Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Какво ни възхищава и какво презираме в нацизма - "1984" на Джордж Оруел  (Прочетена 1384 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Събота) 24 Декември 2016, 23:28 »

ЕДНИ ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ РЕЧИ НА ХИТЛЕР(С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ)

Кое ни възхищава в нацизма?

Възхита буди безупречната му ефективност - няма намерение, върху което Райхът да не е действал безупречно и с творческо вдъхновение, няма цел, която Райхът да не е постигнал своевременно и със завидна резултатност, няма препятствие, което нацисткият Райх да не е преодолял с помощта на гениалната човешка изобретателност. Нацистката власт е била първа във всяко едно постижение, на което се опира днешният ни съвременен свят - нацистката власт първа е поставила устоите на модерната наука, първа е поставила устоите на модерната медицина, първа е поставила устоите на модерната индустрия и тези устои са стожерите на световната цивилизация в 21ви век.

Нацистката власт освен това е и първата сила, която е оценила постиженията на древните предци на човечеството, които ни надминават по толкова много начини, и първа си е поставила за цел пълната де-окултизация на забравените тайни, превръщайки се в знаменосец и патрон на Пост-Апокалиптичните времена, описани в Библията.

Нацизмът успява да открие, да докосне и да се възползва - като всичко това са съдбоносни исторически постижения - до съкровенната вътрешна човешка съзидателна сила, която прави всички неща на този свят възможни и от която треперят дори боговете в Битие 11:6.

Докосвайки се до вътрешния човешки потенциал и черпейки от него, нацизмът създава богове - Неговите водачи са икони; Неговите учени са боговете на модерната наука; Неговите военни сановници са боговете на световния военно-индустриален комплекс; Неговите изследователи са боговете на погр*баните географски тайни на Земното кълбо, и отвъд.

Какви ли чудеса би могъл да постигне нацизма, ако имаше предвид оцеляването и добруването на човешката раса. Как ли би изглеждал света, ако не беше всичко онова, което ни отвращава в нацизма...
Кое ни отвръщава в нацизма...

Стремежът към власт и мощ на всяка цена - на цената на всеки човешки живот, на цената на всяка уж безсмъртна човешка добродетел, власт въпреки всеки човек, въпреки всеки народ, въпреки всяко човечество.

Ако иконите на нацизма искаха да породят свръх-човека, ако искаха да издигнат човечеството до свръх-човечество, щеше да е достатъчно нацистката политическа власт да следва зададената посока и съставената още преди 25-30 години (по онова време) от Никола Тесла доктрина за човешко развитие, озаглавена "Проблемът с увеличаването на човешката енергия" и публикувана в списание "Век" през 1900г. (а цялата статия на Тесла на английски можете да прочетете -> ТУК)

Но иконите на нацизма не правят нищо подобно, те всъщност се интересуват именно от противопоказните за човешкото развитие и оцеляване сили, както са описани от Никола Тесла, и при това вдъхновено се стремят в подхранването на противните на човечеството сили с нацистка съзидателна изобретателност.

Именно по този начин нацизмът създаде модерните богове на Робството и именно така той създаде иконите на робовладелчеството. Там, където примитивните диви африканци и древните елини не успяха, нацистите пожънаха върховен успех. Там, където самият Сатана се провали, нацизмът възтържествува - Робството на ден днешен за първи път е завършена религия, никога не е било толкова силно, всемогъщо и непосилно за изкореняване от нашата планета.

Не само боговете, но и Дяволът се страхува от възможностите на човешката природа и нацистите демонстрираха това не просто като оставиха следа в миналото, а като сътвориха световната история и категорично поеха юздите й от онзи момент нататък - юзди, изчезващи зад хоризонта на бъдещето.

Как е възможно това, че нацизма пожъна толкова масово, еуфорично и религиозно почитане от многомилионни маси последователи, при положение, че Третият Райх беше невъзможен без робския труд на стотици хиляди роби-смъртници? Как така нацизмът се превърна в национална религия на много милиони, при положение, че беше невъзможно арийската раса да се издигне над всички народи, без останалите раси да бъдат редуцирани до човешки земекопачки, човешки роботи, човешки сечива и човешки батерии за енергия за еднократна употр*ба?
Нацистката партия - майката на пропагандата

Там където светата инквизиция жъне единствено посредственост, нацизмът отменя и видоизменя религии, завинаги. Най-добрата пропагандна машина, която човечеството и светът някога е виждал, радиото на нацистката партия създава революция в световния сатанизъм - изкуството на войната, водена с думи, овладяно от нацистите, създава разкол в църквата на Сатана. Възниква онази група сатанисти-ренегати, които за първи път в историята не почитат никой външен дявол или демон, но сами считат себе си за божества и приемат сатанизма като философия, откричайки по този начин всяка класическа, старозаветна демоническа йерархия.

Бог създава Дявола и човека, но човешкият гений, въоръжен с технологията на войната, не само отрича божественото в човека, но смущава и самия Ад. И ако човекът създава по-добрия Дявол в лицето на нацизма, може ли да се каже, че човекът е по-добър създател от Бог?Хиляда деветстотин осемдесет и четвърта

"Хиляда деветстотин осемдесет и четвърта", често публикуван и като "1984", е дистопничния роман на английския писател Джордж Оруел, публикуван през 1949г.

Романът се развива на Временна писта Първа (преди известна като Великобритания), провинция на супер-държавата Океания в един свят на постоянна война, вездесъщо държавно наблюдение и публична манипулация, диктувана от политическа система, евфемистично наречена Английски Социализъм (или Ингсоц в изобретения от правителството език, така-наречения новинароезик) под контрола на привилегирования елит на Вътрешната Партия, която наказва индивидуалността и независимото мислене е обявено за "мисловно престъпление".

Епитомът на тиранията е Големият Брат, Партийният водач, който се ползва от остър култ към личността си, но който може дори да не съществува. Партията "се стреми към власт единствено като самоцел. Тя не се интересува от доброто за другите; тя се интересува единствено от власт". Протагонистът на романа, Уинстън Смит, е член на Външната Партия, който работи за Министерството на Истината (или Министината на новинароезика), което е отговорно за пропагандата и историческия ревизионизъм. Неговата работа е да пренаписва старите вестникарски статии, така че историческите извори винаги да подкрепят партийната линия. Инструкциите, които получават работниците, наричат дейността поправяне на неправилното цитиране, а не каквото е в действителност: подправяне и фалшифициране. Голяма част от министерството се занимава с активното унищожаване на документи, които са били редактирани, но не съдържат ревизиите; по този начин не съществува доказателство, че правителството лъже. Смит е усърден и способен работник, но тайно мрази Партията и мечтае за въстание срещу Големия Брат. Оруел базира героинята на романа, Джулия, на втората си жена - Соня Оруел.

Като литературна политическа фантастика и дистопична научна фантастика, "1984" е класически роман в съдържанието, сюжета и стила си. Много от термините и концепциите му, като например Големия Брат, двойномислие, мисловно престъпление, новинароезик, Стая 101, теле-екран, 2 + 2 = 5 и дупка в паметта, са влезли в обществена употр*ба откакто е публикуван през 1949г. "Хиляда деветстотин осемдесет и четвърта" популяризира прилагателното Оруелов, което описва официална измама, тайно наблюдение, и манипулация на записаната история от тоталитарна или авторитарна държава. През 2005г романът беше избран от списание "Таймс" като един от 100-те най-добри английски романи между 1923 и 2005г. Беше включен и в двата списъка на 100те най-добри романа на Модерната библиотека, стигайки до 13-то място в списъка на редактора и на 6-то място в списъка на читателите. През 2003г романът беше класиран на 8-мо място в изследването на BBC "The Big Reads".
Емблемата на Партията във филмовата адаптация на книгата. Споменават се и Партийни знамена, но така и не са описани в оригиналния роман.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 13:00 »

http://liberalslikechrist.org/+Artwork/Military_liberalism/Goering-quote.jpg
Какво ни възхищава и какво презираме в нацизма - "1984" на Джордж Оруел


Естествено, обикновените хора не искат война, но в крайна сметка водачите на държавата определят политиката и винаги е проста работа да повлечеш хората, независимо дали е демокрация, фашистка диктатура или парламент, или комунистическа диктатура. С глас или без глас, народа винаги може да бъде подчинен на волята на водачите. Това е лесно. Всичко което трябва да направите, е да им кажете, че са атакувани, да обвините пацифистите в липса на патриотизъм и да ги осъдите за това, че излагат държавата на риск. Това сработва еднакво във всяка държава.

Райхсмаршал Херман Гьоринг

http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-the-more-we-do-to-you-the-less-you-seem-to-believe-we-are-doing-it-josef-mengele-72-27-87.jpg
Какво ни възхищава и какво презираме в нацизма - "1984" на Джордж Оруел


Колкото повече неща ви причиняваме, сякаш толкова по-малко вярвате, че го правим.

Йосиф Менгеле


http://pbs.twimg.com/media/BRlXGwuCEAApZ-p.jpg
Какво ни възхищава и какво презираме в нацизма - "1984" на Джордж Оруел


Пропагандата работи най-добре, когато онези, които са манипулирани, са уверени, че действат заради собствената си свободна воля...

По време на война, новините трябва да се излъчват като инструкции, вместо като информация.

Вярата мести планини, но единствено знанието ги мести в правилната посока...

Нямаше смисъл да се опитваме да спечелим интелектуалците. Защото интелектуалците никога нямаше да бъдат спечелени и винаги щяха да са на страната на по-силния, а това винаги ще е "човекът на улицата". Аргументите следователно трябва да са груби, ясни и силови, и да се харесват на емоциите и на инстинктите, а не на интелекта. Истината не беше важна и беше напълно подчинена на тактиката и психологията.

Изградихме Райха чрез пропаганда.Министърът на пропагандата в Третия Райх, Йосиф Гьобелс
Топ 20 на двойнозначните термини, за които да се ослушваме в модерната пропаганда


Двойнозначието е език, който е жив и много използван днес. Двойнозначието може да се отнася до термини, които са авфемизми (меки изрази, направени да прикриват по-строгите или по-директните изрази) , преднамерено противоречиви (изрази, измислени за скриване на истината) или действителни инверсии/обръщания (чисти лъжи, които твърдят обратното на истината). Въпреки че тай самият никога не е използвал термина "двойнозначие" в книгата си "1984", много хора асоциират двойнозначието с Джордж Оруел. В края на краищата, именно Оруел написа известните думи, че мотото на тоталитарната управляваща партия през 1984г е "Войната е Мир, Свободата е Робство, Невежеството е Сила" - пример за инверсия. Оруел все пак наистина използва термина новинароезик, за да обозначи нов вид език, който драстично свива набора от налични думи и термини, така че индиректно да свие обхвата на евентуалното свободомислие сред управляваното население.

Много двойнозначни термини в следващия списък са оксиморони, тоест самият термин е противоречив. Много крият истината, защото е твърде сурова, неподлежаща на моделиране, неудобна или направо ужасяваща. Жизненоважно е да внимаваме в говора си, защото той играе огромна роля в това как оформяме света си и в това как създаваме действителността си. По много начини, чрез несъзнателната употр*ба на тези термини вместо по-точните или по-истинните, ние тихо залъгваме себе си, или като минимум ставаме съучастници в събственото ни лъгане и програмиране. Политическата коректност е чудесен пример за това как контролът върху езика, контролът върху мислите и двойнозначието могат да се използват срещу цял народ, без той да осъзнава, че е мамен и манипулиран.

Следва списъкът с топ 20 на модерните Оруелови двойнозначни термина, като първата половина се състои от военни и геополитически термини.

Оруелов двойнозначен термин #1:

Войната срещу тероризма, Тероризъм, Терорист, Вражески боец


Войната срещу тероризма е абсолютно фалшива и изфабрикувана конструкция. Основната функция на изобретяването и прокламирането й е да бъде извинение на манипулаторите от НСР (Новия Световен Ред) да погазват неща като човешките права, естествения закон и конституцията в собствената страна, както и да нападат, да инфилтрират и да извършват преврати срещу други нации в чужбина. САЩ полагат усилия да дефинират термина "терор" още откакто обявиха война на терора. Смешното е, че САЩ дори не могат да постигнат консенсус върху това какво точно е тероризъм; така че си имаме още една война срещу мъглива концепция, която на всеки му се струва различна. Ето сърцевината на дефиницията на ФБР за тероризъм, дали домашен или интернационален:

Включва действия, опасни за човешкия живот, които нарушават щатския федерален закон; имат вид на преднамерени с цел (i) да сплашват или да принуждават цивилното население; (ii) да влияят върху политиката на правителството чрез сплашване или принуда; или (iii) да влияят на поведението на правителството чрез масови разрушения, убийства или отвличане.


Според собствената си дефиниция, САЩ са най-големите терористи в света, тъй като те често действат застрашително за човешкия живот (бомби, ракети, дрони, войни), убиват цивилни, влияят на чуждите правителства (когато направо не им организират преврати - Ирак, Либия, Украйна) и извършват покушения над чуждестранни официални правителствени лица поне от 1953г насам чрез ЦРУ.

Политиците използват термина терорист или вражески боец на практика за да опишат член на чуждестранна милиция или войник, който е бил посочен за враг, и който те искат да унищожат или убият. Ислямският тероризъм е просто последната вкусова разновидност, въпреки че по-добър термин може да бъде Ционо-Ислямски тероризъм, тъй като ционистки Израел стои зад създаването, финансирането и оперирането на радикалния ислям (или както аз го наричам радикалния цио-ислям) както и на множество фалшиви така-наречени "ислямски" атаки като 9/11 и Париж.
Оруелов двойнозначен термин #2:

Екстремизъм, Екстремист


Аспирантите за световни управници са отишли една крачка по-далеч от тероризма, като са създали термина екстремизъм.Екстремизмът е новият тероризъм, защото е по-широк и може да се използва за маргинализирането или за криминализирането на дисиденти. В крайна сметка, ВСЕКИ може да бъде обвинен в екстремност по един или друг начин, нали? Кой по-точно е по средата на спектрума по всеки един възможен въпрос?

Както изрично пише в наръчника на DHS (Департамента по Домашна Сигурност, бел.прев), екстремистът може да бъде патриот, ветеран, журналист от алтернативна медия, застъпник за граничния контрол, застъпник за правата на животните, застъпник за контрола над личното оръжие и куп други хора - тъкмо всеки, който поставя под въпрос "официалната" версия за действителността. Вие екстремисти ли сте?
Оруелов двойнозначен термин #3:

Борец за свобода, Умерен въстанник


От другата страна на монетата, разбира се, са онези бойци, войници, военни хора и други наемници, които са посочени за наши "съюзници" и не за наши врагове. Тоест, някой на когото плащаме да ни свърши мръсната работа. Тези не са терористи; те са борци за свобода или умерени въстанници! Както каза Джордж Карлин (George Carlin):

"Израелските терористи са наречени командоси; Арабсските командоси са наречени терористи. Контра-убийците са наречени борци за свобода; ако борците на престъпността се борят с престъпността, и ако огнеборците се борят с огъня, с какво се борят свободоборците? (игра на думи в английския, бел.прев)"
Оруелов двойнозначен термин #4:

Етническо Прочистване


Етническото проч„истване е друг ужасяващ пример за двойнозначие. Думата геноцид е твърде директна и конфронтираща, така че контролиращите са почувствали нуждата да я смегчат с ужасния избор на думата "прочистване". Откога масовото убийство има каквото и да е общо с чистенето или прочистването? Това е тотално обръщане на действителността.
Оруелов двойнозначен термин #5:

Подсилен/засилен Разпит


Подсилен разпит е нагизден начин да се каже нещо много по-брутално и искрено: мъчение. това е друга лъжа. В нормалния английски език, да разпитваш означава да питаш, а не да натикваш нечие лице под вода с намерението да го изплашиш почти до смърт, и не да си забиеш ботуша в ректума на някой. И все пак на нас ни е известно от някои документи на правителството на САЩ, че водната дъска, ректалното хранене и купчина други зверства всъщност са били практикувани на места като базата в Гуатанамо.


http://www.sppage.com/wp-content/uploads/2016/03/wtr.png
Какво ни възхищава и какво презираме в нацизма - "1984" на Джордж Оруел


Водна дъска
Оруелов двойнозначен термин #6:

Извънсъдебно Убийство


Точно както горните два термина, извънсъдебното убийство е друг опит да се добавят повече думи и срички към даден термин с надеждата да се прикрие суровата, брутална истина зад него. Всички знаем, че означава покушение. Това е друг измамен евфемизъм за скриване и принизяване на истината. В един свободен, честен и отворен свят, никой не би имал правото да отнеме чужд живот, още по-малко извън някакъв вид съдебен процес.
Оруелов двойнозначен термин #7:

Хуманитарна Намеса, Отговорност за Отбрана


На създаденото от Рокфелер ООН му е отредена ролята на превозното средство, което да докара Единното Световно Правителство на НСР. Не е изненада, тогава, че ще подхранват употр*бата на двойнозначните термини и политики, като например хуманитарна намеса (крещящ оксиморон) и отговорността за отбрана. ИНтервенцията е инвазия или предварителна фаза на атака, и очевидно е нелегална и несправедлива - точка. Няма нищо хуманитарно в това военни да нахлуят в друга суверенна страна. САЩ, Великобритания и други сили им минава номера са този вид масови убийства, като контролират повествованието чрез масовите медии и прокламирането на предтексти, като например фалшивата история за оръжията за масово унищожение и фалшивата история за спасяването на народа на една държава от предполагаемо опасния й водач. Последния номер изглежда работи всеки път.
Оруелов двойнозначен термин #8:

Косвени Щети, Безполезни Хрантутници


Отличителна черта на този вид милитаристични двойнозначни термини е дехуманизацията - да превръщаш другите хора и другите животи в нещо под-човешко или не-човешко. Колко често сме чували, че хората, убити по време на метеж, бунт, нашествие, инвазия или битка са просто косвени щети? Звучи като финансова принадлежност или някаква нисша вещ. Може би единственият начин, по който  закоравелите военнослужещи с умъртвена съвест и способност да чувстват емпатия или каквото и да е могат да функционират, е като си представят, че жертвите им са някакви вещи. Военният престъпник и вътрешен човек от редиците на НСР Хенси Кисинджър е чуг да казва, че африканците са "безполезни хрантутници", в което има смисъл, като се вземе предвид факта, че той е автора на Меморандум за Научното Изследване за Националната сигурност номер 200 (NSSM 200) докато беше в администрацията на Никсън - официалната политика на САЩ за депопулация на страните от Третия свят.
Оруелов двойнозначен термин #9:

Елиминиране, Неутрализиране, Депопулация


Говорейки за депопулация, има много евфемични и двойнозначни термини за понятията убиване и убийство. Както депопулацията, чуваме и да елиминирам, да неутрализирам и  да премахна. Още повече дехуманизация и нови опити да се поръси със захар убиването и да се направи убийството по-меко и лесно за моделиране.
Оруелов двойнозначен термин #10:

Министерство на Отбраната, Министерство на Домашната Сигурност, Разузнаване


Правителството е седалището на контрола, така че естествено можем да очакваме самото му име да представлява двойнозначна заблуда. Забавно е как нации като САЩ и Великобритания (и други) имат някаква версия на Министерство на отбраната, когато всъщност обикновено те са агресорите или завоевателите? Предполагам, че Министерство на нападенията не звучи достатъчно добре за PR-а им. DHS (Департамента на домашната сигурност) е майтап; то не върши нищо да подобряване на сигурността на обикновения човек, а само на единия процент от онзи 1% на контролиращите, на които служи. Разузнаване означава информация относно потенциален враг, събрана чреж шпионаж, но дали е наистина умно или мъдро да се разхождаш наоколо, правейки врагове, първо в собствения си ум и след това в света? Военното разузнаване е друг оксиморон. Шпионажът истинска интелигентност ли е? Ами емоционалната интелигентност? Сърцето е по-голямо и по-мощно от мозъка...

Бел.прев: На английски думата за разузнаване и интелигентност е една и съща - intelligence.
Оруелов двойнозначен термин #11:

ОМП (Оръжия за Масово Унищожение/Поразяване)


Защо да говорим за ОМП (Оръжия за масово поразяване) вместо просто да кажем, по по-директен начин, химически оръжия или ядрени оръжия? САЩ разполагат с повече оръжия за масово поразяване от който и да е. Великобритания също има много, а пък Израел седи върху купчина от 300-400 от необявен арсенал от ядрени глави, както смятат някои в летливия Близък Изток. Защо хората не говорят за оръжията за масово унищожение, които тези нации държат и или използват като заплахи или реално ги използват за постигане на империалистичните си терористични цели?
Оруелов двойнозначен термин #12:

Анти-Семитизъм


Рано или късно, всеки изследовател, разкриващ световната конспирация, трябва да се изправи срещу факта, че Израел е престъпна нация (собственост на клана Ротшилд), която упражнява прекалено и непропорционално влияние върху света, докато извършва всекидневен геноцид (извинявайте, "етническо прочистване") върху палестинците. Трябва да се издигнем над стигмата на анти-семитизма, който очевидно е термин, подхвърлян наоколо за да отвлича вниманието и да разсейва критиките към Израел. Това е подъл трик, в опит да се постави знак за равенство между наречения с този термин и нетолерантността и да се изфабрукива на съответния човек фалшив расистки образ. Ето какво казва по въпроса едно официално израелско лице (бившия министър Шуламит Алони):

Ами трик е. Винаги го използваме. Когато някой от Европа критикува Израел, тогава изваждаме Холокоста. Когато в тази държава (САЩ) хората критикуват Израел, те са анти-семити... много е лесно да се обвиняват хората, които критикуват определени действия на израелското правителство... това оправдава всичко, което правим на палестинците.

Оруелов двойнозначен термин #13:

Теоретик на Конспирацията


Както обясних в статията "7 огромни недоразумения, които повечето хора никога не поставят под въпрос", повечето хора не са наясно с факта, че терминът теоретик на конспирацията произлиза от ЦРУ, които се опитваха да покрият истинското разследване на убийството на Кенеди. Както писах в статията:

[Теория на конспирацията и теоретик на конспирацията] са милитаризирани термини, които представляват хитър метод за дискредитиране на търсачите на истината, на онези които говорят истината и на разследващите изследователи. Тази диверсионна схема сработва добре - хората често изключват вниманието си, след като чуят тази фраза и спират да мислят критично. В поп-културата тези термини са започнали лъжовно да се асоциират с лудост, побърканост и замъглено мислене. Разбира се, естественото последствие от идеята за така-наречените мъгляви теории на конспирацията е, че нещата просто се случват по случайност. така, онези които иронизират конспиративните теории, често с недостатъчно или направо без никакво разследване, могат да бъдат наречени теоретици на случайността. Те се придържат към теорията на случайността, която сляпо вярва, че не съществува сценарий за Нов Световен Ред; събитията просто се случват на безразборен принцип.

Жигосването на търсачите на истината и на онези, които говорят истината, с определението теоретици на конспирацията, за сега е чудесен начин да се скрие истината, но полезността на този трик се изчерпва.
Оруелов двойнозначен термин #14:

Количествени Улеснения


Бен Бернанк (Ben Bernanke), бивш председател на притежавания от илюминати Федерален Резерв, си заслужи прозвището Бен Хеликоптера, след като предложи правителството да хвърля хартиена валута от хеликоптер на тълпите хора отдолу. Количествените улеснения са друг интелектуален и заблудителен двойнозначен термин за прикриване на обезценяването и инфлацията. Основните закони на икономиката диктуват, че масовото печатане на хартиени пари (без реално покачване на стойността, което да ги подкрепи) неизбежно ще доведе до инфлация и обезценяване на съществуващите в обръщение пари.
Оруелов двойнозначен термин #15:

Събиране на Едро


Помните ли, когато Обама и правителството на САЩ се опитаха да охладят разгорелия си скандал с видео-шпионирането от NSA (Националната Агенция по Сигурността)? Те преднамерено подмениха широко използвания термин масово наблюдение и го нарекоха събиране на данни на едро. Това беше по-прикрит двойнозначен PR, но онези, които следят правителството отблизо, знаят, че това беше нов опит за объркване и отричане на вина.
Оруелов двойнозначен термин #16:

Отрицателен паричен приток, Грижа за пациента с негативен резултат


Тези два двойнозначни термина идват от Джордж Карлин. Отново, трябва да се запитаме, защо толкова се страхуваме да сме честни и прями? Защо не можем да наречем мотиката мотика? Защо трябва да обръщаме всичко във военно-икономически термини? Даваме ли си сметка, че обществото ни е милитаризирало, военизирало и комерсиализирало абсолютно всяко едно нещо?
Оруелов двойнозначен термин #17:

Разумно Подозрение


Помните ли, когато тогавашния шеф на NSA (Националната Агенция по Сигурността) Майкъл Хайден се опита да убеди репортерите и света, че имало нов репер в д*бата по интимността и наблюдението? Вече не ставаше дума за вероятна причина, както е записано в 4-тото Изменение на конституцията. Вече ставаше дума за разумно подозрение. това се нарича "да си измисляш импровизациите в крачка" и е ясен знак, че предишните опорни точки, права и ограничения на централизираната власт (за която нашите прадеди толкова се бориха) са подложени на ерозия.
Оруелов двойнозначен термин #18:

Отричащ Климатичната Промяна


Сътвореното от хората глобално затопляне или AGW (Антропогенично Глобално Затопляне) е друга гигантска измама, измислена с цел да се въведе световна въглеродна такса, световна валута и световно правителство. Ако не подкрепяте програмата, ще бъдете нарочени за отричащ климатичната промяна. Думата "отричащ" носи вродени отрицателни подзначения, поради което е била избрана като опит неверниците да се приберат обратно в кошарата. За нещастие на НСР манипулаторите, има много учени, които отхвърлят Антропогеничното Глобално Затопляне и има много, които са провидяли през пропагандата и са осъзнали, че природозащитните движения са били превзети на абордаж и отвлечени.
Оруелов двойнозначен термин #19:

Устойчиво Развитие


Има толкова много примери за двойнозначие в инфилтрираните пирродозащитни организации, че би било работа на пълен работен ден да ги опишем всичките. Само че всичките могат да бъдат обобщени с опасно измамния термин устойчиво развитие, стръв на ООН и контролираното от ICLEI (Интернационален Комитет за Локални Природозащитни Инициативи) Зелено движение, което отправя обещания към света и прикрива сценария си под зелен фурнир. За повече по този въпрос, вижте Сценарий 21 и току що обновения му братовчед, Сценарий 2030.
Оруелов двойнозначен термин #20:

Глобализъм


Най-накрая, терминът глобализъм от само себе си е друг термин-чадър на модерното двойнозначие. Със сигурност можем да кажем, че глобализмът се е превърнал в прикритие за глобалната централизация на властта в усилието за постигане на Световното Правителство на НСР. За НСР манипулаторите, техният двойнозначен PR термин глобализъм означава свободни търговски споразумения като TTP, неограничен достъп до страните от Третия свят с цел експлоатиране на нови пазари без никакви протекции, и единна световна армия, валута и правителство под техния контрол.
Заключение: Внимавайте за двойнозначието

Живеем в свят на двойнозначие и двойноговорене. Както Джордж Карлин ни обръща внимание по време на изявите си, Пентагонът наистина е измервал радиацията в "слънчево-светлинни единици"! Важно е да бъдем съзнателни за модерното двойноговорене, и в повечето случаи, съзнателно да използваме алтернативни термини и фрази, така че да избегнем продължаването на употр*бата на тези лъжепрокарващи изрази. По много начини ние създаваме собствения си свят чрез езика. Нека също помним мъдрите думи на Джордж Оруел:

Политическият език е конструиран да придава истинно звучене на лъжите и да придава уважителност на убийството, и да придава твърд вид на чистия вятър.

Скъпа, време е за още една доза от "ИСТИНАТА".
Говори д-р Гьобелс! (български субтитри)

Една медийна система иска фиктивно разнообразие, за да прикрие действителната униформеност.

Мислете за пресата като за един голям клавир, върху който свири правителството.

Дайте ми да контролирам медиите, и аз ще превърна всяка нация в стадо прасета.

Абсолютно право на правителството е да надзирава оформянето на общественото мнение.

Ако имаме власт, никога няма да я изпуснем отново, освен ако не ни изнесат от кабинетите ни като трупове.


Ако някога дойде такъв ден, в който ще трябва да си вървим, ако някой ден бъдем задължени да напуснем сцената на историята, ще треснем вратата толкова силно след себе си, че вселената ще се разклати и човечещството ще притихне в ступор.

Йосиф Гьобелс, министър на пропагандата в Третия Райх
Единствената религия, която уважавам, е исляма. Единственият пророк, на когото се възхищавам, е пророкът Мохамед.

Ние не толерираме никой в нашите редици, който атакува идеите на християнството. Нашето движение е християнско. - 27 октомври 1928г

Всяка една пропаганда трябва да бъде популярна и трябва да се нагажда спрямо разбирането на най-неинтелигентните от онези, до които иска да достигне.

Адолф Хитлер

http://www.dystopic.co.uk/wp-content/uploads/2015/11/george-orwell.jpg
Какво ни възхищава и какво презираме в нацизма - "1984" на Джордж Оруел

Във времена на всемирна измама, да говориш истината се превръща в революционно дело.

Да видиш какво има пред носа ти, изисква постоянно усилие.

Ако свободата означава нещо въобще, тя означава правото, да кажеш на хората онова, което не искат да чуят.

Като цяло, човешките същества искат да бъдат добри, но не твърде добри, и не през цялото време.

Има нещо нередно с режим, който изисква пирамида от трупове на всеки няколко години.

Който контролира миналото, контролира бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото.

На ден днешен сме потънали на такава дълбочина, на която преповтарянето на очевидното е първата грижа на интелигентните хора.

Ако искате да видите картината на бъдещето, представете си ботуш, стъпил върху човешко лице - завинаги.

Джордж Оруел

Невежеството е сила * Войната е мир * Свободата е робство

Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #2 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 13:09 »


6 юли, 2014

Борис Петков, frognews.bg


http://luboslovie.bg/wp-content/uploads/2014/02/giobels.jpg
Какво ни възхищава и какво презираме в нацизма - "1984" на Джордж Оруел

Българите все се питаме: Как стана така, че се поддадохме толкова лесно на лъжи и манипулации? И все не смеем да си отговорим. Кое мотивира хиляди възрастни хора, че и някои млади, да се катерят по чукарите до Бузлуджа, за да скандират лозунги от времената на ТКЗС и национализацията и да плачат за социализма. Не са само к*бапчетата и носталгията по бригадирските нощи. Нещо друго има. Кое кара хората в Сърница да скандират френетично името на Делян Пеевски и да го наричат свой благодетел?

Само платените от него куверти на абитуриентите? Тези горди хора и сами можеха да сторят това за децата си. Дадените кеш пари за джамията или мюсюлманското училище? Защо все още хиляди гледат в очите националистите, въпреки всичките им непоследователности, роенета, фалш и арогантност? Какво съзряха в Бареков тези, които гласуваха за него? Откровеност, загриженост, честност, скромност, смелост, интелигентност? Айде, бе! Само покосените от енцефалит могат да бъдат заблудени и то за известно време от неговата риторика. Ето някои възможни отговори. Въздействие на масите Хитлер е признат за най-големия демагог в човешката история. В книгата си „Моята борба“ той казва: По време на масови събирания мисленето е изключено.

Аз използвам точно това състояние; то осигурава на речите ми невероятно въздействие, затова организирам събирания и митинги, където хората се превръщат в маса, без значение дали го съзнават или не, дали го искат или не. Интелектуалците и заможните са също толкова послушни, колкото и работниците. Аз смесвам народа. Аз говоря с него като с маса“. Хитлер продължава своята изповед: Масовите събирания са необходими, за да може обиковеният човек да си помисли, че е „член и боец от всесилна корпорация“. На такива масови мероприятия човек е „обхванат от мощни импулси и въодушевлението на още 3-4 хиляди души“… Индивидът попада под някакво окултно влияние, което аз наричам „самовнушение“… Който доскоро се е съмнявал и е бил недоверчив, щом се окаже част от тълпата – става член на това ново съобщество“.

Идеологът на фашизма не се е притеснявал да признава тези свои разбирания открито. Защото е вярвал с силата на пропагандата. Преди него обаче и вождът на Октомврийската революция – Владимир Илич Ленин, е изповядвал подобна философия. В интервюто си пред италианския журналист Джовани Папини той заявява: „Как по друг начин могат да се управляват милиони прости хора – без бой, без шпиони, без тайна полиция, терор, затвори и бесилки? Ние сменихме само класата – базата на нашата власт. Старият режим се държеше на 60 000 помешчици и около 40 000 чиновници – общо около 100 000, докато сега са близо 2 000 000 пролетарии и комунисти. Хората са страхливи животни, които се нуждаят от управлението на силни господари без скрупули. Всичко друго е празни приказки, литература, философия. И след като повечето са престъпници, държавата лесно може да се превърне в затвор, каторга“. Без съмнение нашите политици са добри ученици на Ленин и Хитлер.

Пак в „Моята борба“ бащата на нацизма пише: „Масата много трудно разсъждава и възприема. Имайки предвид това, всяка ефективна пропаганда трябва да сведе до минимум речниковия обем, да борави с няколко понятия, които да запълват стереотипните формулировки. Кажи им, че ще ги направиш щастливи и те ще последват навсякъде…“. Хитлер дори доразвива Николо Макиавели: „Колкото по-многобройна е тълпата, към която се обръщаш, толкова по-лесно тя ще въприеме твоята елементарна реч“. И продължава: Колкото по-скромна е откъм интелигентност твоята реч (пропагандна), толкова по-възторжено тя се възприема.

Играй си с чувствата на масите и успехът ти ще е пълен“. Оттук и изискванията към нацистката порпаганда: прости думи и мисли, елементарно говорене и „площадна добродетелност“. Хитлер давал на децата шоколадчета и ги милвал по главиците. На бащите и майките обещавал работа. Как е тук? На Бузлуджа на сиромасите пенсионери им обещават добавки от 5 лв, малко дърва и спомени. В циганските гета се обещават социални помощи, неплащане на ток, неплащане на данъци, права и неработещо правосъдие за извършените престъпления. На площада в Сърница Пеевски раздава куверти за абитуриентски бал.

От АТАКА вдигат мизата със заплати от 1000 лв и пенсии по 500 лв. И шараните лапат кукичката, на която няма дори червей… Министърът на пропагандата и информацията в нацистка Германия Паул Йозеф Гьобелс пише в своя дневник: „3 януари 1940 г. Фриче (ръководител на германското национално радио) и до днес не разбира ролята на повторението в пропагандата. Трябва непрекъснато да се повтаря едно и също, в променящи се форми. Народът по същество е много консервативен. Той просто трябва да бъде пропит от нашия мироглед чрез постоянни повторения“. Фриче може да е възприемал трудно, но не и някои български политици и медии. Като едни истински гьобелсови последователи те повтарят ли повтарят лъжите и нападките срещу едни и хвалбите за други. А когато интересът се промени, променят се и местата на героите, а патетиката и водопадът от помия се пренасочват. Гьобелс нарича това „създаване образ на врага“ и „който не е с нас – е против нас“.

Тук е известно като „целесъобразност“. Не търсете разликите – няма такива. Пихологически фактори на внушението Хитлер призовавал: Трябва да се учим дори от враждебната католическа църква как да привлечем хората. Да изучаваме влиянието на обстановката и ритуала. Дори по кое време на деня да говорим има значение. За предпочитане е вечер, защото сутрин човек е бодър, енергичен и по-лесно окрива заблудите. Вечер „волята му отстлабва, намалява съпротивлението“. Затова и предизборните митинги в по-голямата си част се провеждат в късния следобед или вечер. Тогава хората са уморени, разсеяни.

Точно в тези часове се печелят най-лесно чувствата и се огъва волята. „Ето ви безплатни куверти за бал“, казва Той. „Много сме трогнати, ще се отблагодарим“, – отвръщат Те. Чаткате ли, колко е лесно и ефективно? Или: „Българите искат нов възродителн процес, защото мразят турците“, – звучи загриженият глас на Проповедника-Политик. „Ай, ай, ай…“ – отвръща заблудената тълпа.

Лъжата е минала и този път. Хората се страхуват по принцип и ако човъркаш с нажежен ръжен в техните чуства, сърца и мозъци нищо чудно да постигнеш пълно подчинение в съчетание с омраза. Едно от най-циничните хитлерови прозрения е: Публиката винаги склонна да приеме на едно 90% недоказано твърдение, отколкото на 100% обосновано опровержение. Това е и мотото на пропагандата, която ни залива днес. Използва се следният психологически феномен: статусът на обвиняващия се възприема като по-висок от този на обвинявания. На битово ниво това излежда така: „Щом се оправдава, значи е виновен“.

Нека омаскарим опонента, пък той ако е луд – да си търси правата в правораздавателната система. От умрял писмо… Лъжата и слуховете Гьобелс обичал да казва: „Колкото по-нагла и абсурдна е една лъжа, толкова по-бързо се разпространява“. Той провеждал експерименти с измислени слухове, използвайки медиите и полицията. Тайни агенти пък докладвали за реакциите на хората. Учени обясняват този феномен с това, че човек не остава равнодушен към голямата лъжа, представена като сензация.

Чувствата му са провокирани и той изпитва естествена нужда да сподели с някого чутото. Често „новината“ се предава с доза съмнение, но постепенно се свиква с нея и накрая на веригата вече се забравя, че всъщност става дума за чиста измама. Сработва и ефектът на конформизма: Щом всички говорят, значи може да е вярно. Процесът е разделен на три етапа: 1. Това не може да бъде, защото не се е случвало никога! (отричане) 2. А може пък да има нещо… (съмнение) 3. Не си ли чул – вече всички знаят?! (потвърждение) „Делян Пеевски е боклук!“, скандираха хиляди, когато бе избран за шеф на ДАНС. За тях това бе абсурд. В един момент обаче бе лансирано съмнението: „Този човек все пак има качества, но е сатанизиран…“. (Медиаторите от ДПС и БСП заговориха дори за преживян от него катарцис.). „Пеевски е властелинът, който клати държавата!“ – е третият етап. В него отчетливо се вижда, че че МВР, про*уратура и други институции са инструменти в ръцете му за водене на война с опоненти и банки, но дори споменаването на това крие опасности.

За лъжата Ето няколко опорни точки на Гьобелс: – За да повярват в лъжата, тя трябва да е чудовищна. (Няколко души са арестувани в тайна акция и обвинени в организиране на убийството на Делян Пеевски. На следващия ден е атакувана банка, претърсват се офиси, а служители са подложени на разпити и заплахи. След седмица е атакувана втора банка. Говори се дори за „черен списък“, който, слава богу, не бе задействан.)

Трябва да лъжеш, когато си сигурен, че няма да те хваат или, че ще те хванат но много по-късно. (У нас това е възможно, ако имаш контрол и влияние върху институции като про*уратура, МВР, следствие и съд.) – Единственият критерий, дали пропагандата трябва да се базира на истината или лъжата, е правдоподобното звучене. – Измислиците са безценни, когато няма кой да ги опровергае. Гьобелс пръв въвежда в съвременната пропаганда принципа: „Който говори пръв – винаги е прав“. Хората, когато чуят или прочетат дадена информация, остават под нейното впечатление, дори да е нагла лъжа. Нарича се „принцип за задоволяване на любопитството“.

Още едно признато постижение на Гьобелсовото учение е: Доказвай своята теза с факти, които не могат да бъдат проверени. От ДПС твърдят, че Пеевски е успял млад човек – образован и богат. Обществото обаче няма доказателства как тоно е постигнато това. Той живее в лукс, охраняват го частни гардове, управлява фирми, които не са негови, защото така повелява законът, но това е скрито от хорските очи. Лидерът на ББЦ Бареков на свой ред твърди, че сам си е платил предизборната кампания, струваща милиони.

Малцина му вярват, но може и да не са прави. Защото няма как да узнаем истината. Той заявява, че е спечелил парите си със собствения си труд и ги е вложил в различни банки, но и този факт е непроверим, тъй като няма прозрачност на контрола в съответните институции. Затова Бареков и Пеевски биха могли да са добър пример за младите, ако имаше доказателства за мащабите на законния им бизнес. Засега обаче съмненията в обратната посока са по-силни. И логични.

Методът на провокацията Тя позволява да се насочат събитията от сценария в нужната посока, като при това отговорността за последствията да се прехвърли на чужд гръб. Класически пример в това отношение е нападението от преоблечени като полски войници германци на немския радиоцентър в Глейвице. Обвинявайки Полша за атаката, германската армия нахлува на нейна територия с цялата си мощ. След няколко седмици западната част на Полша е окупирана от Вермахта, а източната – от Червената армия на Сталин. Послучай „победата“ в Брест се провежда съвместен парад на немските и съветските войски.

Годината е 1939-а. През юли 2014-а въоръжени охранители нахлуват в една телевизия, заплашват с ножове и пищови служителите и искат да я превземат на абордаж. Щеше да е забавно, ако ги предвождаше Джони Деп в ролята на капитан Джак Спароу, а сценарият бе на Уолт Дисни. Но не е. Замесен е нов политик, който, както някога в Глейвице, иска да прехвърли вината на друг, а после да организира съвместен парад със своя аркадаш на площада на обществената наивност. И ако про*уратурата и този път си затвори очите за вандалщината, нищо чудно да станем свидетели на директно излъчване на този смръдлив парад…

Манифестации шествия Както учи Гьобелс, масовките имат една единствена цел: да предизвикат въодушевление у участниците и те да се почувстват част от един силен строй или управление. Арсеналът е познат: парадни униформи, речи, байраци и маршове. Справка – церемонията по отбелязване 135-годишнината на МВР в събота, 5 юли. На помпозното мероприятие вицепремиерът и министър на МВР Цветлин Йовчев рече пред присъстващите: „С гордост можем да кажем, че Министерството на вътрешните работи е основен фактор на стабилността в България и гарант за сигурността на българските граждани.

Независимо от политическата конюнктура, полицаите, граничарите, пожарникарите и спасителите служат на народа“. Преди няколко десетилетия райхсфюрерът от СС и вътрешен министър на нацистка Германия Хенрих Химлер споделя пред своя масажист Феликс Керстен: „Вие дори не можете да си представите, колко съм щастлив. Фюрерът не само ме изслуша, но и одобри всичко, което му докладвах. Възприе идеята ми вътрешното министерство да се превърне в спасител на нацията и държавата чрез ред и справедливост.

Днес е най-щастливият ден в моя живот“. В житейската действителност щастливите дни на министрите нерядко са дни на нещастие за обикновените хора. Няма съвпадане на чувствата между управляващи и управлявани там, където властват лъжата, наглостта, бруталността и лицемерието, облечени в демократични дрешки. Оръжието срещу тази простащина си остава едно и също – демокрация.
Активен

Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 14:14 »

Форуме , много интерсна гледна точка.

Единствената ми забележка по повод на тази публикация е , малко да вложим мисъл в представянето , щото все пак не живеем в Астрала , а в грешния триизмерен Свят , и то в тази му част , наречена България.

Ако Админа не изтрие цялата тази тема в рамките на 24 ч. , то го поставяш в много интересна ХИПОТЕТИЧНА ситуация , влизаща в обсега на действие на чл.108 от НК , като как в електронната платформа , на която той е АДМИН се допуска и популяризират (независимо в положително , или отрицателно качество) известни образи и цитати от ЗАБРАНЕНА по българските и европейски Закони идеология.

А именно да дава обяснения и да тълкува какво си искал да кажеш пред СЕМ и пред някои други държавни органи , които изобщо нямат чувство за хумор (да не говорим , че изобщо и не оценяват духовните ценности).

Основание за тази забележка ми дава тълкувателното Решение на ВАС , по повод на чл.108 от НК , а именно:

Чл. 108. Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология , или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

=============
Субект на това престъпление може да е всяко наказателноотговорно лице.
Изпълнителното деяние на престъплението по чл.108, ал.1 НК е в две форми:
-        Проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология; и
-        Проповядване на насилствено изменение на установения с българската конституция обществен и държавен строй.

Всяко проповядване предполага довеждане на определени положителни оценки до знанието на други лица, които са неограничен брой. То може да се осъществява както открито (публично) – пред много събрали се хора, така и прикрито („от ухо на ухо”) – пред отделни лица.
а) Проповядването на антидемократична идеология означава разпространяване на нейните възгледи за устройството и дейността на държавата и обществото. При това не е нужно да се предписва изрично възприемането й – достатъчно е нейното хвалене. За антидемократична може да се смята онази идеология, която е отречена безусловно и напълно в Европа, като не просто чужда, а като враждебна на европейските ценности.
=============

С позицията си в частта "Какво ни възхищава" поста ти идеално се вписва в хипотезите на чл.108 от НК ........ със снимките и излаганите възгледи на персонажите също между другото.

Иначе е интересно де
 Cool

Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #4 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 14:22 »

Нямам капка уважение към кухия авторитет на коя да е държавна институция, Dorssay, и нищо подобно не ме впечатлява. Ако това искаш да ме попиташ.П.П.
А това, което си цитирал от наказателния кодекс, звучи АБСУРДНО, и на драго сърце бих извадил идиотщината на яве в специално посветена на наказателния кодекс тема, ако имах време за това.
Активен

Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 14:40 »

За теб е ясно
 Cool
Имах предвид хипотетична ситуация за Админа.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 14:45 »

Смятай какъв форум за конспирации ще е това, ако админа започне да трие темите за конспирации, които засягат съществото на конспиративната завръзка. Не виждам логика.
Активен

Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #7 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 14:49 »

Не збе Форум.

Не за конспирациите.
Просто самото представяне на трибуна на тази идеология и тълкуването , че няма нужда да се препоръчва приемането и а е достатъчно само да се намира в нея "положителен" аспект (което ти правиш в половината от поста си) е достатъчно човек да има съвсем земни неприятности.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #8 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 15:13 »

И би трябвало човек да посрещне тези неприятности, след като някой има нещо против здравия му разум, защото всичко написано в тази тема са исторически факти.
Активен

Неактивен big mama
Full Member
***
Публикации: 220

« Отговор #9 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 19:06 »

Дорсей, хубав правен анализ си направил, но.... май си преписвал по Наказателно право. Ако още си пазиш пищовите, вземи да си препрочетеш от общата част: "Вина. Форми на вината." А от специалната част: "Същност на изпълнителното деяние на престъпленията по глава първа от НК".
Виж там, потърси що е туй Dolus directus, а ако се затрудняваш - ще помагам на драго сърце !
Въпреки, че не е в темата "Политическа партия ГЕРБ", не смяташ ли, че настоящата ситуация носи фашизоидните признаци ?! Контролът върху медии, обществени средства, съдебна система, признак на какво е ? Въпросът е по-скоро риторичен.
Не се заяждам с теб, още по-малко пък адвокатсвам на Форум (неговите крайни позиции са ноторен факт), но според теб, едва ли не трябва да затворят сайта Афера.бг, а Веселина Томова да бъде линчувана.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #10 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 19:51 »

Да, нека да направим анализ на тая идиотска работа, защото твърденията на някакъв си форумен участник се опитват да всяват едва ли не вид "сплашване", дори и да е твърде силна дума, с някакви много криворазбрани законови текстове.Основание за тази забележка ми дава тълкувателното Решение на ВАС , по повод на чл.108 от НК , а именно:

Чл. 108. Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология , или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

Хайде да премахнем излишните думи. Тогава горното звучи така:

Когато някой проповядва... антидемократична идеология... или насилствено изменяне на установената Конституция... се наказва.

Тук има три ключови думи:

...проповядва... ...идеология... ...насилствено...


Така че Дорсай се притеснява от факта дали аз, с горните си публикации, проповядвам идеология насилствено. Това би обрисувало манталитета на Дорсай като доста параноичен и ОПРЕДЕЛЕНО такова обвинение не може да издържи в който и да е съд, на база писмените ми изказвания по-горе.

Абсурдно е.Всяко проповядване предполага довеждане на определени положителни оценки до знанието на други лица, които са неограничен брой. То може да се осъществява както открито (публично) – пред много събрали се хора, така и прикрито („от ухо на ухо”) – пред отделни лица.


Нека отново премахнем излишните думи:

Всяко проповядване предполага довеждане до положителни оценки...


Нека да дисектираме по-подробно смисъла на тези уклончиви изрази:

Всяко проповядване предполага... - Единствено, но недостатъчно условие за определянето на нещо като проповядване е...

...довеждане до положителни оценки... - удобрение.

Всяко проповядване предполага довеждане до положителни оценки... = Удобрението е единствено, но недостатъчно условие дадено поведение да се счита за проповядване...Това означава, че без удобрение, не може да се каже, че е налице проповядване.

Но наличието на удобрение не е достатъчно условие да се определи нещо като проповед.
Което само идва да покаже, че ако Дорсай е толкова обезпокоен от наказателния кодекс на "ребуплика България" (защото нашата държавност в момента не заслужава главни букви), то той би постъпил умно, ако се научи по-добре да тълкува въпросните текстове от наказателния кодекс.

а) Проповядването на антидемократична идеология означава разпространяване на нейните възгледи за устройството и дейността на държавата и обществото. При това не е нужно да се предписва изрично възприемането й – достатъчно е нейното хвалене. За антидемократична може да се смята онази идеология, която е отречена безусловно и напълно в Европа, като не просто чужда, а като враждебна на европейските ценности.


Ако този текст не се тълкува ИЗРИЧНО ПРИ УСТАНОВЕНОТО НАЛИЧИЕ НА ПРОПОВЕДНИЧЕСТВО, това би означавало, че всеки учител по история, университетски преподавател, археолог, философ, анализатор, репортер или журналист, или човек от друго поприще, което се занимава с изследването на чуждоземни култури, политически системи, философии, И ИСТОРИЯ, извършва, на практика, наказуемо престъпление.

Което е очевиден абсурд.

Именно поради това въпросният текст от наказателния кодекс е ПОДТОЧКА - подточка а) на ал.1 - защото въпросният текст е ДОПЪЛНИТЕЛНО ИЗРЕЧЕНИЕ към контекста на ВЕЧЕ УСТАНОВЕНОТО НАЛИЧИЕ НА ПРОПОВЕДНИЧЕСТВО.Следователно това изказване на Дорсай:

С позицията си в частта "Какво ни възхищава" поста ти идеално се вписва в хипотезите на чл.108 от НК...

може да развълнува нищите душици на наплашените, неосведомени и неосъзнати граждани, но по никой начин не би успяло да развълнува кое да е наказателно лице или правов наблюдател на нашия форум.

Не за друго, а защото длъжностните лица много добре осъзнават къде има почва и къде няма почва някой да влага законови *ъзонапъвания за преследване на нечия отговорност.


« Последна редакция: (Неделя) 25 Декември 2016, 19:56 от форум » Активен

Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #11 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 21:15 »

Предполагам сте прави всички които анализирахте моя пост.

Аз не съм юрист и на знам какво се учи по НК , но съм се сблъсквал с Правосъдната Система откъм банката на обвиняемите. И уверявам ви , какво смяташ че е правилно изобщо не влияе на отсрещната страна хи хи хи хи

Единствено казах в поста си , че публикацията на Форум може да навреди на платформата на форума , защото неговия пост може да се тълкува под хипотезата на чл.108 от НК.

Това може да стане , а може и да не стане ... дори по-вероятно е да не стане. Но ако стане , не аз съм човека пред който трябва да се доказва какво е искал да каже автора.

Не можах да разбера какво отношение има Веселина Томова с възхваляването на фашизма като идеология  и молбата ми е за повече обяснение по това твърдение ?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #12 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 22:07 »

Дорсай, доколкото си спомням, ти и миналия път като участваше за последно пак почна да навираш на хората тъпия наказателен кодекс, когато АРРИ и Гласа на истината се псуваха.

Не го приемай твърде лично, но май това, че веднъж някой си някога ти бил потърсил отговорност по нета, ти е създало някакъв комплекс за тия неща.
Активен

Неактивен big mama
Full Member
***
Публикации: 220

« Отговор #13 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 22:13 »

Дорсей, мисля, че се правиш изкуствено наивен.
Никой не ти възхвалява фашизма, както и каквато и да било човеконенавистна идеология - политическа, икономическа, религиозна. В поста се коментира способността да се манипулира тълпата чрез познаване на психологията. И какво, трябва да се отрече очевиден факт (че са познавали психологията на тълпата) само защото това познание е прилагано на практика от нацистите?  Тогава какво правим с големите инженерни "открития" на американците, англичаните и руснаците след войната. Вернер фон Браун не е китаец, нали? Напротив, отявлен нацист !  Има също така много медицински открития, ползвани и до днес, направени по време на войната, защото човешкият живот не е струвал нищо. Експериментирали са, точно по тази причина. За д-р Менгеле знаем, но какво е ставало в руските лагери, няма информация. Сега не става ли същото с органите за трансплантация? На реципиента дали му пука, че "резервните части" са осигурени от ИДИЛ? Ми не му пука, иска да живее. Така, че коментара ти  е манипулативен. Никой не възхвалява фашизма, още по-малко да го пропагандира.
А за Веселина Томова имам предвид, че е най-отявления критик на фашзоидната хунта Боко, Цвък, Кой, ти си го избра и сивите кардинали, стоящи зад тях.
Активен
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 22:20 »

ММмм ..ако опита и практиката наричаш "комплекс" ..нека е така.

С мен се случи и не виждам никаква причина , че някой друг е застрахован да изяде хурките.

Поста ми беше просто като информация, а кой какво ще прави си е негова работа. Много хора пишат глупости и се псуват и се заяждат като си мислят , че са недосегаеми ...


ААаааааааа !!! Какъв късмет !!!! Сега като отвори дума ....
Току що гледах едно видео точно във връзка с подобни отношения на псуване в интернет. Но тук нещата са малко дебели  Cool. За тези които не знаят руски ще преведа ситуацията:

Някакъв украински интернет трол се заканва анонимно на донбаски журналист , който по стечение на обстоятелствата е и командир на военна част на сепаратистите.
Псува го , нарича го *едерас и т.н. , заплашва и семейството му без да предполага , че е попаднал на "човек".

Така или иначе трола е издирен , торба на главата и отведен на събеседване очи в очи с човека който е псувал и заплашвал.

На резултата от събеседването можем да станем свидетели:

 www.youtube.com/watch?v=zoL8Jgqs6BM


Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални