Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ТЕС  (Прочетена 248 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« -: (Сряда) 04 Октомври 2017, 18:56 »

 Енергийна психология

В годините в които се развива и разгръща този новаторски дял на психологията, методите й търпят надграждане и развитие. Понастоящем, Техниките на Емоционална Свобода (ТЕС), разработени от Гари Крейг и Пренареждане на Матрицата – създадена от Карл Доусън, са най-усъвършенстваните, ефективни и бързо работещи методи на енергийната психология. Много често резултатите от терапия с енергийна психология дават бързи, видими и осезаеми резултати в областите които искаме да подобрим, и то само в рамките на няколко сесии, докато терапиите с конвенционалните когнитивни науки често отнемат години, а резултатът е променлив.

За всеки един метод и терапия разбира се, има място, необходимост и уместност. Годините себепознание и вътрешна работа, често могат да се окажат решаващото допълнение, което спомага за още по-бързи и качествени резултати с ТЕС или Матрицата.

С тези иновативни методи човек на практика може да работи за подобрение във всички области на живота. Това може да бъдат (но не само изброените):

    нервност, тревожност, страх
    ниско самочувствие
    панически атаки
    алергии
    фобии
    болести и хронички болки
    липса на мотивация
    депресивни състояния
    мъка, загуби и травмиращи случки
    самоботиращо поведение
    ограничаващи вярвания
    блокажи, липса на вяра в себе си

В богатата ми практика с клиенти, имах възможността лично да се уверя в ефективността на тези методи. Те са толкова мощни и изумитени (и в същото време нежни), че въпреки подготовката ми, всеки път се изумявам от постигнатите резултати.

Днес ще ви разкажа не за мой клиент, а за мой собствен случай, в който аз бях главният герой. А темата беше АЛЕРГИЯ ОТ ЯГОДИ. Преди години писах друг материал за борбата ми с тази алергия и вярвам, че за онзи етап от развитието ми, това преживяване е било съвсем на място и съвсем уместно. Осъзнаванията тогава действително ми помогнаха да преобърна тежката алергия. Но трябва да призная, че въпреки това, хапвах ягоди с лека боязън и в премерени количества – не повече от 5-6, за да не активирам алергията. Нейните симптоми се надигаха понякога полека с гъдел в гърлото, но тъй като се отнасях внимателно към ягодите – не се стигна до тежка криза. А кризите преди години никак не бяха приятни – затруднено дишане, свистене на дробовете като на стогодишен пушач-астматик.

И така, на едно от поредните обучения в Пренареждане на Матрицата, в което бях емоционален помощник на мастър Карл Доусън, изявих желание аз да бъда демото когато той обучава новите ученици в работа с алергии.

Знам, че работата с подсъзнанието изисква човек да се отпусне и каквото и да изникне като мисъл, усещане, спомен – да му се довериш и допуснеш, въпреки склонността на рационалният ум да го отрече като невярно, измислено, ирационално, нелогично. И още при първия въпрос на Карл, в самото начало на сесията “Какво е усещането за теб да ядеш ягоди?”, в съзнанието ми изникна нелепият отговор “грях е”. Боже мой, какъв грях, та ягодите са  прекрасен, вкусен плод! Но се доверих и го допуснах. Карл е изключително умел терапевт и умело ме поведе в Матрицата, потупвайки по акупунктурните точки, с които работи ТЕС. Минахме през поредица от спомени, в които аз бях виновна, несъвършена, сгрешила пред татко, а той ми се караше за моята неспособност да се справя. Всеки от тези спомени беше достатъчно емоционален, за да се подлъже един неумел терапевт и да се впусне в тях. Един или два действително наложиха работа, но ядрото на проблема още не бе намерено. Затова Карл ме подбутваше още и още назад. Докато стигнахме до момент в който наистина изискваше човек да се довери изцяло.

Стигнахме то крехката несъзнавана възраст от около 2 години, от която човек не пази съзнателни спомени. Картините които изникват във вътрешния екран са неясни, сякаш едва доловими отдалеч. Усещането е “Струва ми се, че нещо се случва, че виждам нещо”, но то е фино и недоказуемо от рационалния ум, който вечно бди за рационална истинност. В такъв момент е изключително важно за успешността на сесията, клиентът да е наистина отпуснат и да се доверява на себе си. И така – в моята картина в б*бешка възраст, видях малкото детенце което седи в дървената си кошарка, очевидно разстроено и разплакано, а мама и татко се карат. Карат се защото мама иска да гушне и приласкае детето, но татко смята, че гушкането и милувките са лигавщина която разглезва и никак не е правилно да се прилага. “А какво общо имат ягодите?” – попита Карл. Оказа се, че в цялата разгорещена схватка около това дали е редно или не гушкането – купа с ягоди пада от масата и се чупи.

Човек лесно би могъл да си каже в този момент “Е, хайде Мартина, ама че развихрено въображение”, както и аз непрестанно се подозирах. И бих се поддала на съмнението, ако в точно този момент не ме връхлетяха симптомите на алергията ми. Не толкова обострени като при криза, но достатъчно силни, за да затруднят дишането ми.

Е, очевидно стигнахме до ядрото на проблема и тъй като завършването на сесията щеше да отнема още време, Карл изпрати мен и моя колежка от Румъния – Оанна Суреску, в другата стая, където Оанна довърши сесията. Мама и татко поговориха, промениха гледните си точки, и в края на сесията, картинката вече беше позитивна, всички – усмихнати и играещи на пода във всекидневната. Помня как Оанна предлагаше какви ли не варианти в които бебето да бъде успокоено, но нещо в мен почти истерично нетърпеливо отхвърляше всичко и настояваше за прегръдка от татко. Стигнахме до съвършената семейна картина, пропита с любов, детето разбра какво и защо се е случило, промени гледната си точка, успокои се. И вярването, че “ягодите са грях” вече не съществуваше.

Това, което не споменах пред аудиторията в началото на сесията, но допълних впоследствие, беше важният факт, че моментът в който алергията ми от ягоди се прояви за пръв път, беше на около 19 години, когато бях в интимно преживване с момче. И разбира се – имаше ягоди. Помня как се събудих рязко в късните вечерни часове, неспособна да си поема дъх със свистящи дробове. Слава Богу, това отдавна отмина. Виждате ли как са се навързали преживявания, възприятия, убеждения и съпътстващите ягоди?

Гушкане – нередно е (грях е) – отхвърляне – травмираща караница – ягоди

Ето по какъв изумителен начин подсъзнанието събира и обвързва информация. Възможно е години наред да живеем спокойно и без проблеми, но в някой момент се случва нещо, тригер, който активира отдавна зададена, дремеща програма. Оказва се, че много голяма част от алергиите са свързани с емоционална травма, докато съвсем малък процент се базира на чисто физиологична непоносимост. Често алергиите и фобиите се оказват обвързани със силен емоционален негативен момент, в който конкретната храна или животно е била част от картинката. Подсъзнанието свързва и капсулира в общата капсула на травмата – стреса, убеждението, решението, плюс всичко което съпровожда травматичното преживяване – вкусове, аромати, животни, хора, цветове, сетивни възприятия. И когато се случи събитие, което по някакъв начин наподоби първоначалната сценка в която е възникнала травмата, резултатът от нея рязко и неочаквано се активира. И това се отнася не само до алергии, фобии, но и болести, негативни модели на поведение, тревожност и панически атаки.

И с помощта на енергийната психология, тръгвайки от проблемната зона и това което знаем за нея в момента, можем да стигнем до корена на проблема, който често изумява. И още по-изумително бързо можем да изцелим травмата, променим възприятието, убеждението, а с всичко това – да направим качествена промяна в живота си.

Този случай с алергията ми от ягоди е толкова ярък, че вече е част от учебния материал на Карл и обикаля света с него
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #1 -: (Сряда) 04 Октомври 2017, 19:16 »

 Cool

Тези 13 думи – не са толкова много, като се има предвид, че някои от тях трябва напълно да се изхвърлят, а останалите успешно да се заменят със синоними. Късметът винаги ще бъде с вас, ако се абстрахирате от думите, които ви пречат да получите положителна вълна от Вселената.

Думите, които отблъскват късмета, трябва да се запомнят. Колкото по-малко ги произнасяте, толкова е по-добре за вас. Те блокират енергията, която ви трябва за да общувате с центъра на изобилието на Вселената.

1-та дума: Не. Това е главният враг на щастието. Научете се да изразявате  своите мисли така,  че да не използвате тази дума твърде често. В идеалния случай, разбира се, никога няма да ви се наложи да я казвате, но това е абсолютно невъзможно. Опитайте се да  сведете до минимум използването на думата “не”. Това е най-важното отрицание, което най-силно унищожава вашето положително биополе.

2-та дума: Мразя. Омразата е най-страшното зло, което може да се роди във вътрешния свят на човека. За него няма оправдания. Не бива да се произнася при никакви обстоятелства, дори и на шега. Можете и с други думи за изразявате възмущението си.

3-та дума: Проклятие. Не говорете и не желайте на някой зло, като  използвате тази дума. Имате  реален шанс да направи живота на някого истински ад, но не се радвайте на това, ако търсите начин да накажете своя враг, защото  след като свърши своята работа с обекта, злото ще се върне при вас.

4-та дума: Проблеми. На пръв поглед изглежда, че думата е безобидна, но когато  наистина трябва да се справяте  с някакви проблеми, опитайте се да не  произнасяте тази  дума, защото тя притежава  много негативна енергия. От всичките  думи в списъка, тя може да се нарече най-безопасната. Просто се опитайте да не  назовавате проблем това, което наистина е .

5-та дума: Бедност. “Бедността” лишава от енергия не само вас, но и мястото, където сте. Ако не искате да загубите късмета си, заменете думата със синоним.

 
6-та дума: Смърт. Ако искате вашето здраве нищо да не го застрашава,  не казвайте на глас тази дума. Тя не само ви лишава от енергия, тя изсмуква и вашата жизнена сила. Казвайки тази дума вие карате света да избледнява, да губи цветовете си и да  става студен и мрачен.

7-та дума: Ад. Не само вярващите знаят, че тази дума привлича тъмните сили. Медиумите и ясновидците казват, че “дяволът” и всичките му производни думи са  магнит за негативизъм. Ако не искате някое от вашите дела да  завърши с неуспех, а приятелите да се превърнат във врагове, не произнасяйте тази дума никога.

8-та дума:  Никога. Никога не казвайте “никога” – тази поговорка има огромен смисъл. Дори и в приятния контекст  тази дума опустошава жизнената ви енергия. Можете да унищожите позитивното вътре в себе си, когато казвате “никога”. Тя е като червена светлина, която внезапно светва, когато превозното средство се движи бързо – не можете да спрете колата – и настъпва катастрофа на натовареното кръстовище.

9-та дума: Лош късмет.   Когато казвате това на някой друг, а не себе си, не бива много да се притеснявате, но ако така се изразявате за себе си, не бива да очаквате нищо добро. Всяка депресия може да ви накара да  си кажете това, но трябва да внимавате.
ЕФЕКТИВЕН способ за отслабване! След ядене трябва да направите...
Ортопед: "Зарубите себе на носу! Если бoлит коленный сyстав..."
Бабка раскрыла внучке секрет похудения - минус 32 кг за мeсяц...

10-та дума: Уморен, умора. Вие наистина може да се уморите, но няма нужда да говорите за това. Защото когато вие си казвате, че сте уморени, по този начин насочвате вниманието си към умората, така че дори и да сте наистина поуморени, не забравяйки, че все още имате резервни сили.

11-та дума: Глупак. Тази дума има богата история. Понякога  перфектно описва действията на един или друг човек, но това не е причина да я казвате. Смятате  че “глупак” –  е нещо безобидно, но това не е така. Когато наричате глупак някой друг или себе си, сами привличате  малоценност.

12-та дума: Не мога. Отново тази частица “не”. Вие можете всичко защото сте човек.  Вие сте разумно същество, което има всички шансове да победи. Когато се каже, че нещо не може да се направи, то се  превръща в истина. Казвайте си, че можете всичко.

13-та дума: Безнадеждно. Нищо не е безнадеждно. Вие контролирате съдбата си, бъдещето си, своето настояще. Ако пожелаете  нещо, то никога няма да е безнадеждно.

Съгласете се, че тези 13 думи – не са толкова много, като се има предвид, че някои от тях трябва напълно да се изхвърлят, а останалите успешно да се заменят със синоними. Късметът винаги ще бъде с вас, ако се абстрахирате от думите, които ви пречат да получите положителна вълна от Вселената.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #2 -: (Сряда) 04 Октомври 2017, 19:21 »

Ето ви хипнози на български -->

https://www.youtube.com/playlist?list=PLXHx4K-9i2fF7IW4PgsQUdmL6XHspfN2g
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #3 -: (Вторник) 10 Октомври 2017, 16:07 »

http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/1776-meridiani
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални