Страници: 1 ... 3 4 [5]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: есеите  (Прочетена 2168 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #60 -: (Неделя) 28 Януари 2018, 13:34 »

 Grin
Ясно.Жалка работа!!!
*бете си майката,ако имате такава.тече проверка във енергийното ,по точно за майчинството.За него ние сме отделили дух, за да могат жените да раждат,и да си отглеждат роденото.Но по правилата тука,всички раждания не по правилата са ви на *ъза.
Скарата е опалена и си чака мръфките/мършите.И ще се чуе надалеч, по целия свят.
Най много ще викат децата ви така наречените джендъри,живота е суров, но справедлив.
Жална ви "майка", тя ще ви дава тон за песен.
Каквото повикало,такова дошло.
 Cool
П.п. И още нещо.ЯЗ съм Българин,и срамота е да ми навираш в очите деянията ви.Бъди по скромна,още повече че си в женско тяло и думата ми за тебе като в женско тяло е валидна.Щото съм в духа/лично и имам право да продумам за жена/тяло.
Следващия път като ми се правиш в енергийното,ще ти го начукам в устата, да видим после на какво ще се правиш.ЯЗ знам какво приказвам ,да видим ти дали си толкова *уражлия да минеш към безмозъчните.
Казах!
« Последна редакция: (Неделя) 28 Януари 2018, 13:50 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #61 -: (Неделя) 28 Януари 2018, 13:53 »

есеите


Продължение на Лекцията в Берн, 6. Септември 1910 

И така, налице беше едно учение, поддържано повече от сто години в средите на есеите: учението за предстоящото раждане на Исус от Евангелието на Матей, на онзи Исус, който трябваше да изпълни не само всички условия, за които говорих, но и други условия, които бихме могли да охарактеризираме по следния начин. След продължително душевно обучение в хода на 42 степени, есеецът се издигаше, така да се каже, до там, че можеше да вижда тайните на физическото и етерното тяло. Онзи, който трябваше да се роди, да се инкарнира в тази кръв, се спуска отгоре; той вече разполага с качествата, които есеите придобиват в резултат на тежките и продължителни изпитания, минавайки през съответните 42 степени. За този, който слизаше, бихме могли да заявим: Той предварително носи у себе си предпоставките, нужни за изграждане на необходимите качества. Те се раждаха с него, казваха есеите. Обаче това, което се практикуваше в есейските общности, беше всъщност продължението на един вид окултно обучение, което открай време съществуваше всред еврейството. Всред еврейството винаги е съществувало това, което се нарича „назирейство". То се състоеше в това, че отделни хора - още преди възникването на общности от терапевти и есеи - прилагаха върху себе си строго определени методи за душевно и телесно развитие. Именно назиреите прилагаха един метод, включващ строга диета, който дори и днес в известен смисъл би бил полезен, ако даден човек иска да напредне в своето душевно развитие по-бързо, отколкото това е възможно при обикновени условия. Те напълно се въздържаха от месоядство и алкохолни питиета. По този начин те постигаха известно олекотяване, понеже месоядството всъщност е една пречка за духовните стремежи на човека. Фактически нещата стоят така - и тук съвсем не става дума за някаква пропаганда на вегетарианството -, че въздържането от месоядство наистина олекотява целия човек. Отхвърляйки месото от своята храна, човек става душевно силен и преодолява много по-енергично онези препятствия и пречки, които се коренят във физическото и етерното тяло. Той става много по-издържлив, естествено, не само поради факта, че се въздържа от месоядство, а най-вече поради обстоятелството, че е станал душевно силен. Ако само се въздържа от месоядство, той променя единствено своето физическо тяло; и ако липсва това, което трябва да се появи от страна на душата, тогава въздържането от месо просто няма никакъв смисъл. Да, назирейството действително е съществувало. Но есеите го продължават, и то в една много по-строга форма, особено що се отнася до предписанията, макар че те прибавиха и други неща. Те възприеха всичко, за което говорих вчера и завчера, но най-вече се въздържаха от месоядство. По този начин някои хора сравнително бързо се научаваха да разширяват диапазона на своите спомени и да надзърват, така да се каже, над съответните 42 степени в тайните...
Те се превръщаха в един вид присадки, които удължаваха живота на дървото. Те не бяха вече нещо отделно от дървото на човечеството, сега те усещаха нишките, които ги свързваха с останалото човечество. Те бяха нещо различно от другите, които се откъсваха от ствола на дървото и чиято памет се ограничаваше само в рамките на отделната личност. Всред есейските общности такива хора бяха наричани с една дума, близка по значение до „живата клонка", за разлика от „отрязаната клонка". Тези хора усещаха себе си вътре в живата верига на поколенията; те не се усещаха като отрязани от общото дърво на човечеството. Тези последователи на есеите, които бяха преминали през 42-те степени, се наричаха „нецери". Един от верните и изтъкнати ученици на нецерите беше този, който вчера определих като техен учител, а именно Исус, син на Пандира. Защото този Йешуа бен Пандира, който е добре познат на окултистите, имаше петима ученици, всеки от които следваше едно строго определено направление от общото учение на Йешуа бен Пандира. Тези петима ученици на Йешуа бен Пандира носеха следните имена: Матай, Накай, третият ученик - понеже беше особено близък до нецерите се казваше Нецер, и останалите - Бони и Тона. Тези ученици или апостоли на Йешуа бен Пандира, който през първото столетие преди нашето летоброене загина от мъченическа смърт поради обвинение в ерес и богохулство, доразвиха в пет различни направления неговото велико и всеобхватно учение. Както показва духовно-научното изследване, след смъртта на Йешуа бен Пандира, в лицето на ученика Матай силен тласък получи учението, третиращо подготовката на кръвта за идващия Исус от Матеевото Евангелие. А учението за вътрешната душевна организация, което е свързано със старото назирейство, беше продължено от другия голям ученик на Йешуа бен Пандира, от Нецер. Нецер беше предопределен да основе една малка колония. В Палестина съществуваха множество такива колонии и всяка една от тях полагаше грижи за отделен клон на есейството. Последователите на Нецер бяха групирани най-вече в една тайнствена колония, разположена около мястото, което по-късно Библията нарече с името Назарет. Там в Назарет, или Нецерет, ученикът на Йешуа бен Пандира основа една колония, чиито членове живееха в строга тайна; те поддържаха духа на старото назирейство. С оглед на процесите, за които ще говоря допълнително, за Исус от Евангелието на Матей - след бягството в Египет и след завръщането оттам – нямаше по-подходяща атмосфера от тази на назирейството. За това загатват и думите от Евангелието на Матей, които описват завръщането от Египет и заселването в Назарет, „за да се сбъдне реченото чрез пророците, че ще се нарече Hазoрей" (Матей 2, 23). Впоследствие този факт ще бъде превеждан по всевъзможни начини, понеже преводачите не са били наясно с неговия истински смисъл. Тук става дума за една колония от есеи, всред които израсна Исус.

 Р. Щайнер, "Евангелието на Матей" 

С Благодарност:
 http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=okultizm&Number=1947626379&page=&view=&sb=
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #62 -: (Неделя) 28 Януари 2018, 13:58 »

 Grin
Цитат
Следващия път като ми се правиш в енергийното,ще ти го начукам в устата, да видим после на какво ще се правиш.ЯЗ знам какво приказвам ,да видим ти дали си толкова *уражлия да минеш към безмозъчните.
Казах!
Нямаш проблеми ,щото ми даде причината.Сготвена си, имам ти данните и мога да те намеря и в кучи *ъз.
Между другото както жената сваля инфо за мъжа влязъл в нея, така и мъжа сваля инфо за "жена"/тяло, която му е дала/омагьосала/призовала.
Така че имам инфо за тебе,другото си го чакай.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #63 -: (Неделя) 28 Януари 2018, 17:02 »Рудолф Щайнер. Хрониките Акаша. Етерното тяло.Да предположим, че даден човек навлиза в духовния свят, през Портата на смъртта или чрез посвещението. Ако приемем, че той навлиза в духовния свят през Портата на смъртта, тогава първото нещо, което става, е че той веднага отхвърля своето физическо тяло като най-външната обвивка. Това физическо тяло се разпада и минава под властта на Земните елементи. Нека да приемем, че след като е минал през Портата на смъртта, човек би от правил поглед назад, към съдбата на своето физическо тяло, както, изгорено или разложено, е предадено на физическите елементи на Земята. Всичко онова, което човек вижда в тези процеси, когато от духовния свят поглежда назад към съдбата на физическото тяло, би могло да бъде наречено природно явление, при което моралните категории са толкова неприложими, както и по отношение на други природни явления като облаци, светкавици и т.н. Както наблюдаваме тези природни явления, така ние би трябвало да сме в състояние да наблюдаваме и разпадането на физическото тяло. Обаче ние знаем и друго: че след смъртта, в продължение на няколко дни, човекът остава свързан със своето етерно тяло, за да настъпи по-нататък един вид второ отделяне на етерното тяло от астралното тяло и от Аза.А когато после човек поглежда към освободеното, разпадащо се етерно тяло, той установява, че етерните процеси са твърде различни от тези на разпадащото се физическо тяло. Преди всичко, след смъртта намирайки се в духовния свят ние не можем да погледнем към етерното тяло и да го окачествим самото него, както и това, в което то се превръща като едно природно явление. Напротив, чрез своите специфични особености, това етерно тяло ни показва, как в него са втъкани онези душевни качества, които ние сме имали до смъртта си. Ако сме имали добри мисли, чувства и постъпки, това вече е проявено и в етерното тяло; ако сме имали лоши, недостойни мисли, чувства и постъпки това също се проявява в етерното тяло. Да, бихме могли да кажем, че в облика на етерното тяло ние виждаме цялата гама от добри и лоши душевни качества. Всички те са отпечатани в него. Ние влагаме цялата си душевна нагласа, каквато и да е тя, там, в етерното тяло. След смъртта това ясно може да се види в структурата на етерното тяло, което се разпада по един твърде сложен начин, за да бъде всмукано от етерния свят на Космоса.Ето защо, когато обръщаме поглед назад към съдбата на нашето етерно тяло, всъщност виждаме един отпечатък, едно копие на това, което самите ние сме представлявали на Земята. Към това, което виждаме там, ние бихме могли да прибавим една важна подробност: Ако ти си имал добри чувства, ако си проявявал преданост към духовния свят, тогава ти си пренесъл във всеобщия етерен Космос нещо, което продължава да действува там като една добра сила. Ако си имал лоши мисли и чувства и не си пожелал да се занимаваш с описанията на духовните светове, тогава ти си пренесъл в етерния Космос нещо, което предизвиква беди и разрушения в етерния свят.Към съдбата на нашата душа, следователно към съдбата на нашето астрално тяло и нашия Аз, принадлежи наред с много други неща и следното: намирайки се в духовните светове, душата трябва да види и да проследи това, което сама е причинила в съдбата на своето етерно тяло, без то да може да бъде вече променено, след като се е отделило от физическото тяло. Това е дори най-важната гледка, която човек има след смъртта. Както по-рано, намирайки се в сетивния свят, сме били изправени пред гледката на облаците, планините и т.н., така и сега след смъртта, ние сме изправени пред гледката на всичко онова, което чрез нашите душевни качества са ми сме вложили в нашето етерно тяло. Тази гледка става все по-голяма и по- голяма, колкото повече напредва разпадането на етерното тяло, превръщайки се накрая в един небосвод, където са представени всички добри и лоши страни на душата от нейната последна инкарнация. Съдбата на човека след смъртта включва и тази важна подробност: той може да вижда, да проследява съдбата на своето етерно тяло." 
meander, когато прочета ето това тук  се сещам за думите на богомилите, че човек по-лесно стои безукорен пред клетви и обиди, отколкото пред похвали,  hi
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #64 -: (Неделя) 28 Януари 2018, 18:23 »

 Grin
Първо богу мили няма,както няма и бого избрани.Второ имаш въпрос към тебе-
Цитат
Да та светна нещо,кое празнуваме свързано със васил левски?Ако можеш да ми отговориш правилно, щи сваля капа.
А въпроса е нито клетви нито обиди.Не е и похвала.Ако ми отговориш, може да се докараш до похвала.
Ма няма да ми отговориш, щото не знаеш отговора.
А относно другото би трябвало да имам причина.Ти сещаш ли се каква е?
Когато се криеш зад копи пейст, има едно неудобство,тебе те няма.А щом те няма, няма и да те има.
Кофти, но тука е така.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #65 -: (Неделя) 28 Януари 2018, 20:28 »

Grin
Първо богу мили няма,както няма и бого избрани.Второ имаш въпрос към тебе-
Цитат
Да та светна нещо,кое празнуваме свързано със васил левски?Ако можеш да ми отговориш правилно, щи сваля капа.
А въпроса е нито клетви нито обиди.Не е и похвала.Ако ми отговориш, може да се докараш до похвала.
Ма няма да ми отговориш, щото не знаеш отговора.
А относно другото би трябвало да имам причина.Ти сещаш ли се каква е?
Когато се криеш зад копи пейст, има едно неудобство,тебе те няма.А щом те няма, няма и да те има.
Кофти, но тука е така.
 Cool

meander,
Похвала от никого не очаквам. Това, което цитирам е информация, която събирам късче по късче от както съм на тази земя. Нищо от това, което цитирам не ми е непознато, на тези, които цитирам също не им е непознато, затова и тях цитирам. Аз цитирам само това, което има отношение към информацията, която нося в себе си. Тези цитати са свидетелство за истини, които аз знам лично, както само аз мога да ги знам в мен.
Когато започнах това "пътуване" навън от себе си, когато осъзнах, че имам нужда да потърся и други, които виждат се случи, защото тогава, в онзи момент знаех, че това, което виждам е реалност, която познавам, но не намирах нито всред семейството, нито всред хората подобно светоусещане. Не обичах да чета, защото интензивните ми вътрешни преживявания ме бяха провокирали да изследвам всяка енергия, всяко послание. Живеех  вътре в себе си, и не съм чувствала нивга заплаха, защото ме водеше не стремежа ми към нещо, а чувството ми за хармония.
Моите лични търсения, душата ми ме доведе до есеите, до Христос, но не чрез книги и разговори с някого, а чрез озарение и множество интензивни видения, вътрешни преживявания. Аз познавам силата на тишината в нас, в която Бог говори.
 Пиша и цитирам, защото е възможно чрез коментарите на някого да открия, че и той е видял, което аз познавам. И така разбирам кой стои срещу мен и защо. Защото с този, който е видял, аз имам какво да обмена. Защото никой и нищо не се появяват случайно. А имайки интуицията, посредством работа в невидимото лесно се открива пътя, през който минава Истината и се изявява чрез дела и факти.
   
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #66 -: (Неделя) 28 Януари 2018, 22:19 »

https://istina.bg/8-6-bratstvoto-na-eseite/
Братството на есеите

Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #67 -: (Понеделник) 29 Януари 2018, 20:07 »

https://dveri.bg/component/com_kunena/Itemid,101294/catid,4/id,8257/limit,6/limitstart,6/view,topic/
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B8_(%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0,_I_%D0%B2%D0%B5%D0%BA)
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални