Страници: 1 ... 21 22 [23]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Свят, населен с демони"...  (Прочетена 7337 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #330 -: (Сряда) 27 Септември 2017, 23:48 »

нещо по темата, ако сте гледали филма "Тъмната кула" и "Смъртоносен хоризонт", то там е изразена концепцията за съществуването на света на демоните и тъмните сили във друга паралелна материална вселена вероятно с други физични константи и характеристики. Междувременно напоследък виждам из печата се прокламира идеята за тъмната и сатанинска природа на НЛО и извънземните за което споменавал даже великия гуру Далай Лама, според тази идея космосът бил населен с хора като нас (възможно отличаващи се по някои характеристики), а онези пришълци които се отличавали твърде много от човешките черти били именно дело на тъмните сили?
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #331 -: (Понеделник) 02 Октомври 2017, 19:01 »

 

https://m.youtube.com/watch?v=JOtAFiI39_I

bg2,  
  Благодаря ти!
...

https://m.youtube.com/watch?v=WPvKPUfDu3s

...

http://radiomilena.com/news/wp-content/uploads/2011/10/Obr-01.jpg
"Свят, населен с демони"...


...


http://industryinfo.bg/img/220617113441een.jpg
"Свят, населен с демони"...
« Последна редакция: (Понеделник) 02 Октомври 2017, 19:35 от Мила » Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #332 -: (Петък) 13 Октомври 2017, 11:25 »

   
               Привет, admin!
   Привет на всички Ви!
Това е последния ми пост тук!
Сбогом на Вас, които ме лъгахте.
Не Ви се сърдя. Обичам Ви. Просто не ме лъжете и ще бъдем заедно.

За Вас:

http://www.videoclip.bg/watch/712745

На Уонг Фу, с благодарности (1995) (бг аудио) (част 5) TV Rip KinoNova 13.08.2017


Поздрав за любопитните:
https://m.youtube.com/watch?v=_IKiegK1yps

Сляпо правосъдие 1994 уестърн с бг аудио

....
Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #333 -: (Петък) 13 Октомври 2017, 11:29 »

И аз се замислих, всеки сидърпа неговото, без да иска да чуе другия. Няма смисъл.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #334 -: (Петък) 09 Февруари 2018, 15:47 »

 

Ще погледна, HomerCat, сега когато се прибера,  - въпросът ти. Пиша предварително отговорите  и добавям вашите коментари, защото инак нямам интернет у дома, затова закъснявам с отговорите.


*******


Етикет: Живак, сяра, сол. Устройство на тялото в сън [/b]


  Ribata28:

Цитат
Абе и преди сме го дъвкали това,ми се струва..Или може би на л.с.,не знам..

Ама нали,ние посредством емоциите си,рафинираме духовната субстанция и я правим храна за "боговете"?
Нали имено способността на страст,искрата дето се разпалва при това чуство,нали уподобява по вибрация искрата на Сътворението,и освен това при тая искра не преобразуваме ли атомите си в злато?
Не буквално и от сега за сега и не най-чиста проба на златото,но..нещо я тая посока ми ае върти..
И то всички атоми,не само на физ.тяло а на цялото построение с всичките му пластове?

И нали за това сме толкова специални,щото се чудят къде е ключа от бараката?
Дали в хормоналния ни коктейл,или в духовната субстанця,но работата е там,че има взимовръзка която на тоя етап не разбирам/не виждам в главата си в какво точно се състои/,но някак именно раждането в такова тяло с такъв хормонален коктейл,дава възможността да духа да се съгради като такава душа,която е способна само в рамките на един много кратък живот,да разпали божествения огън в себе си.
Парадокса е,че колкото повече гори тоя огън,толкова по-вкусна храна сме,и толкова повече се доближаваме до чистотата на златото.
Е сега,разпалването на огъня е само началото.
В тая фаза още си енергиен хамбургер.
Обаче колкото повече се усъвършенства и потенциала на апарата и на интелекта,толкова повече се превръщаш в "рибената кост",която всеки избягва..

" Абе и преди сме го дъвкали това,ми се струва..Или може би на л.с.,не знам.." - Ribata28

Да. С теб сме го обсъждали стотици пъти. Говорехме за тороида (ти приложи точна илюстрация) ... говорехме за числото "пи", като "първа стъпка", помниш ли... и още много, но от тук присъстващите не всички знаят за какво иде реч. В момента синтезирам цялата информация за себе си, и споделям "пътя" на този синтез с вас, които четете, тук във форума. Така, че до известна степен, завъртаме цялата информация в кръг, за да се отсее... Както се случва точно в един вихър, външното, при завъртане излита встрани, т. е. правя същото-сортирам от известно време информацията и обирам излишното. В момента го върша с всички които участват, съвместно. В началото тук бежсамо bg2. Благодарение на пълноценното участие на bg2, отхвърлих доста материал. meander също подпомага процеса, защото действа като ш*урка, а то си е необходимо на финала, да се почисти от излишното, да се оформят идеите, за да се ползват. И се радвам, че и ти присъстваш. Така ще приключим по-бързо с това обобщение. А то ми е необходимо, за да обсъдим "външните", спрямо нашата система, която обитаваме, нахлуващи сили.

Ribata28:
"И нали за това сме толкова специални,щото се чудят къде е ключа от бараката?
Дали в хормоналния ни коктейл,или в духовната субстанця,но работата е там,че има взимовръзка която на тоя етап не разбирам/не виждам в главата си в какво точно се състои/,но някак именно раждането в такова тяло с такъв хормонален коктейл,дава възможността да духа да се съгради като такава душа,която е способна само в рамките на един много кратък живот,да разпали божествения огън в себе си."

Ribata28, Какво представлява елементното състояние на т. н "Божествен огън". Наскоро с Форум  тук из форума споменахме този божествен огън..., когато даде примера с радиацията...

Елементите са проявени Състояния на Духа.

Ribata28,
От тук можеш да направиш връзката - какво се получава с Духа, когато се цели да бъде внедрен насила там, където поради несъответствие  "семето не е в готовност да поеме" . (образно казано - Генното инжинерство, например. ) Затова на всяко живо същество пише, че е дадено име, според неговия вид. (Битие). 
Както е казано - "едно е устройството у небесните птици, друго у човека". Несвойствно е да натикаш душата на растението в съд, който не е предвиден и естествено израстнат от силите на Духа. Затова пернатите са с криле, а хората с ръце, а рибите с перки, а цветята с листенца... Всичко това е Дървотобна Живота, Неговото проявление, което е било "форсирано" от определени сили и с определени сили.
Хората не случайно имат по пет пръста... Виж как се разпредешя Духа, според основните състояния и хим. елементи.
(прости, че е набързо този ми отговор. Добавям го, докато вървя...)

Помниш ли говорехме за "богинята" и нейните "лабораторни умения".

Това несъответствие между съда и внедреното съдържание, създава 'Клипот'  - отделеност, разруха... (това, което вметна Форум, по назад в темата). С Тази Граница идва и - "Карантината", за която говори meander.
  Форум:

Сяра

Символ на алхимичния елемент сяра (бримстон), който е духовноаналогичен на човешката душа. Алхимически, сярата има качествата на мъжествеността, горещината и сухото. Комбинирана с живак (женствеността, хладината и влагата) двойката била считана за родители на всички метали.
Алхимически рисунки често изобразяват сярата като Слънцето. (Според някои гледни точки сярата и солта са родители на живака). Символът на сярата често се използва за идентификационен символ от всички
сатанисти, поради историческата връзка на сярата с дявола. Глифът често погрешно е наричан "папски кръст на Сатана" от писателите на християнски трактовки, поради това, че е приет за емблема на сатанизма от Антон Ла`Вей в края на 60те години. Емблемата няма история като символ на сатанизма извън контекста на употр*бата й от Ла`Вей, и значението, което й се отдава, най-вероятно е продукт наанти-католическите настроения, тъй като емблемата често е сравнявана скатолическия кръст.

По-често се употребява другия символ за сярата - огнен триъгълник върху земен кръст
Замислете се обаче колко по-млади са човешкият Аз и човешкото
астрално тяло от физическото и етерното тяло!
Първата заложба на
нашето физическо тяло ние получихме по времето на Стария Сатурн*9, тя е минала през четири етапа: Старият Сатурн, Старото Слънце, Старата
Луна и Земята, т.е. днешното планетарно развитие на нашата Земя.
Етерното тяло е минало през три етапа, астралното тяло през два етапа. Азът възниква едва на Земята, той е най-младият; това впрочем е в съответствие със съвършено различната космическа ситуация през последните хилядолетия.  От друга страна обаче, целият механизъм,
цялата "апаратура" на нашия интелект, е тясно свързана с нашето физическо тяло.
Само благодарение на това, че нашето физическо тяло е минало през етапите на Сатурн, Слънце, Луна и Земя, то е превърнато в онзи съвършен инструмент, който откриваме в развитието на нервната
система, мозъка, кръвоносната система и т.н. За да функционира, нашият интелект има нужда от този съвършен инструмент.
Вие добре знаете, че аз многократно съм изтъквал:човекът е много по-сложен, отколкото обикновено се мисли. Нека отново обобщим:
Физическото тяло не е нещо монолитно, то идва със заложбите, които носи още от Сатурновата епоха. После идва етерното тяло и слага своя отпечатък върху физическото тяло, т.е. става елемент от физическото
тяло; после астралното тяло става елемент от физическото тяло. Така, че това физическо тяло е съставено от четири елемента една част от физическото тяло е подчинена на самото него, друга част е подчинена на етерното тяло, трета на астралното тяло, и четвърта на Аза. Нека за миг
да се абстрахираме от етерното тяло, което впрочем е съставено от три елемента, от три члена единият е поверен на самото него, вторият на астралното тяло, и третият на Аза. С други думи, нека останем при физическото тяло. Тогава ще установим, че през нощта, докато спим,
онази част от физическото тяло, която е поверена на самата себе си, продължава несмущавано да живее; онази част, която е поверена на етерното тяло, също продължава да живее, понеже етерното тяло по време на съня не напуска физическо то тяло. Обаче как стоят нещата с
онази част от физическото тяло,която е поверена на астралното тяло (защото по време на съня то се отделя от физическото тяло), и с онази част, която е поверена на Аза? През нощта Азът също е навън. Тези две части ние наричаме "астрално физическо" тяло и "Азово физическо" тяло.
Практически по време на съня те са напуснати от силите, които ги организират и ръководят. Защото през нощта нашият Аз и нашето астрално тяло са навън в Космоса. Така че докато сме в този свят между раждането и смъртта, всяка нощ оставяме нещо в леглото, което се оказва незащитено и лишено от грижи, така да се каже "занемарено" от онази част, на която то беше първоначално поверено. Впрочем тези сили действуват по различен начин нощем и денем. През деня това "нещо"
(което нощем оставяме в леглото) е пронизано от астралното тяло и Аза, но през нощта не. Всъщност съвременният човек е безразличен към тези
важни подробности, защото както казахме той все още не различава елементите на своето физическо тяло, за него те все още са смесени и
слети в една обща, недиференцирана маса.
 

[ b ] Но сега Ви моля да обърнете внимание на следното: Онази част от
човешкото физическо тяло, която нарекохме "астрално-физическо" тяло,
нощем разполага и действува с такива сили, които са много близки със силите на живака, със силите, които правят живака течен и т.н. Докато
онази част от физическото тяло, която е поверена на Аза, нощем
действува като "сол". По време на съня, човекът е пронизан от живак и
сол.
 
[ /b ]
В годините преди 14 век алхимиците се отнасяха към тези неща извънредно сериозно. После настъпи едно израждане, едно затъмнение, появиха се алхимиците-сектанти, появиха се книгите. Но при един човек като Якоб Бьоме*10 все още можеше да се намери нещо вярно за солта,
живака, сярата и т. н.
Да, тези неща са част от тайната на човешката природа. И това, за
което сега става дума, може да бъде определено още по точно: погледнем
ли зад това, което оставяме нощем в леглото, ние виждаме един шивач
по-солев организъм, едно живачно-солево тяло. Обстоятелството, че
тялото става "живачно" има важни последици, на които може би ще се спрем още тази седмица. А че тялото може да се превърне в "солево",
според мен може да се констатира от всеки в мига на утринното
пробуждане.
[ b] Какво обаче означава това? Просто нещата са устроени така, че в "солевата" или минерална структура, но още повече в "живачната" структура са съсредоточени онези живачни или оживотворяващи сили, на
които при събуждането стъпват Азът и астралното тяло, след като по време на нощния сън са пребивавали в духовния свят. По този начин в съприкосновение влизат такива сили, които по време на нощния сън са
пребивавали в различни светове. Ето как в това взаимодействие е
заложена възможността, скъпи мои приятели, на земния свят да се свалят
определени енергии и сили, които са присъщи на духовния свят.
Ето, тук са живакът, солта; сега в тях нахлува Азът и астралното тяло, като ги
пронизват с това, което са изживели в духовния свят. По този начин
инструментът на физическото тяло, което е започнало своето развитие
още от Сатурновата епоха, се обогатява и усъвършенствува. Ако от една
страна във физическото тяло имаме необходимия, изпитан в цели четири
епохи инструмент за нашата интелектуална дейност, от друга страна
благодарение на процеса, който току-що описах в нашата епоха
постоянно навлизат въздействия от духовния свят. Ето защо днес хората
развиват инструмента на своя интелект като черпят сили от духовния
свят, ето защо интелектът е така добре развит в нашата съвременна епоха.
 
Обаче светът, в който ние пребиваваме от заспиването до
пробуждането,има една характерна особеност; той изобщо не е свързан с
морала, там няма дори и следа от морални закони! Да, скъпи мои
приятели, това е една добре проверена истина: от заспиването до
пробуждането, Вие пребивавате в един свят, където няма дори и следа от
морални закони. Този свят е такъв, че ако мога да се изразя така още не е
станал морален. Когато се пробуждаме, ние сваляме долу определени
импулси, които обхващат физическото и етерното тяло, така че укрепват
интелекта; но от духовния свят не могат да бъдат свалени импулси, които
да укрепят човешкия морал. Това е напълно изключено, понеже в
духовния свят, където пребиваваме между заспиването и пробуждането,
не съществуват морални категории, не съществуват морални закони.
 

Възможно е тук и там хората да казват: много по-добре би било, ако
Боговете бяха устроили нещата така, че човекът да нямаше нужда от
физическия свят. Само че те допускат една огромна грешка, тъй като в
този случай човекът никога не би могъл да изгради какъвто и да е морал.
Човекът изработва моралните категории именно по време на своя живот
тук на физическия план.
Хората могат да бъдат морални само тук на
физическия план. И така, от духовния свят ние сваляме достатъчно
мъдрост в нашето физическо тяло, обаче морални импулси не.
Това обстоятелство е изключително важно. Изключително важно за нас
е да разберем защо хората изостанаха в своето морално развитие, докато
в същото време Боговете напълно обезпечиха техния интелект, като не
само подготвиха през епохите на Сатурн, Слънце, Луна и Земя
физическото тяло и мозъка, но им предложиха ако позволите този израз
дори и "премии" под формата на еженощно проникване в духовния свят. [ /b ]
Събр.съч.177Духовете на мрака /стр.10-15  

Привет на всички!

Ribata28:
Нали имено способността на страст,искрата дето се разпалва при това чуство,нали уподобява по вибрация искрата на Сътворението,и освен това при тая искра не преобразуваме ли атомите си в злато?
Не буквално и от сега за сега и не най-чиста проба на златото,но..нещо я тая посока ми ае върти..
И то всички атоми,не само на физ.тяло а на цялото построение с всичките му пластове?

И нали за това сме толкова специални,щото се чудят къде е ключа от бараката?
Дали в хормоналния ни коктейл,или в духовната субстанця,но работата е там,че има взимовръзка която на тоя етап не разбирам/не виждам в главата си в какво точно се състои/,но някак именно раждането в такова тяло с такъв хормонален коктейл,дава възможността да духа да се съгради като такава душа,която е способна само в рамките на един много кратък живот,да разпали божествения огън в себе си.


Работата се извършва, поради това, че жизненото-етерно тяло е втъкано във физическото, посредством жлезите... и там е връзката, т.е на това ниво се извършва преобразуването на светлината в храна за тялото, посредством физиологичните функции. Де факто ние наистина можем да се храним не само с хляб, а със Словото на Бога, което е същия поток, озарение на съзнанието на клетъчно ниво... Т.е преобразуваме елементите в това, което е - чиста, пречистена енергийна субстанция. Но овладяна тя носи съзнание за цялост, а не се разгражда... при прехода, "смъртта".

В книгите на Кастанеда се описва, как виждащите забелязали, че след смъртта лъчистото тяло на човека става храна, на нещо, което приличало на орел, който го поглъща... Целта им била да избегнат това.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални