Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Оплаквания за спам и неадекватни мнения  (Прочетена 1216 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« -: (Четвъртък) 05 Януари 2017, 21:30 »

Предлагам да има специална тема (визирам настоящата), в която потребителите да пишат към админа къде и защо смятат определени коментари/публикации/теми за спам, замърсяващи и вредящи на качествената информация и развитието на форума.

Правя тази тема в името на онези настоящи и най-вече бъдещи читатели, макар че ако админът отново не вземе мерки и този форум продължава да се превръща в място, в което перлите (качествената информация) биват потъпквани несъзнателно или не от морално деградирали и/или комплексирани и невменяеми хора - то сам ще си създам блог*, където ще си се грижа за градината. :)


* Ако преди година се чудих дали има смисъл от това, то вече знам напълно защо бих го направил и защо е нужно да се направи спрямо личните ми възгледи. Технически е на един клик разстояние и не е трудно, защото някои от Вас знаят, че могат да си се регистрират безплатно в wordpress или blogspot и прочие ... или да си платят за хостинг и домейн. :)


И все пак, случващото се във форума е тъжно (от една перспектива, а от друга си е съвсем нормално логическо следствие и не е изненада) - заради качествената информация преди години, която бива зарината от страници логорея и неадекватности. Щом админът е изпуснал края или не му се занимава - то няма друга валидна опция за писател като мен освен описаната в предходния параграф. :)

Малцина са пишещите тук, които не само мислят къде (в коя тема и раздел) да публикуват мнението си, но и как да го напишат (оформление, използвани литературни похвати и хуманно отношение към текста си и другите).

~~~

Когато четях темата ми за Безвремието, се смях чистосърдечно на неадекватността на потребителите. Казах си, че няма смисъл да се включвам - проницателните Съзнания само като сравнят нивото на първите коментари с тези след това - ще се смеят на абсурдността. След няколко дни преживях другата перспектива - описаната от мен в началото на настоящата тема и видях гротеската.

Но в момента не се намирам в моята градина, а в градината на админа. Т.е. аз искам тази градина тук да е прекрасна, но ако админът не мисли и не прави необходимото - то няма как да се случи. Т.е., аз в ролята на писател мога да създавам реколта, но нямам инструментите, чрез които да изкореня или елиминирам още в зародиш (или постфактум) паразита. Капиш? В случая просто описвам елементарната логика - аз така или иначе ще се махам от форума и ще си създам градина, в която ще имам техническите инструменти да елиминирам нещастниците, злонамерените или неадекватните (останалите инструменти, нематериални - си ги имам), но въпросът е какво ще стане с този форум ако още една шепа хора спрат да пишат?

~~~

Давам личен пример как да се използва темата ми. :D

Отваряме темата за Безвремието и виждаме, че:

коментари #12 - 100, #103 въобще НЕ са по темата. Събрали се на седянка потребители и обсъждат всичко друго, но не и темата. Съфорумци, ама под словосъчетанието "и други излюзии" разбрахте наистинита 'всички други теми' ли?

Само umbra, Psyhea, big mama и Робинзон (изброих ги хронологично) се усетиха и активно заявиха, че това е спам и трябва да не се замърсява хубавата тема.

Коментар #101, #103 - не са по темата.
Коментари #105 - 121 могат преспокойно да се преместят в някаква тема за Егото.


Коментари #122 - 140 имат допирни точки с темата ми, а и са полезни и несъдържащи лични конфронтации. Така че нека останат.

Ще напиша друга публикация в съседната тема на Psyhea, посветен на дора-пора и #141 коментар от темата.

~~~

Друг пример за спам:

В темата ми за Лексикографския анализ на Коледа:

могат преспокойно да се преместят в гюм или където админът прецени коментари 5-10, 13, 15, 17-24.

~~~

Ако някой от коментиращите не е съгласен с преценката ми, да каже кой коментар мисли, че е бил по темата и защо, след което аз ще дам своите доводи защо не мисля, че е така ... и след това админът ще реши.


Колко хубаво е сам да си направиш градинка, че да не зависиш от благоволението на админи или благоразумието на неадекватни паразити. Второто е оксиморон. :)

« Последна редакция: (Четвъртък) 05 Януари 2017, 21:57 от Ключарят » Активен

Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #1 -: (Четвъртък) 05 Януари 2017, 21:44 »

Сега, кое е спам и кое не е? За да кажа нещо в тази тема, значи аз виждам връзка. Ти не я разбираш, и затова, аз развивам Интрига, за да те заинтригувам и да разбереш защо го казвам и на къде водя. За да се разбере инфото, трябва да се почувства. Това става в разговор.  Затова, дадох съвет на Форум, ако може някакси, да се направи както във Фейса- Тема, и коментари след нея, или подтема с коментари.


Интрига
Спец. в литературно произведение – верига от събития, които разкриват отношенията между героите.
Случка или развитие, които раздвижват любопитството, интригуват. Интригата на деня. В текста няма интрига.

И ти си по-голям Пор, щото издаваш по-важна информация Smiley))  Ако трябва да сме точни Wink
« Последна редакция: (Четвъртък) 05 Януари 2017, 22:33 от Dora » Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 05 Януари 2017, 22:36 »

Цитат
Сега, кое е спам и кое не е?

Посочил съм с номерца коментарите и темите. Кога ще спреш с ролята на невменяема?

Едва на #141 коментар от темата ми ти написа: "Чак сега прочетох темата." - с какви очи и сърце пишеш по тема, без да си я чела? Говореше в съседен коментар за "търпение и разбиране"? В темата ми пишеш за уважение - как да проявя към теб уважение, като с нищо не го заслужаваш?

В коментар #15 казваш:

Цитат
"Обърках темата,миналия коментар беше за значението на думите. Тук исках да кажа,  че съм стигнала до извода,  половата енергия,  в повече женска , забързва времето.  Мъжката го забавя. Трябва да се провери някъде, но не знам къде."

Т.е. ако ти се доверя и речем, че си искрена в думите си - излиза, че не си чела темата, само си хвърлила поглед на заглавието и си видяла думата "време", след което си написала коментар номер 15 с женската и мъжката полова енергия.

Ако не си искрена - дори няма да разгледам този случай. Защото нали "няма как да го докажа". Ти лично да ми говориш за чувстване, за това, че аз не разбирам връзката на твоите писания с моята тема - е едно издуто его без грам покритие. Малцина са тези Съзнания, които с право могат да ми кажат, че не разбирам някакви връзки или информация, че не мога да почувствам определен процес/човек.

Съзнанието ми отказваше да възприеме, че такава неадекватност може да бъде неумишлена и неосъзната дори. Т.е. че форумът в момента си има вземане-даване не с напълно целенасочено режисирано поведение, а с едно меко казано неадекватно същество.

И знаеш ли, теб лично не те чувствам. Нито веднъж, зад цялата тирада от уж светли думи и намерения, не видях импулса на Доброто в теб да извира. И който ме познава, знае, че проблемът не е в моя приемник. Ти си фалшива ...

А в конкретния случай, при така създалите се обстоятелства (да прочетеш темата ми едва на десетата ти страница с коментари) - е или невменяемост, или прикрито дебелоочие. След коментара, че си я прочела - писа ли нещо по нея? Не ... още следващото ти изречение ни занимава с твоите вътрешни проблеми:

Цитат
Чак сега прочетох темата.  Лично- мазохист съм, обичам да страдам за който трябва. И съм още по-щастлива. Обичам и да споря, защото се развиваме спираловидно- постоянно се връщаш и доосъзнаваш по-дълбоки истини. Не си храня егото, защото се чувствам пълноценна така, развивам се, както и околните, и всички печелят, така или иначе. Остроени сме да търсим най-доброто за себе си, както и за другите, които ценим. Егото се развива от страх.

И къде е връзката между писанията ти и темата ми? Отваряй си твои теми или използвай личната си страница, за да запознаваш читателите със себе си, щом толкова желаеш.

Нелепо е, че дори участвам (един вид аз съм този, който трябва да доказва) в толкова очевидно проявяване на неадекватност от другата страна ...

'Очевидно' за хора със здрав разум. Защото ти, дора, започна да използваш красиви и правдиви концепции и думи, но изпълнени с една празнота и кухост, която ги обезценява и по този начин вреди на другите.

~~~

Относно другата ми тема за Коледа - отново да манипулираш читателите, окачествявайки текста ми като "едностранчив", без никакъв довод, е нелепо. Не е трудно да се разбере, че ти си нямаш грам идея от информацията, която е споделена. Затова и не ти отговорих. Но дори този коментар не съм го сложил като спам или вредящ на качествената информация, а другите по-надолу, нямащи нищо общо с Коледа!

Цитат
Ти не я разбираш, и затова, аз развивам Интрига, за да те заинтригувам и да разбереш защо го казвам и на къде водя.

Не ти искам интригите и посоката, към която водиш.

Цитат
Затова, дадох съвет на Форум, ако може някакси, да се направи както във Фейса

Започни да четеш ... като за начало да разбереш разликите между chat room, internet forum и social network. Идеята на форума като понятие въобще не е много на брой коментари с 1-2 реда в тях.


ПС: Дори сега, в тема със заглавие "Мисли на учителя Дънов", ти пишеш коментар #361, в който цитираш не Дънов, а Лорин Хил. Без да има препратка-съпоставка с някаква мисъл на Дънов, че човек да "направи връзката". НЕ ... ти просто ламтиш за внимание (и енергия). Правиш го по много грозен и деструктивен за форума начин.

Направо спирам да си губя времето с теб, защото ако има нещо да чувствам, то е тъпата празнота в изминалите мигове, взаимодействайки си с невменяем субект (като теб).


Активен

Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #3 -: (Четвъртък) 05 Януари 2017, 22:50 »

Не разбираш това, че колективното съзнание е във времето. И можеш да го контролираш само тук и сега. За нашия разговор времето беше спряло, и само чаках и твоето включване. Понеже съм си искрена,  не съм ориентирана как точно да ползвам форума, защото досега съм била само читател. Чисто механични грешки. Но разбери, че ние сме толкова оплетени във времето и то в нас. А времето винаги е сега. Което значи, че да се отскубнеш от системата, със засилка, екстремно, трябва да действаш. Да шокираш. А в този свят, става или чрез трагедия-физически стрес, или чрез смелост. В свят на злини, можеш да шокираш само с добрина.Обаче страховете пречат. А всеки го е страх от различно нещо и се оплитаме в страховете си. Мисята ми е да разплитам мрежата на времето.
« Последна редакция: (Четвъртък) 05 Януари 2017, 23:04 от Dora » Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #4 -: (Петък) 06 Януари 2017, 08:57 »

Не разбираш това, че колективното съзнание е във времето. И можеш да го контролираш само тук и сега. За нашия разговор времето беше спряло, и само чаках и твоето включване. Понеже съм си искрена,  не съм ориентирана как точно да ползвам форума, защото досега съм била само читател. Чисто механични грешки. Но разбери, че ние сме толкова оплетени във времето и то в нас. А времето винаги е сега. Което значи, че да се отскубнеш от системата, със засилка, екстремно, трябва да действаш. Да шокираш. А в този свят, става или чрез трагедия-физически стрес, или чрез смелост. В свят на злини, можеш да шокираш само с добрина.Обаче страховете пречат. А всеки го е страх от различно нещо и се оплитаме в страховете си. Мисята ми е да разплитам мрежата на времето.

Da,da..nie ne razbirame ...
Ti izobshto chela li si kakvo sme pisali za vremeto?!?
Ili si tolkoz ulisana da ni obiasniavash, che dori ne si si napravila truda da prochetesh kakvo sme pisali....
Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #5 -: (Петък) 06 Януари 2017, 08:58 »

Точно, защото съм прочела, сега показвам, че е нужна практика!
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 22:11 »

Оплаквам се от Дора, понеже не й увира главата и продължава да СПАМи форума с чат-постове въпреки че чат вече съществува.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #7 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 22:18 »

Така е.

Страшко,чат стаята ти няма ефект!
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #8 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 23:25 »

Това е психотровно оръжие,  не спам.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #9 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 23:27 »

Ми и аз като Форум си заключвам темите,алармирам активно админ,то тва е по -неспасяемо и от Галка..
Активен
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #10 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 23:31 »

Една луда, един гей и един лицемер.. *баха майката на форума  Evil
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #11 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 23:32 »

Тя поне си почиваше отвреме на време.

Всяко чудо за три дни. Работни....съмнявам се. Щом и сатанизма не беше пощаден...дънов а? ако оная е дънов - може.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #12 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 23:34 »

Тя поне си почиваше отвреме на време.

Матрицата така работи, явно има ценни неща тук и ще ги затрупа със спам. Форум, прави единственото което може  Smiley
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #13 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 23:40 »

Отмъщение. Нали Влечугото я защити отатък. А тая сама каза,  че влиза в роли.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #14 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 23:45 »

Отмъщение. Нали Влечугото я защити отатък. А тая сама каза,  че влиза в роли.

Да,и аз тва викам
Страшко да и провери айпи,ако е от чужденеция,ясна е работата..
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални