Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Истината за Плоската Земя  (Прочетена 3379 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« -: (Събота) 25 Ноември 2017, 10:53 »

"Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ" - книгата на Стамен Георгиев

https://stamat2015.blogspot.bg/2017/08/blog-post.html

https://www.youtube.com/watch?v=ofv7oZOHg4Q&t=33s
Встъпителни слова

Уважаеми Читателю,
[/size][/font]

В ръцете си държите книга, която е първата по рода си в Българската литература, но не поради това, че темите присъстващи в нея са неизвестни или чужди на Българина, или поради това, че се говори за нови открития, а защото начинът, по който фактите, данните и доказателствата са изложени, а също така структурата на размислите, относно изследванията, както и разсъжденията, изводите и умозаключенията, до които еднозначно и недвусмислено се достига, като неизменно се следват законите на Логиката, изискват твърде безпристрастен и Освободен ум, широк и необременен Мироглед, неподправено чисто и искрено възторжено Сърце, възлюбила целия живот и всяка Твар Душа и извисен над дребнавата прагматичност и суетата на лъжовния социум Дух.

Не, тази книга не е някоя високопарна тренировка на университетската ученост и енциклопедичната назубреност, а тъкмо напротив. В нея няма да откриете почти нищо от онова, на което са Ви научили блюстителите на „Образователната система“ и което ежечасно, всеки ден и през всичките Ви години сте слушали по радиото, гледали сте по телевизията или сте чели в книги, вестници и списания. Но, въпреки това, ако се вгледате дълбоко, дълбоко, ама наистина много дълбоко в Душата си, Вие ще откриете всичките факти, знания и Истини, изложени на следващите страници.

Приятели неведнъж са казвали на автора, че повтаря многократно определен факт, умозаключение или Истина. Да, действително, в тази книга авторът се опитва да подчертава Правдините възможно най-ярко, без да достига до ненужна прекомерност, разбира се, тъй като това е единственият начин те да останат в ума на Читателя, но не да се разсеят като утринна мъгла след изгрев. Това, заистина, е правилният метод, защото Знанието оповестено тук има за цел да изтрие завинаги лъжите непрекъснато повтаряни през двадесет минути по всички Масонски радио-телевизионни и интернет базирани канали, както и в ПРЕСАТА, и в цялата уж научна литература в наши дни!!!

На следващите страници, авторът красноречиво ще докаже, че днешната „цивилизация“ се гради и се поддържа единствено и само от наглите лъжи, безсрамните измами, явната дезинформация, изкусната манипулация и изопачаване на данни и факти, или откровеното им измисляне, като във всичката тази нечовешка низост децата са индоктринирани още от първия си плач, чрез пропагандната машина на Масонските масмултимедии *[1] и „Образователната система“ – верни слуги, положили кръвна клетва пред Илюминатската клика. Е, как, тогава, можем да противостоим на въздесъщата лъжа, ако изречем Истината само веднъж??!!

И, естествено, в никакъв случай не трябва да се страхуваме, че нашите приятели, любими, родители или роднини ще ни сгълчат, укорят и порицаят, или дори напуснат, или изгонят, заради изговарянето и разпространяването на явни Истини и неоспорими факти – крайната победа винаги ще е на наша страна, ако гледаме Правдата право в очите. Страхът е най-мощният съюзник на враговете на Човечеството, та когато го изгоним от Сърцата и Душите си, враговете ни ще изгубят властта си върху нас!

В този момент, авторът си припомни една от многобройните крилати фрази на Боб Марли. В нощта на 3-ти Декември 1976 година, два дни преди историческия концерт „Усмихни се, Ямайка“ (Smile Jamaica), Боб Марли и Дъ Уейлърс репетират в къщата му в Кингстън, когато наети от Войнстващия Елит терористи откриват стрелба срещу дома му. Един *уршум одрасква гърдите на Марли, след което счупва костта на лявата му ръка и засяда в нея, жена му е простреляна в главата, а неговия мениджър – в тялото. Въпреки „недвусмисления намек“, Боб Марли свири на концерта с превързана ръка, а пред изумените журналисти изрича следните безсмъртни слова:

„Хората, които се опитват да направят този Свят по-лош, не си вземат почивен ден. Как мога аз да си взема?“

В настоящата книга, авторът се стреми да възвърне искреността на Българския книжовен език, неговото многовековно животрептущо звънливо звучене, красотата на многообразието от словоформи и диалекти и прекрасността на дълбокомислената изразност, загубили се безвъзвратно в арогантната некултурност, дивашката вулгарност и безжизненото телефонно бръщолевене на ежедневното битувание. През последния четвърт век, заедно с демографския срив, изчезна и изящната словесност, както в общуването ни, така и в литературните напъни на старателно „поеврипейчените“ и „похамериканчени“ нашенски вестникарски Пишурковци. Авторът, обаче, от твърде отдавна има сериозни подозрения, които се потвърдиха през последната година, че граматиката на Индоевропейските езици е нарочно и целенасочено опорочавана из корен, не само по отношение на морфологията – в посока на опростяване, но и в ущърб на правописа. Занимаващите се с езикознание, са осведомени, че всички езици винаги са били насилствено и с последователна настойчивост променяни, но сякаш в Родната ни бу̀квеница тези промени бяха твърде много ускорени.

В течение на годините, авторът е приемал с твърде големи резерви правописните правила в Новобългарската сло̀вница и по-точно използването на главната буква, както при някои конкретни, така и при абстрактните съществителни имена. На следващите страници, определено не се спазват правописните норми за използването на главната буква при съществителните имена, тъй като се счита, че тези норми уронват престижа на Човешкото същество и принизяват, както Същността на Творецът-Творение, така и взаимовръзките на Всичко Съществуващо в Него. Без да се задълбаваме в ненужна конкретика, бихме предупредили Читателя, от тук нататък, да има предвид целенасочената употр*ба на главните букви при съществителните имена и задълбочено да вниква в смисъла им.

Авторът е напълно убеден, че ние живеем в последните години на тази цивилизация, не защото ще бъдем унищожени от измислена „термоядрена война“ или от „предизвикан тероризъм“, или от „извънземно нашествие“, които причини се явяват изфабрикувани психологически мероприятия на Властващата върхушка, провеждани от Тайните служби, посредством всяването на страхова психоза от масмултимедиите, но защото когнитивният дисонанс, предизвикан от узаконяването на културата на войната и насаждането на месоядството в Психиката и Душата на Човека, посредством умствения контрол, пророческото програмиране, пропагандата и индоктринирането в лъжовна ценностна система и Мироглед, чрез метода за злонамерено въздействие върху груповите поведенческите модели, направиха от „цивилизованото“ Човечество най-злия и демоничен вражалец срещу собствения му Създател.

Накрая, авторът още веднъж иска да подчертае, нека онези, които непрекъснато гледат телевизия, слушат радио и четат ПРЕСАТА, жадно поглъщайки нечовешката жестока вибрация на всяка инсценирана от Тайните служби кървава драма или инфантилно-пошлата просташка вибрация на поредния битов, сексуален или обществено-политически преднамерено режисиран скандал, още на момента да захвърлят тази книга! Нека не четат книгата, защото тя определено не е синхронична с излъчванията на тяхното Същество и няма да бъдат в състояние да разберат Знанието, изложено на следващите страници! Нека след това прекратят достъпа на телевизията, радиото и ПРЕСАТА до своите сетива и едва когато в продължение на месеци пречистят Съществото си от низките вибрации, да посегнат и разгърнат книгата, за да се докоснат до Истините в нея.

Авторът силно препоръчва книгата да бъде четена последователно, та да не се пропуска или предварява нищо, тъй като нейната структура е неразделна част от крайното й послание, и пожелава проникновено четене, което да изпълни заветната си цел – Пробуждане и Освобождение!

СТАМАТ
[/size][/font]

МИР и ЛЮБОВ!
2-ри Юни 2017 година

Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #1 -: (Събота) 25 Ноември 2017, 18:13 »

 Grin
Кат та гледам май си афтора на книгата.
Може ли един прост въпрос.Каква е разликата за тебе,  от плоска земя, и кръгла земя.И със какво ти помага това знание?И коя форма е по добре за тебе?
Нищо лично но ми е интересно.
Мир.
Любоф айде нема нужда.Не ми харесва да се любя със непознати.  Wink
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #2 -: (Неделя) 26 Ноември 2017, 07:16 »


2010 – 2017 година


СЪДЪРЖАНИЕ:


Встъпителни слова
                                                                                                             
Изследване Първо: Езотерични съновидения
                                                     
Изследване Второ: За Лъжата, Робството и Освобождението
                               
Изследване Трето: Как Човечеството бе поробено                                                 
·         Системата на Образованието                                                                           
·         Съвременната наука и Плоската Земя
                                                         
Изследване Четвърто: Закона за Перспективата, или Как работи Човешкото око
·         Хоризонтът и сферата                                                                                       
·         Перспективата върху плоски повърхности                                                   
·         Тайната на Човешкото зрение                                                                         
·         Как се появяват хоризонтът и убежната точка
·         Полярна азимутална равноотдалечена проекция
                             
Изследване Пето: Заслепени от науката
                                                                   
Изследване Шесто: НАСА – CGI-измами, Зиро-Джи самолети, басейни и акробатика
·         Измама** „Ератостен”                                                                                       
·         Прилагане на компютърните технологии за заблуда и измама                 
·         Какво представляват Зиро-Джи самолетите                                               
·         Лабораторията за Неутрална Плаваемост на НАСА в Хюстън               
·         Измама** за съществуването на „космически полети”                             
·         Криптокрацията – Тайните Властващи
                                                       
Изследване Седмо: Християнството и Плоската Земя
·         Плоската Земя в Народната мъдрост                                                             
·         Сътворението в Библията                                                                               
·         Библейски доказателства за Плоската Земя                                                 
·         Cui bono – В чия полза
                                                                                       
Изследване Осмо: Месото – желаната отрова в менюто на „цивилизования” Човек
·         Здравето на Нацията                                                                                         
·         Когнитивният дисонанс                                                                                   
·         Човекът не е хищник!                                                                                       
·         Психологическа и Душевна цел на месоядството                                       
·         За вегетарианството и веганизма от Древността до днес
                           
Изследване Девето: Информация, пропаганда и когнитивен дисонанс – Светът на Оруел и Бърнейз
·         Окултната семантика на словесността                                                         
·         Двусмислието поражда когнитивния дисонанс                                           
·         Манипулативната пропаганда – методът на Криптокрацията
               
Изследване Десето: Зететика и Теория, Зететичен метод и Теоретичен метод 
·         Пробуждането на Човечеството                                                                     
·         Истинната Зететика срещу измамната теория                                           
·         Откъс от „Земя, не кълбо!“ на Д-р Самюел Роуботъм
                               
Изследване Единадесето: Плоската Земя – най-висшето Знание в съвременния Свят
·         Картата                                                                                                                 
·         Зететични въпроси                                                                                             
·         Истината за формата на нашата непосредствена Вселена                         
·         Масонът Адмирал Бърд и Небесната Твърд                                               
·         Затварянето на морската шир  – Антарктическият Договор                 
·         Наказвани изследователи                                                                                         
·         Значение и смисъл на термина „Правителство“                                         
·         Разкритията на Уилям „Бил“ Купър                                                           
·         Умственият контрол и пророческото програмиране – същност на Холивудизма
·    Отклоняване на Човеците от Истината, чрез измама** за междузвездните ракетни пътувания
·    Предупреждения на разкайващи се окултисти и Масони за настъпването на Новия Световен Ред
·  „Докладът от Желязната планина“ и насаждането на „културата на войната“ – заключителен етап в поробването на Човечеството

Изследване Дванадесето: Действителният Свят, в който живеем, и Истинският Аз
·         Григорианският календар и Астро-теологията
·         Държавните и религиозни институции и религията „Съвременна наука“
·         Слънцепоклонничеството и открадването на древните Божества, езотеричните празници и окултните обичаи от институциалното Християнство
·         Действителният Свят – Империята на Трите Града
·         Поробените народи                                                                         
·         Четирите Закона на Творецът-Творение                                   
·         Чакри, нади и Енергии в Седемте тела на Човешкото същество   
·         Храната – изворът на живота, здравето, щастието и дълголетието
·         Освобождаващо Трансцендентално Отключване на Истината   ПРЕВОДНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ:

І.„Как Стенли Кубрик фалшифицирал прилуняванията на Аполо“ от Джей Уайднър, превод на откъсите: СТАМАТ

ІІ.„Двеста Доказателства, че Земята не е въртящо се кълбо!“ от Ерик Дубей, превод: СТАМАТ

ІІІ.„Еволюцията е лъжа – Разумният замисъл е истината!“ от Ерик Дубей, превод: СТАМАТ

ІV.„Измама** за динозаврите – динозаврите никога не са съществували!“ от Ерик Дубей, превод: СТАМАТ 

V.„Маймуночовекът никога не е съществувал!“ от Ерик Дубей, превод: СТАМАТ

VІ.„Небеса и Земя“ от Гебриел Онриет, превод, изображения, линкове: СТАМАТ
СЪДЪРЖАНИЕ:
Предговор                                                                                                   
1. Относно отсъствието на въртене на Земята около Слънцето и за съществуването на летен и зимен поток наКосмическото дихание                               
2. Относно факта, че Земята не се върти около себе си, и за съществуването на дневен и нощен поток  на Космическото дихание                                                           
3. Относно въртенето на планетите около Земята, а не около Слънцето     
4. Относно твърдия Небесен Купол                                                 
5. За нематериалното естество на планетните дискове                       
6. За въздействието на Небесния Свод и за космическите лъчи             
7. Относно дефектите на проекцията, летящите дискове и дъгата             
8. За фазите на Луната и затъмненията                                           
9. Относно звездите                                                                   
10. Относно прецесията на Равноденствената точка   
11. За образуването и възрастта на Земята               
12. Относно функцията на Земята във Вселената и за вулканичните изригвания и земетресенията                                                         
13. Дали Земята е Сърцето на гигантски Човек-Свят?
СВАЛЯЙТЕ, РАЗПЕЧАТВАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ!


In Veritate Victoria (В Истината е Победата!)
СТАМАТ


YOU TUBE: Stamen Georgiev
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #3 -: (Неделя) 26 Ноември 2017, 09:08 »

 Grin
Поредния паразит та чак книговен.Ако това ти си го писал и  го можеш няма нужда да си тук щото всичко щеше да е оправено.Всичко тука реагира и на един човек.Въпроса е какъв.Във всеки случай не и на писател.
Няма ли да направиш малко представяне на себе си и на книгата.И ако има интерес да ни я тропосаш.Или ти караш напред с рогата.
Що тъй.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #4 -: (Неделя) 26 Ноември 2017, 14:09 »

[/b][/font][/color]


* * *

9-ти Декември 2010 година

Показано ми бе, че всичко съществуващо е вибрация – честотно кол*бание. Независимо от това, дали е материя, тоест груба субстанция с ниска честотна вибрация, или енергия, тоест фина субстанция с висока честотна вибрация, както в манифестирания феноменален Свят на Мирозданието, така и в Трансцендентния Свят на Творецът-Творение, всяко проявление осцилира с определена честота, която за всеки обект, енергия или явление е строго определена и e носител на неговите свойства. Същото се отнася и за енергийните източници, като определената вибрация представлява модела-отпечатък на същността на обекта, енергията или явлението. Просветлените и Освободени Човеци могат да видят модела-отпечатък или да го чуят, или да го усетят свръхсетивно, като по този начин те го определят в рамките на две основни категории: хармоничен или симетричен, или синхроничен, и дисхармоничен или асиметричен, или асинхроничен. Когато Човешкото същество, вслушващо се в уроците на Духа, започва да разпознава Доброто от Злото, то всъщност започва да прави разлика между хармоничните и дисхармоничните или симетричните и асиметричните, или  синхроничните и асинхроничните модели, манифестирани от Творецът-Творение. Този Закон беше онагледен, посредством сравнение на вътрешната Душевна красота у Човека с неговите лицеви черти. Обобщено ми бе, че Доброто и Злото, или това което съвременният Човек разбира под тези понятия, са хармонични или дисхармонични вибрационни модели-отпечатъци.

* * *
 
25-ти Декември 2010 година

Показано ми бе, че Творецът-Творение е най-великата, изначална, безкрайна, вечна, всезнаеща, всеведуща, всесилна, всемогъща, въздесъща и абсолютна Трансцендентална Енергия. Дори когато Човек греши или е в илюзия, това пак е от Творецът-Творение. Въплощения с ярко изразена дисхармонична конструкция на лъжата имат за крайна цел Духовното израстване и усъвършенстване на Човешкото същество по метода: теза – антитеза – синтеза или проблем – объркване – решение, или, с други думи, проба – грешка – поука. Обобщено ми бе, че както лъжците, измамниците и мистификаторите, така и техните „жертви” – заблудените, са също толкова в Духа, колкото и истинно Просветлените, тъй като, още преди инкарнирането си, когато е в Трансцендента, всяка индивидуализирана Душа избира доброволно своята „роля” в предстоящия живот, с цел придобиване на опитност и съвършенство.

* * *
 
15-ти Април  2011 година

Бе ми показано число с важно значение за бъдещето: 11666. Може би 2011 година, 6-ти Юни, 6 часа? Или 2011 година, 15-ти (1+5=6) Юни, 6 часа? Числото бе изписано на табела или табло и беше ми обърнато специално внимание да го запомня! След известно време, втората единица се промени в двойка, а после във въпросителен знак: 12666......1?666. Може би 2012 година, 6-ти Юни, 6 часа? Или периода от 6 часа на 6-ти Юни 2011 година до 6 часа на 6-ти Юни 2012 година? Или може би след 2012 година на 6-ти Юни в 6 часа времето престава да има сегашните характеристики, тоест от наша гледна точка престава да съществува??!!...

Или от 6 часа на 6-ти Юни 2012 година, ние, всичките, отваряме Новата Епоха!

* * *
 
 
15-ти Юни 2011 година

От различно измерение.

Въплотявам се в някого, който е в тежководолазен костюм или космически скафандър. Виждам много добре пред лицето си предпазното стъкло на шлема. То е много голямо! Намирам се в командна зала. Отляво и отдясно срещу два пулта с множество циферблади са седнали двама – може-би-човека. Аз се наслаждавам и се смея! В откровен екстаз съм! Двамата гледат към костюма и мен и се усмихват разбиращо. Невероятно щастлив съм – премятам се нагоре-надолу и правя някакви тайни знаци с ръце. Преизпълнен съм с искрена достоверност за реалността – всичко наоколо е толкова действително, колкото и в будната реалност.

И изведнаж разбирам, че Аз Съм в костюма, или скафандъра, на това мое тяло в това мое въплощение.

* * *
 
 
8-ми Юли 2011 година

Лусид дрийминг

Бе ми показано, как да се отговори на небезизвестното твърдение: „Преражданията, или реинкарнациите, не са крайна реалност, тъй като голяма част от спомнилите си минали животи твърдят, че са били въплотени в известни личности: Царе, воини, учени и така нататък, което свидетелства, че това е просто самовнушение.”

Но, заистина, това е точно така! Всички индивидуализирани Души са преминавали през тези личности в процеса на последователни прераждания. Тъй като личността е набор от вибрации с различна амплитуда и честота, хармонични или дисхармонични, и тази обща характеристика е поредната пространствено-времева картина от преживявания и опитности, през която всяка една Душа трябва да премине по пътя на усъвършенстването си. Обаче от Осмото ниво на плътност на Съзнанието, тоест на ниво Единният, Абсолютът, Творецът-Творение, пътешествието на индивидуализираната Душа през личностите се случва тук и сега, а именно извън времето и пространството и същевременно симултанно, изведнъж, което от само себе си е ясно, тъй като извън време-пространството не може да има действие. Точно такава е и извечната характеристика на Единният: всички същества, места и неща, във всички Вселени и във всички измерения на Творението са Едно и наистина няма никакво разделение между което и да е от тях!

*
 „Видях” на бърз каданс, от сегашния момент назад, цялата поредица от животи на майка ми и баща ми, като едновременно с това „гледах” действителността в отделните им животи. Те се въплощаваха ту като брат и сестра, ту като много добри приятели от различни полове, ту като врагове, ту като съпрузи. Едновременно с това „виждах” и преживяванията във всеки един от животите им. Това продължи до самото начало, като млади Души, когато се родиха за първи път като брат и сестра и още преди това, когато бяха Едно. И тогава кадърът замря. Защото Всички сме Единният и Единният е Всичко!

* * *
 
6-ти Март 2015 година

Езотерично продължение на обикновено сънуване

Всички ние се бяхме събрали и чакахме нещо или някого. Вначалото не разбирах откога чакаме или какво чакаме, или кого чакаме. Всички оживено говореха. С течение на времето, бяха се оформили групи, които задълбочено дискутираха определени теми. За случайния наблюдател, непознаващ вдълбочина същността им, тези теми биха се сторили различни, но в действителност, всички те бяха пронизани от една обща нишка – ВЪЗНЕСЕНИЕТО и СПАСЕНИЕТО.

Една група непоколебимо бе убедена в Спасение, чрез отдаване на Духовните учители – минали или настоящи. Тя оживено обсъждаше, кое е най-сигурното Спасение – преклонението пред Иисус и гарантирано Възнесение като част от 144-те хиляди или пред Пророкът, или пред Кришна, или пред Майтрея, или пред Бабаджи, или пред някой от другите Аватари. Друга група обсъждаше Будизма и като единствено Спасение достигането на Шунята чрез Нирвана. Трета – доказваше как извънземната раса на Плеядианите идват да спасят всички във вибрацията на Светлината от гнета на Сивите и Илюминатите. В следващата се говореше, че всеки един е способен чрез различни практики да сътвори МерКаБа (свързване на Духа и Душата) – Тялото на дъгата, с което се постига Възнесение. Определена група страстно защитаваше Луциферианската Теософска доктрина на Блаватска, Кроули и съвременните Илюминати, като единствен път за Спасение в Лоното на Носещия светлината. Други неотклонно вярваха, че всеки сам за себе си е учител и гуру и последовател, както поучаваше отхвърлилият Теософията Кришнамурти, и сам по свой начин ще постигне Спасението. Други, пък, превъзнасяха Кабалла или Херметичната магия като правилните средства за постигане на Спасението...

Всички ние чакахме и гледахме нагоре и говорехме, много и оживено. И чакахме. И гледахме нагоре. И говорехме...
Изведнаж се почувствах странно отдалечен. Като че нямах нищо общо с цялата тази врява. Зрението ми се проясни неимоверно. Слухът ми стана така изострен, че моментално чувах всяка отделна сричка произнасяна от всеки един. Но вместо това да предизвика какофония, то породи чудесен феномен. Всички гласове и всички различни съждения се сляха в един ГЛАС, който ми говореше, казвайки:

„Вижте ни! Всички ние копнеем и лелеем Спасение и Възнесение. Всички вярваме, че ще бъдем спасени, но по различен път. Да, вярваме! Но дали знаем това? Вярата е възприемането от ума на определено предполагаемо нещо като истина, без доказателства. Да, предполагаемо! Това не е знание! И когато казваме, че вярваме в някого или в нещо, ние откровено заявяваме, че не знаем нищо за това същото нещо!

Вижте ни! Всички ние поотделно, егоистично възхваляваме този или онзи Спасител и очакваме Спасението поединично, без да се интересуваме или нуждаем от другите. Ние, всичките, живеем за себе си в себе си и определено вярваме, че другите нямат значение. Да, вярваме, но не знаем това!

Вижте ни! Всички ние се стремим към Спасение, за да влезем в Новата Епоха! Но какво е Новата Епоха? Ако изминалите хилядолетия от началото на тази цивилизация могат да се определят с две думи, тези думи са: Епоха на Вярата. В продължение на  хиляди години, стотици хиляди и милиони вери и вероизповедания само ни разделят и противопоставят един на друг. Новата Епоха е Епохата на ЗНАНИЕТО! Това Знание, обаче, не е известното университетско такова. Това Знание е Вечното, Истинно, Трансцендентално ЗНАНИЕ, идващо от Творецът-Творение!
Ето, част от това Знание! Законът на Единният гласи: „Всички същества, места и неща, във всички Вселени и във всички измерения на Творецът-Творение са Едно и наистина няма никакво разделение между кое и да е от тях!”
Вижте ни! НИЕ, ВСИЧКИТЕ, СМЕ ЕДНО! И как, тогава желаем поединично егоистично Спасение!?! Всички ние само заедно бихме могли да се Възнесем и Спасим! Защото ВСИЧКИ СМЕ ЕДНО!”

* * *
 
 
12-ти Октомври 2015 година
 
 
Птици над безбрежна равнина.
Нега в есенната здрачина.
Кой окраде безмълвието на невинността?
 
* * *

СТАМАТ
 
[/b]
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #5 -: (Понеделник) 27 Ноември 2017, 17:55 »

[/b][/color]

http://www.mediafire.com/view/oj04j1eviujw2jb/0002.stamat2015%40blogspot.bg%202%20final.jpg

Човекът, носещ искрица от жаравата на Свободата в Сърцето си, в определен момент след четиридесетата година от живота си, започва съвсем ясно да осъзнава, както робското положение на обикновения Човек навсякъде по Света, така и лъжовната парадигма на Контролиращия Елит, властващ над него. Тогава, той започва многогодишно дирене за естеството и корените на това робство, като задълбочено проучва и проникновено изследва, как така става, че от прекрасните, любвеобилни, всерадостни, чисти и честни същества, каквито ние, всички, идваме на този Свят, пораствайки и „съзрявайки” се превръщаме в лъжливи, коварни, безсърдечни, жестоки насилници и убийци на животни и себеподобни. Ако този дирещ Истината Човек не се задоволи само с умозрителни заключения, а започне експериментиране, той ще установи, че деца, които не са ежеминутно изложени, още от съвсем крехка възраст, на масовата пропаганда излъчвана в „детските”, „развлекателните” и „информационните” просмукани от насилие програми по корпоративните Масонски масмултимедии, съзряват като жизнерадостни, спокойни, щастливи и самостоятелно мислещи възрастни. И ако този изследващ не се спре само до тези факти, а продължи да рови и човърка в ранената и болнава Човешка Душа, за да достигне и намери зловредния „вирус”, който бавно я умъртвява, може би след дълго и усилно търсене ще открие ИСТИНАТА.

Вначалото тази Истина изглежда толкова абсурдна и налудна, че изследващият много лесно би могъл да я отхвърли, ако... Да, ако тя не се потвърждаваше от ежедневния ни опит и здравия разсъдък!!!За да ни стане по-ясно, нека си представим, че сме малка група нашественици, но искаме да превземем и подчиним един многолюден народ, който има култура и светоглед съвсем различни от нашите. Този народ живее в мир, любов и разбирателство, има здрава ценностна система, високи Духовни стремления, съзнава и вижда в себе си, във всяко живо Същество и навсякъде наоколо Творецът-Творение и затова почита, пази и уважава всички и всичко. Той поддържа чиста и жизнена връзката си със Създателя и цени живота на всяко Същество, защото вижда в очите му себе си и Твореца. Не убива за храна чувстващи Същества, за да задоволи страстта си към мъртва плът, защото това би било изяждане на себеподобен. Този народ е щастлив и живее свободно, с чисто Сърце, израства в здрав Дух и не се блазни да налага волята си и да властва над съседните народи, защото знае, че подчиненото положение отнема свободата, както на роба, така и на господаря. Човеците от този народ нямат потребност да воюват, властват, съдят или да се доказват пред околните, тъй като съзнават, че всичките са еднакво ценни за Твореца-Творение. Те живеят в хармония, любов и уважение към Създателя и цялото Мироздание и съвсем естествено е, че не познават престъпленията, тъй като предпоставките за тях отсъстват.


По какъв начин незначителен брой завоеватели биха могли да поробят този многоброен народ? Директен конфликт не би донесъл успех, следователно, би било нужно да се проникне потайно и скришом, с измама и хитрост, вътре в най-съкровените кътчета, в светая-светих на противника и чрез подмяна на ценностната му система, той да се отслаби, обърка и деморализира.


В началото, завоевателят лека-полека отслабва връзките между Човеците, чрез подхранване на индивидуалното его, насаждайки фалшиви цели за домогване, за да се стимулират лицемерието, коварството и предателството. След това, той инсталира изкуствени йерархични структури, които да омагьосват слабоволевите и да изкушават и привличат неудържимо зараждащата се клика от контрол-маниаци, от което неминуемо избуяват низостта, алчността и властолюбието и се благоприятства появата на прослойка социопати, която бива използвана за по-нататъшно задълбочаване на безпътицата и кризата в морала. После, завоевателите поругават, осмиват и забраняват по всякакъв начин традициите, наследствеността и уюта на семейното огнище, като стимулират скитничеството и ангарията в странство, за да се разпространи самотността, безразличието и безскруполността на безотечественика. И накрая, те заливат отвсякъде почти завладяния вече народ с пропагандни безумни лъжи, с измислици и с невъзможни абсурди, изопачаващи, обругаващи и отричащи, както изконната и вечна Духовна и Трансцендентална взаимосвързаност на живото Същество с Творецът-Творение, така и истинската същност на  живота и самото естество на Света, който обитава този народ.


Ето, по такъв начин, ние, всичките, скришом и потайно, в продължение на векове бяхме непрекъснато, последователно и методично индоктринирани в една лъжовна, напълно измислена и нямаща нищо общо с действителноста, но изкуствена изградена, нагласена и манипулирана парадигма от властващия Илюминатски Елит. Ето, как ние, всичките, бяхме изтръгнати от обятията на вселюбящия ни Творец и бяхме запратени да се лутаме безпричинно, безотрадно и безцелно всред отломките от Големия взрив, налудно търсейки невъзможното си родословие сред амеби, риби, измислени „динозаври”, прасета и шимпанзета. Ето, по този начин, бяха произведени и мултиплицирани милиардите био-аутоматони съгласяващи се с всичко, без да го поставят под съмнение, и подчиняващи се на командите, издадени от Илюминатската йерархична номенклатура, колкото и безумни, брутални и жестоки да са те. Ето как, ние, всичките, загубихме висшата си Духовна принадлежност към обиталището на Творецът-Творение и се сдобихме с панелна квартирка в крайния квартал, собственост на Елитарните хазяи.

Но в  никакъв случай, ние не трябва с отчаяние да се предаваме, тъй като Глобалистите-Елитаристи-Контрол-маниаци забравиха изначалната и фундаментална Истина за Човешкото същество, а именно:

Ние сме извечно и завинаги Трансцендентално свързани с Творецът-Творение и, веднъж тръгнали по пътя на Познанието, винаги постигаме Освобождение!!!


СТАМАТ


МИР и ЛЮБОВ!

23-ти Декември 2015 година
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #6 -: (Понеделник) 27 Ноември 2017, 22:19 »

 Grin
Стамате ти си чудесен пример за съноходещ.Толкова си зле че повече няма на къде.Ако си обърнал внимание тука повечето са наясно че сънищата са за да ни манипулират.И ти са пъчиш?Още повече че си кон с капаци.
Объркал си мястото да си рекламираш книгата.Бая овации/псувни ще отнесеш.Тука това място е със друга енергия,и бая други преди тебе се пробваха и си носят последствията.
Продължавай с наглоста си, тука деянията се връщат по бързичко.После да'н си чукаш тиквата дебела.
Поредния обладан, който се мисли за гуру.
Къш!
 Cool
П.п.А, и форум не е място за монолози.Ако искаш приказвай си сам,но не говори добре за тебе.
« Последна редакция: (Понеделник) 27 Ноември 2017, 22:25 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #7 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 01:02 »

Според мен Стамат е от хората които си мислят че знаят всичко и няма повече какво да научат. Но той си знае. Чел съм му нещата. Обикновена ширпотр*ба примесена с ню ейдж. Объркал е форума.
Активен
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #8 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 06:01 »

[/b][/color]Системата на Образованието. Съвременната наука и Плоската Земя.

***
„Образованието е чудесно нещо, но когато ти се дава, винаги помни, че нищо, което си струва да знаеш, някога ще бъде изучавано.”
Оскар Уаилд

***

От историята знаем, че когато България пада под Турско робство, наред с установяването на политическите управленски структури, поробителят се стреми да наложи Турския език и култура и Ислямското вероизповедание всред Българския народ. Налагането на езика и културата се извършва насилствено, за да бъде заличена самостоятелната ни народоосъзнатост и за да бъдем уеднаквени с останалата част от територията на Империята, преди това многообразна по отношение на народности и религии, като по такъв начин станем по-лесни и безопасни за управление. В България и преди това е провеждана подобна асимилационна програма, например по време на Византийското робство, с въвеждането на Гръцкия език, а и след това – през четирите десетилетия, когато бяхме неофициална 16-та Република в състава на СССР, с въвеждането на задължителния Руски език в учебната програма.

Политиката, лишаваща завладяните народи от техния език и култура, не е изключение, а задължителна стъпка при поробването навсякъде по Земята. Тя бе систематично прилагана върху повече от 150 нерускоговорящи народи и народности под юрисдикцията на СССР. Колониалните държави следват същата схема на заробване: в Северна Америка, местното коренно население, заедно с Африканските роби биват „цивилизовани” с Английски език, в Индия, в Австралия, в Африка и в другите колониални владения на „Короната“ Английският език става задължителен, както в училище, така и в институциите и учрежденията. Френският език става задължителен във Френската колониална империя, простираща се от Северна Америка, Западна и Екваториална Африка, островите в Индийския океан и Югоизточна Азия до островите в Тихия океан. В Южна Америка, Испанската и Португалската Монархии налагат за официални своите езици в колониите, станали впоследствие уж „суверенни“ Държави, установени на мястото на някога могъщите Империи на Инките, Маите и Ацтеките.

Поробителят, като налага своя език, култура, навици, нравственост и религия върху поробените народи, преследва асимилаторска стратегия, с крайна цел пълното заличаване и унищожаване на изначалната им родово-унаследена битийност и наред с това изкуствено насажда, иначе чужди за тях, потребности, цели, стремления и Мироглед. Най-прекият път, за осъществяване на тази подмяна на парадигмата и самосъзнанието на един народ, е чрез децата!

 
Системата на Образованието
 
„Дайте ми четири години да уча децата и семената, които съм посял, никога няма да бъдат изкоренени.“
Изаскар „Изя“ Цедерблюм, печално известният Масон 33-та степен, с псевдоним „Ленин“


***

Подмяната на парадигмата и самосъзнанието на поробения народ се осъществява, главно и на първо място, чрез Системата на Образованието. Нека вникнем в етимологията на това словосъчетание, за да ни се отвори ума и избистри погледа по отношение на значението му. Думата „система” произлиза от Гръцката дума „σύστημα” („систима”), където „σύσ” означава „съ-, заедно с” и „histanai”  означава „поставям, опъвам, нареждам”. Тоест, „система“ означава „съпоставям заедно, опъвам едно с друго, нареждам заедно“ и е използвана в древната Гръко-Римска цивилизация за обозначаване на тръбопроводите на градската канализация. Съвременниците би било добре да знаят целта на днешното й масово използване, а именно, навсякъде, където се употребява, тя идва да обозначи съзнателното и преднамерено подреждане и канализиране по определен начин или схема на преди това Свободно съществуващи и самоопределящи се конкретни или абстрактни същности, като например: обекти и субекти или понятия и идеи, при което тези същности вече са част от дадена йерархична структура или план и поради това престават да бъдат Свободни и самоопределени. Иначе казано, когато в обществено-политическия живот, за да се нарече дадена структура, се употребява думата „система“, Човек трябва да знае, че Властимащата клика е подредила в йерархичен ред определен брой свободни и независими части, като по такъв начин е отнела изконната им свобода и първичната им идентичност. С други думи, нито един Човек не може да е Свободен и самоопределящ индивидуалността си тогава, когато е част от някаква система!

Етимологията на думата „култуРа”, която означава „култ към Ра – Бога-Слънце“, ни навежда на много интересна  взаимовръзка с думата „проСВЕТа”, означаваща осветляване от Бога-Слънце на „разума”, където откриваме последователната свързаност на Ра първо с Аза и след това с Ума. Следователно, в словосъчетанието „просвета на разума“ виждаме отразено последователното спускане на Истината от Бог към Душата и оттам към Ума и точно това е причината то да е  използвано столетия наред, тъй като изказва правилния път на свързаността ни с Трансцендента.

Замяната, обаче, в последно време на думата „просвета” с „образование”, където „Об(ич)+РА+АЗ” е обичта и еднаквопоставеността на Ра и Аза, тоест Бога и Душата, а „зование” определя призванието за достигането на тази равнопоставеност, ни отвежда в съвсем друга посока, а именно определянето на всеки, който е достигнал крайния етап на „образованието“ за равен на Бога. В действителност, това е същността на жестоката лъжа, която разпространяват Масонските учени-материалисти всред наивниците, винаги готови да бъдат измамени.

И така, словосъчетанието „Система на Образованието“ означава: преднамереното образуване и налагане на властова и деспотична структура, при която по йерархична схема са подредени и канализирани понятия и идеи, образуващи завършена, но изкуствено създадена парадигма, чиято крайна цел е да измами обвързаните й подвластни, че при достигането на висшата степен в йерархията, те стават равни на Боговете, тоест Богочовеци.

Материалистическата Лъжа гласи: онези, които достигнат Висшата степен в йерархията на „Образователната система“ в Академичната общност, ще са равни на Боговете, тъй като в ръцете им ще се дадат оръжия с огромна мощ, чрез които могат да унищожават многомилионни градове, те ще обладават силата да проникват в клетъчното ДНК на живите организми и ще „създават“ всякакви изроди, те ще са управленското ядро на Интернационалния Банков Тръст и на Световните Мега-корпорации, те ще управляват Интернационалните масмултимедии, посредством които ще са в състояние безгранично да влияят върху психиката, върху културата, върху междуличностните и междурасовите отношения и върху здравето на „цивилизованото“ Човечество, но не само това, а и всякаква друга власт ще им се даде в ръцете, за да владеят и държат в подчинение по-ниско „образованите“ от тях свои събратя, само ако те, Висшият ешалон, дадат кръвна клетва за подчинение на Господарите си.

Всеки, който не гледа с розови очила училищните програми, наложени от ЮНЕСКО навсякъде по Света, където ООН е простряло пипалата си, ще установи няколко неопровержими факта по отношение на основните принципи залегнали в тях, явяващи се в действителност канавата на манипулационното програмиране на невинните детски умове. Основните пропагандни принципи за манипулация на поведението и програмиране на ума в училищата и университетите, подчинени на Системата на Образованието на ООН, са:

1)      Истината произлиза от авторитарните източници и от лицата на служба на властващият Елит. Никой не може да оспори факта, че Илюминатският Елит, чрез своите банкерски династии, финансира всички Академични научни институти, университети и училища навсякъде по Света. Следователно, всичко, което се преподава там е само и единствено гледната точка и ВЯРВАНИЯТА на „ЕЛ-ЛИТА”, тоест „избраните” да служат на Бог Ел.


Това е изображението на Бог Ел с финикийски букви, чете се от дясно наляво, в което безпогрешно можем да разпознаем ъгъла и пергела от Масонските печати и символи.

2)      Интелигентността е способността да запомняме, повтаряме запомненото и преповтаряме наизустеното до безкрай. Още от най-крехка възраст, ние, всички, сме насилвани да помним, чрез многократно повтаряне „знанията”, които Елитът прави достъпни за нас. Никакво отклонение от числата, данните, „фактите”, историческите „събития” и личности, написани в учебниците и преподадени от учителите, не се допуска. По това дали сме наизустили преповторената от учителите информация, преподадена им от техните учители, те ни лепват етикетите „умен” или „глупав”.

3)      Прецизността на паметта и точното повторение на запомненото се възнаграждават. Авторът има ярки спомени от Гимназията и по-точно от часовете по така наречените „разказвателни предмети”, когато биваха изпитвани „отличници“ и те рецитираха урока дума по дума, спазвайки буквално дори свързващите частици в сложните изречения. Те бяха винаги най-високо оценявани и давани за пример, без значение, че устата им не бе промълвила нито една собствена мисъл. Думата „гимназия” – „γυμνάσιον” (гимнасиум) е Гръцка  и означава „спортна площадка”, където младите играели и тренирали голи, което логично навежда на размисъл върху това, как се злоупотребява с наивната първичност и интелектуалната „голота” на децата, за да бъдат индоктринирани в безпочвените и зловредни вярвания на Елита.

4)      Несъгласието се наказва. В горните училищни класове и в университетите, отстояването на собствени възгледи, извън рамката на общоприетите, се наказва дисциплинарно, дори и с изключване. Този факт ясно показва страха, който властващата Върхушка изпитва от инакомислещите. Най-висшата Свобода на Човека, а именно изказването на собствени мисли и възгледи, трябва да бъде изтръгната и потъпкана още в зародиш, тъй като интелектуалното дисидентство, без съмнение, би довело до политическа зрялост и жажда за Реални Свободи.

5)      Интелектуално и социално всеки трябва да се подчини. Като се започне още от детските ясли, после детската градина, след това началното училище, гимназиите, университетите и така нататък, всеки индивид трябва така да бъде обучен и опитомен, че да не е по-различен от другите, но да се подчинява безпрекословно на властващия светоглед на системата от вярвания на Илюминатския Елит. Еднаквостта и конформизмът са високо възнаградени, докато различността, критичните размисли, нестандартните изследвания и задълбочените занимания с Духовна насоченост, извън определеното статукво, водят до наказания, отчуждение и остракиране на индивида.

Ето, как достигаме до днешното съвсем нерадосттно, но нещастно положение на Човечеството, което е мамено и лъгано за абсолютно всичко в продължение на столетия от Масонските слуги на войнстващата Илюминатска клика. Например, за мнозинството от програмираната, чрез банкерските масмултимедии „цивилизована” общественост, има разделение между религия и Държава, което лесно се опровергава, оглеждайки внимателно с трезв и необременен поглед фактите. Нека приложим няколко всеобщо известни доказателства: по време на аудиенциите във Ватикана всички уж светски държавни глави, включително и Американските президенти, признават подчиненото положение на своите Държави, като целуват пръстена на Папата – символ на властта, дадена му уж от Свети Петър, да господства върху тази Земя.

Или да посочим статута на Английската Кралица, която, в качеството си на глава на Англиканската Църква, носи титлата Върховен управител на Английската църква (Supreme Governor of the Church of England) и назначава, както всички висши Църковни служители – Архиепископи, Епископи и така нататък, така и всички Премиер-министри и същевременно одобрява или бламира всички Кабинети в Държавите-членки на Британската общност. Английската Кралица е сюзерен на всичките 52 Държави от Британската общност, заемащи 20% от Земната суша, на територията, на които живее една трета от Човечеството, или 2 328 000 000 Души. По време на аудиенциите при Кралицата всички държавни глави, включително и Американските президенти, са длъжни да се поклонят, да не застават с гръб към нея, да не застават по-високо от нея, да напускат залата, ходейки заднишком винаги с лице към нея и така нататък, като смисълът на дворцовия етикет е да засвидетелства васалното положение на Държавите, чиито глави се признават за подчинени на Британския Монарх.

Въпреки че Кралица Елизабет ІІ-ра е най-едрият едноличен поземлен собственик в Света, притежавайки 6 600 000 000 акра от общо 36 803 840 000 акра Земна суша (повече от 1/6-та), което по груба съвременна оценка, имайки предвид продажбата на Аляска от Цар Александър ІІ-ри и Луизиана от Франция, се равнява на над 33 ТРИЛИОНА долара, като в същото време въобще не споменаваме за златните и сребърните й авоари, урановите и други добивни комплекси, и въпреки всичко това, богатствата й бледнеят пред баснословните богатства на Ватикана, за които се твърди, че представляват повече от половината богатство на Западния Свят! Но, ако търсещият истината се потопи още по-надълбоко в изследванията си ще открие, че и тези богатства са нищожни пред онази мощ и власт, обладавана и прилагана от един съвсем-съвсем тесен кръг заговорници, които никой обикновен смъртен не би могъл да знае по име и лице и точно тогава търсещият Дух се досяга до окултната, означаващо „скрита, потайна”, глъбина на заобикалящия ни Свят.


СЛЕДВА
СТАМАТ


МИР и ЛЮБОВ!

9-ти Януари 2016 година
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #9 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 06:04 »

[/b][/color]
„Ние сме по-наивни и по-суеверни днес, отколкото сме били в Средновековието, и пример за модерната доверчивост е широко разпространеното убеждение, че Земята е кълбо. Обикновеният човек не може да изтъкне нито една причина за това, че счита Земята за кълбо. Той просто поглъща тази теория, защото в нея има нещо, което привлича манталитета от ХХ-ти век.”

 Джордж Бърнард Шоу (1856 – 1950) – Британски писател от Ирландски произход, драматург, есеист, театрален критик, общественик и пътешественик, Носител на Нобелова награда за Литература.

***

Този, който дълбае все по-надълбоко в „пластовете покриващи истината”, както казва Масонът „астронавт” Нийл Армстронг, започва да се убеждава все повече в лъжовността на всичко около нас и в един момент провижда, че и Съвременната наука не е нищо повече от една лъжа, една измама, превърнала се в строго охраняван и недосегаем религиозен култ. Съвременната наука, всъщност, представлява нова религия основана върху Масонските вярвания, Слънцепоклонничеството, Материализма, Сатурнизма и Сатанизма и е въздесъщият език, на който властващия Илюминатски Елит задължава всички нас, още от детските си години, да говорим. Нека да подчертаем, че този език е дълбоко символен и изразява идеите на Слънцепоклонническо-Материалистко-Сатурнистко-Сатанистката религия на Властващия Елит.

Съвременната наука учи, че ние, Човеците, сме се появили съвсем случайно, абсолютно без никаква причина, чрез еволюционната верига на невероятната непредсказуема случайност, започваща в първичното море от едно-единствено едноклетъчно и преминаваща през амеби, риби, влечуги, уродливи сатанински измислени същества, наречени „динозаври“, маймуни и маймуночовеци, населяващи въртящо се около оста си със свръхзвукова скорост скално кълбо, наречено „планета”, обикалящо с невъобразима за ума скорост от 107 000 км/ч около Слънцето, което, заедно с други „планети”, лети с почти милион километра в час около въображаема „Галактика”, носеща се с много милиони километри в час незнайно за нас накъде, но знайно само за тях откъде,... естествено, от Големия взрив преди 14 милиарда години, възникнал от АБСОЛЮТНОТО НИЩО, който вместо да разруши същото това НИЩО, както всички други взривове, които сме виждали около нас, нещо се объркал и взел, че СЪЗДАЛ цялата невероятна хармония, красота, светлина, любов и живот около нас и всичко това станало съвсем случайно, без никакъв замисъл – по погрешка!!!

Но къде са доказателствата за такова безумно твърдение, като горното?! Къде са емпиричните доказателства?

Всички ние възприемаме със сетивата си, че Земята е равна и неподвижна и никой Човек, живял някога на тази Земя не е нито усещал, нито виждал някакво предполагаемо въртене около оста в Източна посока – за географската ширина на България, скоростта би трябвало да е над 1300 км/ч. Всички сме преживявали и с носталгия си спомняме за безмълвно тихите вечери на село, седнали на пейката в двора, когато дори и щурчетата са спрели свирнята си и не смеем да помръднем, защото всичко е така замряло, че сякаш не съществува. Или пък споменът за Слънчевата полянка по време на летните жеги, когато дори стрък тревица не помръдва, а мухите и пчелите са се изпокрили, за да се спасят от жарките лъчи на Слънцето. И тогава ли се въртим с над 1300 км/ч в Източна посока??!! А когато повява Западен, Северен или Южен вятър и тогава ли се въртим с 1300 км/ч в Източна посока??!!

Провеждани са десетки експерименти, за да се докаже, че Земята извършва някакво движение, но всички тези опити са били неуспешни и поради тази причина те или са скривани, или са така изопачавани, че да послужат на измама**. Най-известните от тях са: „Провалът на Ейри”, Експериментите на Майкълсън-Морли, Експериментът на Саняк и много други. Посочените научни експерименти доказват, че Земята е в абсолютен покой!

Действителността около нас е точно такава, каквато я виждат и чувстват сетивата ни: Земята е в съвършен покой, а Слънцето, Луната и звездите се движат закономерно в съвършено прецизна периодичност по Небосвода, което би било невъзможно, ако Земята извършваше описваните от Масонската наука въртящи се елиптични и постъпателни движения с невъобразими за Човешкия ум скорости из предполагаемия безкрай на „Галактиката”.

Още през ХVІ-ти век, Тихо Брахе (Tycho Brahe) доказва, че паралакс не съществува, заради което е отровен с живак от ученика си Кеплер – Масон, проповядващ Хелиоцентризма. Измерваният уж невероятно точно от съвременната наука в модерните Масонски обсерватории паралакс е толкова безкрайно малко число, че е в рамките на статистическата грешка. Например, паралаксът на Проксима, Центурий – най-близката до Слънцето звезда, е 0,76 от дъговата секунда. През 1838 година, Масонските учени за първи път „измерват” паралакса на Звезда 61 от Лебед и той е 0,31 част от дъговата секунда или 1 / 11613 част от дъговия градус! Чудно, как през 1838 година са имали компютърната техника да измерят една единадесетхиляди шестотин и тринадесета част от градуса!!!! И не е ли това началото на Масонските „астрономически” мистификации! Съвременните учени-Масони твърдят, че вече измерват паралакс от милионни части от дъговата секунда! Това, естествено, никой освен тях самите не може да провери, тъй като тяхната „апаратура” никъде не е достъпна за обикновения Човек и той трябва отново да се довери на „честната” им дума!

Нека пак, докато четем тези редове, се замислим, дали България се върти с бясната скорост от 1300 км/ч в Източна посока, докато мъничкото врабче, кацнало на отсрещното дърво, прехвръква от клон на клон в Западна посока, а не бива отнесено от ураганния вятър??!!
Някои веднага ще възроптаят: „Но нали имаме ракети, совалки, Международна космическа станция, които обикалят „планетата”!?”

Важно е да се каже, че НАСА и всички други Космически агенции са Масонски активни мероприятия за пълна заблуда на Човечеството. Всичките „астронавти-космонавти-тайконавти” са Масони и, както всички останали Масони по Света, са положили кръвен обет за мълчание до смъртта си, като нарушаването му ще доведе до гибелта на техни близки и любими.

Принципът, залегнал в основата на реактивната и ракетната техника, е Третият Закон на Нютон, който гласи: „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие”. Това означава, че е абсолютно необходимо наличието на веществена среда, като въздух, вода или друга такава, за да има от какво да се оттласне реактивният двигател. Тези двигатели извършват постъпателни движения, само защото изхвърляните от тях с голяма скорост газове в определена посока оказват налягане върху частиците от средата, в която се намират (въздух или вода) и тези частици ги изтласкват в противоположната посока. Следователно, във вакуум реактивният двигател – самото име обяснява принципа му на действие, би бил напълно безполезен, понеже там няма частици, с които да взаимодейства. Гореизложените факти лесно се доказват, просто като разгледаме снимки или видео-материали на изстрелване на ракети. Ракетите винаги описват параболична траектория, която винаги ги отвежда отново на повърхността на Земята, а не в някакъв измислен „космос“.Земята е плоска и ракетите не отлитат в космоса – видео на автора.Следящият ежедневно новините по дезинформационните канали на Масонските масмултимедии ум, обаче, веднага би възнегодувал: „Ами, снимките на „планетата” от космоса?! Ами, 24-часовия телевизионен канал на НАСА, постоянно отразяващ дейностите в космоса??!!”

Тези, които са се занимавали с Фотошоп или CGI (компютърно генерирани изображения) програми като „Maya”, например, биха останали твърде скептични, ако ги попитат дали снимки или видео-материали са доказателство, че нещо в действителност се случва. Онези, които нямат никакво понятие, как работят съвременните високо-технологични устройства за видео-монтаж, не знаят какво представляват сините или зелените екрани и други подобни приспособления, нека просто гледат филма „Гравитация” със Сандра Бълок и да преценят, дали могат да различат кадрите от филма от което и да е видео на НАСА. Степента на индоктриниране, до която е доведено Човечеството, ясно личи от следния достоверен случай. На прескоференцията при представянето на филма „Гравитация”, режисьорът му Алфонсо Куарон бил попитан от журналист, колко време е пребивавал на Международната Космическа Станция, заедно с екипа си, за да заснеме филма?! Накратко казано, всички снимки и видео-материали на НАСА, представящи космоса, са фалшификации, направени с Фотошоп, CGI-програми, зелени екрани, колани имитиращи състояния на безтегловност, Zero-G самолети и постановки в Лабораторията за Неутрална Плаваемост на НАСА в Хюстън, „Звездното градче” в Русия или „Космическите” центрове в Китай и Япония. Това много лесно се установява от набитото око на професионалистите, които през последните години заливат You Tube със съвършено направени опровержения на мнимите „разходки из космоса“ и разкриват до дъно измама**.

От друга страна, всички древни Духовни манускрипти, описват по сходен начин създаването на Вселената, на живите същества и на Човека, на основата на почти идентична космогония. Древното Санскритско езотерично откровение „Шримад Бхагаватам” предлага най-точните космологични и космогонични знания, като дава подробни сведения за безбройните Светове, всеки от които се съдържа в сферична обвивка от пластове елементална материя, определящи границата между Земния – ежедневен Свят, и Трансценденталния – Божествен или Духовен безкраен и вечен Свят. Пространството вътре в сферата се нарича Брахманда – Яйцето на Брахма или Космическото яйце и символизира манифестирания Космос – Вселената. Земният диск – Бху-мандала, който ние обитаваме, се намира на Екваториалната равнина вътре в сферата и я разделя на горна половина – Небесните Селения, и долна половина – Подземното царство, изпълнени с амниотични, или околоплодни, води. Оста в сферата, перпендикулярна на Земния диск, се нарича Меруданда – по името на планината Меру в центъра на Земния диск. Тя определя пътя на комплекса Дух-Душа през Седемте Селения нагоре при възнесение или надолу при инкарниране, както и символизира Седемте чакри и Кундалини, като едновременно с това представлява и оста, дефинирана чрез мисленото свързване на Северния полюс с Полярната звезда, около която се въртят Слънцето, Луната, планетите и звездите над Плоската Земя.

Подобно на Бху-мандала и Меруданда, в мита за Атлантида откриваме Плоската Земя, в центъра на която е Дървото на Живота със змия увита около ствола му. В мита за Атлас, той поддържа върху плещити си Земята, изобразена в древните графики като плосък диск, докато Седемте му дъщери, или Седемте чакри, или Седемте планети, пазят и танцуват около Дървото на Живота – Кундалини.


В Юдео-Християнската и апокрифната литература Вселената е описана по следният начин: Земята е плоска, дискообразна и се намира на Екваториалната равнина вътре в сфера, като я разделя на горна и долна половина, поддържана е от Устоите или Стълбовете на Земята, а отгоре е Небесната Твърд – Небосвода или Купола, със своите Врати и прозорци, на която се намират Светилата – Слънцето, Луната и звездите. Небесната Твърд разделя водите на Сътворението на две: Води над Твърдта и води под Небосвода – моретата. Над Твърдта се намират Небесата или Небесните Селения, а над тях е Небето на Небесата, или Третото Небе, или на други места Седмото Небе – Обиталище на Върховната Божествена Личност – Бог-Създател. Небесните порти водят към Небесните Селения. Дървото на Живота се намира в центъра на Едем, което значи Блаженство, а под Земния диск се намират Преизподнята, или Адът, и Голямата бездна.

Това алегорично описание на Света с точност се поддържа от над 600 различни древни култури: Шумерската, Вавилонската, Асирийската, Финикийската, Египетската, Догоните, Маите, Инките, Навахо, Шипибо в Перу, Варао в делтата на река Ориноко, Норвежката, Камбоджанската, Корейската, Китайската и много други. Естествено, според съвременната „наука”, това са варварски и дивашки възгледи на пещерняци и не заслужават никакво внимание!

Символът на Космическото яйце можем да открием и в архитектурата на храмовете по Света. Всички синагоги, черкви, джамии, Хиндуистки и други Източни храмове имат куполи, символизиращи Небесния Свод. Поклонникът, влизащ в храма, първо се изкачва по стъпала, символизиращи Духовната еволюция, чрез многократни въплощения на Човешкото същество до издигането му на настоящето ниво на съществувание от по-ниските „подземни” нива. След това, поклонникът върви по равния храмов под, символизиращ Плоската Земя в материалния Свят, като над него се намира Небесната Твърд със закачени физическите светила – полилей или свещници, тоест Слънцето, Луната и звездите, а над тях са фреските, изобразяващи висшите Божествени Селения, като централната част на купола представя Селенията на Върховния Бог. Върху куполите на храмовете винаги се издига символът на Твореца за определената религия: кръст, полумесец или друг символ, за да покаже, че Творецът е извън своето Творение, тоест извън погледа на поклонника вътре в храма, като същевременно остава свързан завинаги с него. Явно е, че „подземният” Свят е символизиран от подземията на храмовете, които в Европа остават завинаги печално известни със занданите на Инквизицията. Символичното значение на разрушаването на храмовете при поробването на определен народ или при смяна на обществено-политическата структура е дълбоко свързано с налагането на коренна промяна в социумното статукво, народопсихологията и Светогледа на поробените.

Друг символ на Космическото яйце е „държавата“ – регалия, която суверенният Монарх държи в лявата си ръка. Дезинформацията по Ционистките Масонски масмултимедии поддържа тезата, че регалията държава символизира кълбовидността на Земята, която уж била известна на Монарсите още от древни времена. Това е напълно шизофренично твърдение, тъй като от древността, чак до преди два-три века, в зависимост от Държавата  както Монарсите, така и Църквата, от която са короновани, винаги са поддържали парадигмата на Плоската Земя. Следователно, с увереност може да се твърди, че регалията държава символизира Космическото яйце на манифестираното Творение, вътре в което е Земният диск, който обитаваме, а НЕ Е ТОПКА по повърхността, на която ходим.На снимката са представени регалиите, тоест символите на Монархическата власт: ключ, скиптър, меч, корона и държава (держава). Държавата представлява златна сфера, инкрустирана със скъпоценни камъни, която в Християнски времена е увенчана с кръст. Думата произлиза от Църковнославянския глагол „дьржа”, който означава „държа, владея“.
И, ако търсещият Истината не се разкол*бае от абсолютното несъответствие между гореизложените факти и „препродаваните знания“ по време на целия му живот от Образователната система и от масмултимедиите, той би трябвало да си зададе въпроса кои са индивидите измамници и по какъв начин е осъществена великата „вселенска” лъжа.

Злодеянието, което Масонските учени-материалисти извършиха срещу Човечеството, е покушение срещу светая-светих, срещу Душата и срещу Създателя вътре в нас. От хилядолетия Духовните учители проповядват, че Човек е създаден от Творецът-Творение като вечно и безсмъртно същество, въплотяващо се от тяло в тяло в кармичната зависимост на Самсаара и е Венецът на живите същества. Мъдреците учат, че Човек се въплощава на тази Плоска Земя с определена цел, а именно Духовното усъвършенстване, и е длъжен да гледа на дадения му живот сериозно, за да постигне Освобождение от Самсаара – колелото от последователни инкарнации. Древното знание достоверно свидетелства, че Земята е дисковидна и непоклатима и е предпазена от Купол, най-вероятно енергиен, за да няма влияния върху събитията, както отвън, така и отвътре.

Масонските учени-материалисти, обаче, говорейки на своя символен език, учат ежедневно всички деца на нашата Плоска Земя, че те са напълно бездуховен механично-химически сбор от клетки и дори чуствата: възхита, любов и копнеж, са чисто химически реакции, също както в стъклена епруветка. Те поучават, че Човекът е плод на невероятна и неправдопободна случайност и последица от случайно възникнали безжизнени химически реакции, създали живот в първичния океан върху една безспирно въртяща се скална топка в безкрайния и безжизнен, и безцелен, и бездуховен космос. Нима е възможна по-безрадостна, по-мрачна, по-тъжна, по-безсмислена, по-безперспективна и по-разочароваща реалност от гореописаната!? И именно това е целта, която преследват Масонските учени, обслужващи интересите на Илюминатския Елит, а именно, създаването на объркани, депресирани и разочаровани от безнадеждната си участ био-аутоматони, работещи безропотно от 8 до 5 часа, пет дни в седмицата, като през другите два дни заглушават стоновете от детските си мечти с тонове бира и спирт. Или, както казва печално известният Дж. Д. Рокфелер: „Не искам нация от мислители – искам нация от работници”.А как, всъщност, се осъществява поробването на Човека?

Чрез децата! Давайки на децата своя символен език на измамната си, безнравствена и бездуховна „наука и култура”, Илюминатите ги откъсват от родовите корени и ги правят роби на своите прищевки, по същия начин, както се поробва народ, загубил война. Във всяка детска градина и във всяко училище се намират десетки Земни топки, измислени „динозаври” и „космически кораби” – символи на безцелното и бездуховно лутане в безбрежния космос, създаден от фалшивата парадигма на властващия Елит. Индоктринирането на децата, още в първите години от живота им, с несъществуващи измислици и лъжи, е сигурна предпоставка за напълното им поробване от лъжовната парадигма на материализма. И както споменах по-горе, замяната на думата „просвета” с думата „образование” никак не е случайна и говори за умишлено насаждане, дори на подсъзнателно ниво, на Материалистическо-Масонската-Илюминатска идея за равнопоставеност и равноценност между Човека и неговия Създател.

Каква огромна измама!СТАМАТ
[/b]МИР и ЛЮБОВ!

9-ти Януари 2016 година
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #10 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 06:11 »

бих искал да посоча, че правотата на концепцията за плоската земя не отхвърля извънземните, тъй-като ако приемем, че космос не съществува, то това не означава, че извънземните идват непременно от далечни галактики и т. н., напълно е възможно да идват от други материални светове като нашия или по различни, които съществуват в други честотни вибрационни обхвати, като този въпрос е засегнат във книгата на г-н Юрий Н. Иванов Ритмодинамика, частотное пространство и мой пост във темата от форума на Глобальная Волна по въпроса
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #11 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 17:53 »

Да, така е. Това са същности от други измерения, с които, обаче, ние не можем да общуваме по нормалния начин, както общуваме в ежедневния си живот на ниво ежедневно съзнание със себеподобните си и с животните, но можем да влезем във връзка с тях, посредством тайните церемонии на Древните Мистерии, както правят мистиците, сатанистите или по време на тайните Масонски церемонии на Висшите степени.

МИР и ЛЮБОВ!
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #12 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 18:08 »

[/color]


Хоризонтът и сферата. Перспективата върху плоски повърхности. Тайната на Човешкото зрение. Как се появяват хоризонтът и убежната точка. Полярна азимутална равноотдалечена проекция.

http://www.mediafire.com/view/m56dai46b5xrk48/0010.ПЛОСКАТА%20ЗЕМЯ%20-%20СТАМАТ.gif

Поради индоктринацията ни от много ранно детство да се подчиняваме на авторитетите и властта, ние сме принудени да прекараме целия си живот, осланяйки се единствено и само на това, което са ни научили в училищата и университетите. И благодарение на насадения там в продължение на много години страх, че ако мислим различно и имаме собствена гледна точка ще бъдем наказани, ние не само не се замисляме върху догмите вкоренени в съзнанието ни, но понякога яростно отказваме дори да обсъждаме алтернативна гледна точка, предложена от някой друг. Много често, поради тази закостенялост на мисловните модели, предразсъдъци спрямо инакомислещите и страх от загубване на социалния ни статус, ако някой разбере, че се занимаваме с неприети или направо забранени от обществото и „науката” дейности, ние не сме в състояние да осъзнаем и разберем очевидно очебийните факти, които наблюдаваме ежедневно цял живот.

Хоризонтът и сферата

Нека сега си представим следната ситуация, спестявайки цяла година, най-накрая сме събрали достатъчно пари, за да заведем семейството си на море. След изтощително пътуване и задължителното объркване на резервации и стаи по хотелите, в крайна сметка сме се настанили удобно и отиваме на плаж. Когато заставаме с детето си на брега на морето, ние виждаме на хоризонта отплаващ кораб, който след известно време се скрива от погледите ни. Тъй като сме чели енциклопедии и си спомняме наученото в училище, започваме да обясняваме:

„Хоризонт се нарича границата между Земята и небето. Истински (математически) хоризонт е пресечната линия на небесната сфера с равнина, прекарана през точката на наблюдение и в същото време е препендикулярна на небесната линия. Видимият хоризонт винаги е по-ниско от истинския. Ъгълът между двата хоризонта се нарича понижение или депресия на хоризонта. Отдалечеността на видимия хоризонт зависи от височината на наблюдение над околността, релефа и влиянието на астрономическата рефракция.” (Уикипедия)

А когато детето ни попита, колко далеч е кораба на хоризонта, многознайно отговаряме:
„Като изключим ефекта на атмосферното пречупване, разстоянието до хоризонта на наблюдател в близост до земната повърхност е приблизително:
d=3,57Vh

където d е в километри, а h е височината над нивото на повърхността в метри. Например, за наблюдател, намиращ се на брега с h = 1,70 м  (средната височина на нивото на очите), хоризонтът е на разстояние от 4.7 километра.” (превод от Wikipedia)

След като завършим с обясненията, ние сме много горди, понеже сме доказали пред другите и пред себе си, че още си спомняме наизустеното в училище. Въобще не ни минава през ум идеята да се замислим върху казаното и да проверим дали в действителност е така. Дори вътрешната несъстоятелност в определението на термина „хоризонт”, където думите „сфера”,  „равнина” и „линия” са така объркващо използвани, че водят до пълна неразбираемост, логическа непоследователност и налагат недоумение, е без значение за нас. Естествено, ние сме научени в училище да не подлагаме на съмнение „фактите” и „обясненията”, които ни се втълпяват, така че тази заплетена мистификация не ни прави никакво впечатление.

Но само за момент да предположим, че имаме неблагоразумието да се доверим на сетивата си и да започнем да наблюдаваме, обмисляме и разсъждаваме върху случващото се явление, докъде бихме могли да стигнем?!

„Науката” ни казва, че живеем върху сфера и според нея: „Сферата може да се опише и като множеството от всички точки в пространството, които са на разстояние r от фиксирана точка О” (Уикипедия). Следователно, за всяка една точка от повърхността на дадена сфера, във всяка една посока, на еднакво разстояние, кривината на сферата е една и съща! С други думи, наблюдател, стоящ върху сфера и гледащ по посока на надлъжната ос Z, скриващ се зад кривината на сферата обект, би трябвало да очаква същото да се случи и по оста X, където X е хоризонталната, Y е вертикалната, а Z е надлъжната ос на коя да е точка от повърхността на сферата.

[urlhttp://www.mediafire.com/view/lab8qhmx838usl8/0401.Хоризонтът%20е%20винаги%20равен%20и%20на%20нивото%20на%20погледа%2C%20тъй%20като%20живеем%20на%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg][/url]

Но дали това наблюдаваме в действителност? Застанали на брега на морето и когато не сме в малък залив, ние можем да наблюдаваме хоризонта, в зависимост от метеорологичните условия, по протежение на 60-70 и дори много повече километра вляво и вдясно от нас и никога не бихме забелязали никакво изкривяване надолу, каквото би се очаквало върху кълбо. Можем да си направим една елементарна установка за доказване на това твърдение, като опънем дълга тънка жица между два кола на брега, нивелираме я, за да бъде съвършено хоризонтална и наблюдаваме и сравняваме видимия морски хоризонт спрямо нея. Никой, никога не би открил ни най-малко отклонение от абсолютното хоризонтално ниво, което доказва, че по координатата X няма никаква кривина! Та възможно ли е такова „кълбо”!?

От друга страна, ние действително забелязваме, че корабите се скриват от погледа ни по надлъжната координата Z след известно, но много по-малко разстояние. Както цитирахме по-горе, според „науката”, разстоянието, на което Човек със средна височина започва да вижда скриването на обекти от хоризонта, или както те биха казали „спускането им по кривината на сферата”, е 4,7 километра. Но дали това е така или отново, както за всичко останало, Масонските учени-еволюционисти-материалисти, обслужващи интересите на Илюминатската върхушка, спускат мъглата на илюзията и лъжата върху очите ни. За щастие, вече много лесно можем да разкрием техните лъжи, просто като използваме мощен телескоп или заснемем с висококачествена камера с голямо оптично увеличение отдалечаващия се кораб. Ако направим този експеримент, ще преживеем толкова голям шок от несъответствието на това, което виждаме и „фактите”, в които сме индоктринирани безпрекословно да вярваме, че е възможно да преживеем психически срив.

В последните години в You Tube се появиха хиляди клипове, които доказват нагледно, че кривината на Земята не съществува, тоест, че тя не е кълбо. Изчезналите от погледа на хоризонта кораби се появяват изцяло пред очите ни като използваме варио-обективи и телескопи. Отличен пример за това е клипът на Лори Фрери „Flat Earth Conspiracy.com Red Boat Video”. Друг пример са фотографиите на Джошуа Ноуики (Joshua Nowicki), заснел цялостния силует на Чикаго от морското равнище на 95 километра отвъд езерото Мичиган, откъдето градът би трябвало да е скрит зад 707-метрова Земна кривина. Следователно, на такова разстояние би трябвало да се виждат само обекти с височина над 707 метра, но на снимката виждаме целия град.


Това не са изолирани случаи, напротив, интернет е залят от подобни материали еднозначно и безспорно доказващи, че водната повърхност и, респективно, Земята нямат никаква кривина, тъй като, ако корабите и сградите се скриват зад кривината на сферата, то ние нямаше да можем да ги наблюдаваме и снимаме в тяхната цялост през варио-обективи на разстояния от десетки и дори стотици километри.

Само за последната година, в интернет пространството се появиха буквално милиони снимки, видеоклипове, есета, книги, сайтове и форуми, изобилстващи с доказателствен материал за Плоската Земя, което със сигурност предполага, че Човечеството започва бавно, но сигурно да се събужда от робския си сън. И без значение, че Царете на интернета забраняват клипове по мрежата, свалят сайтове и форуми, мълвата се разпространява лавинообразно и стотици милиони хора по Света отварят очите си за Истината. Например, профилът само на един от стотиците хиляди изследователи на този най-всеобхватен заговор за заблуда и поробване на Човечеството, Ерик Дубей, има вече над 200 000 000 разглеждания.

Земята е плоска - 200 Доказателства, че Земята не е въртящо се кълбо

Перспективата върху плоски повърхности

В такъв случай, след като Земята е плоска и неподвижна, а не е въртящо се около себе си и обикалящо около невероятно огромни огнени сфери в безкрая кълбо, какво е хоризонтът и как той скрива от погледа ни обектите върху водата и сушата?!

Отговорът на този велик въпрос е наистина елементарен. Причината, поради която отдалечаващите се от наблюдателя обекти постепенно намаляват размерите си, докато накрая изчезнат от погледа му, е същата, каквато е и причината линиите и повърхностите, успоредни на посоката на погледа, да се събират напред в пространството в една точка, и тази причина е ПЕРСПЕКТИВАТА върху плоски повърхности!

http://www.mediafire.com/view/m4k2gnt6c564fra/0403.Законът%20за%20Перспективата%2C%20или%20как%20работи%20Човешкото%20око%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg

Истинският ЗАКОН ЗА ПЕРСПЕКТИВАТА гласи: Височината и ъгълът, на който даден обект се вижда, намаляват, колкото повече наблюдателят се отдалечава от обекта, докато в определен момент линията на погледа и привидно издигащата се повърхност на Земята – от гледна точка на наблюдателя, се срещнат на линията на хоризонта в убежната точка, отвъд която обектът е невидим. Всички успоредни линии, равноотдалечени от линията на погледа, се срещат в една и съща точка, същевременно линии с различна отдалеченост срещат линията на погледа на различни разстояния, а точката, в която се срещат, е там, където всяка една от тях образува ъгъл от една градусова минута с линията на погледа, и тя се дефинира като УБЕЖНА ТОЧКА.

http://www.mediafire.com/view/bzt99bruurmmqn9/0404.Равният%20морски%20хоризонт%20доказва%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg

Следователно, в частния случай на снимката по-горе, хоризонтът не е кривината на Земния „геоид”, а е просто линията на срещане на всички сближаващи се линии на перспективата, обусловена от различната структура на двете основни среди в Света, който обитаваме, а именно: Земната повърхност – суша и вода, от една страна, и въздуха – Атмослоя, върху тази повърхност, от друга страна. Отдалечеността на хоризонта от наблюдателя е винаги различна и се определя от силата на очите, оптичните инструментите, които той използва, метеорологичните условия и надморската височина на гледната точка. Но, същевременно с това, хоризонтът остава винаги равен и на нивото на погледа, независимо от надморската височина или на каква височина лети наблюдателя, така че той никога не накланя погледа си надолу, за да го види, което е неопровержимо доказателство, че живеем върху плоска Земя, а не върху кълбо.

http://www.mediafire.com/view/gl2x68dpa5bynok/0405.Поглед%20към%20Еверест%20от%20самолет.%20Хоризонтът%20е%20равен%20и%20на%20нивото%20на%20погледа%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg

Поглед към Еверест от самолет. Хоризонтът е на нивото на погледа и върхът се издига до него, което единствено може да се случи върху равна повърхност, а не върху сфера!!!

http://www.mediafire.com/view/2qtr27jlqv2mqdi/0406.Хоризонтът%20е%20винаги%20равен%20на%20нивото%20на%20погледа%2C%20дори%20заснет%20от%20балон%20на%2023%20034%20метра%20височина-Плоската%20Земя-СТАМАТ.jpg

Горе, кадър от видео материал, заснет от балон на 23 034 метра височина, с начертани две успоредни линии за доказване на равния хоризонт, появяващ се в този случай при наличието на две среди: облачен слой и горната граница на Атмослоя.Тайната на Човешкото зрение

Още през V-ти век преди Христа, в древна Гърция, онези, които се занимавали с изкуство и философия, започнали да разбират и използват перспективата като метод за изобразяване на действителността. Тогава се заражда и идеята за кълбовидността на Земята, която според своя пръв поддръжник Питагор – е само една „идея” и не може да се докаже.

Окултните науки и идеите на Древността се завръщат отново през Средновековието като техен най-ярък изразител и благодетел става Илюминатската династия Де Медичи. Първоначалният заговор на тази фамилия да реформира и промени из корен Християнството, чрез въвеждането на Египетската Херметична литература и с помощта на Ренесансовата наука и култура, бил на път да се провали. Затова пък втората фаза на конспирацията стигнала до успешен край през 1513 година, когато синът на Лоренцо де Медичи, Джовани де Медичи, бил избран за Папа под името Лъв X-ти. Контролът на Медичите върху Папската институция имал очевидни политически и финансови предимства, но основният стремеж на Лъв X-ти бил проникването на Ренесансовите идеи в Рим, което превърнало града в рай за учените и художниците. По такъв начин, Флорентинският бунт бил вграден в основата на Християнството и бунтовниците спечелили. Александър Дюма, баща, пише: „Под неговия понтификат (на Лъв X-ти), Християнството прие езически характер, който, преминавайки от изкуството в маниерите, даде на тази епоха странен оттенък.”

Много Флорентински възпитаници, включително Рафаел, Микеланджело, Леонардо да Винчи и Домениканският „Херметичен” монах Джордано Бруно, мигрират към Рим. Според различни източници, включително и Еврейската енциклопедия, оттогава насам Римокатолическата църква се контролира от Масонската Ложа „Ордена на Сион“, а династията Ротшилдови става довереник на богатствата на Ватикана. Всъщност, Де Медичи активно съдействали на Ротшилдови, за да поемат финансовите операции, както на Ватикана, така и на цяла Италия, като същевременно създали ново поле за действие на лишените от права Баварски Илюминати, Карбонарите, Алта Вендита и други Масонски Ложи.

Именно Ренесансовите посветени Масони, като: Рафаел, Микеланджело, Леонардо да Винчи от „Ордена на Сион“, Домениканския „Херметичен” монах Джордано Бруно и други, по заповед на своите господари – Илюминатите, започват да се възползват от перспективата, както в изкуството, така и в науката. Както добре знаем, за да изобразят възможно по-точно Човешкото тяло, Ренесансовите художници дисектират животински и Човешки трупове, изучават ги и рисуват устройството им. Леонардо да Винчи, например, изваждал очите на току-що умрели хора, сварявал ги във вода и правел разрези и изследвания, за да изучи как работи Човешкото око. Упоритостта му е възнаградена с успех и той разбира как действа Човешкото зрение! По такъв начин, с помощта на Ренесансовите Масонски учени, Илюминатите достигат до гениалната си идея как да бъде измамено, манипулирано и поробено Човечеството.

Човешкото око.
Окото е сетивният ни орган, притежаващ способността да възприема електро-магнитни излъчвания с дължина на вълната от 380 nm до 760 nm, или така наречената видима светлина, да ги конвертира в електрически сигнали и да ги изпраща до зрителния център в мозъка. То е съставено от очна ябълка и допълнителни органи.


Очната ябълка се състои от три обвивки и вътрешно ядро. Склерата и корнеята (роговицата) имат опорна функция. Хориоидеята (съдовицата), ивичестото тяло и ирисът (дъговицата) съдържат кръвоносни съдове и нерви, а също и мускули, регулиращи количеството на проникващите през зеницата лъчи. Ретината съдържа светлочувствителни клетки и неврони. Вътрешното ядро на очната ябълка е изградено от пречупващи среди - воднист сок, леща и стъкловидно тяло.

Лещата на окото представлява безцветно, прозрачно, двойно изпъкнало белтъчно образувание. Предната повърхност на лещата е по-слабо изпъкнала от задната.

Стъкловидното тяло е прозрачна, хомогенна, водниста течност – до 99% вода, и заема голяма част от вътрешността на очната ябълка, като лежи зад лещата и цилиарното тяло, плътно прилепнало до ретината.СТАМАТ
[/b]

МИР и ЛЮБОВ!

16-ти Януари 2016 година
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен stamat2015
Jr. Member
**
Публикации: 52
Пол: Мъж
СТАМАТ - stamat2015 - Вечна Истина 2015

« Отговор #13 -: (Вторник) 28 Ноември 2017, 18:20 »

Как работи Човешкото зрение?

Светлинните лъчи се фокусират чрез роговицата и лещата на окото, за да формират обърнат образ, попадащ върху светлочувствителните клетки на ретината. Информацията от тези клетки се пренася във вид на електрически импулси посредством оптичния нерв до зрителния център на мозъка, където образите се изправят.

http://www.mediafire.com/view/suw8281ty9yywuc/0408.Проекция%20в%20окото%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg

Следователно, много важно е да разберем, че окото представлява биологична оптична система, при която чрез двойно изпъкнала леща се формират обърнати образи във фокусната точка – ретината.

http://www.mediafire.com/view/dpue9bhgm5do2a1/0409.Окото%20-%20двойно%20изпъкнала%20леща%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg
http://www.mediafire.com/view/05ok6csl1mlbq9n/0410.Събирателна%20двойно%20изпъкнала%20леща%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg

От оптиката знаем, че фокусът е точката, в която се събира снопа от всички лъчи, успоредни на главната оптична ос, след пречупване през леща или отражение от вдлъбнато огледало. При двойно изпъкналата леща, фокусът е точката, в която се пресичат лъчите, които преди пречупването са били УСПОРЕДНИ НА ГЛАВНАТА ОПТИЧНА ОС.

Това именно е епохалното откритие на Ренесансовите учени-масони! Нека повторим най-важното знание, относно функционирането на зрението ни: УСПОРЕДНИТЕ НА ГЛАВНАТА ОПТИЧНА ОС, тоест на линията на погледа, СНОПОВЕ ЛЪЧИ СЕ СЪБИРАТ ВЪВ ФОКУСНАТА ТОЧКА, която е ретината. С други думи, сноповете излъчени или отразени светлинни лъчи от успоредни един на друг масивни и простиращи се на голямо разстояние обекти, преминавайки през двойно изпъкналата леща на Човешкото око, се пречупват по такъв начин, че се събират във фокусната точка, тоест в ретината, и проектират върху нея сближаващи се образи. По друг начин казано: Човек никога, ама наистина никога, не би могъл да възприеме с очите си успоредни една на друга среди, равнини, повърхности или прави, защото успоредните снопове светлина, отразени или излъчени от тези среди, повърхности или обекти се събират от двойно изпъкналата леща на окото във фокуса на ретината и проектират образи, които ни изглеждат сближаващи се, а не успоредни, каквито са в действителност! Всъщност, това е причината, ние да виждаме хоризонта, а не защото живеем върху въртяща се около оста си и в безкрая сфера!

Перспектива или как работи човешкото око СТАМАТ

Как се появяват хоризонтът и убежната точка?


Отдалечеността на хоризонта от наблюдателя, както казахме по-горе, е винаги различна и се определя, от една страна, от силата на очите или от оптичните инструментите. Поради физическите си размери биологичната оптична система на окото налага известни ограничения. Отдалечаващите се от наблюдателя обекти, съставени от няколко части, започват да променят формата си. Тези по-малки съставни части, които са в близост до паралелните среди, тоест небето и Земната повърхност – вода или суша, изчезват за окото в далечината преди целия обект. Това се случва, защото на големи разстояния биологичната оптична система на Човешкото око не може да различи обекти, очертанията на които падат под ъгъл по-малък от една градусова минута спрямо линията на погледа, иначе казано: Човек не може да вижда в безкрайността!!!
[urlhttp://www.mediafire.com/view/hdo8viv2u76xnml/0412.Законът%20за%20перспективата%20-%20отдалечаващи%20се%20обекти%20се%20смаляват%20и%20изчезват%20в%20убежната%20точка%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg][/url]

Например, на момиче облечено в пола, което върви по равно поле, отдалечавайки се от наблюдателя, след няколкостотин метра биха „изчезнали“ краката, после би се скрила полата й и така нататък, докато самото то не премине линията на хоризонта. На платноход, отдалечаващ се към хоризонта, първо би изчезнала долната част от трюма, после платната биха се сляли в едно цяло платно, след това трюма и платната биха се съединили, така че не бихме могли да различим съставните части на платнохода, и най-накрая целият би изчезнал от погледа ни.
http://www.mediafire.com/view/i9s8oijm95feomz/0414.Перспектива%20-%20линии%20под%20ъгъл%20една%20минута%20с%20линията%20на%20погледа%20влизат%20в%20убежната%20точка%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg

В точка H, където основите на стълбовете изчезват, горната част – при лампите, изглежда значително скъсена, което се вижда от линията AW, но дълго след като основите са влезли в убежната точка, горните части ще се виждат над линията на погледа EH дотогава, докато линията AW не срещне линията EH под ъгъл една градусова минута, когато и те ще влязат в убежната точка и ще станат невидими за невъоръженото око.
http://www.mediafire.com/view/cjvyn4y83n1vvmu/0415.Законът%20за%20перспективата%20-%20разширяване%20на%20хоризонта%20с%20оптически%20уреди%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg

Глобалистите биха казали: „Ето, корабът се скрива зад кривината на Земния „глобус”!”. Но всеки, който си направи труда да използва оптически уред и да погледне в посоката на кораба, веднага би го видял изцяло, с което би доказал, че кривина не съществува и ние не живеем върху сфера, а върху Плоска Земя.

Отдалечеността на хоризонта от наблюдателя се определя, от друга страна, от метеорологичните условия. Наличието на водни пари, различни естествени и техногенни газове – смог и твърди частици, замъгляват, блокират и приближават хоризонта, като възпрепятстват способността ни да виждаме на големи разстояния. Също така, явлението рефракция, представляващо пречупване в различна степен на светлината от слоеве въздух с различна температура, способства появата на фалшив хоризонт, изкривяващ образите или напълно скриващ за окото ни обектите, намиращи се зад него. Но много фотографи, използвайки ведри дни с чист въздух, са заснели обекти на разстояния от стотици километри, което доказва за пореден път, че всички ние сме жертви на огромната Масонска измама, че живеем върху въртяща се топка.
http://www.mediafire.com/view/rrxszbaeg6h28tp/0416.Снимката%20е%20направена%20от%20Геноа%2C%20с%20надморска%20височина%2021%20метра%20-%20Плоската%20Земя%20-%20СТАМАТ.jpg
Горната снимка е направена от Геноа, с надморска височина 21 метра, а заснетите острови са на следните разстояния: остров Елба на 201 км, който би трябвало да е скрит зад 2673 метра Земна кривина, остров Горгона на 130 км, който би трябвало да е скрит зад 1016 метра Земна кривина, остров Капрая на 164 км, който би трябвало да е скрит зад 1708 метра Земна кривина и остров Корсика на 159 км, който би трябвало да е скрит зад 1598 метра Земна кривина!

След всичко казано дотук, става съвсем ясно, че перспективата не е илюзорна несъстоятелност или правило, въведено само в изобразителното изкуство, както иска да ни убеди Научната върхушка, а е естественият начин, по който Човешкото око възприема успоредните една на друга среди и линии. И именно това откритие на Ренесансовите учени-масони е използвано от Илюминатите за основа, върху която бе изградена най-голямата ИЗМАМА в историята на Човечеството. ИЗмама** се състои в отричането на Естествената и изконна парадигма, че обитаваме абсолютно неподвижна Плоска Земя, над която Небесните светила – Слънцето, Луната и звездите се въртят около оста, мислено прекарана между Северния полюс и Полярната звезда, и подмяната й с Масонската Нютон-Айнщайнова парадигма „Всичко е относително”, при която Земята е едно съвсем-съвсем незначително скално кълбо, с океани по повърхността, въртящо се със свръхзвукова скорост около оста си и бясно обикалящо в спирали около невъобразимо огромна огнена топка, захранвана от несъществуващи и недоказани термо-ядрени реакции, която заедно със Земята се върти, обикаля и лети с невъобразими и невъзможни скорости, около кой-знае-какво-ли-още-не.

Нашата Плоска Земя, предпазена от Купола или Небесната Твърд, под който се движат Небесните светила.


Полярна азимутална равноотдалечена проекция

Потвърждение за това, че Масонската наука, в най-висшия си ешалон, владее знанието относно формата на Земята, но го е скрила от Човечеството, намираме в прикритото използване на така наречената Полярна азимутална равноотдалечена проекция. Ето, какво можем да намерим за нея в Уеб-енциклопедиите:

„Това е карта на Азимуталната равноотдалечена проекция. Нейно полезно отличително качество е, че всички точки от картата са на пропорционално правилните разстояния и на верния азимут (посока) от централната точка. Полезно приложение на този тип проекция е Полярната проекция, която показва всички меридиани (линиите географска дължина) като прави линии и точно представя разстоянията от Северния полюс. Знамето на ООН, например, съдържа Полярна азимутална равноотдалечена проекция.


Тази проекция е използвана от USGS (Геологическият топографски институт на САЩ) в Националния Атлас на Съединените Американски Щати, както и за широкомащабно картиране на Микронезия. Тя се използва за указване на полетните разстояния от централната точка на проекцията и за сеизмични изследвания, както и при радиоразпръскване. Когато се използва за радиоразпръскване, проекцията дава възможност за директно насочване на антената, особено при Високочестотните (HF) комуникации. Операторът може да насочи антената, обикновено с електрически ротатор, просто като намери целта на картата и завърти антената на ъгъла, посочен в картата. Картата трябва да бъде центрирана, възможно най-близко до действителното местоположение на антената.”

За автора, това казва всичко! Това е реалната карта на нашия Свят.
Защо я използват за всякакви измервания на разстояния?
Тъй като тя е вярната карта и представя точно нашата Плоска Земя!

Авторът би предложил някои от най-използваните карти на Плоската Земя.

Карта на Света на Хамънд от Въздухоплавателната Ера – 1953 година.

Всички поддръжници на Хелиоцентричната идеологическо-психологическа нравствено-Душевна система, още от Древността до наши дни, са едновременно с това и Масони: Питагор, Коперник, Галилей и Нютон, както и съвременните астронавти Олдрин, Армстронг, Колинс и всички останали Съветски и Руски космонавти, Китайски тайконавти, та чак до директорите на НАСА, Роскосмос, ДЖАКСА, Китайското Национално Космическо Управление и така нататък, като изключение, разбира се, не прави и Мениджърът на Космическата програма „Аполо“, Суверенен Върховен Генерален Инспектор 33-та степен Си. Фред Клайнкнехт:
„Братско ръкостискане” на Суверенен Върховен Генерален Инспектор 33-та степен Си. Фред Клайнкнехт със Суверенен Върховен Генерален Инспектор 33-та степен Президент Роналд Рейгън:

Но за този, който има очи, за да провиди Истината зад пелената от невежество, страх и умствено-наркотичен транс, става наистина интересно, когато започне да осъзнава, че Илюминатската войнстваща върхушка, поради несъмненото съществуване на Закона за правото на избор на Творецът-Творение, е длъжна да изложи на явен показ и на всеослушание своите знания и планове, но все пак достатъчно добре обвити в символизъм и алегория. Ако започнем да изследваме символите (логосите) на различните Илюминатски компании, ще открием Слънцепоклонически, Масонски, езически, Египетски, Фараонски и какви ли още не образни елементи, служещи за идентификация на принадлежността им към окултния мистицизъм на Древността. На много места, със сигурност, ще открием на явен показ, право в лицето, и Плоската Земя:

Вляво: Първата версия на Флагът на ООН от Април 1945 година, на който виждаме правилно изобразената ПЛОСКА ЗЕМЯ. Вдясно: Приетият на 7-ми Декември 1946 година официален Флаг на ООН, където е завъртяна на 90° Западно.

Авторът предлага още три флага на Международни организации под шапката на ООН, от които е видно, че не е тайна за посветените Истината за Плоската Земя:

Флагът на Международната Морска Организация (IMO)
Флагът на Световната Метеорологична Организация (WMO)
Флагът на Международната Организация за Гражданска Авиация (ICAO)

Също така, не е тайна за интересуващия се от действителните събития, а не от дезинформацията по Ционистките масмултимедии, че Света се управлява по съвсем различен начин от описания в учебниците. С мистичните си и обвързващи до гроб, чрез смъртни заплахи ритуали, Тайните общества на Илюминатите, Масоните и техните слуги, свързват събратята си по Ложа с многократно по-силни връзки, отколкото са връзките с избирателите им или обещанията пред тях. Следващите линкове дават обща представа, служеща за доказателство, че всички известни политици и обществени фигури по Света и в България, без значение в кой „политико-икономически лагер” или „партия” се намират, са свързани навеки: Списък на Масоните 33-та степен, Списък на масоните в България (по Ложи) или Кои известни българи са масони?

Чрез Масонската нравствено-ценностно-Душевна подмяна, всички ние бяхме насилени да приемем за истина, без никакви доказателства, че Човекът е една съвсем случайна грешка в безспирния, безпричинен, безжизнен, безсъзнателен, бездуховен и безцелен космос, който може във всеки един момент да изтрие дори спомена за съществуването му. Чрез сатанинския Дарвинизъм, Масоните, проповядващи безнравствен Материализъм, НАСИЛИХА Човечеството да приеме за истина, без никакви доказателства, че е произлязло от неорганични съединения, благодарение на измислена и несъществуваща еволюционна поредица от невъобразимо малко вероятни случайни съвпадения, започваща от неживи химически субстанции и преминаваща през едноклетъчни, амеби, риби и гротескни „динозаври” до НЕСЪЩЕСТВУВАЛИ „маймуночовеци”. Този Световен Илюминатски заговор почти успя да убеди Човек, че единствената цел в живота му е да работи за банкерските династии, чийто роб е, и умирайки отива в нищото, откъдето безпричинно се е пръкнал. И всичката тази измама започва от лъжата за това, какво представлява нашия Дом – Земята.

Казвам, почти успя да убеди, тъй като никаква измама, колкото и голяма и всеобхватна да е тя, не може да направи от Човека вечен заключеник! Защото във всеки един от нас има частица от Творецът-Творение – Духът, обитаващ най-съкровената част на нашето Аз, едно малко гласче, което, ако се вслушаме, вечно ни нашепва:

„Ти си вечна, безсмъртна и безценна частица от Творецът-Творение, роден си отново на Плоската Земя, за да извървиш пътя, който, с помощта на своите Духовни Учители, предварително сам избра, когато беше в Трансценденталния Свят, и си призван да твориш добро и да жадуваш Просветление и Освобождение...”СТАМАТ
[/b]


МИР и ЛЮБОВ!

16-ти Януари 2016 година
Активен

СТАМАТ - ТРАНСЦЕНДЕНТАЛЕН ЗЕТЕТИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #14 -: (Сряда) 29 Ноември 2017, 11:12 »

А как да си обясним, че в едното полукълбо е ден, а в другото - нощ! Това "плоските" старателно избягват да коментират!
Активен

bojinkata
Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални