Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво иска Господ, какво иска човекът?  (Прочетена 352 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« -: (Петък) 05 Януари 2018, 15:32 »

Според мен двете неща са различни. И ние като същества със собствен избор, имаме право да искаме, също колкото Господ. И имаме право да не искаме това, което иска Господът..

 За да не се оскверни божията промисъл от писанията и човешки думи, авторитети и прочие, Господ ни е дал възможността да се вгледаме в себе си и там да открием отговорите, вместо сляпо да спазваме и създаваме изкуствени правила, които да служат на лъжите, вместо на истината. Това се получава от страх - към суровата истина, която съдържа в себе си частиците на промяната - живеещият в лъжа, не може да се променя, както се променя този, който търси истината, той не е свободен, неговата цялост е олющена и се налага да крачи с патерици през живота. Най-страшният момент е, че този който върви по този начин, желае на хората около себе си и те да вървят по този начин, да вярват в неговите лъжи. И поради слабост и неинформираност, твърде често получава желаното.
Аз не искам тези хора(и които и други) да получат желаното..
 
 Велико е да не бъдеш манипулиран, защото тогава и ти не искаш да манипулираш, разгръща се в теб живот, който е неприкосновен, тече като река с неивдима на пръв поглед сила, и е свещен за самия теб. Тази свещенност произхожда от свободната воля и от индивидуалността, която тази воля създава.

Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #1 -: (Петък) 05 Януари 2018, 17:20 »

Според мен двете неща са различни. И ние като същества със собствен избор, имаме право да искаме, също колкото Господ. И имаме право да не искаме това, което иска Господът..


   Мога ли да изразя лична позиция?
Аз възприемам Господа като Закон за естеството на движение и обмен на самия Живот. Тогава как ако не следвам моето естество, което е вродения у нас Божи промисъл  и естество - Закон, в цялото Му многобразие, аз ще съм жива?
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #2 -: (Петък) 05 Януари 2018, 18:28 »

Този въпрос всеки може да го зададе. Да съществуваш понякога не означава прекалено много, едва ли всяко едно събитие се осъществява, защото Бог  участва в него.
 Бог нямаше да създава живот, бз да го дари със свободна воля, което включва и нарушението на неговата воля.

 Имам предвид с тази тема също, че сме прекалено малки зада говорим от името на Господ. Когато един човек каже "Господ това иска" "Господ онова иска", като същевременно не се интересува от мнението на околните, най-малкото не иска и да чуе те за какво се борят.
И от непознаването на хората едни с други, какво иска Господ остава голяма мистерия. За да познава Господ, човек трябва да познава първо себе си. И пак не е сигурно, че ще знае какво искал Господ. Това са някакви суеверия, които пораждат несправедливост.

 В крайна сметка Господ ни е създал, за да бъде по-важно за нас какво иска той, или какво искаме ние?
Интересно ми е какво мислите?
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #3 -: (Петък) 05 Януари 2018, 19:11 »В крайна сметка Господ ни е създал, за да бъде по-важно за нас какво иска той, или какво искаме ние? Интересно ми е какво мислите?

 Вичко е проява на волята на Бога, как тогава нашата воля може да е проява извън Него?

Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #4 -: (Петък) 05 Януари 2018, 19:26 »


 Вичко е проява на волята на Бога, как тогава нашата воля може да е проява извън Него?Аз не мисля, че сме собственост на Бог.

А и тогава как ще прецениш коя е волята божия, щом всичко е такава проява?
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #5 -: (Петък) 05 Януари 2018, 19:33 »

Имам предвид 
"Господа е казал: "Милост искам, а не жертви"

 Да не би все пак да става нещо, което Бог не иска?
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #6 -: (Петък) 05 Януари 2018, 20:47 »

 Grin
Цитат
Имам предвид  
"Господа е казал: "Милост искам, а не жертви"
Не се хващай на еврейските/циганските чалъми.
Същото е като -Дай 10 стотинки господ здраве ше ти дава.
Земята е сиренцето в капана.И не е безплатно.Тоя който даде акъла ние му викаме майстора.Той даде акъла да се материализират енергиите, което е концентрат и е огледало.И крадците на живот налапаха сиренцето,и сега просят милост.Каде в огледалото.Ми там милост няма.Магаре седяло, магаре излязло.
Ще си платят 5то лева за стар виц.Всичко в живота е по един път.Това вече го ползваха,когато "прибрахме"13тото им племе.А с 12 са докарахa до края на времената.А през 13тото място по всяко време можем да им наритаме безполовите *ъзове,щото не могат да го покрият.
Еби им майката безполова.
 Cool
« Последна редакция: (Петък) 05 Януари 2018, 20:56 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #7 -: (Събота) 06 Януари 2018, 10:00 »

 Да, май наистина точното определение е "крадци на живот".

 Нанизана мрежа писания, без начало.
Когато пропуснеш да дадеш предпоставките за началото на едно събитие, винаги можеш да изкусуриш историята както на теб ти се иска да бъде разбрана, разчитайки на това, че останалите или ще забравят за собствения си опит или нямат такъв. Имам предвид мистичното описание на злото в библията, сякаш единственото по което може да бъде познато е чрез наказанието, което следва от него. Оттам следва и моленето за милост. Сякаш човек не разполага с вродена мъдрост и аналитичност - затова, дайте му наказание, при това ако е възможно повече наказание, за повече време от необходимото за осъзнаване и съответно поправянето на неправилната постъпка. Просто перфектен начин за утрояване на нещастието.

 Злото може да бъде описано и назовано по много начини, мисля че е редно всяко едно индивидуално разбиране за злото да бъде оценено, за да се надгражда, за да се изкорени страхът да бъдеш себе си и същевременно, да се превърне в амбиция за по-добър живот - необременена и чиста. Най-доброто за един, не е непременно най-добро за друг. А за да не се превърне в зло за другия, и за да продължи да е добро за всички, има само едно правило - ненамесване в чуждата воля(желания).

 Толкова сме различни, но винаги сме носили знанието, че посегателството е грях. Защото все още сме хора.. В 21 век сме, трябва да дадем всичко от себе си, за да не сеем горчиви плодове за децата си, имаме повече свобода и възможности отколкото е имало преди.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални