Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Батерия на Карпен  (Прочетена 1371 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« -: (Сряда) 07 Декември 2016, 13:17 »

Оказа се, че съвсем близо до нас, се намира едно малко чудо. Не срещнах информация за него тук и реших да споделя намереното. Между другото, принципът му на работа много напомня принципа на работа на Bedini SG, за който Форум пусна педи време тема.
Става въпрос за Батерията на Карпен:Информацията от Уикипедия освен, че е малко, поставя ударение на факта, че повечето учени не са съгласни, че устройството е перпето мобиле, защото това нарушавало вторият закон на термодинамиката.


По-долу прилагам някакъв не особено скопосан превод от тук:
http://www.greenoptimistic.com/karpen-pile/#.WEfctblGYZF
Цитат
В Националния технически музей на Румъния "Dimitrie Leonida" се съхрнява странен вид батерия. Построена е от Nicolae Vasilescu Karpen и работи без прекъсвания, в продължение на 60 години (Забележка: статията е от 2010 г., а замерването е правено през 2006 г.).

Nicolae Vasilescu Karpen
(22.12.1870-02.03.1964)

"Признавам, трудно е за мен да приема идеята за вечен генератор без да звучи нелепо, дори ако обекта съществува", казва Николае Дяконеску, инженер и директор на музея.

Изобретението не може да бъде изложено, защото музеят не разполага с достатъчно средства за да закупи система за сигурност, необходима за такава изложба. Преди половин век, изобретателя бе казал, че ще работи вечно и досега изглежда, че е прав. Перпето мобиле машината на Karpen сега седи на сигурно в кабинета на директора.

Той е наречен “постоянно-температурна термоелектрическа батерия" (the uniform-temperature thermoelectric pile) и първият прототип е бил построен през 1950. Въпреки, че би трябвало да е спряла да работи преди десетилетия, тя не го прави.

Учените не могат да обяснят как патентованата през 1922 г.измишльотина работи. Фактът, който ги озадачава е как човек с такъв научен статус като Василе Карпен може да започне изграждане на нещо "толкова налудничаво".

Прототипа на Карпен е сглобен през 1950 г. и се състои от две последователно свързани електрически батерии, които задвижат малък галванометричен мотор. Двигателят задвижва перка, която е свързана с прекъсвач. На всеки половин оборот, перката отваря веригата и я затваря в началото на втория полуоборот. Времето на въртене на перката е изчислено така, че батериите имат време за презареждане и могат да възстановят своята полярност по времето, когато веригата е отворена.

Целта на двигателя и перките е била да се покаже, че батериите всъщност генерират електричество.

Румънски вестник, ZIUA (Денят), отиде в музея на интервю с Николае Дяконеску. Той взе Батерията на Карпен от своят сейф и позволи на специалистите да измерват резултатите от дейността й с цифров мултицет. Това се случи на 27 февруари 2006 г. Батерията отчита същият 1 Волт като още през 1950.

Споменава се, че "за разлика от уроците, на които Ви учат в 7-ми клас по физика, във Батерията на Карпен един от електродите са изработени от злато, а другите от платина и електролита (течността в която двата електрода са потопени) е сярна киселина с висока чистота". Батерията на Карпен  може да бъде настроена да добива и по-голяма мощност, добавя Дяконеску.

Батерията на Карпен е била изложена в няколко научни конференции в Париж, Бу*урещ и Болоня- Италия, където изграждането й е било обяснено подробно. Изследователи от университета в Брашов и Политехническия университет в Бу*урещ в Румъния дори са провеждани специални проучвания върху батерията, но не се стигне до ясно заключение."Французите показаха голям интересуват през 70-те години и искаха да го вземат. Нашият музей е решил да я задържи все пак. Колкото повече време минава, фактът, че батерията не спира производството на енергия е все по-ясен, което ражда легендата за вечен двигател. "

Някои учени твърдят, че устройството работи чрез трансформиране на топлинна енергия в механична работа, но Дяконеску не проявява интерес към тази теория.

Според някои, които са изучавали теоретично работа на Батерията на Карпен, той е изобретил противоречащо на втория принцип на термодинамиката (отнасящи се до преобразуването на топлинната енергия в механична работа) устройство, и това го прави перпето-мобиле от втора степен. Други смятат, че това не е така, като просто обобщение на закона, а е приложение на zero-point energy (Забележка: официално название на термина "свободна енергия").

Ако Карпен е прав и принципът е 100% верен, батерията му ще революционизира всички фундаментални теории по физика, със трудни за представяне последствия. Понеже се предполага, че това няма да се случи много скоро, музеят все още се нуждае от правилното частно финансиране (?) за придобиване на необходимото оборудване за сигурност изисквано от полицията за да се излага на показ устройството.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Сряда) 07 Декември 2016, 15:41 »

Принципът на преобразуване на заобикалящата топлина от околната среда в електрическа енергия се основава на комбинирането на материали с различна електро-отрицателност.

Подредените по подходящ начин материали с различна електро-отрицателност създават топлинна мивка - постоянно засмукват топлина от околната среда и я преобразуват в електрическа енергия. "Топлина" тук означава "наличие на топлина", което пък отново означава, че този вид устройства работят и при отрицателни температури по скалите на Целзий и Фаренхайт, просто правят по-малко ток тогава. Наличието на топлина в околната среда означава показател, различен от абсолютната нула -273 градуса Целзий.

Превел съм патент на устройство за Свободна Енергия от тази група на блога си тук: Монотермален ламинатМонотермален ламинат


Монотермалният ламинат е сравнително скорошно изобретение. Става дума за пасивно извличане на ток от заобикалящата ни среда, стига фоновата температура да е по-висока от 0o Целзий.

Нарича се “монотермален”, защото не става дума за температурна разлика между два екстремума, какъвто е принципа на термо-електричеството. Не става дума и за галванични химически взаимодействия. Галваничните и термо-електричните принципи са описани в Наръчника по магнитезъм. Издаденият през 2000г патент обяснява, че изобретението се опира на електро-отрицателното качество на елементите от периодичната таблица, като правилният подбор на елементи, спрямо това им качество, създава един вид еднопосочна пропускливост на електрони при наличието дори на всекидневна фонова температура.

Патентът в момента се държи от децата на изобретателя, които се опитват да популяризират технологията на сайта на фирмата си:

http://www.lovellpatentedtechnology.com/monothermal/what_is_monothermal.html

Въпросът се обсъжда и в тема в energeticforum.com, но интересът все още е нулев и никой от авторитетите там, като Джон Бедини, Питър Линдеман и няколкото други репликатори сред постоянната аудитория на форума, не се е изказал.

Ако прочетете патента, всичко ще се изясни.

Убеден съм, че ако се прочете патента на Карпен (който открих в rex-research ТУК), ще се хвърли повече светлина (в момента го чета) но в крайна сметка, ако се сравнят електро-отрицателните показатели на златото, платината и останалите замесени неща, би трябвало по своята електро-отрицателност веществата да са подредени точно като при монотермалния ламинат.
Активен

Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #2 -: (Сряда) 07 Декември 2016, 17:37 »

Благодаря за линк-а!

Прочетох описанието, но не видях нищо за мотор и прекъсвач на веригата, а те ми заприличаха най-много на Bedini SG.

Както и да е, батерията работи.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Сряда) 07 Декември 2016, 17:54 »

В патента си Карпен изрично пише, че в батерията не се случват химически или каквито и да е промени.

Тоест - тази батериа не се зарежда. Тя в действителност е трансформатор, а се нарича батерия само поради причината, че наподобява устройството им физически.

Така че, няма мотор, който да й връща каквото и да е като презареждане.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални