Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подсъзнателно обучение  (Прочетена 6853 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Събота) 09 Март 2013, 23:23 »

Някои вероятно забелязват посланията в медиите, символите, модата и културата, и се чудят "защо". Защо е нужно нещо да се вижда, защо е нужно да загатват за себе си и за онова, което правят, каква е целта на това информиране.

Причината е политическа и бих искал да започна от малко по-далече. Имайте доверие, че в края си темата ще се върне към тематиката на раздела, в който се намира.
Когато една цивилизация е напреднала до някаква степен, но поради определени причини претърпи крах и й се наложи да се изсели на друго място, то тя неминуемо ще регресира. Неизбежно е. Колкото и оцелели да има... те ще запазят нивото си на цивилизованост единствено до своята смърт. С всяко следващо поколение цивилизацията ще регресира повече и повече, докато не удари до нулата, преди да започне отначало.

Можем да правим автомобили например, и можем да смятаме. Налага се да мигрираме спешно и надалече, в дивата природа. Докато сме живи ние, ще знаем всичко за автомобилите, но без заводи, няма да можем да направим нито един - без индустрия, без металодобив, бе забсолютно нищо, единствено ще можем да рисуваме автомобили по пясъка, за да разказваме на децата си що е то автомобил. В добрите случаи ще можем да сглобим носилки или каруци, но нищо повече.
Сред оцелелите ще има гениални математици например, но какво ще направят те без институтите, без кабинетите, без научния инструментариум, без академичната база, без научното общество, без устоите на цивилизцията?
Ще могат само да пишат математика по пясъка и да учат децата си на смятане, но след като тези оцелели измрат, единственото, което децата им ще могат, е да правят каруци и да броят и смятат до 100.

Децата на техните деца ще имат съвсем други проблеми - всииииииичко онова, което некадърните им родители няма да могат да разрешат, така че след още едно поколение каруците ще станат още по-некадърни, а математиката ще почне да си задава въпроси за онова, което е било известно на предното поколение.

След още няколко поколения нещата ще ударят нула, ще се случи жалко избиване за това кой има повече косми и коя е по-красива и намножилите се поколения ще започнат да преоткриват базовите устои на здравия разсъдък - личните вещи и ценността на притежанията.От този момент цивилизацията тръгва постепено отново нагоре.
Ако например цивилизация на 10 000 години й се наложи, поради някаква причина, бедствено да мигрира в спасяване на живота си... когато намери сигурно диво място, тя ще се върне с 2-3 000 години назад. Когато взетите пътьом провизии и техника се свършат и развалят без поддръжка, нивото на цивилизованост ще падне например до 5000 години. Когато първите бежанци измрат и децата им ги наследят, нивото им на цивилизованост ще бъде 1000 години, защото родитеите им няма да разполагат с материалните средства и пособия да им предадат всичкия си житейски опит, устоите на цивилизацията просто липсват.
После неграмотността и невежеството за нула време ще превърне от полу-хората маймуни, който отново ще започнат да си изграждат цивилизация наново.

След 10 000 години те евентуално ще стигнат момента, в който древните им предци са били принудени да се разпръснат.Отначало Империята е била тук, и е направила от тази планета обитаемо място. С нея са дошли всеизвестните аннунаки, строителите и прочие и са положили основата на някаква култура и цивилизация. Тогава е бил създаден човекът. И идва другият момент...Замисляли сте се, че... това да владееш някого е по-сложно, отколкото изглежда? Аз например не мога да притежавам никой друг. Може да имам роб, той може да прави каквото му кажа и да няма абсолютно нищо... Но аз не мога да имам НЕГО. Него самия. Мога да го командвам, мога да го унижавам, мога да си играя с него, мога да го бия, мога да имам дори волята му, но не мога да имам НЕГО САМИЯ.
Мога да отнема живота му, но той не е животът си. Животът е бил негов, и аз мога да му го взема... но с това ще го загубя. Не мога да имам НЕГО, притежателя на този живот. Мога само да отнемам собствеността му.
Мога да му отрежа крака. Но в момента, в който отрежа крака му, това спира да е крак - това е просто мърша. Както кучето е куче, докато е живо, после е просто труп. Да, той няма да има крак - аз ще съм му го отнел, но аз също няма да имам крак в повече... не мога да го ПРИСВОЯ. Маго само да направя така, че ТОЙ да го изгуби, а не АЗ ДА СПЕЧЕЛЯ. Този негов крак никога няма да мърда за мен, в мое име. Кракът може да е жив само тогава, когато е собственост на моя роб.


Когато човекът е бил създаден, той е трябавло да бъде нечия собственост. Замисляли сте се КАК това е могло да бъде възможно?

Единственият начин да притежаваш нещо, е като го превърнеш в част от себе си. Единственият начин да притежаваш една зелка, е като я погълнеш. В стомаха тя навлиза в теб, става част от теб, и по този начин - става твоя собственост.Човекът е трябвало да бъде КОНСУМИРАН, за да бъде нечия собственост. Как се консумира един човек?

- Духовно. Религията кара човека да се лиши от себе си - да предаде себе си в ръцете на по-висши идеали. Религията учи, че човекът, сам по себе си, не е достатъчно висш идеал, за да съществува в свое име. Той трябва да си намери някакъв по-висши идеал, на който да предаде себе си и съдбата си.

- Сексуално. Богове взимали човешки жени и прочие.

- Плътски. Тук водят началото си всички ритуали, в които се жертвено се консумира човешко, най-често жени. Зашото жените са по-подходящи за плътско консумиране - сексуално и чисто месоядно, защото са по-прагматични от мъжа, който е най-подходящ да бъде духовно консумиран чрез религиозните машини.

- Вдъхновение и забавление. Тук водят началото си колизеумите и всичко от този тип, където човекът е бил ползван за зрелища, забавления и прочие дейности (и мъе и жени).
Но всичко това не е достатъчно.
Защото за да притежаваш нещо, то ти трябва да си повече от него. Например аз съм повече от която е да е моя собственост - аз съм повече от разума си, аз съм повече от емоциите си, аз съм повече от духа си. Да, ние наистина сме повече от духа си - защото сме И тяло. Духът сам по себе си е призрак. АЗ от друга страна съм веществен, затова съм повече от духа и от душата си. Повече съм и от тялото си - защото съм И нещо друго.

АЗ съм повече от "висшия си аз". Защото той е мой. Моят - висш аз. Моята - собственост. АЗ съм смисловото ядро на МОЯ висш аз. АЗ не съм негов... Нека ню-ейджърите и езотериците обърнат внимание на това.

АЗ притежавам всички тези неща - душата ми, духът ми, емоциите ми, разумът ми, тялото ми, висшият ми аз, личността ми, егото ми... Всичко това е моя СОБСТВЕНОСТ и аз мога да разполагам с нея както си искам.
Аз не съм всички тези неща - аз съм СОБСТВЕНИКЪТ на всичко това.
Кой тогава може да притежава човека? Да го нарече своя собственост? Този някой трябва да бъде повече от човек... "Човек" трябва да бъде негово качество, а не нещо външно за него. Този някой трябва не просто да е собственик на определени човеци - той трябва да притежава човешкото, като принцип, като институция, като място в йерархията.
Древният принцип - унищожи мястото, унищожаваш и човека. Който притежава мястото, притежава и онзи, който го заема. Затова този някой, кйто е трябвало да бъде господар на хората, е трябвало да притежава човешкото, в смисъла на стериотип, идея и принцип.


Нефилимите. Кръстоската между извънземните и наскоро хибридизирания човек. Те са не просто извънземни... защото те са И извънземни, И хора. Тоест те са извънземните, които действително са ПОВЕЧЕ от хора.
Именно това е била идеята за яхното създаване - да бъдат господарите тук, точно както си пише.Но има междуособици. Има конфликти. Случва се така, че на Земята е предизвикан Потопа (сега няма да се спирам кога, защо, как и какви са последиците от това).
Извънземните се евакуират и напускат Земята (името й е Ериду). Целта е била да се изтреби само човека. Но на човека му е било помогнато, групи от хора оцеляват тук-таме.

Работата е там обаче, че цивилизацията е заличена. Потопът превръща съществуващата дотогава цивилизация (Атлантида, Му, Ведите и редица други "държави") само в спомен, от който почти не остава и следа. А онези, които първоначално са донесли тази цивилизация тук, са отлетели.Както казах по-горе, това поставя нефилимите в положение на регресираща цивилизация. Малкото оцелели от потопа не разполагат с нищо, с което да попречат на този регрес. Но нещо повече - самите нефилими, които до вчера са живеели като богове, също ще регресират. Децата на нефилимите, заедно с оцелелите хора, също ще се върнат до кота нула на цивилизацията, преди да тръгнат нагоре отново. Всички - в това чисто и нефилимите - са били зарязани тук и обречени на връщане към маймунизма.
Някои ще се консолидират, други ще се кръстосат с хората. Едни ще вземат мерки, други не. ще изчезнат групи, ще се появят групи... ще възникнат мотиви и интереси, и ще изчезнат мотиви и интереси.Това е доста сложна политическа ситуация. Нефилимите са имали възможност да направят следното (и са го направили):

Могли са да се скрият, за да разделят съдбата си от съдбата на човека. Взели са мерки, като са направили за себе си пъзели, ключове, пътеводители и кодирани записи от информация, с надеждата че тези неща някой ден ще бъдат прочетени от техните деца и внуци и това ще им помогне да дръпнат по-бързо нагоре по възхода на технологията и цивилизацията.
Отделно, преди последните помнещи миналото да отмрат, са направили отделна пътека за човека - заблуждаваща пътека, забавяща развитието, за да могат да дадат на собствените си наследници преднина и някой ден отново да бъдат господари на човека, за каквито са ги посочили в самото начало.

Защото иначе биха се претопили в човека, линията би се загубила и само съдбата може да покаже кой на кого ще стане господар и как ще се развият нещата.
Наследниците на нефилимите са именно илюминати.С което стигаме до въпроса на темата и сегашното политическо положение.Това, което илюминати искат, е отново да бъдат боговете, които някога са били. Те искат отново да имат своята Тип 1 цивилизация (за което писах вБлизкото бъдеще на човечеството), но този път - като господари и нейни собственици, а не като лакеи и подставени господари на някаква нисша животинска за тяхната гледна точка раса.Затова илюминати създават нацистите - поредният от техните инструменти.


Както на някои им е известно (а на всички би трябвало да им е известно) нацистите се сдобиват с достъп до космоса още преди фактическото начало на Втората Световна. Докато се развият познатите ни действия от историята, те вече разполагат с постоянно присъствие на Марс и Луната.

По време на привидното им изчезване от световната сцена на Земята, те просто прехвърлят основното си присъствие на Марс, и под нейната повърхност започват своя собствена отцепническа цивилизация, която няма много общо с нас, освен ролята ни на дойна крава.
От друга страна, ние (тук на Земята) все още имаме политическия си елит - имаме си мафиите, мъжете в черно и всичко това.Та на въпроса:
 - Защо е това изтичане на кодирана, загатната, символна информация и намеци, които виждае по филми, игри, анимация, събития, медии, музика, вестници и списания, модни тенденции и политически театър?
 - Защо се крие толкова много, и въпреки това на определени хора им се позволява да правят каквото правят и да говорят каквото говорят? 
 - След като могат, защо не премахнат цялата информация? Защо оставят някои неща не-засекретени и достъпни? Какъв и смисълът?Интересите на нацистите и на земните правителства се разминават. Нацистите искат нас, ние - 7-милиардното човечество - сме ресурс. Само че не сме им нужни чак толкова много, много по-потребни бихме им били, ако бяхме на половина... или една трета.
Познатите ни земни правителства също ни искат - за тях ние също сме ресурс, но колкото повече, толкова по-добре.


Нацистите не искат ние да знаем за тях - на тях сме им полезни да не знаем нищо, като крави в модерната месна индустрия.
Земните правителства също не искат да знаем за нацистите - ако знаем, ще вземем да си помислим, че правителствата ни не са вездесъщи и вероятно нямат никакъв контрол над случващото се и над ситуацията... би настанал хаос.

Така че ако някой въобще губи, това сме ние.
Но нацистите са в открито и доста яростно съперничество със земните правителства и власт. Битката - както в незапомнените времена - отново е за Ериду, отново е за Земята, и отново е за нас... Което не би трябвало да ни ласкае.

Затова идва моментът, в който земните правителства трябва да повдигнат нивото ни на информираност, очаквания и възможности - въобще цялостното ни ниво. Защото това означава повдигане в квадрат на тяхното собствено, което пък означава повече контрол над ситуацията в непосредствения ни космос.Само че това трябва да стане МНОГО внимателно и контролирано. Много е лесно да се изпусне повече информация, а е непосилно да се наваксат последствията.
Също така няма как правителствата да излязат пред хората и да кажат за какво става дума, и всичко да остане под контрол (става дума за всеизвестния disclosure). Планетата просто ще се взриви.Поради това се извършва така нареченото ПОДСЪЗНАТЕЛНО ОБУЧЕНИЕ.


Дават ни се идеи, картини, форми... информация и всички други неща... като форма на запознаване с реалната обстановка. Точно като обучение в детската градина. Думата е точно ОБУЧЕНИЕ - не просто споделяне.
Защото те имат нужда да знаем това, което ни се показва... за да сме годни да изпълняваме нова, по-отговорна роля в ТЕХНИТЕ намерения за бъдещето на Земята, без в същото време да станем опасни или кон*уретноспособни (нуедобни) за който не трябва.

Звучи странно, но ако някой иска да е максимално информиран с възможно най-критичната информация... ако няма други прийоми за сдобиване с нея... е достатъчно внимателно да следи филмовата индустрия (на първо място) както например прави Н. в Паралелна Реалност, индустрията на видео-игрите (на второ място) и да следи хората, на които в момента им се позволява да говорят (лектори от НАСА, физици, свидетели, военни, лийкъри, изследователи и прочие) и достъпните трудове по различните въпроси.П.П.
Темата още не е редактирана.
Активен

Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #1 -: (Неделя) 10 Март 2013, 12:37 »

Чета и ме побиват тръпки от хладността и "безстрашието" на начина по който автора изразява мисълта си.

Ще добавя три мои гледни точки към гореизложеното и ще си позволя да оспоря един пасаж от коментара (или по-скоро от анализа може би), който е съществен и вреден ако бъде възприет.

Та на въпроса:
 - Защо е това изтичане на кодирана, загатната, символна информация и намеци, които виждае по филми, игри, анимация, събития, медии, музика, вестници и списания, модни тенденции и политически театър?
 - Защо се крие толкова много, и въпреки това на определени хора им се позволява да правят каквото правят и да говорят каквото говорят?
 - След като могат, защо не премахнат цялата информация? Защо оставят някои неща не-засекретени и достъпни? Какъв и смисълът?

1. Има едни Вселенски принципи - никой не може да прави нещо с теб и против теб, без твое знание. Ако го направи си носи последствията. Всичко което виждаш по филми, игри, анимация, събития, медии, музика, вестници и списания и др. е за да ти вземат съгласието - Т.е. вече си информиран. Ако след това те издействат - последствия за тях няма - манипулацията е налице.

2. Всеки има свободна воля и съответно право да прави свободен избор - Вселенски принцип. Той се състои в действията и бездействията които осъществяват хората. Чрез моделиране на събитията и явленията които се случват около тях, те (хората) са поставяни в ситуация при която действията и бездействията на свободният им избор, винаги водят до един и същ резултат - хората продължават да не осъзнават невежеството си - робът не осъзнава, че е роб, а си мисли, че е свободен. Без да се нарушава свободният избор, манипулацията е налице.

3. Въображението е неотменна част от човешката същност. Процеса на творене минава през въображението. Творенето е онзи процес при който човека обръща наобратно потока на информацията. Съзнателността и овладяването на този процес, води като резултат до възможност за създаване на собствена реалност. Човекът се превръща в творец - може да създава форми, може да създава светове, може да създава вселени - разликата е единствено в мащаба, процесът е един и същ. Филми, игри и всичко останало което изброи, водят до канализиране на въображението на човек. Начина да контролират това което човек твори е като моделират въображението му - филмовата индустрия се справя доста добре - въображението се канализира в задънена улица - манипулацията е налице.


Звучи странно, но ако някой иска да е максимално информиран с възможно най-критичната информация... ако няма други прийоми за сдобиване с нея... е достатъчно внимателно да следи филмовата индустрия (на първо място) както например прави Н. в Паралелна Реалност, индустрията на видео-игрите (на второ място) и да следи хората, на които в момента им се позволява да говорят (лектори от НАСА, физици, свидетели, военни, лийкъри, изследователи и прочие) и достъпните трудове по различните въпроси.
Филмите и видео-игрите повреждат въображението!

Въображението е по-важно от знанието - Алберт Айнщайн

Човечността и чистотата (физическа и нравствена) са входа за достъп, ако човек иска да се "снабдява с достоверна информация".  hi
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #2 -: (Неделя) 10 Март 2013, 17:30 »

Не
Активен

Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #3 -: (Вторник) 12 Март 2013, 17:02 »

2. Всеки има свободна воля и съответно право да прави свободен избор - Вселенски принцип. Той се състои в действията и бездействията които осъществяват хората. Чрез моделиране на събитията и явленията които се случват около тях, те (хората) са поставяни в ситуация при която действията и бездействията на свободният им избор, винаги водят до един и същ резултат - хората продължават да не осъзнават невежеството си - робът не осъзнава, че е роб, а си мисли, че е свободен. Без да се нарушава свободният избор, манипулацията е налице.


И какво Страшку ако робите осъзнават невежеството си?
Изобщо какво точно е свободата? Това което те прави свободен,  това което си мислиш, че те прави такъв или нещо друго?

Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #4 -: (Вторник) 12 Март 2013, 21:23 »

Да, с тази тема вече  може да се каже, че имаме отговори на някои въпроси!
Активен

bojinkata
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #5 -: (Вторник) 12 Март 2013, 22:33 »

И какво Страшку ако робите осъзнават невежеството си?
Изобщо какво точно е свободата? Това което те прави свободен,  това което си мислиш, че те прави такъв или нещо друго?
umbra, мисля че не разбирам въпросите ти, понеже отговорите са написани в тях.

Силата на господарите е в невежеството на робите. Осъзнаване на невежеството дава нова представа за съществуващото. hi

П.П. - така зададени въпросите ти ме навеждат на други мисли. Имай го предвид. Wink
-------------------------------------------------


Цитат
Човечността и чистотата (физическа и нравствена) са входа за достъп, ако човек иска да се "снабдява с достоверна информация".
Осъзнаване на изречението, без да се почувства е безрезултатно за осъзнаващия го. hi
« Последна редакция: (Вторник) 12 Март 2013, 22:43 от Страшку » Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #6 -: (Сряда) 13 Март 2013, 00:22 »

Мисля, че трябва да се обърне внимание на разликата  между "подчинение" и "невежество" като причина за робство или някой да е роб, а друг господар.

Може би сте гледали новия филм на Куентин Тарантино- и там има един много брутален момент с обясняването на робството и един дял в мозъка на хората (в конкретния случай, негрите), който кара хората да са роби.

Има и много психологически момент, естествено, свързан със страха и възможността да се справяш с живота.
Но като цяло контрааргумент относно "вината" на робите, да са избрали да са такива, не е че нямат свобода и свободна воля, поради неосъзнатост, а пък то поради невежество. Защото има доста невежи Господари. Много учени и интелигентни хора са били подчинени-роби на Хитлер. Една част, дори са вярвали, че не правят нещо за него самия, а за народа и човечеството.
Отделно примерите за една огромна Русия или Америка (за която мога да отбележа, че Буш-младши или Рейгън не е бил от най-вежите), дори няма да споменавам нашия последен министър-председател Smiley
И така всичко опира до Властта, кой как успява да се добере до нея и да я използва. А че "робите" от време на време недоволстват, не е защото са затворени или принудени да чукат камъни и да берат памук, докато отиват до "работа" сновия си джип,а защото ... нямат смелостта, оформена идея или концепция сами да направят нещо полезно за повечето без непременна лична изгода или зависимост от други странични фактори.
Казвала съм го и преди, по-лесно е да си роб,отколкото господар.

А подсъзнателното обучение, не е непременно свързано с "промити мозъци".  Но да отбележа, че лично на мен са ми непоносими утопии и не бих могла да съм "вярна", да следвам и респективно да се подчиня на нечия идея или човек, пък бил и брата на Христос или сестрата на Дева Мария.
Ако съм един господар и трябва да "промия" един милион мозъка- да се разбира да убедя толкова съзнания в моята"полезност" и те да ме следват, бих се самонаградила с Нобелова награда за мир и нарекла звезда на мое име  Grin
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #7 -: (Сряда) 13 Март 2013, 00:44 »

Темата нямаше за цел да събужда асоциации с комплекса роб-господар, а само да отговори на споменатите въпроси. Понеже "отговорът" е безполезен... човек всъщност търси "обяснение" - не всеки отговор е обяснение. Затова и трябваше нещата да се погледнат от по-широката им перспектива.


Лично за мен, това положение разкрива достатъчно възможности и съвсем не ме навежда на мисли за ограничение. За мен, това дали мозъкът ми е промит или не няма значение. Аз съм всичко, което мога да бъда, във всеки един момент... а всичко онова, което не съм в момента, аз и не мога да бъда. Иначе щях да съм.

Защо свободата е с такава стойност за вас (коментиращите)?
Активен

Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #8 -: (Сряда) 13 Март 2013, 07:14 »

Защо свободата е с такава стойност за вас (коментиращите)?

 hi

Яд ги е че се чувстват роби, комплекс за малоценност  Grin.
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #9 -: (Сряда) 13 Март 2013, 09:14 »

     По-интересното е, че по силата на избора си, човек е свободен. Пак по силата на този избор той може да избере 'подсъзнателно обучение', да е пак свободен. Може да е 'свободен' и да се чувства завсисим - всъщност това е нещо, което е добре познато, поради да речем икономическата зависимост и пак, вчера даваха  филм за Занзибар, жените отглеждаха водорасли, събираха пари, после-бяха си направили малко произвдство на сапун, но при все това стъпка по стъпка се движеха към независимост. Човек може да е затворен и да е със себе си, да се развива дори повече, т.е по силата на своята осъзнатост да ползва положението, в което се намира по най-креативния начин.
   Свободата е състояние,  при което можем да изразим максимално своята креативност. и тъй като свободата е вътрешно понятие - никой, абсолютно никой не  може да я отнеме никому, можеш да изразиш творческия си подход по всякъкъв начин. Затова и не разбирам идеята за 'агресивното господство', при което има подтиснати -тогава всъщност управниците са най-губещи - Пирова победа. Само некадърен ще си създава нова и нова работна ръка, унищожавайки предишната на нови и нови места -това само признава неговата неспособност да се справя, защо тогава да го приемам като Господар, ако разбера от какво е зависим..../ прибавям - Ясен ми е класическия Цезаров метод за 'приемане на територии с населението', форум, но това е било за сметка на тях самите - не е никакво приемане, понеже в останалото време някои от близките им съседи са били избивани по най - брутален начин, за да има смут и да не са наясно какво ще последва при следващото послелище...- приемане или смърт/ - Така, че включвам всеки диктат, като глуповат начин за управление, завършващ зле, за ползващия го. Добрия управник служи, не нему служат. Защо?!

Цитат
Децата на техните деца ще имат съвсем други проблеми - всииииииичко онова, което некадърните им родители няма да могат да разрешат, така че след още едно поколение каруците ще станат още по-некадърни, а математиката ще почне да си задава въпроси за онова, което е било известно на предното поколение.
- цитат на форум
Форум потресена съм. Наистина ще си позволя да изразя по-лично отношение и то е: Въпросните жени в Занзибар ми се видяха милион пъти по-красиви, мъдри в своята непредубеденост и красива осанка, в простото си облекло, отрудени  за насъщния. Ценностите, които оставят на децата си са много по - стойностни от тези на повечето от цивилизованите, които дори не си спомнят какво е да ходиш бос,  или да грее усмивка на лицето ти, но търсят скъпи хапове и философстват за нови лечения, докато съсипват естественото, в резултат на което в днешно време нашите деца започват да се гримират на 11-12 години и се държи напълно неестествено, поради болни модели на поведение!... Човек забрави ли от къде идва и че се ражда гол, не мисля че е от значение колко цивилизован е.. - губи връзка със себе си. А и друго. Винаги ще има какво да напомни на хората, че са прекрасни същества и че всеки е сам отговорен за себе си, което го прави  свободен, а свободата именно ни дава възможност да изразим най-доброто от себе си, да сме творци на нашия си Дом.
  Апропо - има едно схващане за чернокожите, че някога в сегашна Африка е имало велики царе всред тях и затова, от един момент насетне накои люде са се опитали да ги изтикат от полезрението, по-издържливи са. - /виж по въпроса египтология/
  Запозната съм и с другото схващане, че чернокожите били 'създадени' като роби , физически издържливи, за да служат на създателите си като работна ръка... - теорията за 'падналите'-нефелими, кръвните групи и т.н, предполагам всички го знаем, ...но нещата са прости - Всеки човек има права - Да бъде и да изразява свободно себе си, без това да нарушава свободата и правата на другите - само при това положение при взаимност има всеобщо развитие, без да е било за сметка на нечия индивидуалност или потдържащо конкретно и само нечий болен интерес.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #10 -: (Сряда) 13 Март 2013, 11:19 »

Точно така е, mila.
Само че ти оцелваш принципа. Описваш това, което "би трябвало да е". А само нещата, които действително са, са възможни. Ако нещо не е, значи тук и сега (или само тук или само сега) то не е възможно. Иначе щеше да го бъде.
Реалното положение е свързано точно с цивилизацията, към което и ти се ориентираш.

Ние самите не разполагаме с цивилизация. Като казвам, че сме собственост на някого (както и ти си на мнение, това не е задължително да ни засяга, понеже зависи от висотата на гледната точка) имам предвид, че ние нямаме своя лична собственост. Не само планетата не е наша, не само произходът ни не е самостоен, ами нямаме и НИКАКВА цивилизация. Ние живеем в пределите на ЧУЖДА цивилизация.

Мисля да пусна тема за това, още откакто Страшку коментира нещо в друга тема, относно това, че техниката имитира естествени процеси. Там ще ти отговоря на незададения въпрос по-подробно (•‿•)
Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #11 -: (Сряда) 13 Март 2013, 14:09 »

форум, ето един цитат - за 3ти път цитирам вожда Сиатъл във форумното пространство, този път накратко, и то във връзка конкретно с коментара ти:
'' Великият вожд във Вашингтон възвестява , че желае да закупи земите ни. Великият вожд се обръща към нас с думи на добра воля и приятелство. Той постъпва много любезно , защото знаем , че не се нуждае от приятелството ни.
   Ние ще обсъдим това предложение , понеже ни е добре известно , че ако не му продадем земята, белият човек ще дойде с пушки и ще ни я вземе.
  Но как може да се купи небето или да се продаде топлотата на земята? Такава мисъл ни е чужда. Свежестта на въздуха и отблясъка на водата не са наше притежание - как може да купите това от нас?
   Всяка педя земя е свещена за моя народ. Всяко борово клонче, всяка песъчинка край брега, мъглата в гъстата гора, всяка полянка, всяка бубулечка е нещо свято в мислите и опита на моя народ. Сокът ,който всмуква дървото, носи спомена за народа ни.
  Ние сме част от земята и тя е част от нас. Ухаещите цветя са ни сестри , сърните, конят, големият орел- наши братя. Канарите ,сочните ливади, топлината на мустангите и на човеците- всичко това е част от едно семейство.
" - из Обръщение на индиански вожд Сиатъл до президента на САЩ Франклин Пиърс от 50-те години на Х|Х в.
  Кой е разумно-цивилизования в случая?! Бих цитирала цялото му Обръщение, но може би е по-точно мястото му да е в темата "История на Земята"! За да се знае и да не се забравя, че е имало ЧОВЕЦИ, които не са знаели още какво е 'влак', но не са мачкали Земята с неуважение, както и близките си със душевна деградация, така типична за цивилизацията и за 'знаещите', на които все не им е достатъчно.. сигурност, пари, и затова развиват болести от излишество  в една област, пораждащо дефицит в друга - Това е дисбаланс- Не прогрес! Малоумен Управник може да си мисли, че е прогрес, а още по-малко Напреднала цивилизация!

Мисля да пусна тема за това, още откакто Страшку коментира нещо в друга тема, относно това, че техниката имитира естествени процеси. Там ще ти отговоря на незададения въпрос по-подробно (•‿•)
   Да това би била интересно,  съгласна съм с това "техниката имитира естествени процеси" и очаквам  каквото ще споделиш.
« Последна редакция: (Сряда) 13 Март 2013, 14:24 от mila » Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #12 -: (Сряда) 13 Март 2013, 14:42 »

Щом като индианците вървят със земята, още по-добре - купуваме целия пакет. Защото имаме силата да го направим.

Кой оцеля накрая?

Не казвам, че смисълът е в оцеляването. Зависи от мащаба, от който се гледа. Става въпрос за това, че в разбирането на индианците няма място за белия човек - разбирането им е било недостатъчно. Белият човек е имал повече сила, защото е имал повече разбиране. Просто то е различно и няма как да се насложи към индианското.
Активен

Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #13 -: (Сряда) 13 Март 2013, 14:56 »

   Ок! Не ме разбра, форум. Това е твое право. ако имаш желание прочети пълния текст, ще поставя  Обръщението на вожда Сиатъл на страницата за история на Земята, защото ако се позовавам на мнението ти, че може да 'купим пълния пакет', все повече разбирам необходимостта от самоуважение и колко е важно да се припомня на хората, че то тръгва от себе си към другите. Вожда казва - " Ухаещите цветя са ни сестри , сърните, конят, големият орел- наши братя." - Ти брат си не би продал нали?
Щом като индианците вървят със земята, още по-добре - купуваме целия пакет. Защото имаме силата да го направим.

Кой оцеля накрая?

Не казвам, че смисълът е в оцеляването. Зависи от мащаба, от който се гледа. Става въпрос за това, че в разбирането на индианците няма място за белия човек - разбирането им е било недостатъчно. Белият човек е имал повече сила, защото е имал повече разбиране. Просто то е различно и няма как да се насложи към индианското.
  Белия човек е нямал никакво разбиране и затова го е направил. белия човек е слаб и затова унищожава. Кое е сила - Да оцелееш, за чужда сметка и да си едно нищо или да запазиш колкото е възможно повече ресурса, живота, съзидателното, без да унищожаваш.
  Само слабия има нужда от роби. Силния знае, че става зависим от тях!
« Последна редакция: (Сряда) 13 Март 2013, 15:04 от mila » Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #14 -: (Сряда) 13 Март 2013, 16:17 »

Твърде много зависи. Мисля, че тези въпроси възникват, защото към тях се подхожда от грешната страна.
Активен

Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални