясните си разбирания.
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен Deus Romanorum
Restricted
*
Публикации: 136

« Отговор #37 -: (Неделя) 18 Август 2013, 18:11 »

Ira,
 ako разбереш истината за " Свещеният брак" ще излезеш от илюзорните си представи.
Жалко, че нищо не си разбрала  Sad
Активен
Неактивен user2
Sr. Member
****
Публикации: 296

« Отговор #38 -: (Вторник) 03 Септември 2013, 21:18 »

   Deus Romanorum ,
Имам молба към теб - Моля те сподели твоето понятие за Свещен брак, за да уточним кой какво има предвид.
Активен

Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални