Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Dark City (1998) и Ink (2009) - Анализи :)  (Прочетена 470 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« -: (Събота) 13 Август 2016, 21:23 »

Препоръчвам горещо на аудиторията два шедьовъра – Dark City (1998) и Ink (2009). И двата съдържат един много важен и специфичен ключ, за който ще пиша още следващия параграф – така че най-добре е да изгледате филмите и да проверите себе си дали сте готови на (не)съзнателно ниво и ще доловите безценната кодировка. :))) След това ще си коментирам други интересни за мен теми и сцени. Отделете 4 часа за кино и след това малко за четене и няма да съжалявате – в това мога да Ви уверя. Благодаря на послушалите ме. :)


~~~


Освен факта, че саундтрака на Dark City цепи мрака :))) за пореден път изживях магията на киното – перфектно подбрани мелодия + визуална сцена + буквални/метафорични послания, докарващи ми неописуеми оргазми разкодирайки ги и припомнящи ми онази ... онази велика и несломима сила, от която се страхуват шушльопаците. Да, онези, които управляват Земята или пък другарчетата им невидими за физическите очи в тази реалност, или другите над тях ... и изобщо всеки, който иска Вие да се страхувате от тях и Ви манипулира за свой интерес по какъвто и да е начин. Това е една от най-големите илюзии – че те са могъщи и имат всичко. Да, имат известно материално и технологично предимство, по-напредналите в йерархията им притежават и известни знания за някои процеси и явления, в това число и психиката, но както обичам да се шегувам на тази тема – хванеш ли ги едно в едно или един срещу цялата им пасмина още в следващия фин свят, където технологиите са едно нищо пред опитния, знаещ и можещ Дух – you simply nail them (това е хумор от порнографски произход :D).

Такава Радост е да Осъзнаеш и да го преживееш неведнъж – а след това да го виждаш показано във филм(и) с идеята другите Съзнания да осъзнаят силата си и да се пробудят, да се развиват. Активно да проявяват нужните качества и действия, за да може онази Красота и Справедливост, които вътрешно усещат и долавят от най-малки, напълно естествени за по-горните реалии (или с времето сами достигат до тези знания) – да възтържествуват И тук на Земята. Да направим всичко, което си зависи от нас в живота ни.

Епичната сцена в Dark City (която мога да си гледам отново и отново :D) е когато доктора казва на Джон, че той притежава потенциала и силата да пресъздаде света и да се разправи веднъж завинаги с онези 'тъмни същества', които всъщност видяхте какви паразитчета са (напомняйки ми на един форумен трол :D както и) за тази блестяща тема, която след 10-20 години ще бъде оценена като изключително важна за обществото от всеки мислещ трезво от идните поколения, защото всичко ще е пред очите ни и няма да е "просто конспирация или теория". Не че е гаранция слепите да прогледнат и животинчетата да станат човеци, но информацията нека е на лице иначе ще се загуби и пак трябва да откриваме топлата вода. :) )

Видяхте едно-единствено Съзнание какво може да направи с купчина калъфи, без капка скрупули в методите си за манипулация и контрол над останалите видове същества! Представете си екип от зрели и извисени Същества, които (всеки индивидуално и когато желае или едновременно) излъчват красиви и хармонизирани енергийно потоци и мисъл-форми, обгръщащи Земята ..... или всеки останал (не)познат техен събрат по вид. А какво остава и за всяко дърво, което .... о, и те ни помагат, макар повечето хора да не забелязват и това. Тази фина помощ, от която може да станете част. Иска се просто едно отворено и добро сърце, извиращо желание и красив ум! Тази омиротвояраваща мелодия, преливаща от хармония, съвършество, завършеност и радост. :)


И като финален щрих – любимото ми: да връщам огледално всички вредни и дуални потоци към изпращачите им! Толкова е прекрасно да виждаш как онези шушльопаци и всички останали, които незряло и съзнателно вредят на другите – получават обратно енергията и мислите си, материализират им се случки в живота и тялото им – за да може да Осъзнаят, че не това е начина да се живее и действа. :)

Който желае – да си визуализира, валиден подход е, макар че аз предпочитам прякото усещане и потапяне в дълбочина. Не бива да се страхувате от болката и негативизма към вас, а умело да ги пренасочите и умножите към изпращащия, който ще каталяса .... Да се пробва пак – ако е толкова безмозъчно и нееволюиращо същество – you simply nail it again! :D Да се научи да не изпраща негативизъм към вас, освен ако отново не иска същото в живота си под някаква/всякаква форма.


Не казвам, че няма и действие на физическо ниво. Сами ще знаете кое, кога и как. :) Забелязах, че например колкото по-неразвито духовно е едно Същество – толкова по-груби/физически подходи трябва да се използват. Не можеш например на един бръмбар, удрящ се в стъклото на прозорец, да помогнеш – изпращайки му мисли или емоции, или да осъществиш диалог. (Това е мнооого отвъд сегашната му еволюция! :) ) По-мъдро и енергоспестяващо, че и времеспестяващо – е: просто да отвориш прозореца и животинчето да хвръкне, изпитвайки радостта от действието. Другия случай е просто да оставите животинката да се мъчи, докато не осъзнае, че определено начинът да излезе навън не е като продължава да се удря в нещо невидимо, а да смени посоките и търси за друг изход. (След това, разбира се, се запитах защо на мен, точно в онзи специфичен ден, в онзи час – когато ще съм сам и няма друг наоколо, освен мен и удрящата се буба – ще се случи това. Отварянето на прозорците .... епика архетипна! :))) )


~~~


Когато се научите глобално и фино да помагате на другите същества, забелязах че имате два валидни подхода – да оставите индивидуалния си отпечатък и поток

(което веднага ще алармира други недобронамерени същества и ще Ви 'сканират'/'прочетат'  и евентуално ще почнат да се опитват да Ви тормозят – както е показано във втория филм Ink блестящо: пращащи специфични мисъл форми, които са ваши нерешени и стоящи в аурата Ви – за да може да изпаднете в състояния на страх, съмнение, депресия, да развалите взаимоотношенията си с близки Съзнания, просто като се прокрадват в разсъжденията Ви за тях и отново изпращащи вредни и изпипани мисли в конкретен момент, а ако Вие останете Несънзателен за случващото се и приемете помията върху вас (или я насочите към невинния човек, нямащ нищо общо с тези мисли), едно че те печелят, второ – мислите + емоциите ще материализират неблагоприятни преживявания в живота Ви, трето – губите близко Съзнание)

или класически, като едновремешните и автентични будисти – без индивидуалност вложена. Невидим и незабележим – просто усилващ определени потоци, които са в пространството – някои например пратени от Слънцето ... или дърветата ... или чуждата Душа към Духа й! :)

И в двата случая – отправени с добронамереност и желание! :)))


Ваш избор при подхода – като при индивидуалния такъв може доста по-бързо да ускорите определена еволюция (особено ако е от личен/общ Дрозд или близка Душа! То че си зависи от чуждото Съзнание при всички положения – така е: дали ще приеме енергийния поток, съдържащ определени качества, проявявайки ги първо несъзнателно, а след това осъзнавайки какво чудо в живота си е извършило, гордеейки се със себе си и новите качества; или ако потокът съдържа ценна информация (някакви мисли), които ще решат проблемите му и ще му хрумнат уж от нищото ; или вътрешното му Ядро, виждайки адекватността на чуждата помощ, ще позволи на мислите да се трансферират, въпреки тяхната висока честота и зрялост, отвъд сегашното ниво на Съзнанието). Това е мнооого Красив жест, съдържащ в себе си Творчеството като велик архетип – стига другото същество да позволи той да се разгърне. Да изживее без предразсъдъци и блокажи трансформиращите преживявания – пълноценно и в дълбочина. :)


След време и Вие ще стигнете до моя извод, че таргет групата на вашите потоци трябва да са на първо място любознателните и имащи красота и проявяващи някаква част от потенциала си същества – иначе ще бъде пълна загуба, дори може да почувствате вреда от чуждата незрялост, нерешени мисловни проблеми и нехрамонизирани Ин-Ян потоци ... Разбира се, не всеки е бодхисатва по рождение :D или това е настоящ негов път, или трябва винаги да си на него – така че по-добре в такъв случай да не се прави нищо за другите, а първо да си оправи собствената къщурка човек. :) Много е тънка границата между това да помагаш на някого истински или да му пречиш дори да имаш добри намерения; между това на себе си да вредиш или да бъдеш истинския себе си, без съзнателно да нарушаваш чуждите права, но и без да позволяваш на чуждото мнение и ценностна система да диктуват твоя живот и да ограничават полета на Духа ти. :)

Най-хубаво е когато всеки гледа собственото си здраве, развитие и проблеми, когато едновременно с това проявява онези качества и принципи, които му носят неописуема радост (а по-нататък разбира, че са толкова фундаментални за по-горните нива, че е немислимо да ги загуби или забрави отново), когато знае кои направления са му страст и действа за свое благо. И когато се срещнат двама или повече такива индивиди, вече хармонизирали и усъвършенствали съществата си, резониращи един с друг и в унисон с Мирозданието – то те биха били два пъти по-силни и мощни, взаимодействайки заедно, стимулирайки се и опознавайки себе си и другия* .... помагайки с това, което е останало незабелязано/неосъзнато, или с общи цели и мечти, бъдещи препятствия и т.н.т. Толкова е просто на теория, но защо хората не успяват на практика? Защото не са стигнали до теорията ... защото не я практикуват, не се и опитват дори да стигнат до вътрешното си ядро, камо ли да чуят и почитат онези, които знаят и/или практикуват този начин на живот – дори се опитват всеячески да ги спънат по еволюционния им път. Докато колективната маса не помъдрее в този аспект, то не очаквайте всеобща и глобална еволюция – нито има смисъл да изчаквате благородно и да се движите с колектива. Не, бодхисатва за такива не повече ...

* Нефизическите злонамерени същества изпитват огромен страх и злоба, когато виждат как се събират такъв тип Съзнания – дори под 'събиране' да се разбира просто една писмена комуникация в някакъв форум или чрез имейли, която е на висота и облагородява и обогатява всеки. Как си помагат задружно участващите и хармонизират своите Ин-Ян потоци. Писах по-нагоре за това, че ще се опитват всеячески да Ви разделят – най-вече манипулирайки мислите и сънищата Ви. Забелязах, че когато грубите подходи не действат, се опитват чрез по-фина манипулация и уж изглеждащи хубави и позитивни сънища, целящи от Вас действие в определена посока в тази реалност. Тези по-фини манипулации се правят от същества, по-нагоре в йерархията им, интегрирали определени качества, развили умения и имащи знания за някои процеси на Мирозданието – само когато самото Ви Съзнание е отвъд астрала и не може да бъде уловено от по-нискостоящите лумпени. В противен случай, чрез технология – могат да манипулират сънищата на хората, макар и не толкова изпипано. Nahuatl е един от изследователите, който е разкривал свои ОИТ-и на такава тематика.

 

Така че винаги се потапяйте навътре към себе си или към този поток, за да видите Съществото (или интуитивно, или символно да придобиете представа кой/какво е), че и да го поизпържете, връщайки му потока/атаката ... Да се научат "събратята" му, че няма да прокопсат. :))) Естествено, те си имат и "приятелчета" в тази реалност, които се изявяват в ролята на форумни тролове (по възможност с повече от един акаунт) и различни други техники, желаещи да отместят фокуса от важните теми и да скарат или откажат потребителите да продължават в същия дух, както и да омаловажат вашите усилия или постижения, или да Ви заплашват. Nail them too ... :D Или просто се смейте от сърце и шегувайте – направо полудяват, когато използвате ирония и хумор. Точно както пандата По в Kung Fu Panda 3прекрасно е показан този трети начин за неутрализация на чужди и вредни потоци/атаки. Смехът и лиготията! :)

~~~

От един момент нататък, всичко ще е толкова лесно и ще Ви идва Несъзнателно (защото сте го подхранвали и проявявали тооолкова много пъти Съзнателно), че както съм писал в предходни коментари – другите ще се чудят на лекотата Ви, когато проявявате някакви качества, умения. :) Разбира се, визирам онези – които не са слепи за гения Ви. :)

Чак сега Разбирам напълно ритуала с ослепяването на българските войници при цар Самуил. Тези хора не трябваше да дават поколение. Робствата също са оказвали влияние, защото в генетиката ни има мисъл формите на предците ни, които също могат да се използват против Вас по време на сканирането Ви. Първо трябва да оправите телата и духа си. Едва тогава може да мислете в перспектива и за другите. В противен случай помощта няма да е пълноценна и вашият поток може да импринтне незрели ваши компоненти на този, на когото уж помагате.


Реших да ги опиша тези неща, защото вече имам опит и самочувствие, а и никъде не съм ги видял написани адекватно и разбираемо от друг автор. Или все с някакви недомлъвки и завъртяни думи, които изобщо нищо не казват и само уж загатват разбиране по темата от разни "форумни капацитети", или разни капани от рода на "визуализирайте си меркаба над главата и след това направете еди-какво си", "кажете някаква молитва първо", "обърнете се към някой бог" ...

 

И не правете/носете геометрични форми, не се обвързвайте с божества/същества, отдавайки от силата и енергията си, зависейки от тях и неразбирайки с какви потоци и намерения се обвързвате ....

Ако искате да вярвате и сте на този етап – когато не знаете и не можете, когато нямате опит също – то вярвайте в Себе си! В потенциала и силата си! :) Естествено, не става само с вяра, но съмнението, страха, самосъжалението или страданието определено няма да помогнат!


Сега обратно към филмите и други интересни за мен теми в тях:
Активен

Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #1 -: (Събота) 13 Август 2016, 21:32 »

Dark City

Под трейлъра на филма бях забелязал коментар от рода на: "Този филм е изпреварил времето си". Съгласен съм, ако под тези думи разбираме обичайното – неподготвеността на колективната маса да реагира адекватно на един шедьовър. :) Показано ли е във филма, че може биохимически да се въздейства на Съзнанието, докато е инкарнирано в тяло – и то да загуби паметта си, или да му бъдат имплантирани чужди мисли (направо и чужд живот)? Показано ли е във филма как чрез технология (и подходяща честота на вълните) хората могат да бъдат приспани? Показано ли е, че е възможно Земята да не е сфероид? (Макар че според мен е сфероид.) Показано ли е, че има други раси, които не разбират Душата и чувствата на хората и затова ни изследват (този ключ е толкова срещан във филмите и сериалите, че колективната маса малко по малко започва да осъзнава този факт)? Показано ли е, че ако  хармонизирате и използвате всичките си енергийни центрове (чакри) може да станете непобедим и могъщ? :) Показано ли е как с чувства, мисли и намерения може да създадете реалността си? (Макар че последното е метафорично за тази специално реалност и не става на мига – хоп представям си плажа Шел бийч и той да е пред мен като си отворя очите. :) )

И завършвам с ... показано ли е, че Слънцето и Водата са много важни за Човека като вид? :) А те какво символизират и с какви теми са свързани? :)


Помните в Dark City образа на детето, което като научи, че главният герой е еволюирал в някакъв аспект, искаше не да се учи от него или да му се радва чистосърдечно – а да го убият. Тук то е символ за незрелия етап на Съзнанието, така както архетипът на възрастния мъж колективно е приет от нас да носи значения като мъдрост и опит (дори го виждаме също във филма в ролята на Mr. Book / Г-н Книга). Има много пластове и значения за темата/архетипа деца – например в някои случаи те могат да бъдат интерпретирани като носещи новото и промяната, или пък като метафора на това да не забравяме онази наша чистота, младост, удивление и любознателен характер към всичко (във филма Ink!), или да загатват за проблеми у родителското Съзнание на тема Творчество и т.н.т.


~~~


Ink

Това се казва размазващо начало. :D Извън хумора от катастрофата с колата ... гъвкавост от страна на читателя моля –> сега преглеждайки отново филма, нямаше как да не се насълзя например на следващата начална сцена, показваща онова Истинско желание на Несъзнателното* на индивида Красотата и Чистотата да бъдат спасени от 'чудовищата', превърнали хората в такива бездушни роботи. Учудващо за мен, бащата съумя да остави шибания вестник и кафе, да грабне сопата-меч и да се включи във "фантазията" на детето си. Да участва в приключението й и да са щастливи. Това е много силен момент – не само заради искрения зов на момиченцето за помощ, който би трябвало да въздейства на хората със сърца, но и като сте изгледали целия филм – разбирате за 'неслучайността'* на сцената. :)

* Този 'сън' (бе спуснат от Душата му и му) по(дс)казваше да намери сили и да се изправи срещу 'чудовищата', символ на злото и безчовечността, насъбрал в себе си от начина си на живот, както и да се върне обратно към радостта и чистотата на малкия Той, когато не е бил обременен от нищо, когато е можел да мечтае и да си въобразява всичко. :)

 

Друго валидно тълкувание на тази сцена – тя се случва под Дърво (а ако сте гледали филмите 1000 думи и Фонтанът, които препоръчвам горещо, или вече сте чели мои предходни коментари – знаете едно от значенията на Дървото като символ), което във филма е показано на заден фон като защитен пункт. Забележете също, че ‘оръжието’ на бащата не е от метал, а е от елемента дърво. :)

(Евентуално ще сте осъзнали, че самата катастрофа винаги е метафора и следствие от ментални проблеми на дадения човек – тръгнал е по грешен път, неслушайки Душата си. Ако пътното произшествие не е индивидуално, то човекът е сбъркал във взаимоотношенията си с другите хора и ако се анализира живота, мислите и емоциите на участващите в катастрофа – разбиращият и опитен изследовател ще види свързаността им, причините и следствията им също. Няма случайност, когато се случи някакво преживяване – освен ако не е 'подарък', който е неочакван и е винаги добронамерен. :) Винаги е с отвъд дуален заряд, със съпътстващата ги емоция на чиста радост.)

Следващият интересен момент е появата на светлите Съзнания, импринтващи положителни сънища, както и на онези *опелета бездушни (свързани и с черното масло като концепция и същност). Не е ли очевидно с кои бихте се разбирали и кои определено не желаете в реалността си? Ако имахте Осъзнатост и сила, необходимите качества и знания – какво бихте направили в съня (а на земята)? Ще обръщате бузата, подканяйки ги нощ след нощ (или ден след ден) да Ви тормозят и доят? Или ще играе сопата/черпакът/огледалото и ще бъде както Вие решите? :)

Междудругото, забелязах че някои Съзнания на нашата територия, преди 1-2 години – когато изследователят Н. бе писал обемна тема за черното масло (сега я е съкратил, но по разбираеми причини – фокусът Ви да не се обсебва от тази тема, защото ще я привлечете в живота си), са ми разказвали за сънища и полу-осъзнати преживявания между реалностите, нападнати от такъв тип същества. Не знам какво е положението по на запад, но самите мисловни модели и начин на живот на хората там + технологичните продукти, използващи на физическо ниво нефта и подобни черни субстанции – подготвят самата честота на хората да резонира с тази на такъв тип Същества. Дори имаше един визуален ключ в последните игри на глада, когато тъмното масло отново поглъщаше и анихилираше Съзнания. Главните герои какво направиха? Не се биеха с него, а се изкачиха по стълби – метафора за това да еволюирате и се въздигнете в нива/плътности, където универсалните закони не допускат такава дуална проява – някое Съзнание да манипулира или унищожи друго. Разбира се, винаги има повече от едно решение – но това с вървенето нагоре си е ... винаги действащо. :) По-пасивен подход откъмто разход на енергия, но валидно решение. Ако можеш да избегнеш/предотвратиш битка, защо да я водиш? Вместо това ще посветиш енергията и времето си за по-епични дела. Хитро ... :)

Хората, описващи преживяванията си и не гледали Ink преди това – се изумяват от точността на следния визуален ключ: перфектно е показано как все едно черна субстанция се опитва да влиза в тялото и да изпраща негативни мисли и сънища-сюжети. В повечето случаи, хората не успяват да осъзнаят манипулациите над сънищата им – без значение те дали са тежки и груби, или създадени от по-внимателни и фини архитекти, целящи да Ви импринтнат с определени идеи и емоции. Сега, когато имате такъв тип информация – остава само да наблюдавате активно и съзнателно, както и да действате, когато е необходимо и хванете в крачка съществата.
Колкото повече сте Съзнателни, докато сте будни – толкова повече ще сте Съзнателни, когато спите! :) Ако през деня (докато сте във физическото си тяло) тренирате паметта си – то и през нощта, когато Съзнанието се е фокусирало върху Духа Ви, отпрашил в други нива/реалности – ще може да си спомните какво сте правили и къде сте били. Аналогично за всяко качество, което интегрирате в будно/сънно състояние. Простичко и логично нали? :)))

~~~

Помня епичното ми преживяване първия път, когато гледах филма – чувайки прекрасните думи на Откривателя на пътеки (Path Finder), отново буквално поднесени, на тепсия, на гледащите филма! Няма нужда от символи, от завоалираност, от надутост, от сложни философски думи:

"Смъртта е най-малкият й проблем. Дори спиралата по съществото си е верижна реакция. Всичко е част от реакцията! Едно нещо е предпоставка за друго. Човек има слабости, недостатъци. Те го карат да изпитва вина. Вината води до срам. Срамът се компенсира с гордост и суета. Когато гордостта бъде разрушена, безнадеждността взема връх и идва разрушение. Гибелта се превръща в негова Съдба/Път. Нещо трябва да спре този поток ..."


Откривателят е перфектен пример за Съзнание от трети вид, отвъд дуално! :) Той идва от по-висока плътност/ниво, а познанията, начина му на действие, дори характера – е неразбираем за по-ниските Съзнания (полярните – тъмните и светлите). Прекрасно е да се види това не само в един филм! :))) Хуморът, лекотата с която той живее, и най-вече знанията и умението ... умението да промени нещо в глобален аспект, без да се мъчи да контролира, да смачква, да унищожава .... а напротив, следвайки ритъма на Дао, разбирайки Свързаността между всички живи същества и действията им ... той знае, че едно "малко" действие от негова страна – може да окаже влияние на чужд живот (няма малки неща в живота ни – разберете го! Спрете да подценявате определени преживявания или да придавате прекомерна важност/тежест на други, а фокусът Ви да остава на повърхността, фиксиран върху формата и притежанието й, а не върху същността/есенцията. В противен случай никога няма да напреднете и 'чудесата' по филмите просто ще си останат 'невъзможни' или 'в сферата на фантазията'.)

~~~

Листото (leaf – произнася се „лийф”), което извади Джон от двигателя на съпругата си – е препратка към името на жена му в астрала (Лийв, което е близко като произношение до live/живея). Другата подсказка от страна на режисьора е в следващата сцена – когато виждаме Джон в ролята на Инк, жена му и детето му. Страхът, който Джон носи цял живот ... е комплексът от мъничък, създаден от другите – да се срамува от това кой е и какъв е. Помните тези тежки сцени, които инкубусът използваше, за да се възползва от Джон – подигравката от децата в автобуса и погледите на по-богатите към него и майка му в магазина. Ето как едни "малки" сцени от миналото могат да предопределят ценностната Ви система и начин на живот в бъдещето – Джон желае да трупа пари и да покаже с това превъзходството си над останалите и че не е беден, можещ да си позволи всякакъв лукс. Той не може да спре и няма да го направи, без значение колко богат е – просто защото вътрешния му проблем остава нерешен и го тормози, той иска да се доказва отново и отново ... Защо Джон? Пред някакви, които не те познават? Пред случай в миналото, спъващ те да се наслаждаваш на живота и да го живееш по твой начин? На каква цена – губейки жената и детето си, Истинския себе си също??

Ако за Вас това не е достатъчен и пореден пример за това колко важно е човек да изследва психиката си и миналото си, да е съзнателен за всяко свое действие в живота си – тогава определено сте в ролята на Джон, обсебен от някакъв проблем, но неспособен да го види и следователно реши веднъж завинаги. Важното е да имате желанието и да полагате истински усилия в разрешаването на предизвикателствата и тежките теми във вас. Решението ще дойде – няма къде да ходи. :)))) Дали чрез филм, текст, сън, хрумване, сцена от живота Ви или на друг – ще дойде. Който търси, намира. Една от малкото читави поговорки. :) Щом Съзнателно питате и се интересувате от някоя тема, то това е знак от Душата Ви, че сте готови за отговорите й и на крачка от следващата стъпка – да интегрирате знанието (подхранвайки и проявявайки го), напредвайки в развитието си. Колко време ще отнеме – различно е за всеки, има твърде много факори, в това число и индивидуални.

Пресен пример от моя си живот – преживяванията, които аз си спретнах последните месеци, осъзнах, че бяха плод на съзнателния ми интерес към въпроса-тема, свързан с това как е възможно Душите ни и самия Източник да е тооолкова силен и могъщ, да може да издържа на всичко, особено на знаете какъв тип вибрации и преживявания – без да се уморява, без да повлиява дегарадацията и незрялостта на останалите макросистеми и компоненти. И покрай темата за силата и Ян потока, си отговорих и на много други въпроси-теми, част от които вече разисквах във философския раздел или в темата за филмите. :)

~~~

Завистливата скитница и реакцията й към Красивото – напълно заслужава съдбата си, останала сама със страховете и комплексите си. :) Инк за първи път проявява забравената си човечност и състрадание. Успява да види отразен процеса на собствената загуба на Красота и да се постави на мястото на Лийв. Той знае, че трябва да спре това издевателство и русата гугудка спира да постригва.

Към края на филма е показано, че Светлите войници винаги ще напердашат Тъмните от тяхното ниво, но не и тези от по-висока йерархия ... но, епичният Ключ е в самата финална сцена. Първият път, бях тоооолкова потопен в героите и изживяващ ги – тотално изключил разсъждаващата и анализираща моя страна, така че едва секунди преди Инк да Осъзнае кой е той – аз го направих. Какъв мощен поток премина през мен – преживявайки чуждия катарзис .... и Вътрешната му Сила, желание да се поправи, Любов и Свобода .... и след това такъв пердах им удари ... ама няма долно-горно ниво на йерархията, няма светли и тъмни. Няма значение "най-високостоящ, проводник на черното масло" ли е и в каква форма е ... Това бяха тооолкова епични ключета ... пожелавам Ви да го изживеете и лично – дали в тази или други реалности. Каква Велика Трансформация на главния герой! :))) Ако сте го почувствали, но не сте разбрали сцената – то чрез текста ми вече знаете, че тя е свързана с осъзнаването на вашата сила и с проявяването й, когато е нужно. :)

Най-накрая Инк прогледна и разбра колко много го Обичаше жена му – слизайки от по-горна плътност/ниво заради него! :) Веднъж зрящ – той знаеше какво трябва да направи .... :) Simply nail them ... а след това – по-добър Човек (и баща) ... :)))))))))

Дори малкото момиче-лъвица, въпреки останалия страх в себе си – прояви такава смелост, опълчвайки се на "най-високо стоящия", каквито са неприсъщи за мнооого Съзнания. Този самозабравен горделивец, свикнал да получава всичко от тези по-долу – беше учуден и разгневен, желаейки да жертва и елиминира това прекрасно и добро същество.

 

От Вас зависи дали ще допуснете същото да се случи с децата, с детето във вас, с Красотата и Живота Ви ... Дали ще дадете този „кръвен данък” и ще се срамувате от себе си, носещи маската на лицемерието (и дългия нос), страха/гнева, невежеството, слепотата ...

 

Затова този филм е феноменален и би трябвало да е докоснал много Съзнания – съдържа в себе си толкова ценни теми. Моята роля беше да предам това, което видях – давайки втори шанс на изгледалите филма да Осъзнаят информацията. :)


~~~


Бъдете красиви, силни и се обичайте. Бъдете добри – вътре в Себе си ще Разберете какво наистина означават тези думи. Дори може да ги зърнете около вас – просто отворете сърцето си. От там нататък остава само активно да се проявяват. :)

Всичко може да се поправи, във всеки един момент и реалност. Времето не е това, което си мислим. Безценни уроци от един шедьовър филм! :)))


1 ... 2 ... 3 ... 4 ... Почувствайте ритъма ... :)))

 

Благодаря безкрайно на прекрасното същество, което ми препоръча филма Ink! Обичам те, old sport! :)))

Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални