Страници: 1 ... 4 5 [6]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Страницата на Psyhea  (Прочетена 10909 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #75 -: (Неделя) 26 Октомври 2014, 09:36 »

Съгласна, само при условие, че движението е двупосочно - както от 3Д може съзнанието да започне да оперира в 4Д, така и обратното - от 4Д да слезе в 3Д следвайки съответните ограничения.
АМа мноо ясно бе..

Бумеранг
Активен
Неактивен Flores
Jr. Member
**
Публикации: 60

« Отговор #76 -: (Вторник) 28 Октомври 2014, 11:26 »

Оф,не мога да обясня,но моделът на физическия живот ми е достатъчен..Родителите умират,децата им остават на Земята..Модел..
Това като си го представих - изглежда така: родителите си тръгват, децата заемат техните места - мястото, където са родителите и децата е едно и също.

И после пак се опитах да си представя това с многото Битиета, пораждащи се в Нищото, което ме човъркаше, и май форум ще излезе прав - в Нищото няма място, няма и време, следователно няма как да има неща на различни места и по различно време. Ако по някакъв начин успеем да погледнем отстрани нещата - Нищото и зараждащото се Нещо /Битие/, ще има само едно Битие - откъдето и да погледнеш няма как да виждаш множественост в Нищото, ще има само 2 "реалии"   - Нищо и Нещо.

Много ми е мъгляво още, само обрисувам в общи линии какво ми се вижда в мъглата. И съзнавам, че думите, които съм използвала, за да го опиша изобщо не са точните и подходящите, но дотук само стигнах  Undecided
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #77 -: (Неделя) 07 Юни 2015, 10:15 »"Същността на Бога представлява кръг, чийто център е навсякъде, а  обиколката — никъде"

                                                                                                                                    Емпедокъл

                          
 

Абсолютът/моето рзбиране за Бог/,Е  Всичко Което Е, Всичко Което Е Било и Всичко Което Някога Ще Бъде.


Абсолютът е и проявеното и непроявеното.И Сътвореното и Несътвореното.И Времето и Безвремието

Непроявената част,онова което наричаме Хаос,това е Океана от антиматерия,Абсолютното Нищо и от неговите води се ражда Абсолютното Всичко.
Самият"количествен и качествен"състав на"водите"на този Океан,съдържа в себе си целия Абсолютният потенциал.

Т.е.всички "свойства и характеристики"на водите,но латентни и непроявени.Спящи.


Този Океан Е и Съзнание и Енергия и Материя едновременно.Съзнанието е многоизмерна безгранична платформа от жива тъкан,творяща себе си и самоосъзнаваща се за целият си потенциал.

                    
 


Абсолютното Съзнание е единственото извечно,най-първично нещо което има два неделими от същността му аспекта.
Енергия и Материя.
(dark matter-първичнo състояние)
Тази дума винаги ми е напомняла думата майка,и тези които са чели"Империите Орион и Сириус"вече,знаят,че съм права
        http://files.psyhea.webnode.com/200000169-0505a06023/-FkvGHKL2i0.jpg
Страницата на Psyhea


Съзнание(.) Енергия(!) Материя(?) -троичен неделим аспект.Светата троица.
Това са трите "агрегатни състояния" на едно и също нещо,следователно могат да преминават и се съдържат едно в друго.(Благодаря ти,Фло!!)


С други думи,Първичният Океан от Мрак(антиматерия),не е нищо друго освен Океан от непроявена Светлина(материя).
В безкрайната си шир антиматерията/живата тъкан,е под постоянният натиск на себеосъзнаването и не спира да реализира осъзнатият потенциал.
Този процес е извечното,първично "Перпетуум Мобиле".Вечният нулев динамис,пулсът на Мирозданието.

Светлината е топлина.Отсъствието на топлината е студ.Чела съм,че Първоизточника,това всъщност е зона на студа.И,че,колкото"по-близо"сме до"точката"която еманира Космоса(Първоизточник),толкова по-студено е.Също интересно нещо е,че мнозина описвайки Нирвана споделят за усещане,като да преминават през различни слоеве гореща "мъгла",като всеки следващ причинява все по-силна болка,от предишния.Но също така сравняват болката с екстаз.Описването на Нирвана говори за преминаване през няколко "огъня",но противно там където би трябвало да гори главният Огън,най-силния,най-могъщият..Там казват,че болко-екстаза мигновено изчезвал и настъпвал невероятен покой.В което аз лично,не намирам нищо странно,защото там,самият ти си се превърнал в Огън.Единосъщ с Огъня.
Пък и от графиката Big Bang по-долу,сами можете да видите цветовете.Странно,центъра вместо да е искрящо жълт,е показан бял с виолетов отенък,който лично на мен ми наподобява плазма..                                                                                                  

Закона на термодинамиката гласи,че Температурата е функция от движението на съставящите дадено тяло микрочастици.
Абсолюта обаче казват,е в Абсолютен Покой,Хармония и Баланс..А тези понятия говорят за стабилност и своеобразно"отсъствие"на действие.Няма движение,покой,температурата е 0.

Но истината,е,че нищо никога не е в покой,защото покоят,т.е.реалното отсъствие на динамика противостои по дефолт срещу етстеството на Абсоюлта.

Ако следваме моделите и принципите на проявеното,ще видим,че те се повтарят.Както е казано,Микрото е реплика на Макрото.Точно както Макрото е реплика на Микрото.

Творението следва модела и съдържа потенциала на Твореца Си.
 
Или иначе казано,наблюдавайки факта,че в проявеният Свят,никога нищо не е в реален покой,и наблюдавайки основният принцип на функциониране изразен именно в трансформацията(но,за нея по-късно..),спокойно може да заключим,че всъщност този Абсолютен покой не е нищо друго,освен непрестанна форма на движение.И то с такова темпо,че е абсолютно непонятно за възприятията ни..Като въртящата се спица..Колкото по-бързо се върти,толкова по-неподвижна изглежда от страни.Колкото повече намалява движението,толкова"по-осезаемо"за възприятията ни става то.

Прочее..Термодимичния закон се отнася за материята.Изобщо не съм убедена,че същата логика може да се отнесе към Абсолюта.
Но  пък и Абсолюта категорично не може да бъде разглеждан като"празнота и нищо"в общоприетият им смисъл...

Често се смята че"уравнението" за Абсолют е А+Б=С ..Или..Черно+Бяло=Универсал..
Това не е така.
Абсолюта е 0.
Символ на"завършен безкрай".Затворената спирала.Непроявените 1 и 2  са в Абсoлюта - 0.
Те Практически се съдържат едно в другото,не са две отделни другарчета дето са се събрали да си цакат сантасе.  А=Б  и Б=А.. Или А в същността си е видоизменено Б и обратното!

Черното е трансформирано бяло и бялото е трансформирано черно!
Защото уравнението  1(бяло)+2(черно)=3,не е равно на 0,а 3 не е Абсолют,3-ката е просто форма на проявление

Правилното уравнение е 0= -1 +1  

Иде да рече,че може да боравим са с едно единствено неЩО което се проявява в различни фази.
 От Нищото се ражда Нещото..
Нулевият динамис е резултата от упражнененото действие/натиск от съзнанието върху самото себе си.

Ако приемем че А=Б и Б=А то значи говорим за едно и също нещо което е под въздействието на напрежение,замисъл,идея,импулс.

Антиматерията(мрак) не е нищо друго освен компресирана Светлина,както и светлината не е друго освен компресиран мрак.
И именно в Степента на нагнетяване/компресия/е разковничето..Тази степен,зависи от съзнанието което"упражнява натиска".
Защото самоосъзнаването на тъмната материя като светлина е процес изразен именно в компресията.
Т.е....Все повече осъзнаване на потенциала на Аз-точката.Аз,Аз,Аз,Аз,Аз,свиване,обръщане навътре към същината и осъзнаването/случването на Аз..Всичко което Съм..Да бъде!Да се прояви!Бум.."Експлозия"..Натрупаното количество,променя качеството,нали?

Един познат казва така"Бог е обърната навътре информация,самоосъзнаваща се и самотворяща се.Информацията е канавата на всичко"

Което отчасти е вярно,отчасти не.Защото засяга само проявения аспект.Полето на вече ИнФормата.Хаосът е безформен.Сътворението има форми.
Ако си представим едно поле от ниЩо/празнота,вакуум/и мислено прокараме нишки(това е съзнанието) на длъж и на шир,то ще се получи именно тъкан/канава/и вече имаме изявено неЩо.
А ето я и обърната "навътре"

http://files.psyhea.webnode.com/200000174-46914478b4/3693190_f496.jpg
Страницата на Psyhea
   
  
тороида(обърщането на вътре) е основен модел на движението/сътворението.Ако Абсолюта  е неделимо цяло от енергия, материя, съзнание, то човека и всичко, което съществува, като създадени "по образ и подобие", също са съставени от тези 3 аспекта. Следователно Абсолюта е част от нас, а ние като негови форми /проявления/ сме част от него и го съставляваме.

но...БЕЗ КАПКИ НЯМА ОКЕАН!

Ето нещо от"уикпедия" за черната дупка:
"Идеята за обекти, чието гравитационно поле е прекалено силно, за да бъдат напуснати от светлината, е обмисляна за пръв път....".Черната дупка не е нищо друго освен тяло с изключително плътна и компактна маса.Компресия/нагнетеност. Масата/материята както знаем е светлина.Ето и друго от уикито.."Според класическата обща теория на относителността черните дупки могат да бъдат характеризирани изцяло с три параметъра. МАСА,МОМЕНТ НА ИМПУЛСА И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЗАРЯД.
Е това ако не е триединният модел,здраве кажи.
Тъмната материя е на лице.МАСАТА(материя,тяло).Тъмна материя(която в същината си е компресираната Светлина)..
МОМЕНТ на импулса(съзнание,душа)..Момент на осъзнаване на Аз.Мига на създаването на душата.                              
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ЗАРЯД (енергия,дух) Това е процесът на само Абсолютно осъзнаването и той е безконечен.

Но да погледнем момента.Импулса.

Какво знаем за импулсите?Че тяхното натрупване води до образуването на лъч/вектор/посока

За Абсолюта както казах,мигът на импулс,това е безкраен цикличен процес наречен пулсация(нулев диналис,извечното перпетум мобиле),и като такъв,той е неделим от енергията която произвежда..                              
Този вечен момент е ритъмът,диханието на Абсолюта..
UA..Това УА съм го срещала в различните източници,най-вече в ченалингите,а сега и в книгите на Р.М.Скай...И въпреки скептицизма си,признавам,че имало логика,най-малкото защото графиката на двата звука,наподобява вълна..А как най-лесно се изразяват емоциите?Чрез звук!

Само искам да вметна,че според Р.М.Скай,ХУ / HU е название на всички звездни същества,които поемат дъх с раждането си.Отчитам за коректно.

Звукът както знаем е вълна


    

А ето и основните вибрации на звука,и хромографския спектър който образуват,щом вълната бъде пречупена през светлината.И ако разгледаме прогресията на фонетиката ще видим,че

http://files.psyhea.webnode.com/200000020-8f2ae911e3/800px-IPA_chart_2005_vowels.png
Страницата на Psyhea

i е най-затвореният звук!Точката.idea-та!        

                                                                                                                                                                  
Но зaщo звуците I и У  лежат най-близко една до друга,в правата."Near front"?Ами защото това е най-естествената прогресия на дуалната изява.Точката се разделя на две противоположности!Като не сe прекъсва връзката между тях!Забележете прогреса на вече зададената дуалност У и как преминава и се транскриптира през звуците,до  звука ае.Наподобява свастика.Тук имаме все повече уплътняване и материализация.Има елементи на завършеност.Два от лъчите на свастиката са се затворили           и тя продължава  прогреса   си до      а-лфа  
Пълният потенциал.Спирала.Безкрай.  а=9   Завършеност и Динамика. Потенциалът е напълно осъзнат,но нищо не е в покой.                                                                        
Точката I,вече е осъзната за своя потенциал(изначалната идея която от точка прогресира в линия,вектор).И oт най-затворената форма,звукът е преминал и нараснал до най-отворената а
    
Но кое точно кара тази точка да трепти i да се "разгъва" ?
Това е Импулса!Това е мига на Себе/Само-осъзнаването и неговото проявление!Трепет!Импулс..Аз Съм!
Мига на"вземане на решение"както от Макрото,така и от Микрото.
Мига на проявлението на целият осъзнат потенциал.Да бъде или да не бъде? Това беше въпросът нали?Е,мигът в който"избира"да Бъде,е именно мига в който дава началният импулс/тласък на всьо и вся.Мига на упражняване на силата.И както вече казах,този миг на осъзнаване за Абсолюта,трае вечно.Това дихание/трепет/ритъм,не престава никога.С всяко вдишване умират Светове,и с всяко издишване се създават нови.Безкраен низ от Имплозия(себе-осъзнаване) и Експлозия(себе-реализация)                                                                                                                            

 Ето и процеса изразен в нотите.
Имаме три основни музикални ключа.Отново троичност!!!
Точка -  Идея вихър , Вълна - Идея процес , Форма -  Идея-осъзнатост/завършеност  
1.Първи основен F-  Изобразен като наченка на спирала.Точка-идея вихър..

2.Втори среден C-изобразява се като вълна!Процесът!Сам по себе си варира в 10 степени!И мисля,че  е най-съществен от всички.На графиката са изборазени два от него в различни тоналности. Вълна-идея процес                                                                                                

3. Последен-G,добре познатият ни ключ Сол изобразен като многократно затворена спирала.Форма -  Идея-осъзнатост/завършеност


Емоцията се изразява чрез звука!

ВЕЧЕ Е!
Осъзнатият потенциал е"впрегнат"в действие!
От НиЩОТО е родено НеЩОТО!                                                                                            


И тук искам да спомена българския език и колко стойностен е той.Няма празна буква звук или дума.Удивителен.Мисля,че е наследник на някакъв универсален Вселенски език/код.Обърнете внимание на буквата Щ изписвана в глаголицата,на думите ни ЩО,неЩО,ниЩО,заЩО и т.н.

Как се изписва Щ?  Имаме тризъбец(троичния аспект)положен върху сфера! Сферата е най-съвършената форма,за това и наблюдаваме сферичния модел навсякъде.ЗаЩото това е основен модел на сътворението.


Но да се върнем на движението...

"Светлината е Енергия с определена честота (вибрации)."          
Процесът"себе-осъзнаване"кара енергията да трепти при това с различни честоти,като именно този трептеж се явява тъканта/изгражда Всьо и Вся.
Съзнанието.Идеята.Импулса.!Всичко това е един и същи аспект на Абсолюта.
И ако този трептеж(себеосъзнаване)се разпадне/престане дори за миг..няма Абсолют.Няма Мироздание..Няма нищо.Без движението,нищо не е възможно.Мисълта е движение.

"В началото бе Словото!"Словото е мисълта.А мисълта е енергиен процес.
Дори нашите апарати и уреди,показват,че процесът мисъл,завишава генерирането на електричество във физическият мозък.

Значи Светлината е процес/състояние на Съзнанието.Точно както и антиматерията/Мрака.

Светлината(активност) е вторична мисъл форма на Абсолюта,а Антиматерията неговата първична мисъл форма(пасивност)
Двете са различни фази на проявление на едно и също нещо.Съзнанието.От НиЩото Съзнанието буквално тъче нишката на НеЩото,като невидим чакрък,действащ във всички възможни направления.


Центъра на тоя чекрък  е АЗ.
Точката,Идеята,Импулса.
Този АЗ осъзнаващ себе си като МРАК/ПОТЕНЦИАЛ/ПАСИВНОСТ,не спира да се осъзнава и като АЗ- СВЕТЛИНА/РЕАЛИЗАЦИЯ/АКТИВНОСТ.
Това е Процесът!Това е нулевият динамис.
Осъзнаването на Себе Си като Потенциал е движението на чакръка,който не спира да се върти,като трансформира потенциала в реализация.Непрестанно преде нишката от Мрака/неструктурираното,хаотичното,/,превръщайки я в нишка структурирана и композирана Светлина/задава рамки,норми/
Всичко проявено има край,само потенциалът,първичното е безкрайно!
Импулсът , вече е в процес на реализация ,т.е.вълната е разгърната.
Така Съзнанието което тъче нишката на НеЩото от потенциала на НиЩото,едновременно се явява и основен обединяващ ги компонент, и

може да бъде разглеждан едновременно и като топос и като състояние за/на индивидуалното съзнание.

Индивидуално съзнание се нарича онова късче от общото,което вече,се е обусловило като"самостоятелна"единица Аз.Това е 0,която в процеса на самоосъзнаването си е достигнала фазата в която страните са се затворили(компресията навътре)и 0-та е станала плътна точка.1-ца.Дали ще е с + или - заряд,това вече зависи от други фактори които не смятам да засягам тук.Може би в друга тема.

Капката от Океана,която вече се е самоосъзнала като "Капка от Океана"http://cms.psyhea.webnode.com/absolyut/
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #78 -: (Неделя) 07 Юни 2015, 14:18 »

Във връзка с движението и покоя на Абсолюта се сетих за няколко източника, които навеждат на определени мисли.

Съществува ли времето ? Oliver Shanti - Maitreya And His Mount Kameyama

http://vbox7.com/play:d2f0385141

Свами Вивекананда, цитати:

Цитат
Атман никога не идва, нито си заминава, никога не се ражда, нито умира. Природата е тази, която се движи пред него, а отражението от това движение пада отгоре му; и Атман мисли, че той се движи, а не природата. Докато го прави, той е в робство; но когато открие, че никога не се движи и е вездесъщ - тогава идва свободата.

Цитат
Аз чета една книга – страница след страница бива прочетена и обърната. Идва нова страница и тя също бива прелистена. Кой се променя? Кой идва и кой си заминава? Не аз, а книгата. Цялата природа е като книга пред душата, от която тя прочита глава след глава и често пред нея се разкрива някаква картина. Тя бива прочетена и обърната. Идва нова, но душата е винаги същата – вечна. Природата е тази, която се променя, а не душата на човека. Тя никога не се изменя. Раждането и смъртта са в природата, а не във вас.

Цитат
...никой не е наистина свободен, докато всички не са свободни. Дори и желанието за лично освобождение трябва да бъде изоставено и само неуморната работа за спасението на други е истински отличителен знак на просветения човек

Седем наставление към мъртвите от К. Г. Юнг:

Цитат
Мъртвите, мърморейки, изпълниха стаята и казаха:
- Говори ни за Боговете и Дяволите, прокълнатий!
- Богът-Слънце е върховното благо, Дяволът – неговата противоположност.
Следователно имате две божества.
Има обаче и много други висши блага, както и огромни злини, а сред тях има двама
богодяволи: единият е ГОРЕНЕТО, а другият – ИЗРАСТВАНЕТО.
Горенето е ЕРОС в образа на пламъка. Той свети докато изяжда.
Израстването е ДЪРВОТО НА ЖИВОТА – то зеленее, докато, растейки, натрупва жива
материя.
Еросът лумва и после умира, а Дървото на живота расте бавно и непрестанно в безкрая на
времето.
Доброто и злото се обединяват в пламъка.
Доброто и злото се обединяват в растежа на дървото.
Животът и любовта се възправят в своята божественост едно срещу друго.
Неизмеримо, като безброя на звездите, е множеството на боговете и дяволите.
Всяка звезда е божество и всяко пространство, запълнено от звезда, е дявол. Но пълната
пустота на цялото е Плеромата.
Действието на цялото е Абраксас, само недействителното му противостои.

В The Omega Point by Mike Hockney, също имаше някаква идея за света като видео игра, където всичко се измерва към настоящия момент. Нещо като изображение на видео екран което постоянно се рефрешва и обновява.

Това което си мисля е възможножно ли е да съществува някакво вътрешно пространство на Аз-а в което движението и времето спират. Един вид Абсолютът (чрез Аз-ът) спира да се движи и от участник става наблюдател. И дали това е покоят?

Другото което си мисля е за огъня. К.Юнг пише за горене и израстване. Горенето като вечно променящата се реалност тук и сега, която непрекъснато се ражда и в следващия миг умира, и дървото като движението напред. Ако се приеме, че дървото притежава характеристиките на цикличност (семка-дърво-плод-нова семка-ново дърво и т.н.), тези двете да отразяват същноста на природата. Постоянна промяна и движение напред, плюс наблюдател който хем да е потопен в този процес, хем да е отделен по някакъв начин.
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #79 -: (Неделя) 07 Юни 2015, 14:53 »

Мерси,bg2.


Цитат
Това което си мисля е възможножно ли е да съществува някакво вътрешно пространство на Аз-а в което движението и времето спират. Един вид Абсолютът (чрез Аз-ът) спира да се движи и от участник става наблюдател. И дали това е покоят?

Дори наблюдението е процес,а всеки процес е и движение.
Самата пулсация на Аз Съм е безспирна и вечна.Няма значение какъв е Аз-а
Ако е временен,след разпада просто продължава да пулсира като частица от друг по-висш Аз(или по-постоянен,ако го сравним със временния),макар всяка форма на Аз в един момент да води до първообраза.Точката/импулса/най-първичния Аз
« Последна редакция: (Неделя) 07 Юни 2015, 14:59 от Psyhea » Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #80 -: (Понеделник) 08 Юни 2015, 21:37 »

Не знам, може и така да е. Всичко да е вибрации/пулсации и вечно движение. Просто Аз-а да интерпретира и преживява енергията по определен, специфичен за него си начин.
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #81 -: (Понеделник) 14 Декември 2015, 19:11 »
http://thumbs.media.smithsonianmag.com//filer/18/4d/184dc556-e293-4acb-88ce-bafdb0d17c9a/skys-the-limit-big-bang.jpg__800x600_q85_crop.jpg
Страницата на Psyheatova последното как се вписва в модела,че нещо ми е мъгла и не мога да го видя?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #82 -: (Понеделник) 14 Декември 2015, 19:27 »

Бутилката на Клайн е деформирана и стилизирана. Ето:
http://xcombg.net/index.php?topic=909.msg19112#msg19112


Тя представлява два насложени, и после пресечени съда. Направи така във въображението си, че тънката опашка да се издуе и да погълне половината издута част.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #83 -: (Понеделник) 14 Декември 2015, 20:15 »

Бутилката на Клайн е деформирана и стилизирана. Ето:
http://xcombg.net/index.php?topic=909.msg19112#msg19112


Тя представлява два насложени, и после пресечени съда. Направи така във въображението си, че тънката опашка да се издуе и да погълне половината издута част.
Уфф,ми знаех си,че някъде беше писал за тва,ма се убих от търсене..
Мерси,сега ще чета..
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #84 -: (Сряда) 16 Декември 2015, 16:58 »

http://www.gazeta.ru/science/2015/12/16_a_7972289.shtml
« Последна редакция: (Сряда) 16 Декември 2015, 17:04 от Psyhea » Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #85 -: (Събота) 02 Януари 2016, 11:24 »

тракийка/Afrodita

http://www.majorolympians.com/aphro16L.jpg
Страницата на Psyhea


oще едно тракийско лице


тракийка държи главата на Орфей
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Thracian_Girl_Carrying_the_Head_of_Orpheus_by_Gustave_Moreau.jpg
Страницата на Psyhea

Французойка
http://images1.fanpop.com/images/photos/1400000/Anna-anna-friel-1490881-1440-900.jpg
Страницата на Psyhea

сръбкиня

египтянка
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/88/8c/5d/888c5d5d1e0a09077a095fb18d3dda92.jpg
Страницата на Psyhea

българка

древна египетска сватба

берберка

родопчанка
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/5d/87/92/5d8792e15469631ca70cc056b1b056a7.jpg
Страницата на Psyhea

берберка
http://img11.deviantart.net/7e30/i/2006/306/8/2/berber_woman_by_2beers.jpg
Страницата на Psyhea

рускиня

славянка
http://s1.radikali.ru/uploads/2014/9/17/f53335fedfb98a016c60bfb4372f950c-full.jpg
Страницата на Psyhea

англичанка
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/09/26/23/2CCC863C00000578-3250444-Gang_members_shot_dead_PC_Sharon_Beshenivsky_during_a_bungled_ro-a-5_1443308174629.jpg
Страницата на Psyhea

[/quote]
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #86 -: (Четвъртък) 06 Октомври 2016, 18:18 »

Ъмм..аз само си нахвърлям белжки..Да има да си разсъждавам като ми е скучно

корен- РА.Райчо,Райо,Рая,които са еквивалент на Еньо,Енчо,Енки,Еа..
И двата варианта са много древни и със значение Слънце.
Коренът РА откриваме и в Амон-Ра и в Танг-Ра,които са слънчеви богове
А старите българи са наричали Слънцето - Еньо и Енчо или Райко,Райо
От там е и детската псеничка Ринги-Ринги-Рае,на мен ми се играе..Което буквално значи "Слънцето-Слънцето-свети"
И си мисля...
Рае,радост,радвам се
Тъма,тъга,тъгувам..

Случайно ли е,че точно тези думи са с точно тези корени? Roll Eyes

упс..час на публикация 18:18..може и да съм уцелила "бинго" Grin
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #87 -: (Събота) 21 Януари 2017, 13:17 »

На мама и татко
В ноща споходи ме усмивка,
разтла се в мен като река,
в съня ми сякаш,за почивка
за мъничко приседна любовта.
Учудена погледнах я в очите,
и толкоз спомени видях
в блаженното отлитане на дните,
аз майка,татко разпознах!
Дошли те бяха от далеко,
да зърнат свойта дъщеря,
с *ураж във бъднини нелеки,
и смелост, да я подкрепят.
В очите майчини - небесна синева,
аз мъката и радостта съзрях,
 Във бащиния поглед - каменна скала,
на духа човешки силата видях.
За мене изградиха свят,
построен от звездна светлина.
Познатия , спокоен пристан
на детството ми дал крила..
И ето,че в съня ми се завръщат
на грешника отново,прошка да дадат,
Обичаме те мила,дъще!
И прощаваме ти за пореден път.
И не се кори,не се терзай!
Животът го живей сега!
За миналото много се не кай!
изпускаш бъдещето си така!
А ние тука сме до тебе.
Помни,не си сама!
До сетни сили в дните си раздай се,
И ще се видим след това.
Вселената безкрайна те очаква!
И ние също с трепет и любов,
Ще отидем там където пожелаем
Свят да съградим,напълно нов!
        
                                Psyhea 21.1 .2017
« Последна редакция: (Събота) 21 Януари 2017, 13:32 от Psyhea » Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #88 -: (Събота) 21 Януари 2017, 13:30 »

Хубаво е.
И съветът Им е добър.

"И не се кори,не се терзай!
Животът го живей сега!
За миналото много се не кай!
изпускаш бъдещето си така!"
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #89 -: (Събота) 21 Януари 2017, 13:31 »

Ми татко все така ми викаше..
"Животът е тук и сега"...
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални