Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Билки и билколечение  (Прочетена 11712 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #45 -: (Понеделник) 01 Май 2017, 14:58 »

Маточина: а) ключови думи

– успокоение

– развитие на обич към себе си

– заздравяване на вътрешната вяра, че сме достойни и заслужаваме любов

– преодоляване на объркани мисли

б) приложение

Вибрацията на Маточината дава спокойствие и яснота, балансира чакрата на третото око, позволява ни да погледнем на себе си и другите с повече обич и приемане. Усилва действието на други растения, приемани заедно с нея.

И  Коприва: а) ключови думи

– яснота при вземане на решения

– преодоляване на чувство за умора и обърканост

– промяна, преориентация, адаптиране

– намиране на изход от токсични хора и взаимотношения

– освобождаване на гняв и безсилие при справяне с тежка ситуация

б) приложение

Вибрацията на Копривата ни помага да подобрим способността си да осъзнаваме и разпознаваме нездравословни, токсични и нараняващи ни ситуации. Това може да се отнася за всички нива – връзка, която вече не е полезна за нашето израстване, негативни мисли за самите нас или живота ни, пристрастяващи навици.

Копривата също така може да ни даде подкрепа при вземане на трудни решения за промяна, адаптиране към нови обстоятелства, изграждане на нови структури.

И Глог:
 а) ключови думи

– даване и получаване на любов

– себеприемане и себеобич

– опрощение

– смелост и откритост

– подпомагане на творческия процес

– преодоляване на препятствия

– освобождаване на гняв и объркване, породени от застой или трудности при осъществяване на целите

– подкрепа при създаване на нещо ново

– яснота на намеренията и плановете

б) приложение

Не случайно растението, известно със способността си да лекува сърдечни неразположения във физически план, притежава мощни възможности да изцелява сърцето и на енергийно ниво. То ни помага да отворим сърцето си за даване и получаване на любов, подкрепя ни да преодолеем сърдечни болки и разочарования, о*уражава ни да култивираме повече себеприемане и обич към себе си. Глогът ни дава и *ураж и откритост, показва ни как да възвърнем своята сила. С негова помощ можем да освободим сърцето си от заседнали емоции като мъка, тъга по човек или място, носталгия, огорчение, недоверие. Енергиите му изчистват натрупаните негативни емоции и нежно отварят сърдечната чакра.

Вибрацията на Глога пробужда съзидателната емоционална сила вътре в нас. Тя ни помага да повишим вибрациите си и така да прозрем отвъд гнева и объркването, като погледнем състрадателно на творчески акт. Глогът ни напомня, че всяка опитност е възможност за духовно израстване, средство да извисим духа и мъдростта си. Това растение може да бъде наш верен помощник винаги, когато трябва да пресъздадем живота си.

И Глухарче: а) ключови думи

– настройване към слънчевите енергии

– хармонизиране работата на черния дроб и жлъчката на всички нива

– премахване на гняв и огорчение

– изчистване на негативно програмиране

– освобождаване от закостенели мисловни модели

– справяне с прекалена склонност към планиране, желание за контрол и налагане

б) приложение

Глухарчето, известно още и като радика, е широко популярно със способността си да повлиява благоприятно функциите на черния дроб и жлъчката.  Подкрепяйки енергийната същност на дейността на тези органи, растението подсилва храносмилателните и хормоналните процеси на физическо ниво. На фино ниво, вибрацията на растението намира приложение при освобождаване от стар гняв или ярост, насочени навън към другите или навътре към самите нас.

Растението има потенциала да ни помогне да изчистем енергийните модели на различни зависимости (например към алкохол) и чувствителност към химикали, „записани“ в черния дроб и жлъчката. Счита се, че може да се комбинира с различни практики по премахване на ограничаванищи ни структури и вярвания като регресии, медитации, сесии по различни методи от енергийната психология (ТЕС, Пренареждане на матрицата, BSFF и др.). Подпомага освобождаването на емоционални и физически дисбаланси, които стоят в основата на хормонални дисбаланси (проявяващи се като горещи вълни и др.). Осъществявайки това енергийно въздействие, Глухарчето подпомага тялото да функционира на петизмерно ниво.

Вибрацията на Глухарчето ни настройва към енергиите на Слънцето, за да надградим и повишим качеството на живота, който водим. Чрез настройването на черния дроб и жлъчката към лъченията на Слънцето, то увеличава честотата на много от функциите на тези органи, което способства за дълбокото изчистване на токсични записи и негативно програмиране на физическо, емоционално и ментално ниво. Тези записи може да са генетични, от настоящето или други въплъщения (т.н. „минали животи“), или от токсини от околната среда.

Имайки жълта обагреност, съвсем естествено Глухарчето резонира с чакрата на слънчевия сплит и помага за справяне с различни предизвикателства, локализирани там – страхове, изпитания на егото, чувство за собствена значимост и разбиране на личната сила. Като подпомага естествения поток на енергиите, на които сплитът се явява разпределителна точка, растението ни дава възможност да освободим травмите и разсеем сенките, дълбоко стаени в този ключов енергиен център.

Глухарчето може да ни бъде полезно и когато изпитваме трудности в планирането и организирането на живота си, както и привеждането на плановете ни в действие. В другата крайност, то благоприятства справянето с прекалена склонност към планиране, желание за контрол и налагане, несъмнено оказващи негативно влияние на отношенията с другите. Помага ни да изпитаме естествения поток на живота, да се слеем с неговата жизнерадост и динамичен покой. Учи ни да се вслушваме в емоционалните послания и потребностите на тялото ни, както и да възвръщаме вътрешния си баланс.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #46 -: (Неделя) 26 Ноември 2017, 18:55 »

Най - идеалното в света лекарство за изчистване на белия дроб и кръвта от гной.
автор: radostinalassa

 По този начин, избавяйки се от гнойта, която се отделя от нас във вид на слуз ние се предпазваме от рак.
Гнойта или слузта се натрупва в белия ни дроб, кръвта ни , кръвта ни става по-гъста и сърцето не може да я изтласва лесно. Получаваме инсулт и умираме.
Тя се е събирала с години в нас.
Взимаме хрян, настъргваме го на ситно. Слагаме го в 1 чаена лъжица, поливаме с лимонов сок и го гълтаме. Лимонът смекчава остротата на хряна.Яде се 2 пъти дневно , 3 седмици.
След няколко дни започваме да плюем зелени храчки.

Същият ефект се постига с дъвченето на горчив пелин 3 пъти дневно по 2-3 листенца.
Хрянът увеличава имунитета ни, активират се макрофагите и унищожават патогенната флора.
Прави се почивка 3 седмици и се повтаря.
Активен

bojinkata
Неактивен BLOT
Newbie
*
Публикации: 5
Пол: Мъж

« Отговор #47 -: (Петък) 01 Декември 2017, 19:20 »

Здравейте . Ще ми е много полезно някой да ми каже изпитани български билки срещу възпаление на меките тъкани (мускули и сухожилия) . До сега Джинджифил и *уркума за 20 дена . Не помогна .
Активен

За съкровища, хората се превърнаха в чудовища
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #48 -: (Петък) 01 Декември 2017, 21:15 »

Aloe Vera на Forever Living Products.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #49 -: (Събота) 13 Януари 2018, 16:20 »

3 диви билки за осъзнато сънуване


 Помните ли какво сънувахте снощи? А миналата вечер?

 В продължение на хиляди години, ние, хората придаваме стойност на съдържанието на тези нощни послания, извличащи вътрешната ни мъдрост и дори предчувствия. Сънищата са като рождено право, с допълнително усещане, което ни позволява да обработим рационалното и духовното, докато тялото ни почива.

 Те са една от най-големите загадки на поведенческата наука, без единна теория за техния произход и конкретна цел. За някои сънищата се случват всяка нощ, но други никога не ги изпитват изобщо.

 Едно е сигурно - много хора, които не сънуват, го желаят.

 Когато бях млад, сънувах редовно, но винаги съм знаел, че има по-дълбоки места в това състояние на съзнанието. Търсено от мнозина е постигането на осъзнат сън или "знанието, че сънуваме" вътре в съня.


 Осъзнатите сънувачи, които познавам, са склонни да се ориентират в сънищата си със събуден ум, питайки персонажите, които срещат, за духовния си път. Те могат да бягат, да скачат и да летят по желание, придобивайки дълбока вътрешна мъдрост от преживяното.


 Ако желаете да сънувате повече през нощта, и може би да имате осъзнат сън, има три диви билки, които са били използвани през цялото време за постигане точно на това.

 Билките по-долу са 100% легални, и е лесно да се сдобиете с тях. Въпреки това, моля направете собствено проучване - билките са лекарства и трябва да се използват с необходимото внимание. Всяко от тези растения имат множество медицински употреби, но ние се фокусираме само върху техните насърчаващи сънуването ефекти. Китайската дума за корен от Аспаргус е "Тиан Мен Донг", или "билка на небесния дух". В продължение на хилядолетия, тя е била почитана от шаманите, монасите и йогите заради "отварящите сърцето" ефекти.

 Също известен като "летящото растение", вярва се, че коренът от див Аспаргус помага на човек да лети през вселената през нощта, достигайки великолепни сънища. Училището по мъдрост на древен Китай придавало голяма стойност на работата над сънищата, а именно яснота им.

 В китайската народна медицина се смята, че тази конкретна билка има пряк и положителен ефект върху енергията на сърцето, разтваряйки двойнстеностите, които идват с нашето физическо въплъщение - черно-бяло, ляво и дясно, отвътре и отвън. Това позволява на нашето съзнание да разцъфти в безкрайното пространство, докато спим.

 Подготовка: най-добрият начин да използвате Аспаргус за тази конкретна цел е да приготвите чай от пресния или изсушен корен. Имайте предвид, че свежият корен ще бъде много по-мощен.


Корен от валериан

 Тази билка е била използвана в народната медицина в продължение на векове като успокоително средство, мускулен релаксант и за насърчаване на дълбокия сън. Тъй като ясното сънуване обикновено изисква повишено състояние на покой, то е станало често съобщаван страничен ефект, от корена на валериана.

 Мнозина съобщават, че са подобрили способността си да запомнят сънищата си. Робърт Монро, известен специалист в опитностите извън тялото, казва: "Повечето от нас сънуват, а тези, които не - просто не си спомнят."

Представете си билка, която не само насърчава дълбоките сънни състояния, които са плодородна почва за живи сънища, но и засилва способността ни да помним, какво се е случило сутринта след това. Валерианът може да бъде точно това.

 Предупреждение: Тъй като няма достатъчно информация за ефектите по време на бременност, жените, които очакват дете, е по-добре да го избягват напълно.


  Имайте предвид: Ако вече изпитвате екстремни състояния на съня, можете да помислите два пъти, преди да опитате валериана. Той може да усили вашите нощни приключения малко - което е чудесно, когато имате добър сън, но не толкова страхотно, ако имате кошмар.

 Подготовка: Валерианът най-често се приготвя като чай с гореща вода - но не кипяща, за да се запазят деликатните масла в корена. Някои също приготвят тинктура от сухия или свеж корен (които обикновено се намират в магазините за здравословни храни).


Див пелин

 Много често срещан в Северна и Южна Америка, Европа(и в България) и Азия, пелинът има богата история на употр*ба, както като медицински, така и като метафизичен съюзник.

 В Средновековието, бил познат като Санчи Йоханис Сингулум, защото светият Йоан Кръстител великолепно носил колан от него, когато пътувал през горите. Често се споменава в келтската и норвежката митология като магическо растение, което може да предотврати злото, и се окачвал на вратите; и се прикадявало, за да се пречисти застоелият въздух и предотвратяват заболяванията.

 Дивият пелин е известен като "Молуш" от индианците "Чумаш" в Калифорния, а коренните индианци го превеждат буквално като "растението на съновидението". Често се пуши в местни церемонии и интересното е, че е приветствано от различните племена заради силата му да отблъсква злото, лошите духове и болестите.

 Известен с предизвикването на сънища, много хора съобщават, че увеличава великолепието на цвета и общата продължителност на пътуванията си в средата на съня.

 Дивият пелин расте почти навсякъде. Често го намирате под краката си, независимо дали в гората или в красива градска среда. Дали е съвсем случайно, че където покълне тази свещена билка, се съобщава за повишаване на съзнанието навсякъде около нас?

 Подготовка:Пелинът често се приема като чай, но може да се пуши и в лула. Листата на растението съдържат активни химически съставки.


Ник Полици
http://www.thesacredscience.com/3-wild-herbs-for-lucid-dreaming/?inf_contact_key=3406615ea1b9f2ccc191b838e4e6859b94f6c2c0e22e86f958e1937750fbc85c
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #50 -: (Сряда) 17 Януари 2018, 16:02 »

Чудодейна настойка от йод и чесън
автор: grigorsimov
Счукайте или смачкайте с преса за чесън, около 5 скилидки, и залейте кашицата с йод, в стъклено шишенце, докато йода напълно я покрие. При сипването на йода е добре да подложите чиния, за да не зацапате, случайно, покривката или нещо друго. Затворете добре шишенцето и силно го разклатете.
Сместа престоява в хладилник около седмица, и с получения разтвор мажете болни колене, стави, синини и травмирани места. Болките и синините минават веднага.

 

https://www.youtube.com/watch?v=m37qkg75_NQ

Превод, Григор Симов
Активен

bojinkata
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални