Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Моралът на "Свободната енергия"  (Прочетена 232 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« -: (Неделя) 31 Юли 2016, 09:18 »

Обяснявам на представителите на широката делнична общественост определени морални отношения на свободата и робството, защото сред обичайните хора съществуват много предразсъдъци и неясни представи за нещата.


Светът е разделен, като цяло, на две групи (казвал съм го много пъти):

- онези, които религиозно вярват в установения човешки ред; и които са ентусиазирани да участват в установения ред
- онези, които отказват да са част от установения ред, самопремахват се и се дистанцират от настоящия облик на нещата и се съпротивляват на общуването с масовия калъп


Групата на религиозно вярващите в установения ред на нещата считат, че:
- човекът е развил максималния си потенциал
- извън границите на познатото няма нищо и няма какво да се види, те са нелюбопитни и незаинтересувани
- те са доволни, задоволени, и у тях няма желания и копнежи за каквото и да е
- че живеят в един максимум: това, което считат за свой живот, е всичко възможно на този свят, в следствие на което винаги се опитват да уеднаквят новите неща със старите неща (за да не напуснат контекста на религиозната си логика).


И тази група хора, чувайки за това нещо, определено като "свободна енергия", считат, че е просто едно безплатно електричество, и нищо повече. Не демонстрират способността да се разсъждава за последствията и да се осъзнават последствията.
Те считат, следователно, че това "безплатно електричество" в даден светъл момент ще потече през централизираната електроснабдителна мрежа, или пък че уреди за "безплатно електричество" ще се появят в най-близкия им Технополис или Техномаркет.

Те са добитък. Наричат се така, защото те са хора-ресурс и са свикнали от тях някой да извлича добив, свикнали са някои да ги дои. Следователно, те разсъждават, че след като някой постоянно извлича добив от тях, той трябва, като добър пастир, да ги снабдява с ресурсите за произвеждането на този добив: при кравите ресурсът за добива е пашата, при човешкия добитък ресурсът за добива са зрелищата и хляба или забавленията и опияняването на сетивата. Добитъкът яде това, и отдава въпросния добив.


Така, религиозният добитък счита, че "безплатното електричество" е помийка, която трябва по поточната линия на автоматичния конвейер да им бъде сипана в коритцето, за да го изпапат, и да си произведат добива. Защото те са свикнали, че щом някой им хвърля в устата отпред, значи те трябва да му дадат нещо от вимето си отзад.

Религиозно вярващите в установения човешки строй нямат манталитета да живеят за себе си - тоест - нямат манталитета да живеят в свое собствено име. С други думи - на тях им е отнет манталитета на свободомислие и не може току-така да им бъде върнат.

Сиреч - добитъкът е несъвместим с това понятие "свободна енергия", защото дори и да става дума за една вредно елементарна концепция като "безплатно електричество", добитъкът дава добив. Той не знае какво значи "свободен", и не разбира какво значи "безплатно". Няма безплатно - нещо ти дават в устата, значи нещо трябва да пуснеш през вимето. Ако някой не ти дава, значи не си прав да ядеш. И дори когато не ти дават в устата, нямаш право да спираш да даваш добив - това просто означава, че е дошло време за заколението, за добиването на последния добив.

Следователно, добитъкът не е способен нито да разсъждава за "безплатното електричество", нито да говори за него, защото не може да си го представи. Всяко нещо, което добитъкът измисли за "свободната енергия", ще бъде предразсъдък и всяко изказване за "свободната енергия" ще бъде... ами... неадекватно.

"Свободната енергия", дори в мижавата й ограничена форма на "безплатно електричество", е несъвместима с установения човешки строй. Няма как да бъде приложена в така устроените порядки на живот.
Оттам идва и огромната пасивна и активна съпротива на възникването и развиването на новите порядки на живот:
- пасивна съпротива, защото колкото повече "свободната енергия" набира сила и разпространение, толкова повече тя е индикация за разлагането и разпадането на стария ред;
- активна съпротива, защото колкото повече се засилват индикациите за разпадането на стария ред, толкова повече добитъкът защитава правото си да бъде роб някому.


Достъпът до "свободната енергия", или пък формата й на "безплатно електричество" е последствие от усвояването на нова моралност и ценностна система, напълно чужда на установеното общочовешко статукво. Това е една ценностна система и моралност, която е много подобна на ценностите на старите древни народи, на коренните първоплемена - на онова много, много старо човечество, от което очевидно ни дели мистериозното събитие на една много съществена добитъчна реформа.


Достъпът до "свободна енергия" ИЗИСКВА от човека да стане по-самосъзнателен, по-морален и по-свободен. Освен това, ИЗИСКВА СЕ човек да стане по-осведомен и по-знаещ. Именно защото става дума за свобода - с други думи - изисква се човек да се научи как да бъде свободен. Защото в действителност свободата и робството не са просто два варианта, един до друг, равноправни и равно валидни. Не - робството е ПОД свободата, то е по-нисшата степен на развитие, или по-точно казано - то е максималната степен на дегенерация.

"Свободната енергия" не прави никого по-самосъзнателен, по-морален и по-свободен. Никой със здрав разсъдък не би я връчил на някого друг - най-малкото на цяла милиардна раса от добитък. Затова, всеки сам трябва да стигне до това благо, и мотивиран от желанието си да го ползва, и от усилията си да се сдобие с него, такъв човек малко по малко сам заставя себе си да не бъде добитък и да стане нещо повече.

Онези определени хора, които се сдобият със "свободна енергия", и изявят желанието да я разпространят из целия свят на всеки един човек, или желанието да я патентоват по какъвто и да е начин, дори идеята зад това решение да не е парично облагодетелстване от изобретението, това пак говори за категорично неразбиране на МОРАЛА на "свободната енергия".
Такива хора, които очевидно разполагат със "свободна енергия", но очевидно не са развили нейния морал в себе си и са запазили всичките или пък част от чертите си на добитък, са пример за ВРЪЧВАНЕ на "свободна енергия". Те са получили достъп до информация по някакъв начин, и въпреки неспособността си да я проумеят, са решили да продължат да действат като добитък.

Поради простата причина, че обикновеният човек не е способен да се ползва от благото на "свободната енергия", той трябва да стане поне един необикновен човек, или като цяло да стане повече от обикновен или повече от човек въобще.
В зависимост от гледната точка, може и да се каже, че благото на "свободната енергия" е достъпно за един човек, каквито например са били древните предшественици, и каквито ние на ден днешен не сме, бидейки робски добитък, тоест максималната степен на дегенерация.

Поради тази фундаментална разлика, между двете групи не може да има адекватна комуникация. Ако такава комуникация - адекватна комуникация - възникне между представители на двете основни групи съвременни хора, това неминуемо ще означава, че у едната от двете страни е възникнала действаща промяна - или мотивираният да бъде свободен е на път да се откаже от възвишените си цели, или добитъкът е на път да си самовъзвърне отнетата човешка същност.

Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални