Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мандела ефект  (Прочетена 4985 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #15 -: (Понеделник) 17 Октомври 2016, 13:02 »

Да "обогатяваш истината"?

Много ми е интересно... как ще обогатиш един истинен факт.

Или искаш да кажеш... "украсяване" на истината? О, до, това знам че го можеш.


Въобще, да не се превърне това в поредната история "крадеца вика дръжте крадеца", и този, който ме обвинява, че не знам как да използвам думите, си няма ни най-малко понятие за значенията зад думите.Понеже твоите писаници са винаги това - гаргара с букви. Винаги. Това ти е стила. Ти, във всеки един твой коментар, демонстрираш как си самовнушаваш смисъл зад определени думи и как си ги ползваш както на тебе си ти скимне.

Нямаш никакво усещане за понятия като легитимност, обективност, и стойност.

Това е, понеже си слаб в българския език и в математиката - основните образователни дисциплини. И това е логично - понеже ако работеше със същото усърдие върху образованието и върху мисълта си, както работиш върху *ъза на магарето си, сега щеше да си добър и в разсъждаването.

Но ти не си добър в мисленето. Нито пък в говоренето. Затова ти препоръчвам, да не правиш това, което не можеш.

Така вече би трябвало да ти е по-ясно, на твоя език.
Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #16 -: (Понеделник) 17 Октомври 2016, 18:19 »

 Grin
Ми кат та гледам колко си обилен,си бая далече от нея.Както и още един по обилен от тебе.Истината е кратка-Така е..
И е нещо подобно на яденето.Ядеш първо,второ и десерт, поглаждаш си корема и казваш -наядох се? Пак е кратка истината.Две думи и нищо повече.Ако вземем да разнищваме истината става панаир и нищо не можем да обясним.Ако искаш обясни ми първото,супата.Колко много неща са във нея+знания и умения за да е на макс енергийно.Всяка манджа е смесване на енергии по определен начин + други работи.Ма който стигне до истината не може да ти я обясни,по това се познава кой е стигнал до нея.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #17 -: (Понеделник) 17 Октомври 2016, 18:24 »

Grin
Ми кат та гледам колко си обилен,си бая далече от нея.Както и още един по обилен от тебе.Истината е кратка-Така е..

Ми така е. Кратка е. Ама не разбираш, и трябва да ти се обясни. Познай кой я прави дълга в такъв случай.

Ма който стигне до истината не може да ти я обясни,по това се познава кой е стигнал до нея.

Повярвай ми. Много ми се иска това да е вярно, защото ако беше вярно, нямаше да стъпиш повече в интернет.

Но уви.
Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #18 -: (Понеделник) 17 Октомври 2016, 18:34 »

 Grin
Цитат
Повярвай ми. Много ми се иска това да е вярно, защото ако беше вярно, нямаше да стъпиш повече в интернет.
Що? Аз решавам къде да стъпвам и къде да не стъпвам. Къде е проблема със истината? Истината си е истина ,къде стъпвам си е моя работа. Wink  Фатката е да не настъпя мотиката,щото .....може да си докарам цицина болезнена.
Ти настъпвал ли си мотика?  Аз съм.И не един път. Roll Eyes
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #19 -: (Вторник) 18 Октомври 2016, 10:10 »

А...

Ако говорим за Матрица, в която участваме като Неовци... то тогава всичко се поставя под въпрос.


Защото... както разбирате... в такъв един сценарий не съществува Обективна Истина, нали така.

Във филма "Матрицата" Обективната Истина е Субективизма.
Твърде удобна рационализация, ако питате мен. Разрешава всичките проблеми на хората с възпалени мозъчни половини.Не казвам, че не сме или че сме в Матрица. Може и да сме... Може и да не сме...

Но ако бяхме, и ако осъзнавахме това... тогава Морфей отдааавна да ни е предложил хапчета. На мен поне още не ми е.Може да сме Неовци в следващата плътност  Smiley а хапчета да не са нужни.
Активен
Неактивен dido
Full Member
***
Публикации: 223
Пол: Мъж

« Отговор #20 -: (Петък) 02 Февруари 2018, 11:19 »

Темата се разводни, което всъщност е закономерно.
Сега ще направя връзката на Мандела ефекта с пътуването във времето и същността на Реалността за да има някаква цялостност в темата.

Пътуване във времето

След като пътуването във времето се доказа че е възможно от австралийски учени, (https://www.youtube.com/watch?v=Qv9-2cP0uUQ) реших тук да опиша основните му принципи. По този начин всеки ще може да отсее историите на реалните пътешественици във „времето” от тези „гълтачи на внимание”.
По същество, „пътуването във времето” се основава на реалната структура на Мултивселената. Всяка Вселена представлява замръзнал кадър, в който няма време. Преминавайки от кадър в кадър се преживява илюзията за линейно време. Във всяка обитавана от Съзнание Вселена съществува разбиране за някаква точно определена дата и са приети концепции за „Истина” и че даден низ от събития са се „случили” в „миналото”, като тези вярвания служат за основа на Играта, която се играе в тази Вселена
От тази гледна точка е напълно възможно човек да се прехвърли в миналото, защото това просто е друга паралелна на тази реалност, в която приетата дата е минала спрямо нашата.
Пътуването във времето може да се прави със съзнанието и аз съм го изпитвал веднъж. Реалността на преживяването, докато то течеше, беше много по интензивно от усещането в сегашната реалност. Накратко, става дума за преживяване в бъдещето, в реалност в която Империята Орион се завръща официално в слънчева система. Не твърдя че става дума за „нашата” Слънчева система, а и без това сега не живеем в нея. Слънчевата система от първите тридесетина години от живота ми се намираше в края на Галактиката, докато сегашната е на половината от радиуса на млечния път.
Тоест сега живеем много различна реалност (по точно „времева линия” или „низ от реалности”) спрямо тази отпреди десетина години. Повечето хора не го осъзнават, защото при преминаване от реалност в реалност спомените се презаписват автоматично, за да може Съзнанието да е адекватно в Реалността, която преживява. Когато Съзнанието е достатъчно разширено може да не се извърши презапис, а просто да се създаде нов запис. Така индивидът ще има два (или повече) спомена за дадено събитие. Аналогия за това може да се направи с компютъра - когато няма място, записването на нова информация става върху старата, а когато има - може да се създаде нов запис. Това е и същността на „Мандела ефекта”
Аз преживявах персонажът, отговорен за защитата на системата от база в астероидния пояс и ръководещ цялата междузвездна флота на защитниците. Под преживяване на персонажа имам впредвид че имах пълното съзнание на индивида, без следа от настоящата ми индивидуалност. Преживяването завърши след като Империята буквално анахилира астероидния пояс, както и няколко планети, докато лично ръководех защитата от борда на команден кораб. Личността, която изживявах, прекрати живота си в стил камикадзе и се озовах в настоящата реалност, като за няколко минути имах пълните знания и спомени на командира, включително и техническите характеристики на флота и принципите на действие на двигателите и оръжията, но  със сегашната си индивидуалност. Имах и пълни спомени за това как бях способен да премествам цели планети със съзнанието си и технически средства. впоследствие срещнах подобен термин в един научнофантастичен разказ - гравитроника.
След една-две години попаднах на тази статия:, описваща същността на подобни преживявания: https://hermeticvision.com/jump/ .
Всяка способност на Съзнанието може да се дублира с технология и съответно големите правителства по света са в състояние да извършват пътешествия във времето. Това обаче не оказва влияние на сегашната реалност, защото това са пътешествия в други реалности и те много добре разбират това. Ето този клип на реален пътешественик във времето описва цялата механика зад процеса: https://www.youtube.com/watch?v=HS_rSh52SAg . Авторът говори и за Мандела ефекта и как правителствата се опитват (а по мои спомени вече са успели няколко пъти) да прехвърлят голяма част от човечеството на друга „времева линия”. Това обаче не се прави от пътешественици във времето, а от технически средства на същия принцип от рода на CERN.


Активен

Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #21 -: (Петък) 02 Февруари 2018, 11:49 »

Дидо,
Цитат
    Слънчевата система от първите тридесетина години от живота ми се намираше в края на Галактиката, докато сегашната е на половината от радиуса на млечния път.    
Това твърдение на какво се базира? Лична опитност, четене на книжки или нещо друго, релевантно на първите две?
Цитат
   Авторът говори и за Мандела ефекта и как правителствата се опитват (а по мои спомени вече са успели няколко пъти) да прехвърлят голяма част от човечеството на друга „времева линия”. Това обаче не се прави от пътешественици във времето, а от технически средства на същия принцип от рода на CERN.    
Струва ми се, че не се ползва технология, а просто всеки сам решава на кой коловоз/пространствено -
 времева линия да се позиционира. Свободна воля май му викаха.
Има обаче и голяма вероятност изборът да не е избор в общо приетият смисъл и свързан със свободната воля, а позиционирането да е обусловано от т.н."кармична" обремененост. Подобното привлича подобно.
С думи прости - на каквото си си постлал -на такова ще легнеш.
Нищо лично.
 hi

п.п. А иначе астралното ти преживяване е доста впечатляващо според местните/форумните стандарти.
« Последна редакция: (Петък) 02 Февруари 2018, 12:05 от paci1 » Активен
Неактивен dido
Full Member
***
Публикации: 223
Пол: Мъж

« Отговор #22 -: (Петък) 02 Февруари 2018, 18:41 »

За позицията на Слънчевата система - ясен спомен какво съм учил в училище. Освен това беше всеобщо знание, всеки го знаеше. 


Ти работиш (а и всички във форума) по метода на изключването - или е едното или другото. Всъщност са и двете. Свободната воля подлежи на манипулация, а технологията просто надгражда направения от съзнанието свободен (а всъщност манипулиран) избор.

Описаното от мен не е астрално преживяване, то продължи почти три месеца и беше/е/ще бъде по-реално от сегашното състояние. Това е преживяване на паралена реалност. Втория линк показва един от начините за това (но не единствения).
Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #23 -: (Петък) 02 Февруари 2018, 22:16 »

 Grin
Цитат
Описаното от мен не е астрално преживяване, то продължи почти три месеца и беше/е/ще бъде по-реално от сегашното състояние.
Ти как го разбираш като сън или реалност тези три месеца.И наясно ли си че могат постоянно да ти "прожектират" реалност ако ти се съгласяваш?
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен dido
Full Member
***
Публикации: 223
Пол: Мъж

« Отговор #24 -: (Събота) 03 Февруари 2018, 08:54 »

По същия начин както сега ти определяш сегашния момент за реален.
Събуждане, извършване на различни дейности и сън - за около три месеца. Като месеца е абстрактно понятие, не говоря за стандартните земни месеци. По точно ще е за около 90 такива цикъла, като индивида имаше много повече "години" (още едно абстрактно понятие) преди моето присъствие и управление на тялото.

А ти наясно ли си че и сегашния момент може да е прожекция, ти просто може да не помниш че си дал съгласие за това?
Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #25 -: (Събота) 03 Февруари 2018, 09:11 »

 Grin
Ми ако не съм наясно ще споделя ли с вас да не се съгласявате със сънищата и да ги прекъсвате?
Чрез сънищата ни ограбват енергията и ни са правят на богове.Като си приберем енергията какво ще стане със тях?
Сънищата са пряко свързани с енергийното,което ако сте малко със акъла си ще се сетите че оттам ни идват проблемите.Не са в материалното,оттам е разделяй и владей.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #26 -: (Събота) 03 Февруари 2018, 11:42 »

 Grin
Астрала е развъдника им на безполовите.И тъй като там едни вървят и ги разритват и зачистват мястото имат зор и затова натискат с ИК.Смятат че тука ще могат да се скрият или поне да навлечат големи проблеми на тия които им удисат на акъла.
Затова и приказват за нашествие на извънземни,но те нямат тела и какво ще стане ако получат достъп до децата ни?
Така че Българите са твърдо нье,безродници/безполови нямат място в живота.Те са паразити които унищожават "приемника",само дето "приемника" не е наясно със това, линее и накрая го уморяват.И продължават нататъка.
За да ги спре живота се реши на слънчевата система/материалното.Резултата е налице,намерен им е ляка,и заразата приключва тука.Щото материалното е лепило за всякакви енергии и залепнат ли тука със деяния няма мърдане. И идва съдния ден.Който реално е делата им.И който се занули заради делата си заминава от живота безвъзвратно,а ако се докара до самоизгаряне ,настъпва истинската му смърт.
Гледайте да не приключите със тях.
 Cool
« Последна редакция: (Събота) 03 Февруари 2018, 11:48 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #27 -: (Събота) 03 Февруари 2018, 11:58 »

Свободната воля подлежи на манипулация, а технологията просто надгражда направения от съзнанието свободен (а всъщност манипулиран) избор. 


   dido,

 Наскоро ми се случи да се събудя, но не реално, а в съня, в секундата, в която излизам от съня. Наистина ми е много трудно да го обясня, но какво видях мога ясно да кажа. Видях нещо много особено. Как сякаш аз излитам през един тунел с адска скорост, точно в момента на събуждане, и точно когато "безпаметно" трябваше да съм отворила очи, момента се "закрепи" в една провлечена за миг продължителност, все едно видях в кадър прехода, но от подиция на събуденото вече тяло, и какво видях... как тунела, през който преминах бе една точка, каквато е окото, когато приеме светлина, както фото обектива, и се затваря в мига, в който преминах отвъд и нямаше как "двете реалности" да обитават едновременно и да свидетелствам и за двете едновременно, (въпреки, че за мен бяха с еднаква яснота, еднакви по сила и представа за реалност)...., защото едната реалност остана отвъд процепа, който, след като се затвори, аз бях вече будна "тук". Но разбрах, че това мое съзнание преминава, точно както преминава светлина през окото. И за части от времето видях, че границата е напълно субективна, но я има... Има я съвсем в технологичния смисъл.

 Бях писала някъде, че при друго осъзнато състояние в сън видях, че общувам със себе си, че сама на себе си говоря, а не някой на мен говореше, но това биха го възприели тук като раздвояване на личността, а аз казвам, че тези ситуации ги разиграваме сами и създавамие почва, а образите се прехвърлят в сетивно възприеманата реалност, което наричаме - "тук и сега", под формата на ситуации, които разиграваме, в участие на нашата си воля.

Така че и ти, dido и meander се допълвате като позиции по въпроса, от мое гледище.
Активен
Неактивен dido
Full Member
***
Публикации: 223
Пол: Мъж

« Отговор #28 -: (Събота) 03 Февруари 2018, 16:46 »


 и нямаше как "двете реалности" да обитават едновременно и да свидетелствам и за двете едновременно, (въпреки, че за мен бяха с еднаква яснота, еднакви по сила и представа за реалност)...., защото едната реалност остана отвъд процепа, който, след като се затвори, аз бях вече будна "тук". Но разбрах, че това мое съзнание преминава, точно както преминава светлина през окото. И за части от времето видях, че границата е напълно субективна, но я има... Има я съвсем в технологичния смисъл.Точно затова написах че живеете по метода на изключването - или едното или другото. Затова няма как да възприемеш, че обитаваш две реалности едновременно. А всъщност обитаваш много повече от две реалности...
Това е живот през Ума, който разделя нещата за да ги разбере. Разбиране и знаене са две различни концепции. Знаенето се основава на интегриране - и едното и другото и третото и т.н.т. Разширяване на съзнанието...
Затова и границата която си видяла е субективна, ти си позволила на тази граница да съществува. Технологията просто я създава, следствие на "свободния" ти избор.

Ако обаче границата изчезне ще възприемаш двете (или повече) реалности едновременно. Или да имаш повече от един спомен за дадено събитие, което е и в основата на Мандела ефекта. Номера е как да останеш нормална при тази ситуация и отговора е в нещо което назовавам "вътрешна котва".

Мила, виждам че си развълнувана от стила ти на писане. Изглежда това е резултат от вътрешна интеграция на концепциите на Меандър с моята гледна точка. Поне аз така се чувствам когато разбера нещо.
Активен

Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални