Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Жива и мъртва вода  (Прочетена 252 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен shtip
Newbie
*
Публикации: 9

« -: (Понеделник) 12 Юни 2017, 16:45 »

 Старо, но интересно - http://www.energiensviat.com/jiva-i-murtva-voda.html.
« Последна редакция: (Понеделник) 12 Юни 2017, 16:51 от shtip » Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #1 -: (Понеделник) 12 Юни 2017, 16:52 »

 Чиста и животворна вода! Без добавки, моля Smiley)
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен shtip
Newbie
*
Публикации: 9

« Отговор #2 -: (Понеделник) 12 Юни 2017, 18:22 »

Имаше и малко от това:
Какво е активирана вода ? Активираната вода, получавана чрез електролиза, е вода, която придобива съвършено нови свойства и се превръща в ефективно действащо, екологично чисто средство за профилактика при редица болести. Областите на приложение на активираната вода непрекъснато се увеличават, а хората я наричат "жива" и "мъртва" вода. Д-р доц. Петрас Шибилскис споделя – „Още от 1980 г. използвам активираната вода за различни цели, като популяризирам използуването и в рамките на своите сили, консултирам интересуващите се, участвам в предавания по радиото и телевизията, пиша статии и изнасям лекции за активираната вода. Мисля, че в тази област съм натрупал немалко знания и практика, убедил съм се нееднократно в ефективното действие на активираната вода и в нейната безвредност. През всичките тези години не е отбелязан случай активираната вода да е навредила някому, въпреки че са я използвали стотици и стотици хора във всяка възраст, включително и деца. За изминалите години ми се удаде да установя приятелски връзки с други ентусиасти и привърженици на активираната вода с които обменяхме опит и методики за използуването и, както и да конкретизираме съществуващите.”
Как е открита активираната вода ? Активираната вода е изобретена от колектив учени, работещи в Ташкенския НИИ, под ръководството на доктора на науките, професор С. Алехин. Задачата поставена на учените била да се намери нов състав на емулсия, която се използва при сондажните работи при търсене на нефт и газ. В процеса на изследванията в лабораторията на института, чийто ръководител бил инж. В. Бахин, между електродите била закрепена диафрагма, която пропуска йоните, но не и молекулите на водата и не позволява на водата да се смесва. В резултат на електролизата, с течение на времето водата в двете части на съда пробива съвършено нови свойства: в частта на анода става киселинна и се зарежда с положителен заряд, а в частта на катода - алкална, мека и с отрицателен заряд. Този заряд се нарича окислително-възстановителен потенциал.
Работниците на тези сондажи, които използвали алкалната вода за миене, забелязали, че раните и драскотините заздравяват по-бързо, а при някои изчезнала екземата. По късно хирургът професор М. Касимов изпробвал киселинната вода за стерилизация хирургическите инструменти, а алкалната - при лекуване на следоперационни рани. Резултатите били положителни. Учените от института изпитали действието на активираната вода върху растящия на територията на института памук и отбелязали стимулиращото действие на алкалната вода и бактерицидното действие на киселинната.
Бързото зарастване на раните, действието върху памука, дезинфектиращото действие на активираната вода напомняли на мотивите от приказките за "живата" и "мъртвата" вода и хората започнали да наричат активираната вода по просто и понятно: киселинната - мъртва, а алкалната - жива вода.
Изследванията са се провеждали не само от ентусиасти, но и от учени от Казанския химико-технологичен институт, Белоруския институт за механизация на селското стопанство, Всесъюзния институт по птицевъдство, Московския НИИ по хранителна промишленост, в редица болници и предприятия в различни райони на Русия. Активираната вода е позната в различни страни като Германия, Пошла, Индия, Израел и България, а в Япония /която произвежда над 100 000 брой активатори годишно/ и Узбекистан, активираната вода официално се признава и използва за лечебни цели. Отдавна е известно, че активираната вода не е токсична и не е опасна както за външна така и за вътрешна употр*ба.
Анолит /мъртва вода/ и католит /жива вода/ Изследванията на анолита и католита доказват новите активни свойства на необичайната вода: при анолита те са оцеляващи, при католита - възстановяващи. В началото трябва да се отбележи, че концентрацията на водородните йони в активираната вода се измерва с водородния показател pH. Скалата на този показател се изменя от 0 до 14 единици. Неутралната вода от водопровода има pH=7,0. Ако този показател е по-малък, характерът на водата е киселинен. Най-често се използува киселинна (мъртва) вода с pH = 2,5 - 5,5. При използуване за дезинфекция, водата може да бъде и по-киселинна (pH = 1,5 - 2,0). Ако показателят е по-голям от 7,0, то водата има алкален характер. Колкото по-голям е показателят - толкова по-алкална е водата. Обикновено се използува алкална (жива) вода с pH = 8,0 - 10,0. Разлика в концентрацията ± 0,5 pH няма особено практическо значение.
Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене, вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.
Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект - смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.
Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика. Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода. Активираната вода по своите електролитически параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма. Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчва да не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежо приготвена вода, а остатъка да се използва за поливане на цветята, пране и т.н..
Какво количество жива вода може да се пие? - Д-р Нешев споделя: "… Върху себе си проведох следния опит: измерих пулс, температура, кръвно налягане и pH. Изпих на един път литър жива вода и през половин час, в продължение на пет часа проверявах горните стойности. Изменени имаше само в  pH.и допълва…от 1994г. до сега, аз пия само жива вида." При увеличаване употр*бата на жива вода оздравителния ефект настъпва по-бързо, като не настъпват никакви физиологически отклонения, освен по-честото уриниране.
Аритметично доказване повишаването на pH  на кръвта след пиене на жива вода. Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000 мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 и  в един милилитър кръв трябва да има 6000 хидроксилни анийони, то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни анийони. При изпиване на 200 мл. жива вода /алкално активирана/ с pH 10, то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни анийони. Сега събираме количеството кръв и количеството изпита вода и получаваме 5200 мл.Събираме количеството хидроксилни анийони от кръвта с количеството хидроксилни анийони от изпитата вода и получаваме 32 000 000. Делим общото количество хидроксилни анийони на общото количество кръв (32 000 000/5200=6,153). От получения резултат се вижда , че pH-то на кръвта се е увеличило с 0,153, а според научните данни (Малахов) само 0,003 изменение на pH-то е достатъчно за убиване на туморните и ракови клетки. Като разделим 0,153 на 0,003, получаваме 50, което показва, че повишеното pH на кръвта е 50 пъти по-силно - това е обяснението за изчезването на туморите и оздравителното действие на Живата Вода.
Въздействието на водата, получена с уред за жива и мъртва вода:
Тя влияе добре на вътрешните органи - бъбреци, черен дроб, стимулира работата на червата. Използва се за стопяване на тумори и без оперативното им лечение.
При стомашно-чревни - разстройства изпиването на половин чаша мъртва вода до половин час ще премахне болките в корема.
При простуда, хрема, ангина, дори при грип - активираната вода действа много ефективно.
Гнойни рани, циреи, изгаряния - зарастват направо пред очите при използването на тази вода. Поразеното място трябва да се промие с мъртва вода, а след 3-5 минути да се намокри с жива вода и след това, в продължение на две денонощия да се правят компреси само с жива вода.
При вътрешни гнойници - две денонощия на възпаленото място се държи компрес с мъртва вода.
Всяка болка в зъбите - изчезва 4-5 минути след като устната кухина се изплакне с мъртва вода (анолит). Анолитът притежава висока проникваща способност в живата тъкан. Той унищожава болестотворните бактерии и в резултат възпалителният гноен процес се прекратява и с него и отива и болката.
За козметични цели - тази вода може да се използва за възстановяване растежа на косата и подобряване състоянието на кожата. Измитата коса леко се подсушава с хавлия и се изплаква първо с мъртва, а след това с жива вода. След измиване на лицето то се отрива с памук, напоен с мъртва и след това с жива вода в тази последователност. Кожата става чиста и свежа.
За повишаване общия тонус - на организма може сутрин и вечер след хранене устата да се изплаква с мъртва вода и да се изпива половин чаша жива вода.
Употр*ба на активираната вода съвместно с химически лекарства: Често възниква въпросът може ли да се комбинира действието на активираната вода и химически лекарства. Ако болния трябва да приема непременно химически лекарства, между приема на химически лекарства и активирана вода трябва да има интервал поне 1/един/ час, като по добре е първо да се приема активираната вода, тъй като тя се усвоява много по-бързо от организма.


Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални