Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Олимпийският огън  (Прочетена 400 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Вторник) 23 Август 2016, 12:26 »

От Уикипедия:

Древните Олимпиади

Във времената на оригиналните игри в границите на Олимпия, олтарът на светилището, посветено на богинята Хестия, поддържал постоянен пламък. За древните елини, огънят бил божествен смисъл - смятало се, че е бил откраднат от боговете от ръката на Прометей. Следователно, огънят също присъствал в много от светилищата в Олимпия. По време на Олимпийските игри, които се провеждали в чест на Зевс, се палели допълнителни огньове в неговия храм и в този на жена му, Хера. Съвременният Олимпийски огън се пали на мястото, където се намирал древния храм на Хера.
В Уикипедия много деликатно се манипулира и избягва въпроса, че съвременната традиция на пренасянето на Олимпийския огън от маратонец е идея на Адолф Хитлер и нацистите:

Модерният обичай по местенето на Олимпийския огън по електрически път от Гърция до Олимпийсото село започва през 1936г в Германия. Карл Дийм (Carl Diem) измисля идеята за факелни релета за Олимпийските игри през лятото на 1936г в Берлин, организирани от нацистите под ръководството на Гьобелс...
...
Олимпийският огън бил запален от параболно огледало в Олимпия и бил транспортиран на повече от 3 187 км от 3 331 бегача за 12 дни и 11 нощи от гърция до Берлин.Няма никакво споменаване, че идеята за този ритуал е била на Хитлер.


Както много добре знаете, защото сте чели книгите, а не сте гледали само филма "Властелинът на пръстените", Саруман (както и Гандалф) не са от човешката раса. Те са пратени да й помагат, но не са хора.
Нито пък урук-хаите, те са смесена раса между орки и гоблини.

Саруман завършва с фразата "Няма да има зора за хората."

Провеждането на Олимпийските игри на различно място всеки път представлява провеждането на ритуал за разрушаване на имунната система на страната, в която се провежда, чрез огъня, откраднат от ръцете на Прометей.

Прометей краде божествения огън от боговете, и го оставя в ръцете на хората, и мястото му е в светилищата.

Модерният ритуал представлява НОВА КРАЖБА на божествения огън - кражба от мястото, и от ръцете, в които го е оставил Прометей, и употребяването му като оръжие със зла цел.

Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални