Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Алхимия  (Прочетена 3242 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Вторник) 12 Март 2013, 18:01 »

Би трябвало да има една единствена наука без дялове, според моето разбиране. Беше ми трудно да преценя, според описанието на разделите, в кой от двата да направя темата, но нека е тук.

Ще я открия с информация, която преди година-две ми беше загатната от познати, след което направих по-обстойно проучване.Става дума за това как древните народи са размеквали и втвърдявали камък.
/ключов момент в смисъла е, че на Земята се е случил Потоп - както е в библията - но за това е нужно да има отделна тема и за сега читателят ще трябва да го приеме на доверие, тоест без обосновка от моя страна тук/
За да не спамя снимки, ще ги пусна само с линкове. Всички снимки са от този сайт, където е и основната доказателствена част. Тук само го резюмирам, но не всичко, което споменавам, го пише там.


Полковник Пърси Фаусет (Percu Fawcett) е британски артилерист и археолог, който изчезва безследно в търсене на "Градът Z" в южно-американските джунгли. Зад гърба си оставя малко записки и пътеписи, и в тях се споменава следната история.


Някакъв местен индиански старейшина го развеждал из околностите на индианско поселище (това се случва в края на 19ти и началото на 20ти век). Стигат до висока и отвесна скалиста преграда - част от естествения терен на месността. По цялата грамадна отвесна скалиста стена гнездели малки пилета, в съвършено кръгли дупки. Фаусет възкликнал нещо от рода на "Не е ли чудесно, че по тези скали има достатъчно дупки, за да гнездят там всичките тези пилета". Старейшината се изсмял и отвърнал, че пилетата правят тези дупки сами.
Фаусет не повярвал, че пилета могат да дълбаят съвършено кръгли гнезда в гранитни скали. Местният индианец му казал, че пилетата отиват в джунглата, после се връщат с червени листа в човката. Натриват тези листа в скалата за известно време, докато тя не стане с консистенцията на цимент, след което изгребват или изкълвават материала и повтарят процедурата няколко пъти. Фаусет се впечатлил, но не се върнал на темата.
По въпроса има книга - "Пътуване до загубения град Z" - Journey to the lost City of Z - съставена е от оцелелите запазени записки и пътеписи на Фаусет, но не е завършена от автора поради изчезването му.


Пилето е уточнено с времето - става дума за това. Познато е на месните като пиле пито (Pito bird), а латинското му наименование е Colaptes rupicola puna.

http://files.abovetopsecret.com/images/member/d11624c49478.jpgТова пиле гнезди също така по пирамидите и останалите мегалити от Южна Америка и се смята от местните за свещено. Обяснението на науката е, че се смята за свещено защото гнезди по храмовите им комплекси. Но всъщност те го смятат за свещено заради мъдростта, която наблюдават от него, а именно - как се разтварят твърди скали.


Както някои от вас сигурно знаят, в Америките (и в контекста на снимковия материал тук говоря за Андите и руините на инките) се среща така-нареченото циклопско строителство - защото е гигантско и непосилно за никой човек, и за никоя техника, която имаме днес.
Днес най-големият кран, с който разполагаме, вдига 200 тона. Не само, че мегалитите по света надминават значително и в пъти тези параметри, ами този кран може единствено да ги вдигне (не може да ги завърти и постави на друго място, може само да ги вдигне, за да влезе под него носач, и да пусне товара отново).

Циклопското сторителство при инките се характеризира също с това, че между камъните няма никакво пространство - това е суха зидария със съвършено пасване между отделните блокове. Друга особеност са свръзките - има камъни от зидарията които разполагат с 84 ъгъла, с които се свързват със съседни камъни. В зидарията това е познато като "ключ" за стабилност.

http://davidpratt.info/americas/andes5%20protz2.jpg


Върху тази съвършено издялана зидария има форми, които не могат да бъдат обяснени за сега. Нито като предназначение, нито като начин, по който са били направени, защото, както може да се очаква, няма никакви белези от инструменти и обработване с познатите материали. Не само длета и чукове, но няма НИКАКВИ белези, дори и нашите съвременни флексове за рязане на камък оставят белези.

http://davidpratt.info/americas/andes5%20cusco1.jpgАко обаче древните са могли да използват растителни вещества, с които да разтворят скалите, след което да ги излеят направо една върху друга, използвайки калъпи, нещата биха изглеждали именно по този начин.

В записките си, Фаусет споменава още една история. Как някакъв мъж изгубил коня си и му се наложило да върви пеша през джунглата до близко населено място. когато стигнал обаче, забелязал, че шпорите му ги нямало. При допитване до индианците, му било обяснено, че явно е преминал през "тъмно-червени храсти, високи около 30-40см", сокът от листата на които размеква камък.
Подробността тук е, че никой не би давал пет пари за шпорите си по онова време. Големците обаче и армеиските сановници са се отличавали със сребърни шпори като част от униформата, а ботушите тогава са били кожени. За сребърни шпори е дремело на всеки, и би погледнал към краката си.
Среброто е сред най-чувствителните към агресивни (киселини, основи и корозиращи) химикали, а човката на всяко едно пиле е от хитин. Хитинъ те органична тъкан, разновидност на кожния епител, като ноктите и явно кожените ботуши са останали незасегнати.Има доста снимков материал, който показва следи от шпакли и загребване върху големи скали.

http://davidpratt.info/americas/andes5%20protz3.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes5%20protz4.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes5%20protz5.jpg

http://davidpratt.info/americas/andes5%20sacsay.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes6%20cusco2.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes6%20sacsay5.jpg

Налице е също така архитектурни грешки или двоумения или кой знае какво. Единственият сигурен факт е, че тези блокове са били излети, забележете и качеството на напасването н зидарията отляво.

http://davidpratt.info/americas/andes5%20menkaure.jpg


Това е камък, намиращ се в Кориканча (най-свещеният храм на инките, посветен на бога на слънцето)
http://davidpratt.info/americas/andes5%20cusco3.jpg
В зидарията на места се използват и метални скоби за допълнителна здравина на захвата. Очевидно е, че техните гнезда не могат да бъдат издялани, а са излети в тази форма (на много места металните скоби навлизат в земята, което твърде много прилича на електрическо заземяване).

http://davidpratt.info/americas/andes5%20clamp1.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes5%20clamp2.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes5%20clamp3.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes5%20clamp4.jpg


Това е част от стена в Кориканча. Суха зидария.

http://davidpratt.info/americas/andes5%20cusco2.jpg


Известни са и места, от където очевидно се е добивал скален цимент.
http://davidpratt.info/americas/andes5%20ollan.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes5%20amaru.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes6%20sacsay9.jpg


Нещо много вагжно обаче е това, че са намерани гранитни блокове, които имат по-малки камъни в себе си, точно както се очаква, ако изпуснеш нещо в още мекия калъп.

http://davidpratt.info/americas/andes6%20sacsay7.jpg

Има и още доста истории в подкрепа на това, че древните са ползвали такава алхимична технология, но ще спомена нещо интересно, свързано с библията, защото тук явно има интересуващи се.

Казва се, че Соломон е използвал "шамир" за да реже камъните за храма си. Думата шамир означава както червей, така е бодлив плевел, с бодли като на магарешки бодил.
За да се сдобие със шамир, човек е трябвало да намери гнездото на определено пиле (обърнете внимание, че вече не говорим за Америка, а за Африка). Ако върху гнездото се сложело парче стъкло, и пилето се върнело и откриело, че няма достъп до яйцата си, то щяло да отлети в дивотията и да се върне със шамир в човката, с чиято помощ щяло да разбие стъклото. Така че човек трябвало да проследи в коя посока отлита пилето, за да намери това растение.

Стъклото на практика е аморфен кварц. В Южна Америка са намирани цели кварцови блокове, в които са били зазидани човешки останки.


Бях чувал нещо подобно от Орфей за таралежа - че ако малките на таралежа бъдат хванати в клетка, майката щяла да се върне с магическа билка и да ги освободи. Затова потърсих неща по този въпрос и намерих английска версия на това предание (превод на английски от немски). Там обаче се използват други думи - малките се хващат в кафез, и с магическата билка майката разбива катинара му.

Нашите местни тракийски комплекси и храмове също са правени по тази технология. Не разполагам със снимки на комплексите в момента, но пък имам нещо подобно на тях - пещерите Идуагири и Кхандагири в Индия:

http://davidpratt.info/americas/andes6%20udaygiri.jpg
http://davidpratt.info/americas/andes6%20khandagiri.jpg


А това е Куенко, Перу:

http://davidpratt.info/americas/andes6%20qenko1.jpg
Също така малко хора знаят, че блоковете, от които са направени египетските пирамиди, въобще нямат същия състав, какъвто имат предполагаемите каменоломни (това е час тот абсурдната теория за строежа им). Те имат ДОСТА РАЗНОРОДЕН състав, в това число в тях има и зазидани косми.Когато човек тръгне по следите на възможната химия, която стои зад тия неща, той попада на следните неща:

- Има определени видове растения, някои от които са зветя, които растат директно върху скали. Корените им пробиват скалата, разтваряйки я и изяждайки разтвореното като минерална храна. На връхчето на корените на всяко едно растение (връхчето, в което се извършва растежа) се секретират особен вид химикали, наречени "келиращи агенти". Процесът е известен на науката и се нарича келация - chelation. Дори има и така терапия, която отървавала тялото от натрупаните тежки метали.

- Давидовиц (Davidovits) е фамилия, която може да се сърфира. Той се е интересувал по въпроса 81ва-82ра година и е обявил резултатите от своите изследвания на някакъв симпозиум по археология през 81ва.
Има пдф документ в нета, който се казва Making Cements With Plant Extracts - Правене на цимент с растителни екстракти. В документа също така се споменава неща като геополимери, и доколкото съм разровил, това са неща на тази основа, които се произвеждат в момента или поне са известни на химията.Давидовиц стига до заключението, че ефектът на разтваряне на скалите се постига чрез правилното разнообразие от растителни киселини. Колкото повече човек се отклонява от идеалната пропорция, толкова по-малък е ефекта. Давидовиц в експериментите си използва цитрусова, оцетна, оксалатова (домати и семейството на киселеца - тук са магданоза, копъра, спанака, целината и др), млечна киселина (не мляко, а става дума за киселината от млечно-киселата ферментация, която се случва при вкусване на зеле и повечето зеленчуци), тартарова (зеленчуци), формилова, аскорбилова и доста други. Всички те са широкодостъпни в растителния свят.


Работата е там обаче, че не е възможно за древните да са разполагали с нужната апаратура за подобни идиотски подробности. Като запален любител на домашно ферментиралите храни, мисля, че най-лесния начин да се създаде огромно разнообразие от киселини и всевъзможни съединения, е ферментацията на растителните продукти. Палитрата на получаваните химикали е грандиозна.
това, което древните са имали, е поредния религиозен канон, представляващ някаква точна рецепта-инструкция. Те не са се занимавали с химически подробности, просто са знаели необходимите продукти в началото, необходимата процедура, времето за ферментиране и резултата... а и за какво им е да знаят повече.
Това обаче не са били древните, в смисъла на нашите предци. Това се е случвало в Допотопно време. Този факт не се обсъжда в нета, защото масовия изследовател е невеж в това отношение... но ако някой реши да се рови, трябва да има предвид, че тази технология се е използвала ПРЕДИ Ной.
А Потопът трябва да се разгледа в изцяло посветена на него тема.И още...

Давидовиц и участниците в изследванията спират до размекването на скалата. Не се взима предвид, че ако циментът не е камък. Циментъ те аморфен и не може да се сравнява със здравината и устойчивостта на минерал.
Тоест тук има не само разграждане, а има РЕ-КРИСТАЛИЗАЦИЯ на материала, възстановяване на предишната структура, за да се превърне той отново във вековечна скала.


Интересна подробност е, че птиците по принцип повръщат храна на малките си. Това е техен вграден инстинкт.
Гледал съм таралежи вкъщи, и знам, че те повръщат стомашния си сок върху бодлите си, когато искат да се предпазят от бактериални инфекции. Правят сложно движение, извиват се, и повръщат върху гърба си бяла пяна, която има незнайни функции.

Затова мисля, че те изяждат въпросното растение... (не е задължително да е едно и също на всички континенти)... и стомашните ензими правят реакция с това... след което го повръщат където трябва. Защото ре-кристализацията, доколкото химията смята, се извършва посредством катализатори. А ензимите са класически катализатори, по дефиниция.

И още...
Има токова нещо като "превръщане на отрови". Шаманът или който и да е поглъща отровите, после ги повръща, и останалите пият това нещо, защото то вече е противоотрова. Или пък съвсем друго вещество.
Това е народно знание на доста места по света. Като цяло шаманите са онези, които наблюдават природата. Логично е това да може да се наблюдава о тчовека, както се наблюдават птиците, които си копаят дупките в скалите и това се превръща в народна знание.П.П.
Спестил съм доста истории, просто няма смисъл да се споменава всичко. Ако някой се съмнява в изложеното, ще се убеди след лично сърфиране. Има факти, които просто заковават тази теза.
На момента се сещам например, че Велико Зимбабве е каменно "село", направено от аборигени някъде си из африка. За тях не е характерон да правя тнеща от камък по принцип, но легендата за Велико зимбабве е, че е строено "много отдавна, когато камъните по земята били меки". И тн.Знам, че се повдигат много въпроси. А и има някои доста интересни неща, които обаче са последствия от този материал и не са по темата на алхимията. Поради това в бъдеще ще добавям линкът към тази тема в ролята му на пояснение към това, за което говоря (•‿•)
Активен

Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #1 -: (Сряда) 13 Март 2013, 17:08 »

Браво много интересна тема,някаква по подробна информация за растението има ли,на едната снимка видях растението Ефедра има го и в България ,но е забранено за бране защото е на изчезване и съдържа алкалоида ефедрин,но освен като стимулант не се е чувало да се използва за други цели,а и състава му е изучен доста добре,да не би да е друго растение.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #2 -: (Сряда) 13 Март 2013, 21:25 »

Браво много интересна тема,някаква по подробна информация за растението има ли,на едната снимка видях растението Ефедра има го и в България ,но е забранено за бране защото е на изчезване и съдържа алкалоида ефедрин,но освен като стимулант не се е чувало да се използва за други цели,а и състава му е изучен доста добре,да не би да е друго растение.

Не бива да се мисли, че едно растение ще става за всички скали. Най-вероятно всеки вид скала си има цаката, и най-вероятно нещата се случват с представянето на катализатор. Катализаторът на практика е химическо кръстовище - може от едни съставки да направи други и може да преобрази едни реакции до неузнаваемост.

Нужна е повече и всякаква информация.
Активен

Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Сряда) 13 Март 2013, 23:37 »

Аз съм химик и съм добре запознат с катализаторите ,но ми трябва отправна точка за да почна някакво проучване,имам предвид някаква група вещества или съединения.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #4 -: (Сряда) 13 Март 2013, 23:44 »

Аз съм химик и съм добре запознат с катализаторите ,но ми трябва отправна точка за да почна някакво проучване,имам предвид някаква група вещества или съединения.

Потърси документа на Давидовиц, който споменах. Намира се в PDF в гугъл.
Активен

Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Четвъртък) 19 Септември 2013, 19:26 »

Тук попаднах на малко информация http://www.iskri.net/zefira/articles.php?lng=bg&pg=57
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Петък) 04 Декември 2015, 11:24 »

СяраСимвол на алхимичния елемент сяра (бримстон), който е духовно
аналогичен на човешката душа. Алхимически, сярата има качествата на
мъжествеността, горещината и сухото. Комбинирана с живак
(женствеността, хладината и влагата) двойката била считана за родители
на всички метали.
Алхимически рисунки често изобразяват сярата като Слънцето. (Според
някои гледни точки сярата и солта са родители на живака). Символът на
сярата често се използва за идентификационен символ от всички
сатанисти, поради историческата връзка на сярата с дявола.
Глифът често погрешно е наричан "папски кръст на Сатана" от
писателите на християнски трактовки, поради това, че е приет за
емблема на сатанизма от Антон Ла`Вей в края на 60те години. Емблемата
няма история като символ на сатанизма извън контекста на употр*бата й
от Ла`Вей, и значението, което й се отдава, най-вероятно е продукт на
анти-католическите настроения, тъй като емблемата често е сравнявана с
католическия Католически
кръст
.

По-често се употребява другия символ за сярата - огнен триъгълник
върху земен кръст:

Бримстон (brimstone - това е името, използвано в Библията, бел.прев)
(хората сега го наричат "сяра") е лимоново-жълт камък. Бримстон
означава "горящ камък" или "камък, който гори". Изображението е на
сяра и стрита сяра.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Sulfur-sample.jpg
Алхимия

Когато чист бримстон (като този на снимката) е изложен на въздуха, не
се случна нищо - но ако запалена клечка се приближи до него, той ще
загори по интересен начин, като течен огън, и отделя вредни изпарения.
Камъкът се топи като восък, но капките са като интересен, плътен и
сбит огън, като подпалено парче восък. Горейки, проявява богат, дълбок
и някак си флуоресциращ кобалтовосин цвят. Това е интересен, лепкав,
огън, който гор и сякаш "киселинно". Малките капчици горят известно
време. Древните народи понякога ползвали бримстон за кибритени клечки.


https://www.youtube.com/watch?v=4dz1Au7Tm5IБитие 19:24
Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от Господа от небето.

Второзаконие 29:23
Цялата земя е изгорена със сяра и със сол, та нито се сее нито произраства, и никаква трева не никне на нея, както при съсипването на Содом и Гомор, на Адама и Севоим, които Господ съсипа в гнева Си и в яростта Си.

Йов 18:15
В шатъра му ще се засели това, което не е негово; Сяра ще се разпръсне върху жилището му.

Псалми 11:6
Над нечестивите ще навали примки; Огън и сяра и горещ вятър ще бъдат съдържанието на чашата им.

Исая 30:33
Защото Тофет отдавна е приготвен, Да! за царя приготвен; Той го направи дълбок и широк; Куп огън има в него и много дърва; Дишането Господно, като поток от сяра, ще го запали.

Исая 34:9
Потоците на Едом ще се превърнат в смола. И пръстта му в сяра, И земята му ще стане пламтяща смола.

Езекиил 38:22
Аз ще се съдя с него чрез мор, и чрез кръв; и ще наваля върху него, върху пълчищата му, и върху многото племена, които са с него, пороен дъжд и градушка от големи камъни, огън и сяра,

Лука 17:29
а в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, -
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #7 -: (Събота) 05 Декември 2015, 18:28 »

Може ли някой да ми обясни как стои въпроса с алуминия в алхимията? Не успявам да намеря никаква информация... Особено ме интересува дали има знак и какъв е, не ми се вярва да не е представен с някакъв символ. Не ми се вярва и да не са го познавали.
Активен

Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #8 -: (Събота) 26 Декември 2015, 17:07 »

Aluminia e otkrit I izoliran dosta po kasno alhimicite ne sa go poznavali.  Izviniavam se za latinicata no tableta ot koito pisa niama kirilica
Активен
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #9 -: (Неделя) 27 Декември 2015, 00:09 »

Aluminia e otkrit I izoliran dosta po kasno alhimicite ne sa go poznavali.  Izviniavam se za latinicata no tableta ot koito pisa niama kirilica
Здравей alexxx39, отдавна не съм те засичал във форума. Опитай със синия бутон горе вдясно за смяна на езиците дали работи през таблета и съответно да се пише на кирилица?

----------------------------------------------
Превод: Алуминият е открит и изолиран доста по-късно. Алхимиците не са го познавали. Извинявам се за латиницата, но таблетът от който пиша няма кирилица.
Активен
Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #10 -: (Понеделник) 28 Декември 2015, 08:26 »

Благодаря Админ ще опитам с бутона ,не съм предполагал че някой е забелязал отсъствието ми Smiley
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #11 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 22:54 »

Заключвам темата по политически причини и в знак на протест срещу нерешителността на администрацията и отсъствието на модераторски екип.

Който иска да коментира, може да ми пише Лично съобщение.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални