Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Благодарности"  (Прочетена 1260 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #15 -: (Сряда) 04 Април 2018, 01:16 »

bg2, проблемът тук е че никой не познава писанията  из основи, затова са му слаби теориите ,  а там са написани големи истини – за ВСИЧКИ ..човеци, хибриди....монарх-роби...и всичко останало.
 Аз лично веднага фиксирам невежия, представящ се за гуру или даскал от Небето. За това и споря с него и винаги мога да го оборя . Преди да вникна, в писанията и разбера за какво става на въпрос и аз така хвърчах от клон на клон и започнах началото си в отвъдното с източни учения, будизъм,дървените филисофи от Елинизма до наше време, тракизъм , орфизъм, елинизъм...  Дейвид Айк, .и всичко което си чела из форумите , но това бе преди повече от 14-15 години. Сега мисля съвсем по друг начин, защото освен че видях твърде много от това което се интересувах, то и го преживях.Съдбата ме срещна с интересни хора -РЕАЛНИ, а не астрални(въпреки че и с такива имам много разправии)...говоря за хора от различни континенти и различни раси, извънземни (така тук ги наричат), монарх роби и хора от всякакво естество...онзи  под земята ... черното масло  субстанцията му, паяците....и още куп неща...
 На този етап съм ги разкарала всички от къщата си и не могат да припарат подобни, оставила съм връзка до Духа си и до Бога. Защото духът ми ме заведе до Бог, с цената на много изпитания от моя страна.
Ето  така узнах ИСТИНАТА - видях, разбрах, преживях...има и още нещо , но няма сега да пиша за това.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Тук цитирам Vale

galapagos, понеже въпроса ти е към Мила, аз нема да и преча да ти отговори. Само искам да отбележа, че Габриел (Габриил), от еврейски е по-правилно да се преведе като Бог-победител, а не като Божия сила. По-скоро трябва да е близък до св. Николай, който както знаем е символ на победата.


Ето го проблема на Русия. Един ангел се е обявил за Бог. Също, както и Сатана се изяви за себеподобен.
Мила ще ги разбере тия неща  - и тук един трол наскоро се обяви да коли и беси в мирозданието, че му била дадена власт, без да е наясно с много неща, дори някога заяви че хората, които се самоубиват са герои, защото това било желанието на ВА..Мнението ми за тази личност  е абсолютно невежество в отвъдното и силите на контрол върху съзнанието на човека.
''''''''''''''''''
Сега ще използвам Мила, за да и обясня някой неща и ги разбере  - свързани с Нов и Стар Завет.
Няма как да обявиш една държава за Християнска, след като в нея няма християни с християнско съзнание. Не е достатъчно да я напишеш в уикепидията, че е такава, а съзнанието да е контра на това което е написано там. Ето за това роптаят много  християнски държави  и реват, от мюсюлмани. Защото НЕ са християни и нямат нищо от това, за което Христос е говорил. Ето за това са нужни на Земята все още синагоги и джамии.
Ще изчезнат, когато всички получат Христовото съзнание.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

П.П. Това пак за Мила го пиша, от  една моя среща с хора от  една държава ,от които разбрах много неща и ставаше въпрос за човек говорещ на различни езици и левитиращ във въздуха, като Ламите. Беше обсебен от демон и близките му  не знаеха какво правят. Демона бе отстранен не от католически свещеник , не от ходжа, а от лице в еврейска синагога.
Как ще го обясни тя с нейните познания? Нали и Христос това е правил - все пак тогава е имало демони и духове, а не програмирани от ЦРУ.

п.п. За Египет Мила, мога много говоря но когато имам повече време. Всъщност и духовете на мумиите, може да ги свържем с демонизма. Когато бях в долината на мъртвите, разбрах че преди Картър да се натъкне на планината, в гробниците са живеели местни племена от бедуините .И преди да ги изселят от там са одраскали  всички стени и фрески, ..разказват че вечер когато палели огньове по стените витаели сенки и призраци.

« Последна редакция: (Сряда) 04 Април 2018, 01:28 от galapagos » Активен
Неактивен Vale
Jr. Member
**
Публикации: 98
Пол: Мъж

« Отговор #16 -: (Сряда) 04 Април 2018, 14:50 »

bg2, проблема с Библията е, че малко хора са я чели и от тях много малко са разбрали какво пише в нея. Най-добре се разбира Библията, ако прочетеш след нея книгата 'Зоар' писана от Моше де Леон. Там в първата част е обяснено как да се тулкува Библията. Втората част е обяснение на това как е устроен светът и е по-трудна от първата част. Книгата 'Зоар' е основа на Кабалата. Но не включва части свързани с правене на магий и други такива неща, за които съм чувал че е по-добре човек да не се занимава с тях. За Библията само ще кажа, че противно на някои, които смятат че описва историята на Еврейте и света от преди много хиляди години, аз смятам че под формата на исторически расказ са ни предадени предсказания за това, което ще ни се случи. А за да разбираш по-добре предсказанията, требва да прочетеш митологията на езичниците (например гръцката), като също изходиш от постановката че четеш предсказания закодирани под формата на мит. Също така има на български издадена книга на Папюс за Кабалата. Книгата 'Зоар' я има преведена на руски, но требва да внимаваш да не я сбъркаш с книга със същото название от Михайл Лайтман.
От galapagos, не можах да разбера какво точно не и харесва на превода на Габриил, който е правилно да се изговаря Габриел. Частичката 'ел' в еврейския език обозначава Бог. А първата част 'габер' или 'гевер' се употребява за победител. Например арабските терористи винаги употребяват израза 'Алах агбар', което се превежда Алах (т.е. Бог или на еврейски Елохим) ще победи. Втората дума - 'агбар' означава победа в бъдеще време. Семитските езици много си приличат.
Проблемите на християнските държави са в масонството, което има за основа египетското езичество. Това дето ще изчезнат джамийте и синагогите не е точно. Защото ще изчезнат и много християнски храмове. Точно е да се каже че ще остане само православието от Християнството. Така че католиците и протестантите ще приемат православието. Ислямя ще го забранят, а еврейците ще признаят Христос за пророк. Това за католиците и протестантите мога да покажа къде е написано.
Това, дето казваш за демона дето го е изгонил равин от еврейска синагога е нормално, понеже там много се занимават с мистичните части на Кабалата и има много, които владеят подобни практики. Аз лично видях предупреждение от Нострадамус, че не е добре да се занимава човек с мистика и избягвам книги с подобно съдържание. Там изглежда е много трудно да разбереш с кого си имаш работа и може човек много да пати.
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #17 -: (Сряда) 04 Април 2018, 19:13 »

 Grin
Цитат
Така че католиците и протестантите ще приемат православието. Ислямя ще го забранят, а еврейците ще признаят Христос за пророк. Това за католиците и протестантите мога да покажа къде е написано.
Ммм.
Чудесно писание ма били уточнил към кое православие ще преминат.Щото ми се чини че са няколко и на какъв език ще е православието им?
Благодаря.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #18 -: (Четвъртък) 05 Април 2018, 10:15 »

Vale
Цитат
Проблемите на християнските държави са в масонството, което има за основа египетското езичество. Това дето ще изчезнат джамийте и синагогите не е точно. Защото ще изчезнат и много християнски храмове.  

Ами аз това съм го писала на много места, че изобщо ще изчезнат религиите и храмовете, но тук целта ми бе да обясня на Мила, взаимната връзка и приемственост на нещата в йерерахията на демоничните сили, стоящи зад християнство, юдаизъм и ислям и връзката им със свалените от небето и сатана. Затова казах, че на този етап са нужни, защото няма християни и християнски държави, а такива които се прикриват зад Христос.И човекът е зависим от тях и тяхното влияние.
А що се отнася за православието то ще е първото, което ще си замине, защото освен че духовенството му пада най-ниско в йерархията, то самото ползва 'държавни - демонични ' уроди, да го поддържат и отклоняват от истината.
(дадох и нагледни примери с два такива държавни кучешки клана, претендиращи че са православни християни - сидеров исие -християни и вмро-исие кучеглави -виж из последните теми, че сега не ми се рови да ги търся.)

А що се отнася за Габриел имах предвид ето това... Grin

Цитат
....онзи Педро португалеца, откраднал от ЦРУ секретни документи от Украйна и сега ще ни се представя за Габриел...

"за един паднал" - дето се е обявил за Бог, но това е много дълга тема и тук ставаше въпрос за него и връзката му с Русия, която сме кометирали и на лични и във форума с Мила и в темите за данте сантори.
« Последна редакция: (Четвъртък) 05 Април 2018, 10:36 от galapagos » Активен
Неактивен Vale
Jr. Member
**
Публикации: 98
Пол: Мъж

« Отговор #19 -: (Четвъртък) 05 Април 2018, 13:42 »

galapagos, за Габриел се извинявам. Аз понеже не съм в час на предишни спорове, помислих, че критикуваш превода и взех да го уточнявам. Не съм имал в предвид да се заяждам. За религийте казваш правилно, че са покварени и че не си испълняват предназначението. Но продължавам да твърдя, че в резултат на апокалипсиса ще се затвори папството и християните ще станат православни навсякъде. Исляма ще го забранят като нацизма. Китайците ще приемат православието. Даже еврейците ще признаят Христос и християнството при това на 4-тата година след апокалипсиса. А новата религия ще бъде православие омесено с будизъм. Тези драстични промени в религията ще бъдат съпътствани от големи промени на границите на държавите.
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #20 -: (Четвъртък) 05 Април 2018, 17:48 »

 Grin
Да вметна нещо.Православно християнство е нещо като да речем, български циганин.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #21 -: (Четвъртък) 05 Април 2018, 21:24 »

bg2, проблема с Библията е, че малко хора са я чели и от тях много малко са разбрали какво пише в нея. Най-добре се разбира Библията, ако прочетеш след нея книгата 'Зоар' писана от Моше де Леон. Там в първата част е обяснено как да се тулкува Библията. Втората част е обяснение на това как е устроен светът и е по-трудна от първата част. Книгата 'Зоар' е основа на Кабалата. Но не включва части свързани с правене на магий и други такива неща, за които съм чувал че е по-добре човек да не се занимава с тях. За Библията само ще кажа, че противно на някои, които смятат че описва историята на Еврейте и света от преди много хиляди години, аз смятам че под формата на исторически расказ са ни предадени предсказания за това, което ще ни се случи. А за да разбираш по-добре предсказанията, требва да прочетеш митологията на езичниците (например гръцката), като също изходиш от постановката че четеш предсказания закодирани под формата на мит. Също така има на български издадена книга на Папюс за Кабалата. Книгата 'Зоар' я има преведена на руски, но требва да внимаваш да не я сбъркаш с книга със същото название от Михайл Лайтман.
От galapagos, не можах да разбера какво точно не и харесва на превода на Габриил, който е правилно да се изговаря Габриел. Частичката 'ел' в еврейския език обозначава Бог. А първата част 'габер' или 'гевер' се употребява за победител. Например арабските терористи винаги употребяват израза 'Алах агбар', което се превежда Алах (т.е. Бог или на еврейски Елохим) ще победи. Втората дума - 'агбар' означава победа в бъдеще време. Семитските езици много си приличат.
Проблемите на християнските държави са в масонството, което има за основа египетското езичество. Това дето ще изчезнат джамийте и синагогите не е точно. Защото ще изчезнат и много християнски храмове. Точно е да се каже че ще остане само православието от Християнството. Така че католиците и протестантите ще приемат православието. Ислямя ще го забранят, а еврейците ще признаят Христос за пророк. Това за католиците и протестантите мога да покажа къде е написано.
Това, дето казваш за демона дето го е изгонил равин от еврейска синагога е нормално, понеже там много се занимават с мистичните части на Кабалата и има много, които владеят подобни практики. Аз лично видях предупреждение от Нострадамус, че не е добре да се занимава човек с мистика и избягвам книги с подобно съдържание. Там изглежда е много трудно да разбереш с кого си имаш работа и може човек много да пати.

Vale, като гледам какви ги пишеш в темата "Теория на манипулацията" си мисля, че включването ти тук не е мотивирано единствено да адвокатстваш на Мила. Затова ще се възползвам от опцията за заключване на темата "Теория на манипулацията". Приеми го като опит за насърчаване да отвориш тема за края на света, библейски пророчества, баба Ванга, Нострадамус и т.н. неща които те вълнуват. Иначе има голяма вероятност всяка тема да я канализираш в посока - края на света, Апокалипсис, пророчества и т.н.  

За Зоар и Кабала, това което намерих е някакъв сайт:

http://www.kabbalah.info/bg/книгата-зоар/5-важни-факта-за-книгата-зоар

От разгледаното останах с впечатление, че Зоар и Кабала са за хора търсещи духовни прозрения чрез някакъв еврейски мистицизъм. Хората пишат, че си имат изисквания към тези които искат да "разберат" нещо и дават препратки към Тора и Талмуд, което само по себе си говори, че Зоар и Кабала не е за всеки. Даже си имат и раздел "въпроси и отговори". Мен лично подобни неща в стил секти/масони не ме зарибяват, а и ме интересуват по-тривиални въпроси от това да търся някакви духовни прозрения чрез еврейската Кабала.

Интересни са ми например въпросите за морала на който учи Библията (Стар + Нов Завет). Също и въпросът за Йешуа Бен Йосиф (историческият Исус Христос). Дотолкова изглежда митологизиран в евангелията (+апокрифните), че човек да се зачуди дали въобще е бил реален човек.

Ако евентуално направиш тема, ще е интересно ако изложиш и мнение, от гледна точка на човек запознат с еврейския мистицизъм. Smiley

Цитат
За Библията само ще кажа, че противно на някои, които смятат че описва историята на Еврейте и света от преди много хиляди години, аз смятам че под формата на исторически расказ са ни предадени предсказания за това, което ще ни се случи.

Ако в Библията няма вмъкване на случки свързани с еврейската история, значи всичките тези описания за конфликти на верска основа не са се случили?  Undecided Например събитията свързани с цар Соломон (Вероотстъпника), Моисей и брат му Аарон, Вениаминовото племе, а в по-нови времена и противопоставянето между И.Х. и други еврейски водачи. Имаше и една история за убийството на Йоан Кръстителя, който може би също е бил към някоя религиозна/политическа фракция/секта?

Все неща които навеждат на мисли за липса на единство и непрестанни борби за налагане на религията на определена религиозна фракция/секта/кръвна линия и това по някакъв начин да е отразено в писанията за Адам и Ева, Каин и Авел, Ной. Също и вероятно за написване на първите четири заповеди на Моисей.    

Цитат
А за да разбираш по-добре предсказанията, требва да прочетеш митологията на езичниците (например гръцката), като също изходиш от постановката че четеш предсказания закодирани под формата на мит.

Интересно е това за митовете, но аз лично не споделям тезата за задължително смесване, застъпена например от Мила. По скоро съм на противоположната позиция, за разграничаване.

Примерно за предполагаемата връзка: Хиперборея - Египет - Моисей. Вероятно могат да се намерят сходства, но си мисля, че са три отделни истории. Затова по интересно ми е да чета какво се пише, отколкото да взимам отношение по тези мистерии с ковчега на завета и хиперборейците, а и историята леко ми прилича на филмите за Индиана Джоунс, където май бяха замесени нацистите.

За езичеството, по своята същност (гърци и римляни) си е политеистично. Не е разказ за един бог и сина му, а е за цял пантеон от богове и богини. В тази връзка, нямам идея как биха могли да се съвместят двете - монтеиъм и политеизъм.    
« Последна редакция: (Четвъртък) 05 Април 2018, 21:41 от bg2 » Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #22 -: (Четвъртък) 05 Април 2018, 23:59 »

bg2
Цитат
Интересни са ми например въпросите за морала на който учи Библията (Стар + Нов Завет). Също и въпросът за Йешуа Бен Йосиф (историческият Исус Христос). Дотолкова изглежда митологизиран в евангелията (+апокрифните), че човек да се зачуди дали въобще е бил реален човек.

bg2
Цитат
Все неща които навеждат на мисли за липса на единство и непрестанни борби за налагане на религията на определена религиозна фракция/секта/кръвна линия и това по някакъв начин да е отразено в писанията за Адам и Ева, Каин и Авел, Ной. Също и вероятно за написване на първите четири заповеди на Моисей.  

bg 2
Цитат
Ако в Библията няма вмъкване на случки свързани с еврейската история, значи всичките тези описания за конфликти на верска основа не са се случили?  Undecided Например събитията свързани с цар Соломон (Вероотстъпника), Моисей и брат му Аарон, Вениаминовото племе, а в по-нови времена и противопоставянето между И.Х. и други еврейски водачи. Имаше и една история за убийството на Йоан Кръстителя, който може би също е бил към някоя религиозна/политическа фракция/секта?


Е до тук направо ме изкефи   Grin
Събитията са се случили  реално, но да видим последствията.
 И баба ми  ги наричаше всичките – МОИСЕЕВЦИ и никак не ги обичаше.
Защо не достига Моисей обитованата Земя?
Юдеите се отцепват с тората и петнокнижието.
Питай Мила, защо държи на Моисей и когато делиха тялото му сатана и архангел Михаил - при кого попадна?
п.п.
меандер беше писал някъде, че пазели кокали, може ли да каже при кого са попаднали кокалите и тялото на Моисей?

Активен
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #23 -: (Петък) 06 Април 2018, 01:08 »

бг2

Цитат
  Примерно за предполагаемата връзка: Хиперборея - Египет - Моисей. Вероятно могат да се намерят сходства, но си мисля, че са три отделни истории. Затова по интересно ми е да чета какво се пише, отколкото да взимам отношение по тези мистерии с ковчега на завета и хиперборейците, а и историята леко ми прилича на филмите за Индиана Джоунс, където май бяха замесени нацистите.

И  тази на Путин с ковчега и саудитска Арабия  си приличат, с клипа на божинката,  където Путин и патриарх Кирил предават ковчега на завета на извънземните в Антрактида.
Ето клипа с патриарх Кирил - заедно събран с акъла на божинката - https://www.youtube.com/watch?v=USaNZ_Ty-yY

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Сега следва логиката от Библията.

за ковчега
Цитат
  Например ковчегът бил в стана на израилтяните, когато нападнали град Гай, но те понесли поражение поради неверността на един израилтянин. (Исус Навиев 7:1–6) По–късно били победени от филистимците, въпреки че ковчегът бил с тях на бойното поле. Поражението им било заради злините на израилските свещеници Офни и Финеес. (1 Царе 2:12; 4:1–11) След битката филистимците взели ковчега на договора, но Бог ги поразявал с болести, докато не го върнали на израилтяните. (1 Царе 5:11 — 6:5)

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Виж сега това, но го разгледай в подробности ако искаш да схванеш логиката, за това което пиша.
Цитат
  Какво представлява ковчегът на договора?
Отговорът на Библията
Ковчегът на договора (познат още като ковчег на завета или кивот) бил свещен сандък, който израилтяните направили според нареждането и указанията на Бога. В него било съхранявано и пазено „свидетелството“, Десетте Божи заповеди, написани на две каменни плочи. (Изход 25:8–10, 16; 31:18)

Изработка. Ковчегът бил с дължина два лакътя и половина, с ширина един лакът и половина и с височина един лакът и половина (111 х 67 х 67 см). Той бил направен от акациево дърво, бил обкован отвътре и отвън със злато и имал ивица от златна украса. В двата края на капака му, изработен от чисто злато, имало златни изображения на двама херувими. Те били обърнати с лице един към друг и лицата им гледали към капака, а крилата им били разперени нагоре и покривали капака. Ковчегът имал четири златни гривни над крачетата си. Прътове от акациево дърво, обковани със злато, били вкарани през гривните, за да може да бъде носен. (Изход 25:10–21; 37:6–9)

Местоположение. Първоначално ковчегът на договора се намирал в Най–святото отделение на светия шатър (скинията) — преносим шатър за поклонение, който бил направен по същото време, когато бил изработен и ковчегът. Най–святото отделение било скрито от погледа на свещениците и другите хора. (Изход 40:3, 21) Само първосвещеникът можел да влиза там веднъж годишно, в Деня на изкуплението, и можел да го види. (Левит 16:2; Евреи 9:7) По–късно ковчегът бил преместен в Най–святото отделение на Соломоновия храм. (3 Царе 6:14, 19)

Ковчегът на договора в Най–святото отделение в светия шатър
Предназначение. В него били съхранявани свещени предмети. Те напомняли на израилтяните за договора, който Бог сключил с тях на планината Синай. Също така ковчегът имал важна роля в обреда в Деня на изкуплението. (Левит 16:3, 13–17)

Съдържание. Първо в ковчега на договора били поставени каменните плочи с Десетте заповеди. (Изход 40:20) По–късно били добавени златният съд с манната и напъпилата тояга на Аарон. (Евреи 9:4; Изход 16:33, 34; Числа 17:10) Явно в някакъв момент златният съд и тоягата били извадени, защото ги нямало, когато ковчегът бил пренесен в храма. (3 Царе 8:9)

Пренасяне. Левитите пренасяли ковчега на раменете си, на прътовете от акациево дърво. (Числа 7:9; 1 Летописи 15:15) Прътовете били винаги на ковчега, така че левитите никога да не го докосват. (Изход 25:12–16) Когато го пренасяли, го покривали с „преграждащата завеса“, която отделяла Святото от Най–святото отделение. (Числа 4:5, 6) *

Символично значение. Ковчегът на договора се свързвал с присъствието на Бога. Например облакът, който се появявал върху капака на ковчега в Най–святото, както и сред стана на израилтяните, бил знак за присъствието и благословията на Йехова. (Левит 16:2; Числа 10:33–36) Също така, когато Библията посочва, че Бог „седи над херувимите“, има предвид двамата херувими върху капака на ковчега на договора. (1 Царе 4:4; Псалм 80:1) Тези херувими представяли „колесницата“ на Йехова. (1 Летописи 28:18) Тъй като ковчегът символизирал Божието присъствие, цар Давид записал, че Йехова „обитава Сион“, след като ковчегът бил преместен там. (Псалм 9:11)

Наименования. В Библията се използват различни наименования за този свят сандък например „ковчега на свидетелството“, „ковчега на договора“, „ковчега на Йехова“ и „ковчега на силата [на Йехова]“. (Числа 7:89; Исус Навиев 3:6, 13; 2 Летописи 6:41)

това е преди Соломон. Завета  с ковчега е много преди Соломон .

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ето ти и доказателства.

Възможно ли е според теб Саудитска Арабия да предаде ковчега на зевета на Путин, след като затвори всички централи на  http://xcombg.net/index.php?topic=2240.0;prev_next=next

и Путин да е негов приемник? Ето там виж , диоптрите на божинката, че е сляп  -  дето Мила по моисейски ме критикува да не слагам епитети.
Възможно ли е мирни хора с мирна мисия, желаещи да живеят в мир и спокойствие  на Земята да натикаш в затворите на РУСИЯ, заедно с масови престъпници и убийци, затова че не желаят да се кланят на знамена, и изпълняват военни задължения. Да воюват и се сражават в името на победоносната армия на Русия и путин и падналия му ангел.....

п.п. а това което знам от достоверни източници е , че православната църква на Русия и патриарх Кирил освещават  заедно оръжъята на Русия. И това което е закарано от саудитска арабия на  "клипа  на божинката "в антрактида с присъствието на Патриарха там е нищо повече от ОСВЕЩАВАНЕ на нещо в чест на някоя победа.

Само не разбрах, защо от Саудитска Арабия ще им е бомбата   Grin

 

Активен
Неактивен Vale
Jr. Member
**
Публикации: 98
Пол: Мъж

« Отговор #24 -: (Петък) 06 Април 2018, 13:18 »

bg2, понеже продължаваш да търсиш история в Библията ще ти сложа цитат от ТРЕТА КНИГА НА ЕЗДРА, ГЛАВА 14.
24. А ти си приготви повече дъсчици и вземи със себе си Сария, Даврия, Салемия, Ехана и Асиеля, - тия петима, сръчни бързописци,
25. и дойди тука. И Аз ще запаля в сърцето ти светилото на разума, който няма да угасне, докле се не свърши онова, което ще почнеш да пишеш.
26. И когато свършиш това, едно обяви, а друго тайно предай на мъдрите. Утре в тоя час ти ще почнеш да пишеш".
...
45. И когато изтекоха четирийсет дена,
46. Всевишният каза: "първите, които ти написа, изложи открито, за да ги четат и достойни и недостойни,
47. но последните седемдесет запази, за да ги предадеш на мъдрите измежду народа,
48. защото в тях е проводникът на разума, изворът на мъдростта и реката на знанието". Тъй и направих.

Обърни внимание, че на яве има само три книги на Ездра. А истината е записана в последните 70, които са скрити от нас. Информация има в мазето на Ватикана, но там не пускат никого. При руснаците има голяма библиотека на Иван грозни, която некъде е закопана. Това е целата колекция на гърците докарана от София Палеолог. Има книги в ковчега на завета, но нема да ни ги дадът преди апокалипсиса, и има книги под Свинкса, но и тях никой не може да извади.
По въпроса за книгата Зоар ти казах да четеш само първата част, а не да се обогатяваш духовно. И те предпазих да не залиташ в 'практическа кабала', което си е магия и заклинания, щото много хора си патят от тия работи. По просто от това няма как да ти го обясня. Търсите история в разкази, които са нагодени за да стане предсказанието. Никой не ти гарантира че така е било в историческо време. Да не говорим, че от тогава са променяли текста много пъти.
Активен
Неактивен 13 Годеница на Принца
Newbie
*
Публикации: 21

« Отговор #25 -: (Петък) 06 Април 2018, 21:57 »

Може ли да задам един малко по-дълъг реторичен въпрос?

Защо свещените ви книги са написани на чужди езици, та се налага да ги четете в превод, в който преВод, някакви си арамейци, евреи, египтяни и индийски цигани да ви обясняват нещата от ЖИВ
ОТ(майка си и баща си) А? Smiley
ПриРодата не ви ли е достатъчна? Тя защо не се крие по библиотеките? Де е ПоГоворКа, де е Библия?

Активен
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #26 -: (Петък) 06 Април 2018, 22:53 »

Годенице, те това е въпроса.
Един път и от твоята глава да излезе нещо смислено.
Между другото откъде ме познаваш, ако не е тайна? Щото останах с подобно впечатление. Wink

Активен
Неактивен Vale
Jr. Member
**
Публикации: 98
Пол: Мъж

« Отговор #27 -: (Събота) 07 Април 2018, 07:52 »

13 Годеница на Принца, бива ли, тоя въпрос да го отправиш към светия синод. Предполагам, че там са се научили да отговарят на подобни въпроси.
Активен
Неактивен galapagos
Jr. Member
**
Публикации: 90

« Отговор #28 -: (Събота) 07 Април 2018, 08:02 »......
ОТ(майка си и баща си) А? Smiley
ПриРодата не ви ли е достатъчна? Тя защо не се крие по библиотеките? Де е ПоГоворКа, де е Библия?А ти чий ги дириш  ТУК ? - в конспиративен форум, а не хванеш гората да броиш калинките или и ти зор имаш с имплантите , че тук реши да се отбиеш да поспамиш, че в гората няма с кой?  Има една тема - пацито ти  я е отворил за  "Дядовата ръкавичка " или в раздела за поезия там мисля, че мястото ти ще  е по подходящо да си излееш каквото имаш да   казваш , ако не предпочетеш да излезеш всред природата .« Последна редакция: (Събота) 07 Април 2018, 09:45 от galapagos » Активен
Неактивен 13 Годеница на Принца
Newbie
*
Публикации: 21

« Отговор #29 -: (Понеделник) 09 Април 2018, 23:21 »

 
Годенице, те това е въпроса.
Един път и от твоята глава да излезе нещо смислено.
Между другото откъде ме познаваш, ако не е тайна? Щото останах с подобно впечатление. WinkЗастанал си на тъмно пред огледалото и му задаваш гатанки SmileyГалапагос,

"...гледа, гледа и не верва:

ръкавичката му шава...

— Какво мислиш бре, човече! —

дядо сам на себе рече

и ръкави си възпрете,

и с тоягата удари,

и повтори и потрети…

 

Вечерта дома го срещна

неговата баба стара:

дядо лов с колата кара

и засмян дори до уши,

той лулата важно пуши…"


 
Защо оригинала на свещената книга е писана на чужд,  нерабираем за българина език, та се налага да му превеждат божествените работи? Smiley
Моят Баща ме е наПътСтваАл  на български.

И после, какъв е този кръст, едното рамо на който те влачи към (под) земята. Какво общо имат българите с него? Такъв кръст не става и за перка на хеликоптер (или Карлсон).

Равнораменният би трябвало да  символира ако не друго, то поне баланс (между 4те стихии).

Отговорът на гатанката е Майстор (нещо като Майстора и Маргарита).


Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални