Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да се научим на ОИТ и на ОС  (Прочетена 1705 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Понеделник) 19 Декември 2016, 11:52 »

Робинзоне.
Цитат
 Когато някой се научи да сънува осъзнато (не планово, а само осъзнавайки), тогава може да се каже, че е хакнал системата!
  
Това със осъзнатият сън отдавна ме "човърка".
По принцип подобни практики опасни ли са, и ако не, как да се научим да  го правим?
Някакви съвети, книжки и прочее? (имам некви книжки, но колко са "безопасни" не знам). Undecided
Нямам предвид насилственото излизане/ОИТ/медитация от тялото, а изпробван и безопасен метод.

п.п. Относно розенкройцерството, разпространявано от Щайнер, Дънов, а напоследък и от Д. Мангуров, ще споделя какво ме накара да спра да ги чета.
Трябвало да се откажа от АЗ-а си, и да приема Христовият такъв в мен. Undecided
Добре де, а моя си Аз какво да го правя?
На бунището ли?
Не! Тая няма да я бъде!
Точка. Не съм съгласен!
Дорчето да си кряка(патешката), щом си ще. Галка и тя.
Патки!


Ами... нещата с всичко сънуващо и ОИТ-ващо стоят по следния начин. Ще говоря за себе си, paci1, а ти се сещай за себе си и се опитвай да съпоставяш това, което ти обяснявам за себе си, спрямо своя си случай, за да ти се изяснят някои положения.На мен ми е ясно какво трябва да стане и как трябва да стане, чисто интелектуално. Прочел съм доста, на английски има достатъчно книжки по въпроса и англоезичния свят е достатъчно голяма публика, с достатъчно на брой лаици, професионалисти и ентусиасти, за да се стигне до едно по-добро отсяване и изкристализиране на "най-добрите" наръчници.

Те за момента са три. И в трите се казва едно и също и се обяснява едно и също, и даже не се преразказва с твърде различни думи - и в трите "най-добри" наръчника се ползват почти едни и същи думи и почти едни и същи метафори и се подхожда по много еднакъв начин към описването на нещата.

Няма да говоря за това сега. Книжките са там, всеки сам е грамотен да чете, тук имаме и практикуващи, така че няма какво да кажа.

Но едно нещо е нужно, за да можеш да направиш тези неща - Осъзнато сънуване и Опитност Извън Тялото - и това е ЖЕЛАНИЕТО НА АЗА + ЛИЧНАТА РЕЛИГИЯ.ЖЕЛАНИЕТО НА АЗА - Това е истинско желание. Не става дума за онези неща, които сме свикнали масово да наричаме "желания", това не са "повърхностни желания". Това са истинските, тоест подлежащите психологически желания. Повърхностните желания са свързани с външния свят. Подлежащите, истински психологически желания са свързани винаги със себе си.

Примери:

Искам да ям нещо сладко. - Всъщност искам да споделя щастието си с някого.
Изпитвам глад.                   - Всъщност изпитвам самота.


Искам да реализирам професионална кариера. - Всъщност искам да бъда по-значим.
Изпитвам амбиция.                                               - Всъщност изпитвам незначителност.


Искам духовно развитие.      - Всъщост искам по-задълбочен живот.
Изпитвам духовен стремеж. - Всъщност изпитвам отегчение.Отляво са желанията и чувствата, които са решения. Азът сам си ги поражда, защото чрез тях той разрешава проблем. Истинските желания на Аза изискват задължителен отговор. Когато истинските желания не могат да бъдат удовлетворени, невъзможно е по принцип, или пък е невъзможно да бъдат удовлетворени в достатъчно адекватен срок, тогава Азът си измисля нови желания, вместо отговор. Като да отговаряш с въпрос на въпроса - на желанията си Азът отговаря с други желания. Бутафорни желания, които никога не могат да бъдат удовлетворени докрай, но чието удовлетворяване може да започне веднага.
Да се замислим върху това - Какво би искал един човек, един Аз, от ОИТ?

Човек, преди да е имал ОИТ, не знае какво да очаква. Той не знае какво може да се случи, ОИТ е неизвестното и непознатото. Възможно ли е човек да иска нещо, което не познава? - Не, не е възможно човек да иска нещо, което не познава.

Следователно нещо друго подтиква човек да мисли за ОИТ. Самото ОИТ не привлича човека, вместо това нещо ТЛАСКА човека към ОИТ, нещо го бута отзад - нещо, което човека познава.

Азът вижда някакво решение в лицето на ОИТ. Но какво решение може да вижда в това, след като е неизвестно и непознато за него? Следователно - Нещо кара Аза да търси непознатото и неизвестното като форма на решение на някакъв проблем.

ИЛИ... в днешно време за това се говори много и хората могат да четат различни разкази и интерпретации за ОИТ, така че си съставят свое мнение, своя представа. Съставят си ПРЕДВАРИТЕЛНИ ОЧАКВАНИЯ.

И тук е проблема.
Само на някои хора им се получава, нали така. Причината е, че се получава на всички хора, които имат оригинална подбуда. Защото те са БУТАНИ, или ПОД-БУДЕНИ, тоест ТИКАНИ в тази посока.

На много малък процент от останалите им се получава, защото те не са подбудени натам - те просто искат да се сдобият с онова, което имат като предварителна представа и очакване.
А това, както е ясно, не е истинско психологическо желание на Аза. Азът в действителност желае нещо друго, а желанието за ОИТ е заради това, че човека е развил някаква предварителна представа и за него това е като сладка пастичка, или като желана кариера, или го разбира като духовно развитие. Тоест тази група хора ГИ ВЛЕЧЕ натам, те се опитват да се доберат до там. Обратното на подбудата.

В действителност, тази група хора НЕ ИСКАТ наистина ОИТ, това е фалшиво желание. Получава се само на редки единици от тях, при които има щастливо съвпадение на нещата - имат вторично, фалшиво желание, но по случайност са избрали да развият влечение към ОИТ, което пак по случайност е решението на истинското психологическо желание на Аза, което така и не стига до осъзнаване.Другият момент е, че самите хора, които имат ОИТ, не познават себе си. Те не са гении, не са експерти в каквото и да е, нито са психолози, нито са философи, а обикновени хора. И те самите не познават вътрешната си механика, точно като всички останали хора.  Някои от тях твърдят, че нещо знаят за света, или пък за себе си, заради това че виждат или проумяват някои неща в ОИТ преживяването... но поради факта, че природата на ОИТ е дълбоко психологическа, много рядко тези най-обикновени хора успяват да доведат изключително субективизираното изживяване на ОИТ до обективен извод и обективно заключение.

Така че като цяло можем само да гадаем кой е онзи вътрешен подтик, който безусловно освобождава съзнанието от тялото. Забележи, че не говоря за това като за борба - тялото не е затвор, нито стая за мъчения, нито Матрицата е затвор - става дума единствено за това какво желае Аза и какво е опознал, за да знае какво да пожелае. Всеки, който използва тази динамика за затвор, борави с една илюзия - илюзията да манипулираш кой какво знае и кой какво познава, и така да предопределяш и желанията му - а не с истински затвор.И това е в основата на нещата.

Аз например НЕ ИСКАМ да имам ОИТ, нито пък ОС. И затова нямам. А не защото "не мога" да имам или нещо ми "пречи" да имам (това са твърдения на езика на надменността на някои съфорумци, които познаваш).

Аз съм толкова съзнателен в ежедневието си, че почти ме боли. Гледам хората, и разбирам мисли, които не искам да разбирам, разбирам емоции, които не искам да разбирам, ставам свидетел на постоянен поток от неща, които не искам да виждам и които ми се иска никога да не бях виждал. Ненавиждам постоянния гигантски дебит от дребни детайли, мигновеното им разобличаване и осмисляне, не понасям натоварването от това.
Не понасям тежестта, с която ме натиска междуредието на всяка новина, всяка реклама, всяка реч. Мразя да виждам всичко, мразя да не мога да избирам какво да виждам и какво да не виждам. Това ми отнема красотата от света, отнема ми надеждата за света, отнема ми вярата в човека, отнема ми спокойствието... и ми отнема любовта към хората, живота и света.

Да гледаш и с двете си очи, означава, да изпитваш единствено ПРЕЗРЕНИЕ. Да виждаш всичко, означава, да презираш всичко. Защото ако очите виждат всичко за дадено нещо, сърцето не е способно на друго, освен да презира.

Мисля, че Бог не обича. Бог презира. Презира всичко... всичко това.Сънят е единственото място, на което мога да се спася. Аз НЕ ИСКАМ повече от същото. Когато си лягам да спя, аз искам мрак, искам тишина и пустота. Всяка вечер си лягам така, сякаш умирам - за мен съня е смърт и ИСКАМ да бъде смърт. Искам ПОКОЙ от всичко онова, което съм видял в ежедневието си, искам ПОКОЙ от цялото презрение, в което се е къпало сърцето ми цял ден.

Така че аз умирам всяка вечер и съм мъртъв чак до сутринта. Върша ли разни неща, докато си мисля, че съм мъртъв? Разбира се. Само че аз НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ, защото в края на деня аз искам да СПРА ДА ЗНАМ.
Сънувам ли? - Да, всеки път, всеки ден, цветно, звуково и всякак си. Защото аз си искам илюзиите, искам си отвличането от реалността, искам си сънищата, които да ме разсеят от истинското.

Но не съм готов да направя компромис с личната си религия.


ЛИЧНАТА РЕЛИГИЯ - Това е системата от лични вярвания и убеждения, ценностната система. Това е система от обстоятелства, които един Аз смята и намира за ценни.

Като цяло Азът не позволява ценностната му система да бъде нарушавана. Когато човек е в дълбока хипноза, той напълно се подчинява на командите, които не противоречат на ценностната му система. Но ако хипнотизаторът даде нареждане за действие, което остро противоречи на ценностната система на хипнотизирания, той веднага излиза от хипнозата, без значение колко е дълбока.
Затова при програмирането на роби, по системата Монарх или по друга система, се разчита на фрагментирането - загубата на връзка между секторите, установяването на "вътрешно-политически" граници вътре в човека, защото тогава Азът губи представа кое поведение е законно и кое поведение е незаконно спрямо ценностната му система - поведението в един сектор може да е законно, а да е незаконно в друг сектор, който в момента обаче не е активен. Точно като при различните държави. В противен случай не би било възможно да се запази контрола върху един Аз, ако този аз се разгневи, или стане недоволен.

Гневът и недоволството на Аза са неприкосновени като личната му воля. Когато един Аз се разгневи, той възвръща контрола над себе си (който доброволно е отдал в по-предишен момент). Гневът фокусира и събира човека в себе си, възвръща всички отдадени и раздадени части от волята.


И така... аз желая да бъда забавляван само със сънища, с които съм съгласен.

Ако започна да сънувам нещо, с което не съм съгласен... отхвърлям съня, но оставам заспал. И тогава, понеже Азът не може да изчезне, се Осъзнавам в Съня си, и продължавам нататък по този начин.

Но в сюжета трябва да се случи нещо, против което имам силно противопоставяне. Например, в моята ценностна система вменяването на вина ме нервира много бързо. Тъй като обръщам постоянно и съзнателно внимание на справедливостта в ежедневието си и по цял ден полагам усилия да обмислям подобни въпроси и казуси, когато насън сънувам някакъв сюжет, в който аз влизам в позицията на виновен, веднага започвам да мисля така, както мисля в будно състояние. Анализирам вината, която би трябвало да нося, виждам че е измислена, и обикновено заради това замисляне и анализиране бързо откривам, че това е недействителност, тоест, че сънувам, и вече с това знание, всеки следващ миг започва да се води и създава от вече пробуденото ми съзнание, пребиваващо в заспало тяло.

ОС, които съм имал до сега, не са кой знае колко на брой, но всички са се получили заради конфликт на вина. Всеки един ОС ми се е получил, когато нещо е очаквало от мен да приема вината си, в отговор на което Азът ми осъзнава пълния си контрол над заспалото състояние.

Контрол, от който се е надявал да се отърве!


Така че не опира до можене или до знаене, това са... субективни, лични мнения на практикуващите тук в нашия форум, това е най-доброто обяснение, което те самите могат да дадат на нещата, но не съвпада с истината.Става дума за това какво искаш наистина.

Аз например не искам да избягам от света. Просто не съм такъв човек. Някои хора, които имат ОИТ и ОС искат да избягат от нещо. Други хора, като мен например, имат ОС когато се засегне чувството им на справедливост, и затова си възвръщат контрола. Има много причини за ОИТ и ОС, не са едни и същи. Въпросът е Азът да го ИСКА наистина, а не това да е просто задоволяване на бутафорно желание, от онези вторичните.


Аз например не желая да бягам от нищо. Азът ми иска просто да умира по-често, искам по-чести почивки от действителността... но искам да се справя с нея и имам самочувствието, че ще се справя с нея. Така че не искам ОИТ и други светове и прочие. Просто съм такъв по характер, че се справям с каквито инструменти имам, не искам други, и вярвам, че ще се справя с каквото имам.
Някои описват хора като мен като хора, които печелят война с пръчка. Други описват хора като мен като хора, които ще ядат от чинията независимо колко далече им я сложиш...

Но въпросът е, че за мен загубата на съзнателност е нещо търсено, защото имам нужда от почивки от ежедневието, ЗА ДА мога да го победя.

Други хора обаче не желаят да побеждават ежедневието. Те желаят да избягат, и го правят в съня си - те отиват на други места. По-точно ОСЪЗНАВАТ го... защото всички го правим, но хора като мен НЕ ИСКАТ да бъдат съзнателни в съня си, защото будуването им идва в повече.


Не казвам, че хората, които имат ОИТ, искат да избягат... Просто давам пример с обратното на себе си. Подбудите са много и разнообразни.

Но когато човек реши, че иска да се научи, той трябва да се самоанализира, и да установи - ПОДБУДЕН ЛИ Е към това, ИСТИНСКО ЖЕЛАНИЕ ли е... или е от другата страна на Дао - едно от десетте хиляди вторични неща, които са само отражения и илюзии.

Оттам насетне Азът знае как се прави.
« Последна редакция: (Понеделник) 19 Декември 2016, 12:10 от форум » Активен

Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #1 -: (Понеделник) 19 Декември 2016, 17:29 »

Баси ...

Толкова много думи за да се обясни нещо , което никога не си изпитвал (ако съм разбрал правилно , че не си изпитвал ИТО, а ако греша - ИЗВИНЯВАЙ)?

Преди време един така ми обясняваше , какво изпитва парашутиста като скача с парашут ... аз имам 4 скока и обяснението му напълно съвпадаше с това което бях усетил. Оказа се , че никога не е скачал .....
 Cool
Активен
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Понеделник) 19 Декември 2016, 20:57 »

До Паци1

........"По принцип подобни практики опасни ли са, и ако не, как да се научим да  го правим?"....

Не са опасни. Поне не и пряко.
Въпреки , че с ОС нямам практика ,  а само с ИТО и авторегресиите.

Ако търсиш литература , мога да ти препоръчам като начало Монро и Радуга. Ако Съзнанието ти е готово , то ще се получи в рамките на около седмица-две (говоря за астралната проекция) като в началото ще бъде неосъзната и няма да зависи от теб. След това е вече въпрос на практика.
Тук мога да добавя , че лично при мен не сработиха нито един от методите на Монро и Радуга , а става по мой си начин хе хе хе ....
По въпроса за практиката , ще се съглася с колегата Форум , че е необходимо само да го поискаш. Той Форум развива това на 3 страници текст , но става дума единствено да имаш НАМЕРЕНИЕ за да се получи.

Авторегресията е малко по-специфична тема (въпреки , че при мен се получава по-лесно от ИТО) и няма да я коментирам , защото е шок и Страх с това което се сблъскваш. А това може да се определи вече като опасност ... но не във физически план , а в психически и преди това трябва да имаш малко опит ако го правиш сам , а ако някой друг те въвежда в хипно-регресия , то той трябва да знае и как да те изведе "безопасно" от нея.

Относно тези практики също имам и наблюдението , че повечето адепти (над 90%) след известно време сами спират да ги правят като казват , че това е задънен път за развитие. т.е. те вече могат да попадат в изменено състояние на Съзнанието по други начини и всеки да се занимава със собствените си интереси и без да прибягват до въпросните практики. Много е досадно и много от тях "запецват" на еротичната съставляваща при ИТО Smiley става нещо като наркотик ... абе с две думи спират. Има някои които се специализират да изследват в детайли и да действат чрез сферата на ИТО и ОС , но поне аз още не познавам лично такива.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Понеделник) 19 Декември 2016, 21:43 »

А трябва да се развие на много повече страници, защото е важно.

Този, който има оригинален стимул, той "усеща къде го сърби" и инстинктивно знае какво да направи, за да се измъкне, изхлузи, отърве, отърси навън... или кой както го нарича. Щом вземеш решението да последваш съзнателно вътрешния си подтик, интуитивно ти идва как. И това не става изведнъж, защото подсъзнателният подтик тлее известно време, и известно време човек се чуди какво му се иска, но не знае. И през това време той обмисля разни неща от живота, без да знае защо точно, оставя мисълта си да се рее, и докато вземе решението да последва подтика си, той вече има някакво вътрешно познание за принципа на нещата, има някаква невербална представа какво му се иска да се случи.

Така че, щом е налице въпроса "Как", вербално зададен, това със сигурност означава, че е налице човек със съмнителни желания и съмнителна мотивация. И той трябва да изясни това положение за себе си, за да е ясно напразни ли ще са усилията му, или има смисъл да се опитва. Може пък да е един от онези редки хора, които по случайност са попаднали точно на обекта на търсенията си по неинтуивен път.

Изтегляли са ме навън. Хора, които смятаха, че съм "готов", и се чудеха защо още не се занимавам с ОИТ.

Когато момичето ме изтегли навън, както се бяхме разбрали предварително в будния свят, тя очакваше някой. Нещо като среща, някаква сексуална среща с някакъв трети човек, който не познавах. Целта им беше да имат някакво удоволствие заедно, както се случва там. Тя го чакаше да дойде отначало, и той дойде, след това ме извика и се опита да ме дърпа да се запозная с него. Аз обаче бях зает да се гледам в едно огледало. Виждах се точно така, както изглеждам, разглеждах си тялото (от кръста нагоре), бях гол, разглеждах си окосмяването по тялото и лицето и отначало не й обръщах внимание. Тя стана по-настоятелна, и тогава й казах, че искам да се махне, защото сега нямам време за това и не мога да им обърна внимание, бях зает. Тя много се разочарова и почти се огорчи от това, но в сърцето ми имаше само студ по техен адрес, цялото ми внимание беше заето от собствения ми образ в огледалото.Така че може да се случи и по този начин. Но когато човек НЕ ИСКА, не може току-така да бъде изкаран и да пребивава в този друг свят против волята си. После обсъждахме това, вече в будния свят. Беше ми интересна темата тогава, но в крайна сметка времето също доказа, че интересът ми бе просто средство за постигане на цел - той беше вторичен интерес, задоволяваше нещо друго, което ме вълнува, а не беше оригинален подтик.
Активен

Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #4 -: (Понеделник) 19 Декември 2016, 22:57 »

Dorssay/ ти пък от къде изпълзя/. ИТО какво е това животно  Shocked

 Паци, нали знаеш защо на вълка е дебел врата, виж я тази книга/ за ос е супер/,

https://www.helikon.bg/books/268/-%D0%9F%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B0.-%D0%98%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_192671.html

Повиши осъзнатостта си в настоящия момент на мах / тествай действителността винаги когато се сетиш/, правене с лява ръка / някои от почивните дни правиш всичко с лява ръка/,  купуваш си един шал друг ден го връзваш на очите си и тека до като  издържиш без зрение/.. може да усложниш с лява ръка и шал на очите...../ сега ще се разпишат не ги чети  Wink/, правилно дишане, музика, тв на минимум, без тежки храни. 


За директно влизане в ОС, лягаш си да спиш, затваряш си очите и следиш картините / почват да ти минават някакви пред очите, без емоции просто ги следиш, когато станат много ярки се опитваш да влезеш в картината с намерение, усещането е като, че се отделяш от себе си и плавно политаш в съня... ще ти хареса  Smiley

Най-лесно за ОИТ, заспиваш , като се събудиш веднага се опитваш да заспиш отново / естествено опитваш се да не мърдаш като се събудиш/.. ще усетиш момента около 30 секунди след като решиш да опиташ, правиш движение все едно си изваждаш рамото .. и си навън / при мен стана от втория опит/. .. най-вероятно няма да имаш сетива докато не решиш да ги използваш, задържаш се в нашия свят няколко секунди и следва движение с много висока скорост и зареждане в Астрала, може с намерение да определиш посоката  / по същия начин да пътуваш във времето, само, че там се зареждаш в някой / от съответното време/ и гледаш през очите му .. /и т.н. Бях решил да пиша по въпроса, но темата ме изпревари .... когато намеря време ще продължа.

За регресии тази е ок
https://www.book.store.bg/p105846/terapia-na-minali-zhivoti-satia-eo-than.html
Активен
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 09:46 »

Хубаво е, че темата "живна".
Форуме.
Цитат
 Така че, щом е налице въпроса "Как", вербално зададен, това със сигурност означава, че е налице човек със съмнителни желания и съмнителна мотивация. И той трябва да изясни това положение за себе си, за да е ясно напразни ли ще са усилията му, или има смисъл да се опитва. Може пък да е един от онези редки хора, които по случайност са попаднали точно на обекта на търсенията си по неинтуивен път.
  
Интересът ми към темата не свързан с онова червеното горе. По-скоро е нещо като импулс за себепознание. Или защо, кога и как.
Склонността ти да споделяш е достойна за уважение, макар и да нямаме много общи допирателни с теб по ред въпроси и теми, обсъждани в този форум. hi
Не бих спестил и благодарността ми към Меандър, Веско, и Дорси. (да не забравя и Психото, щото е дива и щастлива малко повече от мен  ). hi

п.п. Ей тук един пич обяснява интересни неща:
https://www.youtube.com/watch?v=rpGYTjYyG9E
« Последна редакция: (Вторник) 20 Декември 2016, 10:34 от paci1 » Активен
Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #6 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 14:50 »

Всичко до сега, което съм изчела относно сънищата, от разни автори из нета и изследователи за мен са абсолютни глупости.

В това число слагам и Фройд.

Да не говорим за съновниците и тълкувателите, които вместо да предпазят човека от едно такова източване на енергия и залагане на програми го подтикват умело, точно към това.

Аз сънувам от няколко години съзнателно, тоест в момента в който ми бъде изпратен сън, мога да засека обекта от който идва. Или съзнанието ми става будно и се настройва на една определена честота, между будност и сън, и тогава улавям обекта.Така веднага го прекъсвам с излъчването на съня и той се оттегля на разстояние 2-3 метра в ъгъла на стаята, разбирайки че е разкрит, като се застоява за около 2-3 минути
давайки ми възможност да го огледам с подробности, след което се изнизва през терасата или вратата.

Така че от опит мога да заявя, ТВЪРДО, че това са чужди обекти/ низши астрални същества, които чрез съня се зареждат чрез нас, а не наши мисли скрити в подсъзнанието, както твърди примерно многоуважаемия  Фройд и разни други психоанализатори на сънища.

Важното е в момента, когато сънувате да успеете да хванете обекта. И така ще прекъснете обработката му върху съзнанието си.

Сънищата са предимно прожекции на други съзнания, астрални фрагменти от починали, мафлоци .....И  могат да бъдат, изпратени, както от по висши йерархии, така и от тези които са на най-ниско ниво в Астрала.

Могат да приемат и различна форма.
В повечето случаи имат форма на сложно конструиран мрежови паяк, голям колкото длан на човек. Тези предимно са недобронамерени, просто черпят енергията ви, пускат ви лъжовни програми за починали и срещи с тях и ако не ги хванете навреме, така ще ви оплетат в мрежата си на астрален паразитизъм, че ще започнете да  халюцинирате и говорите несвързано, като наш меандер.

Другият излъчвател на сънища, който съм засичала и ми е носил достоверна информаци за разговори проведени на хиляди километри, е малко портативно квантова устройство, подобно на прожектор е, и от него имам вярна информация  потвърдена ми от хората, чийто разговор ми бе изпратен.


Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #7 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 15:38 »

Да, но това е твое мнение в крайна сметка? Можеш ли да споделиш някакви аргументи, или улики и доказателства за това, че тези същества са починали мафлоци и прочие, чиято цел е единствено вреда?Моето мнение например е, че нещата са по-сложни, и че твоята реакция е прекалено първична и ограничена.

Аз съм изложил опита си по-горе, така че нямам личен, сега говоря изцяло възоснова това, което ти сподели.
На мен, както го описваш, ми се струва, че това е среща между различни видове. Вижда ми се съвсем същото като среща между човек и един Бигфут например. Да - тези същества са дошли при теб с цел. Да - тези съзнания са различни... "психични организми", нека така да ги нарека... от твоето съзнание. Те явно са нещо друго.

Само заради това, че са нещо друго и че са потърсили контакт... само заради това ли е това едностранчиво отношение към тях?

Ти казваш че се захранват с нашата енергия, пращайки ни сънища. Това може да е така, и най-вероятно е.

Но от друга страна - аз се чувствам отпочинал след всяко спане. Никога не съм сънувал неща, от които не се чувствам отпочинал. Освен това, сънищата ми рядко ме оставят с трайни емоционални впечатления при събуждане, в 90% от сутрините се събуждам в равнозначно настроение. Но има едни 10% от случаите, в които се събуждам в прекрасно настроение! В приповдигнато настроение! Заради някакъв сън, който ме е въодушевил и ми е дал чудесно настроение за старт.

Какво да се каже в тези случаи от твоя гледна точка?Затова аз бих се изказал... възоснова на твоите показания... че най-вероятно става дума за междувидови отношения на база симбиоза.

Това е просто мое мнение. В случая сравнявам твоите показания с впечатленията си от природата - с впечатленията си от контактите между хора и животни, между различни видове животни, между симбионти, между гъби и бактерии, между човек и симбионтни гъби и бактерии и тн... лишеи, мъхове и дървета, като пример за растителните видове, и тн...Това явно са същества от друг тип, да... Те явно идват да се захранват от нас, да...

Вредят ли? Най-вероятно са вредни, да.

А какво да кажем за онези случаи, в които човек може да извлече полза от тях? НЕВЪЗМОЖНО ли е да се извлече полза от тях? Аз съм много скептичен към хората, които върло натякват, че било невъзможно да се извлече полза от кое да е нещо.


Не казвам, че не е вярно - напротив, мисля, че е точно така. Мисля, че наистина е така.

От друга страна, твърдо стоя и зад това, което аз казах - човек трябва... длъжен е... да има своя ценностна система, и да я отстоява и да я познава добре. Защото това слага рамки на нещата, това е власт. Така човек определя и създава живота си, държи юздите на развитието му спрямо собствената воля.

Да познаваш и да отстояваш ценностната си система, бих казал, че е проява на хигиена. Това е морална хигиена... психическа хигиена, един вид.

МОИТЕ астрални организми, например, които ми проектират сънища, както казваш, на база твоите показания... явно са стриктно селектирани спрямо ценностната ми система, която безкомпромисно отстоявам. Принципите ми са филтъра на това с какви астрални организми да влизам в контакт.

Та въпросът ми е... според твоята гледна точка, опит и показания... Мислиш ли, че в крайна сметка е възможно, поддържайки психическа хигиена по този начин, човек да извлича и полза от тези астрални организми (например онези 10% от мотивиращите сънища с хубав емоционален послевкус), като селектира само свои симбионти?


Аз знам, че ти си стериелистка. Всичките ти вярвания са стерилни, стерилизирани с белина и препарати. Така че предполагам какво ще ми отговориш, въобще не се надявам на обективност.Но истината е... ПОДОЗИРАМ, че истината е... че с тези организми може да се работи. Но за целта човек трябва да поддържа хигиена,  тоест много добре да се познава, за да държи нещата под контрол... Точно както едно кисело зеле трябва да се държи под контрол, щото иначе не става. И една сушеница трябва да я държиш под контрол, щото иначе не става.

И един боб да сготвиш, трябва да го държиш под контрол, щото иначе такъв боб ще видиш, че ще се чудиш боба ли е отровен или ти нещо си накриво.
Та това ми е въпроса - имаш ли улики и доказателства, че тези нисши астрални организми са паразитни вредители и НИЩО повече?

Всички бактерии са нисши организми, но малка част от тях са паразитни вредители. Всички гъбички са нисши организми, но малка част от тях са отровители и паразити. Всички червеи са нисши същества... но малка част от тях са чревни паразити.И нещо ме кара да си мисля, че ти просто преувеличаваш, заради стерилните си религиозни вярвания. Нещо ме кара да си мисля, че малка, но разпространена част от тези астрални организми са паразити.
П.П.

Знаеш ли, че в някои църкви обясняват, че профилактичното пиене на светена вода трябва да се съчетава и с кисело мляко?

Защото колоидното сребро не прощава на чревната фауна, а ако продължително време унищожаваш чревната си фауна с пресвета вода, няма да те бъде задълго. И ти трябват нисши симбионти отнякъде, за България това е киселото мляко най-добре, и киселото зеле.
« Последна редакция: (Вторник) 20 Декември 2016, 15:47 от форум » Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #8 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 15:55 »

Ето, веднага се сещам за Северно-Американските индианци.

Те имат мрежи за сънища - капани за сънища. И цялата идея на тези мрежи е, че в тях се улавят само ЛОШИТЕ сънища. А добрите преминават. Лошите след това се разтварят и изчезват с времето.

Ето ти пример за култура, която прави разлика между видовете отношения с нисши астрални организми.

И използва вид филтър - технологичен филтър - за да си осигурява пълноценен контакт с тези астрални организми.Моята теза е, че не-технологичния начин за осигуряване на пълноценни отношения с такива астрални организми, е постоянната, профилактична себеанализа и поддържането на строга ценностна система от принципи... ВМЕСТО технически филтър като капана за сънища.
Активен

Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #9 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 18:13 »

........"ИТО какво е това животно"......,

ИТО = Извън Телесен Опит.

Руска е транскрипцията , но понеже първите ми опити бяха от рускоезични източници и затова по навик използвам тази абривиетура.

Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #10 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 20:55 »

Когато момичето ме изтегли навън, както се бяхме разбрали предварително в будния свят, тя очакваше някой. Нещо като среща, някаква сексуална среща с някакъв трети човек, който не познавах. Целта им беше да имат някакво удоволствие заедно, както се случва там. Тя го чакаше да дойде отначало, и той дойде, след това ме извика и се опита да ме дърпа да се запозная с него. Аз обаче бях зает да се гледам в едно огледало. Виждах се точно така, както изглеждам, разглеждах си тялото (от кръста нагоре), бях гол, разглеждах си окосмяването по тялото и лицето и отначало не й обръщах внимание. Тя стана по-настоятелна, и тогава й казах, че искам да се махне, защото сега нямам време за това и не мога да им обърна внимание, бях зает. Тя много се разочарова и почти се огорчи от това, но в сърцето ми имаше само студ по техен адрес, цялото ми внимание беше заето от собствения ми образ в огледалото.

Форум, във връзка с това твое прежияване искам да те питам - има ли някаква преценка за правилно и грешно в подобни преживявания, или всичко е въпрос на нагласа и гледна точка?

Например като страничен читател си правя някаква аналогия с мита за Нарцис.

Нарцис (митология)

Легенда за Нарцис и езерото

В мита Нарцис се удавя в езеро и в тази връзка намесата на момичето от преживяването може да изглежда като помощ, която иска да откъсне героят от омагьосващото въздействие на образа в огледалото, но се появява чувство за студ и момичето е отхвърлено.

Например моята нагласа за влечението към "отвъдното" и сънят като форма на умиране е за нещо като предупреждение за опасност от която е нужно разграничаване. Колкото и да е уютна и безопасна майчината утроба все пак тя е дом за неродените бебета и ми изглежда, като опасност - поглъщане, разтваряне на аз-самосъзнанието, но за теб например нагласата е друга? Виждаш го като "презареждане на батериите", или нещо друго?

Също искам да те питам и за това екстремно движение - бодърствуване-спане, екстремно топло - екстремно студено, сладко - солено, импулс за съзидателност - импулс за разрушение. Къде е аза? Движи се на вълните между крайностите или може да се разграничи, така че да не позволи на движението да го увлече със себе си и да го погълне?
« Последна редакция: (Вторник) 20 Декември 2016, 21:48 от bg2 » Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #11 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 21:01 »

Всичко до сега, което съм изчела относно сънищата, от разни автори из нета и изследователи за мен са абсолютни глупости.

В това число слагам и Фройд.

Да не говорим за съновниците и тълкувателите, които вместо да предпазят човека от едно такова източване на енергия и залагане на програми го подтикват умело, точно към това.

Аз сънувам от няколко години съзнателно, тоест в момента в който ми бъде изпратен сън, мога да засека обекта от който идва. Или съзнанието ми става будно и се настройва на една определена честота, между будност и сън, и тогава улавям обекта.Така веднага го прекъсвам с излъчването на съня и той се оттегля на разстояние 2-3 метра в ъгъла на стаята, разбирайки че е разкрит, като се застоява за около 2-3 минути
давайки ми възможност да го огледам с подробности, след което се изнизва през терасата или вратата.

Така че от опит мога да заявя, ТВЪРДО, че това са чужди обекти/ низши астрални същества, които чрез съня се зареждат чрез нас, а не наши мисли скрити в подсъзнанието, както твърди примерно многоуважаемия  Фройд и разни други психоанализатори на сънища.

Важното е в момента, когато сънувате да успеете да хванете обекта. И така ще прекъснете обработката му върху съзнанието си.

Сънищата са предимно прожекции на други съзнания, астрални фрагменти от починали, мафлоци .....И  могат да бъдат, изпратени, както от по висши йерархии, така и от тези които са на най-ниско ниво в Астрала.

Могат да приемат и различна форма.
В повечето случаи имат форма на сложно конструиран мрежови паяк, голям колкото длан на човек. Тези предимно са недобронамерени, просто черпят енергията ви, пускат ви лъжовни програми за починали и срещи с тях и ако не ги хванете навреме, така ще ви оплетат в мрежата си на астрален паразитизъм, че ще започнете да  халюцинирате и говорите несвързано, като наш меандер.

Другият излъчвател на сънища, който съм засичала и ми е носил достоверна информаци за разговори проведени на хиляди километри, е малко портативно квантова устройство, подобно на прожектор е, и от него имам вярна информация  потвърдена ми от хората, чийто разговор ми бе изпратен.
В Библията също има истории за сънища. Една от най-известните е за Йосиф, който с помощта на Йехова поробва египетския народ и ги поставя под робството на фараона.

Ако нагласата ти е библейска и чакаш наготово да ти се спусне всичко "отгоре", тогава къде е твоята преценка? Имаш ли такава спрямо информацията която ти се дава?
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #12 -: (Вторник) 20 Декември 2016, 22:57 »

Форум, във връзка с това твое прежияване искам да те питам - има ли някаква преценка за правилно и грешно в подобни преживявания, или всичко е въпрос на нагласа и гледна точка?

Разбира се. Там също има правила и закони, и следователно също има правилно и грешно, има истина и лъжа, има добродетели, има ценности. Даже и самата образна картина да е субективно тълкуване на наблюдателя, а действителността да е само нули и единици например... емоциите са си там, емоцията от лошата постъпка са си същите, чувството от добрата постъпка са си същите, така че да, има Добро и Зло, тези неща са неизменни - те са закони и не се променят.Например моята нагласа за влечението към "отвъдното" и сънят като форма на умиране е за нещо като предупреждение за опасност от която е нужно разграничаване. Колкото и да е уютна и безопасна майчината утроба все пак тя е дом за неродените бебета и ми изглежда, като опасност - поглъщане, разтваряне на аз-самосъзнанието, но за теб например нагласата е друга? Виждаш го като "презареждане на батериите", или нещо друго?

Не, виждам го като унищожение. За мен унищожението е привлекателно, защото ненавиждам и презирам неистинните неща.

Обичам да се подлагам на унищожителни изпитания, обичам да издевателствам върху себе си и обичам да преминавам през унищожение, защото всички фалшиви неща биват унищожени в това. ОЦелява единствено вечното и непроменимото в мен. Остават само нещата, които са вкоренени в действителна основа, остава само обоснованата част от мен, която не е извинение, която не е компломис, която не е само товар, бутафория и баласт.

Това аз го наричам обновление, прераждане, и копнея за това. Затова повече или по-малко несъзнателно периодично предизвиквам такива моменти в живота си, търся такива усещания чрез контролираното гладуване и лишения и това е, което очаквам от всяко заспиване - предаване пред Смъртта и завръщане само на онова, което не е имало основание да умре.Щом като на теб това ти предизвиква страх, значи сме деаметрално противоположни характери.
Също искам да те питам и за това екстремно движение - бодърствуване-спане, екстремно топло - екстремно студено, сладко - солено, импулс за съзидателност - импулс за разрушение. Къде е аза? Движи се на вълните между крайностите или може да се разграничи, така че да не позволи на движението да го увлече със себе си и да го погълне?

Азът е нещото, което се движи - той е тези вълни, той ги преживява. Той е водата за тези вълни. Те го изпълват и разтърсват до основи.
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #13 -: (Неделя) 25 Декември 2016, 21:44 »

  Според  мен  за  да  се  усвои  умението   ОИТ   е  нужно  предварително  да  се  овладеят  няколко  упражнения
   1/  Неподвижност,  нужно  е  тялото  да  може  без  да  се  стресира   да  остане  в  пълен  покой  минимум  половин  час;
   2/  Да  забавим  дишането  си  до  6  цикъла  тоест  наполовина,  а  видът  на  дишането  да  е  коремно.
   3/  Да  се  научим  да  следим  потока  на  влизащия  и  излизащ  въздух  за  периода. 
   4/  Овладяването  на  горните  упражнения  ще  ни  позволи  са  достигнем  релаксация   до  ниво   при  което  чувството   за  тяло  ще  изчезне,  ще  остане  само  дишането  като  осъзнатос.   
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Вторник) 27 Декември 2016, 12:31 »

Митко

Интересни препоръки Митак. Ще пробвам да видя дали ще се получи и с тях.
Но аз си мисля , че при всеки се получава индивидуално. Лично при мен например , дишането нито го отчитам , нито го забелязвам.
При мен факторите които забелязвам при успешен ИТО са:

 1. Неподвижност (парализа) в момента на полусън ... т.е. осъзнавам , че спя , но още не съм се събудил.
 2. Трябва да ми е малко топло. Дори да усещам лек дискомфорт - като когато на човек му е задушно.
 3. Почувствам ли леки бодежи (като от иглички по цялото тяло) то да пожелая да "изляза" , т.е. визуализирам как ставам от леглото при това целенасочено внимавам да не помръдна.
 4. След появата на чувство за силен студ , значи вече съм "вън".

Интересното е "връщането". Как ли не съм се опитвал да преценя колко време съм в това състояние и не мога. Чувството ми за време предполага , че към 5-10 мин. Естествено поглеждам часовника след "завръщането" (винаги се получава между 04 и 06 ч. сутринта) и фиксирам часа на събуждането , но нямам никаква идея кога е започнало.

Иначе с дишането съм пробвал други неща и то точно забавяне и коремно дишане. Забавяне в смисъл , на задържане на дъха. Едиствения резултат е да заспя хе хе хе ... и много интересно , заспивам и се събуждам след около 15-20 мин.,  а съм толкова отпочинал , все едно съм спал 8 часа.

Принципно спрях дихателните практики понеже те са несъвместими с пушенето , или поне на мен ми пречат , а аз пуша х 2 кутии на ден. Ако спра цигарите може и да ги почна пак , те са хубаво нещо.

P.S. Мога да добавя , че поне до момента никога "връщането" не е по моя воля и желание. Все едно че нещо ме отблъсква и ме връща  и това може да се случи на внсеки етап от "излизането". Както непосредствено когато се изкефя "че се е получило" , така и малко по-късно , като се оглеждам насам-натам.
« Последна редакция: (Вторник) 27 Декември 2016, 12:38 от Dorssay » Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални