Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Промяна на начина на живот  (Прочетена 1703 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« -: (Сряда) 14 Декември 2016, 19:51 »

Споделям кратка съпоставка и формулирана по този начин мисля, че ще е полезна:

1. Без да диша, човек може да живее няколко минути.
2. Без да спи, няколко денонощия.
3. Без вода, няколко седмици.
4. Без храна, няколко месеца.
5. Без да се движи и без мускулна активност, няколко години.

Разгледани по отделно петте точки - до няколко минути, ако не поемем въздух, физическото тяло не би могло да продължи съществуването си. В продължение на няколко денонощия, ако човек не поспи няколко часа, физическото тяло отново не би могло да издържи. Без вода движението на веществата в тялото се забавят, спират и блокира и самото тяло. Без прием на храна и след изразходване на резервите натрупани в тялото, отново идва неговата гибел. А без двигателна активност, мускулите започват да отслабват и атрофират. Като пример е уместно да се отбележи, гипсирания крайник, когато е счупен, за да може да се възстанови костта. След махане на гипса е нужно мускулът да се стимулира постепенно с по-леки движения и натоварвания, за да възвърне нормалната си сила и функция. Т.е. ако в тялото има обездвижени мускули за дълъг период, след време те ще атрофират и биха могли да ограничат движенията на тялото или да доведат до неговата гибел.

Има различни методики и системи за развитие и израстване на човека като същество. Повечето от тях са обобщени в понятия като древни познания от изтока, философски или религиозни учения, езотерични и окултни школи, научни доктрини, тайни организации и др. Някои от тях са всеобхватни засягащи всички аспекти на живота, други са по-тясно специализирани. Някои са повече теоретични и ритуални и по-голямата част от посланието им е описателна. Други са с практична насоченост и с примери за прилагане в ежедневието на живота. Всички те са систематизирани за нуждите на хората в даденото време и на даденото място, когато са били използвани, а някои от тях се прилагат и в момента, приспособени към съвремието.

Идеята на горните пет точки в началото на темата е да покажат една практична схема, фокусирана основно върху физическия план, без да се засягат другите нива, чрез прости примери в ежедневието на съвременния ни живот. Съвременен живот в който времето на по-голямата част от човечеството все още е поробено и пленено в една централизирана планетарна пирамидална структура за полагане на труд срещу парично възнаграждение, което се възприема като естествен начин за набавяне на нуждите за съществуване. Може би ще дойде време когато ще се види примитивността на този начин на живот и ще се осветлят последствията от настоящата работодателна система. А именно - ограничаване на потенциала, който е заложен във всяко едно човешко създание и отдалечаване от истинската му същност. Как и кога ще се случи това нещо и промяната към по-добър живот е бъдеще, което предстои. Ако миналото се погледне като отправна точка от която можем да се поучим, то настоящето е потенциална възможност да променим именно това бъдеще и да го направим такова, каквото го виждаме във вътрешния си свят, в мечтите и съкровените си мисли. И това всъщност е отправната точка засягаща заглавието и на самата тема: Промяна на начина на живот.
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #1 -: (Сряда) 14 Декември 2016, 19:54 »

Степенувани, те могат да се изложат по следния начин:

1. Дишам
2. Спя
3. Вода
4. Храна
5. Мускулна активност

Петте точки могат да се разгледат като средства за набавяне на това, което определяме с думи като жизненост, виталност. Средства, които ни правят здрави, енергични. Честотата, паузата която можем да си позволим без да ги използваме, определя приоритета и степента на важност с която е нужно да се отнасяме към тях. Това се явява и е една от причините съзнателното дишане да е основа почти на всички древни знания, свързани с развитието на човека. Ако медитацията се разгледа от позицията, като на метод, чрез който да бъдем по-съзнателни, макар и силен това не е единственият способ. Примерите, които са изложени по-долу са насочени именно към това: да бъдем по-съзнателни и в моментите, когато нямаме възможност да се уединим. Тяхната простота е породена от това, че се използват като "първи стъпки" от една страна, а от друга - за да бъдат по-лесно приспособими и изпробвани към и без друго натовареното ежеднение на съвременния човек. Заедно със самите примери, непосредствено след тях е изложена и по една по-задълбочена и съществена причина, при тяхното прилагане.


1. Дишам - Като първа стъпка може да се използва съзнателното издишване на въздуха от дробовете и последващото дълбоко вдишване на всеки астрономичен час по време на бодърстване. В рамките на едно денонощие е необходимо да се направи около 15-20 пъти. Макар и изглеждащ прозаичен, изграждането на този навик е една здрава основа за едно по-нататъшно усъвършенстване. Веднъж изграден като рутина, нещо което осъществяваме без да се замисляме, просто защото вече така сме свикнали и просто го правим - това е инвестиция за цял живот, дори и повече да не направим нищо свързано със дишането си. Това може да са първите стъпки в които включваме и долната част на белите дробове, увеличавайки площта, обема и капацитета при усвояване на кислорода в наличния въздух.

Действието на вдишания въздух е двояко. От една страна ние насищаме дробовете си с кислород, който организма разнася чрез кръвта по тялото, но по подобен начин от друга страна, съзнателно човек има възможността да разпределя и да насища тялото с тази субстанция, която в източните учения обобщават с понятието - прана, а в научните среди генерализират с термина - етер. Това е всъщност тази жизненост и енергичност на тялото, която усещаме при излишък на прана и безсилието и отпадналостта, която усещаме при нейния недоимък. Може би най-близките състояния за човек, който не е осъзнат за движението ѝ, са моментите когато се прозява силно след тежък ден, преди нощно заспиване. Прозявките и нуждата от почивка на практика са моментите от недоимъка на гореспомената прана, а нощното спане е един от другите начин за нейното възстановяване, което е началото и на следващата точка.2. Спя - Като първа стъпка може да се използва съзнателното констатиране при всяко едно спонтанно събуждане през нощта, за броя на изминалите цикли и продължителността в часове на целия период на спане.

Самите цикли най-общо казано са с продължителност от 1,5 до 2 астрономически часа, а за една нощ повечето хора, имат нужда от около 5-6 цикъла, което прави обща продължителност от около 7,5 - 9 часа спане. По време на всеки един цикъл съзнанието навлиза в различни фази и след завършека на един цикъл, съзнанието се връща обратно на физическия план с което започва началото на следващия цикъл. Повечето хора са несъзнателни за самия процес и първите им спомени след заспиване са сутрин след събуждане.
За едно денонощие повечето хора са съзнателини единствено през периода на бодърстване на физическия план. В рамките на денонощието има по един период на несъзнателност, който погледнат в продължение на едно земно въплътяване изглежда по следния начин:

http://prikachi.com/images/568/8988568V.png
Промяна на начина на живот

Ако дъгата се възприеме като път на земния живот, вертикалните бели линии са моментите на несъзнателност по време на спане. Те са като бели петна в паметта. Това са накъсвания на съзнанието, в които повечето хора нямат спомен за случващото се. Но човек може и да е съзнателен - да осъзнава спящото си тяло, да излиза извън него. Да осъзнава съня си, ако има такъв. Да го изменя, да моделира материята му чрез мислите си, да осъзнае силата на последните. И ако чрез тях може да създава и пренарежда формите в това състояние на съзнанието, то напълно логично е, чрез намерението си във физическия свят да може да въздейства и на самото си тяло, ако то се разгледа като една физическа форма.3. Вода - Като първа стъпка може да се използва, приема на чаша топла вода сутрин с началото на деня. Това не е временна процедура или диетичен режим за определен период, а навик който би могъл да се изгради за остатъка от земния живот. Водата се пие в спокойно психическо състояние на равномерни глътки. Дори просто приема несъзнателно на чаша чиста вода е полезен сам по себе си, помагайки за изчистване от токсини и способствайки за това, което може да се опише като връзка на тялото с духа.

През различните периоди от възрастта, процентите варират, но тялото е около 70% - 80% вода, а самият мозък дори повече. Като пример, ако човек моделира с ръцете си пластелин и му придава различни форми спрямо намеренията си, по подобен и по-директен начин чрез мислите човек може да моделира структурата на водата, да я енергизира, за да си помогне. И колкото по-ясна и фокусирана е мисълта и по-ясно се изразява или изрича положителното намерение, толкова по-благоприятно би му въздействала погълнатата вода.4. Храна - ако храната първо постъпва през устата, като първа стъпка може да се използва, наблюдението колко време човек отделя, за да задържи храната в устата си или да я сдъвче.

Храната, която консумираме в естествения си вид, т.е. сурова, без да е рафинирана и преминала през дълбоки термични, химически, чрез налягане и други обработки, би въздействала по следния начин: Попадайки в устата, езикът извлича от нея тази виталност и енергия, която се обобщава с думите прана/етер и други термини, в зависимост от времето когато са систематизирани знанията. Това, което езикът не може да усвои, продължава към стомаха, доразграждайки се, за да бъде извлечена друга част от енергията, която е в нея. Това, което стомахът не може да усвои, продължава към червата, които извличат от нея друга част от енергията ѝ.
Като конкретен пример, може да се посочи житото, за което са нужни около 100 предъвквания, за да отдаде енергията си, а на повечете хора в настоящото забързано ежедневие, не би им хрумнало да отделят толкова време, за всяка хапка. Но в един по-дългосрочен план, това което човек извлича от храната е доста по-пълноценно, по-насищащо и по-малко необходимо като количество.
Приема на плодове, зеленчуци или друго, може да се разгледа по следния начин: Това което се поглъща, създава усещане във физическото тяло за засищане. По подобен начин нерафинираната храна в естествен вид, освен физическо усещане, поражда и чувство, нещо положително, което човек възприема в емоционален план. По подобен начин освен чувство, поражда и идея, нещо, което човек възприема в умствен план. И ако храната се обобщи като енергия, то тя може да бъде източник и за трите проводника на човека - физически, чувстващ и ментален.


5. Физическа активност - За първа стъпка може да се клекне с колене и ходила на земята, чело към земята и ръце протегнати напред с длани също към земята. Като спонтанно усещане, човек най-малкото би трябвало да усети прилив на кръв към главата, заради наведеното положение. Правят се няколко повторения с продължителност 5-10 секунди, 1-2 минути, според желанието.

За осъществяване на физиологичните процеси, човек заема подходяща поза или стойка на тялото, задържа определени мускули активни, стегнати или в движение, отпуска и разхлабва други. Като примери, може да се спомене, че трудно се спи прав, по-трудно е да се яде легнал, не може едновременно да се диша и поглъща храна или вода и т.н. По-подобен начин за улесняване навлизане на праната в тялото е необходимо да се заемат определени пози, чрез разтягане, отпускане, стягане, усукване и движение на определените мускулни групи. Целта на движенията и статичните пози е едно съзнателно навлизане вътре в тялото и разпространение на виталната енергия от и към енергийните центрове, а не стремеж към външна показност на гъвкавост или демонстрация на акробатични движения. Седемте главни енергийни центъра по протежение на гръбнака и главата са т.нар. чакри или чакра в единствено число. Дори самата дума в настояще време донякъде все още звучи мистериозно или загадъчно. Освен главните седем центъра, по тялото са разпръснати 21 второстепенни, 49 третостепенни и множество от по-малки вихрови точки (чакри, центрове) където се усукват самите енергийни полета и се пресичат. Всичките тези точки са част от местата, които се използват при диагностика, лечебните методи като акупунктура и други способи за възстановяване на нужната енергия на тялото.   

Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #2 -: (Сряда) 14 Декември 2016, 19:56 »

Идеята на петте точки е да бъдем по-съзнателни когато дишаме, по-съзнателни относно времето минаващо в спане, по-съзнателни когато приемаме вода и храна и по-съзнателни относно дейността на мускулите. Петте точки могат да послужат като база на която да се стъпи и надграждайки и допълвайки я всекидневно, според нуждите, човек да се придвижва напред по един балансиран начин. Имайки основа, здраво стъпил на земята, това би помогнало при една бъдеща цел, свободно избрана, без принуда, когато човек се насочи съзнателно към духовната, нематериалната си същност, за да може да устои през премеждията и трудностите. Петте точки може да се ползват и като ориентир, за да не се изпада в крайни действия. Действия като възприемане на храната за панацея, билколечението и природните средства, като лек на всички болести. Злоупотрeба с гладолечение, прочистване с вода, физически упражнения и други неуравновесени действия.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Сряда) 14 Декември 2016, 21:40 »

Без вода движението на веществата в тялото се забавят, спират и блокира и самото тяло.


Между другото! да се включа с една полезна информация и една полезна мисъл...


Когато човек започне сух глад, тоест когато човек преустанови приема на вода и на храна, той продължава да пикае много дни след това. Причината е, че тялото минава на МЕТАБОЛИТНА вода.

Какво е метаболитна вода обяснявам в кулинарната ми тема, когато говоря за хляба: http://xcombg.net/index.php?topic=1283.msg27880#msg27880

Там правя връзка с акумулаторните батерии, където водата също се метаболизира.

Накратко - когато човек навлезе в сух глад, всяка една клетка от тялото започва да гори боклуците и токсините в себе си, ползвайки ги като гориво. Това е разликата от обикновения глад, само на вода, защото при обикновения глад пречиствателните органи се активизират - черен дроб, кожа, бъбреци и прочие. При сухият глад обаче не се активизира никой пречистващ орган, а вместо това всяка отделна клетка започва да гори отпадъци като лично гориво.

И в процеса на това изгаряне на запасите и отпадъците вътре в клетката, се синтезира вода.

Тоест, по време на сух глад, всяка отделна клетка на тялото синтезира собствената си вода. Това се нарича МЕТАБОЛИТНА вода, и затова човек продължава да пикае много дни след като е престанал да пие.


Метаболитната вода е по-чиста от изворната, по-чиста от плодовата и по-чиста от която и да е вода на света - метаболитната вода е НАЙ-ДЕВСТВЕНАТА вода.


Така че, когато човек спре да приема вода перорално, това НЕ Е равнозначно на воден привършек.

Всъщност, когато човек навлезе в сух глад (от третия ден нататък), всъщност в кожата се случват промени. Кожата многократно засилва попиващите си способности. Ако например човек в сух глад бъде потопен във вана с вода, неговите пръсти няма да подпухнат!
Това се случва, защото цялото тяло многократно увеличава способността си да допуска вода и всякаква влага от заобикалящата околна среда. С други думи - човек започва да пие през белите дробове и кожата.
Ако внимателно сте чели малкото отделни абзацчета, които съм превел от Виктор Шаубергер, спомняте си, че той намеква за това, че дърветата имат два варианта на съществуване - водо-производители, и водо-консуматори.

http://xcombg.net/index.php?topic=904.msg36020#msg36020

Начинът, по който човекът разбира растенията и следователно начинът, по който ги сади и отглежда, ги превръща във водо-консуматори.

Но ако човек правилно разбере растенията, той ще знае как да им осигури правилен живот, така че те да започнат да ПРОИЗВЕЖДАТ вода. Точно както човек в сух глад започва да произвежда метаболитна вода.


Тук отново споменах за известния експеримент с растението, затворено в прозрачна стъклена дамаджана:

http://xcombg.net/index.php?topic=2379.msg40416#msg40416

Както виждате, в този известен експеримент растението живее от собствената си метаболитна вода.

Това означава, че човек също може да живее от собствената си метаболитна вода. Сиреч - спирането на пероралното приемане на вода превръща човека от водо-консуматор във водо-производител.

Давате си сметка, обаче, че за да може да оцелее един такъв човек, условията трябва да са точни.

А какво е ключовото условие?

Ключовото условие е ИЗПАРЕНИЕТО. Както виждате, в известния експеримент с растението изпарението на практика не съществува, защото метаболизираната вода не се губи в широкия свят, а цялата остава достъпна за растението.Това означава, че ИЗПАРЕНИЕТО е отговорно за неизбежната смърт на човека, който провежда сух глад.

Ако се осъществява контрол върху изпарението... сухо гладуващият човек няма да умре от дехидрация.

За да може такъв човек да оцелее, условията трябва да са точно изпълнени като известния експеримент с растението - трябва да има контрол над цялото изпарение, като се осигури постоянен достъп до външна енергия - слънчева светлина. А слънчевата светлина и изпарението са интимно свързани обстоятелства.
Така че, НА ТЕОРИЯ, човек може да оцелее без вода.


И много силно развита такава теория са влагосъхраняващите костюми от култовата научна фантастика "Дюн". Влагосъхраняващите костюми на пустинните племена в Дюн филтрират всички изпарения от дишането, урината и потта на човека и връщат пречистената вода към устата му.

Което е 100% демонстрирано на практика в случая с растението, затворено в дамаджаната. Може да се каже, че тази теория вече е изпробвана върху растения, и работи.

А аз ви уверявам, че военните отдавна са изпробвали тази теория и върху хора... и че със сигурност работи и има военна екипировка на този принцип.
Ако си представим, че съществува околна среда, в която влажността на въздуха е ИДЕНТИЧНА с влажността на човешкото дихание, това би означавало, че хората, живеещи в такава среда, при условие че не ядат храни, които изискват повече вода за храносмилането си, отколкото имат в съдържание, биха живели нормално без да пият вода.


Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални