Страници: [1] 2 3 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Безвремието, Времето и други Илюзии :)  (Прочетена 6072 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« -: (Понеделник) 04 Юли 2016, 17:13 »

Следват компресирани записки-прозрения от началото на май, които потекоха вувейски и вследствие на едни лични преживявания ‘във време, прекарано в блажено безвремие в 3Д’. :)

Безвремието може да бъде постигнато, когато:

1) времето клони към 0 (на мига се материализират мислите), т.е. разстоянието между 2 обекта или действия е нищожно малко;


2) времето клони към плюс безкрайност (ако например денят и нощта се сменят на 1000 дни, но човек живее точно 100 дни, раждащ се на първо число – той няма да забележи смяната между двете фази/състояния! Доминиращият фактор време създава илюзия за 'безвремие'. :) )


3) не съществуват 2 или повече обекта/явления => т.е. всичко се слива в 1! Например за Източника всичко е в него – затова няма и разстояние/време, както и закъснение/асинхроничност между отделните компоненти (части-цялости).

Друг пример – човешкото тяло отразява този принцип, защото Несъзнателно се предават нервни импулси за време, клонящо към нула – т.е. на мига мозъкът обработва огромен обем от данни за останалите органи.

Аналогична е ситуацията при компютъра – при него всичко е последователно, но тъй като са мощни днешните компютри, те извършват изключително много работа за твърде малко време, създавайки по този начин илюзия за Едновременност (за случване на процесите на мига). Т.е. ако се отвори браузър, слуша се музика, чете се от pdf документ и се води видео разговор – макар да изглежда едновременен за теб като потребител това изживяване, за компютъра всичко е последователно, но толкова бързо обработващо се, че не подозираш последователния поток (на обработка).

Иронично – за нас като Духове в тела всичко изглежда последователно (поне за неразвитите Съзнания и ориенитрани повече към тялото), но Душата ни обработва едновременно мислите + чувствата + емоциите + енергийните потоци + складира преживяванията + сътворява и предвижда бъдещите/миналите преживявания + взаимодейства с други Души + кой знае какви още неща, които не знам ...

Друг пример – когато в по-горните реалии Съзнанието ни е едновременно Създател/Източник, Наблюдател и Активно Участващ! :)


4) чрез медитация влезем временно в състоянието на безвремие – спирайки мислите си*!

Мислите ни създават времето, защото умът-его разграничава/фрагментира/създава повече от 1 нещо, т.е. създава разстояние. А където има разстояние – има и време! :)

Когато аз мисля за нещо, а не го преживявам директно на мига – аз създавам разстояние, дори е възможно да се заблудя, че разбирам от нещото. Мога с часове наред да говоря за качеството смелост например, но така и да не го проявя, или изобщо да не съм бил цялостен проводник на качеството. Цялостен като ментално + емоционално + действено ниво.

Естествено, възможен е и обратния капан – да преживееш нещо, виждайки само един-два пласта (или дори нищо :D както е при масата народ ; парадоксалния капан да не разсъждаваш по време или след преживяването), „мислейки” отново, че знаеш всичко за това преживяване/процес. Но това „мислене” в повечето случаи е несъзнателно изказване на егото, което винаги бяга от ... какво ли не. Най-вече бяга от рабирането в дълбочина на процеса, от усещането, че може да е грешало, от страха, от новото, от различното, от настоящия миг и преживяването му цялостно и т.н.т. ...

* в този случай имам предвид и да нямаме емоции или чувства също! Т.е. да сме в Неутралното състояние!

Има втори случай 'на медитация' – когато отново не мислим, но пък чувстваме. Тогава отново попадаме временно в състоянието на безвремие, защото нямаме мисли, които да създават разстояние. Ето защо може да чувстваме например близък човек на мига, въпреки че сме на стотици километри или той не е в тази реалност – ние сме в Безвремие, което елиминира всякакво разстояние и разделение! Все едно Съзнанията ни преминават в това, което учените наричат 'квантов режим'**.

Трите фази => дали да живеем в безвремие, във време, или да лавираме и създаваме двете състояния, когато Съзнателно пожелаем. Избирам и тук третата фаза! :)))


~~~


Допълнителни бележки, написани след три дни:

Към първия случай можем да отнесем освен ОИТ-ите, така и всякаква технология, която развива свръхсветлинна скорост (извънземните кораби в повечето фентъзи филми) – скъсяваща по този начин разстоянието, постигайки илюзия за Безвремие. :)

Към втория случай мога да отнеса и например активното подхранване на определени качества, концепции, идеали и действия. Ето как ‘привидния застой’ и ‘повтаряне’ на едно и също нещо, ще създадат едно Безвремие – което може да е както донасящо развитие и еволюция (универсални, абстрактни и чисти), така и едно вечно его-дуално циклене, самсара в лошия случай.


** извадка от тук. Разбира се, настоящата официална наука – без значение квантова или не, е все още назад, защото въобще не включва Съзнанието и ‘потенциалната му сила’ в ‘уравненията’.

~~~

Разсъждения писани сега, на 04.07.2016:

Макар дуалните мисли да създават разстояние, пречки и спорове/разделения помежду ни, то Мисленето може да се издигне като творчески процес в най-висшата си форма, създаващо дори на мига реалността ни – (скоростта на) материализацията зависи от нивото на Съзнанието ни и от хармонизирането на всички наши компоненти – мисли-чувства-емоции-качества-умения-действия-осъзнатост-несъзнателност и т.н.т. :)
Една от поуките на темата – всяка илюзия може да стане реалност ... Т.е. всичко може да се случи в Мирозданието. (Не е чудно, че сърцата ни се радват (а умът в първия миг не знае къде се намира :D), когато гледаме например разни илюзионисти да правят на пръв поглед невъзможни неща или ставаме свидетели на чудеса. :) Несъзнателното ни подсказва чрез тази емоция и вътрешно преживяване, че трябва да хармонизираме и развиваме своите Ин характеристики, а не да живеем в ограничения „илюзорен свят” на лявото полукълбо. Още от най-малки обществото се стреми да убива едното за сметка на другото. Но когато последното е изкривено, повърхностно и първобитно-дуално, обезценило се и пропаднало – другото няма как да не го последва. Писал съм за Ин-Ян достатъчно.)

~~~

Да създадеш илюзията за нещо отвъд теб, но тази илюзия да е толкова силна и да изглежда реална ... може да се разглежда през окриляващата перспектива, че това е висша форма на Творение. :) Кой знае, може и самият Източник да е стигнал до тази идея в своето развитие, продиктувана от Импулса за Себепознание. Но как да се себепознаеш, като ти си всичко ... затова създай нещо различно, нещо изглеждащо отвъд и извън теб. Нещо, което ще отразява и в същото време е проводник на някои аспекти от теб, но ще му дадеш и свободен избор, за да се подсили идеята за разделението, разнообразието и различието ... Окриляващо нали? :)))
Активен

Неактивен Робинзон
Full Member
***
Публикации: 138
Мисля, следователно...мисля!

« Отговор #1 -: (Вторник) 05 Юли 2016, 21:54 »

КЛЮЧАР... кой си ти, наистина? Какво си?
Активен
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #2 -: (Неделя) 24 Юли 2016, 19:35 »

Допълнение към темата: Разглеждах в предходния коментар времето като концепция, свързана с разстоянието*! :) А сега ще разгледам времето с уж най-очевидното - промяната. :) По-наблюдателните ще са забелязали, че в последните си публикации използвам думата 'етап(и)', когато желая да да сравня някакво развитие/промяна. Думата 'етап' е по-удачна особено когато обсъждаме философски или практически процеси в други реалности/измерения, където обикновеното ни измерване за време не е валидно, или не би ни помогнало. Например разискваме еволюцията на едно Съзнание - по-лесно и практично е да използваме етапите като мярка за промяната.

Наличието на развитие (в момента не ни интересува в каква посока - към еволюция или дееволюция) е следствие на промяна на някакво ниво. Ако допуснем за вярно твърдението, което много хора обичат да повтарят: "Всичко се движи", то следователно винаги има промяна на някакъв елемент в тази голяма макросистема, т.е. ще има етапи/време само за движещия се променлив елемент.

Ако обаче сега допуснем за вярно твърдението, че Източникът е всезнаещ и всеможещ, то това означава, че няма вътрешна еволюция/промяна в него, защото всичко може да прави и без значение каква илюзия за движение/промяна и колко нови компоненти (в това число и Души) създава извън/вътре в себе си - то няма как да се създаде нещо ново от вече познатото. :) Ако наистина е възможно да се създаде нова концепция, преживяване, обогатяване, нов елемент - то следователно: Източникът не е всезнаещ и всеможещ, защото подлежи на еволюция -> дори това да е незабележимо за тези от нас, които са останали неподвижните (и незасегнати от промяната) елементи в макросистемата ... временно. :)))

Каква интересна илюзия/магия се създава - не знам дали мога да опиша това взаимодействие, но то е свързано и с темата за 'илюзията на движението'. :) Това е най-трудно обяснимия парадокс, но поне ме осени в момента защо е било трудно за повечето Съзнания. Защото ако те се намират във фаза на покой (т.е. Съзнанието им не еволюира и не се променя), те никога няма да видят промяната и движението. Те ще потънат в едно безвремие!
Удивително е двете концепции да съществуват равноправно. Но Вие никога няма да видите противоположната фаза на съществуване, освен ако не я преживеете на някакъв етап. А това ще означава, че времето/развитието винаги си проправя път през покоя/безвремието ...

И все пак, Безвремие прекарано в интегриране и подхранване на универсални качества - си струва. :) А и в случая става дума за абстрактни качества и отвъд дуално състояние на Съзнанието - Безвремието няма да има негативните характеристики на Безразличното състояние например, включително и нарастване на Несъзнателността и загуба на индивидуалността. Всъщност едно такова Съзнателно Безвремие ще има всички нужни компоненти, за да стане свидетел и творец на Качественото ново/промяната - продукт на използването на вече познатите компоненти, която на свой ред ще обогати всичко ... Отново и отново, етап след етап ... :)


~~~


* S = V * T . Това е формулата за път от физиката - че той е равен на скоростта по времето. Ако видим отвъд формулата и физическия компонент - направо си е метафора, че Пътят на Съзнанието зависи от скоростта на научаване на уроците, умножени по етапите му на развитие. :)))


~~~


Робинзон, а ти кой си наистина? Какво си? :D И какво общо има това с темата?

Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #3 -: (Неделя) 24 Юли 2016, 21:29 »

* S = V * T . Това е формулата за път от физиката - че той е равен на скоростта по времето. Ако видим отвъд формулата и физическия компонент - направо си е метафора, че Пътят на Съзнанието зависи от скоростта на научаване на уроците, умножени по етапите му на развитие. :)))


Хмм. Интересно. Добро отбелязване.

За да го разгледам в контекста на енергията на човечеството, както е описана от Тесла, трябва на въпроса да се погледне от гледна точка на скоростта. Защото във визията на Тесла става дума за скоростта на новата маса (степента на просветление на новодобавените поколения хора).


Скоростта на научаване на уроците, е равна на Етапите на развитие, разделени върху Пътя на съзнанието.

Значи индивидът, който е възможно най-ценен за човечеството... тоест индивидът, който има най-висока скорост и така добавя най-много % увеличение към общата човешка енергия, е онзи...
... който има възможно най-много Етапи на развитие, във възможно най-кратък Път на съзнанието.


Само че, "възможно най-кратък Път на съзнанието" според мен означава, че най-кратко време ще бъде жив, или по-скоро - че възможно най-кратко време ще бъде част от човешката маса.

Тоест тези максималната скорост на отделния индивид означава и максимален принос за човешката маса, но в много кратък миг. Като импулс - полезен шок, вместо продължително полезно действие.Следователно има някакви допустими стойности - някакъв минимално дълъг Път на съзнанието, при максимална Скорост на усвояване на уроците. За да може въпросния най-ценен индивид, с най-голям принос, да живее адекватно дълго време, движейки се с възможно най-висока скорост.


И Тесла действително дава тези допустими стойности на пропорцията, той казва:

"Всяко добавяне на маса “с по-ниска скорост”, по-малка от минималната... да е изпълнен закона в поговорката “Mens sana in corpore sano” (“Здрав дух в здраво тяло”)..."


Сиреч - всяка новодобавена човешка маса трябва да е с онази максимална скорост, която да не нарушава закона "Здрав дух в здраво тяло", тоест - да не нарушава минималната адекватна продължителност на живота.Което означава, че изчисленията и метафората на Ключаря за отделната частица от човешката маса са верни :) поне според Тесла.
Активен

Неактивен icicle
Newbie
*
Публикации: 28
Пол: Жена

« Отговор #4 -: (Понеделник) 25 Юли 2016, 15:48 »

Форум, Ключар, така приятно ме върнахте в часовете по физика от училище, (което си беше отдавна), та се си направих малка справка в уикито:

"Кинетичната енергия Т на едно тяло е мярка за неговото механично движение и се определя като следствие от Закона за запазване на енергията. Формулата за определяне на кинетичната енергия T е:T=  ½ M х V x V
Извеждането на тази формула може да се получи от Закона за запазване на енергията, приложен за една механична система,* състояща се от едно единствено тяло. В този случай той гласи, че изменението на кинетичната енергия T на системата е равна на извършената работа за промяна на скоростта на тялото. В подходящо избрана отправна система, началната скорост на тялото е равна на нула и кинетичната енергия е равна на нула. Под действието на сила F, тялото се ускорява от нула до скорост V0   и системата получава енергия T."

И понеже силата е величина, която има посока, си мисля дали нещата не се свеждат именно до посоката, от която се прилага силата. Wink

*механичната система ме отвежда до  ТЕЛАВТОМАТИКАТА:

„До сега конструираните автоматони имаха “съзнания назаем”, така да се каже, защото всеки просто представляваше част от отдалечения оператор, който му провеждаше своите интелигентни заповеди; но това изкуство е едва в началото си. Предлагам на внимание идеята, че колкото и невъзможно да изглежда сега, може да се построи автоматон, който да има “свое собствено съзнание”, и с това имам предвид, че той ще може, независимо от който и да е оператор, оставен изцяло на себе си, да извършва, в отговор на външни стимули, влияещи на сетивните му органи, голямо разнообразие от действия и операции така, сякаш разполага с интелект. Той ще може да следва предначертана посока на действия или да се подчинява на нареждания, дадени с голяма преднина; той ще може да различава между какво трябва и какво не трябва да прави, и да създава опит или, казано по друг начин, да записва впечатления, които определено да повлияят върху следващите му действия. Всъщност, аз вече имам такъв план.“  (https://june1900blog.wordpress.com)

Чудя се дали това не може да се приложи върху човек...?  А дали не се случва и в момента? Smiley)

Но, да се върна към посоката на приложената сила.  Явно наистина съществуват универсални ценности и скоростта на постигането/осъзнаването им зависи от посоката на началния тласък Smiley)С други думи – изборът за начинът на постигане, определя и скоростта на постигане. И обратното Smiley))

Чудя се как не съм разсъждавала върху това до момента, ама то когато утвърждаваш универсални ценности, не ти остава много време за странични неща... Smiley

А аз сега мога само да поразмишлявам над факта, че съм само „човече от екрана на компютърна игра“.

Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #5 -: (Понеделник) 25 Юли 2016, 20:53 »

Явно наистина съществуват универсални ценности... и скоростта на постигането им зависи от посоката на началния тласък.

Активен

Неактивен icicle
Newbie
*
Публикации: 28
Пол: Жена

« Отговор #6 -: (Понеделник) 25 Юли 2016, 21:10 »

А тъпите мейли не са просто тъпи мейли Smiley)
Активен
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #7 -: (Вторник) 26 Юли 2016, 19:49 »

Само че, "възможно най-кратък Път на съзнанието" според мен означава, че най-кратко време ще бъде жив, или по-скоро - че възможно най-кратко време ще бъде част от човешката маса.

Правилно разсъждаване! :) При положение, че обществото не оценява и не стимулира напредналите съзнания (дори им пречи всеячески) - то е съвсем естествено те да живеят сами и/или физическата активност в тази реалност да намалее пред тази в другите нива.

Тоест тези максималната скорост на отделния индивид означава и максимален принос за човешката маса, но в много кратък миг. Като импулс - полезен шок, вместо продължително полезно действие.

А при друго общество/среда щеше да е възможно и извършването на продължителни полезни действия, носещи многоаспектна еволюция на участващите Съзнания за кратък период. :)
Толкова е трагикомично да гледаш обществото, мъчейки се с количество да замени качеството във всяка сфера. Понякога можеш с едно Съзнание за няколко месеца да постигнеш толкова, колкото с друго цял живот няма да успееш. Просто разбираем пример давам, макар в умален количествен мащаб - само 2 Съзнания, а не цяло общество от различни индивидуалности-творци. :)

Следователно има някакви допустими стойности

Под стойности нямаш предвид количествени мерки нали? Защото не можеш да изчислиш колко струва някакво абстрактно и необходимо качество - неизмеримо е. Трябва да се прояви винаги, ако желаеш определения резултат! :)

Според мен и Тесла го е осъзнал. Дори казва нещо много важно (и синхронично свързано с мен като преживявания и в тази, че и в следващата реалност) в случай, който е неблагоприятен за човечеството:

"Всяко добавяне на маса “с по-ниска скорост”, по-малка от минималната, за да е изпълнен закона в поговорката “Mens sana in corpore sano” (“Здрав дух в здраво тяло”), трябва да среща силно противопоставяне."

В наши времена, където масата не е интелигентна и духовно зряла, ако изобщо по-напредналите Съзнания желаят да помогнат на останалите си събратя - то трябва да има силно противопоставяне на невежеството, моралната деградация, лична безотговорност и несъзнателност. Това 'противопоставяне' да не се разбира като физическа или каквато и да е битка, а като личен пример - чрез отстояване, подхранване и проявяване на възвишени ценности и идеали всеки миг, във всяко действие/избор - дали индивидуален, или засягащ и другите. Окрилен от тях, ти си техен проводник, без въобще да мислиш как ще реагират другите или да се опитваш да ги налагаш - те в ядрото/същината си изключват това. И вече ако другите почувстват и осъзнаят на какво си проводник, ако успеят да видят през твоята перспектива - то те вече не биха били защитници на Матрицата и противник твой (критикуващ/осмиващ те за "ненормалността" ти). В противен случай - просто напускаш хората/обществото, спъващи те и влачещи те към колективната бездна, лишена от качество и еволюция.

Това е реалистичен път за настоящата среда - не можеш да научиш хората на сила, или когато те са толкова слепи и нежелаещи да се усъвършенстват - пилеейки от енергията и времето си за тях, дори да имаш опита, качествата, зрелостта и добрите намерения.


~~~


Извеждането на тази формула може да се получи от Закона за запазване на енергията, приложен за една механична система,* състояща се от едно единствено тяло. В този случай той гласи, че изменението на кинетичната енергия T на системата е равна на извършената работа за промяна на скоростта на тялото. В подходящо избрана отправна система, началната скорост на тялото е равна на нула и кинетичната енергия е равна на нула. Под действието на сила F, тялото се ускорява от нула до скорост V0   и системата получава енергия T."

Никога не съм харесвал "закона за запазване на енергията", защото е неадекватен за отворени системи. А и импринтва Съществото да елиминира възможността, да допусне, че е възможно да създаде енергия от 'нищото' или пък да я загуби. А темата за видовете енергии и за взаимодействията им е толкова всеобхватна и невъзможна за обсъждане - поне не и докато сме живи, без опит и информация от най-високо равнище. :)

Явно наистина съществуват универсални ценности... и скоростта на постигането им зависи от посоката на началния тласък.

Желателно е посоката да е вътрешна. Външните тласъци не винаги са приятни и полезни. :)))

Зарядът идва от Любознанието, стремежът към развитие и от емоционалната радост на положените усилия. :) Във всеки един момент генерираният заряд (нужно е само да съществува) е достатъчен да промени скоростта на постигането, но тук се намесва и Съзнателния избор като концепция и фактор - коя посока/направление и кога е взето решението. :) От своя страна последното - навременността, е свързана и с темата със съпротивлението (вътрешното/личното и външното/другите/средата).
Активен

Неактивен Робинзон
Full Member
***
Публикации: 138
Мисля, следователно...мисля!

« Отговор #8 -: (Четвъртък) 01 Септември 2016, 22:45 »

Извинявай, Ключар...ако съм те подвел с удивлението си...
Ти си третият човек, когото мога да нарека, че е по-интелигентен от мен (в целия ми съзнателен живот), докато те са стъпало над мен, ти си поне на три над...затова тук нямам сърказъм или престореност..както нямам и грам намерение да се преструвам, че съм ти на нивото (като някои други съфорумци).
Не се сравнявай с Тесла, той не ти е на нивото. Да, велик е, имал е "директен контакт" с други нива на информацията, но...дотам.

Универсални ценности? Глупости - чиста абстракция:)

"...по-напредналите Съзнания желаят да помогнат на останалите си събратя - то трябва да има силно противопоставяне на невежеството, моралната деградация, лична безотговорност и несъзнателност. .."

Няма как да стане, докато сме в матрицата/софтуера...може би само ЕМОЦИИТЕ са поддържащият фрагмент на НАДЕЖДАТА за позитивна промяна...но те са и "нож с две остриета".
А това в синьото е все едно да се опитам да левитирам, като се вдигам за косата:0
Директното противопоствяне НЕ Е ПЪТЯТ!
Начинът е насочване, чрез плавно изменяне на посоката! Способ, който от стотици години ползват тези, които ни владеят (нарочно не конкретизирам кои).
ПРОМЯНА НА МАСОВИТЕ КРИТЕРИИ, което (естествено) би довело до крах системата!
Но...понеже е техен прийом (а може би и начален DOS -"БИОС" в мозъците ни), едва ли ще се удаде на някоя "вирусна програмка" (като теб или мен) да реализира съществени и трайни промени - АНТИВИРУСНАТА дебне!
Трябва да се атакува директно централната OS!
Само че...аз нямам и идея как и дали може...

Ти не ми изглеждаш да си от този свят и това съвремие...та в тоя ред на мисли те питах кой и какво си...


Ето ви  и нещо "по темата" и то на ниво, разбираемо за всеки (поне се надявам) :

Вкарвате си в компютъра видео файл, нали така? Той не го възприема като вас! Странно, нали? За компютъра цялата информация, присъстваща в този файл е налична във всяка една милисекунда-всичко накуп!
Но...когато го отворите...?
Какво става?
Получавате по някой "кадър" всяка десета от секундата...защо?
За да може мозъкът ви да го възприеме чрез единствената способност, чрез която умее да разсъждава
- Х Р О Н О Л О Г И Я Т А !
Без тази абстракция-време, човешкият мозък просто...блокира и не може да мисли (не говорим за СЪЗНАНИЕ).
Това ни "затваря" в 3D измерението на съществуването ни, пречупено от програмираната ни "дедуктивност" и необходимостта от логика (която в сънищата ни не присъства)!

« Последна редакция: (Четвъртък) 01 Септември 2016, 23:05 от Робинзон » Активен
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #9 -: (Петък) 09 Септември 2016, 18:54 »

Цитат
Извинявай, Ключар...ако съм те подвел с удивлението си...

С настоящия ти коментар и излъчването енергийно вече те разбрах. :))) Благодаря за сърдечността, че и публичните ти думи. Малцина биха го направили, особено заради факта, че рептилоидния мозък (егото) е по-силно изразен(о) в мъжките тела.

Знаеш ли, идваше ми тогава несъзнателно и хумористично-чистосърдечно да ти отговоря: 'Робинзон - аз съм ти в бъдещето.' :)

Как пък ги изчисли три стъпки не знам. :)

Цитат
Не се сравнявай с Тесла, той не ти е на нивото. Да, велик е, имал е "директен контакт" с други нива на информацията, но...дотам.

Нищо не мога да кажа за него, докато не разбера едно към едно живота му - отношението към всичко, мотивите, ценностната система и действията му. Едно е да четеш от Интернет и незнайни източници, съвсем друго е да познаваш човека на живо. Засега не съм останал с лошо впечатление от Тесла. Дори съм видял някои 'чисти абстрактности', интегрирани от него - което е една от причините да го уважавам. :) Фактът, че Елитът е напълнил гащетата от такива силни индивидуалисти като него, които са могли да променят бъдещето на глобално ниво, напълно опровергавайки думите ти, че е много трудно да се промени колективната маса. Което ме води до следващото важно изречение, копнеещо за отговор като моя, а именно:

Цитат
Директното противопоствяне НЕ Е ПЪТЯТ!

Всеки път в историята, когато група индивидуалности могат да променат съдбата на цяла нация или цялостен облик на планетата - с благородни мотиви, напълно противоположни на тези зад кулисите, последните винаги панически прибягват до глобални световни войни, до робство (модерната версия е 'има терористи в някоя държава, дай да вземем да й "помогнем", като я окупираме "миролюбиво", евентуално сипем няколко бомби върху територията й'), до масови заболявания (чумата и други вируси, поразяващи човека) - в случай че не успеят да елиминират движещите фигури. И страхът им е, когато движещите фигури са анонимници - когато те са народа. Когато всеки един или достатъчно на брой са пробудени. Може да убиеш двама-трима главни, но в една "йерархия", където няма йерархия и всеки притежава точно онези "глупави чисти абстракции" - можеш единствено на масово ниво да се опиташ да ги изтребиш. Дори ако нямаш технологическо предимство в 3Д - шансът ти е нулев, точно поради чистите абстракции и силата на Духа. :)

Интернет в сегашния му вид (разпространяването свободно на информацията, възможността едновременно да се свържеш и да събудиш много по-голям брой хора (отколкото пеша и на живо в механата)), довежда до това количествено натрупване от 'анонимна' маса, която няма да приеме НСР от трансхуманистичен вид. Т.е. тази заплаха за илюминати трябва или да се премахне напълно, или да напълнят Интернет с тонове дезинформация, в която човек да се удави.
И въпреки че заради огромното наличие на животински инкарнации и малкият процент на Съзнания от нашия вид - факт е, че дори само благодарение на Интернет не си направиха много от плановете. Защо? Защото хората говореха какво се каниха да направят в Лондон на Олимпийските игри. Защото ако бяха глупави да направят едновременно със зачеването на "принца" им и една масова смърт, щеше да се окаже, че всички "конспиратори" са били прави. :) Не направиха нищо и на 23/9 миналата година. Тази също едва ли ще посмеят, макар че ще видим кога ще използват имигрантите-бомбардировачи, които така неохотно бяха пуснати от Турция с дестинация Европа.Все още помня онези епични източни истории, които такива вътрешни оргазми са ми доставяли - за времената, когато е нямало пистолети, когато са се изправяли стотина срещу няколко стотици и стотината са побеждавали. Защо и как? Какво са притежавали онези стотина, които другите го нямат?? :))) Но в днешните времена - ако дадеш на един келеш пистолет, ще може евентуално (стига да не е по-крив и от български нападател по футбол :D) да убие много по-качествен, във всяко отношение - човек. И това е трагедията - когато техонологията се ползва от духовно незрели хора, или когато самата технология не следва онези 'абстрактни и чисти' принципи, които в същината си не съдържат възможността за нараняване или елиминиране на самите принципи, носещи хармония, развитие и изобилие.

А какво да кажем за четата на Ботев например? Тези хора не са умрели, борейки се за свободата! Те вече са били Свободни и са желали да останат такива! Техният морал не им е позволявал да живеят по стария начин, да се върнат назад. Те дори са се отказали от домашния уют, хора! Дори отиват още една крачка по-напред - и мислят за другите си събратя. И не само мислят и им съчувстват, но и действат активно. И точно в името на "някакви глупави абстрактности" дават живота си, показвайки ни какво е да си носител на велики ценности и принципи!

И какво е направил глупавият народ? Колко от тях помагат на тази чета? Колко са готови да бъдат Свободни (имат нужните качества и желание) и ако е нужно да се простят с всичко материално? Колко са духовно израснали на нивото им? Нима наистина такъв жалък народ, който преди това Славейков саркастично нарича мърша (с цел тя да се пробуди), а Щастливецът описва перфектно бай ганьовщината и успява да види 100 години по-напред как технологиите ще досъсипят човечеството - заслужава такива велики Съзнания да бродят по земите му? (Да продължавам ли с дългия списък от велики българи?)

Нима останалите, които всеки път ожилени от обективната истина, че въобще не са българи и патриоти, каквито се имат като изпият 1-2 ракии - заслужават свободата си?? Не ... и го доказват в последните си сто години. А сега пискат, че ще загуби България територии разни. Не територии, а други, много по-важни неща са загубили българите. И ако е нужно, то даже е неизбежно логически (а в настоящето и фактически, защото който е ходил в най-южните части от страната ни знае какво е положението там) - България ще загуби територия.


~


Не говоря за противопоставяне от дуална перспектива. Ти просто знаеш какво да правиш и защо, ти си проводник на висши идеали и добродетели - ти вършиш делото си Съзнателно. Ти го подхранваш и проявяваш, разбираш ли? :))) Ти не го правиш с идеята да се противопоставяш дали на илюминати, дали на някакво друго звено от Матрицата.
Ти вътрешно боравиш с идеали отвъд тяхното ниво, знаеш къде и в какво е Красотата, долавяш или знаеш кои стъпки ще ускорят развитието ти, кои неща те карат да се чувстваш Жив, кои неща ще доведат и довеждат до твоето и общото щастие, хармония и напредък. :))) И едва на втори план вече идва, като едно следствие - твоето желание другите да успеят да видят всичко това отразено от теб - всички тези 'чисти абстракции'. Ако те успеят - животът им вече няма да е същият. Те вече ще са Свободни, ще са осъзнали безценността и незаменимостта на универсалните ценности и принципи, и вашето взаимодействие най-накрая ще добива един по-човешки облик, отвъд матричен и отвъд животинския/хищническия. :)

Робинзон, трябваха ми години, за да Осъзная защо съм страдал виждайки Красотата, която съм улавял и за която знам в по-горните реалии, че съществува - но в тази изчезва. Трябваше да го видя във филма Ip Man 2, където перфектно е показано какво ще се случи ако си Добър и Милостив, но не се противопоставяш на онези, които не биха отвърнали с добрина и зрялост, които биха те елиминирали без да им мигне окото, заради някакви грозни и жалки мотиви и изкривена ценностна система ... И след това, отново в същия филм, ще видиш другият главен герой какво направи, когато трябваше да се изправи пред същия проблем - как да отвърне на незрялостта, пошлостта и грозотата. Той дори Разбра защо първият не се отказа, макар да знаеше какво го чака във финалния рунд - думите му, че е проводник на онези чисти и отвъд азови ценности и принципи, които не позволяват на личния му морал да отстъпи страхливо и да бъде без достойнство до края на живота си ...

Едно време някои народи наистина са били по-близо не само до природата, но и до тези универсални ценности. Разбираш ли, първото е следствие на второто. Улавяли са определени базови ценности чрез Духа си. Сега се забелязва обратното - хората са накарани да се раждат и да живеят в изкуствена среда, която произвежда какви хора? Изкуствени, разбира се. Лицемери, консуматори, хищнищи и страхливци.

Трудно е да останеш Естествен и Автентичен в такава среда. Но е възможно. Това също е вид сила. :)

Най-голямата илюзия е, че онези са всесилни и владеят всичко. Но ако успеят да внедрят този страх в теб, те печелят. Първо, защото ти няма да се противопоставяш на бъдещите им планове, проявявайки необходими или неподозирани в теб качества и дела, и второ - защото ще се изолираш и затвориш в субективния си свят, без да те е грижа за останалите и околната среда. :( В същото време ще си изпуснал всякакви възможности твоето творчество (да, имам предвид всичко, което правиш всеки ден като постъпки) да вдъхнови теб и другите, да вдъхва живот на всичко видимо и невидимо, на всичко или определени зрящи същества, наблюдавайки и учейки се от теб ... интегрирайки евентуално това вдъхновение и абстракции ... Изпускаш великата вълна на живота, ролята да си Творец, и оставяш онези да бъдат на нея. И нали се сещаш как ако това стане норма на поведение - е съвсем логично до къде ще я докараме ... :)

Така че не става дума за противопоставяне, макар да изглежда така. :) Спомни си примера с четниците - изглежда, че те се борят за свободата си, но всъщност те вече са били Свободни и са отстоявали, подхранвали и проявявали Свободата си и други качества и ценности. Перспективата е много различна, от там и излъчването/заряда, качеството на енергията и материализацията. :)

Илюминираните не са силни (но са умни, находчиви и активни) - те нямат необходимото излъчване и качеството, за да постигнат с лекота или усилия нещо Красиво и Съзидателно. Те използват нас самите против нас самите, нашето (не)съзнателно съгласие, за да се материализират техните желания и виждания. Разбира се, това, което си зависи само от тях си - те си го правят. Гледай какъв богат избор от ГМО корпорации и продукти имаш ... примерно. Шансът да сбъркаш в цялото това привидно разнообразие е голям! :) Увеличавайки във всеки възможен аспект от реалността възможността ти за грешка, печелят дългосрочно - освен ако отново не направиш адекватни и съзнателни избори, и/или творчески такива, разширяващи хоризонта на другите и помагайки им в някаква сфера. :)


~~~


Цитат
Универсални ценности? Глупости - чиста абстракция:)

Като допълнение ще кажа - без тези 'чисти абстракции', интегрирани и подхранвани Съзнателно - вдишването ще бъде просто като едно кухо и празно вдишване. Яденето на храна също. Ходенето също. Разговорите също .... и т.н.т. с всичко. :) Хората трудно приемат обективността, затворени в субективизмите си, а какво остава за следващото стъпало.

Неслучайно хората са привлечени на Несъзнателно ниво от тези 'абстракции'* - аз, бидейки съзнателен за тях, остава да бъда катализатор. И е прекрасно. Веднъж, защото това, което правя - ми носи неописуема 'конкретна и реална' радост, чийто извор са "просто абстракции". Втори път - когато видиш чуждата трансформация и почувстваш Радостта на Духа й. :)

* но в някакъв изкривен вариант, насочен извън тях и фокусиран върху притежаването на конкретната форма/перживяване/статус. Дали ще е религията, спорта, манията да изглеждат красиви, да постигнат успех в кариерата, да си намерят някого, когото да обичат, да имат деца и т.н.т. ; Но винаги можеш да видиш отвъд формата и това (не)съзнателно желание причините и ще стигнеш щеш-нещеш до определени абстрактни теми. :)

Колко време ще е нужно да се осъзнаят и интегрират - си зависи от всеки индивидуално. Остава ми само да пожелая успех на всички носители на Доброто и да си продължавам да творя/живея! :) Бъдете вътрешно уверени - има за какво! Носители на Величие ... :)


~~~

Цитат
Трябва да се атакува директно централната OS!

Хм ... какво ще кажеш за rootkit? :)))

Цитат
Ти не ми изглеждаш да си от този свят и това съвремие...та в тоя ред на мисли те питах кой и какво си...

Повярвах си много аз - преди да се родя тук. :D А последните месеци се удивлявам на силата и себеувереността в миналото ми - така че няма вече съжаление от избора ми. :) Всъщност забелязах, че съжалението беше породено от факта, че други, на които си вярвал или сте били Приятели - вече са толкова обременени и смазани от Матрицата, че е тъжно какво се случи помежду ни и в животите им. Но няма нужда от тази вибрация на страдалеца, нито да ги обвинявам за това как са се държали. Разбирам колко трудно е в 21 век. Дори аз съм допускал грешки и съм се държал незряло, въпреки че съм имал знания ... какво остава за тези, които не си спомнят или нямат знание.

Така че да му мисли Матрицата и всички нейни активни поддръжници, без значение в коя реалност се намират - спечелиха си an adversary not to be taken lightly! Който няма да спре с гушването на букета си в 3Д. :)))

Обещал съм си перо да не пада от Добронамерените същества и който си помисли или дръзне другояче против тях, да се радва дотогава, докогато не съм го забелязал и регистрирал. Всичките вредни и манипулиращи мисли, подходи и прийоми ще бъдат използвани огледално против тях. И ще съм катализатор на този процес. :)

Ето такава вътрешна увереност и сила трябва да имате, скъпи читатели. Ще я почувствате в текста ми, че и след като гушнете букета си. :)))


~~~


Да се насладим сега на две Безвременни мелодии. Ключарят пак е подготвил епични подаръчета. :))) Може да видите в първата какво е да остояваш себе си винаги, а във втората - какво е да подхранваш радостта и желанието за живот, да Твориш и Любиш нон-стоп, винаги ... безпирно, навсякъде. Вечен фонтан на себевъзраждащ се и себеусилващ се Дзен! :))) Може и други неща да видите. Да бе само един пласт - да го опише човек. :D

#1) Faithless - Drifting Away (Paradiso Mix)

#2) No. 8 Dance with goblets (Tempo di polacca)
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #10 -: (Сряда) 12 Октомври 2016, 07:26 »

Мисля,че тук е подходящо място да пусна линка,щото тъкмо за времевата структура иде реч.."Ние сме във времето и то в нас"

http://www.parallelreality-bg.com/
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #11 -: (Сряда) 12 Октомври 2016, 22:27 »

Мисля,че тук е подходящо място да пусна линка,щото тъкмо за времевата структура иде реч.."Ние сме във времето и то в нас"

http://www.parallelreality-bg.com/

Изглежда човекът е достигнал състояние на Гнозис. На практика преживява това което го пише в книжките - постигане на по-високата цел. Smiley Земното "Его-Аз" (Ego) се е трансформирало в "космическо Аз" (Self)

Long story short...
В един момент дотолкова свикнах с това тълкуване и възприятие за света, че то започна да се
проектира все по-често посред бял ден в напълно будно състояние. Включването към този поток е
внезапно и засега – отвъд моя съзнателен контрол да навляза в него по желание. Забелязaл съм, че се
случва в моменти, в които наистина трябва да разбера нещо важно относно структурата на реалността.
Тези моменти нямат нищо общо с организацията на средата във физическата ми реалност. Т.е. не става
дума за епизоди, в които на тялото ми му се случва нещо „наистина важно“, „специално“ или
„напрегнато“. Тези моменти са важни от гледна точка на нематериалната структура, което не е
задължително равнозначно отразено от физическия реквизит, което 3D представлява като негово
продължение. Например, случвало се е докато се разхождам по улицата към нас, докато се храня, докато
съм на кино и т.н. ROTE-овете в будно РСВ са в пъти по-масивни, отколкото ROTE-овете в онова, което
доскоро наричах „ОИТ“. В будно РСВ имам ROTE-ове, които „свалям“ за 1 сек., но ако бъдат разгърнати в
плътно линейно време, те биха се свели до 40 мин. емоции, говорене и информация. Инак всичко идва в
„суров“ компресиран вид за миг. Просто ума го extract-ва до 40 мин. Това трябва да говори достатъчно за
дебита на Потока в този момент. Става дума за изключително голямо разширение на фокуса, в който
отиваш отвъд осъзнаването за собственото си тяло и не се разглеждаш като личност. Виждаш че
личността се съдържа в нещо друго – в по-голямото съзнание, което си. И именно това са истинските
моменти „извън тялото“ – когато осъзнаваш, че тялото е вътре в съзнанието, а не когато проектираш
„астралния си двойник“ в съседната стая. Не говоря просто за изместване на някаква си „събирателна
точка“ в стил Кастанеда, това е тривиално. Аз съм в тялото си, но имам осъзнаването, че не съм него.
Например, виждам се отгоре, виждам как тялото ми върви по улицата, но все едно фокусът ми е закачен
на 1 м. над самото ми тяло и перспектива ми отива над него. Все едно духа ми е ездача, а тялото коня,
имам по-висока перспектива и съм в по-висш режим на управление на „скафандъра“ ми Smiley Когато съм
изцяло в Его-комплекса, фокуса ми създава свят свеждащ се изцяло до очертанията на тялото ми и
решавам, че съм центриран в главата. А докато съм в РСВ съзнанието ми разбира, че тялото ми е ВЪТРЕ в
него, не обратното.[23] В тези моменти аз не мога да направя грешка – тялото ми е на абсолютен
автопилот, аз не „виждам“ улицата по която вървя, аз просто ЗНАМ накъде да вървя и нямам НИКАКВИ
притеснения, че ще се дезориентирам, че ще „изгубя контрол“ или „нещо лошо ще ми се случи“. Аз се
ориентирам по кода на структурата и идеята, че ако не създам пътя пред мен от „космическото нищо“, аз
няма да мога да пристъпя в него Smiley Някой загрижен родител тук може да попита: „Как може да си
сигурен? Aми ако нещо лошо се случи?“ Което ще е генерално непознаване на същността на състоянието.
Това не е състояние, което може да бъде постигнато при наличие на негативни дефиниции, така че ако
съм в него – това априори автоматично определя факта, че аз съм в „безопасност“. Аз съм в режим
непозволяващ формирането на реалност, която да се развие по негативен за мен начин, защото за да съм
в това състояние, аз съм отвъд дефинициите, които могат да организират такъв развой. Ето защо самото
състояние е гарант за разширение, няма как да има негативна енергия и произтичаща от нея
фрагментация. Има само още и още цялостност и холизъм. Аз съм и тук, и „там“ – боравя на няколко
плана, боравя с няколко аватара. Виждам „кода“ на „матрицата“, усещам функцията и проявлението на
най-малкото листо по земята, виждам че то не е там случайно, но в същото време не се вманиачавам в
подробности – това че знам, че листото не е там случайно не ме превръща в „напушен хахо“, който стои и
разсъждава за космическото място на това листо върху „точно тази плочка на пътя“. В тези мигове аз съм
в абсолютен „контрол“ и балансирана динамика на всичките си аспекти. Получавам мигновено знание и
разбиране за всичко което пожелая, но нямам желание за нищо конкретно – онова от което имам нужда
по стечение на обстоятелствата – просто узнавам. Не разполагам с „цялото знание на света във всеки
един момент“. Просто узнавам онова от което имам нужда, когато имам нужда от него. Така няма
натрупване, няма привързване, няма навлизане в определен коридор от убеждения, няма система – няма
стагнация. Винаги си Поток. Ако някой ми зададе въпрос в това състояние – свързвам се веднага и
„изплювам“ онова, което допреди 1 сек. не съм знаел. Обикновено се случва, когато самото нещо е
релевантно и за мен самия – иначе няма как да съществува в реалността ми и да го създам. Не се
чувствам като кукла на конци, която „някой“ решава да вкара в РСВ на random принцип. Аз осъзнавам, че
винаги съм в него, защото това е истинската ми природа. Просто фокуса ми невинаги е там – това е
разликата (и тя е огромна).
Когато изляза от „зоната“, аз съм свеж, шайбата на съзнанието ми е разхлабена и усещам свързаността
на всичко и със самото си тяло. В света ми няма конфликт.
Разбира се – впоследствие живота ти се случва и биваш пометен от други потоци, но така е схемата тук,
така е интересно. „Тука е така“, както казва българския дзен-фолклор. В крайна сметка имаме тяло,
защото го има и това сечение на реалността и то е интересно за преживяване. Постоянното блаженство
така или иначе е факт и е природата на Всичко Което Е. Материята е един от сънищата на съзнанието. Но
е сън приключенски Smiley
Споменавайки „сън“, интересно е да се отбележи, че след някои нощни РСВ-та, в които съм на практика
заспал, аз се събуждам свеж и отпочинал. Впоследствие се оказва, че съм спал няколко минути или
половин час, а съм имал преживяване, което в линейно време може да се транслира като „дни“. Самият
факт, че такова състояние на съзнанието ме зарежда и след подобно преживяване аз мога да спя по-
малко, доказва че състоянието на съзнанието е решаващо, а не времетраенето на съня. Колкото по-
хармонично е съзнанието ти, толкова по-малка сянка ще имаш и толкова по-рядко ще искаш да навлизаш
в несъзнаваното, защото в будно състояние ти си по-голямата си личност и вече нямаш нужда да
навлизаш в скритото – имаш пряк достъп до него денем. Представете си, че един ден това презареждане,
което днес правим за 8 часа, ще може да се прави под формата на „изключване от реалността“ само за 5
мин. Food for thought, right?
Това бе „литературния“ резултат от опита ми да обрисувам самото преживяване. Нещата могат да
изглеждат хаотични и малко като хванати „оттук-оттам“, но това е най-добрия ми attempt да опиша
усещанията, генералните перцепции и начина на възприятие на случващото се в Потока. Това са
основните категории и възприятия, които съществуват на този план. Предадох ги къде с метафори, къде с
примери; къде успешно, къде не толкова...
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #12 -: (Четвъртък) 13 Октомври 2016, 07:09 »


Изглежда човекът е достигнал състояние на Гнозис.

Пфф...Като искаш да се пудриш поне го прави като хората..  Пише се Гносис,а не гнозис.. Grin


https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

Активен
Неактивен Робинзон
Full Member
***
Публикации: 138
Мисля, следователно...мисля!

« Отговор #13 -: (Сряда) 30 Ноември 2016, 02:37 »

Мммм, гадна работа...един такъв гнозис ми беше излязъл на левия палец на крака преди години... Grin
Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #14 -: (Четвъртък) 01 Декември 2016, 09:24 »

Езика ни също е под контрол.  Казват ни,  ще мислите по този начин.  Само с мозък.  Бъдете емоционално интелигентни.  Глупости.  Ще използвам тази дума,  която е най-подходяща,  никой няма да ми казва как да мисля.  Езика се развива постоянно,  смисъла на думите е такъв,  какъвто аз му вкарам.  А другия е длъжен да опита да  разбере.  Ако не разбира,  да пита,  аз още не чета мисли. В България поне е лесно,  думите говорят сами за себе си и можем да разберем правилния ред  лесно.  Ако чувахме осъзнато,  щяхме да чуем музика от езика ни . Аз лично си знам тона- До Мажор. Smiley  а и писмеността е за улеснение,  да изразим душата си- сбора от информация от различни нива,  която ни изгражда.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Страници: [1] 2 3 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални