Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Среброто - металът - лечител  (Прочетена 469 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен shtip
Newbie
*
Публикации: 9

« -: (Понеделник) 12 Юни 2017, 16:57 »

Хубаво е да го знаем. https://www.youtube.com/watch?v=6W0rxaagcg4
Активен
Неактивен shtip
Newbie
*
Публикации: 9

« Отговор #1 -: (Понеделник) 12 Юни 2017, 18:06 »

Сребърната вода - бич за вирусите и болестотворните микроорганизми
Колоидното сребро няма мирис, няма вкус, не цапа, не оцветява и не оставя следи, не щипе, не дразни, не предизвиква неприятни усещания, не алергизира, не води до привикване или зависимост, не замърсява и не влияе неблагоприятно върху околната среда.
-  При допир с колоидно сребро дори и най-устойчивите микроорганизми загиват за не повече от 6 минути. Колоидното сребро унищожава пряко наличните микроорганизми, докато повечето антибиотици увреждат само новообразуващите се микробни клетки, без да засягат развилите се вече такива. Ето защо колоидното сребро действа много по-бързо от повечето антибиотици.
-  Досега няма данни някой болестотворен микроорганизъм да е развил устойчивост към сребърната част, за разлика от антибиотиците, които периодично трябва да се сменят поради развитието на устойчивост на редица микроорганизми към тях.
-  Антибиотиците действат на някои от бактериите и гъбичките, но нямат никакъв ефект върху вирусите. За разлика от тях колоидното сребро действа еднакво добре и едновременно върху огромен брой бактерии, гъбички и вируси;
-  Антибиотиците причиняват множество алергични реакции и имат редица странични явления колоидното сребро не причинява такива реакции и досега няма нито едно съобщение за такава реакция или странично явление.
- Антибиотиците се приемат само по показания и приемането им се ограничава до времетраенето на инфекцията. Приемано редовно в профилактични дози колоидното сребро обаче става “втората имунна система на човека” и го предпазва от появата и развитието на различни инфекции.
Колоидното сребро е едно от  най-старите средства, познати на човека, за борба  с   причинителите на всички видове инфекции.
От преди 6 000 години среброто се е използвало за медицински цели в Китай, древния Египет, Индия. В древна Гърция и Рим са използвани посребрени контейнери за вода. За удължаване срока на съхранение на млякото, американските заселници са поставяли в него сребърен долар. Среброто има способността да унищожава патогенни микроорганизми в много ниски концентрации и този ефект е описан като “олигодинамично действие” (Greek, Naegeli 1893). Всъщност модерната ера за употр*ба на среброто започва през 1893 г., когато C. Von Nageli  съобщава за първото системно изследване за смъртоносното въздействие на металите (в частност на среброто) върху бактерии и други низши форми на живот... “Токсичността му за низшите микроорганизми, сравнима с тази на мощни химически дезинфекциращи препарати и безопасността за макроорганизма му дава голям потенциал като дезинфекциращо средство”.  За по-ясно ще добавим, че при равни концентрации ефектът му е 1750 пъти по-силен от този на карболовата киселина и 3,5 пъти по-силен от този на сублимата.
 
С напредването на технологиите стана възможно директно от сребърен електрод да се отделят сребърни йони във вода с контролирана концентрация. Полученият сребърен колоид е устойчив, не се утаява, не се деактивира от слънцето и въздуха и не се свързва в продължение на години.

Автономният уред е предназначен за допълнителна обработка на питейната вода посредством нейното обогатяване с йони на среброто в домашни, полеви и други условия, и на вода от източници на децентрализирано водоснабдяване (кладенци, извори и др.), а също така  за по-високи лечебни концентрации на сребро и при продължително съхраняване на водата.
Уредът представлява миниатюрно устройство, захранван от батерии и регулатор, който управлява процеса на преминаването на йоните на среброто (“Ag+”) във водата. От електронната част са изведени чрез кабел два електрода, изработени от свръх чисто сребро. Сребърните електроди, в процес на йонизация, постепенно се разтварят. За контрол на работоспособността на йонизатора се използва вграден таймер.
В основата на действието на уреда лежи механизма на електролитния пренос на йони на среброто при протичане на ток през електродите, потопени във вода. В конструкцията на йонизатора са използвани решения, които изключват каквото и да е вредно въздействие върху потребителя при спазването на препоръките в настоящето ръководство.
Начин на действие
Бактерицидното и дезинфекционно действие на среброто се дължи на силния афинитет на сребърния заряд към различни жизнено важни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Благодарение на това колоидните сребърни йони се свързват стабилно главно със сулфидрилните групи в тези ензими и блокират трайно тяхната работа, което води до "задушаването" и бързата смърт на микроорганизмите. В среда на колоидни сребърни йони, всички неспорообразуващи микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички и плесени) загиват в рамките на не повече от 6 минути!
Колоидното сребро се абсорбира в организма през лигавицата на устата, кожата, носната кухина, влагалището и ануса, както и през стомашно-чревния тракт. Приет през устата, разтвора попада в стомаха, където част от сребърните йони се неутрализират от солната киселина в стомаха образувайки сребърен хлорид – безвредно, но и ненужно съединение за човешкия организъм. Останалите сребърни йони преминават в кръвообращението и чрез него достига до всяка една част на тялото и действа на мястото на инфекцията.
Попаднали в кръвообращението, сребърните йони се свързва с плазмените протеини и около 98% от него се елиминира за около 24 часа чрез черния дроб и жлъчката. Основната част от приетото сребро се отделя в изпражненията и известна част в урината.
Обичайното делене на клетките на нашите тъкани се нарича митоза. При нормални условия, по време на митоза от една клетка се образуват две нови еднакви дъщерни клетки. Когато това делене обаче стане в среда от сребърни йони, механизмът се променя и вместо две еднакви дъщерни клетки, се образуват една идентична дъщерна клетка и една недиференцирана (необособена) дъщерна клетка.
Необособената дъщерна клетка е една незавършена клетка, която може да се превърне в какъвто и да било вид специализирана тъканна клетка (съобразно моментната нужда на организма). Така, при увреждане на тъканта в даден участък на тялото, тези недиференцирани клетки се придвижват до засегнатото място и се превръща в същия тип клетки, като тези на засегнатия участък. Така организмът реагира на нуждата да се възстановят загиналите тъканни клетки и подпомага заздравяването, като намалява размера на образуващия се белег. Белегът се получава следствие използването на бързо образуващите се клетки от неспецифичната съединителна тъкан на мястото на увреждането. Използването на специфични клетки намалява размера и образуването на белег.
Под действието на сребърните йони, се образуват множество недиференцирани клетки, които участват пряко в процеса на възстановяване на увредените тъкани на млекопитаещите. Сребърните йони  могат да ускорят до 50% процеса на заздравяване и зарастване на увредените тъкани по начин и механизми непознати при другите средства.
Освен за дезинфектиране на вода, колоидното сребро е ефикасно при изключително голям брой инфекциозни и възпалителни състояния, предизвикани от болестотворни микроорганизми: бактерии, вируси, гъбички и плесени. То има силно бактерицидно действие спрямо повече от 650 вида патогени. Освен това притежава и добро имуно-супресорно и регененеративно действие, което позволява по-бързото възстановяване на изгорени, увредени или засегнати участъци от кожата или тъканите.
В древността са използвали ефективно среброто при следните случаи :
Вътрешен прием през устата при инфекции и възпаления от различен произход:
- При инфекции на горните и долни дихателни пътища
- При инфекции на стомашно-чревния тракт
- При инфекции на пикочо-половата система
- При инфекции на меките тъкани и кости
Локално приложение върху засегнатия от различни причинители участък при:
- Инфекции и възпаления на носната лигавица и синуси
- Инфекции и възпаления на очите
- Инфекции и възпаления на ушите
- Инфекции и възпаления на устната кухина, гърлото и венците
- Инфекции и възпаления на влагалището и ануса
- Инфекции и възпаления на кожата, ноктите и меките тъкани
В днешно време колоидното сребро се използва успешно при състояния, неподатливи на различни антиинфекциозни средства: Възпаления на жлъчката, конюнктивит, дерматит, дизентерия, гастрит, гонорея, херпес, кандидоза, Лаймска болест, менингит, вирусна, гъбична или бактериална пневмония, гнойна офталмия, септични състояния на очите, ушите, устата и гърлото, грип, сифилис, туберкулоза, тонзилит, папилома вирус, множествена склероза и др.
Има благоприятно, успокояващо действие при различни имуно-зависими състояния като: алергии, екземи, сенна хрема, импетиго, лупус еритематодес, пруритус, псориазис, ринит, себорея.
Използва се още с успех при лечението на различни заболявания по домашните любимци като кучешки про-вируси и други инфекции по животните.
Колоидното сребро има същата ефективност и към бактерийни, вирусни и гъбични инфекции по растенията, почвата и водите.
Днешните производители на електроколоидно сребро препоръчват неговото използване при следните случаи:
Вътрешен прием през устата:
При поява на инфекция, обичайната доза за пеленачета, деца и възрастни е 10 микрограма / кг тегло на ден. Тази дневна доза е желателно да се раздели на 5-6 приема през равни интервали. Приемането трябва да продължи до изчезването на симптомите на инфекцията плюс още 2-4 дни след това. При особено тежки състояния дозата може да се увеличи, но е желателно общата дневна доза да не надвишава 2 милиграма. Използването на тези по-високи дози не трябва да трае повече от 30 дни, като едновременно с това е необ¬ходимо приемането на допълнителни количества течности (вода) в обем 1-2 литра на ден, след което да се премине към обичайно препоръчваната доза. За по-добрата резорбция на сребърните частици се препоръчва сребърния колоид да се приема по време на хранене. При употр*ба на по-високите дози и евентуална поява на стомашно-чревен дискомфорт може да се използва кисело мляко за стабилизиране на нормалната чревна микро-флора.
"Профилактични дози":
3 микрограма на килограм тегло колоидното сребро дневно, особено през есенно-зимния и зимно-пролетния сезон./
Външно приложение върху даден участък с лечебна доза:
- При синузит: 3-4 капки (или 2-3 напръсквания с спрей) в носа, 3-4 пъти на ден до изчезване на симптомите плюс още 3-4 дни след изчезване на симптомите.
- При болки в ухото: 2-3 капки 3-4 пъти дневно до изчезване на симптомите, плюс още 3-4 дни след изчезване на симптомите.
- При възпалени или инфектирани очи: 1-2 капки 2-3 пъти на ден в засегнатото око плюс още 3-4 дни след изчезване на симптомите.
- При гърлобол: 3-4 пъти на ден гаргарене с в продължение на 5-6 минути, до изчезване на симптомите плюс още  3-4 дни след изчезване на симптомите.
- При инфекции и възпаления на устната кухина и венците: 3-4 пъти на ден жабурене в продължение на 5-6 минути, до изчезване на симптомите, плюс 3-4 дни след изчезване на симптомите.
- При рани, порязвания, изгаряния от различен произход и други наранявания: Засегнатия участък се покрива с напоена  марля или памук и се оставя докато изсъхне. Това трябва да се повтаря няколко пъти на ден, докато симптомите започнат да отшумяват, плюс още 3-4 дни след облекчаване или изчезване на симптомите. Добре е в тези случаи да се приема и витамин Е за ускоряване и улесняване зарастването и възстановяването на кожата и засегнатия участък.
- При б*бешко или тийнейджърско акне: 2-3 пъти дневно, засегнатите участъци се почистват, след това се овлажняват с напоен памук (или просто се напръскват) и се оставят да изсъхнат сами.
- При пърхот: 1-2 пъти на ден скалпа се напръсква или намокря и се оставя да изсъхне сам. За подпомагане възстановяването на повърхностния слой е добре да се приема витамин Е и 1-2 пъти седмично в корените на косата да се втрива някакъв вид подходящо масло или балсам, които да се оставят да действат поне 30 минути.
- При различни алергични прояви и обриви по кожата: засегнатите участъци се напръскват или поливат през няколко часа и се оставят да изсъхнат сами. Тази операция трябва да се повтаря до изчезването на остротата на симптомите, след което периодично да се повтаря но с намалена честота до окончателното изчезване на симптомите.
Странични явления и противопоказания:
Колоидното сребро се понася много добре и досега няма данни за проява на някакви странични или нежелателни явления при употр*бата му в препоръчваните дози. То не взаимодейства, не влияе и не пречи на едновременното приемане и действие на различни медикаменти. Препоръчва се повече внимание при съвместната употр*ба единствено на хелаторните агенти на ЕДТА прилагани венозно, защото имат антагонистично действие. Тъй като теоретично е възможна проява на свръхчувствителност към колоидното сребро при съмнение, малко колоидно сребро се накапва върху горната част на ръката и се изчаква 2-3 минути. Ако не се появи  сивкаво петно, което не изчезва при разтриване, значи  може свободно и безпроблемно да се използва.
Допълнителна полезна информация:
Среброто и действието му в момента се изследва от над 30 института по среброто в света и всяка година се докладва полезното му действие върху повече от 80 заболявания.
Дневната нужда от сребро като хранителна добавка е 0,088 мг. Освен макроелемент, среброто се държи и като микроелемент. То е фактор, регулиращ тъканото дишане и  борбата с инфекциите, чрез участието си в продуктите на имунната система. Във възпалените тъкани има  до 10 пъти по-високо съдържание на сребро, а в туморите до 15-20 пъти повече, отколкото в нормалните клетки.
Среброто е и силен антиоксидант. То свързва окислителите в организма и през отделителната система ги изхвърля. Регистрирано е пълно очистване на организма от токсини след цикъл от 30-40  дни прием на колоидно сребро в препоръчваните от производителите и специалистите дози.
Микроорганизмите не развиват устойчивост към среброто, което го прави незаменимо в борбата с огромния брой бактерии, развили  резистентност (устойчивост) към антибиотиците, както и за хора с алергии към тях и към сулфонамидните препарати. Най достъпната и безвредна форма за прием на сребро е чрез колоидното сребро.
Колоидното сребро се пие  15  - 2 0  минути  преди  прием  на лекарства, билки или храни, за да се избегне реакция с веществата в тях. То усилва действието на билките от 3  до7 пъти, а  при  лекарствата – от  5 до 10 пъти.
Този ефект позволява да се намали цената на лечението. Например при туберколоза срокът на лечението се намалява наполовина чрез пиенето на колоидно сребро и инхалации с него едновременно с лекарствената терапия.
В световната  практика има публикации, че  колоидното сребро се прилага чрез  всички методи: йонофореза, инжектиране, инхалации, промивки, накапвания и комбинирано. Специалистите и производителите препоръчват комбинация от пиене за очистване на организма от токсини и други методи за директна дезинфекция върху възпаления участък.
Между петия и десетия  ден от приема може да се получат кризи, изразяващи се в усилено отделяне на газове, уриниране, запек или разстройство, потене и др. като следствие от претоварване на отделителната система. Очистването на организма чрез пиене, комбинирано с йонофореза, дава много добри резултати при: андексити, колити,  холецистити, тумори, възпаление на простатата и на пикочния мехур, черния дроб, (асцид, цироза), хепатит  и др. При хепатит А и В след очистване с колоидно сребро в кръвта липсват антитела, а при хепатит С има рязко подобряване на показателите и състоянието на  болния. След очистване с колоидно сребро е регистрирана пълна ремисия  на черния дроб (при 60% увреждания  като следствие от хроничен хепатит).
Инжекционна форма е прилагана при сепсиси на кръвта, СПИН,тумори, кисти и др. Инхалации  –  при бронхити, бронхопневмонии, туберколоза, астма  и всички   възпаления на дихателната система. Промивки -  при аднексит, сифилис, трипер, гонорея, бяло течение, катар, хламидии, ранички на шийката на матката и  други инфекции в АГ и УНГ система и в офталмологията  (възпаления на очите, ринити, синуити, гингивити, пародонтоза, акне, стоматити и др., при екземи, декубитуси, варикозни язви, диабетни рани; изгаряния, ухапване от насекоми и всякакви гнойни процеси).
Прилагането на колоидното сребро очиства от патогенни микроорганизми стомашно - чревния тракт и локалната инфекция и освобождава имунната система за решаване на  други проблеми на организма. Затова по правило хората, които  употребяват колоидното сребро  съобщават за тонизиране и "подмладяване" на организма.
При работа със сребро и сребърни соли е установено явлението "аргирия".  То се изразява в сивкав до зеленикав оттенък на кожата като следствие отлагането на сребърен сулфид в подкожната тъкан. Спори се дали това е заболяване, или е козметичен дефект, защото хора развили аргирия, не боледуват от инфекциозни заболявания, дори да бъдат вкарани в огнището на инфекцията.  При употр*бата на  електро-колоидно сребро достигането на такава доза на насищане  се  достига  при изпиването еднократно на 4200 литра колоидно сребро, което е невъзможно.      
Има публикации, че колоидното сребро усилва тъканото дишане до 200% и активира имунната система до 100%, което го прави незаменимо при болести с натрупване на "шлаки"  в организма, като подагра, диабет и др. Няма  известен микроорганизъм, който да издържа повече от 2 часа контакт с колоидно сребро с  концентрация 10-20 mg/l. То има  по-слабо действие върху сапрофитните бактерии и тонизиращо върху високоорганизираните организми
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални