Страници: [1] 2 3 ... 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Битие 11:7 ?  (Прочетена 5644 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 06:22 »

1. А по цялата земя се употребяваше един език и един говор.
2. И като потеглюваха човеците към изток, намериха поле в Сенаарската земя, гдето се и заселиха.
3. И рекоха си един на друг: Елате, да направим тухли и да ги изпечем в огъня. Тухли употребяваха вместо камъни, а смола употребяваха вместо кал.
4. И рекоха: Елате, да си съградим град, даже кула, чийто връх <да стига> до небето; и да си спечелим име, да не би да се разпръснем по лицето на цялата земя.

5. А Господ слезе да види града и кулата, които градяха човеците.

6. И рече Господ: Ето, едни люде са, и всички говорят един език; и това е което са почнали да правят; и не ще може вече да им се забрани, какво да било нещо, що биха намислили да направят.

7. Елате да слезем, и там да разбъркаме езика им, тъй щото един други да не разбират езика си.

8. Така Господ ги разпръсна от там по лицето на цялата земя; а те престанаха да градят града.

9. За това той се наименува Вавилон {Т.е., Бъркотия.}, защото там Господ разбърка езика на цялата земя; и от там Господ ги разпръсна по лицето на цялата земя.

Какво мислите специално за този момент от Библията? Какви са впечатленията, които ви създава? ...А може би пък не ви впечатлява с нищо?


На мен например ми се струва... че човеците са били единни, и понеже са били единни, са били свободни, и понеже са били свободни, дори Бог не можел да им забранява.

На Бог му се е налагало да "слиза" при хората... сякаш това не е било неговото царство и той не присъствал там...

Бог е странно множествено число, и то при всеки един съществуващ превод на този момент от Библията...

Бог взел превантивни мерки против свободата на хората...

И директно се казва, че - "Това е момента и мястото, на което Бог сътвори Бъркотия".

Интересно е как Бог сътворява бъркотията - като разбърква нещо, което отчетливо е наречено "език", но е разграничено от "говор".


Интересно ми е да чуя тълкуването и на онези, които са по-навътре в религията.


П.П.
Интересно ми е също, че където има народ по лицето на Земята, единственото свидетелство за достойнство и гордост на всеки човешки народ на Земята, е сътворяването на градове. Българите винаги са се гордеели с "белите си градове". Всеки един народ също. Както и с календарите, които са форма на порядък, всеки народ на Земята се гордее с това, че е измислил форма на порядък на дните.
Активен

Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #1 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 10:23 »

Точно този въпрос за Вавилон винаги ме е вълнувал, защото съм се докосвала и с лична информация до него, за която съжалявам че не мога да пиша и дам подробности - ЛИЧНИ  Smiley, имам предвид.

Но ще изведа такава , защо се е стигнало до там да бъде сринат Вавилон, на база моята лична в мен информация и тази от изследваните ми източници.

*Първоначалния замисъл на Твореца не е бил да концентрира населението на Земята в един град или точка, а да го разпръсне по цялата Земя.

И ако се върнеш на Битие 1: 26-30, в началото е записан какъв е бил планът му.

Битие 1:26-30
  26. И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
  27. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
  28. И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.
  29. И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.
  30. А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така.


В стих 1:28, се казва -НАПЪЛНЕТЕ ЗЕМЯТА и владейте над всичко.

По късно, когато бива Вавилон съграден -Какво става?...Вече имаме Цар, владетел, който се опитва да замени  власта на Всевишния с такава, подобна на монарсите и папската такава. Този епизод е много добре описан в книга "Данаил" от писанията с  високомерието и гордостта на цар Навуходоносор.

Който след падението си сам признава силата на Всевишния.

ЩЕ ЦИТИРАМ - част от глава.4 ДАНАИЛ

( Навудухонсор, след сбъдването на съня, и загубата на властта)


4 „Цар Навуходоносор до всички народи, племена и езици, които живеят по цялата земя:
 Нека мирът ви се увеличава!

 2  Сметнах за добре да ви известя знаменията и чудесата, които Всевишният Бог извърши с мене.

3  Колко велики са неговите знамения и колко могъщи са неговите чудеса! Неговото царство е вечно царство и неговото управление продължава поколение след поколение.

4  Аз, Навуходоносор, живеех спокойно в дома си и се радвах на благополучие в двореца си.

5  И една нощ сънувах сън, който ме изплаши.
Образите, които видях, докато бях в леглото си, и виденията, които се появиха в мислите ми, ме изплашиха.

  6  Затова издадох заповед да бъдат доведени пред мене всички вавилонски мъдреци, за да разтълкуват значението на съня ми.

7  Тогава дойдоха жреците, които се занимават с магия, онези, които викат духове, халдейците и астролозите и аз им разказах съня си, но те не разтълкуваха значението му.

  8  Накрая пред мене дойде и Даниил, който се казва Валтасасар в чест на моя бог и в когото е духът на светите богове, и аз му разказах съня си:

9  ‘Валтасасаре, ти, който си управител на всички жреци, които се занимават с магия, знам, че в тебе е духът на светите богове и че няма никаква тайна, която да е трудна за тебе, затова ми кажи виденията, които видях в съня си, и какво означават те.

10  Във виденията, които получих, когато бях положил глава върху леглото си, видях едно огромно дърво сред земята. 

11  Дървото порасна голямо и здраво, беше много високо, стигаше чак до небесата и се виждаше от краищата на цялата земя.

 12  Листата му бяха хубави, плодовете му бяха в изобилие и по него имаше храна за всички. Под него животните търсеха сянка,на клоните му живееха небесните птици+ и от него се хранеше всяко създание.

13  След това във виденията, които получих, когато бях положил глава върху леглото си, видях един свят страж, който слизаше от небесата.

 14  Той извика със силен глас, като каза: „Отсечете дървото и клоните му!
Обрулете листата му и разпръснете плодовете му! Нека животните побягнат изпод него и нека птиците литнат от клоните му!   

   15  Но оставете пъна с корените му в земята, сред полската трева, стегнат с един железен и един меден обръч! Нека го мокри небесната роса и нека яде земната трева заедно с животните.

16  Нека човешкото му сърце бъде променено и нека му бъде дадено животинско сърце, и нека над него изминат седем времена.   

   17  Това е нареждането, което съобщиха стражите, и присъдата, която изявиха светите ангели*, за да знаят хората, че Всевишният владее над царството на хората,  дава го на когото иска и поставя над него най–смирения човек от всички.“

18  Това е сънят, който аз, цар Навуходоносор, сънувах, а ти, Валтасасаре, ми разтълкувай неговото значение, понеже нито един от другите мъдреци в царството ми не може да разтълкува значението на съня ми.Ти обаче можеш, защото в тебе е духът на светите богове.’

19  Тогава Даниил, наречен Валтасасар, онемя за миг и мислите му го изплашиха.
И царят каза: ‘Валтасасаре, не се плаши от съня и от неговото значение!’

Валтасасар в отговор каза: ‘О, господарю мой, нека сънят бъде за онези, които те мразят, и неговото значение — за твоите противници!

20  Дървото, което видя, което порасна и стана здраво, което беше много високо, стигаше чак до небесата и се виждаше по цялата земя

 21  чиито листа бяха хубави, а плодът — изобилен и по което имаше храна за всички, под което живееха животните, а на клоните му — небесните птици,

 22  това дърво си ти, царю, защото стана велик и силен, твоето великолепие стана много голямо, като стигна чак до небесата, и управлението ти — до краищата на земята.

23  И понеже царят видя как един свят страж слиза от небесата и казва „Отсечете дървото и го унищожете!

 Но оставете пъна с корените му в земята, сред полската трева, стегнат с един железен и един меден обръч! Нека го мокри небесната роса и нека бъде заедно с животните, докато над него не изминат седем времена“,     

24  това означава, царю, че всичко, което ще се случи с моя господар, царят, е по нареждане на Всевишния.     

 25  И ти ще бъдеш изгонен измежду хората, ще живееш с животните и ще ти дават да ядеш трева като добитъка. Небесната роса ще те мокри и над тебе ще изминат седем времена, докато не признаеш, че Всевишният владее над царството на хората и го дава на когото иска.

26  А понеже беше казано да бъдат оставени пънът и корените на дървото, това означава, че царството ти пак ще бъде дадено на тебе, щом признаеш, че небесата владеят.   

   27  Затова, царю, нека моят съвет ти бъде угоден:  Заличи греховете си, като вършиш праведни дела, и прегрешенията си, като проявяваш милост към бедните. Може би тогава ще продължиш да живееш в благополучие.’“

28  Всичко това се случи на цар Навуходоносорр.

29  След дванайсет месеца*, когато се разхождаше на покрива на своя дворец във Вавилон, 

30  царят каза: „Не е ли велик този Вавилон, който аз съградих със своята сила и мощ, за да бъде царски дом и да носи слава на моето величие?“


31  Докато тези думи бяха още в устата на царя, от небесата се чу глас: „На тебе се казва, царю Навуходоносоре: ‘Царството се отнема от тебе

  32  и ще бъдеш изгонен измежду хората, и ще живееш с животните. Ще ти дават да ядеш трева като добитъка и над тебе ще изминат седем времена, докато не признаеш, че Всевишният владее над царството на хората и го дава на когото иска.’“

33  Веднага тези думи се изпълниха за Навуходоносор. Той беше изгонен измежду хората, започна да яде трева като добитъка, небесната роса мокреше тялото му, а косата му порасна като орлови пера и ноктите му станаха като нокти на птица.

34  „И като мина това време, аз, Навуходоносор, вдигнах глава и погледнах към небесата, и разумът ми се възвърна.
И благослових Всевишния  и отдадох възхвала и слава на онзи, който живее вечно, защото неговото управление е вечно и неговото царство продължава поколение след поколение.   

   35  И всички хора по земята са като нищо пред него и той постъпва с небесните войнства и с хората по земята според своята воля. . И никой не може да спре ръката му или да му каже: ‘Какво правиш?’П.П.

Сега друго нещо, което е важно, е че самия НАВУДУХОНСОР, по време на царуването си изгражда портата на ИЩАР, в двореца си и отдава, поклонение на чужди божества, като и той самия се обявява за такова- Величайки се за цар на Вавилон.
Ако се погледнат реално и исторически нещата всичко описано за този град Вавилон и в Стар завет и в Нов се е сбъднало.
Гледах преди 5-6 години документален филм по една от немските телевизии, където ставаше въпрос за истинската причина за войната в Близкия Изток и там се казваше, че Саддам Хюсеин е открил именно този портал, за който се говори в Библията -Вратата на Ищар/Астарта и това му откритие е заплаха за цялото човечество.Та там се казваше, че именно това е истинската причина за войната.
Имах също по това време една, колежка, родена в Германия,  но родителите са именно от градче в  южен Ирак в близост до самия Вавилон и от нея знам че самата местност на бившия Вавилон е сринат до основи, и  е абсурд ЦИВИЛНО лице да влезе в този  район,  всичко е строго охранявано и засекретено.

Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 15:14 »

Имам сносно количество проблеми с това съдържание... и всеки един от тях е голям.

Въпросите ми са, хронологически, следните:7. Елате да слезем, и там да разбъркаме езика им, тъй щото един други да не разбират езика си.


26. И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.


23  И понеже царят видя как един свят страж слиза от небесата и казва „Отсечете дървото и го унищожете!


35  И всички хора по земята са като нищо пред него и той постъпва с небесните войнства и с хората по земята според своята воля. . И никой не може да спре ръката му или да му каже: ‘Какво правиш?’


На тези места явно става дума за Бог и неговото войнство. Впечатлението ми е, че в почти всички важни моменти (всъщност спорно е дали не е във съвсем всички) Бог действа чрез подизпълнители. Или, в най-добрия случай, съвместно с йерархия от служители.

И това впечатление ми създава проблеми, понеже, както се чете в последното изречение от горните:

35  И всички хора по земята са като нищо пред него и той постъпва с небесните войнства и с хората по земята според своята воля. . И никой не може да спре ръката му или да му каже: ‘Какво правиш?’


6. И рече Господ: Ето, едни люде са, и всички говорят един език; и това е което са почнали да правят; и не ще може вече да им се забрани, какво да било нещо, що биха намислили да направят.


Тук е пределно ясно, според мен, че Бог просто не е всевишен. Всички хора са като нищо пред него... но не по принцип, а само когато не говорят на един език... Всички хора са като нищо пред него и никой не може да спре ръката му - тоест, военните му подизпълнители... но не по принцип, а само когато хората не говорят на един език и не са единни.

Проблемът ми е, че съзирам в това... грозотия. Виждам нещо грозно.

Ако някой се опита да ми подметне причина, поради която да си затворя очите за грозното нещо, което виждам, проблемът ще се задълбочи, и определено няма да се получи разговор. Така че, точно както Навуходоносор...:

7  Тогава дойдоха жреците, които се занимават с магия, онези, които викат духове, халдейците и астролозите и аз им разказах съня си, но те не разтълкуваха значението му.


...никой подобен няма да може да образува разговор с мен, поради причината, която споменах. Търся специален човек, някой, който живее с това грозно нещо, което виждам, и има ОБЯСНЕНИЕ за него.
Според моето виждане до сега изградено през живота ми - грешно или не - аз съм свикнал да мисля за Бог като за Абсолютен. Абсолютният и Коренният сам по себе си е Закон... и той не действа по този начин. Разбирам дълбоко философските принципи, описани в Кабала (защото съм се интересувал и съм посветил много време отдадено да размишлявам върху това), и, както споменавам в моя преразказ на разбирането ми в личната страница на Психея - когато нищо не съществува (моментът преди Сътворението), то тогава първото нещо, което би се появило, би станало Законът (защото е единствено). И тъй като всички неща биха се разгърнали от него, невъзможно би било то да бъде престъпено.

Това е логическа невъзможност.

Също така, смятам, че Бог седи в корена на Логиката (с главна буква в смисъла на оригинално явление) и тя не е извън него. Всичко следва да е подчинено на Логиката, след като Бог седи в основата й... и това означава, че Чудеса не съществуват.

Не съществуват Чудеса с главна буква, съществуват само чудеса с малка буква - тоест чудеса има само за човека, който се съдържа в Бог, и поради това логиката му е ограничена (с малка буква е), и той нарича чудо проявлението на по-пълноценната, по-цялостната Логика, която е отвъд човека... но не е отвъд Бог.


С това обяснявам позицията си, че никой няма да може да образува разговор с мен, ако настоява да приема проявленията на Бог като Чудеса. Израснал съм с житейското разбиране - грешно или не - че Бог е логика (освен другите неща). И следователно, всяка логическа невъзможност, касаеща Бог, ми създава проблем, който само специален човек може да ми обясни.
Затова, на мен ми е непонятно как, ако Бог е в корена на всичко, може нещо да е извън него?

Как така властването над човеците зависи от тяхното обединение и взаимно разбирателство.. а не от Основополагащия Закон и ред на нещата? Според моето разбиране... именно свободата на действие на човеците би следвало да е Волята Божия, тоест онова Последствие, следващо от самата начална първа искра на Сътворението, от което всичко нататък се е развило като Логическа инерция.

Как така Бог се намесва по този грозен начин? Това противоречи на представата ми за Бог като за Абсолютен.

Как така Бог не действа чрез Ред?

Когато се действа чрез Ред, Началото на нещата определя всичко. След като Сътворението е ред... значи този момент е "дефект"? Дефект в Сътворението? След като Бог се намесва не чрез Съзидателен Ред, а чрез Грабеж?

Понеже... не можеш "да създадеш" безредие. Това е логическо противоречие, за всички е очевидно. Безредието е обедняване... намаляне на качеството... намаляне на съдържанието... Разрушение. Не се "създава" разрушение. Разрушението е анти-съзидателен процес.

Това, което Бог върши тук:

9. За това той се наименува Вавилон {Т.е., Бъркотия.}, защото там Господ разбърка езика на цялата земя; и от там Господ ги разпръсна по лицето на цялата земя.


Това се нарича кражба.

Проблемът ми е, че е логическо противоречие Бог да е крадец и грабител... именно защото седи в основата на всички неща. Няма как да бъде грабител, ако Бог е Абсолютен.

И този следващ грозен момент също ми създава проблеми:

14  Той извика със силен глас, като каза: „Отсечете дървото и клоните му!
Обрулете листата му и разпръснете плодовете му! Нека животните побягнат изпод него и нека птиците литнат от клоните му!  

   15  Но оставете пъна с корените му в земята, сред полската трева, стегнат с един железен и един меден обръч! Нека го мокри небесната роса и нека яде земната трева заедно с животните.


Това се нарича ОКОВАВАНЕ.

Нима не?Изключително странно ми е това логическо противоречие, че Бог е създал човека свободен, а след това демонстрира как краде свобода (от символичен образ) чрез оковаване.

Оковаването, само по себе си, се нарича ПРИНУДА. Нима не?

За мен няма логика Абсолютният Бог да отнема... и то чрез принуда. Сиреч, това е демонстрация на НАСИЛИЕ.


И това е следващото нещо, с което имам проблем:

25  И ти ще бъдеш изгонен измежду хората, ще живееш с животните и ще ти дават да ядеш трева като добитъка. Небесната роса ще те мокри и над тебе ще изминат седем времена, докато не признаеш, че Всевишният владее над царството на хората и го дава на когото иска.

26  А понеже беше казано да бъдат оставени пънът и корените на дървото, това означава, че царството ти пак ще бъде дадено на тебе, щом признаеш, че небесата владеят.


Нима това тук не се нарича ИЗНУДВАНЕ?

Имайки очи на средно интелигентен човек... и бидейки възпитан в български език и литература като средно образован човек, и познавайки какво означават българските думи... на мен ми е очевидно, че това тук е ИЗНУДВАНЕ.


Проблемът ми е, че няма логика Бог, след като е Абсолютен, въобще да действа по такъв начин - тоест чрез кражба и СЛАБОСТ. Понеже тук за мен е очевидно, че Бог, който би следвало да е Абсолютен и да е в корена на всички неща, е отчаян.

Отчаян означава да нямаш избор. И няма логически смисъл в това Абсолютният Бог да бъде отчаян, и да прибягва до отчаяна кражба на свобода, тоест насилие.За мен тези думи...:

34  „И като мина това време, аз, Навуходоносор, вдигнах глава и погледнах към небесата, и разумът ми се възвърна.
И благослових Всевишния  и отдадох възхвала и слава на онзи, който живее вечно, защото неговото управление е вечно и неговото царство продължава поколение след поколение.  

   35  И всички хора по земята са като нищо пред него и той постъпва с небесните войнства и с хората по земята според своята воля. . И никой не може да спре ръката му или да му каже: ‘Какво правиш?’


... са СРАМНИ.

За моите обикновени очи на средно интелигентен човек, това е ГРОЗНАТА гледка на един насилен, принуден, и съсипан човек... ДОВЕДЕН до отчаяние, чиято воля е била насила пречупена... принуден да възхвалява грозната проява на садизъм на един Бог, който по никоя логика не се представя като Абсолютен, и на така-нареченото му "войнство", които са представени единствено като изпълнители на грозни деяния.
Това изречение също няма логика:

27  Затова, царю, нека моят съвет ти бъде угоден:  Заличи греховете си, като вършиш праведни дела, и прегрешенията си, като проявяваш милост към бедните. Може би тогава ще продължиш да живееш в благополучие.’“


Защото... Абсолютният Бог, пораждайки Сътворението, е породил Ред. Когато някой не върши праведни дела, когато Правото не е на негова страна, когато проявява жестокост към другите... той САМ ПОСТИГА СЪДБАТА СИ, защото всички ние се движим по пътищата, заложени в Началото (което е Бог).

Така че... цар Навуходоносор сам е щял да постигне съдбата си сред хората - независимо дали Богът, за който става дума в това съдържание, ще се намеси, или не.

Въобще... цялата представа за "намесата" седи малко на кантар, когато се разсъждава логически за Абсолютния Бог, Породителят на всичко.Това е проблемът ми със съдържанието, което обсъждаме.
А, отделно от това, това което ме смущава в твоите думи е... може би твърде набързо казаното... че, "истинската причина за войната в Близкия Изток и там се казваше, че Саддам Хюсеин е открил именно този портал, за който се говори в Библията -Вратата на Ищар/Астарта и това му откритие е заплаха за цялото човечество."

Аз бях жив, когато това се случваше, и много добре помня защо САЩ стартира тази война в Ирак. И това определено не беше, за да се спаси човечеството.
Затова... моля, някой неслучаен човек да ми даде ОБЯСНЕНИЕ за грозните неща, които са пред очите ми...


Понеже, ако се появи някой случаен човек, който започне да се опитва да ми слага прикриващ воал пред очите, намалящ зрението, за да притъпи и скрие грозните неща, които виждам пред себе си... това ще ми натисне копчето... в мен ще се надигне доста могъщ гняв, ще приема този човек за враг за дълго време напред и няма да мирясам, докато не го обърна с хастара навън пред всички...

А не искам да се стига до там.

Предпочитам някой, който е наистина навътре в нещата, да ми направи тази услуга (за която ще съм му признателен) и да ми даде ОБЯСНЕНИЕ за грозните неща, които виждам пред себе си.

« Последна редакция: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 15:26 от форум » Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #3 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 17:29 »

 Grin
форум
Ще се опитам да ти покажа друга гледна точка-
Цитат
ако настоява да приема проявленията на Бог като Чудеса.
Когато нямаме знания може да минат за чудеса,по важното е да е истина.
Тези противоречия които съзираш си имат причина.Господ има брат,което Гал ловко заобикаля.А ми е интересно че при исляма знаят. Само ми се ококориха когато им казах че да, има брат, но е доведен.Във филма Тор историята е бая автентична,и както във филма доведения брат се занимава със магия така и тук имаме проблем със него точно поради тези занимания.И мога да те уверя че тука не е на страната на брат си а точно обратното.Между другото Бог не е сам.Има и други Богове.
А ред и правила води до истина.На логиката и трябват доказателства.Как ще постигнеш доказателства чрез логиката,като проблемите(енергийните конфликти) се решават на ниво там където се формира АЗ.Т е. личните АЗ се грижат за баланса и те намират решенията.Разликата между тяхното ниво и тука е огромна,като енергетика.Те намират решението което създава условията и тези условия проникват  към най ниско ниво или стигат до там където е конфликта.Няма такава логика да обхване цялото мироздание.
Очаквах Гал да вирне трътка и да ни натрие носовете.А тя пълна помия,някакви писания.Що ни ги навираш, щото във тях миряните са вкарали много енергия и се надяваш да ни сразиш със тази енергия,а не със нещо полезно и вярно.Явно само се пъчиш,и са правиш на даскалка и ни изпитваш.Но преди да изпитваш трябва да ни предадеш урока и тогава да ни изпиташ.А ти на замерваш със цитати.Разочарован съм,как са та направили групенфюрен. Явно имат проблем със материала./
 Cool
П.п.
А тука е бая интересно-
Цитат
. И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие.И мъж и жена ги създаде.;
Интересно на кого е казал бог,щото е срамота да си приказва сам.После да създадем? Нали той е създал? И мъж и жена ги създаде,що  тука третия вид са имат за богоизбрани.Щото аз знам друго,който се докара/ е достоен за жена, Земята застава до него като такава.Мъжа се докарва/се ражда за него жена когато стане достоен във дух.Само тогава има душа/жена.А тези които са се докарали да жена нямат и милиард балабар със жените си?
« Последна редакция: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 18:01 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #4 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 17:46 »

    meandre, ай стига си спамел с твоите мъж и жена!.
Това, че си гледал някакъв ФИЛМ " ТОР " , с двама братя...и си си извадил ИЗВЕДНЪЖ  мнение ...си е твой ПРОБЛЕМ.
Гледала  съм филма, НЕ МЕ Е ВПЕЧАТЛИЛ  Smiley

Разбрах те докъде си... Grin


Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #5 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 19:48 »

Оф,ма вие много сте го задълбали с този комплексар,Яхвето..

За мен нещата изглеждат ето така

Станал си родител,навъдил си челяд,обаче децата непослушни,и понеже си егоистичен комплексар,който мисли само и единствено за собствения си рахат,решаваш да приложиш техниката,"разделяй и владей".Така като всееш раздори сред децата си,те ще станат по-слаби и съответно по-лесни за манипулация.А ако нещо вземе,че се обърка,винаги можеш едните да ги метнеш у фурната,а другите да удавиш във ваната..Голям праз..некви си дечурлига..Ми,че ти ще си навъдиш нови..
Същото можеш да приложиш и ако някое вземе,че се възгордее и реши да ти извземе функциите..Направо трепеш наред,нема смисъл да се рискува с тая партида..Щом един е дал дефект,шанса рано или късно и другите да го сторят,не си е за пренебрегване.Повсеместен мор,е рецептата.


Толкоз по целия въпрос

п.п.А,ще му дам един съвет на Яхвето,ако случайно вземе,че надникне тук..
Някога,някъде четох за някво кристално момиченце(не,че ме впечатли думата "кристално",но така го бяха представили) ,което като го питали за кво мечтае,казало,че иска да е гъба и да мине през цялата земя,и да обере цялото зло..Наивно,по детски трогателно..Защото разбира се,Балансът не се състои в това "злото" да бъде "унощожено"..
Но,няма да е зле оня мързел Яхве,като иска да ми се прави на загрижен родител,да вземе да се пораздвижи в посока помощ,по примера на това дете,вместо да го кара по бързата процедура..Делийт,рестарт и воала
« Последна редакция: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 20:00 от Psyhea » Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 19:56 »

         Наистина  въпросите  които  поставя  Форум/п/  са  сериозни  и  изискват  сериозни  отговори,  не  може  да  се  приплъзнеш   с  уклончивост.  Същите  въпроси  са  ме  вълнували  и  мен  -  сега  вече  не.  
          Между  Абсолюта  и  Бог  /Богове/  има  огромна  разлика!!  
          Абсолюта  това  е  информационна  система  която  се  явява  като  среда  за  съществуването  ни  като  информационни  същности,  като  океана  за  обитателите  му,  като  атмосферата  за  живеещите  на  сушата. Законите  на  Абсолюта  не  подлежат  на  тълкуване  или  заобикаляне.  Например  гравитацията,  закона  за  информационната  основа  на  мирозданието,  вечността  на  информацията,  създаването  на  монадите  като  основа  на  фрактални  съзнания,  закона  за  развитието    и  т н.  Абсолюта  се  бърка  в  свободната  ни  воля  точно  толкова  колкото   океана  в  живота  на  рибите,  или  въздуха  в  нашият  живот.  
          Друг  е  въпроса  с  Бог  /Богове/.  Те  са  съзнания  еволюирали  до  степен,  че  да  съществуват  самостоятелно  в  средата  на  Абсолюта  като  от  наличната  информация  комбинирайки  я  да  създават  нова.  Понеже  само  едно  съзнание  колкото  и  силно  да  е,  не  може  да  създава  в  огромни  мащаби  /все  пак  е  фрактал/  се  налага  да  се  обединяват  в  екип  в  зависимост  от  целта.  
          Затова  не  бива  да  ни  учудва  факта, че  ние  казваме  Бог  създаде  човека,  а  Те  казват  ние  създадохме  човека  и  той  стана  един  от  нас.  Например  ние  казваме:  Левски  победи   в  този  мач,  но  ако  попитаме  играчите,  те  ще  кажат  ние  победихме  в  мача.  

       3:22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -     Завист  и  страх  да  не  загубят  монопола  върху  властта  разделят  материалната  от  духовната  същност.  
       Ето  Форуме,  ако  това  е  базисната  ти  основа  за  разсъждения,  всичко  си  идва  на  мястото.  Ние  хората  разсъждаваме  като  тях,  и  те  като  нас.  
        Галаксис,  те  ни  приравняват  със  себе  си.  Нирвана  -  Що  е  то?  
        Психеьо,  не  е  същото  АЗа  е  вечен,  него  не  могат  да  го  унищожат,  за  АЗа  са  измислили  Ада  
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 19:59 »

Що?Нима не може в плът и кръв да пребиваваш в ад?
Аз и ся си имам своите демони,и сега на моменти ми е толкова трудно да сменя фазата,когато ме обземе мъката,болката,вината..То по-голям ад от тва здраве му кажи..
Активен
Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #8 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 20:11 »

Що?Нима не може в плът и кръв да пребиваваш в ад?
Аз и ся си имам своите демони,и сега на моменти ми е толкова трудно да сменя фазата,когато ме обземе мъката,болката,вината..То по-голям ад от тва здраве му кажи..

Оф,
Виж си проблема с демоните ТУК....по отдолу!!!

Кой да те очисти?

Като плюеш по Всевишния?


Оф,ма вие много сте го задълбали с този комплексар,Яхвето..

За мен нещата изглеждат ето така

Станал си родител,навъдил си челяд,обаче децата непослушни,и понеже си егоистичен комплексар,който мисли само и единствено за собствения си рахат,решаваш да приложиш техниката,"разделяй и владей".Така като всееш раздори сред децата си,те ще станат по-слаби и съответно по-лесни за манипулация.А ако нещо вземе,че се обърка,винаги можеш едните да ги метнеш у фурната,а другите да удавиш във ваната..Голям праз..некви си дечурлига..Ми,че ти ще си навъдиш нови..
Същото можеш да приложиш и ако някое вземе,че се възгордее и реши да ти извземе функциите..Направо трепеш наред,нема смисъл да се рискува с тая партида..Щом един е дал дефект,шанса рано или късно и другите да го сторят,не си е за пренебрегване.Повсеместен мор,е рецептата.


Толкоз по целия въпрос

п.п.А,ще му дам един съвет на Яхвето,ако случайно вземе,че надникне тук..
Някога,някъде четох за някво кристално момиченце(не,че ме впечатли думата "кристално",но така го бяха представили) ,което като го питали за кво мечтае,казало,че иска да е гъба и да мине през цялата земя,и да обере цялото зло..Наивно,по детски трогателно..Защото разбира се,Балансът не се състои в това "злото" да бъде "унощожено"..
Но,няма да е зле оня мързел Яхве,като иска да ми се прави на загрижен родител,да вземе да се пораздвижи в посока помощ,по примера на това дете,вместо да го кара по бързата процедура..Делийт,рестарт и воала
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #9 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 20:24 »

Що?Нима не може в плът и кръв да пребиваваш в ад?
Аз и ся си имам своите демони,и сега на моменти ми е толкова трудно да сменя фазата,когато ме обземе мъката,болката,вината..То по-голям ад от тва здраве му кажи..

Точно  това  казвам  и  аз.  Адът  е  състояние  на  душата,  и  може  да  бъдеш  и  там  приживе.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #10 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 20:45 »

Що?Нима не може в плът и кръв да пребиваваш в ад?
Аз и ся си имам своите демони,и сега на моменти ми е толкова трудно да сменя фазата,когато ме обземе мъката,болката,вината..То по-голям ад от тва здраве му кажи..

Оф,
Виж си проблема с демоните ТУК....по отдолу!!!

Кой да те очисти?

Като плюеш по Всевишния?


Оф,ма вие много сте го задълбали с този комплексар,Яхвето..

За мен нещата изглеждат ето така

Станал си родител,навъдил си челяд,обаче децата непослушни,и понеже си егоистичен комплексар,който мисли само и единствено за собствения си рахат,решаваш да приложиш техниката,"разделяй и владей".Така като всееш раздори сред децата си,те ще станат по-слаби и съответно по-лесни за манипулация.А ако нещо вземе,че се обърка,винаги можеш едните да ги метнеш у фурната,а другите да удавиш във ваната..Голям праз..некви си дечурлига..Ми,че ти ще си навъдиш нови..
Същото можеш да приложиш и ако някое вземе,че се възгордее и реши да ти извземе функциите..Направо трепеш наред,нема смисъл да се рискува с тая партида..Щом един е дал дефект,шанса рано или късно и другите да го сторят,не си е за пренебрегване.Повсеместен мор,е рецептата.


Толкоз по целия въпрос

п.п.А,ще му дам един съвет на Яхвето,ако случайно вземе,че надникне тук..
Някога,някъде четох за някво кристално момиченце(не,че ме впечатли думата "кристално",но така го бяха представили) ,което като го питали за кво мечтае,казало,че иска да е гъба и да мине през цялата земя,и да обере цялото зло..Наивно,по детски трогателно..Защото разбира се,Балансът не се състои в това "злото" да бъде "унощожено"..
Но,няма да е зле оня мързел Яхве,като иска да ми се прави на загрижен родител,да вземе да се пораздвижи в посока помощ,по примера на това дете,вместо да го кара по бързата процедура..Делийт,рестарт и воала

"Всевишния" за който ми говориш ти,да вземе да го духа под вода,че сега както я кара,много прашилка вдига..

Инак мен няма кво да ме мисли..
Сама ще се "чистя",не ща тоз лумпен да ми бере гайле,че после да мрънка и как съм му задължена..Аре нема нужда,ще мина и без левашките му услуги


п.п.Като казах "чисти" имах предвид да си изчисти говната дето е изсрал тук,вместо ние да се мъчим да му ринем!
Щото ако не се беше мешал "да разбърква езици",сега човечеството можеше да бъде в коренно различна посока на развитие
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #11 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 20:47 »

Напълно съм съгласен, Митко.Ако Бог има брат, и ако този брат е доведен... то значи това се знае от древността. И в такъв случай въпросният Бог се нарича Еа, или Енки, ако се наблегне на мястото му в йерархията... а доведеният му брат се казва Ан-Ен, или Енлил, ако се наблегне на неговото място в йерархията.

И след като това е така, следователно бащата на тези богове се казва Ану. И това също се знае от древността.И щом като това е случаят... то значи нито единия, нито другия, нито баща им е моя Бог. Моят Бог е Абсолютен, и е онова нещо, което ми позволява да Бъда, и то свободен. Моят Бог... може да е трудно да се опише с точност, понеже Той е "околната среда на околната среда".Едно обаче на мен ми е пределно ясно - онзи Бог, който разруши Човешкия град и кула, и който произведе Голямата Бъркотия (Вавилон), НЕ Е моя Бог. И отправям ОБВИНЕНИЕ към него, защото всичко, което ненавиждам в този свят, с който този Бог се разправя като със свой, е последствие от неговите постъпки.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #12 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 20:51 »

Форуме,не мисля обаче,че ЕА е Йеховата с потопа и разделението..Нали единия ни е създал телата,а после другия ни е унищожавал със жупел и потопи

п.п.Аз не знам що,ама Еа си ми е на сърце..Нищо,че и той си е с Егото си..
Активен
Неактивен big mama
Full Member
***
Публикации: 220

« Отговор #13 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 20:54 »

Добре де, Галке, защо всичко свеждаш до религиозна пропаганда !? Не вярвам да си толкова тъпа, че да не забележиш липсата на твои последователи във форума. Май ще се окаже вярно, че трупаш бройки публикации за да станеш групенфюрер в сектата ! Май само ти не си разбрала, че да общува човек с Бог, да живее в хармония със себе си и Вселената, няма нужда от посредници, каквито са всички организирани религии. Средство за контрол и манипулации !!!
И кой е казал, че Психея е мръсна, та Яхвето да я чисти ? Кой ? Ти ли ? И като си правиш там ритуалите, за чиста ли минаваш, а ? Дотолкова си индоктринирана, че приличаш на кон с капаци и козирка !
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #14 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 21:00 »

Що?Нима не може в плът и кръв да пребиваваш в ад?
Аз и ся си имам своите демони,и сега на моменти ми е толкова трудно да сменя фазата,когато ме обземе мъката,болката,вината..То по-голям ад от тва здраве му кажи..

Точно  това  казвам  и  аз.  Адът  е  състояние  на  душата,  и  може  да  бъдеш  и  там  приживе.

Тъй..И този ад не е създаден от никой "бог".Този ад е резултат/следствие на

Цитат
Абсолютният и Коренният сам по себе си е Закон... и той не действа по този начин. Разбирам дълбоко философските принципи, описани в Кабала (защото съм се интересувал и съм посветил много време отдадено да размишлявам върху това), и, както споменавам в моя преразказ на разбирането ми в личната страница на Психея - когато нищо не съществува (моментът преди Сътворението), то тогава първото нещо, което би се появило, би станало Законът (защото е единствено). И тъй като всички неща биха се разгърнали от него, невъзможно би било то да бъде престъпено.


Ама Галке,тоз твой Яхве,ако е "любов и грижа" както са седнали да ме уверяват например в тази хумореска тук
http://books.ekipirane.com/%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%8A%D1%82/%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0/
Ми,че все ще вземе да намери 2 грама прошка,1 грам великодушие и  0,5 сантиграма любов за "грешното" чадо..
Ще може ли да дойде да ми поизчисти малко?Ще може нали,нали?Ей тъй..от либофф
Няма да съм нахална..само петите да ми поостърже Cool  

А аз обещавам да му запаля свещ от 2 лева!
« Последна редакция: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 21:09 от Psyhea » Активен
Страници: [1] 2 3 ... 11   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални