Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Астрална проекция  (Прочетена 426 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« -: (Сряда) 14 Февруари 2018, 15:37 »


https://www.facebook.com/Misterii.Fenomeni.I.Mistika/photos/a.114403595364446.16733.114399452031527/226657450805726/

   „Почти всеки изпитал преживявания близки до смъртта подчертава колко е важно в този живот да се опитваме да даряваме любов на другите. Любов в уникален и дълбок вид.”


Астралният свят се състои от астрална материя, като всички обекти от физическия свят имат своята реплика в астралния свят. Следователно има физическо копие на всичко, което се намира в астралния свят, но има неща в астралния свят, които нямат копия във физическия свят. Има форми създадени от човешката мисъл, които не са отишли по-далеч след като са напуснали физическия свят. Такива форми могат да бъдат специално създадени по време на ритуали с магии и да помогнат след това за изцеление, събиране на информация и получаване на информация.


В астралната проекция съзнанието може да пътува почти без ограничения, но то пътува в астралния свят и следователно не вижда физически обекти, а техните астрални проекции и други същества, които живеят в астралните области. Астралният свят е известен, като света на илюзиите или света на мислите.


Навсякъде около физическото тяло могат да се видят ярки блестящи цветове на астралното тяло, които се наричат астрална аура. Аурата е многоцветна и ярка или замъглена в зависимост от характера и качествата на лицето. Следователно аурата на човек е индекс на скритите му наклонности.  Тук съм извадила няколко цитата, чиято истинност мога опитно да потвърдя.
В статията пише и за ектоплазмата, но аз не напълно споделям изказаното гледище, което обвързва ектоплазмата единствено с астралното тяло. За мен ектоплазмата се образува от взаимодействието на астралната проекция и провокативната намеса в жизненото-етерното тяло.

Ясновидеца може да вижда човека с астралното си тяло. Той може да се появи и пред други хора, но трябва да е като плътна материя наречена ектоплазма, за да могат да го възприемат. Ектоплазмата се счита за материализиране на астралното тяло и е описана като материя, която е невидима и неосезаема в първично състояние. Тя приема твърдо, течно или газообразно състояние в зависимост от етапа си на конденз.


Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #1 -: (Неделя) 04 Март 2018, 14:04 »

Извадката е от

"Древна Мъдрост" Въведение в Теософското учение
 библиотека "Зрящи криле"
 превод от английски Ралица Иванова и Георги Генчев


Друга смайваща и на пръв поглед озадачаваща особеност на астралния свят е бързината, с която формите – особено онези, които не са свързани с някаква земна матрица – менят очертанията си. Астралното същество променя целия си вид с невероятна скорост, защото всеки импулс на мисълта кара астралната материя да приема нова форма, а животът бързо изменя формата си, за да намери свой нов израз. Когато голямата жизнена вълна на еволюцията на формата преминала през астралната област и създала Третото Елементално Царство, Монадата привлякла около себе си комбинации от астрална материя. Тя придала на тези комбинации (наречени елементална есенция) специфична жизненост и способността да откликват на трептенията на мисловния импулс и под неговото въздействие мигновено да приемат форма. Във всяко подразделение на астралната област съществуват стотици разновидности на тази елементална есенция, които са състояние на непрестанно вълново движение, цветовете им играят и преливат като седефени (представете си, че въздухът на земята е станал видим, както става при висока температура – тогава наистина го виждаме да трепти на вълни). Тази обемна атмосфера от елементална есенция отвръща на всяко трептене предизвикано от мислите, чувствата и желанията, и; всеки техен порив кипва като вряща вода. Трайността на формата зависи от силата на импулса, който я е породил; отчетливостта на очертанията й – от прецизността на мисълта, а цветът – от характера й, бил интелектуален, чувствен или благочестив.
Когато достигнат астралния свят, неясните разпилени мисли, които неразвитите умове раждат в изобилие, събират около себе си разредени облаци от елементална есенция и се реят в различни посоки, привличани от други сходни облаци, трупат се около астралните тела на хора, чиито магнетизъм – добър или зъл – ги привлича, и не след дълго се разпадат, за да се превърнат отново в част от общата атмосфера на елементалната есенция. Когато съществуват самостоятелно, те стават живи същества с тела от елементална есенция и мисли, подобни на оживяващите животи. Тогава те се наричат изкуствени елементали или умствени форми. Ясните и точни мисли имат собствени безкрайно разнообразни форми с изчистени контури. Те се оформят от трептения, породени от мисълта – по същия начин във физическия свят звуковите трептения пораждат форми. „Формите на гласа“ са напълно аналогични на „формите на мисълта“, защото Природата, въпреки неизчерпаемото си разнообразие, е много консервативна по отношение на принципите, тя възпроизвежда едни и същи методи на работа от област в област. Ясно определените изкуствени елементали имат по-дълъг и много по-активен живот, отколкото призрачните си събратя, и упражняват много по-силно въздействие върху астралните тела (а чрез тях на умовете) на онези, които ги привличат, като предизвикват в тях трептения, сходни на техните собствени. По този начин мислите преминават от един ум в друг без да имат земен израз. Нещо повече – онзи, който излъчва мислите, може да насочва елементалите към когото си пожелае. Това зависи от силата на неговата воля и умствена енергия.
При обикновените хора изкуствените елементали, създадени от чувствата или желанията, са много по-жизнени и по-определени, отколкото елементалите, породени от мисълта.

източник: spiralata.net
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални