Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Войната  (Прочетена 1022 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Сряда) 10 Август 2016, 22:09 »

Ще започна с това, че войната е чужда и напълно несъвместима с едно християнско общество.

Както добре знаете, в християнството се цени безстрастното сърце, защото страстите са свидетелство за липса на вътрешен мир и следователно за непребивание в Бога.
Във войната страстта е най-висшата добродетел, защото страстта е основният двигател на всичко що е военно - от военния апарат, през военната машина, до военната единица.

Това е само най-очевидната несъвместимост между християнските и военните ценности, което веднага изскача пред погледа без нужда от по-задълбочени разсъждения. Ако такива се положат, обаче, ще стане ясно, че самата дума "война" е противоположна на всичко християнско.


Войната, обаче, е дълбоко вкоренена в човешкия дух, поради което той е нисш дух. Нужно е самата човешка природа да се издигне много над себе си, за да може военната страст веднъж завинаги да бъде отхвърлена и нисшата природа у човека да бъде преодоляна.
Забележете, че тук не става дума за еволюция. Нарочно не използвам думата еволюция, а осъзнато и целенасочено издигане. Споделям мнението на множество изследователи и изобретатели (а НЕ философи), че еволюцията е празна концепция, която не съществува в действителността около нас. Материали, които до сега съм свел на вниманието на българската публика, са книгата "Старата Земя - защо Не", както и позицията на един от най-важните, но умишлено най-безизвестните съвременни инженери - Пол Бабкок, който казва:

...Затова не мога да понасям приказките за еволюцията. Ние живеем в един кооперативен свят. Животните, дърветата, растенията, атмосферата - всички те са живи и живеят, планините са живи и живеят - и всички те си съдействат...

Ние действително живеем в кооперативна Вселена, а еволюцията е просто наша малолетна и непълноценна фантазия. Всяко едно нещо във Вселената се развива благодарение на собствените си целенасочени усилия и благодарение външното коопериране и целенасочено съдействие с останалите членове на околната му среда.
В християнството се приема същата позиция - че всяко едно развитие е във и от Бога, и поради неговото целенасочено внимание и воля. Което означава че няма такова нещо като еволюция според християнството (както и според науката, въпреки че академичните кръгове - които НЕ СА представителите на науката - винаги ще твърдят обратното).

Това чисто и просто означава, че издигането на човешкия дух НЕ Е въпрос на еволюция, а е въпрос на полагане на целенасочена воля за такова порастване и на целенасочени постъпки в посока такова израстване - именно това е ДЕФИНИЦИЯТА на християнството като религия.

Следователно, както ясно се вижда, позицията на християнството въобще е, че войната няма да изчезне от само себе си и няма да бъде от само себе си загърбена и надскочена - човекът трябва да ПОЖЕЛАЕ да надскочи нисшия си дух.

Това означава християнство.
И приказките, които тука някои хора приказват, "интеграция в християнско общество", са сами по себе си абсурдни противоречия и от християнска гледна точка са едно богохулие.

Нашето общество НЕ Е християнско - светът и културите на белия човек са всичко друго, но НЕ и християнски. Те са едно извратено противоречие и нищо повече.

Следователно, ако някои хора тука искат да са прави, когато говорят, те трябва да казват "интеграция в изродено общество", "интеграция на едни изроди в противоречивото и самосразяващо се общество на други изроди".

Само че на определените хора си им харесва да говорят така, защото повече им харесва как звучи, така че това няма да се промени. Независимо колко очевиден е смисълът на нещата, има група хора, които говорят и се държат спрямо това какви са нещата на глед, на вкус и на мирис. Фасадни личности с фасадно поведение, за които е важен единствено добрия изглед. Което поведение е съвършено чуждо на християнството и християнското общество.

Когато едни такива негодници и угодници жадуват за нисшия си дух и страстите им ги обвързват, оковани в нисшата си, презряна човешка природа, напълно логично и разбираемо е, че те ще се захласват по военния морал, вместо да положат усилията да развият християнски морал.

Като краставичаря Митко, например, той е добър пример за това.

Ще продължа с това, че войната е правно и юридически необоснована

Както е добре известно, един човек няма право да убива друг човек, в рамките на една законова държава.

Когато много на брой хора се съберат, те, в качеството си на тълпа, също нямат право да убиват друг човек, защото никой от индивидите, съставляващи тълпата, не разполага с правото да убива друг човек, следователно и множеството им също не разполага с това право.

Когато няколко човека се съберат в парламента, обаче, те имат властта да връчат правото на един човек да убива други хора.

Как по-точно се случва това? Как така няколко човека, които нямат право да убиват друг човек, дават право на някой да убива? Как така един човек, който сам няма дадено право, може да даде това право - правото, което той самия няма - на друг човек?

И как така няколко човека, никой от които няма право, могат да дадат на някой си друг това право което те нямат? Как можеш да дадеш на някой нещо, което ти самия нямаш?

Множеството ли прави това? Очевидно не.. защото ако това беше функция на множеството, щеше да означава, че коя да е тълпа има правото да убива, докато е тълпа. Това обаче очевидно не е така в правовата държава. Откъде-накъде, тогава, една тълпа може да дарява право на други хора, с което давано право тя не разполага?Отговорът е прост - това е доказателство, че НЯМА такова нещо като "правова държава".

Определените хора тук, които много говорят по тези въпроси, никога не са прави. Ако искат да са прави, когато говорят, те трябва да казват "интегриране на едно нецивилизовано племе в обществото на друго нецивилизовано племе". За да са прави, когато говорят, те трябва да казват "интеграция на едни антихристки главорези в обществото на други антихристки негодници".

За да са прави, когато говорят, тези определени хора трябва да казват "няма войници, по-добри от други войници и няма войници, по-лоши от кои да е други войници, защото войникът е винаги един угодник на низки страсти".

Ще завърша с това, че науката отхвърля войната

Още преди повече от 100 години, през годината 1900, Никола Тесла използва елементарните принципи на физиката, за да разобличи колко престъпно нещо е войната.Престъпно спрямо самата човешка природа и следователно престъпление срещу всичко, с което човека е свързан, включително и престъпление срещу Бог.

Още тогава Тесла говори от висотата на пророк.

Още като малък изминах целия път от развитието на един геймър. Повечето динозаври в България не знаят какво означава тази дума - думата "геймър" идва от английската дума за "игра" и означава спортист или състезател в електронните спортове.

Всеки, който е играл компютърни игри с много насилие и висока степен на съревнователност, основана на това насилие, поне веднъж в живота си се е питал дали играта по някакъв начин не може да има отношение и към действителността.

Никола Тесла, още през 1900г, пророкува това развитие на нещата. Той говори, че войната може успешно да бъде заменена от компютърно контролирани от разстояние машини, които да се унищожават една друга, без да има проливане на кръв и загуба на човешки животи. В просветлената си визия Тесла вижда логическата устойчивост на един теоретичен свят, в който конфликтите и споровете се разрешават чрез някакъв вид технологичен спорт, а не чрез смъртоносна война.


Той със сигурност не е бил първия, който е осъзнал това, а е просто кадърен и надарен говорител от името на древните ни прадеди.

Ето какво може да се прочете относно Олимпийските игри в Уикипедия:

Олимпийските игри били серия атлетични съревнования между представителите на градовете-държави на древна Елада. Те били провеждани в чест на Зевс и гърците им приписвали митологичен произход. Смята се, че първата Олимпияда е била проведена пред 776г преди Христа. Игрите редовно се провеждали, дори когато Елада попаднала под Римска власт, докато император Теодосий I не ги забранил през 393г след Христа като част от пропагандата християнството да се възприеме като държавна религия в Рим.

По време на Олимпийските игри се сключвало примирие, което позволявало на атлетите да пътуват безопасно от родните си градове до мястото на Игрите...
Игрите се превърнали в политически инструмент за градовете-държави, които ги използвали, за да доминират над съперниците си. Политиците обявявали политически съюзи на Игрите, а във военни времена, поетите предлагали жертви на боговете в името на победата. Игрите също така се използвали и за разпространение на елинската култура из Средиземноморието. Игрите включвали и религиозни празненства и артистични съревнования...

Произпод:

...

Най-ранният мит относно произхода на Игрите е записан от елинския историк Павзаний. Според историята, дактилът Херакъл (да не се бърка със сина на Зевс) и четирима от неговите братя... се състезавали на Олимп за забавление на новородения Зевс. Той короновал победителя с венец от маслинови клонки (който по този начин се превърнал в символ на мира)...

Какво се вижда веднага:

  • спортът е замествал войната като средство за постигане на политически мир
  • спортът е замествал войната в разрешаването на политически въпроси
  • спортът е замествал войната в разрешаването на междукултурни въпроси
  • спортът, считало се е, е бил даден от боговете като средство за постигане на мир


  • императорът на Рим забранява игрите, когато се опитва да поквари и изроди християнската религия, за да я направи пригодна за низките духом, довеждайки, след векове, до извращението "кръстоносен поход"
  • Адолф Хитлер за първи път въвежда скверната традиция Олимпийският огън да бъде отнеман (пленяван) от друга държава, като символ, че игрите са били извратени и превърнати в символ на военното потисничество


  • Никола Тесла, през 1900г, пророкува, че появата на електронни спортове може успешно да замени проливането на кръв и загубата на човешки животи, с което завинаги да се обърне гръб на войната и тя да остане в безпросветното тъмно минало на човешкото начало
  • точно както Адолф Хитлер през Втората Световна война и както император Теодосий през 393г след Христа, на ден днешен се развива силна целенасочена пропаганда с цел съревнователните игри с насилие да бъдат несправедливо обвинени като причина за разпространяващата се агресия сред младежите, именно за да се скрие истината - че електронните спортове, както Никола Тесла прозира още в зората на 20-ти век, имат потенциала да изместят световните кръвопролития.
Нещо повече: отдавна не е тайна, че електронните спортове развиват координацията между мозъка и крайниците много по-добре от който и да е друг спорт.

Проведени са множество изследвания, които практически доказват и теоретически обосновават, че геймърите често пъти имат по-добре развити мозъчно-рецепторни връзки между централната нервна система и крайниците на тялото, отколкото балерините или лекоатлетите.

Геймърите имат пространствена ориентация и координация на очно-ръчната рефлекторика, която по нищо не отстъпва и понякога е по-добра от очно-физическата рефлекторика на Олимпийските състезатели.

Доказано е, че геймингът развива пространственото и абстрактното мислене.

Доказано е и е демонстрирано на практика, че тактическите решения в турнирите на електронните спортове не отстъпват на сложността на тактическите решения, взимани във военно време.

Електронните спортове са спортна индустрия за много милиони, растяща стремглаво. В Корея вече съществуват университети по електронни спортове (по играене на съревнователни компютърни игри), които са под опеката на Министерството на спорта, в което има отдел по електронните спортове, някои геймъри в Корея, Китай и Япония получават спортни пенсии.
Преподавателят по държавно управление в УНСС през 2005г (и активен депутат тогава) беше четвърти в света на играта "Heroes III" и съм имал малката чест да обменям опит с него.

От Юли 2013г играта "League of Legends" е официално приета за първата електронна Олимпийска дисциплина от електронните спортове. Тя е първата компютърна игра, приета в Олимпийските игри. (на тазгодишните Игри, 2016, електронните спортове все още не са официално включени)

Интернационалният Олимпийски комитет обсъжда включването на електронните игри "StarCraft II" и "Counter-Strike " на летните Олимпийски игри през 2020г.Спортисти скачат от балкони в пристъпи на нервен срив, но много по-рядко от огромния процент военни, които се самоубиват.

Дисциплината в спорта често пъти не отстъпва на военната дисциплина и поддържането на състезателната готовност в спорта не отстъпва на поддържането на бойна готовност при военните.

За разлика от долната и недостойна практика на войната, обаче, спортът не отнема животи и не пролива кръв. Спортът има достатъчно общо с войната, за да може напълно да я замести като решение на първобитните спорове на цивилизацията ни, и е достатъчно различен от войната, за да може да отдалечи човешкия дух от кръвопролитните страсти, пренасочвайки емоционалната мотивация на човечеството към постигане на градивни цели.
Но как може да стане това?

Еволюцията не може да го доведе на дневен ред, защото не съществува еволюция.Единствено осъзнатото и целенасочено човешко достойнство може да превърне преодоляването на войната в действителност.

Докато низкият дух няма достойнството да уважава моралните спортсменски отношения, докато използва физическа сила и физическо надмощие за да отнеме онова, което не му принадлежи и да отнема и връчва права, които той самият няма, човешкият род ще тъне в Тъмнина.

Докато пазарливите негодници, например като Митко и други които мога да назова, не отмрат като поколение или не се сдобият със силата да се променят, този народ, заедно с цялото човечество, от което е част, ще продължава да изплаща кармичните си прегрешения към божествения произход.
« Последна редакция: (Сряда) 10 Август 2016, 22:37 от форум » Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #1 -: (Сряда) 10 Август 2016, 23:21 »

     Та,  когато  някой  те  обижда.  Първо  се  запитай  какъв  човек  е  тоя.  Ако  е  под  нивото  ти  -  просто  игнорирай!  С  простотия  на  глава  не  се  излиза!!
      Войната  не  е  само  за  територии  и  ресурси.  Войни  се  водят  навсякъде  и  повсеместно  Например  -  Защо  автора  на  темата  ......  .....  воюва  с  всички  немислещи  като  него.   
      Наистина  войната  е  нещо  извън  всякакви  морални  и  етични  норми,  но  не  бива  да  се  обижда  войника,  а  ония  горе  изгубилите  се  в  своята  алчност  за  власт!  Всичко  е  вЪВ  и  от  Бога  -  да  това  е  най-удобната  формулировка,  защото  тя  снема  личната  ни  отговорност  за  случващото  се  около  нас  и  участието  ни  в  него. 
      Според  тази  теза  на  автора  ......  .....  то  и  войната  е  от  бога  и  няма  причина  да  роптаем!! 
      Еволюция  значи  скоко-образно  развитие    Няма  да  обяснявам  защото  няма  начин  да  бъда  разбран  от  .....     
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #2 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 08:26 »

Taka li?!?
Katerish stulbata podskachaiki!?
Mi pozdravlenia togava.Iavno si nekuv velik maistor.
Povecheto hora kato gledam pupliat edva-edva v svoeto razvitie.Moia milost sushto pulzi s bavna skorost.
Znachi li tva,che shtom ne skachame, a pulzim, znachi li che vsushtonst ne evoluirame?!?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 14:46 »

Добре де, Психо, а кой е казал, че хората пълзят в своето развитие? Или че ти се развиваш с бавна скорост?

Човек не се развива през живота си. Само реализира получените при раждането си дадености... или не.


"Развивам се" е просто образно изказване. Човек се ражда с един потенциал, който не се променя. Той само се организира и пре-организира, вътре в своите хоризонти, но човек не надскача родилните си хоризонти за периода на живота си. Потенциалът, с който си се родила, може да е голям, и може да ти дава възможности в много посоки. Но можеш да подредиш себе си единствено по един начин във всеки един момент. Можеш да се развиеш в една от потенциалните си посоки, достигайки определена граница, която е невъзможно да надскочиш, без да минеш през смъртта. Ако искаш обаче да достигнеш максималния си хоризонт и в друга своя потенциална посока, ще трябва да разформироваш себе си, да събориш усвоените си устои и основи,  ида се преподредиш, преориентирайки се в новата посока... изоставяйки старата.

Божественото в човека се състои в това, че никога не може да изпълни потенциала си изцяло - може да го изпълни само частично, и това го изправя пред избора в каква посока да е това частично изпълване, защото не може да е в 360 градуса.

Действителното развитие, в истинския смисъл на думата, има смисъл на мащаба на безсмъртното съзнание, а не в рамките на единичен живот. В рамките на единичен живот няма развитие. Но в рамките на едно безсмъртно съзнание има развитие, защото потенциала в следващия ти живот зависи от реализацията ти в предходния.

Ще го кажа и по този начин: Енергията има срок на годност, тя прилича на плод в хладилник. Тя или узрява, или деградира в цикъла на раждането и смъртта.

Съзнанието не е безсмъртно. То МОЖЕ да умре... просто не е толкова лесно, защото Природата винаги, до последно, дава шанс да продължиш. За да умре съзнанието ти - тоест, за да изгубиш самоличността си след смъртта - трябва да се издъниш много последователни пъти и трябва да допуснеш цяла поредица от сериозни грешки. Но все пак, ако това е случая, самоличността ти след поредната смърт ще бъде разградена завинаги, и разграденото съзнание ще бъде използвано като най-базов суров материал за нещо друго, за някаква друга организация.

Ако пък полагаш целенасочени усилия, отново и отново във всеки следващ цикъл, тогава самоличността ти все повече се отдалечава от тази малка вероятност, да бъде разградена след смъртта. Вместо това, във всеки нов цикъл ще стартираш с все по-широк потенциал на база посоките, които си избрала да реализираш в предходната верига цикли. Това НЕ означава, че ще се родиш научена когато и да е - означава просто, че отново ще учиш всичко от самото начало, както е винаги, но ще имаш възможността да стигнеш по-далеч в същата посока от предходния път.


Това е истинският смисъл на развитието. Но в рамките на един единствен живот - не, развитие няма. Има единствено усвояване на стартовите потенциални хоризонти, или пропускане на възможността.

Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #4 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 16:46 »

Mi az kazvam.
Taka mislia.Tova sa nabludeniata mi.
Skokove v mnozinstvoto ne vizhdam.Vizhdam " pulzene".

P.p.Razbira se skorostta, dvizenieto I tempoto se vuzpriemat ot vseki po individualen nachin,I e napulno vuzmozhno az da ne sum v sustouanie da razpoznaia skoka, a da go vizhdam kato pulzene..
Ama..modela koito imam v glavata si e " natrupvane "..natrupvane na impuls- vektor.
Trupane na kolichestvo- promiana na kachestvoto I t.n.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #5 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 17:09 »

A da..
Niamam predvid edin choveshki zhivot.
Mitko govoreshe za evoluciata po princip, i kaza neshto koeto ne namiram za viarno
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 19:33 »

Митко е прав за някои неща. Само че се изразява много тъпо, за пореден път, защото не разбира какво означава "скокообразно", но въпреки че не разбира, се прави че разбира за какво говори. И естествено го обяснява по грешен начин.

Работата при него е, че не може да се изрази, защото не може да борави с мислите си добре. Те владеят него, а не той тях. Митко мисли само с готови шаблони, в главата си работи само с готово купени елементи и после напасва фабричните детайли един с друг. Не може да ги разчлени, не може да ги разглоби до дъно, за да надскочи ограниченото предназначение, с което ги е получил.

Много добре знае, че не може да обясни малкото, което знае. Затова се опитва да си придава енигматика - опитва се така да изопачи нещата, че липсата на аргументация и дълбочина в изказванията му да може да се изтълкува все едно говори за някаква истина отвъд думите. Но само най-неинформираните и некадърните му се връзват, лепят му се пенсионираните бабички.

В действителност той говори за някакви елементарни и с нищо не отличаващи се неща, но понеже не може да ги обясни или изкаже, поради слаби лингвистинчи и интелекутални факултети, се опитва да се забулва с фередже и да се прави на мистериозен. Има някакви овехтели принципи.... които е спазвал някога, отдавна в живота си, когато не е имало умни покрай него и е бил сензацията на селската интелигенция... Но отдавна е плюл на тези принципи и ги е забравил в стремежа на личното си отмъщение. Само и само да ми се покаже, пред мен, се съюзява с всякакви хора, изгодни на ситуацията. Съюзява се с хора, за които има много лошо мнение и с които не би разговарял в нормални обстоятелства... но щом като има шанс да ми се направи на интересен, за да изпъкне с глупостите си пред мен в преследване на някакво смешно самочувствие, което просто няма основанието да има, заема необосновани позиции в дискусиите, които нямат общо с истината и не защитават истината.

Някакъв дребен, нисък човечец, който стръвно се опитва да кълве трохи наоколо. Не за друго, а просто защото е кокошка и това си му е природата.

Така че като става дума за Митко, просто е затормозяващо да се уточнява прав ли е, не е ли прав, защото той самия никога не си прави труда да си защити правотата. Понеже въобщеее не му дреме за другите хора. Не му дреме грам. Само че знае, че това не се кутира в обществото и се прави на загрижен. Да тръгнеш да му нищиш забулените елементаризми си е чисто прахосване на време и сили. Още повече, че в 50 на 100 от случаите се оказва, че се самозаблуждава, понеже акъла му в крайна сметка не стига кой знае докъде и толкова си може.

Боже... само ако знаеше в действителност за какъв човек зад ника става дума. Но както и да е...

Смятам че това е по темата, защото военнолюбивите са такива - елементарни и плитки. Войната и войнското дело е нещо примитивно и варварско, несъвместимо с човешките стремежи в 21ви век. И такива са и хората, у които цъфтят такива идеи и растат такива захласвания.

ИМА ХОРА, на които е достатъчно само да обърнеш внимание на това... да кажеш нящколко умни и намясто приказки... за да си кажат "я, не съм се замислял за това до сега". Такива хора успяват да погледнат под друг ъгъл на нещата, защото са имали нужда просто от побутване - от вдъхновение, от модел за подражание ако щеш. От катализатор!.. да, това е думата. Имали са нуждата от катализатор, който да започне реакция в тях, веднага или с времето, в следствие на което да освежат и обновят вижданията си и да започнат да разсъждават върху себе си в контекста на човешката природа в 21ви век и звездното човешко бъдеще.

Но има и КУЧЕТА, които не могат да го направят, просто защото са кучета и това е тяхната мисия. Хубавото на този форум е, че тук наистина има голямо разнообразие. Трябва ми да поощтря някой човек - намирам го тук и давам едно рамо на нещата, за да спечелят всички. Трябва ми да дам пример с разликата между хората и кучетата - намирам едно куче и за нула време го довличам за пример. Което също е чудесно. Въобще... форумът тук има потенциал, аудиторията покрива целия спектрум. Затова избирам това място отново и отново.

На останалите гадове също мисля, че вече им е ясно - те са един ПРИ-МЕР. И няма да им се размине да бъдат пример. Защото царят е толкова болезнено гол, че му тече кръв от *ъза.

А, paci1? Искаш ли да ти обясня думите на meander с още примери?
Активен

Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 21:28 »

форуме, нещо гладен ми са чиниш. Само че папу няма. Tongue
От мен- толкоз. Grin
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #8 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 21:32 »

А на мен "ми са чини" обратното - че основното "папу" го раздавам аз.

Проблема на кучетата е, че менюто не е по поръчка.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #9 -: (Четвъртък) 11 Август 2016, 23:05 »

Между другото...

Компютърната игра "XCOM 2" е намалена с 45% в платформата "Steam", до 28 евра.

Просто така го казвам... за любознателните...
Активен

Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #10 -: (Петък) 12 Август 2016, 15:58 »


Цитат:
Наистина  войната  е  нещо  извън  всякакви  морални  и  етични  норми,  но  не  бива  да  се  обижда  войника,  а  ония  горе  изгубилите  се  в  своята  алчност  за  власт!

Отг.

Докато има войници, ще има и ВОЙНИ .

Което, ме подсеща, че не отгоре са виновни, а отдолу.

И проблемът е във войничетата?!?
Активен
Неактивен sfomato
Jr. Member
**
Публикации: 63

« Отговор #11 -: (Неделя) 18 Септември 2016, 10:10 »

Хората като раса са Хищници!От дълбока Древност и до ден-днешен воюват за територии,къде пряко,къде чрез политически заигравки за надмощие!Национализмът и шовинизмът на някой народи,дори прескача всякакви граници...?!И това са фактите в реалност и на този етап от развитие-то на хомо-сапиенс...

Щом Светът се командоши от 300 човека/фамилии не случайни/ то  цитата:..." ония  горе  изгубилите  се  в  своята  алчност  за  власт! "придобива и очертава НЕ само философията на войните на таз планета!..В този аспект,явно и не случайно е и една друга сентенция - "Каквото горе,това и долу"

Според мен и други като мен в разсъждение - това е тънък "зов" за вникване изобщо и относно войните...Нещо,което генетично ти е предадено или подсилено,наистина ще е необходима много мощна философия за Peace on Earth !? 

Ако се погледнат от този ра*урс,Нещата от нашия живот да не би да се окаже,че е всъщност един много строг "омагьосан"кръг?...
Активен
Неактивен icicle
Newbie
*
Публикации: 28
Пол: Жена

« Отговор #12 -: (Неделя) 18 Септември 2016, 14:41 »

Да, омагьосан кръг е. Войната е крайна форма на противопоставяне и при все че всеки отделен войник носи отговорност за действията си в рамките на конкретната война, начинът на провеждането на войната зависи от хората „горе“. А противопоставянето не може да бъде избегнато, защото хората сме различни и всеки има за отправна точка основно собствения си интерес в повечето от случаите (което е съвсем естествено според мен).  А то и без друго войните тепърва ще се водят от машини и все по-малко хора-военни ще участват в тях. Жертви ще са предимно цивилните. До един момент, в който наистина ще се водят само виртуално.
А то между другото и сега се случва. Големите играчи си водят техните кибервойни.
Не знам дали спортните състезания могат успешно да заместят военните действия, предвид това, което много футболни агитки сътворятват извън игрищата. Просто спортът ще е отдушникът за агресията, а битките ще се печелят във виртуалната реалност например.
Някога човек е оцелявал благодарение на физическа сила и издържливост и войните са се печелили именно чрез тях.
В бъдещето, такова към каквото сме се запътили, човек ще трябва да оцелява с интелект и съответно войните ще са на интелектуалния фронт.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #13 -: (Вторник) 20 Септември 2016, 17:28 »


Трениращият и живеещ в Тайланд 8-кратен национален шампион на България по муай тай и кикбокс в интервю за OFFNews

20 септември 2016

http://i2.offnews.bg/events/2016/09/20/636388/phpczlgje.jpg
Войната

На 24 септември в столичната "Арена Армеец" ще се проведе грандиозен сблъсък между едни от най-добрите световни муай тай и ММА бойци. 24 спортисти от 15 държави ще пристигнат в София за първото по рода си събитие от такъв мащаб у нас.

Няколко многократни световни, европейски и републикански шампиони ще се изправят едни срещу други в квалификациите за участие в два от най-престижните турнири по бойни изкуства - "Купата на краля" по муай тай в Тайланд и "Abu Dhabi Warriors" по ММА в Обединените арабски емирства.

Събитието в столицата е организирано от Христо Христов, Любомир Геджев и Кирил Пенджуров. Именно Пенджуров обаче е отговорен за гостуването у нас на най-добрите европейски муай тай спортисти, организирайки турнира със своя екип от Тайланд.

Той е представител за България и Балканите на компанията „Elite Boxing”, която има множество зали по света, както и тренировъчен лагер у нас - в Лозенец, на брега на Черно море. От 10 години насам българинът живее, тренира и работи в родината на муай тайя, като в последно време се занимава с организирането на събития, състезания и подготовка на професионални бойци на няколко континента.

Кирил Пенджуров освен това е и 8-кратен национален шампион на България по муай тай и кикбокс и 6 пъти световен вице шампион на IFMA, WAKO, WPKA.

OFFNews се срещна с него, за да поговорим за специалната ММА и муай тай гала вечер в столицата, с какво е уникално тайландското бойно изкуство, как се развива то по света и у нас и каква е ролята на държавата за създаването на здраво и активно спортуващо общество

Как се захванахте с организирането на турнир от подобна величина в София?

Ние имаме права да организиране квалификационни турнири за най-престижния муай тай турнир в света - „Купата на краля“. Това е състезание с многовековни традиции, което се организира всяка година в деня на раждане на краля на Тайланд, който се е отбелязвал с боеве в негова чест от столетия насам. То се счита за най-престижното място, на което всеки муай тай боец може да се състезава, да покаже своите умения и да победи. Вече втора година компанията ни организира различни квалификационни турнири по света, за да може "Купата на краля" да е максимално честна и на нея да се състезават най-добрите бойци. Правим турнир в Америка, в Азия - в Куала Лумпур, в Южна Америка – Рио де Жанейро. Европейската квалификация тази година ще е в София, за което се преборихме, за да могат българските бойци да участват в турнира.

Интересното тази година е, че работим съвместно с една от най-големите промоции в света по ММА, не само по муай тай. Те се казват „Abu Dhabi Warriors” и ги правим заедно с моите партньори Христо Христов и Любомир Геджев. Смятаме, че форматът ММА и муай тай състезания в едно е доста успешен, защото това са най-бързо развиващите се и зрелищни бойни стилове в света. Подредили сме много точно бойната карта с противниците, които ще бъдат напълно равностойни. Така че това ще са два турнира в една вечер, като всички бойци, които спечелят ММА съревнованията си, ще могат да участват и на финала в Абу Даби, респективно същото важи и за победителите по муай тай, които ще отидат в Банкок.

Кого ще видим в събота в София?

Картата при муай тай сблъсъка е изключително професионална. Имаме турнир с 4 души при 72 кг. Там участват многократният световен шампион от Словакия с дългогодишен опит, с много боеве, и дълги години на състезания в Тайланд и цяла Азия – Владимир Конски. Имаме още един много добър млад боец от Полша, който набира сила тепърва. Той също живее и тренира в Тайланд през повечето от времето, тъй като там има възможност постоянно да участва в състезания – Марчей Марковски. Другият боец е от Швейцария, но е с македонски корени, той също сега тренира и живее в Тайланд – Григор Стоянов. Той е интересен състезател, с много агресивен стил и здрава физика. Последният участник е от Чечения – Сайфулах Хамбухадов, много опасен противник с много добра техника. Той участва непрекъснато по състезания из цялото земно кълбо, тъй като има изключителна подкрепа от родните му клуб и държава. Така че мисля, че турнирът за „Купата на краля“ ще е много интересен.

Също така сме заложили на 3 супер боя, които не са в картата на турнира, но все пак са акцент на вечерта. В тях имаме още един състезател от Чечения – Арби Емиев, който е сред най-популярните спортисти в тази категория. Неговият противник е от Бразилия – Фелипе Диас. Той е боец с много интересна история: дълги години е бил член на банда, израснал е на улицата, отива да тренира муай тай в Тайланд и това променя живота му.

Другият участник, който ще дойде, е възможно най-титулувания боец в тежка категория до 95 кг – Денис Гончаренок от Беларус. Много, много известно име, което съм щастлив, че ще дойда у нас. Доста бе трудно да му намерим противник, защото има сериозна визитка – десеткратен световен шампион, многократен европейски. Познавам го от доста години, работили сме заедно и мога да кажа, че е в пиковата си форма. В България ще покаже много красив и интересен мач. Четирима различни спортисти отказаха да излязат срещу него, но най-накрая намерихме достоен противник – Николай Гусниев от Казахстан. Той е много опитен боец, живее също в Тайланд и е многократен световен шампион. Стилът му е по-агресивен и е по-здрав физически от Гончаренок, така че мисля, че ще се получи добър двубой.

Гвоздеят на вечерта е европейската титла на Йордан Янков – той няма нужда от представяне у нас, всички, занимаващи се с бойни спортове в страната, са запознати с името му. Това е момче, което дълги години се занимава с този спорт, това е животът му. Той е многократен световен, европейски и републикански шампион. Янков ще се изправи срещу Игор Данис от Словакия, носител на 3 шампионски пояса от различни категории, представител на една от най-добрите европейски школи, словашката. На един ръст са, в една категория, опитът им е на едно ниво, така че ще е доста оспорвано.

Избрали сме зала „Арена Армеец“, защото този турнир се прави навсякъде по света и искаме да се представим на ниво. Всеки, който дойде, ще може да види елита на муай тайя и ММА-я.

Събитието не е само за спортисти, но и за любители, затова ли направихте толкова ниска цената на билетите?

Точно така, не организираме двубоите, за да дойдат и да ги гледат само хора, които се занимават с муай тай и ММА, ами и почитатели на бойните изкуства и спорта изобщо. Това е спорт преди всичко, не е просто някакъв груб бой – има проява на изключителни физически данни, техничност и т.н. Хората, които ще видим, са съвременните гладиатори. Състезание на подобно ниво изисква дългогодишна подготовка, много лишения. Заслужава си човек да дойде и да види на какво са способни тези спортисти.

Още повече, че там ще има български състезатели, които ще участват на турнир от световно ниво – задължително е да идем и да ги подкрепим. За мен беше много трудно да го организирам в България, но е голяма чест. Всеки, който милее за България и смята, че трябва да се развиваме и да сме достойна държава – трябва да дойде, тъй като спортът сплотява. Националният дух трябва да се покаже именно на такива места.

Цената на билета е 20 лв., което за събитие от такава величина е невероятно малко. Никъде по света няма толкова ниска цена за две събития от подобен ранг, навсякъде другаде ще струва 100 евро минимум. Но понеже организираме за първи път подобно нещо у нас, решихме да го направим по-достъпно.

Доста от участниците, които ще са на турнира, са от Източна Европа, Русия, по-малко популярни ли са тези бойни изкуства на Запад?

Популярни са, но в нас просто се провежда европейска квалификация, затова състезателите са от континента. По принцип обаче Беларус, Русия и републиките ѝ, Украйна, Словакия, Словения и Скандинавието са местата с най-високо ниво на този спорт. Родината на нашия спорт е Тайланд, на световното тази година обаче Беларус се класира на второ място отборно, като, разбира се, Тайланд бе на първо – но разликата беше само един медал и то спорен.

През последните години муай тая и ММА-я набират популярност у нас, но все още таекуондото и каратето са по-разпространени, какви са приликите и разликите между тях?

Доста работа полагаме да популяризираме спорта, тъй като той е много динамичен и интересен, световната федерация дори се бори за олимпийско припознаване. Искаме да го наложим не само като състезателна дисциплина, но и като средство за самозащита и фитнес. Разликата между другите спортове и муай тайя е в богатия му набор от техники - в него са разрешени много неща. Най-близкият до муай тая популярен спорт в Европа е кикбоксът, въпреки че и те се различават коренно

В муай тая са разрешени удари с лакти, с колена, позволен е захват и събаряне, клинч. Когато хванеш противника в клинч, ти имаш право да го удряш, да го събаряш, което не е позволено в кикбокса. От тези техники произлизат всички останали разлики – различната подготовка, тактика, водене на двубоя, времетраене на рунда. Отделно от това, освен че за мен е най-мъжкият и агресивен боен стил, той има в себе си много духовност.

Той спазва тайландските традиции, преди всеки сблъсък се изпълнява ритуал, прави се ритуален танц, боят се води на специфична музика, която настройва боеца и му показва кога наближава краят на рунда. Всички, които имат повече опит в муай тайя, доста успешно се влияят от тази музика и водят боя спрямо нея, знаят кога да натиснат, кога да се отпуснат.

Преди време имаше една много силна промоция – K1, където повечето от бойците бяха муай тай спортисти. И в сегашните големи промоции има доста представители на муай тайя, които успешно се състезават на всеки един правилник, защото имат сериозна физическа и техническа подготовка.

Значи муай таят, подобно на останалите източни бойни изкуства, върви със сериозна философия, а не само с физическа подготовка?

Точно така, затова ми харесва, защото освен че създава силна физика, дисциплинира състезателите, учи ги да бъдат по-добри хора. Стилът има дълбока философия, която всички отдадени бойци се стремят да спазват.

Предполагам, че също така муай тай философията е твърдо против всякакъв вид агресия извън ринга.

Никога не съм подкрепял такива неща, за мен това е спорт, не някакво развлечение. Хората, които идват, ние се стремим да ги възпитаме, дисциплинираме и насочим в правилния път, който е да се състезават в ринга, а не извън него. Искам да направим така, че този спорт да изгражда състезатели и бойци, които да са достойни хора и в живота. За мен добрият състезател винаги трябва да бъде добър човек, не може да носи зло в себе си и да се развие на високо ниво.

От много години се занимавам с това и съм минал през всички фази – състезател, треньор и сега промоутър, и съм видял накъде отиват нещата. Само човек, който има добър характер и е умен, тъй като муай тайът не е просто безразборни удари, ще успее. Разбира се, талантът и добрата физика също не са маловажни. Нашата цел е да правим най-вече спортисти, които да се бият на ринга и да прославят България по света.

Как открихте муай тайя?

Преди много години започнах с карате киокушин, единствения възможен такъв спорт в града, в който живеех, после преминах на кикбокс, но много исках да пробвам муай тай. Това тогава беше много трудно, защото преди години нямаше треньори, нямаше информация. Имах късмета да попадна на Михаил Симов обаче, човека, подготвил голям брой от бойците в България. Той беше и все още е сериозен професионалист, като в онези години отговаряше за подготовката на специалните части в полицията и имаше голям опит като треньор.

Състезавах се по правилник К1 като кикбоксьор, което бе най-близкото до тайландското бойно изкуство. След това получих възможност да играя в т.нар. европейски муай тай, в който всичко беше разрешено без ударите с лакти, защото много държави в Европа имаха проблем с това. Лактите бяха забранени като най-опасно оръжие. 2006 г. заминах на състезание в Тайланд и след като един път усетих истинския дух на този спорт, останах там. Върнах се там да тренирам, започнах да се състезавам и така вече 10 години. В момента 90% от времето ми преминава в Тайланд. Компанията ни е базирана там, залите ни са там, бойците, които готвим, също. Отдавна вече не се състезавам, но не спирам да работя за развитието на този спорт.

Какво е отношението на хората към спорта в различните държави, в които сте организирали турнири, сравнено с това в България?

Тайланд няма да го коментираме, защото за хората там това е втора религия, всичко се върти около него. По света също е много положително настроението, отношението е приветливо, идват страшно много хора на състезанията. В Бразилия, в Германия са пълни залите всеки път, като видят, че състезание от подобно ниво гостува в техния град и държава, веднага отиват. В Щатите муай тайят е издигнат в култ, както и в Австралия.

У нас също е популярен. Винаги съм казвал, че България е страна на бойци с вековни традиции. В Балканския регион всички хора сме с войнствен нрав, не мисля, че бойният ни дух е редно да се загуби – трябва да се развива. Срещал съм мнението, че това е просто някакъв бой и т.н. Напоследък обаче все повече се осъзнава, че това е изключителен спорт, все повече млади хора идват, което е много хубаво, защото трябва да спортуват от възможно най-ранна възраст, за да се изградят като бойци. Все повече и повече подкрепа ще получават бойните спортове в България, защото сме пълни с добри момчета във всякакви стилове – кикбокс, самбо, бокс, джудо, борба, ММА.

Всичко е въпрос на работа и амбиция, но държавата също трябва да подкрепя това нещо, не само хората.

Но като че ли тя е абдикирала от тази си дейност?

Така ми се струва, да. Наскоро имах възможност да бъда на гости в Чечения за голям турнир. Аз такава подкрепа от правителството, народа и от техния политически лидер не съм виждал никъде в света. Там хората са разбрали, че спортът е голям обединител на нацията, особено ако са нация от бойци, която е изкована във войни и трудности. Човекът е разбрал, че ако ги обедини в една идея, може да възроди нацията и да направи много силна държава.

Там са построени изключително много спортни зали, съоръжения, басейни, футболни игрища и т.н. Канят се треньори от чужбина, правят се състезания, които да привлекат интереса на населението, да видят, че се развиват нещата. Това много ми хареса и мисля, че в България също имаме голям потенциал и страхотни момчета и момичета спортисти, но това зависи и от политическата подкрепа.Тренирал съм при Кирил Пенджуров. Едни от най-ценните съвети съм получил от него самия.

И разбира се, в наблюденията си за войната, спорта и Увеличаването на човешката енергия, е абсолютно прав.

Дерзай, Кире!
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални