Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: АЗ НЕ ПРАЗНУВАМ  (Прочетена 1563 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #45 -: (Понеделник) 26 Декември 2016, 12:05 »

      Много  ми  хареса  начина  на  изразяване  на  Дорсей,  ще  се  опитам  да  го  копирам. 
       Много  уважаема  госпожо,  Вие  сте  напълно  права  като  казвате,  че  благодарността  идва  от  сърцето,  но  тогава  възниква  въпроса  -  Когато  не  можем  да  бъдем  благодарни,  то  имаме  ли сърце?  И  още  -  Бих  желал  да  ви  обърна  внимание  на  следният  факт,  че  не  може  да  има   такива  роботи,  все  още  не  е  създаден  изкуствен  интелект  и  също  така  не  може  да  има  ограничени  хора.   За  илюстрация  ще  цитирам  Сай  Баба  и  библията:
        1/   Не  гледай  отвисоко  на  клошаря,  той  е  същия  като  теб,  в  двама  ви  има  еднаква  Божя  частица,  само,  че  двамата  усвоявате  различни  уроци.
        2/   Не  се  знае  кой  е  по  близо  да  Бога  владиката  или  просека.   
           

         Обърнете  внимание  госпожо    уча  се  и  на  преклонна  възраст,  съжалявам  само  че  са  малко  хората  в  форума  от  които  мога  да  науча  нещо.   Оказа   се,  че  хората  които  знаят  и  които  искат  да  се  учат  не  им  се  разправя  с ........../епитет/  и  бягат  от  отношението  към  тях.   Така,  че,  Госпожо  може  за  ваша  гордост  да  преброите  колко  съфорумци  сте  прокудили,  това  ще  поласкае  егото  ви.     
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #46 -: (Понеделник) 26 Декември 2016, 12:36 »

Като ги броя отново, определено ми го ласкае.
Активен

Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #47 -: (Понеделник) 26 Декември 2016, 17:27 »

Годината си отива, аз също.
От всички вас научих по нещо.

   Благодаря Ви!
Активен
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #48 -: (Понеделник) 26 Декември 2016, 20:50 »

Успех, Боби.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #49 -: (Сряда) 24 Май 2017, 07:29 »

"Днес е денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. На този ден в България се отбелязва националния празник на просветата, културата и създаването на глаголицата от Кирил и Методий..."


Така пише по новинарските сайтове. Вече започнаха да ме заливат с пожелания и честитене на празници... затова на всички, които тепърва си мислят да ми честитят празници, ще кажа следното:


ДА ГО ДУХАТ!!!


Още ПРЕДИ поредния днескашен ден да се превърне в празник, превеждам книги на български. И още от снощи за една вечер съм превел на български повече съдържание, отколкото същите тези честитковци ще изговорят за целия ден днес! И продължавам, защото сън не ме лови - на първо място защото трябва да го направя и на второ място защото искам да го направя!

На онези, които рисуват стихотворения по калканите на блокове за днескашния празник казвам - да ви падне тоя блок на главите дано!

На онези, които рисуват кирилица по пешеходни пътеки казвам - а дано се изпотрепете на тия пътеки!

Напразни усилия! Безпътни посоки! Мимолетни, предрешени, лицемерни вълнения! - Това е то вашите празници!АЗ НЕ ПРАЗНУВАМ !!!
Активен

Неактивен Ribata28
Sr. Member
****
Публикации: 395

« Отговор #50 -: (Сряда) 24 Май 2017, 08:14 »

Да не говорим,че двамата хич не са измислили нищо.
Онова което са направили е преработка и синтез ба графичните символи,нищо повече..
Не са,и няма как да са,автори на нещо което е сътворено изначално, още при сътворението на света..
Буквите (не всички,но основните) са просто една карта,чертеж на пътя /траектория на реките от енергия..Изписването на всяка буква е именно това..рисуването на пътя на съотвената енергия,произнасянето на звука е като демо версия на звука на конкретната енергия..

Така,че да ги наричаме "създатели" на каквото и да било,е нелепо.
Все едно да наричаме Айнщайн "създател" на атома (примерно казано)..Едно е да откриеш значението на дадено нещо и да впрегнеш ресурса му за употр*ба,а съвсем друго е да създадеш нещо ново..
Активен
Неактивен Bobi
Hero Member
*****
Публикации: 666

« Отговор #51 -: (Сряда) 24 Май 2017, 16:46 »

Има хора, които твърдят, че помнят някои свои прераждания и наред с това са горди със славната българска история. Карала съм такива хора да ми опишат миналите си животи и те, всичките до един, говорят със същата гордост за миналите си пребивавания по всевъзможни краища на света.

  Не е ли извода, че гордостта от национална и религиозна принадлежност е също толкова преходна и мимолетна колкото един човешки живот, верен? Тази гордост не идва от душата, а се възпитава или насажда от обкръжението в този конкретен живот. И е винаги повод за конфликт, а във фанатичния и вариант-повод за война.
 
  Или си измислят...
Активен
Неактивен Робинзон
Full Member
***
Публикации: 138
Мисля, следователно...мисля!

« Отговор #52 -: (Неделя) 04 Юни 2017, 13:51 »


Онова което са направили е преработка и синтез ба графичните символи,нищо повече..
Не са,и няма как да са,автори на нещо което е сътворено изначално, още при сътворението на света..
Буквите (не всички,но основните) са просто една карта,чертеж на пътя /траектория на реките от енергия..Изписването на всяка буква е именно това..рисуването на пътя на съотвената енергия,произнасянето на звука е като демо версия на звука на конкретната енергия...

Ако се абстрахираме от това дали братята са създали нещо или не (което е по-скоро предмет на "научна политика" и няма голямо значение във фактологичен аспект), абсолютно съм съгласен с цитираното изказване!
С тази отметка, че звукът не винаги е "коректна версия" на символа, понеже има изкривяване (и чак "израждане") от различните езикови транскрипции.

По нашите земи са открити символи (върху каменни носители по тракийски светилища и други места), които са идентични поне с 30% от буквите на оригиналната, "прясно създадена" някога кирилица. Датират ги на хиляди години.
Следва логичния извод, че кирилицата не е заимствана от гръцката азбука, а двете имат еднакви корени. Това, че много от тях са ПРЕНЕСЕНИ в кирилицата чрез гръцката, не отменя факта, че са съществували много преди да се заговори за каквато и да е писменост (в съвременното тълкуване на термина), което е доста странно!

Активен
Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални