Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ТУАТ  (Прочетена 3035 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #30 -: (Четвъртък) 04 Август 2016, 11:31 »

  Още за Психосинтеза

   (Междувременно разбрах,че с Р.Асаджиоли сме една зодия...ъмм...и с Бин Ладен - също).

   Пиеро Феручи е ученик на Асаджиоли,работил след това в полето на Психосинтеза.Това е корицата в "Амазон" на книгата му "Какви можем да бъдем".Теоретико-практична,бих казал,затова реших да я представя за сваляне на интересуващи се,уви само рускочетящи.За сваляне тук.Превъртете малко по-надолу.

http://naturalworld.ru/kniga_kem-mi-mojem-bit.htm

А за онлайн четене тук:

http://psylib.org.ua/books/psyntez/psy02/index.htm

   Само малко превод от четвърта глава.

   Множество обитатели

   "Едно от най-вредните заблуждения е представата за себе си като за неделимо,неизменно и последователно във всичко същество.Да се убедим в това,че е вярно обратното,е една от първите ни задачи по пътя на психосинтеза.
   (...)
   Различните модели на света по различен начин оцветяват възприятието ни и влияят на начина ни на живот.За всеки от тях ние си изработваме съответстващ образ на себе си,система от пози и жестове,чувства,постъпки,думи,навици и мнения.
Тази съвкупност от елементи образува нещо като личност в миниатюра,или както ще я наричаме - субличност.

   Субличностите са психологически образувания,подобни на живи същества,съвместно съществуващи в общото пространство на личността ни...По думите на португалския поет Фернандо Песо:
"Във всеки ъгъл на душата ми има олтар на различно божество."
  (...)
 Както казва Асаджиоли: Няколко субличности постоянно са в конфликт:импулси,желания,принципи,стремежи,въвлечени в безкрайна борба."
*****
(Моя бележка - дали е най-конструктивното решение,към тази вече налична бъркотия да добавяме и борба с егото,както натрапчиво ни съветват разни просветители с недоказана доброжелателност?"Разделяй и владей"(включително и вътрешно).
А вътрешно разединени хора е по-лесно да бъдат обединени в кошАрно съзнание,според мен).

   
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #31 -: (Четвъртък) 04 Август 2016, 12:00 »

Хубаво. Еми да. Точно така.

Забележи как не се изважда навънка гледната точка. Не се говори за "висш придатък", с който трябвало нисшото ми самосъзнание да влиза в контакт. - Говори се за АЗ, който има нисши драматични роли, които подлежат на рафиниране.

Разликата с Ню-ейдж парадигмата е от небето до земята.
Освен това, идеята че хората на ден днешен приличат на разбит талашит, или на разкостен ламинат, или на разпердушинена тоалетна хартия, е доказана в историята.

Доказано е, понеже точно това откриват нацистите - че егото не е просто един субект, а представлява цяла многослойна система от различни его-роли, многослоен е*идермис от различни егоцентричности.

И това е нещото, на което цеееелия Монарх-контрол се опира, този научен факт е в основата на Монарх-метода.

И за разлика от метода на Матрицата 5 и другите Ню-ейдж простотии - Монарх-поробването РАБОТИ, и то много добре. Следователно се основава на истина. Нали така...
И ако е така... а то е така... това означава, че психическото здраве очевидно зависи от възстановяване на многослойния е*идермис - от слепване и възстановяване на взаимовръзките между отделните егоцентрични роли. Да се възстанови пълноценното преливане от една в друга, без блокажи.

Ако сте технически настроени и не разбирате ала-балата на нормалното говорене без подходяща техническа метафора, тогава разгледайте го като преобразуването на енергията. Трябва да се премахнат всички смущения в системата, които възпрепятстват свободното преобразуване на енергията от една форма в друга.

Понеже така енергията може да съществува в свободна хомеостаза, Азът, сиреч, да прелива свободно в себе си. А не да се канализира под налягане в задушаващи ВиК системи, които го убиват, просто защото пътя през междуличностните състояния не е напълно свободен.
Активен

Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #32 -: (Петък) 05 Август 2016, 10:31 »

  Още за Психосинтеза 2

   На български.Най-отдолу има линкове към другите три статии,за начално запознаване.Може да ги посетите и през падащото меню от раздела "Същност",най-горе.

https://psychosynthesis-bg.alle.bg/%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/

   А в раздела "Блог" има линк към статията на Асаджиоли "Динамична психология и Психосинтез".На български.

https://issuu.com/24756/docs/idei_1-2016/83?e=3480348/35160707

Ако някой за пръв път ползва тази платформа,малко улесняваща информация.Вляво ограденото(1) е плъзгач за увеличение/намаление на буквите.
Вдясно (2) - като кликнете върху иконката,страниците се подреждат вертикално една след друга.
Ако имате скрол-бутон на мишката,като поставите *урсора върху бялото поле,може да превъртата нагоре/надолу.
Другият начин е да поставите *урсора в/у бялото и с натиснат ляв бутон да движите мишката.
Забравих,преди това трябва да кликнете в/у диагоналните стрелки,означени с (3),за да стане на цял екран и после да ползвате гореописаните функции.Линк:

https://issuu.com/24756/docs/idei_1-2016/83?e=3480348/35160707

(Картинката се оказа твърде дълга,явно.Вдясно се вижда част от оградената иконка със стрелките,а (3) е най-вдясно...и не се вижда...както виждате.)

  

  
« Последна редакция: (Петък) 05 Август 2016, 10:41 от HomerCat » Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #33 -: (Петък) 05 Август 2016, 21:49 »

 Още за Психосинтеза 3

(Относно последното изречение от горния ми пост,както виждам,не съм видял плъзгача за хоризонтално местене на картинката.
Или се е появил по-късно?!)

   Някъде в гореспоменатия сайт имаше и този линк към една сборка от текстове,със заглавие от книгата на Асаджиоли
„Психосинтез – теория и практика“   /  (на руски)
(От душевната криза към Висшия АЗ)

https://drive.google.com/file/d/0B2jBcAhQ_PxcNU42c2g0Q1poQTA/view?pref=2&pli=1

от корицата:

„...Ние ще открием в себе си неизвестни преди способности,своите висши потенциални възможности,които се опитват да изразят себе си,но които ние нерядко отхвърляме и потискаме заради неразбиране,предубеждения или страх.“

Стр.19:
(В скобите и подчертаното е от мен)

  „При благоприятни обстоятелства,такова възхождане(приближаването на Личния към Висшия Аз) протича в определена степен стихийно – в хода на естественото вътрешно израстване,подхранвано от разнообразния жизнен опит;но най-често този процес протича много бавно.При всички случаи обаче,той може да бъде ускорен чрез целенасочено съзнателно действие и използване на съответни активни методи.
   Междинните стадии са свързани с нови отъждествявания.Хората,които не могат да постигнат своето истинно АЗ в чистата му същност,могат да създадат идеален образ на съвършената личност,съответстващ на техния мащаб,стадий на развитие и психологически опит,а след това да започнат да го въплъщават в реалния живот.

   Очевидно такива "идеални модели“ предполагат жива връзка с външния свят и другите човешки същества,тоест,определена степен на екстроверсия.Но някои хора са екстровертирани до такава степен,че проектират жизнения център на своята личност(изцяло) навън.
(Където ги чакат търгашите-просветители и преВъзнесените учители,готови да научат наивните ентусиасти как да се свързват със СВОЯ Висш Аз)
...

   "Такъв вид проекция на своя център навън не бива да се подценява.
Бидейки не най-прекия път към върха,той,въпреки това за определен период може да служи като удачна форма на опосредствано самопостижение.В особено благоприятни случаи човек при това не се изгубва напълно във външния обект,но се освобождава от егоистичните си стремления и лична ограниченост;той постига себе си чрез посредничеството на външния идеал.Последният,по такъв начин става опосредстващо звено между личният Аз на човека и неговият Висш АЗ,който се отразява във и символизира от този обект."

(В този случай бих казал,че работата с т.нар. външен обединяващ център се извършва пак във вътрешното психично пространство на индивида)...

    "След като сме изявили или създали новия център,получаваме възможност да изградим около него новата личност – органична,вътрешно съгласувана и обединена в едно цяло.
   Това е по същество психосинтезът,имащ няколко стадия.Преди всичко е нужно да разработим план за действие,да формулираме „вътрешна програма“.Нужно е да визуализираме,мислено да си представяме своята цел – новата личност,към чието създаване се стремим,и ясно да осъзнаваме задачите,възникващи пред нас,във връзка с нейното постигане.“

(Заглавията на останалите включени текстове)
„Самореализация и психични разстройства“ -  Р.Асаджиоли
„Какви можем да бъдем“ -  П.Феручи
„Практика на Психосинтеза“ -  Том Йоуменс
(Дванайсет класически упражнения)

Р.Асаджиоли - „Символи на надличностните преживявания“
                               и
"Учебно-тренировъчен семинар по психосинтез"
         (Киев, 1989. Стенограма)

"От американска страна – специалисти по Психосинтез:
Моли Браун,Кейлън Баскуин,Клер Боскин и Керъл Хвощински."

(Малка извадка.На схемата елементите означени със 7 са субличностите,а на долната схема са дадени "с увеличение")


...
   „Нека разгледаме още една диаграма.Това е състоящото се от субличности (2.6) поле на самоосъзнаването (2.4),в центъра на което се намира „азът“ (2.5).И всичко това представлява единно цяло.Някои субличности са по-близки до осъзнаването,други са по-отдалечени;
Някои се намират в инстинктивната,подсъзнателната област (2.1),други  - в областта на свръхсъзнанието (2.3)."
...   "Освен това,считаме,че всяка субличност на свой ред се състои от известните три нива – подсъзнание,съзнание и свръхсъзнание,макар че тези думи не отразяват напълно същността на обозначаваните с тях явления.
Всяка субличност има Висше Аз и жизнена енергия,разположена в долната ѝ част,ако вярваме на картата."

(Това донякъде ми напомня на фракталния модел,където частта/субличност,повтаря в умален мащаб структурата на цялото/голямата схема.)

   Бележка:Сега не ми се рови в големия текст за цитата,затова ще го преразкажа.
Асаджиоли пише,че понякога "послания" от безсъзнателното/несъзнаваното може да бъдат объркани с такива от Висшия АЗ.

(Примерно,начели се с ню кейдж писания,почват да получават "ченълинг" послания от собствения си объркан ум,мислейки ги за пратени "свише".Те това е шизотерика,деца.)

  
« Последна редакция: (Петък) 05 Август 2016, 22:12 от HomerCat » Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #34 -: (Петък) 05 Август 2016, 23:26 »


   Очевидно такива "идеални модели“ предполагат жива връзка с външния свят и другите човешки същества,тоест,определена степен на екстроверсия.Но някои хора са екстровертирани до такава степен,че проектират жизнения център на своята личност(изцяло) навън.
(Където ги чакат търгашите-просветители и преВъзнесените учители,готови да научат наивните ентусиасти как да се свързват със СВОЯ Висш Аз)

Принципно не виждам нещо лошо в това да има "жива връзка с външния свят и другите човешки същества". Примерно някои ню-ейджъри/ню-кейджъри (нямам идея какво влагаш като смисъл в двете понятия) освен упражненията за концентрация, визуализация, положително утвърждаване (самовнушенията), самонаблюдение (податливост на изкушения, страсти и от този род), вегетарианство и т.н.,  имат в "програмата" си 10 мин. всекидневна ретроспекция в обратен ред. Обяснението е, че ретроспекцията е подготовка за "психическо чистилище"/ преглед на живота. Ако в действителност в "отвъдното" душите са подвластни на закона за привличането, морално-ценностна система е (може би) част от "теста".     


Бележка:Сега не ми се рови в големия текст за цитата,затова ще го преразкажа.
Асаджиоли пише,че понякога "послания" от безсъзнателното/несъзнаваното може да бъдат объркани с такива от Висшия АЗ.

(Примерно,начели се с ню кейдж писания,почват да получават "ченълинг" послания от собствения си объркан ум,мислейки ги за пратени "свише".Те това е шизотерика,деца.)

Имаше един филм "Лабиринта на Фавна". На края на филма, главната героиня трябваше да направи избор който поставя собствената морална преценка над волята на съществото - въображем приятел. Библията например изобилства от подобни теми за "свети мъже" командвани от гласовете в главите им - Авраам например е емблематичен пример. Рудолф Щайнер описва явлението като "Геология". Тоест, иска се съзнателна преценка и воля за преодоляване на чуждата воля (съгласие или несъгласие, според собствената преценка и воля). Независимо от източника, дали е Висш аз, ангел небесен, светлинно същество или някой астрален таласъм.

Между другото, за Асаджоли излезе любопитната информация, че е бил член на теософското общество (към края на клипчето).

https://www.youtube.com/watch?v=lupDpuyo8xk   
 
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #35 -: (Петък) 05 Август 2016, 23:56 »

Принципно и аз не виждам нещо лошо в "живата връзка".Тя е част от това,което ни прави хора.Важното е да не се губи индивидуалността,превръщайки се в придатък на външния свят.
Ню ейдж значи нова епоха/ера,а ню кейдж е игра с думата и значи нова клетка(за ума).

Ретроспекцията в обратен ред е полезна,по принцип.

А много от ню кейджърите,всъщност цели стада,практикуват техники(които иначе имат положителен потенциал),но по начин,който ги фокусира към външни авторитети(архангели,наставници и подобни).Така и прегледът на живота им може да се получи самопрограмиращо преживяване,поставящо ги в подчинено положение спрямо споменатите авторитети.

Което Е неморално,бих казал(но може би съм заядлив).

За Асаджиоли и теософите съм чел в една от кратките му биографични справки.
На младини донякъде ми беше интересна теософията/бидейки само начинаещ в езотериката читател.После се отдалечих.

Аз съм гледал доста филми,но тези които си записвам за гледане отново,са малко."Лабиринтът на Фавна" е от тях.

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #36 -: (Неделя) 07 Август 2016, 11:02 »

Ако се търси насоченост към вътрешните преживявания, не е ли по-логично загриженоста за зомбираните ню-ейджъри/кейджъри да се разглежда и от гледна точка задоволяване на вътрешни "потребности"? Примерно "потребноста" от излъчване на вибрации на заядливост?

На мен по-продуктивно ми изглежда това което казват, че е по-добре човек да се фокусира и насочи вниманието си към постигане на това което иска, вместо да пилее излишна енергия за това което не иска.

Например психосинтезаторите имат нещо за идеализация, което вероятно означава човек да има приоритети и цели.      
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #37 -: (Неделя) 07 Август 2016, 11:34 »

Съгласен,особено със средния абзац.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #38 -: (Понеделник) 15 Август 2016, 18:49 »

  Интересуваше ме мнението ти по въпроса.
"...съвършено да отговаря на вижданията ми по въпроса. Много добре."

    Много добре,ще кажа пък аз сега.
Без да съм сигурен,само предполагах,че ще видиш поне в някаква степен положителен потенциал.Все пак,това е само фрагмент.
В  този,който следва,виждам доближаване до нещо от книжката на Терон Дюмонт за личния магнетизъм,която ти препоръчваше преди време(и която преди години,когато я четох на хартия изглежда не съм дооценил).
.....

Избор на идеалния модел на своето желано Аз

   „За тази цел,както вече казахме,трябва да се избере (Аз-)образ,чието постигане изисква,макар и големи,но достъпни за дадения човек усилия.
Нереалната,завишена по отношение на потенциалните възможности на дадения човек оценка,ще направи психосинтеза не само безполезен,но и вреден,защото още повече ще задълбочи фрустрацията и безнадежността.
(Не напразно много от фанатичните поклонници на Фридрих Ницше,повярвали в своите възможности да станат свръхчовеци и не успели да постигнат тази цел,са завършили със самоубийство)       това в скобите си е от автора

   Асаджиоли разделя избираемите идеални Аз-образи на два типа:

 -характерни за интровертите образи на вътрешно,духовно усъвършенстване,достигане на вътрешна хармония;

 -характерни за екстровертите образи на лица,достигащи обществено признат успех в различни сфери на дейност.

   Важно е избраният образ да съответства(или поне да не противоречи) на
 типа личност на клиента – ярко изразен интроверт или екстроверт.При това не следва непременно да има стремеж да се причисли клиента към интровертите или екстровертите.Нужно е да се помни,че у мнозина тези различия не са ярко изразени,повече от 30% от хората са амбивертни,тоест,техните личности проявяват както  интровертна (вътрешна) насоченост,така и екстровертна(външна).За такива хора трябва да се подбират Аз-образи,изхождайки от други наклонности,способности и интереси.“
.....
А това е от "Същност и приложение на личния магнетизъм" от Т.Дюмонт/което име е псевдоним

   "Създайте за своя собствена употр*ба ИДЕАЛЕН МОДЕЛ на това, което искате да бъдете. Отбележете с точност характерните особености, които искате да притежавате. В ума си вижте образа на индивид с точно тези качества – цялостен модел на това, което искате да бъдете. След това поддържайте този модел във въображението си. Виждайте го непрестанно, мислете винаги за него, гледайте го отвън и отвътре. Опознайте го напълно. Постепенно ще започнете да приличате на своя идеал. ИДЕАЛЪТ ще започне да се материализира във вашия характер, а неговата умствена нагласа ще стане ваша."
.....
(Големият шрифт си е оригинално в книгата,а в заглавието на първия цитат подчертаното е от мен.Имам нагласа да търся сходни елементи м/у различни концепции.Подобие на работата с идеалния модел виждам и в будистките практики Гуру-йога и медитацията с Идам (като обелим някои културологични и концептуални слоеве,за да бъдат по-реалистични и практични за човек от Запада.И това,което остава са психо-физиологични (и енергийни?) методи/резултати.Изглежда ми,че ню-кейджа използва елементи от всичко споменато дотук,но щедро инжектирайки ги със своите шитове.От години ми се оформя нещо като чернова-концепция за личностно саморазвитие/и този израз вече стана клише/,включваща елементи от различни учения (след премахване на някои "обелки"),включително и една по-реалистична представа за Висшия Аз или По-Високото Себе(Higher Self), само че М5 и някои други за известно време ми създадоха объркване,което вече съм в процес на "изкашляне".
Тук само накратко за това,що е Идам:
  
   "Идамите са медитативи форми: женски или мъжки...

Понятието Идам е съставно: "И" означава ум и "Дам" означава връзка, в случая с Буда  аспекта, който отговаря на индивидуалната психологическа нагласа на практикуващия. ...

Тибетския будизъм разглежда идамите не като закрилящи божества (както се разбират личните божества Ища-девата в индуистката Тантра), тяхната функция е в разпознаването на истинската природа на ума от упражняващия се.


bg.wikipedia.org/wiki/Идам
.....
   Отново за психосинтеза - той е едно от нещата,които ми направиха доста положително впечатление.В тази тема или в друга преди бях споменал с няколко думи за него.След толкова отлежаване,изглежда че е време да представя своята идея-чернова за саморазвитие,(включваща и "разматричването" на тази тъй популярна абревиатура ВА),основаваща се предимно на теория/четене и размисъл/, плюс оскъдна и нередовна практика,със съответните резултати.И ако има желаещи,свободно да си казват мнението.Развитието включва и споделяне/обсъждане(в контекста на практическата приложимост.)

Във връзка с Т.Дюмонт, нещо наистина любопитно от Уикипедия (на английски) : https://en.wikipedia.org/wiki/William_Walker_Atkinson

Т.Дюмонт било псевдоним на Уилям Уокър Аткинсън за който са дали и други псевдоними, един от които е Magus Incognito известен със заглавия като:

The Illuminati Handbook - The Path of Illumination and Ascension: The Testament of the Mystical Order and The Secret Teachings that Make them Great

The Secret Doctrine of the Rosicrucians: A Lost Classic by Magus Incognito

Изглежда, че очевидните прилики не са случайни. По-специално извадката от "Личният магнетизъм" и  "The Path of Illumination and Ascension". Undecided
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #39 -: (Четвъртък) 18 Август 2016, 21:35 »

Мислейки си как се съвместяват закона за привличането и закона за свободната воля ми хрумна, че законът за привличането би следвало да е общовалиден. Логиката е в схващането за самосъзнание като малка част от многопластова психика формирана в хода на еволюцията.

Описанията на "вмешателства" в "свободната воля" на хора преминали прага на свръхсетивното (в астрален план) навеждат на изводи, че законът за привличането би следвало да действа на всички нива. Не само на съзнаваното, а и на това което е под прага на съзнаваното. Скрити желания, амбиции, привързаности и т.н., които привличат съзнанието в определени "светове", отражение или плод на различни аспекти от психиката - съзнавани и несъзнавани.

Все пак за да има синтез, някъде трябва да има "среща" между отделните "части".

Едно любопитно видео на някой си Чарли Морли, който говори за комбинация от осъзнато сънуване и интеграция на архетипа на сянката.

https://www.youtube.com/watch?v=u8Ayi7txDmE 

В тази връзка, интересно ми е как се осъществява психосинтеза? Има ли преминаване в "света на свръхсетивното" както е при другите учения/практики или всичко е на ниво материален план?       
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #40 -: (Неделя) 30 Април 2017, 06:53 »

 bg2,

След не особено кратко закъснение(което сигурно е част от диагнозата ми),да отговоря.
Според мен,ако има Висш Аз,той е И в тялото.Психосинтезът работи с тези наличности,които можем да усетим - ума и тялото,или може да се каже ум-тялото,а в него може да се проявява и нещо по-висше,да допуснем.
Във всеки случай Психосинтезът работи с това,което е в нашия обсег - мисли,чувства,памет,въображение.

Книгата на споменатия по-горе Пиеро Феручи -  "Какви можем да бъдем"  на български.
В нея има разговори на автора с Асаджиоли и някои пациенти/или клиенти,теоретични обяснения,а също и практически упражнения.

https://chitanka.info/todo/10718-20151117-134814-triochi-WHAT_WE_MAY_BE.PDF

Горе в лентата има иконки.Тази със стрелката надолу е за сваляне на файла.

https://s18.postimg.org/3rwrtd7yx/kmdb.jpg
ТУАТ


Отговорът на Асаджиоли ми прилича на нещо,което и Дон Хуан би могъл да каже.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #41 -: (Неделя) 30 Април 2017, 07:20 »

Аз обичам този израз- "В манастира е най-лесно". След като си мислиш,че си овладял вътрешния си свят, значи би трябвало да си овладял и външния. Живота те предизвиква и е хубаво да разбереш, защото си част от Висшият Аз.Този Висш Аз си го представям като картина-драсканица на някое дете на Цветето на живота. Всичко вплетено едно в друго, което да подредим стъпка по стъпка и да изградим новото изплетено правилно.  Лошото тук е, че не приемаме живота като предизвикателство, като необходимото движение на човек,а като спънки по пътя.

Към това обяснение ще добавя, че така много сървъри се поддържат,като се използват компютрите на много хора за работа върху голям проект, разделен на части. Докато не си ползваш компа, някой друг го ползва, но не знаеш за какъв проект, защото е само част.

Какво е висш Аз? Това сме самите ние - сложно торсионно завихряне (огромна база с информация), което не може да съществува директно в 3D пространството поради високата си честота на трептене. Висшия Аз (ние самите) може да е много съвършен и да знае всичко, но му липсва дълбочината на разбиране (все едно да знаеш само отговора на задачата без да знаеш как се е получил), което налага влизането му в 3D пространството и да трупа преживявания и опитност. Сами по себе си преживяванията са си информация, чрез която висшият Аз се развива ,или ако искате го разбирайте разширява своята геометрична и торсионна сложност. Един пример за дълбочина на разбиране: Колкото и да обяснявате на човек колко боли да ти извадят зъб без упойка, то той ще разбира нещата повърхностно докато не го изпита сам.

Всички живи същества (хора, животни, растения) имат свой собствен Висш Аз, който е на неговия си етап на развитие (събиране на информация) и затова хората са различни, защото всеки търси собствените си преживявания. Може би и затова религията казва, че във всеки човек има частичка от бога независимо дали е добър или лош, но забравя да довърши, че този Бог си ти самият и имаш нужда от информацията (преживяванията), която ще събереш точно от тези добри или лоши преживявания. Тялото е една черупка или инструмент на Вас самите (Вашият Висш Аз) - за самоусъвършенстване.


Като тази извадка е Ню Ейдж т.е. Теософия.
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални