Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Относно новият ни сайт  (Прочетена 2521 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Сряда) 26 Април 2017, 16:47 »

Както знаете, от години участваме в този форум. Не е нужно да си напомняме един на друг или на аудиторията, че в общи линии сме едни и същи хора, участвали на едни и същи места по други форуми, стария син Хнет например, и тн. В България няма кой знае колко форуми на темите, които ни занимават.

Поради този факт и ред други по-частни причини, преди време обявихме тук, че се заемаме със създаването на нов сайт. Нека сега разкажа някои неща относно този проект, защото навярно има доста незададени въпроси.Наричам новия форум "сайт", защото, въпреки че неговата основна идея е, да бъде наследник и продължител на до сега известните средища за комуникация и размяна на идеи, които сме изоставили в миналото, той е замислен и да бъде нещо повече - отдавна е назряла нуждата за качествена еволюция, убеден съм, че не само аз, но и много други от вас отдавна усещат, че не е достатъчно средището ни да е "просто форум", може би не всеки си е дал сметка за това, но определено до сега се създаваше напрежение помежду ни, защото този тип места (познатите ни форумни платформи) вече ни действат ограничително и отдавна имаме нужда от по-мощен инструмент, за да изразяваме всичко онова, за което обикновените форуми не предоставят условия.

Аз имам много високи очаквания към новия ни сайт. Замислен е с ясното намерение да се превърне в обединяващ авторитет. Спомед мен нашите среди страдат от липаста на такъв. Както стандартните науки си имат тяхното БАН, както стандартната държавност си има нейните институции, по същия начин алтернативните среди, където обсъждаме и споделяме всичко онова, от което хората с посредствени интереси не се вълнуват, също имат нуждата от своя обединяваща институция. От много време мисля, че се нуждаем от СПЛОТЯВАЩ фактор, който да сплоти всички ни заради институционалното ни доверие в него - доверие, което трябва справедливо да заслужи - и така нашите среди да еволюират в прослойка. Между алтернативни среди и алтернативна прослойка има съществена разлика, като второто е нещо по-сплотено, по-единно и следователно способно на повече плодове, отколкото просто една сбирщина, в която никой не вярва в нищо, всеки си има негова си истина и всеки се бори да наложи личните си субективизми. От това може да се родят само нещата, на които вече от години сме свидетели.
Старият син Хнет, който всички помним, действително беше опит в тази посока, но той се провали. Старателно сме изучили допуснатите грешки при него и при подобни проекти.

Новият сайт е замислен, още в самото си начало и във всяко свое проявление, така, че да отговори на тези високи очаквания. Дали ще успее, това вече зависи дали реализацията му по-натам ще е добра. Но за сега със сигурност мога да кажа, че потенциалът на идеалния му замисъл е много голям.
И споменавайки замисъла му, нека изясня някои положения.

Първо - новият сайт ще бъде отворен за всички. Всеки, който желае да бъде читател, ще може да бъде читател, и всеки, който поиска да се регистрира, ще може да се регистрира.

Второ - авторите ще имат значителен, почти пълен контрол на собствените си писания. Те обаче ще носят отговорност за тях, от всеки един автор ще зависи да поддържа собствените си теми чисти и отговарящи на обществената етика. Това не означава, че даден автор ще може да се скрие или да потиска критиката на своите читатели. Имаме добре измислен, самоконтролиращ се механизъм за пълноценна и градивна комуникация, дори когато става дума за оспорване на гледни точки.

Трето - няма да има такова нещо като "модератори"... поне не и под формата, с която сме свикнали и добре сме опознали през годините от всички стандартни форуми. Модерирането на новия сайт се състои в съвсем различна от досегашната дейност и отговорности; при това, може да се каже, че всеки потребител в известна степен ще може да се нарече модератор.

Четвърто - новият сайт ще бъде най-подходящ за онези, които сериозно подхождат към езотериката, конспирациите, уфологията, и всички познати ни теми от алтернативното поле. Колкото по-несериозно се отнася даден потребител към това поле на знанието, толкова по-неудобен и неудовлетворяващ би му се сторил новия сайт. Така че, съществуването му не означава, че обикновените познати форуми ще изчезнат. По-скоро означава, че онези, които чувстват, че форумите вече не ги удовлетворяват, но че в момента не виждат по-добро място за комуникация на съответните теми, вече ще имат алтернатива - ще могат да обмислят възможността да участват на новия сайт.
Определено съм на мнение, че така, както сме го измислили, новият сайт цели по-скоро да премахне блогърите и блогърставането. Новият ни сайт предоставя почти толкова власт над собствените писания, колкото и стандартните блог-платформи, но предоставя много по-добра среда на комуникиране с други автори и със собствените читатели, отколкото го правят обикновените блогове. Разчитам много настоящи блогъри да забележат и оценят това, и да вземат решение.

Освен това, част от вградения потенциал на новия сайт засяга проектовото организиране. Може би определени хора ще се харесат и ще решат, че искат да направят нещо заедно. Има предвидени възможности новият сайт да играе ролята на платформа за организирането, поддържането и спомагане реализирането на проекти в различни полета. Не мога да кажа кой знае колко по този въпрос на този етап, защото това е потенциал, който е предвиден и вграден в идеята на платформата ни. Реализирането на тази насоченост обаче ще бъде малко по-напред в бъдещето и множество фактори тепърва ще определят съдбата на реализирането в тази посока. Що се отнася до мен, аз лично имам амбицията това да се реализира, така че ще работя в тази посока.

Предвид изявите ми до този момент не е трудно да се предвиди, че една от възможностите за такова проектово насърчаване ще е свързана с превеждането на чуждоезични материали на роден български език. Става дума за превеждане на книги, както и за оформянето на лекции или филмчета в преведен вид, като субтитри, или по друг начин, ако има по-подходящ. На новия сайт ще има Библиотека с такива материали, реализирани на български с колективни усилия. Аз вече се занимавам с това, но повече по въпроса ще бъде обявено след като сайта тръгне официално.В тази тема ще бъде обявено.
« Последна редакция: (Сряда) 26 Април 2017, 16:53 от форум » Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #1 -: (Сряда) 26 Април 2017, 21:44 »

 Grin
Бау бау ма нъц.Времето на тия платформи мина безвъзвратно.Живота е един хоремаг.Който разбере разбере.Админа тука е духа!!!
късмет,
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #2 -: (Понеделник) 01 Май 2017, 00:34 »

     Е, най-после. Дано да се случат нещата, може да се появи нещо наистина алтернативно и ново. Самите виртуални форуми, аз ги намирам за толкова примитивни и ограничаващи, но въпреки всичко, това което виждам на практика от доста години е, че на този етап са едно от малкото неща, които работят доста ефективно. Преди покрай борбата с ботовете беше едно голямо следене относно посещенията, понеже ботовете изяждаха една голяма част от трафика за хостинга на форума. Знаете ли, от какви ли не места, от министерствата в България, от университети, от БАН, всякакви учреждения, фирми и т.н., всеки човек рови, търси информация.

     Смятам, че виртуалното пространство ще се превръща във все по-ефективен източник на информация, споделен от опита ни като човечество, резултат от усилията на всеки един отделен човек в стремежа му да допринесе с нещо добро за развитието и съществуването ни. Това нещо се случва и в момента. Дали чрез виртуални форуми за комуникиране или чрез централизирани виртуални бази от данни с информация - самото виртуално пространство ще измести сегашния ни начин на развитие, чрез груповите посещения в учебни заведения, като училища и университети, което продължава с години от детството до зряла възраст на всеки отделен човек. В бъдеще, когато човек иска да научи нещо, да се образова, да подобри разтивието си, ще може да го прави индивидуално, чрез наличната информация във виртуалното интернет пространство. Всеки човек, чрез постоянство, самодисциплина, креативен подход ще може да се възползва от тази информация и прилагайки я, ще се придвижва в развитието си по много по-ефективен начин. Повечето човеци, ще се превръщаме сами в учители на собственото си развитие.
А тези които ще продължат да имат нужда да посещават учебни заведения и да бъдат обучавани, чрез преподаване в продължение на години, ще бъдат тези които са по-неразвити, защото няма да могат да се справят сами. Точно обратното на сегашната ни система - в момента, работещите начини за достъп до информация, все още са съсредоточени в университетите и другите подобни учреждения и чрез преподаване и оценяване, ние възприемаме нужното. Но това ще се промени и дори в настояще време, все повече самоуки човеци изобретяват и разпространяват в интернет гениални решения на ежедневните ни проблеми, а учебните центрове и самите държавни институции понякога дори още не са разбрали за съществуването на дадения проблем, камо ли да предложат решение.
     След въвеждане на технологичните холограми ще бъде още по-ефективно. Виртуалното пространство ще играе ролята един вид на симулатор за случващото се от реалния ни живот. На подобие, както човек преди да управлява самолет, придобива предварително част от уменията на самолетен симулатор и след това управлява в действителност, така изкуствените виртуални холограми ще помагат на хората да пресъздават неща от които имат нужда, да се упражняват с тях, за да развият част от уменията, да уравновесят и балансират отчасти поведението си, и след това да прилагат това което са осъзнали и научили в реалния си живот по един по-адекватен и уравновесен начин.

     Аз приветствам всички опити, чрез форуми, блогове, всякакви интерактивни приложения и съчетавания, симбиози между реалния и виртуалния свят и всичко ни помага в осъзнаването и развитието. Надявам се новата платформа, наистина да е отворена за всички, за да успея и аз да се включа - започвам превеждането на неща, които отдавна съм ги сложил в списъка си, но все ги отлагах. Има чуждоезични материали и теми, за които на български език още не сме въвели утвърдени думи и термини, което още повече затруднява нещата.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Понеделник) 01 Май 2017, 13:30 »

Определено, сайтът, като построение, е замислен да служи на своите посетители и участници като учебно заведение от свободен тип.
Активен

Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #4 -: (Понеделник) 08 Май 2017, 19:30 »

https://s17.postimg.org/quvr3f4b3/Tori_1.jpg
Относно новият ни сайт
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Понеделник) 22 Май 2017, 08:26 »

Освен това, част от вградения потенциал на новия сайт засяга проектовото организиране. Може би определени хора ще се харесат и ще решат, че искат да направят нещо заедно. Има предвидени възможности новият сайт да играе ролята на платформа за организирането, поддържането и спомагане реализирането на проекти в различни полета.

В тази връзка ще си позволя да предложа една страница,на която е представен богат набор от инструменти,някои от които биха могли да бъдат интересни за тези,които харесват по-нагледното представяне на идеите си,а не само като текст,а също ако имат нагласа за сътрудничество,резултатът от което може да бъде представен за по-широко обсъждане.

*****
"Най-добрите инструменти в света за мисловни карти, провеждане на мозъчна атака и визуализация на всякакъв тип информация."
...

"Чрез приложенията по долу ще може да разполагате с инструменти за много сложни схеми и карти, до най-обикновена бяла дъска, където можете да развихрите въображението си-аз лично този вариант предпочитам, да си драскам!

Някои от тях също така ще ви помогнат и да си сътрудничите и с други хора по време на работа с инструмента-работа в екип от разтояние, ефективно нали?"
[/u]

Източник:

https://www.lifehack.bg/web/nai-dobrite-instrumenti-v-sveta-za-sazdavane-na-mind-map/
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 15 Юни 2017, 17:00 »

Мисля, че вече можем да обявим обратното отброяване!! =) Заинтересуваните от проекта ни читатели, могат, вече напълно оправдано, да бъдат нащрек за всякакви публикации в тази тема през идните дни!
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 10:00 »

Пиша по интернет форумите от 14-годишен. Феномените и необяснимите неща в света ме грабнаха още от дете и скоро след като в България се пойви интернет през модемите и БТК, това бяха първите неща, за които сърфирах в интернет.
Отначало интересът ме заведе в националистическите и патриотично настроените среди, където за първи път се запознах с "народностната" форма на скритото и нестандартно знание. След време добих убеждението, че разковничето беше другаде, "народностното" скрито знание се оказваше част от много по-голямото световно скрито знание, което наричаме езотерика или окултизъм. Това доведе до смяна на информационните интернет среди, които обитавах. Увеличавайки информираността си, узнах, че езотериката и окултизмът вървят ръка за ръка и пораждат онзи тип исторически събития, които наричаме световна конспирация. Увеличавайки информираността си още повече, разбрах, че световната конспирация беше необяснима и необоснована без причинните връзки с материята на всичко онова, което наричаме "НЛО" и извънземно присъствие.

Имаше само един елемент, който ми липсваше, и заради който не успявах да сглобя този гигантски пъзел в по-завършен вид - това бях аз самият. Цялата ми осведоменост до онзи етап беше прочетена и цялата ми вяра представляваше вяра в доказателства, дошли от други хора. Аз самият трябваше да поема по пътя на своето лично приключение, и този ден не закъсня. Един ден попаднах на информация, която ме плени за цял живот, и посветих всичко от себе си, за да постигна нещата, за които съм мечтал.

Мечтите, обаче, са способни често да ни разочароват. Чрез разочарованието научих много за себе си и за света.

Но разочарованието също така поставя хората пред изпитание, доказвайки истинската им стойност. През годините се сближих с отбрани съратници в пътешествието през тези вселени от информация и чрез тях открих смисъл за собственото си съществуване, който никога не бях осъзнавал.


Така днес се роди нашият нов сайт, който нарекохме "Апокрифна Академия"!
АПОКРИФНА АКАДЕМИЯ
              http://apocryphal-academy.com               


Целта на нашия сайт се различава от целта на повечето интернет-сайтове и форуми. Ние сме на мнение, че начинът, по който се реализират повечето от познатите ни интернет форуми, по-скоро обслужва потулването на ифромация и изопачаването на общуването между хората, вместо да ни води до следващото стъпало. "Апокрифна Академия" не се опитва да замества който и да е форум или сайт, но ние се опитахме да направим сайта си така, че той действително да отговори на нашите всеобщи търсения - изваждането на съществуващата информация наяве, и укрепването на междучовешките общуване и взаимоотношения в нашите среди. Опитахме се тези ни усилия да доведат цялото ни средише до едно по-горно стъпало и само времето и всеобщите ни усилия и принос може да определи дали ще успеем накрая.

"Апокрифна Академия" не е последното стъпало, нито крайната цел. Но ние сме уверени, че за онези от Вас, които чувстват допълнителен личен потенциал, който повечето интернет форуми и сайтове не удовлетворяват, "Апокрифна Академия" ще бъде не само платформа, но и инструмент, чиито пълен капацитет дори и ние, неговите създатели, все още не сме открили.

Погрижи ли сме се да променим някои неща! Надяваме се и Вие да се присъедините към нашата аудитория, и смело да прецените промените! Ще се видим на http://apocryphal-academy.com/index.php!« Последна редакция: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 10:11 от форум » Активен

Неактивен Ribata28
Sr. Member
****
Публикации: 395

« Отговор #8 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 10:53 »

Последна редакция на поста в 10:11 часа..Smiley

Да ни е честит новия сайт!

 
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #9 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 10:56 »

    

             Приветствам от сърце начиналото на  "Апокрифна Академия"!
Знам, че силите, които са вложени в това дело заслужават Благословията на всеки от нас. Защото всеки от нас се нуждае от всеки друг! И ние израстваме взаимно.
Благодаря на тези, които имат мъжеството да прокарват пътищата на познанието...Благодаря и на тези, които ги подкрепят. Благодаря и на тези, които се увличат в търсене на безпределното, защото те намират свободата в себе си.
      

      
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #10 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 11:01 »

Последна редакция на поста в 10:11 часа..Smiley

Да ни е честит новия сайт!

 В 11:11 Smiley часовника на Страшко не е верен.
Активен

Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #11 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 11:19 »

Последна редакция на поста в 10:11 часа..Smiley

Да ни е честит новия сайт!

 В 11:11 Smiley часовника на Страшко не е верен.

Тъкмо мислех, че се случва на 22-ро число.
Месеца дава 6. А годината 2017 дава 1.
Общо: 11
Съвсем точно и 11:11 дава сбор 22. Синхрон. Удвоява. Защита (защото синхрона спомага за безпрепятствено движение) + общия сбор на числото на деня дава: 33!

 hi
Активен
Неактивен Ribata28
Sr. Member
****
Публикации: 395

« Отговор #12 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 11:32 »

Нали?

Аз като се регнах тук,беше точно 12.12.2012..Smiley
И се чудех до какво ще доведе това и накъде ще избие..
Сега виждам..


Последна редакция на поста в 10:11 часа..Smiley

Да ни е честит новия сайт!

 В 11:11 Smiley часовника на Страшко не е верен.

Ама ся нещо нарочно ли се пра'иш? Tongue
И този ти пост е в 11:01 Smiley
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #13 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 11:40 »

Хаха, не... А и този ми пост в действителност е в 12:01


В интерес на истината, ако това толкова ви интересува, решихме да е точно в 11 часа, защото първото ни събрание, на което окончателно взехме решението за този проект, когато всичко дефакто започна, беше на 22ри преди 5 месеца. Първият ден ден, в който публичното обявяване стана възможно, защото току що влязохме в адекватно работещ вариант, пак е 22ри (днес)... и си казахме, защо пък да не го обявим и точно в 11 часа, както бяхме уговорили първото си виждане в началото Smiley
Активен

Неактивен Ribata28
Sr. Member
****
Публикации: 395

« Отговор #14 -: (Четвъртък) 22 Юни 2017, 11:46 »

 Tongue

Кога минаха 5 месеца?!?!
Сякаш оня ден беше.. Huh?
Активен
Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални