Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Паяците  (Прочетена 1664 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #45 -: (Събота) 24 Февруари 2018, 22:50 »

Mила, не вярвах, че си изпаднала чак  до там , да преглеждаш Ключаря и Психисалото.  Smiley

И какво търси ТОЙ, в моята тема, след като , си откри БЛОГ..?
Активен
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #46 -: (Събота) 24 Февруари 2018, 23:45 »

Aбе, Мила,   Grin

Виж го тоя кво е писал

Цитат
Да не се саднеш, че се включвам. Обаждам се, че да не си "помислете", че сте изселили някого. Аз ще Ви изселя от Мирозданието. Въпрос на време е.

И се грижи за гърлото си. Smiley

~~~

ПС: Мила, благодаря за снимката! Видях връзката между темите паяжина-чадър, като за последния писах накратко тук. Дори от изображението се вижда свързаността между фалшивите светове (базирани на светлина и куба като геометрична форма), които 'хващат в паяжината си' Съзнанията.

Я, му кометирай  ' гърлото'. и  мирозданието..и Психясалото може да включиш с целувки и благодарност.... Grin
Активен
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #47 -: (Неделя) 25 Февруари 2018, 00:07 »

Охоооо, Гал!
Къде се изгуби бе пиле шарено? Grin
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #48 -: (Неделя) 25 Февруари 2018, 18:36 »Това е осоарии. В него евреите са поставяли мощите на своите мъртъвци.
Забележете изображението. Две тела, въртящи се, и ивица, подобна на вълни, поток, централно.


http://biblelandpictures.com/product/2353-2-jewish-ossuary/

Вижте изображението.

В Псалом 79 силата на Израел е предадена като растяща лоза. Това е чиста алегория с непосредствено въздействие върху въображението. По тази причина в изкуството отглеждането на лозичесто е било използвано като символ на живота, израстването и прогреса през поколенията. Иезекиил 19:10казва например: “Твойта майка биде като лоза посадена при вода; стана плодовита и клонеста биде тя отмногото вода”. След книгата Битие от Стария завет има много алегории, свързващи лозата с наследствеността, като често се повтаря: “плодете се и се размножавайте”. В Изход 1:7 се казва: “А синовете Израилеви се разплодиха и намножиха, нараснаха и се усилиха извънредно, тъй че оная земя се напълни от тях”. Говорейки за Иесей, бащата на цар Давид, Исая 11:1 казва: “и ще покара младочка из Иесеевия пън и клонще израсне от неговия корен”. Преди това в Исая 5:7 Израел и Давидовият род са описани като “лозе” наГоспода Саваота. Накрая в Иоан 15:1 Иисус заявява: “Аз съм истинската лоза и моят Отец е лозарят”. Алегорията с лозите се използва и в приключенската литература за Свещения Граал. В романа “Парсифал” от Волфрам фон Ешенбах се казва, че царицата на Граала пиртежавала “съвършенството наземния рай, и в корените, и в клоните. Нещо, което хората наричаха Граал”. Плодът на лозата е гроздето, а от гроздето се прави вино. Червеното вино на Разпятието е вечния християнски символ на месианската кръв и именно в този контекст изображенията на Граала и като чаша, и като вино съвпадат. Някогашните церемонии, свързани с Граала, са същите, които и днес се изпълняват като ритуал за причестяване в църквите. Светото тайнство е напълно еднозначно с древната литургия на свещения Граал. Поради това в алегоричното изкуство Иисус често е изобразяван с преса за грозде. Отособено значение е, че някои емблеми и средновековни водни знаци от Прованс изобразяват Граала каточаша или ваза с чепки грозде – плодовете и семената на лозето, - като някои носят инициалите на Магдалина “ММ”. Заради тези алегорични образи Мария Магдалина започнала да се възприема като майказакрилница на лозарите.

В християнската традиция от онази епоха София (елинската богиня на мъдростта), чиято корона отдванадесет звезди се описва в “Апокалипсис”В средновековната традиция на Франция и Фландрия Мария Магдалина обикновено е наричана Notre-Dame de Lumiere (Дева на светлината). Свързвана с абсолютната мъдрост – София, в ранната и средновековната епоха тя понякога бива изобразявана с ореол от дванадесет звезди, както я описва и Иоан в “Откровение”. Добър пример е известната статуя на Черната мадона във Вервие, близо до Лиеж.

 Почитта към Черната мадона води началото си от 44 г. сл. Хр. от Фериер, район Лангедок, Прованс.

Изображенията на Черната мадона с младенеца винаги са поставяли Църквата пред дилема – особено онези, които са изложени в известни църкви и храмове в Европа. Част от тези скулптури са пребоядисани в светли телесни тонове, а други – просто скрити от погледа на обществото. Обяснението затова, че тя е черна, е в убеждението, че Мъдростта (София) е съществувала в Хаоса преди Сътворението, което се твърди и в един християнски трактат от III в., озаглавен “За произхода на света”. Счита се, че София представлява Светия дух, който според Битие 1:2 “се носеше над водата”, когато “тъмнина се разстилаше над бездната”. Раннохристиянският отец Ориген Александрийски сравнява образно Мария Магдалина с царската невеста от “Песен на песните” от Стария завет. В нея се казва: “Дъщери Ерусалимски! Черна съм, но съм хубава..” (Песен 1:4). Тази асоциация била широко поддържана чак до средновековието и през ХII в. Бернар от Клерво пише за нея в своите “Проповеди върху Песните”. В Проповед 57 той намеква, че Мария Магдалина е “Христовата невеста”.“Песен на песните” е поредица от любовни стихове. В този любовен диалог между невестата инейния възлюбен тя бива наричана Суламит, което дава още едно сходство с Мария Магдалина.“Суламити” са жители на пограничния сирийски град Сьолам, а е известно, че бащата на Мария, Сир, е бил от Сирия.В “Песен на песните” се загатва за спора между цар Соломон и брат му Адоная за сунамитката Ависага, както е описано в 3 Царе 2:13-25 – спор, който струва живота на Адоная. Подробностите в този старозаветен разказ са особено важни, за да се разбере брачната церемония на Иисус и Мария Магдалина. Именно заради връзката и със София епископите са решили, че Мария Магдалина е блудница, а непоради нещо, написано в Библията. За римляните всичко свързано с елините било развратно. Римскатаимперия била завладяла тази на Александър и се стараела по всякакъв начин да злослови срещуелинскатамъдрост. В този контекст наричали богини, като София и Афродита, porne, което означавало *урва, блудница или проститутка. И щом Мария Магдалина била проявление на София, значи нямало как да не е “порне”! Когато говори за Римската империя в “Апокалипсис”, Иоан алегорично я нарича “голям червен змей, който имаше седем глави.. и седем корони”.


Защо поставих изображенията и цитатите?
 В изображението на паяжината, или Паяка върху короната на Богинята, (репрезентираща София, Мъдростта на Бога, изпаднала в немилост) е заложена идеята за превръщането на светлината в материя и нейното "Освобождаване" или превръщането и в осъзнание. Христовия център. И цялата алегория с Корона с 12 звезди  е отразена в картинката, за която  Psyhea се присети. Затова galapagos, аз цитирах Psyhea.
Тъканта на Богинята е светлината. От нея е изпреден света. 12 са основните нишки, звезди в короната.  Тя е поставена в положение на пропадане (падналата София, матерно отражение...Пълзящата змия от битие). Сянката в това Архетипно положение е Червения Дракон от Откровение, гонещ "бременната жена", в пустинята (символ на вътрешно заточение).

Има една Светлина, Мъдрост, която се проявява в два потенционални момента - Вход и изход. Ляво дясно. Вътре извън.... Двойки. Вливане и превръщане на вливаното в цялото - Себе си. Разпокъсана, стагнирана светлината изглежда на парцали, подобно замръзнали потоци, формиращи материя. Мъдростта извършва чрез своята тъкан процеса на Сътворение. Срещата на потенциалните различия в този полет, се проявява като замръзване и създава обвивки по оста на движението, и обвързва светлината в слоеве, с резличен резонанс. Тези слоеве ограждат една "обособена отделеност", от атома до вселенските прояви. Човекът има същите параметри. Границите са в най-плътната си точка тук на Земята. Т.е тук Светлината трудно би могла да бъде възприета като чиста енергия, понеже е образувала втвърдени... форми. Време - твърдост - студ, като че ли са прояви на енергиен спад при прехода на системата, водещо до разлики в потенциала и и от повторното напрежение, в опита за изравняване с противодействащата среда, до достигне енергийния максимум в началния потенциал.

Менората е примерно изображение именно на тази Светлина, разстлана от центъра извън в диаметър, равен на седем слоя, с различна честота на зъвъртане. Тороидния вихър, който задържа този грандиозен пашкул светлина е чисто съзнание.

На осоариите има две кълба, които изобразяват магнитното взаимодействие... Репрезентирани от Черната и Бялата мадони. Или Съзнаваното и Несъзнаваното, невъзприетото.

Светия Дух е отразен в две две успоредни сили  и те се съюзяват в едно - прозрение, мълния, основа огън и вода. Това са двете Кръщения. Водно и Огнено.

И сега, аз те питам, galapagos. Ако Светия Дух е отворил очите на Psyhea, то кои сме ние да съдим, че тя е имала добро прозрение и добрата воля да го сподели с нас.

И ако чрез вяра приемаме думите на Иисус, че миротворците ще наследят света, то не го ли доказваме точно чрез познанието, което добиваме в озарението,  разкъсващо пелената, поради която не прозираме, че всичко и всеки е еманация на Едно Съзнание, възприето като отделеност. Не от това ли противопоставяме светлина и сянка, и потдържаме отделеността, забравата.
Мисля, че всяка свада с враг ни отделат от възможността да го възприемем като отражение на собственото си неразбиране.

Отрицанието в мен отразява границите на моето възприятие. А това възприятие режисира външно проявените ситуации,  дошли в отговор на моето моментно възприятие. Игрови процеси, които подсъзнанието режисира в случвания, било насън, осъзнато или пренасяйки тези отражения в живота. Неразплетените  вътрешни възли, с които ние понякога си позволяваме да обвържем и другите. Последното са и тъй наречените кармични връзки.
 думите на Иисус:
"А пак аз ви казвам; Да се не противите злому; но който те плесне по десната страна, обърни му и другата."
 Тогава потенциалите, които са различни, при всяка една от двете взаимодействащи си една с друга системи, изравняват нивата си и напрежението се балансира.
 Името, наричането, донасят същия смисъл. Защото името отразява характеристиката на системата, нейните капацитет, мощност, воля и намерение.

И ако днес някой се е родил в Христа, но аз го нарека с име обидно, понеже гледам по навик лицето му, което мисля си познавам, и го обличам в образ, по мое усмотрение, а не по истина, не обиждам ли Бога, кйто е изразил Своето Слово чрез човека? Не обиждам ли човека? Не обиждам ли Истината, която сам Бога е отпечатил в човека. И сам Бога я вижда. Не се ли противя на Бога чрез моята суета като лъжа за истината?

 ... ехото на моето забравено вътрешно намерение са моите противници... Астралните противници също. Същото е с всеки противник. Всяко взаимодействие в една двойка, създава общо поле. Полето, според разпределената енергия се проявява в двата си полюса, тъмно-светло, може да се прояви и като енергия без видимост, ако няма кое да ускори противоречието...

Аз и по повод исляма и християнството го казах, макар и косвено, чрез Завета на Господа, сключен по едно време с двете жени на Авраам... Сара и Агар. Какво е решението на загадката. Имат Общ отец. И двете линии.
Ако двете наслагват своите сенки една връз друга те винаги ще се противят една на друга. Докато не се унищожат взаимно. Ако искат биха могли да се синхронизират. Защото сами са заявили Завета, който са получили.

Ето тук http://xcombg.net/index.php?topic=2597.msg50183#msg50183
 bg2 го осмисля/осветлява този процес на "Интегриране на сянката"- примерно/нагледно, обрисувано във филма, към който даде линк:
Психологическо интегриране и духовен растеж чрез осъзнато сънуване - Чарли Морли пред ТЕД. Превод Павлина Николова.https://www.youtube.com/watch?v=u8Ayi7txDmE

Дори състоянието на вътрешна битка със сянката, представена от образа на разказвача в сънуваното, (във филмчето, линка на bg2) напомня битката на Яков с Бога, край реката. Водата символизира потока... Осезанието. Бога в случая на битката с Яков е Неговата Сянка, която той е борел, докато я интегрира. Точно същия процес на повдигане на змията на кръста... Осезанието отвъд образността.


Активен
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #49 -: (Понеделник) 26 Февруари 2018, 16:29 »

Мила, виждам те че много се трудиш и ровиш къде ли не, но навсякъде попадаш в капани. И съм сигурна, че един ден пак ще потърсиш отново мен, а не тролчето от небесното дао и психото. Не си наясно с много неща тук. И те попитах, можеш ли да коментираш заплахата на ' тролчето от небесното дао', а ти ми отклони въпросите, като ме прати да броя паяжината на психея. Аз не виждам звезди в тази нейна картинка, а обсебване на съзнанието от паразитната мрежа на развъплътените. И може да ми погледнеш и предните коментари, в темата ако изобщо си в час, когато исках, да покажа развъплътените –наяве, видя, че с риск да ме спрат веднага да пиша, успях да Ви покажа, колко бързо ги пратиха паяците в мрежата .

Цитат
И сега, аз те питам, galapagos. Ако Светия Дух е отворил очите на Psyhea, то кои сме ние да съдим, че тя е имала добро прозрение и добрата воля да го сподели с нас.

И ако чрез вяра приемаме думите на Иисус, че миротворците ще наследят света, то не го ли доказваме точно чрез познанието, което добиваме в озарението,  разкъсващо пелената, поради която не прозираме, че всичко и всеки е еманация на Едно Съзнание, възприето като отделеност. Не от това ли противопоставяме светлина и сянка, и потдържаме отделеността, забравата.

А това си е чисто богохулство, което си написала , и не се усещаш как те манипулират. Не знам къде видя осеяние или сбърка светия дух, със светите паразити, които не искат да напуснат Земята. Smiley

Просто ще те помоля, в мои теми да не пускаш тяхна паразитна информация. Не се ли усети, че някой те манипулира да си направи реклама чрез моята тема на блога.... Говори за светлина, а същевременно заплашва с изтребване от мирозданието и гърлото да  си пазя. Smiley
Мила не се сърди, но не си в час тия неща. Знаеш ли, че тия развъплаътени,  могат да съществуват, докато ги поддържат подобни съзнания, иначе си заминават от галактиката.Активен
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #50 -: (Понеделник) 26 Февруари 2018, 21:11 »

Настоящият ми коментар има поясняваща и поучаваща функция за анонимните и нови читатели/участници, в които има потенциал. Авторът на темата е безнадежден случай (все пак е религиозен фанатик с проблемна рода и недобронамерени цели), "доказал" се с многото си акаунти във форума. :D

Тактично дадох линк към темата си, в която много подробно е описано всичко, на което е неспособен автора на настоящото подобие на тема. Всеки, който я е изчел, знае че никой друг българин не е правил такъв обстоен анализ, камо ли дал решения, напълно безплатни и постижими за всички хора. Няма нужда да ходите до Червено море, както Ви съветваше galapagos в другата си тема. :D

Забележете и следния факт - в моята тема има споделен чужд, личен и на мои приятели опит. В настоящата на galapagos само погледнете експозето й - два пъти повтаря едно и също твърдение, без да се дават никакви доказателства. Действа се на принципа "една лъжа повторена много пъти трябва да се приеме за истина". Неспособният автор от малка е накарана да повярва, че авторитетът и излъчването му са по-важни от информацията, която предоставя. А че последната даже трябва да е едно с истината е недостижимо стъпало за субективиста в нея.

Ясно ми беше, че с жалкото си провокативно поведение (макар че този път беше с една идея по-рафинирано - не е като да ни е казано директно, че те притежават книга в родата си, в която има тоооолкова познания, а ние сме тооолкова недостойни за нея (поне докато не участваме в сектата им), че да се радваме и на малките остатъци, които ни се пробутват) и неадекватна ценностна система ще изчака някой като мен да се държи с нея точно по начина, по който заслужава. Аз нямам никакви притеснения за някакъв си измислен авторитет - думите, отношенията и действията ми са напълно съзнателни и аргументирани. Никой в цялото Мироздание (освен галапагос) не се е оплаквал от отношението ми към него, защото винаги подхождам с определени добродетели. Но такива като нея и кликата й са доказали, че трябва да се подхожда по-твърдо и безкомпрописно към тях. И ще го правя до тогава, до когато ги има. :)

А колко пъти сме я хващали в лъжа или е отклонявала конкретни въпроси на мен или Форум, или който е дръзнал да я разпитва или води човечен разговор - всичко е във форума, като част е в гюма и само регистрирани потребители могат да го видят.

Мога да кажа и какво да очаквате от пропагандата им, но изчакайте само отговора на въпроса й за българския народ (ако изобщо го получите :) ) и тогава ще разберете с какви цели работи тази гугудчица, макар че Форум неведнъж го е доказвал.

Това е достатъчно от мен. :)

Активен

Неактивен The Dark Lord
Full Member
***
Публикации: 132
Пол: Мъж

« Отговор #51 -: (Понеделник) 26 Февруари 2018, 22:45 »

Аз се зачудих дали е Гал и или Гласчето. Но по-опитните ги надушват от раз.  Grin
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #52 -: (Вторник) 27 Февруари 2018, 09:44 »

Мила, виждам те че много се трудиш и ровиш къде ли не, но навсякъде попадаш в капани. И съм сигурна, че един ден пак ще потърсиш отново мен, а не тролчето от небесното дао и психото. Не си наясно с много неща тук. И те попитах, можеш ли да коментираш заплахата на ' тролчето от небесното дао', а ти ми отклони въпросите, като ме прати да броя паяжината на психея. Аз не виждам звезди в тази нейна картинка, а обсебване на съзнанието от паразитната мрежа на развъплътените. И може да ми погледнеш и предните коментари, в темата ако изобщо си в час, когато исках, да покажа развъплътените –наяве, видя, че с риск да ме спрат веднага да пиша, успях да Ви покажа, колко бързо ги пратиха паяците в мрежата .

Цитат
И сега, аз те питам, galapagos. Ако Светия Дух е отворил очите на Psyhea, то кои сме ние да съдим, че тя е имала добро прозрение и добрата воля да го сподели с нас.

И ако чрез вяра приемаме думите на Иисус, че миротворците ще наследят света, то не го ли доказваме точно чрез познанието, което добиваме в озарението,  разкъсващо пелената, поради която не прозираме, че всичко и всеки е еманация на Едно Съзнание, възприето като отделеност. Не от това ли противопоставяме светлина и сянка, и потдържаме отделеността, забравата.

А това си е чисто богохулство, което си написала , и не се усещаш как те манипулират. Не знам къде видя осеяние или сбърка светия дух, със светите паразити, които не искат да напуснат Земята. Smiley

Просто ще те помоля, в мои теми да не пускаш тяхна паразитна информация. Не се ли усети, че някой те манипулира да си направи реклама чрез моята тема на блога.... Говори за светлина, а същевременно заплашва с изтребване от мирозданието и гърлото да  си пазя. Smiley
Мила не се сърди, но не си в час тия неща. Знаеш ли, че тия развъплаътени,  могат да съществуват, докато ги поддържат подобни съзнания, иначе си заминават от галактиката.

Аз наистина не разбирам.
Къде в цялата схема на картинката, която стана повод за раздор, останаха Господ, Исус Христос и Светия Дух?

Ако "лошите" ги пращат в светлина. То и "добрите" там ще идат. А е вярно, което пишеш, че Светлината отнема Осъзнанието за Себе. И затова писах някъде, и пак ще го кажа. Ако е Богохулство, Да ме съди Господ. Духа Свят е граблива птица. И за мен е бил, когато отказвам да си поема отговорността за себе си. Същата птица е и тази, която спуска и дара на Откровението, когато Светлината в нас е с постоянен интензитет. Кол*банието на светлинния момент е, което предизвиква "забравата на съзнанието".  И се превръща в капан. Защото Едно съзнание е проникнало в отделеност (паяжината), в различни зони. Някъде е в капан, логично. Развъплътените явно се хранят с тази "открадната светлина". Обаче ако просто биват "затворени в светлина", то тази Бездна има свой ключ и те пак ще излязат. Логично е. Защото нямат съзнание за ставащото и всякога няма да имат, щом са откъснати. И тогава какво ще ги едини с Бога? А нали от Бог извира всеки жизнен поток. И и от Него еманира всяко съзнание.

galapagos,
Разбирам отвръщението ти към хора, които създават блогове, за да си събират там "своята светлина", но и те "като кученцата събират трохи, от хляба,  с който сам Господа ги храни".
Значи Господа си знае, че така се създават паяжни на отражението. Всеки един в себе си има една такава платка, която образно се изпълва със сигнали или угасва. И същато е технологията при развъплътените и заседналите и всьо и все. И това не става извън нас, а вътре във всяко едно божие проявление. Освен ако приемем, че не всичко е Божие творение.

А че Господ си знае пише ето тук:

Радвайте се и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата; тъй бяха гонени и пророците, които бяха преди вас.
 [5:13]  Вие сте солта на земята. Но, ако солта изгуби сила, с какво ще се направи солена? Тя вече за нищо не струва, освен да се хвърли вън и да се тъпче от човеците.
 [5:14]  Вие сте светлината на света. Не може се укри град, който стои навръх планина.
[5:15]  Нито запалят светило и го турят под крина, а на светилник, и свети на всички вкъщи.
[5:16]  Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят добрите ви дела и да прославят Небесния ваш Отец.
 [5:17]  Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня.
 [5:18]  Защото, истина ви казвам: докле премине небето и земята, ни една йота, или една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.
 [5:19]  И тъй, който наруши една от най-малките тия заповеди и тъй поучи човеците, той най-малък ще се нарече в царството небесно; а който изпълни и поучи, той велик ще се нарече в царството небесно.
 [5:20]  Защото, казвам ви, ако вашата праведност не надмине праведността на книжниците и фарисеите, няма да влезете в царството небесно.
 [5:21]  Слушали сте, че бе казано на древните: "не убивай; а който убие, виновен е пред съда". [5:22]  Аз пък ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си без причина, виновен ще бъде пред съда, а който каже на брата си: "рака'" *, виновен ще бъде пред синедриона *; а който пък каже: "безумнико", виновен ще бъде за геената огнена.
 [5:23]  И тъй, ако принасяш дара си на жертвеника, и там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе,
 [5:24]  остави дара си там пред жертвеника и иди първом се помири с брата си, и тогава дойди и принеси дара си.
[5:25]  Помирявай се с противника си скоро, докле си още на път с него към съдилището, за да не би някак противникът ти да те предаде на съдията, а съдията да те предаде на слугата и да бъдеш хвърлен в тъмница;
 [5:26]  истина ти казвам: няма да излезеш оттам, докле не върнеш и последния кодрант *.
[5:27]  Слушали сте, че бе казано на древните: "не прелюбодействувай".
[5:28]  Аз пък ви казвам, че всеки, който поглежда на жена с пожелание, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.
 [5:29]  И ако дясното ти око те съблазнява, извади го и хвърли от себе си; защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в геената огнена.
 [5:30]  И ако дясната ти ръка те съблазнява, отсечи я и я хвърли от себе си; защото по-добре е за тебе да погине един твой уд, а не цялото ти тяло да бъде хвърлено в геената.
 [5:31]  Казано бе също: "ако някой напусне жена си, нека й даде разводно писмо".
[5:32]  Аз пък ви казвам: който напусне жена си, не поради прелюбодеяние, той я прави да прелюбодействува; и който се ожени за напусната, той прелюбодействува.
 [5:33]  Слушали сте още, че бе казано на древните: "клетва не престъпяй, а изпълнявай пред Господа клетвите си".
[5:34]  Аз пък ви казвам: да се не кълнете никак: ни в небето, защото е престол Божий;
[5:35]  ни в земята, защото е подножие на нозете Му; ни в Иерусалим, защото е град на великия Цар; [5:36]  ни в главата си се кълни, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен.
 [5:37]  Но думата ви да бъде: да, да; не, не; а каквото е повече от това, то е от лукавия.
 [5:38]  Слушали сте, че бе казано: "око за око, и зъб за зъб".
 [5:39]  Аз пък ви казвам: да се не противите на злото. Но, ако някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата.
 [5:40]  И на тоя, който поиска да се съди с тебе и да ти вземе ризата, дай му и горната дреха.
[5:41]  И който те принуди да вървиш с него една миля, върви с него две.
[5:42]  Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти иска назаем.
 [5:43]  Слушали сте, че бе казано: "обичай ближния си, и мрази врага си".
[5:44]  Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят,
 [5:45]  за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни.
 [5:46]  Защото, ако обикнете ония, които вас обичат, каква вам награда? Не правят ли същото и митарите?
 [5:47]  И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не постъпват ли тъй и езичниците?
 [5:48]  И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец.

* Празноглав, смахнат.
* Върховно съдилище.
 * Малка римска монета

 
Така че ако някой е вложил личната си воля да си тури светилника да му свети в тайно, под леглото, galapagos, това е негово решение. И Бог вижда. И човека сам в себе си вижда, но избира да вложи тъй усилията си.
Има една приказка: "Царя дава, роба не".
Липсата на вътрешно противоречие освобождава "пленената светлина". Врагът в нас разклаща светлинния поток в терзания и отнема цялоста му. Как ще се спаси някой в отделеност от Потока?
« Последна редакция: (Вторник) 27 Февруари 2018, 11:00 от Мила » Активен
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални