Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сливането на човешките раси - Алхимията на Сатанизма  (Прочетена 1468 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« -: (Петък) 03 Февруари 2017, 11:47 »

Всъщност на мен ми се занимава,защото смятам идеята за сливане на расите за един вид Картаген,който трябва да бъде разрушен.
Облечи се във всеоръжие,защото смятам тази идея за Сатанизъм,а той ще има моят отпор...поне според обхвата на клавиатурата ми. Една погрешна(и поради това носеща потенциал за вредоносност) идея трябва да получи възможност за пълно разгръщане/представяне.
По този начин тя ще разкрие по-голяма площ за обстрел с контрааргументи,ще стане "по-голяма мишена".
И тогава евентуалният ѝ тотален отстрел ще бъде напълно легитимен,включително и от морална гледна точка.
Преди да продължим,очаквам да се съгласиш с гореказаното(все едно кой ще се окаже прав по-късно).

« Последна редакция: (Петък) 03 Февруари 2017, 11:54 от HomerCat » Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 12:17 »

Първо, ти си твърде самоуверен в правотата на предварителното си схващане. Няма никаква гаранция, че развитието на темата ще оправдае предварителното внушение на посланието, вградено в заглавието. Защото на този етап заглавието, което носи смисъла на послание, изразява само един предразсъдък.

Разликата е, че когато аз го правя - тоест когато вграждам заключението в заглавието на дадена тема - аз излагам първо собствената си теза, в чиято провереност съм абсолютно уверен и с чиято защита имам достатъчно сили да се заема. Така, когато влагам заключението в заглавието на темата, то носи повече сила, защото то е залог срещу репутацията ми на осведомена личност, която борави с аргументи.


В случая обаче механизмът на този ораторски похват работи в обратна посока - тъй като ти не представяш своя завършена теза, а разчиташ на предварително договорен консенсус с евентуалните участници, това създава уязвимост и компроментира сигурността на залога, тоест, увеличаваш вероятността да накърниш репутацията на публичния си образ, по този начин снемайки предварителното доверие, с което евентуално се ползват всички изяви, свързани с името ти. Защото аз определено не съм съгласен с гореказаното.
Активен

Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 12:51 »

Ако човек се стреми към истината(поне като стремеж,а доколко ще успее -не е гарантирано),тогава накърняването на репутацията на публичния му образ,може да бъде легитимна цена,която той да плати ,следвайки своя стремеж.

Под "гореказаното" имах предвид не моя самоцитат,а абзацът под него,който се явява "гореказано" по отношение на последното си изречение.

Заглавието ми също е уязвимо,ако се приеме за категорично становище.
Имам предвид не самата  идея за сливане на расите,а начинът,по който бива реализиран.
Аз използвам думата Сатанизъм/сатанински със значението ѝ и на някакъв древен език,за което значение съм чел,че означава нещо като "противник"(евентуално на Бога,истинския,Чиято Воля можем (ли?) да наречем и Естествен Закон)

Из твоя Отговор #497 в темата "Смешки из нета":

"сливането на всички човешки раси е от първостепенна важност. Проблемът е СОЦИО-КУЛТУРЕН."

Съгласен съм,а проблемът ми изглежда,че произтича от описаното от теб разделяне по-надолу,където има препратка към "Битие"

"ТОЧНО това е завръзката на Вавилон... "

И в другата тема,където води препратката си описал ,наречените от теб "грозни неща",които виждаш.
Тях аз наричам сатанинско разделяне ,което обслужва последващото сливане,провеждано по определен начин.

Това виждам като сатанинско,а не самата идея за сливане на расите.

Според мен е уместно да се самоцитираш с някои неща и да ги доразвиеш тук,но няма да го правя/решавам вместо теб.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 14:50 »

Имам предвид не самата  идея за сливане на расите,а начинът,по който бива реализиран.
...
Тях аз наричам сатанинско разделяне ,което обслужва последващото сливане,провеждано по определен начин.
...
Това виждам като сатанинско,а не самата идея за сливане на расите.

Добре... Тогава, през твоите очи, по какъв начин виждаш, че се извършва сливане на расите? Какъв е този определен начин на реализиране на сливането, на който се противопоставяш?
Активен

Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #4 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 17:14 »

Системното и последователно аргументиране не е сред силните ми страни,така че не мога да се справя по-добре, отколкото...мога.

Малко повторение от моя Отговор #508 ("Смешки из нета")

"...имайки някои несъгласия с някои от твоите тези,които несъгласия обаче може да се дължат на недоинформираност/ недоразбралост от моя страна,плюс някои емоционални натрупвания,които неизбежно се процеждат в мисленето (ми).


Така че,начинът по който виждам сливането на расите няма претенции да е повече от моето виждане,тоест - как ми изглежда на мен.
А начинът,по който нещо ми изглежда,не е задължително да съответства напълно на начина,по който нещото реално Е.

Малко ме изненада последният ти отговор,очаквах да е по-агресивен,но след като ми даваш пространство за моето мнение,ще ти го предложа,като евентуална мишена за отстрел.
*****

Доколкото мога,ще опитам да разгледам сливането на расите,първо на едно по-ниско ниво,а после на по-високо,което ми се струва,че не изключва,а надгражда върху първото.И няма да мога да избягам от някои повторения на свои неща от други теми.
И ако се отплесна,приемам "коригирания на *урса",ако намериш за нужно.

И така,човекът е социално животно,което може да бъде разглеждано и от гледна точка на етологията(науката за животинското поведение), плюс по-развит интелект от на другите видове.За мен човешката психология,включително и груповата(социална и подобни) включва в себе си и човешката етология(която е частен/конкретен случай на етологията като общо понятие).

Човешкото животно(не го използвам като обида,а в технически смисъл) има своите инстинкти и емоции,които влияят на мисленето му,понякога до степен да го доминират (почти?) напълно.Този процес работи във "фонов режим"/ задкулисно за съзнанието,което си има своето обяснение за поведението си,което в голяма степен е механично съчетаване на разни рационализации.
Последната дума я използвам в смисъл,близък до значението на думата като защитен механизъм.

Човешката общност глобално ми изглежда едновременно като едно голямо животинско царство,а също и като голяма машина,където отделният човек е и елемент и продукт на машината.
Голямата Машина/Голямото Животно.

Човешката култура(глобално) е като софтуера на машината - вид Операционна система.
А  различните култури,например Християнска/Западният свят,Ислямска или Далекоизточна са като подсистеми.

Социокултурният аспект е много важен,но той има своето подниво -  био-психологично.Нещо като BIOS.

Християнската култура например е подсистема или субкултура на глобалната човешка култура.
Но има разлика между християните от европеидната раса,най-общо и християните азиатци,африканци или араби,защото те са част и от своята расова култура,която си има своя конкретен BIOS.

Един от инстинктите е териториалният.
Този "под-софтуер" действа на всички нива.Най-първичното е конкретно,физическо.
Друго ниво е собствената култура(религиозна,расова),която се възприема като своя територия.

(Едно от другите нива са Системите на убеждение и разните парадигми,примерно ортодоксалните физици,отричащи етера и СЕ.
Всяка концепция,застрашаваща тяхната "територия" бива посрещана "на нож".Те започват да я оборват,използвайки арсенала си от интелектуално-концептуални похвати,но зад това,"драйвът",който ги кара/подкарва да го правят е животинско-механична реакция на защита на територията им,която те чувстват заплашена от "агресор" - неортодоксална парадигма и хората,които я изповядват).

(Не знам доколко изглежда съдържателно това,но ще спра ,за да го запиша ,да не прекъсне нета,а и да си дам почивка на мозъка.)

Друг социо-културен "софтуер" е расовата принадлежност.
Между различните софтуери,инсталирани на компютъра понякога се получава "конфликт",което създава известни спънки.
...

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #5 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 18:10 »

Добре... разбирам.

В темата, от която тръгнахме, ти казваш, чеВсъщност на мен ми се занимава,защото смятам идеята за сливане на расите за един вид Картаген,който трябва да бъде разрушен.
Облечи се във всеоръжие,защото смятам тази идея за Сатанизъм,а той ще има моят отпор...поне според обхвата на клавиатурата ми.И във връзка с горното изречение,идеята ми не е да доказвам правотата си,а да срещнем различията си и да видя какво ще се получи.
Ако ти се занимава, разбира се.Затова те питам - разкажи за тези различия помежду ни. Разкажи за твоето, аз ще разкажа за моето и ще видим къде се разминават. Ти споменаваш, че разпознаваш сатанизъм в идеята за сливане на човешките раси (идеята за преодоляване на интер-видовото разделение). Казваш, че не си против самата идея по принцип, а даваш отпор на начина, по който тя се реализира... предполага се, бидейки сатанински в твоите очи.

Аз не виждам такова нещо. Виждаш го ти. Така че затова те питам, да опишеш къде е сатанизма, който виждаш. Аз не виждам това да се прави в света в момента. Затова те питам, какво виждаш през твоите очи, кой е този начин, по който се изпълнява това сливане, за което говориш.
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #6 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 19:45 »

    За  това  което  говорите  в  науката  се  нарича  хибридизация.   Прочетете  за  плюсовете  и  минусите  и  не  говорете  празни  приказки.  Вредите  са  много  повече  и   се  проявяват  след  първото  поколение!
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #7 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 20:00 »


Заглавието ми също е уязвимо,ако се приеме за категорично становище.
Имам предвид не самата  идея за сливане на расите,а начинът,по който бива реализиран.
Аз използвам думата Сатанизъм/сатанински със значението ѝ и на някакъв древен език,за което значение съм чел,че означава нещо като "противник"(евентуално на Бога,истинския,Чиято Воля можем (ли?) да наречем и Естествен Закон)

Естественият закон на Марк Пасио предполагам? Едва ли е нещо по-различно от опит за мистификация на идеологията на анархист либертарианците.

Съмнява ме разумен човек да си помисли, че природно явление като гравитацията например може да притежава морални/етични качества. Или пък да речем скритият математически ред в природата, че притежава чувство за морал, етика, мерило за добро и зло и т.н. Самата идея е повече от нелепа. Както и да го увъртат някои хора с техните "истини", трудно могат да аргументират тезата за мерило извън човешкия опит.
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #8 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 20:13 »

Да пробвам по-кратко.

Различните култури – раси,етноси,религии са с  различни мисловни модели(а по-подробно – инстинктивно-емоционално-мисловно-поведенчески).
И като се смесват помежду си това води до конфликти,които оказват корозивно въздействие върху шансовете на човечеството за едно по-съзидателно развитие.

И това ще продължава,докато не се намери начин за примиряване на противоречията и обединяване на човечеството(евентуално).
Нещо като глобален психо-синтез.

Само че за да е възможна такава „терапия“,първо различните човешки (суб)култури трябва да решат вътрешните си противоречия.
Противоречия в Западния свят,вътрешноислямски и т.н.
Всяка култура трябва първо да постигне свой вътрешен „психосинтез“,преди да се върви към глобален.

Но това,което виждам е натрапваният(според мен умишлено от заинтересовани среди) т.нар. „мултикултурализъм“,при който нерешилите вътрешните си противоречия култури,например Западната и Ислямската се сблъскват и частично взаимно се „разлагат“.
И тази смес се разбърква,за да коагулира в някаква нова „субстанция“ - тази на НСР.

В смисъл,противоречията да бъдат докарани до такава степен,че хората,търсейки стабилност да се съгласят с „предложението' на НСР.

Това изобщо не е моя оригинална идея,но ми изглежда най-вероятна.
Не съм вещ в Алхимията,но (само като читател-дилетант) бих използвал израза „Solve et Coagula” за тези процеси.

И само като читател-любител на Юнг бих казал,че ислямът има тежък проблем с Анимата и Сянката си,агресивно съпротивлявайки се на всеки опит за „терапия“.
Защото ще трябва да се откаже от (поне в някаква степен) „статуквото“ си,което за исляма е смърт и от това произтича агресивността му – животинско-механична защитна реакция.

Психично нездрав „субект“,неосъзнаващ патологията си,опитващ се да я наложи като норма на другите,които според него са „сбъркани“.
Психоза.

Тъй че,по-добре(като временен поддържащ вариант) е да се държат различните култури разделени,докато се учат на „мирно съвместно съществуване“.
Само че Някой има други планове.

(И тук,в този форум има достатъчно несъвместими мисловни модели,та се наложи разделяне,а какво да кажем за несъвместимостите в по-голям мащаб).

Така че съм скептичен,меко казано,относно възможността от врящото глобално алхимично котле да се получи злато.Понеже го разбъркват „вещици“.


Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #9 -: (Петък) 03 Февруари 2017, 21:26 »

bg2 ,

Не съм се запознал подробно с писаното от Пасио,но използваният израз "Естествен Закон" ми се стори донякъде подходящ.
А може и да не е,ако някой настоява.
*****


   

      Понятието  "Естествен  Закон"  е  неправилно!  Правилното  е  Закон  за  естеството  на  нещата.

Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #10 -: (Неделя) 05 Февруари 2017, 18:10 »

Извадка от темата "БИБЛИОТЕКА на начинаещия мистик"

http://xcombg.net/index.php?topic=894.0

Из Отговор #4 на Форум:
(Поставям го в кавички,а не с опцията за цитиране,защото ми изглежда по-прегледно.Двата линка към ютубето вече са невалидни.
Коя ли лошава фея ги пра'и тия работи?...)


"   https://www.youtube.com/watch?v=Lahlb_6LmgE
   Наполеон Бонапарт и връзката му с извънземните. Звучи ви несериозно? Или ако не несериозно, то поне екзотично? Ако това ви звучи екзотично, значи нямате представа от нещата, които тепърва ще научавате в тази материя. Съветвам ви да се концентрирате на всяка секунда от презентацията.
- знаехте ли за бляскавите летящи щитове, които пратили слънчеви лъчи от небето и сринали крепостната стена на един град, само за да може Александър Македонски да го завладее?


https://www.youtube.com/watch?v=5uFTUfm9HZ0
- намеса на извънземни в ключовата битка при *урск, която определя изхода от Втората Световна война


Както се казва в презентацията за Наполеон - ако светът се бе обединил тогава под едно знаме... Нямаше да има Русия. Нямаше да има нацисти. Нямаше да има Студена война. Нямаше да има САЩ. Наполеон щеше да стигне до Китай... и щеше да го превземе, защото щеше да обърне целят свят срещу тях.

Това обаче значи нещо повече.
Ако светът се обедини под едно знаме, това означава:
- че всички ще заговорят един официален език
- че всички религии ще се слеят в една
- че всички хора ще се считат граждани само на една империя. Или граждани на една планета
- че когато не остане враг по земята, погледът ще се обърне към небето

Единственият начин да вземем съдбата си в ръце - да вземем светът си в ръце - и да излезем в космоса като единна раса
е всички държави и народи по света да се обединят под едно знаме

Това е щяло да се случи много пъти в историята ни. Всеки път, когато това е щяло да се случи, са се появявали извънземните. Отначало са насърчавали Обединителя да построи империята си. И после в най-идобния момент са се обръщали срещу него, атакувайки го директно и унищожавайки военния процес, така че Обединителните събития да останат изтощени от изразходените сили, обезверени от провала, и всичко да се разпадне до стария си политически хаос.

Знаете ли защо?
Защото всеки път Обединителят не е бил правилният човек. Не е бил ТЕХНИЯТ човек. Връщайки планетата в политически хаос, те печелят време за своите хора - ИЛЮМИНАТИ - да завземат повече позиции и власт в света, защото именно следвоенните времена за тях са най-благодатни.

    В момента НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД е единственият начин да разрушим черупката, която ни огнетява и да излезем в космоса.
Този път обаче това ще бъде направено от ТЕХНИТЕ хора. Това е Обединителят, които ТЕ искат откакто се развива историята ни до сега. В момента Обединителната инициатива липсва, но понеже времето за тях е удобно, ще ни тласнат към ново обединение чрез измислени войни. Това е и причината нарочно погледите да се обръщат към небето - за да ни накарат да искаме да отидем в космоса, за да ни накарат да осъзнаем, че това е единственото бъдеще, че нямаме друг избор... И когато наистина го пожелаем - ние вече го желаем - да се окаже че техният Нов Световен Ред е единственото политическо решение което да ни отведе там

Всички Обединители до сега - Хитлер, Наполеон, и много други... както и... опитите на българите да обединим света - Александър Македонски... империята Стар Велик Туран, и империята Стара Велика България... са манипулирани и стъпкани, за да послужат за храна на Илюминати, които да откраднат ролята на Обединители от хората, когато са готови за това.

Останалото се знае от всички. Очаква се, че когато Обединителят се появи... по чудо от някъде да се появи и някой, който да се застъпи за нас, и да се разрази Апокалиптичната битка за Обединението на човеците в единна раса от Земята... с което да се постави началото на новия свят.                                                   Ако ще помните нещо от мен - запомнете горното мое мнение."

(Пауза,за да го запиша,преди да продължа)
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #11 -: (Неделя) 05 Февруари 2017, 18:19 »

http://xcombg.net/index.php?topic=894.15

 Отговор #18:
(Ще го цитирам,понеже не е дълъг)

Две интервюта от най-висока степен на достоверност, обясняващи философската страна на всичко това - последствията, резултатите от фактите... и какво следва оттук насетне:

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_1384524359&feature=iv&src_vid=ua0MMXJl3FM&v=rRwwpmkPQo4
- Том Валон, физик, инженер, професор, работил в патентната система на САЩ
- обръща внимание на това, че Нулевата енергия (свободната енергия, извлечена от вакума) е най-практичната от Свободните енергии
- обръща внимание на това, че Свободната енергия е от ключово значение за оцеляването ни като цивилизация на тази планета - чисто и просто

https://www.youtube.com/watch?v=wpsp1doHslo
- д-р Тед Лоудър, професор по Земни науки в Института за Изучаване на Океаните на Земята от Космоса към Нюхемпширския университет от 1972ра насам, по професия океанограф, занимаващ се най-вече с химическия състав на океаните
- обръща внимание на това, че не може да има какъвто и да е напредък в човешката духовност, ако не се проумеят критичните технологии, от които оцеляването ни зависи, и че не може да има никакъв напредък в човешкта духовност, ако не се приеме мисълта за космическото семейство от народи, към които принадлежим
- най-голямото Свещено Знание във Вселената е това, че сме част от семейство космически нации, и точно това знание е потискано
- защо? - защото осъзнаването, че не сме сами, би сплотило народите на Земята... а това е нещо което САЩ, Русия и Китай не искат да се случва... практикуващите Фалун-Дафа групово в Китай са изтезавани и екзекутирани поради същата причина
- много интересен разказ за неговия познат от НАСА, който е имал "много важен" пост в НАСА, и психологическият момент, как е реагирал на споделена му информация, която би променила естеството на неговата "важна работа" в НАСА - "Не бих повярвал на това, дори ако се окаже че е истина". Висок пост в НАСА. Висок пост в БАН... Каква е разликата? Между нас и тях? А между мен и вас?
- правителството само на САЩ е похарчило стотици милиарди долари, почти трилион, чрез черни операции и черни каси, като инвестиция в обратно инжениране на извънземни технологии като анти-гравитация, свободна енергия, комуникационни системи и оръжие
- огромно количество пари е било похарчено за изследване на анти-гравитацията само до 50те години... само от правителството на САЩ
- покриването на тази информация е ИМЕННО нещото, което води до разложението на обществата, а не юдите (искам... моля... призовавам... определени хора да си го набият в главите).
В природата е същото, това е естествен процес - прекъсни момента на възбудата, члена спада до нулата.. възпрепятствай развитието на бебето, то изпада в смъртна опасност.. задръж нещо физиологично, което иска да те напусне, то потъва до самото дъно... ЗАДРЪЖ НАПРЕДЪКА НА ОБЩЕСТВОТО - ТО СЕ СРИВА ДО НУЛАТА

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #12 -: (Неделя) 05 Февруари 2017, 18:37 »

http://xcombg.net/index.php?topic=894.30

Из Отговор #31 / Форум:

(Удебеляването е от мен)

"Обърнах достатъчно внимание на това, че ние нямаме еволюционна история, но колкото и силни да ми бяха акцентите, никой не обърна сериозно внимание, което може би е в следствие от това, че никой не разбра какво значи това, защото никой не се замисли какво значи това, до къде води, и как това осъзнаване променя нещата. Революция идва от revolve, което означава въртеж, преминаване през фазите на цикличност. Еволюция идва от evolutio, което на латински се изолзва в смисъла на развивам свитък, или разгръщам книга. Революцията е нещо, което не води до промяна. Еволюцията е нещо, което излиза от един качествен цикъл, за да се промени, в нов качествен цикъл. Нашата разумна раса е създадена чрез революция. Няма да се повтарям с това акцентиране отново тук.
Един от резултатите от това е, че ние не познаваме еволюционното плато на съзнанието, характерно за еволюционното плато на организма. Може да сме съвместими по съзнание с базата на организма, което само по себе си значи много, и е част от смесените чувства, с които се подхожда към нас... но по съзнание ние сме по-назад от много напълно животински видове, които са далеч от човешката форма. Ние сме чужди на почти всичко, което е характерно за съзнанията, достигнали до човешка форма по еволюционен път. С тези думи казвам, че ние не познаваме човека, и разбирането за човека е далеч отвъд нас, ние сме наречени "хора" поради телесния си облик, а не защото сме хора по същност.

Запомни и тази мисъл..."

(Ще си дам почивка за обмисляне,а после ще опитам в сбита форма да представя тезата си въз основа на цитираното.Цитираните материали ги предлагам като материал за "муниции" за стрелба срещу моята теза(а по-скромно казано - гледна точка)
Кой може да ги ползва по този начин?Логично - този,който може.Не твърдя,че тезата ми е bulletproof /противо*уршумна,бронирана(включително срещу контрааргументи/ )
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #13 -: (Неделя) 05 Февруари 2017, 19:36 »

Ако ще помните нещо от мен,запомнете удебеления абзац с подчертаванията.И този под него.

В темата на колегата Apostoloff за Зодиите и Зависимостите не беше спомената най-важната (според мен) зависимост/пристрастяване,която не подбира зодии.

Хората (без да се изключвам) сме склонни да се пристрастяваме към собствените си Системи от Убеждения,несъзнателно приписвайки им истинност,(чрез конструкция от рационализации,продукт на автоматично мислене,но свързано И с емоции)която може да не съвпада с Истината по дадена тема.Това пристрастяване е част от стремежа на Его-комплекса към самоутвърждаване.То е защитна реакция срещу несигурността,заплашваща самоутвърждаването.Несигурността,произтичаща от тия две думи : „Не знам“.
Поради това пристрастяване се получават разните конфликти и схизми,включително форумни.


("Его-комплекс" в смисъл на комплект,съвкупност,сглобка,"скандха",ако използвам по-волно будисткия термин.)

В светлината на горния абзац,не мога да претендирам за истинност на гледната си точка(не само по тази тема,а и по всяка друга), а само да кажа,че дадена моя гледна точка е текущото ми виждане,че нещо ми изглежда да е най-вероятно така,а не иначе.
А това ми виждане е резултат от начина ми на мислене,формиращ "очилата", през които "гледам".

А начинът ми на мислене е формиран от конкретната ми  биологично-психичност плюс всичко,с което съм си взаимодействал през целия ми живот(хора,случки,прочетени неща също).
При това положение,мога ли да претендирам,че съм хванал Истината за шлифера?
НЕ.
« Последна редакция: (Неделя) 05 Февруари 2017, 19:44 от HomerCat » Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Понеделник) 06 Февруари 2017, 12:04 »

И така,ако приема нещата,описани в темите,откъдето са цитатите за верни,в този контекст,ето какво виждам:

Създаването на човечеството е неестествен акт,отнемащ евентуалният му шанс да възникне по естествено-еволюционен начин.

Наричам това ограбване.

Обединението,което НСР предлага,отнема евентуалния шанс на човечеството да постигне обединение по своя воля чрез постепенен(макар и негарантирано успешен) процес на осъзнаване на тази необходимост.

Наричам това оковаване.

Иначе казано,наричам сътворението на човечеството от самоназначилите се за богове-създатели враждебен акт.

Или сатанински.

(От произхода на думата "сатана" от по-древна дума,означаваща "противник","враг" )

Наричам поддръжниците на идеята за НСР-сливане на расите  сатанисти,
иначе казано:
ВРАГОВЕ.

А с врага се воюва,наричам това Естествен Закон.

(Моето виждане не задължава никого,така както чуждото виждане не ме задължава да се съгласявам с него.
Наричам това Неотменимо Самоовластяване)

Вот так.Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални