Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Уменията на колобрите  (Прочетена 567 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« -: (Четвъртък) 28 Септември 2017, 04:06 »

 Изследователи и археолози потвърждават, че колобрите са намирали най-доброто място за построяване на дома и селището. Смята се, че там, където живеели българите, мястото е свещено, а водата – лековита…

Изследователи и археолози потвърждават, че колобрите са намирали най-доброто място за построяване на дома и селището. Смята се, че там, където живеели българите, мястото е свещено, а водата – лековита. Те са вярвали в очистителната сила на водата и огъня, за което говорят и техните ритуали, елементи от които са останал

и и до наши дни - гонене на зли сили, прочистване на пространството, освещаване на ново място и на ново начало други.. Те са владеели до съвършенство знанието за трите системи: Небе, Човек, Земя и съответно тяхната Небесна, Земна и Човешка енергия – Ци. Те са имали познанието как да живеят, използвайки взаимодействието между петте елемента - дърво, огън, земя, метал, вода.

ИДзин - Книга на промените.Някои изследователи доказват, че Лао Дзъ имал връзка с древните българи, населявали земите, разположени в днешна Уйгурска провинция в северозападен Китай. Там сега се намира град Ханлин – градът на осемте триграми, построен едно към едно по Ба гуа /осемте посоки/. Лао Дзъ носел и българското име Бо-ян /Боян/, блаженство от сливането на енергиите Ин и Ян, което е своеобразна духовна титла. Освен това в стари гравюри той често е изобразяван с шамански жезъл в ръка направен от конска опашка. Конската опашка при древните българи била свещен символ. Лао Дзъ е живял и в Хималаите и по точно в Шамбала, счита се, че там са се обучавали и други висши духовни учители на човечеството.

ИДзин е най-съвършената предсказателна система, „Библията” на изтока, показваща пътя на промените, пътя на съвършенството. Канона.

Календарът на нашите прародители е най-древната и най-съвършената календарна система, признат е от ЮНЕСКО. Учени са пресметнали, че той ще даде отклонение от един ден за около 88000 години, в сравнение с Григорианския, който ще даде такова отклонение за около 3300 години. В Календара се съдържат Фън Шуй елементи: квадратът Ло шу с цифрите, осемте триграми, 12 съзвездия оприличени като животни и други. Той отчита движението на Юпитер около Слънцето, с която информация се работи при Фън Шуй анализа. Българското начало на системата ИДзин и на така наречения китайски календар е доказателство, че Фън Шуй е знание с българско начало и български корени. „Знанието” към момента се нарича с китайско име, но надявам се скоро да открием неговото „изгубено” българско име.Сега ни предстои съпоставянето и анализа на наличните, китайски символи и знаци с българските символи и знаци. На разположение са ни сакрални знания закодирани в нашите обреди, песни, танци, приказки, поговорки, гатанки. Векове наред ние сме пазители и преносители на древни традиции и суеверия, някои от тях използваме и до наши дни, но дълбоко съотнасящи се към сегментите на Фън Шуй. Имаме неопровержими доказателства за прилагането на Фън Шуй в строителството - Ян работа /мъжка/, в текстила - Ин работа /женска/, в археологията, в старите занаяти и техните производни, представящи петте елемента на Фън Шуй – дърво /дърводелство/, огън /тъкачество/, земя /грънчарство/, метал /ковачество/, вода /необходима енергия за работата на останалите елементи/. Строителството на българите. В т.н. древни български хроники „Джагфар Тарихъ”, които имат дълга и трагична съдба, се пише, че древните българи са били забележителни градостроители. Едно от големите доказателства за това е откриването в Източен Урал на древнобългарския град Аркаим.

Анализът на неговото разположение и структура буди оживени дискусии, възхищение и преклонение пред строителното величие на българина, пренесено по-късно в земите на днешна България. Искам да обърна особено внимание на пръстеновидното композиране на сградите, в три реда пръстени ,вписани един в друг, опасани със защитни стени и на това, че моделът на град Ханлин, за който споменах по-горе,е идентичен с тази наша древна строителна организация на сградите.и тук има пресичане на строителните пръстени в посока център - периферия. Този древен град е изцяло построен и съобразен с принципите на Ин и Ян за хармония и равновесие, както и град Ханлин. Важно е да отбележим, че китайският град е построен преди около 800 г., а Аркаим много преди това. Що се отнася до свободното място в центъра на град Аркаим, това е важно и основно правило в „знанието”, с което работя и изучавам при жилищните по

мещения. Центърът в тях трябва да е свободен, необременен от мебели, вещи и стени. Там става плавното преливане на енергиите Ин и Ян, с което се хармонизира атмосферата на дома. Там е мястото на змията, която не бива да бъде обезпокоявана и настъпена, защото от пазител на семейното гнездо може да се превърне в негов враг. Според Фън Шуй анализите посоката за ориентация на къща е добра и силна .. Имаме изцяло земна линия, носеща на къщата закрила и срастване към земята, върху която тя е построена - най-силна

та и стабилна линия във Фън Шуй. Такава къща е естествено вписана в пространството Говоря основно за дом, но принципите на Фън Шуй се отнасят за всяко пространство и живо същество. Нека да добавя и писаното в хрониките на византийския автор Захари Ритор - „Отвъд Каспийските врати са бургарите със свой език, народ езически и варварски; те имат и градове. Българите са имали и високи математически познания, които са ползвали при строителството на своите домове, дворци, църкви и крепости. Те са били наясно с пропорции, сечения и архитектурни модули. Анализ на сгради, проведен чрез подробно изследване на техните планове и фасади, показва пропорции базирани на т.н. „златно сечение” или числото на Фибуначи Фи. Сечение изразява отношение, при което по-дългата страна е равна на 1,618 умножено по по-късата страна.

Числото Фи е ползвано при строителството на „Златната църква” в Преслав, на голямата базилика в Плиска, на параклисът в Мадарската крепост.Някои изследователи твърдят, че в Слънчевата система всичко е свързано с това число и че почти всички пропорции в природата се равняват именно на това число. Пропорцията е известна като божествена пропорция. Искам да уточня, че италианският математик Фибоначи от Пиза публикува за първи път сечението през 1202 г. ХІІІ в., а строителството на параклиса в Мадарската крепост е направено през VІІ в., също и базиликите в Плиска и Преслав са построени по- рано. Твърди, че той е научил за сечението и за реда на числата при пътуването си на Изток, а редът е бил наречен на неговото име, защото той го е публикувал. Аз бих нарекла това число „числото на българите - Ба”. Ако наистина в Слънчевата система всичко е свързано с числото Фи, то е ясно, че българите са имали знанието и просветлението да отразяват небесните състояния тук на земята, както се казва „каквото е горе, това е и долу”, „каквото е на небето, това е на земята”. Поредното доказателство за приемащата земя –Ин и отдаващото небе – Ян.В по късен етап при изграждането на сградите българите са ползвали и чисти аритметични съотношения – 1:2, 2:3, особено в периода на Х до ХІV в. Архитектурата и уредбата на балканската къща. Типът на сградите и строителните техники при изграждането на къщите до голяма степен зависи от местните материали и климатичните особености, социалното ниво и икономически подем на региона. Тази разделност на къщите се забелязва в архитектурата на старите български селища.

Балканската къща е характерна за територията на селищата около Габрово, Трявна, Дряново и отчасти Елена. За балканския район основните строителни материали са дърво и камък ,подобни за Фън Шуй елементи – дърво и земя. Именно материалите са една от причините балканската къща да не се разпространи в другите части на страната. Тя си остава различната и уникална къща. Най-старите къщи са били изградени на един жилищен етаж с едно или повече помещения. Там, където терена е много наклонен, в приземието се получава вкопано помещение за животните. Връзка между двата етажа няма. В стаите на етажа се влиза направо от терена. По-късно забогателите търговци и занаятчии поръчват на майсторите да строят красиви двуетажни къщи, някои от които и до днес са запазени, но забележете – пак липсва вътрешна връзка между двата етажа. Външната архитектура на тези къщи е характерна с каменните приземия, с бяло измазаните фасади и еркерите на етажа, с широките стрехи и покрива с каменни плочи, с широкия отворен или затворен чардак /пруст/. Квадратният или правоъгълен план на къщата е разделен кръстовидно на четири части с представяне на духовната и на материалната линии. Материалната линия е по-дълга при правоъгълните къщи.

Части на къщата- Широк пруст. До него води права, неподвижна дървена стълба, откъм страната на която е и стаята с прозорци. Стълбата, стената с прозорците и прустът образуват характерната фасада на балканската къща. Към това се прибавя и характерният покрив с каменни плочи, както и винаги добре избелените стени с вар. В един от ъглите на пруста се намира дървена или каменна мивка. Прустът може да бъде и затворен, който се превръща в помещение за посрещане на гости.

- От пруста се влиза във второто помещение с огнището, наречен къщи. По-късно се строят двуогнищни къщи с повече стаи. Огнището е винаги в един от ъглите и е с извит навес, засводен със слабо извита дъга. Помещението се осветява с прозорец на една от външните стени. На цялата вътрешна стена срещу огнището е водникът с клинове и полици за медни котли, керамични дървени съдове. Там са поставени раклите за брашно. Къщи е мястото за приготвяне на храната, за хранене и за общуване на семейството. - От помещението къщи се влиза в стая - соба, която се отоплява със зидана печка, запалва се откъм огнището. Стаята се осветява през един или два прозореца на двете външни стени и се ползва за спане. Четвъртото помещение е т.н. одая. Малка стая, която се ползва за спане и или за килер. Там се влиза от пруста или от помещението къщи. Одаята е обикновено с един прозорец. Жилищните помещения са винаги с тавани от дъски, наковани под гредореда, и с подове от кал. Комините са от каменни плочи и имат отвори на всички страни Спокойствието и хармонията в уредбата на балканската къща са немислими без красивите дърворезби, тавани, дулапи, ракли и без усета на българката да създава красиви тъкани изделия съответно елементи дърво и огън. Фън Шуй в архитектурата и уредбата на балканската къща. - Форма на балканската къщата – елемент дърво или земя и покрив земя Правилна форма – квадрат или правоъгълник. Сграда с наличие на всички сектори. При нея няма излишък или липса на зони. Най-добрата и идеална форма за сграда, съответства на елемент земя или дърво. Прустът е едно красиво и приветливо помещение, вписващо се идеално във формата на къщата. Стълбите водещи към него са здрави, стабилни и защитени. Прустът е първото помещение, в което влиза гостът или собственикът на дома. Това е важното място за прехода между външната среда и тази на дома. Той е широк, предразполагащ и приветлив, а често е и място за приемане на гостите.

Красив четирискатен покрив, особено добре стоящ при правоъгълните къщи, които имат малко по-добро Фън Шуй знание, ако трябва да бъдем съвсем точни. Той е направен от диагонално подредени плочи с достатъчно широка стряха, която много добре защитава аурата на къщата.

Елементи на балканската къщаПриближавайки една балканска къща на пръв поглед се забелязват покривът от плочи – елемент земя; снежнобелите стени – елемент метал; дървените прозорци и врати идеално открояващи се на стените и формата на сградата – елемент дърво. Подредени по хронология дърво-огън- земя-метал-вода. Допълващите елементи в този хронолигичен ред са: огън – изразен с червените мушката и дворното огнище и вода – чешмата в двора или герана.. Градежът на чешми и на огнища е голям майсторлък и свещено дело. Чешмата е съществен елемент от бита и фолклора на българина. Чешмата строена от Кольо Фичето в Соколски манастир е Фън Шуй шедьовър, представляващ осмостен с осемте Фън Шуй посоки и осем чучура.

Външната страна на къщата е Ян енергията - структурата, скелета, светлата страна, огрявана първа от светлината. Мястото на мъжа и основните негови дела са извън дома, на полето, в гората, в строителството. Гореизложеното доказва съществуването на острата, ъглова янска линия, проявена чрез острия ъгъл на дърво-земя-метал. Вътре в къщата е Ин територия. Мястото на жената. Там тя приготвя храната, изработва дрехи и тъкани, отглежда децата Основен елемент тук е огнището и приготвянето на храната, също и работата на домашен стан – елемент огън; подовете от кал /преди появата на дървените подове при богатите къщи/, керамика за бита –елемент земя; тавани, мебели и съдове – елемент дърво.

Подредени по хронология основните елементи вътре в къщата - дърво–огън–земя-метал–вода, получаваме мека инска линия -дъга. Двата допълващи елемента тук са метал и вода. Водата е внесена и съхранена в съдове само в количество необходимо за деня. Нейната сила и мощ като стихия е намалена и затворена в съдове. Металът присъства чрез накитите, менците и стените. Част от стените са покрити с дървени шкафове или полици така, че той остава вторичен елемент вътре в къщата. Земята като основен Фън Шуй елемент присъства в достатъчно количество в балканската къща вътре и вън. Оградата и входната порта са изградени според Фън Шуй знанието за хармония и защита. Те, както и отдалечеността на съседните къщи, са пример за наличие на пълна защита на аурата на къщата от т.н.отровни стрели идващи от съседни обекти и хора.

Лицевата страна на къщата е разположена на юг, изток или по-рядко югоизток. Входът към тарпазана е съответно изток или запад, или юг. Мястото на жар-птицата феникс е винаги свободно и чисто. Това е мястото пред вратата на къщата, нейното лице. Гърбът на къщата е защитен от здрава каменна стена без прозорци и се намира на север, там къдете е „костенурката” с нейната символика за защита Разпределение на помещенията Разпределението на помещенията в балканската къща е хармонично, спокойно, практично и правилно. То обхваща възможните сфери за присъствие и общуване на човека. Заслужава внимание от гледна точка на Фън Шуй анализа. Помещенията са четири съотнесени към четирите основни посоки на света – тарпазан, място за социално общуване; къщи – огнището, храната, семейно общуване; соби – сън, почивка, лично пространство; одая – допълнително място, място за нещо непланирано, но очаквано. Заключение Фън Шуй знанието за разпределение и уредба на дома е съществуващо и живо, приложено по естествен път в къщата на балканжията.Тя е идеална хармония на елементи, уравновесени по количество и съдържание. Хората от този район задължително посаждат в двора си ябълка и дюля, липа, орех и черница. По стълбите, тарпазаните и около чешмите отглеждат здравец, мушкато и индрише. Босилекът и чесънът често могат да се видят закичени по гредите и таваните. Характерните черги и килими, възглавниците и красивите бродерии на балканския костюм са съхранили символика и сакралност предадена от поколения. Всичко това внася допълнителен колорит в къщата и носи силен защитен елемент.

И накрая - нека се опитаме да си припомним ориентацията на нашите домове и преобладаващите елементи в тях, многото липсващи и излишни зони и ненужно направените фасадни и покривни измислици!
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #1 -: (Четвъртък) 28 Септември 2017, 04:55 »

  Изнесената тук информация е основата на Учението на Тангризма. Като Учение то има своите вътрешни ритуални интерпретации, които религиозната практика е отработвала в съзнанието на българите. От изложените идеи става ясно, че тази практика би трябвало да бъде минимална, принципна и с по-голяма нагласа на душата да следва съзнателно, отколкото да изпълнява поведенчески канонични обреди и внушения. Затова наричаме Тангризма Учение с религиозна практика.
Монотеизмът, като начало на Знанието, в което Божественото Вселенско ниво трябва да бъде интерпретирано до Земното Познание, е процес развиващ духовността като Цялост, като единство между Дух и Материя. Вътре в цикъла на Времето тази цялост се предава чрез колобърството от хилядолетия. Преданието твърди, че е от 12000 години. Календарът на българите го потвърждава.ПРАВИЛА ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ТАНГ-РА
Танг-Ра е Висш Всевишен, Единствен, Необясним и Безпределен като Небето, където Той пребъдва.Амон-Ра е Негов Син. Синът служи на всички, но отговаря само пред Вашата. Танг-Ра има безброй Синове. Шест от тях са братя на Амон. Амон-Ра не е Безпределен. Той е Всевишен и Асиметричен.
Колобърът е Служител и Син на Танг-Ра. Бъди достоен служител и ще станеш Син на Небето. Само служителят на хората може да стане Син на Танг-Ра.
Свещенико на Танг-Ра, бъди справедлив и милостив.
Бъди добър със страдащите и не изпускай от око тези, които от себе си не виждат нито едните, нито другите.
Усъвършенствай се и наставлявай душите.
Пази търсещите и ги поддържай! Създавай, без да притежаваш, сътворявай света около себе си, без да търсиш слава. Управлявай го, без да властваш над него - бъди чист и всеотдаен като лъчите на Слънцето, като Духа на Танг-Ра. Бъди огледало на Неговия Дух, както Луната е отражение на Слънчевите лъчи; както ехото отговаря на викащия в пространството.
Не подминавай викаща душа.
Научи се да разпознаваш молещия се от страдащия, търсещия от нуждаещия се, плачещия от хленчещия, емоционалния от развратения, пристрастения от фанатика.
Нищо да не те обижда. Всички, които са те обидили, по какъвто и да е начин, са обидили себе си! Ти си тяхното отражение. Ти си отражението на света.
Пази се от фанатиците и от развратените.
Помни: и едните, и другите ще те наранят. И едните, и другите ще искат да те направят като себе си - да им приличаш. Но ти си колобър на Танг-Ра, а колобърът отразява, без да приема и показва, без да осъжда. Той осветява душите, без да ги ослепява, без да задължава.
Фанатици и развратени души не приемай за ученици! На тях благодетел не можеш да бъдеш.
Ще постигнеш тези качества, само ако овладееш Четирите СИЛИ на душата. Ако станеш Четвъртичен в единството си и Единен в четирите Сили - ще бъде безсмъртна душата ти и божествен духът ти. Четирите Сили имат братя-близнаци на Земята и те се наричат ДЖИЛОВЕ. Джиловете управляват душите според Сила, която управлява тях.
Четирите Джила на душата са:
1. Южен Джил, който ще даде сила на словото ти.
2. Северен Джил, който ще даде чистота на мисълта ти.
3. Източен Джил, който ще те научи как да служиш на хората.
4. Западен Джил, който ще провери качеството на делата ти.2. Ако се опитаме да дадем някаква формулировка за колобър-то тя би могла да даде ясна и неподвеждаща представа. Колобърът е служител.Но този служител е колобър само ако е служител на хората. А за да стане такъв,той трябва да е справедлив и милостив;да се усъвършества и да наставлява;да пази търсещите и да ги подържа;да създава без да притежава;да сътворява без да търси слава;да управлява без да властва; да бъде чист и всеотдаен като лъчите на Слънцето; колобърът отразява,без да приема и показва,без да осъжда-той осветява душите,без да ги ослепява,без да задължава.Постига тези качества само ако овладее четирите сили на душата:
От там нататък има закони,правила,нива и степени....първо ниво на всяка степен работи с повереното знание като със заповеди.Второ ниво на същата степен е когато знанието вече е правило за живот, а в трето ниво колобърът постъпва със знанието по принцип-получава се голяма вътрешна дисциплина и същевременно нарастваща със степените свобода на действие.
И ако разгледаме първата степен и нейните нива ще проследим до някъде това развитие...на първо ниво се изпълняват всички задължения като заповеди,защото още е в началото на пътя и е най-близкостоящото посветено същество до хората.Във второ ниво той е пораснал и просветлената му душа вече не възприема света като арена на злото,а има прозрение за личната си роля в живота на хората.Той е служител,който преминава третото ниво когато душата е укрепнала,когато има силата,когато има просветлението за съдбата си и безкомпромисното служение.Това доказва готовноста си да служи на човечеството,а не на себе си.Владее четирите сили и техните правила и ги спазва стриктно в живота си.Най-често на това ниво те са самотни и хората не ги разбират.Те ясно осъзнават ,че това е пътят им.Ето защо много от тях не могат да продължат напред (към следващата степен) именно заради обземащатата гисамота и неприспособимост към живота на хората.Остават лечители,билкари,баячи или просто помощници на хората,с които живеят.Владеят много тайни начини да помагат,но тези тайни не са готови рецепти-те са нивата които изграждат вътрешните връзки.Ето защо днес много хора получават началната степен,особенно в първо и второ ниво,но недисциплинираният ум и жадното за удоволствия тяло скоро ги проваля напълно.Много имат дарбата,но колко от тях превръщат дарбата и живота в служение?Колобърът независимо от степента си е служител!Той служи на Тангра,като слугува на хората.Това е главният завет на посвещението.
3. С чувство на огромна болка, Великият колобър изрече:
- Извеждаме ви от безличието, а вие всеки път се връщате там. Имена ви даваме, а вие отново се потапяте в безименност. Към спасение ви тласкаме, а вие бягате стремглаво към гибел. Посоката ви сочим, а вие все търчите настрана. Знайте, че още малко ще бъдем сред вас. С края на Епохата свършва и нашето Време. Орисано е да спрем на Прага, откъдето други, посочени от нас следовници ще тръгнат. Съберете разпилените трошици време, запазете ги, хора! За да запази Времето вас. И вие да се запазите във Времето. Да имате причини за усмивка, когато деветимата Увеселители се намръщят в мрачна почуда. Когато старите Писания се изпълнят докрай и дойде ред за нови. Да пребъдете "... докато дойде новият Ден предсказан и сам не стане на прах Озирис, забравил всички и от всички забравен".
4. Последното ниво на степента Сокол се нарича Забулена сова.
Забулената сова е изключително рядко срещана личност. Свръхсъзнанието е достигнало пълнотата на своите възможности в това прераждане. Колобърът е изгубил безвъзвратно и в пълна мяра своя личностен аспект и се е превърнал в предан служител на Танг-Ра. Той навлиза в изключително специфичната работа, изцяло подчинен на Закона на Мълчанието. Както Забулената сова няма образ, а само две очи, така и този колобър няма личност, а две очи съсредоточени в дейност, за която е много трудно да се говори, тъй като законът на Мълчанието е покрил с тайната на несподеленото тяхната дейност
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 28 Септември 2017, 04:56 »

 Обучение, ритуали на посвещение

1.( Ръководитилите на моленията(келбири) на народа в светите места, където били разположени храмовете, били изборни. Обикновенно някой уважаван, авторитетен човек, понякога членовете на царското семейство също били избирани за келбири. На такива моления бюрганите, юргани, кам-бояни - професионалните посветенни жреци не били допускани тъй като можели да замръсят мястото. Понеже в "пътуванията" си в Невидимия свят общували с всякакви духове. Те били разделени на три степени. Обучението продължавало обикновенно до смъртта на учителя, когато ученикът заемал мястото му. Съсловието било част от аристокрацията, имало и военни колобри, нещо като военните свещеници, но там попадали и "белязаните", "избраните", още от детска възраст, когато бъдат открити(т.нар. днес екстрасенси...).
2. Там, някъде високо в Балкана колобърите са познали в тях Носителите на Орендата, в чиито вени тече кръвта на свещенния род Дуло. Двамата по-големи братя (Асен и Петър)по всички сведения не са били просто тенгриани, но и колобъри. Не случайно те се закичват с древното българско име Балгуни - Просветените! Имало е древен ритуал, с който се е отличавал този, който ще бъде главен колобър и кан, а останалите с подобни на неговите възможности са формирали колобърския (жреческия) съвет.
3.Според някои са 9 нива, други 12 нива на посвещение. Точно колко са нивата - само Посветен може да ти каже. При всички случаи това не е пирамидална йерархия, както е при масоните например. На върха на държавата главния Колобър е бил и Кан. При загуба на способностите си би следвало да се оттегли доброволно иначе боилите и останалите колобъри от Съвета е следвало да изпълнят закона Торе - безкръвно удушване. Има си го всичко написано в материали. Затова Съвета се е събирал в кръг - сами  знаете значението на кръга, отделно че там няма по-висши и по-низши.
4.Как се е ставало колобър? Те (силите) сами те намират. Казва се призоваване. Има няколко пътя - единият е наследствен, най-вече по майчина линия (рода Дуло например), другият е след навършване на 21 години или след някакви форсмажорни обстоятелства (например близко до смъртта преживяване. Трябва да се прави разлика обаче между екстрасенс (има много истински такива в България) и колобър. В Казахстан ги наричат бакси - камове, но не колобъри. Това са надарени с Оренда хора, които могат да лекуват или предсказват. Но те не са колобъри. Това е само българска дума. Това е нещо много повече. Колобър в България се е разбирало носител на Орендата и като такъв - пазител на Саракта (Държавата). Т.е. те са били и са все още (надявам се) организирани в цел над мен, теб или отделния индивид.
5.Преди тръгването ни от Балканския полуостров, думата е била "колаброс" - един вид игра или по-скоро магичен танц с оръжие (копие, меч и т.н.) в кръг. Вероятно прототипът на хорото или просто си е било пак хоро.Затова Съветът се е събирал в кръг.Тази дума се роднее и с "лаброс/лабрис", двойната брадва, която срещаме често по нашите земи при археологически разкопки.
6.Ритуалът по избиране на Кана/Анколобър поне за нашите представи днес изглежда изключително причудлив.Всеки Българин има колобърски възможности. Още повече, че в древността ние сме били известни и като "народ от жреци". Друг е вече въпроса тези негови възможности достатъчно изявени ли са, за да приемат Орендата и човекът достатъчно чист ли е (над егото си ли е или егото е над него), за да ги приложи в глобален мащаб.
Процедирало се е така. На 21 срещу 22 юни се е заравяло злато или златно съкровище. Най-често край границите на държавата.Тази нощ всички звани са преспивали на открито, под ясно Небе, и рано сутрин с изгрева на Слънцето е започвало търсенето му от всички.Който го открие, той е ставал Кан/Анколобър.За да стане ясно, златото в древността е било символ на Духа и духовната субстанция. Затова то в по-късни времена става благороден метал, разплащателно средство, а в още по-късни - с него уж си позлатяваме левовете.Оттук вече съвсем ясно ни става, защо из цялата територия на Балканския полуостров при случайна копън, оран на нива или каквото и да е там се откриват златни съкровища. И ги наричаме Панагюрско, Вълчитрънско, Рогозенско и т.н.Тези, които отпаднат са образували Колобърския съвет. И там си е имало йерархии, защото всеки в този Съвет се е избирал какво место ще заеме по аналогичен начин, като това му место се е изобразявало с опреден символ - птица или животно.За разлика от поповете - в едно село може да има и пет колобъра без да си пречат. Докато ако има двама попа - те ще си оскубят брадите кой да обира билюка от кръщавки и погребения. А при колобрите - всеки е строго специализиран: кой е лечител, кой с ритуали и посвещаване се занимава, кой обучава воини в изкуството на меча и как се води битка и как се оцелява и т.н.
7. За ритуалните функции на колобъра говорят разпознатото като калатос покривало на главата, късата връхна дреха и високите обуща. Покривалото осигурява на колобрите витаенето (летенето) по вертикалата и виждане на невидимото за непосветените: с покривало на главата свещенодейства дори голият колобър в сцената от Карагуй, Плевенско (той бие с палка своя тъпан и танцува над една облечена фигура). От Отговорите на папа Николай е известно, че след покръстването гръцките свещеници забранявали на българите да влизат в църква с някакви повезки на главите. На езика на жестовете привидната непочтеност е производна от предишния религиозен опит, по правилата на който витаенето в обителта е възможно единствено с помощта на покривалото на главата.
8.Рогатите корони са сред най-характерните атрибути на колобрите. Това обстоятелство позволява да разпознаем в извитото рогче на калатоса присъствието на еднорог, познат по изображения в няколко старобългарски паметника, три от които са от Плиска . Изследвачите предполагат, че чрез неговия образ се изтъкват "бързина, сила и неукротимост". Вероятно изображението му е имало апотропеично значение, за което се съди и по присъствието му върху рогче, намерено също от Стамен Михайлов в Плиска (недалеч на запад от Вътрешния град). От друга страна, няма задоволително обяснение за функциите на самите рогчета, направени от еленови рога, и може би част от тях са били прикрепвани към колобърските корони.


Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #3 -: (Четвъртък) 28 Септември 2017, 04:57 »

 Дейност и функции на българските Колобри
1. Колобрите били на особена почит и представлявали магически водачи на войската. Преди война или сражение те определяли добрите и лошите дни и часове, които зависели от положението на звездите, извършвали също гадаения, заклинания и изготвяли магически амулети и знаци, които да предпазват войните.Колобърът е бил духовен водач на българските владетели. Много канове са били и върховни жреци-колобри (титлата кан-багатур-колобър).
(Или Идик - Главен съдия и Жрец, кам-боян, бюрган, юрган, богатур-колобър. Думата колобър е славянизирана форма от - коло-кръг - шаманическото колело, което било главния инструмент на колобрите.)
Колобрите можели директно да влияят върху изхода на битките чрез магически практики и ритуали, които сковавали по мистичен начин волята на враговете. Те можели да предизвикват природни бедствия в нужния момент като буря, ураганен вятър, светкавици, проливни дъждове.

2. За функциите на колобърското съсловие се споменава в 35-я отговор на папа Николай до княз Борис I: “Вие разправяте, че сте били свикнали, когато отивате в сражение, да съблюдавате дни и часове и да извършвате някакви заклинания и гадания.” Очевидно тук става дума за задълженията на БАТАТУР БОИЛА КОЛОБЪРА. За извършването на заклинания и гадания следва да уточним, че това не е отличителна черта само на българското жреческо съсловие. Подобни задължения са свойствени и за всички останали жречески съсловия – например друидите и брахманите, защото така се осъществява една от основните функции на жреческия елит – магическата власт. Властта над мнозинството, поддържана със силата на редица правила и забрани, вярвания и клетви. С това ние доказваме, че 35-я отговор на папа Николай действително се отнася до правомощията на жреческото съсловие.
3. Сред най-значимите науки, развивани от колобрите, е астрономията. Високите астрономически познания на древните българи са залигнали в основата на Българския календар – един от най-точните в Света, заедно с този на маите. В разказа си за битката между българи и византийци при нос Калиакра през  514 г., византийският летописец Йоан Антиохийски твърди, че хуните (българите) с гадания предизвикали слънчево затъмнение, с помощта на което предизвикали разгрома на византийската войска. Истината обаче е, че колобрите са знаели периодите на слънчевите и лунните затъмнения, и са използували тези познания във военните действия. Подобен случай е описан и в речника на Суидас, който описва битката между българи и лангобарди в Панония. В своя “Шестоднев” Йоан Екзарх споменава за българските звездочетци следното: “И сега има мнозина, които с опит са придобили знания в тази област и ги предават.” Изглежда от незапомнени времена българите са измервали мъдростта с познанието на звездите. Към това ни навежда едно народно определение от Самоковско, според което мъдрите хора са наричани звездари. Остатъци от астрономическите познания на древните българи, развивани от колобрите, са съхранени в някои народни умотворения – песни и гатанки. Находчивият изследовател Йордан Вълчев успя грижливо да събере и проучи такива умотворения, и по този начин възстанови учението за Българския календар. Нещо повече – той показа, че това учение се е пазело като приемствена традиция в средите на майсторите-строители и други будни българи до началото на ХХ век. Един човек му е разказал за баща си, който му е дал календарното име Ташо (Петел) и е знаел много неща за календара, но е загинал в Пълвата световна война, отнасяйки тези тайни със себе си. Такава е била съдбата на последните народни колобри, пазители на наследството на Испериховите българи. Когато през т. нар. “Възраждане” Традицията беше все още жива, тогавашните революционери и просветители, призвани да се борят за освобождението и духовното въздигане на българския народ, не намериха основание за това свята дело в Себе си.  Те се увлякоха по разни модерни егалитарни учения, владеещи съзнанието на западноевропейците, а подцениха съкровището на българското родово наследство. Така Традицията беше обречена на забвение, и то точно през прага на възраждащия се интерес към древните български праотци през 30-те години на ХХ век. Изглежда днес, когато се намираме на прелома между две големи епохи, това все пак е в естеството на нещата. Старата традиция трябваше да отмре, за да се очистим веднъж завинаги от робските наслоения, напластени върху нея. А именно – изчерпаните представи за религия, монархия и патриотизъм, които още сковават волята на българския народ за достоен живот. Само така Традицията може да се роди наново, обновена и пречистена, от дълбините на нашата расова душа.
4. Религията на българите – тангризмът, е тясно свързана с едно от големите им достижения – КАК ДА СЕ ЖИВЕЕ СМИСЛЕНО И КРАСИВО. По съобщение на арабския книжовник Ал-Гарнати волжските българи в началото на своята първа писана история са написали: “Думата българин значи мъдър, знаещ човек.” Това означава и показва, че това е достоен и културен народ и стожер на културата им са били техните духовни традиции. А пазители и разпространители на тези традиции са били представителите на духовното съсловие българските жреци колобрите /колобър – човек, който е дал свещен обет, свещенослужител/. Те извършват най-свещените ритуали. Без колобъра не се започва нито един голям празник, защото той е човекът, който осъществява връзката между обикновените хора и бога, той е божият пратеник на земята.
Колобрите не са били просто шамани, а са носители на една духовна култура, която определя и духовността на българския род. Те са били носители и на религия, и на наука, и на култура.

5. Жреческото изкуство (или шаманизмът) е най-древното религиозно-мистично учение. Колобърът е бил и философ, и воин, и поет, и певец, и актьор. Той свещенодействал предимно нощем. Колобърът е владеел тайнството да управлява потоците лъчения от Космоса, както и енергиите от недрата на земята. Чрез тях, в състояние на транс, той можел да лети в космоса (т.н. отделяне на астрала от тялото), където се срещал със същества от други светове. (Американски астрофизици, беседвали с шамани след такива трансове, с удивление констатирали детайлните им познания за съзвездия и дори за конкретни описания на повърхността на планетите. Тувинските шамани са били обстойно изследвани от НАСА и само можем да гадаем какво е било установено и научено от тях.)
Колобърът свещенодействал и вървял пред бойците, като по този начин повдигал духа, повишавал енергийното ниво и противодействал на противниковите вредни влияния.
7. Едно от призванията им да са воини. Ако някой може да се титулува с Воини на Тангра - то определено са те. Във война те винаги са били на предната линия. Можете да си представите какво въздействие е имало на останалите бойци да виждат, че редом до тях стоят тези хора. Има поне няколко документирани случаи - като миниатюрата от битката при Върбишкия проход, където колобърът в бяло е използвал висша бойна техника за обездвижване на противник. Другият случай е пак записан от ромейски летописци, с участието им във въстанието на Асен и Петър и възстановяването на Саракта през 1185г.
Торсионни полета
Всяко съоръжение на Земята, всяка линия начертана на хартия, написана дума или буква нарушават еднородността на пространството на физическия вакуум(ФВ) и той реагира на това със създаване на торсионни полета(ефект на формата).Означава, че руните имат особена сила. Например Свастиката не е само знак, а и информационно въздействие. Както и YIY.Има случаи на хора излекувани с руни..Информационното въздействие само по себе си не носи енергия, но въздействувайки на системата върху нейната точка на бифуркация т.е. на точката на неустойчиво равновесие, този сигнал може много силно да измени енергетическото състояние на системата не носейки при това никаква енергия. Това е същината на магията, използвана някога от колобърите. Така са правели "чудеса".
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #4 -: (Четвъртък) 28 Септември 2017, 04:58 »

 Исторически хроники
За делата и учението на колобрите ни загатват някои откъси от средновековни хроники, отнасящи се до правомощията на българското жреческо съсловие. Съществени следи от колобърското учение откриваме в нашето родово наследство, съхранено под формата на народни умотворения.

·         По време на бой български боец бил посечен с меч в корема. Боецът паднал на земята и в този момент бил подаден някакъв особен сигнал и до него дотичал възрастен мъж, облечен в дрехи от бяла агнешка кожа. Той поставил някакви щипки, с които затворил раната, намазал я с клейоподобен мехлем, след което извършил странни движения с ръце над раната (това са т.нар. магически пасове или лечение с „Ци“).Боецът се почувствал по-добре и скоро отново влязъл в боя! Така византийски извори описват „лечителското чудо“ на българите. Става въпрос за езотеричните умения при колобрите (жреците на върховния бог Тангра).
·         В китайския философски трактат на Даоизма „Лие Дзъ“ (около V-IV век пр.Хр.) се разказва за един жрец, който бил дошъл от крайния апад (район, обитаван от древните българи Тарим, а времето на описаното събитие е през династията Чжоу около 1030-720 г.пр.Хр.):
…По времето на Чжуския цар Му от една страна на крайния Запад (?) дошъл човек, който владеел силата на превръщанията. Влизал в огън и вода, минавал през метал и камък, преобръщал планини, променял теченията на реки, премествал оградени със стени градове. Издигал се в пространството и не падал, минавал през твърдо, без да се натъква на преграда, неговите хиляди и десетки хиляди превръщания нямали край. Той променял и формата на нещата, и мислите на хората. Цар Му го почитал сякаш човекът бил свещен дух, служел му като на цар, отстъпил му царските покои…

·         Интересно сведение дава Гордеев по време на войната на Московска Русия на княз Иван Грозни срещу Казанското ханство (последния отломък от някогашната Велика Волжка България). При обсадата на гр. Казан през 1552 г. се е случило следното:
… Стените на крепостта здраво се отбранявали от казанския гарнизон, при това при защштниците на града, на стените на Казан, ежедневно се появявали шаманите и пред очите на московските войски провеждали вълшебни ритуали, призовавайки гневът на боговете да се стовари върху главите на обсадителите.При завършването на обсадните работи се надигнала страшна буря, която разкъсала всички палатки. Разхвърляни и наводнени били много лодки със запаси и били унищожени продоволствените складове…“ Този величествен отпор вероятно е озлобил Иван Грозни, поради което, когато накрая Казан е превзет на 2 октомври 1552 г., са избити 190 хиляди негови жители, а от този ден княз Иван Грозни си присвоява титлата Цар на руси и българи/
·         В "История на Полша" Ян Длугош в 15 век споменава: "двама бълг(арски) военачалници — Петър и Боян, започнали война срещу гърците и като спечелили няколко победи, дотолкова притеснили Kонст(антиновата) държава, че нейната сила за дълго била разстроена и намалена".·         Колобърът свещенодействал и вървял пред бойците, като по този начин повдигал духа, повишавал енергийното ниво и противодействал на противниковите вредни влияния. Тези феномени са добре описани в специалната литература и има редица очевидци, които са ги виждали. Едно такова свидетелство дава Зонара през 515 г.:
 "...Българите отново нападнали Илирик и някои ромейски военачалници им се противопоставили със своите отреди. Но понеже онези (българите) си послужили с магии и заклинания, ромеите претърпели позорно поражение и всички загинали, освен малцина..."
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #5 -: (Четвъртък) 28 Септември 2017, 04:59 »

 Представители
1. Най-известният български колобър е загадъчният Боян-Магесник
Боян Мага,  известен и с християнското си име Венеамин е багренороден син на цар Симеон Велики от втория му брак с Мария Сурсувул, той е третият син на първия български цар. Роден е в Преслав около 910 г., възможно е подобно на баща си да е завършил Магнаура, смята се, че починал около 970 г. вероятно в Цариград, жертва на поръчково убийство.
Пренебрегнал християнското си име и устроения по византийски образец дворцови живот, той демонстративно носи .("пра")българско - облекло, връща се към традиционното Баян (Боян) и старите традиции, шаманските вярвания и древните знания, опитвайки се да ги съчетае с живота в християнска вече България. Държи се като колобър и магьосник, облича се в кожи, такива дрехи, с които се преправя на различни видове животни, подобно на днешните кукери.
 За него свидетелства кремонският епископ Лиудпранд през 949 г. посланик на немския император Отон I в Цариград : "Той (Симеон) имал двама сина; единият се наричал Баян, а другият, който и до ден-днешен още живее и здраво управлява българите, Петър. Баян обаче чак дотам бил изучил магията, че от човек ставал веднага на вълк и на какъвто друг звяр поискаш. ...бе силен в магия, вълшебство и тайно очарование"  Византийски хронисти също го споменават и пишат, че той приемал формата на различни животни - вълк и орел.“
Образът му, като "Боян Магесника", "Песоглавеца" и т.н. е запазен в народни легенди, особено разпространени в годините на мор (епидемии) и на падането под византийско владичество, татарските нашествия и поробването на България от турците. Според тях след като дълги години обикалял, лекувал и помагал на народа, той се е оттеглил и останал да живее вечно в дъното на дълбока пещера (около Русенски Лом, Мадара или другаде в Североизточна България или в Югозападна България — Рила, Пирин, Македония, Албанските планини), омаян и отвлечен от красива самодива, но не е заспал, а бди и излиза, сам или предвождащ своите воини, да помага на българите и войските им в много тежки времена. В резюме преданието е следното:
"Князът-магесник пазел стария родов закон и старите знания, бил живата памет на българите и тяхна съвест, в него се бил въплътил Духът-пазител на България. Лекувал и помагал на народа, можел да се превръща в различни зверове, да говори всички езици и с дивите животни, пренасял се за миг от единия край на България в другия. След години Боян-Магесникът изчезнал отстранил се от света и го откраднала Самодива, княз Боян останал да живее навътре в дълбоката ѝ пещера. Народът не го забравял и продължавал да го почита. Вярвал, че Боян Магесникът е жив, и закриля своята земя. Дошло време и за българския народ дошли тежки времена. Настанала кървава битка с враговете, те започнали да надвиват и краят бил близо. Тогава на една островърха канара се появило голямо кълбо светлина. От светлината излязъл мъж, а канарата се строшила и паднала върху враговете. Всички познали Княз Боян-Магьосника. Нашествениците се стъписали заслепени, поразени от силата му побягнали, а българите победили и опазили страната си."
"Буенец, Боенек" буйно, несключено хоро, което се играе през велики пости в Североизточна България, се свързва с името на Боян Мага. Част от пролетния фолклорен цикъл е празникът "Буенец" (буенец, боеница, боеника данец, буенак) при деня на Свети Княз Боян Български, който е историческа личност, екзекутиран за противопоставяне на официалната тогава държавна религия, брат на пра-пра-пра дядото на княз Боян-Венеамин. Животът на княз Боян Магьосника е обвит с много романтични и окултни легенди още от Средновековието — от отхвърлената любов, докато е следвал в Константинолол, на императорската дъщеря Мария, която после става българска царица, оженена за брат му Цар Петър, до основаването на богомилството на тайна сбирка на 13 април 928 г. в подземието на поверения му манастир „Света Параскева“ до Преслав събрал още 11 апостоли, включително епископ Богомил, сина му поп Йеремия, българският патриарх Стефан Венецианец, погр*бан в 929 г. в Рим (историческият българският патриарх тогава се казва Димитрий, а Стефан е първият български архиепископ, починал преди 878 г.), и двама мистици, дошли от Сирия. Той е митологизиран и до днес.
След смъртта на Симеон Велики се възцарява багренородният, но трети по старшинство син Петър. Княз Венеамин-Боян за разлика от първородния Михаил и втория Иван (?Иван Рилски), които са от първия брак на баща им, е единокръвен брат на Царя и вероятно на него като Ичиргу боила заедно с кавханa Георги Сурсувул, който му е дядо или вуйчо, е възложено командването на войските, постигнали военния успех срещу Византия, принудил я официално да признае на българския владетел Императорска титла и то втора по ранг след византийската и по-висша от тази на немския римски император и да омъжи византийската принцеса Мария (Ирина) Лакапина за цар Петър. Царят подобно на дядо си Борис I и прадядо си Омуртаг, отчитайки сериозното усилие, което са стрували на България непрестанните войни, не подкрепя антивизантийската позиция на голяма част от българската аристокрация и води съглашенска политика. Допуска усилването на византийското църковно влияние и се занимава повече със схоластични въпроси отколкото с държавно строителство. Това предизвиква първо бунт на престолонаследника и брат на царя княз Иван, а после и въстание, начело на което е поставен първородният брат княз Михаил. Княз Боян, явно нежелаейки да участва в междуособици, нито да се примири със засилващото се византийско държавно и църковно влияние и започващия упадък на държавата, но сам нежелаещ да детронира брата си, в крайна сметка загърбва властта и двора и се отдава на старите традиции.
2.Известният богомил Василий Врач по занятие бил лечител. Интересно е, че преди да го бутнат в кладата през 1114 г. в Цариград, той, подобно на шаманите, изпаднал в транс, показвайки липса на вълнение и болка. Описвайки видяното, Анна Комнина съобщава, че огънят го обгърнал веднага целия, но не замирисало на изгоряло, а от огъня се отделил стълб от бял пушек типичен шаманистки метод за "изчезване" в отвъдното.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 28 Септември 2017, 05:00 »

 Думи запазили спомените за колобрите
1.КАЛ - МАГИЯ на персийски език
2.КЪАЛ - КЛЕТВА на памирските езици
3.КАЛЕМБЕР(kalember, kelepuse) - жрец на чувашки език
4.КОЛОБЪР - на прабългарски означава магьосник и идва от КАЛ(магия от ирански/български език) + БРА(броя от български език) = човек изброяващ магии
5.КОЛЕДАР - изпълнители на ритуали за здраве и късмет. думата идва от КАЛ(магия от ирански/български език) + ДАР(давам, дарявам на български език) = човек даряващ на хората магии
6.КАЛЕНДАР - система за отчитане и следене на времето, която в миналото е била част от магиите на астрономите, вероятно е създадена от древни шумерски астрономи, или българските АСТАБРАНИ - звездобройци(АСТА-звезда на авестийски език, БРА-броя на български език)
7.КОЛЕДА - зимен български празник на който се изпраща старата и се посреща новата година(слънце). празника е свързан с извършване на много ритуали, които в миналото са наричани магии. думата КОЛЕД се е използвала в Рим за обозначаване на тефтер за събиране на дългове и за първия ден от месеца на който са се събирали дългове. Предполага се че е взаимствана от скитите или сарматите наемници и поданици на империята - алани, венети или българи.
8.КОЛЕЛО - българската дума за кръг, вероятно думата произлиза от начина по който са се разполагали колобрите когато са изпърнявали магиите - в кръг около огъня
9.КОЛАК - българско коледно ритуално хлебче с кръгла форма и отвор по средата, което се дава на коледарите
10.КОЛО - празничен сръбски танц - хоро, изпълняван в кръг или спирала
11.КОЛАН - част от българското облекло, препаска. думата вероятно при прабългарите първоначално е означавала магическа препаска, като се е отнасяла за кожените препаски с които българите искуствено са деформирали(удължавали) черепите си и тези на някой от децата си, които по-късно са ставали колобри
12.КАЛЦУН - част от българското облекло
13.КОЛ*баЯ - клатя се, двоумя се. Вероятно с тази дума са наричани магичните движения извършвани от колобрите по време на техните ритуали. Думата идва от КАЛ(магия от ирански/български език) + БАЯ(правя заклинания, думата Бая е запазена в съвременните български и унгарския езици)
14.КАЛИН - българско име
15.КАЕЛАЕН - ПРАВЯ МАГИЯ на осетински език
16.КЪЛНА - проклинам, проклевам, заклевам, заклинам. Черна магия.
17.КЪЛН - зародиш, семе. Ново начало от пръста. Бяла магия.
18.КАЛЕН, ЗАКАЛЕН - българска дума за здрав, трениран човек, или обработен чрез огън за повишаване на здравината метал. Вероятно прабългарската дума Кален е била свързана с магиите правени от колобрите, и с ритуала на прескачане на свещен огън с което човек се закалява(омагьосва за здраве). по-късно думата се използва и за обработен(омагьосан) метал
19.КЛЕТВА(КЪЛЕТВА) - вричане
20.КУЛТ(КЪЛЪТ) - вяра, религия, вероизповедание, преклонение
21.КУЛТУРА - на български означава знание, а за прабългарите вероятно е означавала познание за магиите на колобрите. може да се тълкува и като КУЛТ към бог РА, или КУЛТ към УРА(АХУРА) - слънчевия върховен бог при египтяните, шумерите и ариите.
22.КОЛТУН(КУЛТУН или КЪЛЪТУН) - магьосник на Чувашки език. "Колтун" на руски е сплъстена и преплетена козина на животни, нещо като фитили, които се получават при дългокосместите кучета и други животни.
23.КОЛДУН - магьосник на Руски език(думата идва от български или чувашки език)
24.КАЛУТАРКАН(КУЛУТАРКАН) - отговорник за дворцовите обряди и ритуали в дунавска България;
25.РАН КАЛУИН - празничен коледен припев на групи млади хора в предхристиянска европа
26.КАЛЕМ - присадка на дърво. в миналото вероятно присаждането на едно дърво на друго се е смятало за магия.
27.КОЛЕДАР - Календар на словенски език!!!
28.КАЛЕСВАМ - Каня, подканям
29.КАЛиб*Р - Размер. вероятно думата идва от КАЛ(магия от ирански/български език) + БРА(броя от български език) = умение да броиш точно, или човек умеещ да брои точно - математик - Колобър!
30.КОЛОКОЛ - камбана на руски език. древните магове и шамани при обредите си са използвали звънчета. съвременните български кукери използват звънци на Сурва.
31.КАЛКАН - българското име на черноморска риба. името вероятно е свързано с факта, че рибата изглежда странно(омагьосано) - сплескана и с очите от едната страна
32.КЛЮЧ(КЪЛЮЧ) - тайна, загадка, възел, парола/легенда, условни знаци, код. Бяла магия.
33.КАЛЪП - форма за изливане на метал. първите металурзи са били маговете, които са прибавяли различни съставки в огъня и когато са прибавили метална руда са получили метал.
34.КЛАДА(КЪЛАДА) - огън, жертвеник.
35.КОЛЯ - заколвам, режа. Вероятно дума свързана с жертвоприношения.
36.КОЛАЙ - леснина, начин, средство, прийом, способ, чалъм, цака, похват. Бяла магия.
37.КАЛА - време(на санскрит)
38.КАЛАЧАКРА - Колелото на времето(на санскрит). Първата глава от тантрата Калачакра е посветена на космологията, астрономията, астрологията и теорията за календара. Идеите на тантрата Калачакра са основния мотив тибетците да направят реформа на календара си и да преминат към арийския календар с шесдесет годишен цикъл(българския календар определен за най-точен в света е с шесдесет годишен цикъл)
39.КАЛИ - богиня на смърта и тъмната страна в хиндуизма
40.КАЛЯМ - хуля, клеветя, позоря, одумвам, злословя, очерням. Черна магия.
41.КАЛАМБУР - игрословица, игра на думи. вероятно думи изричани по странен начин от колобрите.
42.КАЛУГЕР - монах. вероятно думата идва от покръстените Колобри - КОЛОБЪР=>КАЛУБЕР=>КАЛУГЕР
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 05 Октомври 2017, 12:52 »

Розетката от Плиска- отключващ код за генома ни.


Или по известна в древността като,, Звездата на мага,,
Чрез знаците върху нея седемлъчната розета задейства енергиите в тялото. Като жречески истроментариум крие знания, чрез които древните българи са възприемали и оправляеат света си. Върху повърхността му и от двете страни има знаци, които са свързани с космически символи. Черноризец храбър в произведението си,, За буквите" споменава,че българското рунно писмо е служило за гадаене. Писаното слово за древния човек е било равносилно на магически код и е имало глобално съдържание. То е било привилегия за малцина, достигнали вътрешно познание и мъдрост. Най-старата писменост в света е българският ,,куниг,, на чиято основа е създадена глаголицата. Писмените знаци са се наричали ,,Кун". В Шумер и Акад,, думата ,,кунуку" означавала ,, царски надпис".
Древното българско писмо е открито по всички места, населявани от нашите прадеди от Иран, Вложско-камското междуречие, Северен Кавказ Добруджа и днешна България. Петър Осоговец в ,, Съдбата на народите" от 956г. От н.е. Той споменава ,че Господ създал звездите, за да красят небесата Твърд и като знамение на хората през вековете и всеки ангел на съществуващите основни народи измолил звезда за своят довереник, но за България не останало : и тогава Господ се смилил и дал на българите Млечният път. В Египет небесната кожа на РА, Богът-Слънце е изобразявана като Млечният път. Ако излезем от митологията на апокрифа, ще видим следното. Седемте лъча на розетата олицетворяват небесните тела, а българите имат привилегията да имат достъп до Млечният път купища звезди чрез портал, който са забравили как се отваря.
За да са имали толкова голяма сила българите, те са знаели какво ще ни е бъдещето и по какъв начин да нагласят нещата за да може ние да преоткрием силата си. Ванга е казвала другите страни имат звезди и планети, България има цяло съзвездие. В книга на мъртвите пише: ,,Изискване на търсещите вечен живот е да построят на земята съвършени копия на небето, на скрития кръг на Дуат в тялото на Нут " ( Небето). Който направи точно копие на тази форма и го познае, ще стане добре подготвен дух, както на небето, така и на земята." Земното щастие и безсмъртието могат да се постигнат чрез изучаването на звездите и прехвърлянето на тези магическо изобразени съответствия върху земята. Това обаче не се дава на непосветения и на този, който не търси извисяване. Но точно ние българите сме винаги във това търсене и винаги се намират хората който да поддържат интереса и любопитството ни. Според мен ние винаги търсим и ще търсим макар и да ни пречат определени структури, организации ние ще стигнем до истината и отново ще бъдем духовният център на света. Ванга е казала земята ще се разтвори и тогава всички ще разберат койса българите. Скорошни открития хвърлят светлина върху нашата история и са във връзка със знанието, оставено върху розетата от Плиска. Две хиляди години преди ,, Египетската книга на мъртвите" в България са намерени и разчетени нейни образци, който потвърждават тезата за черноморският регион като люлката на цивилизацията.Робърт Темпъл свързва корена „арк“ със Сириус. Арка на санскрит означава слънце. Свещеният древен град на българите се нарича Аркаим. Той е основан в третото хилядолетие пр.н.е. и се намира в Югоизточен Урал. Аркам на санскрит означава „далеч, колкото слънцето, дори до слънцето включително“. Можем да хвърлим малко светлина кой е свещения град на българите Аркаим. Руски учени откриват чрез спътникови снимки в района на Южен Урал и Западен Сибир цяла протоцивилизация, която е разположена на площ с размери 150 на 400 км. В периода 1965-1998 г. са открити 17 града с 21 крепости, както и много неукрепени селища. Най-древните селища са с овална форма – Алданско, Исиней-1, Берсаут, Кизилско, а по-късните са кръгли. Това са Аркаим, Исиней-2, Синташта, Саръм-сакла. В “страната на градовете”, която има монументални отбранителни съоръжения с комуникативни системи и изключителна планировка, най-интересен е тайнственият град Аркаим. Отговаряйки на официални запитвания от американска страна, руският археолог Г. Б. Зданович признава, че това е свещеният град на Тангра и древните българи.Обектите са засекретени и въпреки, че волжките българи знаят за тях и искат да ги изследват, руските власти и досега не дават разрешение за това. Следователно предците ни, свързани с черното слънце или Сириус, са имали дълбоки познания за Веселената, небесните тела в нея и са изграждали градове далеч преди която и да е друга цивилизация.Кое предполага, че Розетата от Плиска се е използвала и върху тялото?

Думата чакра според някои е санскритска, но според други произлиза от български корен и съществителното „чекрък”, което означава колело. Ако се вгледаме в реда на изображение на планетите върху розетата, ще видим, че те не са в правилна поредица. За да бъдат в естествения си порядък, розетата трябва да се завърти. Това е още едно скрито послание в седемлъчната звезда от Плиска. Наричам това българската 4 и 5D анимация. С други думи, този артефакт е нужно да завърти нашата генетика в правилен порядък. Известно е от новите открития на квантовата физика, че водата в нашето тяло помни. Не случайно нашите баби са наричали водата или са пели над гозбите. Така знакът, който указва нашия произход, допрян до правилни точки от тялото ни, въздейства върху водата, физиката и химията вътре в нас. Той задейства т.нар. меркаба или пространствената фигура, която се образува от засичането на енергиите на горните и долните, свързани със Земята чакри. Интересно е, че това има съвсем логическо обяснение. Нашето тяло следва същата конструкция, както всички химични елементи във Вселената.

През 1906 г. шведският учен Ю. Ридберг публикувал статията „Електронът, първият елемент“, а през 1913 г. представил периодична система на елементите във вид на концентрични окръжности. Преходът от една окръжност към друга се осъществявал със скок с ъгъл на завоя до 360 градуса. По такъв начин, тази периодична система образувала нещо като спирала. Всички атомни номера, започвайки от хелия, се различават с постоянна разлика, равна на две. Така цялата Менделеева таблица се завърта като спирала, конструктивна форма на всички същества на Земята, указваща и т.нар. златно сечение, чието физическо място в тялото ни е мястото на чакрата – щерна или сърдечната чакра. Формата на спирала има и нашето ДНК.Един от първите български календари е също под формата на спирала – конструктивната матрица за микро и макро ниво на Вселената. Затова принципът това, което е горе, е това, което е долу, идващ от древността, е съвсем логичен и ясен. Предците ни са смятали, че пътят към безсмъртието минава през това „сваляне” на великите тайни долу на Земята, но това не е всичко.

Всяка следваща стъпка на познанието е по-висша отговорност, отговорността и привилегията да си българин. Това са ни завещали нашите предци. По необясним за момента начин, въпреки че има научни доказателства за това, но в розетата е закодирана и великата формула на Айнщайн Е = m.C2. Друмвало Мелхиседек обяснява как формулата на Айнщайн е пряко свързана с управлението на времето и възвратната серия Фибоначи. Последното е цифрова поредица, означаваща основния принцип на всяка конструкция в природата или архитектурата, и се свързва с т.нар. „златна среда” .В човешкото тяло златната среда е откриваема като съотношение на различните му части и фактически се намира на мястото на щерната или сърдечната чакра. По отношение на енергетиката на тялото тя указва начина на задействане на вътрешните, скрити сили в организма. Долните три чакри, свързани със Земята, имат по-проста енергийна форма и функция. От четвърта нагоре, енергията се движи по сложна парабола, която е подобна на завихрянето на циклоните, спиралата на звездните системи, спина на електроните и се превръща в „змията” на основните енергии в човека, които се оплитат в една хармонична форма само ако волята, чрез словото и знанието, придобият плътност. Така че знаци, които нашата вътрешна матрица разпознава чрез водата в тялото, която също се завихря, могат да окажат незримо, но неподозирано силно въздействие. Ако българинът осъзнае тази велика отговорност и чест, би могъл да повдигне планини. Така че Розетата от Плиска е кодът за древното знание, касаещо мощния ни космически източник, скрит маркер в нашата кръв и история. Петър Осоговец-за българите се казва, че ще изчезнат много народи, но те- ние, ще пребъдем през времената. Посланието е като вечен печат и код за нещо по-висше. В азбуката ни е закодирано, освен нашето собствено битие, и съществуването на общността ни през времето
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #8 -: (Петък) 06 Октомври 2017, 20:02 »

Дора,
Тъкмо това търсех тези дни! Бях го чела и не си спомнях къде.
Отново - Благодаря ти!
Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #9 -: (Петък) 06 Октомври 2017, 20:23 »

 явно вибрираме на една честота 
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #10 -: (Петък) 06 Октомври 2017, 20:27 »

явно вибрираме на една честота 

! Дора, Да! Колкото и странно да звучи - това натрупване, съсредоточаване на отношение за мен е лековито. За това ти благодаря. Защото отношението е свидетелство, че това, което споделяш е от сърце.
Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #11 -: (Петък) 06 Октомври 2017, 20:30 »

 peace
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални