Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Майкъл Нютън и Фермата за души-батерийки  (Прочетена 572 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« -: (Събота) 23 Юли 2016, 09:16 »   Вчера реших да изпробвам заглавие на евентуална тема и ето какво ми предложи гугъл,че може би имам предвид.
Е, в близките дни след като ботовете(или каквото там са) на Гугъл засекат писаното тук,при въвеждане името на М.Н. ще се явява препратка и към тази тема.Намирам,че е в подходящия раздел - манипулации,фалшификации,контрол,влияние.
   
http://www.dzenx.com/index.php?topic=853.0

 "Критиката  на д-р Нютън ... не издържа критика"

   Аз пък мисля да се пробвам.(Успешно или не,вече е друг въпрос).

Защото ми е противна всяка форма на тирания и мракобесие,както и невежеството,което ги поддържа,явявайки се по този начин жертва-съучастник.

                                                     (...)
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #1 -: (Събота) 23 Юли 2016, 12:53 »

                                                  Майкъл Нютън и Фермата за души-батерийки

   Заглавието,разбира се не е много оригинално,но ми се струва достатъчно подходящо.По същество не мога да кажа нещо ново,относно верността или не на тази идея,но ме интересува изследването на емоционалните и мисловни модели(на отхвърляне или приемане),появяващи се при запознаване с тази концепция и влиянието им върху решенията,които човек взима в живота си тук,в т.нар. 3Д.
    Малко да се повторя - вярата в нещо невярно,води до действия с реални последствия.
А убедеността,че нещо е невярно(докато всъщност е обратното),пак води до съответни действия/последствия.
Последните две думи в единството им наричам с тази толкова  предъвквана вече дума "карма",която присъства и в творчеството на М.Н.,само че в един неестествен и изопачен(според мен) вид.Така че и тук ще има от тази "дъвка",надявам се не много повече от неизбежния минимум.

    За човек,стоящ твърдо на своята(някаква друга) Система от Убеждения е лесно да каже,че описаното от М.Н. не е вярно/това са глупости,или пък да намери място на тази концепция,вписвайки я в своята СУ,например тази на М5.

     Аз,бидейки незнаещ кое как е отвъд 3Д-то,все пак не мога да избягам от емоционално/мисловно повлияване(в някаква степен) от тази парадигма.Така че за мен важното е не да доказвам вярно или не казва Нютън(няма как да проверя),а как да се справя с ефектите от споменатото повлияване,при условие,че тази концепция ми е дълбоко противна.Сдъвкахме и изплюхме М5,любезни(сам си приказвам),време е да турим на пангара следващия вампирски егрегор.За целта ще повторим,тоест,ще повторя същия модел.
     Конкретно,значи,ще допусна(като работен модел),че тази шитня е вярна,за да видя в каква посока ще се задвижат моите мисли/емоции.Мисля си така:ако е вярно,колко вярно е?
     Ако всички пациенти на д-р.Н. казват истината,каква част от цялото население на Земята са те?
Явяват ли се достатъчно представителна извадка?Хайде да увеличим бройката им с всички по света и у нас,които са сигурни,че душите избират предварително живота си,консултирани от "духовни наставници/учители" и прочее сволоч.Отново да си зададем предходящия въпрос.

     Можем ли да сме сигурни,че дори това да е вярно,то се отнася за всички или е валидно за определен контингент,чиято бройка разните там контрольори биха искали да увеличат с пропаганда,внушаваща чувството за всевалидна истина?Този въпрос е моята реплика на това,вече цитирано:
          
   "Критиката  на д-р Нютън ... не издържа критика"

      Извадих си някои цитати от "Пътят на душите",но за да не става дразнещо за погледа,няма да ги пускам в синьо,а в кавички,като някои неща ще отбелязвам с удебелен шрифт или подчертавки.А в скоби ще са моите бележки.

"Каквото и да е мнението ви, надя­вам се, че ще поразсъждавате върху изводите за човечес­твото, ако онова, което моите пациенти имат да кажат за живота след смъртта, е вярно."

(Точно туй смятам да сторя и изводите ми за (поне част от)човечеството са ведри,като небето,което Нео видя в Матрицата1,когато му показаха истинския свят.)
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Събота) 23 Юли 2016, 18:23 »

"Не съм религиозен, но открих, че в мястото, където отиваме след смъртта, има ред и управление, и започнах да разбирам, че съществува един грандиозен замисъл за живота и за това, което е след него."/М.Н.
                                                                 .....
   (Да допуснем,че подчертаното е вярно.Тези две думи аз бих ги превел с три,както е заглавието на раздела:
"Конспирации,манипулации и фалшификации".Както съм споменавал другаде,допускам/като работен модел/ възможността от хакване/вмешателство в естествените процеси в "енергийното" след смъртта,от някакви,които се изживяват като богове.От линка към форума от първия пост:
    "Ученият не дава отговор в книгите си на въпроса от кого е бил създаден този удивителен и толкова различен от библейските Рай и Ад свят. Но може да се предположи, че той е бил създаден в дълбока древност от някоя високо развита цивилизация, овладяла развитието на тънките енергии."
    Да,може да се предположи,нали това правя.И приемайки като работен модел това предположение за вярно,следва,че става въпрос за технологична подмяна на реалността(Ужъст!).От което следва какво?

   За мен поне следва,че сме в изконното си право,дадено ни...тавтология...по право от оригиналния Създател, да отхвърлим(поне вътре в себе си,за начало) претенциите на споменатата сволоч).
                                                                     *****

 1."При смърт ние губим нашето тяло, но нашата вечна жизнена енергия се обединява със силата на божествената свръхдуша. Смъртта не е мрак, а светлина."/М.Н.

 2."Разбрал съм, че нашите водачи не насърчават пъл­ното подреждане на мислите още при духовната врата. Има по-подходящи моменти и места за детайлното преглеждане на научените кармични уроци, включващи живота и смъртта, които ще опиша по-късно."/М.Н.
                               
 3."Главната цел на прераждането е самоусъвършенстването."/М.Н.

от мен относно:

(  1.Би могло да бъде така,но вместо това маршрутът е прихванат от посредници.
   2.Че как ще насърчават пълното подреждане на мислите още "на вратата"?!Нали ако някой успее да си подреди мислите/ако успее/,ще вземе да реши,че това не е вярната посока.
   3.При Индуизма(доколкото съм разбрал) прераждането е средство,чрез което душата,освобождавайки с от илюзиите се слива техния там Създател,Източник,Бог...което Е целта на занятието.
    А при Будизма целта е освобождаване от прераждането/която дума даже не е много подходяща предвид доктрината за Не-Аза...да не задълбавам тук сега.Целта на прераждането,контролирано от тия паразити е да връткат определен контингент(за да го "доят" енергийно?),в една постоянна самсара,с обещания за някакво светло бъдеще,което ще се сбъдне,колкото това на комунизъмъ.Само че за разлика от него тази Система изглежда доста по-дълготрайна).
                                               *****

"П: Да. Трябва да се движа с вълните от светлина... вълните имат посока и аз плувам с тях. Лесно е. Те правят всичко вместо теб.
Д-р Н: Кой го прави вместо теб?
П: Онези, които контролират... наистина не знам."/М.Н.
                                                    .....
( При Източните учения човек няма контрол върху следсмъртното  състояние,нито в/у следващото си прераждане.
Което на мен ми изглежда по-естествено като процес,а този тук е изкуствен/технологичен,което впечатление натрапливо се затвърждава от разни последващи описания).
   
П.П.: За да улесня Гугъл да насочва потребители,интересуващи се от книгите на Нютън,ще изпробвам тези редове:

Пътят на душите Фермата за души-батерийки
Следите на душите Фермата за души-батерийки

Може пък на някой ентусиаст да му се развали настроението(това беше злорад инфантилизъм)
   
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Неделя) 24 Юли 2016, 16:34 »

(Ще пробвам все пак да оцветявам цитатите,за по-голям контраст,както цветови,така и идеологически,да го кажем тъй.
А моите вметки си остават черни,в скоби.)

"Има два типа души без дом: онези, които не приемат факта, че физическото им тяло е мъртво и се борят за връщане към духовния свят поради личното страдание, което изпитват, и онези души, които са били
погубени от или са били съучастници в причиняването на престъпни патологии в човешкото тяло. В първия случай измества­нето става по собствен избор на душата, докато във втория случай духовните водачи преднамерено са отне­ли правото на тези души да се свързват по-нататък с други същества за неопределен период от време."


(Ма много нагъл командно-административен манталитет,като имам предвид,че точно пърдуховните водачи са движещи тази изкуствена самсара.Не се оставяйте НякойСи да ви убеждава,че има право да отнема което и да е от вашите права,както на замята,така и на "небето".И разбира се,имате право да не приемате този съвет.)
.....

   "Тибетската книга на мъртвите, източник на ре­лигиозна вяра хиляди години преди Библията, описва състоянието на съзнанието между животите (Бардо) ка­то време, през което "злото, което сме извършили, ни захвърля в духовно отделяне."

(Тибетската книга описва състоянието м/у животите по начин,нямащ нищо общо с описанието на добрия доктор.
Откъде знам ли?В момента пред мен е точно тази книга,която накрая намерих в библиотеката.Градската,не моята.Точно това издание от 1994г. на "Шамбала",превод от старотибетски на български - Александър Федотов.
Друга е темата за тази книга,но понеже е спомената,само малко и от мен.Това се чете на умрелия,който го възприема "астрално",използвайки по-нашенска дума:
    "Тези божества не са се появили отвън,не са нещо по-различно от теб.Те винаги са резултат на силата на собствения ти разум!
      Осъзнай тази тяхна същност!"
/ стр.57
(На мен,макар,че имам само мнение,а не знание,описанието на Бардо ми изглежда по-естествено и логично.Но да се върнем отново при "Ssветлите Ssили"):

   "Относителната продължителност на изолацията и повторното индокриниране също не е еднаква. На мен например са ми разказвали за неприспособени духове, които са се завър­нали обратно на Земята веднага след известен период на изолация, за да се очистят колкото се може по-бързо чрез добро поведение през новото си въплъщение."

   (Този стил на мен ми звучи като професионален жаргон на персонал от затвор/център за "превъзпитание")

    "Цената, която плащаме за нашите престъпле­ния, и наградите, получавани за добро поведение, се въртят около законите на кармата. Извършителите на злини спрямо други действително ще изкупят греха си като се поставят в положението на бъдещи жертви в един кармичен цикъл на възмездието."


   ( Най-мракобесно имплантират у читателя манталитет на жертва.Читателят може да е от рециклираният им контингент или някой, с предразположения да бъде зарибен,а такива не липсват,по мои наблюдения.
    Ти,читателю,ако си стигнал дотук/и продължаваш да ме четеш,ти не си добитък.Ти си нещо повече от тяло и ум,това "нещо повече",може би често заглъхва,но си го усещал...един тих полъх,лесно губещ се в шумотевицата на 3Д шитовете,но отново явяващ се.
    Ненатрапчиво,но на моменти осезаемо присъствие,копнеж...зов.
Звезда,често губеща се сред тъмни облаци,но дори когато изглежда,че изчезва от погледа ти,тя е там на небето,което всъщност е Тук,в Теб.)
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални