Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сорос  (Прочетена 1034 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« -: (Събота) 06 Август 2016, 21:03 »

Как и защо Джордж Сорос собственоръчно създаде европейската криза с т.нар. „бежанци”
ANONYMOUS BULGARIA / 4 дни ago

http://www.zahariada.com/
Дейвид Галанд и Стивън МакБрайд, Garret/Galland Research
„Зиро хедж”, 9 юли 2016 г.

Превод: Р.Григоров/Българска Легия за информационна защита

Джордж Сорос купува и продава отново.

85-годишният политически инженер и филантроп влезе отново в заглавията на първа страница, когато след Брекзит-а заяви, че историческото събитие ще „отприщи” нова криза на финансовите пазари.

Е, кризата все още не е достигнала до Сорос. Засега.

Той беше вече веднъж откъм печелившата страна на борсовото търгуване, заемайки  къси позиции в проблемната „Дойче банк” и залагайки срещу индекса „Стандарт енд Пуърс” през 2,1 милиона put option-акции на фонда им SPDR S&P 500 ETF.

Още по-интересно е, че Сорос извади 264-милионна ($) позиция в „Барик Голд” /Barrick Gold/, цената на чийто акции скочи с 14% след Брекзит-а. Наред с тези сделки обаче, Сорос разпродаде дяловете си в много от неговите традиционни участия.

/Последните сделки на Сорос, таблица/

Capture
Връзка. /gurufocus.com/

Съвсем наскоро беше обявено, че Сорос „се завръща от пенсия”. Отново.

За първи път „пенсионирал се” през 2000 г., единственият път, когато той публично се „завръща” на пазарите е през 2007 г., когато прави огромни залози срещу американските ипотечни кредити и в крайна сметка в резултат на настъпилата катастрофа с тях реализира печалба от тези си сделки в размер на над 1 млрд. $.

Още от 80-те години на ХХ в., Сорос активно следва един глобалистки дневен ред. Той НАЛАГА този дневен ред чрез фондациите му „Отворено общество” /Open Society Foundations (OSF)/.

Какъв е този глобалистки дневен ред и откъде се взе той?

globalism

Скромното начало

Семето на глобализма посява за младия Джордж неговият баща Тивадар Шварц /Tivadar Schwartz/, eвреин-адвокат, който е голям привърженик и пропагандатор на есперанто. Есперанто е изкуствен международен език, създаден през 1887 г. от Лудвиг Л. Заменхоф /L.L. Zamenhof/, полски лекар офталмолог и чиято цел е „издигане над националните граници” / “transcending national borders”/ и „преодоляване на естествената незаинтересованост  на човечеството” / “overcoming the natural indifference of mankind”/.

soros-tivadar-1894-1968
Тивадар Шварц

Тивадар научава малкия Джордж на есперанто и го принуждава да говори на него у дома. През 1936 г., когато Хитлер е домакин на Олимпийските игри в Берлин, Тивадар сменя фамилното име на семейството от Шварц на Сорос /Soros/, което на есперанто означава „ще се извиси”.

Джордж Сорос, който е роден и израснал в Будапеща изтегля джакпота с това решение на баща му.

Твърди се, че през 1944 г., 14-годишният Джордж отива да работи за нахлуващите в страната нацисти. Твърди се още, че до края на войната през 1945 г. той работи като помощник на унгарски държавен служител комуто помага при извършването на конфискациите от местното еврейско население.

През 1998 г. в интервю за предаването „60 минути” по телевизия CBS, Сорос описва годините на германската окупация на Унгария като „най-щастливите в моя живот”.

Сорос залага на финансите

След  края на войната, Сорос се премества в Лондон, където през 1947 г. се записва в Лондонското училище по икономика /London School of Economics/, където учи при Карл Попър, австро-британски философ, който е един от първите промоутъри на „Отвореното общество”. По това време Сорос работи в няколко търговски банки в Сити преди да се премести в Ню Йорк през 1963 г. През 1970 г. основава „Soros Fund Management”, а през 1973 г. създава и Фонда „Куантум” /Quantum Fund/ в партньорство с инвеститора Джим Роджърс. Този фонд донася годишна доходност от над 30%, с което бетонира репутацията на Сорос като същевременно го поставя и в една позиция на власт, която той използва и до днес – за да придвижва напред дневния ред на своите господари.

Валутните му спекулации, които потопиха Великобритания и Азия в криза

През 90-те Сорос започва една дълга поредица от огромни залагания срещу национални валути. Първото е през 1992 г., когато прави къси продажби на британския паунд и за само един ден реализира печалба от 1 милиард $.

Следващата му огромна валутна спекулация е през 1997 г. Този път Сорос се прицелва в тайландския бат и с огромен обем къси продажби срива *урса му спрямо щатския долар, с което отприщва Азиатската финансова криза.

„Хуманитарните” му усилия

Днес нетните активи на Сорос възлизат на 23 милиарда $. След като минава на заден план в компанията му „Soros Fund Management” през 2000 г., Сорос се съсредоточава върху неговите „филантропски усилия” /his „philanthropic” efforts/, които прокарва през фондациите му „Отворено общество”, първата от които основава през 1993 г.

Та, на кого дарява той и какви точно каузи подкрепя?

В периода между 80-те и 90-те, Сорос използва грамадното си богатство, за да финансира и „обезпечава” революции в дузина европейски държави вкл. Чехословакия, Хърватия и Югославия. Постига това, наливайки пари в опозиционни политически партии, издателства и независими медии в тези страни.

Ако се чудите защо Сорос се меси в определено вътрешните работи на тези нации, част от отговора може би се крие във факта, че преди и след създаването на въпросните хаоси, Сорос инвестира сериозно в активи във всяка една от съответните държави. Впоследствие използва икономиста от Колумбийския университет Джефри Сакс, който да „съветва” новоизлюпените аматьорски правителства на тези народи как да проведат незабавната приватизация на цялата обществена собственост, което пък от своя страна позволява на Сорос да продаде там изгодно активите си, които преди това е придобил по време на сътресенията в новосъздадените „отворени” пазари.

Пан Ки-мун, Джордж Сорос и
Пан Ки-мун, Джордж Сорос и Джефри Сакс

След успешната реализация на дневния му ред в Европа през смяната на съответните режими – и получаването на съответните печалби за него от протеклите политически процеси, той насочва вниманието си този път към голямата сцена – САЩ.

Време е за мащабни дела

През 2004 г. Сорос заявява: „Дълбоко вярвам в ценностите на отвореното общество. През последните 15 години бях насочил усилията си навън, в чужбина. Сега обаче вече започвам да ги полагам тук, в САЩ” /“I deeply believe in the values of an open society. For the past 15 years I have been focusing my efforts abroad; now I am doing it in the United States”/.

Оттогава Сорос финансира групи като:

Американският Институт за социална справедливост /The American Institute for Social Justice/, чиято цел е „да трансформира бедните общности чрез увеличаване на правителствените разходи за социално подпомагане”;
Фондация „Нова Америка” / The New America Foundation/, чиято цел е да „влияе върху общественото мнение по такива теми като защитата на околната среда и глобалното управление”;
Институтът за мигрантска политика /The Migration Policy Institute/, чиято цел е да „обезпечава заселването на нелегални имигранти и да осигури увеличаването на социалните плащания за нелегалните”.
Сорос използва също така и фондациите си „Отворено общество”, за да налива пари в „прогресивната” медийна неправителствена организация „Media Matters for America”.

Сорос налива пари и през различни леви групи вкл. Фондацията „Тайдс” /Tides Foundation/, Центъра за американски прогрес /Center for American Progress/ и Алианса за демокрация /Democracy Alliance/, за да бъдат заобиколени по .........................................................................................
http://zahariada.blog.bg/politika/2016/08/05/kak-i-zashto-djordj-soros-sobstvenorychno-syzdade-evropeiska.1468823
Активен

bojinkata
Неактивен sfomato
Jr. Member
**
Публикации: 63

« Отговор #1 -: (Сряда) 21 Септември 2016, 19:56 »

Изложението по-долу в текстовият му вариант е  само част от първата Стратегия и тя касае изобщо Балканите,не само българите:

"Планът Ран-Ът имал секретна част, за която малцина знаят, твърдят източници

Икономическото, морално, здравно и цялостно унищожение на България е заложено още през далечната 1990 година с планът Ран-Ът. Тази теория от години шества из социалните мрежи и форумите и доскоро никой не й обръщаше внимание. На фона на неспирните разкрития за корупция и задкулисни договорки във висшите етажи на властта, на преден план изплува планът Ран-Ът тайното споразумение за унищожение на България.

През 1990 година Ричард Ран и Роналд Ът са приети на среща с убития по-късно премиер Андрей Луканов. Той им възлага изграждането на стратегия, която да позволи на България не само да излезе от орбита на политиката на бившия социалистически блок, но и да бъде кон*урентно — способна на западните пазари. Амбицията на Луканов е да превърне страната в прозападно европейска държава.

След 60 дни обиколки на страната, работа с близо 30 икономиста, Ран и Ът подготвят план, който има за цел да улесни страната ни през годините на прехода към капиталистическо и демократическо общество.
Планът Ран-Ът причина за съсипването на България?

Планът Ран-Ът причина за съсипването на България?

Според отлично информирани източници обаче, сред които и видни общественици, планът Ран-Ът има и тайна, секретна част, видяна от малцина. Според нея, населението на страната е трябвало да бъде смалено до 5 000 000 души, голяма част от интелектуалния капацитет на страната унищожен под формата на изтичане на мозъци, предизвикване на хаос, разбиване на икономиката, финансова система и здравеопазването. И Ричард Ран и Роналд Ът се кълнат, че такава част никога не е имало сред документите за плана. Всъщност те твърдят, че именно ширещата се корупция по висшите етажи на българската власт са довели до унищожението на България и краха на страната ни. Тъй като не са спазени всички точки от стратегията. Други обаче не са съгласни с тях.

Според Александър Хайтов, син на писателя Николай Хайтов,обаче, Андрей Луканов лично е показал на баща му документ, в който са включени именно предизвикването на „хаос, безработица, съсипване на здравеопазването, засилване на корупцията и обедняване на населението“ с цел унищожаване на България, раздробяването на страните от източния блок, колонизирането им и подчиняването им на великите сили.

Фотокопия на секретния документ досега не са излизали наяве. Все повече учени, общественици и интелектуалци, били във вътрешния приятелски кръг на Андрей Луканов обаче започват да говорят открито за секретната част на планът Ран-Ът..."


Следващият масон и също част от Контрола върху Ориент и среден Изток е - Планъп Сорос:


ИСТИНСКИЯТ ЛИК НА ДЖОРДЖ СОРОС
ANONYMOUS BULGARIA / февруари 3, 2013   

SS_Trading_Icon_George_Soros

от Андреа Феррарио

Благодарение на огромните си капитали, спечелени със смели финансови спекулации, североамериканският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос, близък до Международния валутен фонд и администрацията на САЩ, провежда широка колонизаторска дейност в бившите социалистически страни, доведени до крайна нищета.

В София, столицата на България, книгите вече се продават само на улицата – с повредени от слънцето и дъжда обложки и корици, въпреки високите за българския читател цени. Либерализацията на пазара оскъпи твърде много наемите на магазините за една такава недоходоносна дейност, каквато е продажбата на книги.

Но наблизо до най-голямото пазарче на книги в града може все още да се намери една книжарница с просторни и добре поддържани помещения. Вътре редом със скъпите томове се предлага и една книга, отпечатана на отлична хартия, с елегантна подвързия. Тя струва по-малко от 1000 италиански лири – само 35 лева (1995 г.). Нейн автор е Джордж Сорос, американският милиардер, собственик на фондация „Отворено общество“ – организация с клонове във всички страни на Източна Европа. И която между другото управлява тази книжарница, дадена и на разположение от българско държавно учреждение срещу смешен наем.

Сорос подробно разказва за „филантропичната“ си дейност в книгата „Гаранции за демокрация“ (София, 1992г.). Той е роден в Унгария преди войната и в 1947 година, когато комунистите са на прага на властта, се преселва първо в Англия, а после в Америка, където за кратко време натрупва огромно състояние благодарение на финансовите си спекулации. В началото на осемдесетте години решава да осъществи голямото си младежко увлечение: либералистичните теории на Попър и Фон Хайк, които резюмира в своята концепция за „отворено общество“. Ще използуваме неговите думи: „По онова време печелех много повече, отколкото можех да похарча, и се чудех какво да си правя парите… Тогава реших, че трябва да помагам на ближния.“ За да добием представа каква е концепцията за „отворено общество“, която Сорос има намерение да осъществи, достатъчно е да споменем първата страна, която той избира, за да започне дейността на фондацията си – Южна Африка с апартейда. Но милиардерът остава разочарован – нейната атмосфера „не беше така либерална, както изглеждаше“.

Към средата на осемдесетте години Сорос започва да насочва вниманието си към страните от социалистическия лагер: открива център на „Отворено общество“ в Унгария с подкрепата на по-реформистката комунистическа номенклатура. После минава към Китай, където действува в пълно съгласие с комунистическите власти, като стига дори дотам, че съгласува с тях уволнението на местния отговорник на фондацията, твърде „неудобен“ за режима. В Съветския съюз „Отворено общество“ започва своята дейност с благословията на такъв стар брежневист като Андрей Громико. И в Полша фондацията открива център с одобрението на комунистическата власт, но същевременно завързва връзки със „Солидарност“. В ония години Сорос се стреми да обедини силите на бюрократите реформисти от Изтока с тия на умерените дисиденти, като крайна цел на неговите усилия е отварянето на пазарите на Източна Европа за глобалната икономика. Друга област, на която милиардерът непрекъснато отделя особено внимание още тогава, е формирането на млади кадри с отпускане на стипендии за обучение на Запад.

izbori

След промените в 1989 г. фондациите „Отворено общество“ се разпространяват широко в цяла Източна Европа и получават все по-голяма финансова подкрепа. Сорос не се въздържа да упражнява пряко влияние върху политиката на тези страни: в Унгария например в центъра на фондацията в Будапеща се създава основното ядро на партия с ясно либерално направление. В Чехословакия Сорос подкрепя, морално и финансово, партията на Вацлав Клаус, ултраортодоксалния привърженик на Татчер, който ще води страната към разделение и който днес е министър-председател на Чешката република. Освен това открито се произнася за избирането на Хавел за президент на републиката. (Напоследък отношенията на милиардера с Клаус рязко се влошиха, като се стигна дотам, че чешкият премиер закри Университета на Централна Европа в Прага, основан и контролиран от Фондация Сорос, който ще бъде преместен в Будапеща).

През тези години благодарение на опита, натрупан на Изток в предишния период, Сорос действува и като неофициален представител на Международния валутен фонд, на Американския държавен департамент и на Европейската общност, устройвайки срещи на високо равнище между представители на тези институции и държавници от Изтока. В 1990 г. например, щом узнава за намерението на съветското правителство да проведе икономически реформи, насочени към либерализация на пазарите, Сорос организира една комисия от консултанти, съставена в по-голямата си част от служители на Международния валутен фонд, американски и европейски икономисти. В нея участвуват някои известни личности като настоящия министър-председател на Италия – Романо Проди, по онова време ръководител на Института за възстановяване на индустрията, и американския икономист Джефри Сакс, понастоящем работещ по реформите в България. Когато отиват в Москва, западните консултанти настояват за най-радикалния вариант на плана за реформа. Той обаче не е приет. От този момент Сорос се разделя с възторзите си към Горбачов, който тогава е на власт, и завързва тесни връзки с Борис Елцин и неговия антураж. Концепциите, залегнали в основата на плана за по-радикална реформа, които Сорос иска да прокара, не остават задълго в чекмеджето: малко след това те са подети от Гайдар, който със своята икономическа програма тласва страната към дълбока криза, като по този начин улеснява проникването на западни капитали...."

Всеки който се е ровил и в други източници знае,че КУКЛОВОДИТЕ са Други и всичко останало са само  - марионетки!

Няма как да не акцентира/и защото е препратка/ и върху Новите 10 Божии заповеди:

1. „Поддържай човечеството под 500 милиона във вечен баланс с природата.“

В момента човечеството наброява над 7 милиарда (worldometers.info). Намаляването му до половин милиард е в основите на философията на Илюминати и на Новия Световен Ред. Те вярват, че избиването на останалите „безполезни хора“ е от полза за тях, защото са по лесно контролируеми 500 млн. население.

Другите точки показват това:
2. Направлявай възпроизводството мъдро – подобрявайки годност и разновидност.

Това съвпада с първото правило, като освен това дава и насоки за начина на подбор и възпроизводство на останалото население – да бъдат оставени само най-годните, здрави и умствено напреднали, като се контролира възпроизводството им чрез изкуствен подбор на родителите за по-нататъшно усъвършенстване на расата. Това е намеса в естествения подбор. Браковете ще бъдат изкуствено планирани. Любовта вече няма да е фактор при създаването на деца.
3. Обединявай човечеството чрез нов жив език.

Една от основните характеристики, които определят един народ като нация и го различават от другите народи е езикът. Обединяването на всички нации под един език ще доведе до загуба на националната му принадлежност, а оттам и до загубата на индивидуалност и разнообразие в националните традиции, история, религия и т.н., които са част от красотата на човечеството. Единна човешка нация ще се управлява лесно.
4. Господствай над страст – вяра – традиция – и всички неща със здрав разум.

Равновесието на чувства и разум е съвършенство, но когато разумът започне да господства над чувствата – хората ще се превърнат в роботи. Често, именно емоционалността на човешкия вид е причина за нашите нещастия – войни, болести, междуличностни конфликти. Но тя е и изворът на хуманност, любов, творчество и т.н.
5. Покровителствай хора и нации с безпристрастни закони и справедливи съдилища.

Когато една групировка от няколко души говори за „покровителство“ над останалите 7 милиарда, това е признак че те смятат себеси за по-съвършенни. Не случайно часовникът в параклиса на Илюминатската „младежка организация“ Череп и Кости е сверен да показва времето с 5 минути напред. Това символизира тяхното убеждение, че стоят над всички останали хора на земята. Законите, с които те планират да ни „покровителстват“ са тяхното разбиране за правда. Различните хора и нации имат различни разбирания за добро и зло, формирано от тяхното собствено и уникално историческо минало и настояще. Налагането на законите на една човешка групировка над друга е намеса във вътрешните и работи. Налагането със сила на фундаменталните разбирания на една групировка над останалата част на света е опит за налагане на тоталитарен режим в света.
6. Позволи всички народи да се управляват вътрешно решавайки външни диспути в един световен съд.

Един световен съд е идея в унисон с идята за Нов Световен Ред. Колко справедливи може да са решенията на съд, който осъжда 6 милиарда души на смърт поради единствената вина, че са се родили в социално слаби страни, където нямат възможност да станат годни по техните норми. Ако тази правна система беше вече изцяло в сила, аз и ти щяхме сега да сме мъртви. Мен лично ме отвращава мисълта за една висша световна инстанция, която има властта да протяга пипалата си до всички кътчета на света.
7. Отменяй незначителни закони и ненужни служители.

Отменянето на „незначителни закони“ би довело до насилствено опростявне на конфликтите и тяхното омаловажаване. Не всичко е черно и бяло. Отношенията са сложни и за всеки прецедент има място за спецификация. Ние сме хора. И най-„незначителният“ закон отразява човешкото ниво на духовно развитие и опит на този етап на развитие. Техният модел за съдебна власт би превърнал света в Pleasantville.
8. Балансирай лични права с обществени задължения.

Това би означавало капитулация на всякакви резолюции за човешки права и свободи. Когато моят телефон се подслушва или е-мейлите ми се четат с оправданието, че това е за сигурността на обществото, аз си задавам 2 въпроса: До колко службите за сигурност действително са способни да осигурят сигурността на хората щом прибягват до такива парадоксални методи? И за какво точно им е нужна тази информация – да ме пазят или да ме контролират?
9. Цени истина – красота – любов – търсейки хармония с Безкрайността.

Безкрайност – Infinite, или както те го наричат – The Big „I“ или Infinite I AM. Това е нарицание на основата на вярването, че всичко е илюзия и реалността е продукт изключително само на съзнанието. Много хора, включително и аз, са склонни да вярват в това. Илюминати нямат монопол над тази теория, но притежават езотерични познания, чрез които могат да контролират реалността на хората.
10. Не бъди тумор на земята – Освободи място за природата – Освободи място за природата.

Това отново е препратка към целта на Илюминати да сведат населението на Земята до половин милиард. Аз, ти и всички тук не сме тумори. Ние сме хора, които се родихме на Земята, и като всички останали имаме право да бъдем тук. Тумори на земята са тези, които създават оръжия за масово унищожение, които задушават всякакви опити за създаване на алтернативни безопасни източници на енергия, които унищожават природата като я превръщат не в естествен източник на храна и енергия за милиардите, а в бойно поле на лични интереси и власт. Не е случайно това, че именно тази шепа хора крещят: Нов Световен Ред.

CaptureОкултния монумент е наричан още „Конституция на Новия световен ред“ и е адресиран до специална група хора, които били „оцелели“ след предизвикан Апокалипсис в миналото, те знаят кой е истинския автор на гранитните „заръки“. Тези теории, че е съществувал глобален робски контрол са споменавани от много голям кръг хора по света, сред тях са и Карол Войтила (Папа Йоан Павел II), който казва:
„До края на това десетилетие ние ще живеем под първото Единно Световно Правителство, което някога е съществувало в обществото на нациите… правителство с абсолютна власт да решава основните въпроси на оцеляването. Единното Световно правителство е неизбежно“...."

Правете си изводи сами...


Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #2 -: (Сряда) 21 Септември 2016, 20:29 »

Оф,тва вече стана старо като библия..

Влади Въргала посвети цял филм,ама кой да вдене..5 мин.резюме

https://www.youtube.com/watch?v=gLW7uOucCtA
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #3 -: (Вторник) 13 Декември 2016, 18:53 »


Сорос готви рождественски сюрприз?

Така твърди Данил Эстулин – специалист по световното «задкулисие». Ето какво е казал Сорос на среща с масонски представители  от организацията на илюминатите: "Това ще започне на 25-ти. Всички са отпуснати.  Добро време за начало на промените....  Бомбони, свещи, елхи..... Америка и света ще трепнат и държавите ще се сриват като домино."
http://www.anna-news.info/node/69659
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #4 -: (Понеделник) 23 Януари 2017, 22:35 »

Интервю със Сорос в Давос:


Обсъждат опасността  от  разпада  на Европейского Союза и, защо принципите на откритото общество се нуждаят от защита. Беседата е с Франсин Лака от "Блумберг" на Всемирном экономическом форуме в Давосе, Швейцария, в программе "Bloomberg Markets". (Источник: "Блумберг")

http://colonelcassad.livejournal.com/3200145.html

Старият евреин доста се е притеснил и отговаря  объркано със старите клишета! Много е против Тръмп!
  И още  -  Тръмп  подписа указ за излизане на США  от Транстихоокеанского партнерства.
Активен

bojinkata
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални