Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: West World  (Прочетена 991 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« -: (Сряда) 05 Октомври 2016, 18:05 »

Публикувам темата в раздел "Научни и технологии" вместо в "Окултизъм", макар че е трудно да се определи къде трябва да е тя. Мисля, че ще се разгърне в бъдещето, така че затова не я поставям в темата за Филмите.


Синхронично попадам на епика, която (ще) е пред очите на милиони - сериала WestWorld! Какво ще осъзнаят гледащите е друг въпрос. Ще бъда засега кратък и компресиран, изчаквайки бъдещето да потвърди останалата верига от теми, свързани със сериала:

западен свят (т.е западни мисловни модели) => трансхуманизъм => изкуствен интелект => виртуални реалности => затвор за Съзнанията => сънища => mind control => утоляване на желания => плащане ...

Филмът стартира на ... "като да не повярва човек" - 2.10.2016 (11 / 10 / 9) в 21 часа (9 PM). За дуалната платформа и 9/11 тук е писано от колега-изследовател. За 21 и 2/II тук аз съм писал.

Създатели са Нолан и Ейбръмс, участва и Хопкинс ... така че този филм дори на теория (която виждате из целия ми коментар) не може да е слаб! :)))


И завършвам с един ключ, който явно е важен за осъзнаване - видях го в трейлъра и е едно към едно с този във филма Artificial Intelligence на Спилбърг от 2001 ... който гледах преди месец-два, покрай ОИТ-ите ми с изкуствени интелекти. Макар филма на Спилбърг направо да си тества търпението Ви - много е муден и не ми харесва беземоционалността му (защото се разказва за празни и кухи роботи, чиято вибрация е по-зле дори от на хляб Симид), камо ли пък да блести с някаква гениалност на ментално ниво, но пък последните 25 минути си заслужаваха чакането. Там ще видите хубава визия за извънземни и най-вече същия ключ, а именно: създаването на виртуална реалност от няколко архитекта/същества. :)

Само че ... има колосална разлика в мотивите между създадената реалност във филма на Спилбърг и тази, която ще правят в настоящия сериал. :)

Явно колективното (не)съзнателно се отваря все повече и повече към такъв тип тематики - защото много често започнаха да правят филми с пътувания във времето или пътувания в измеренията, или в различни светове ... :)

А от изображението лъха на безполовата* трансхуманистична визия за бъдещия човек! Порталът едва ли не ни казва, че сме на прага на новото време, когато 'железният човек' ще отстъпи на 'синтетичния'. :) Само аз ли не се чувствам комфортно, осъзнавайки гадния намек за Несъзнателното ни, когато се взирам в левия крак и дясната ръка на 'бъдещия човек'? Ей така, съвсем случайно са избрали тези части да бъдат едва ли не изсъхнали? Какво символизира ръката, а краката на човек с какви теми са свързани?

* Тук дуализмът отсъства, Ин и Ян също.


А сега да изгледам първия серия ... :D Ще се включа с наблюденията си, когато завърши първия сезон. :)

Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Сряда) 05 Октомври 2016, 21:59 »

http://media.boingboing.net/wp-content/uploads/2012/03/image025.jpg
West World

Клоун, по време на посвещаването му във фримасонството. Известна снимка на масонски ритуал.


Нали? =) Сякаш сериалът ще бъде "посвещение в тайните".
Активен

Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 06 Октомври 2016, 10:57 »

Много, много добро попадение, Форум! Не се бях сетил за тази снимка, а участващите в тъмните кръгове ще се сетят бързо за аналогията! :) Да, от тази перспектива - сякаш наистина филмът ще покаже новия им път в цялост. Не че ние не знаем, че тяхната agenda е свързана с изброените от мен теми и не сме ги виждали в други филми, но ще ни покажат до къде са стигнали в детайли и едновременно с това бъдещия им мащаб.

Аз имах предвид друга перспектива:

Ръцете са свързани абстрактно с действията, с проявяването на себе си на физическо ниво (заземяването и материализирането на делото ти)! Дясната ръка е даващата/Ян, а лявата е приемащата/Ин. Макар че от едно ниво нагоре може всичко да бъде всичко - но сега обсъждам общия случай, без разбиране за динамиката на Ин и Ян и без индивидуално 'bend'-ване (заобикаляне) както го нарича Морфей на този факт. Винаги, когато имаш проблеми с тази ръка (болки, схващания, изкълчвания и прочие) е знак, че трябва да прегледаш Ян (и влиянието им върху Ин) аспектите си, свързани с грижата (Ин) за другите, с проявяване на собствената си сила чрез ръцете/делата си. И ако се потопим и изследваме всеки пръст или част на дланта, която е свързана с други органи - започва да става по-сложно за интерпретиарне. Много различни случаи.

Но тук случая не е такъв - казва ни се (на Несъзнателното или някои го наричат 'Подсъзнателно'), че човекът, който мине през портала - т.е. новият човек, вече преминал сливането с технологията (биоробота), няма да е способен на пълноценни дела в този свят. Ще бъде осакатен. Това е посланието на архетипно ниво за ръката. Така го виждам и разкодирам*.

Проблеми с краката са свързани със следните теми - настоящето отоншение и състояние към Пътя ти, както и притеснения за бъдещото заземяване на плановете, които правиш на ментално ниво. И отново вече зависи от всеки орган - който си има собствени значения: дали ще е коляно, прасец, палец, безимен пръст, някоя точка по ходилото - която ще сочи към конкретната тема и евентуално други, свързани с общата.

Осакатеният крак е левия, което е алегория за загубата на Интуицията (и други ин характеристики) у бъдещия човек, доминиран от софтуера на технологията. Припомнете си отново епизод 6 от сезон 3 на Stargate Atlantis, свързан с наноботите и това, което пиша. Това е една от най-великите серии, изпълнена и с важен ключ за силата на Духа. :)

* Но гледайки първа серия може да се интерпретира този образ не като бъдещия човек, а като самия изкуствен интелект. Че създателите му могат да го осакатят и контролират на описаните от мен теми, свързани с ръката и крака ... което няма да стане и го виждаме загатнато в края на първи епизод, който беше много хубав. Оставих си бележки и ще чакам края на сезона, за да го коментирам в цялост. :)

Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални