Страници: 1 2 [3] 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Зодия "Риби" в блатото на "Духовността"  (Прочетена 2589 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #30 -: (Четвъртък) 30 Март 2017, 16:26 »

Внимавай само с колективната енергия в църквата. Както казваш, като виждаш пошлостта на присъстващите, енергията им умножена по много (колкото са присъстващите) въобще не е за пренебрегване. Тази енергия действа като вирус - привлича те, иска да си част от нея и не търпи нещо по-различно от себе си. Май подобно нещо се нарича агрегор, ако не греша. Опазваш се от него като осъзнаеш, че съществува. Поне аз така правя.

И сега малко офф-топик: Май успяхме днес да направим някаква дискусия, а? Smiley
Е, не е нужно висше образование за да можем да разговаряме. : )
И аз се водя с диплома за такъв, но те май точно начетените и вишистите по-трудно се разбират и тръгват препирните.
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #31 -: (Четвъртък) 30 Март 2017, 17:34 »

Страшкоу,

Ако се фокусираме единствено в грешките и където има противоречия, това едва ли, ще ни помогне особено.

Признавам,че имам такава склонност поради наличието на известен,хм,дисбаланс.
Надявам се,че не съм засегнал някой читател,който е искрено вярващ и се стреми да бъде добър човек,намирайки във вярата си подкрепа за това.Но ако съм,извинявам се.Не си спомням точно да цитирам,но понякога се сещам за един израз,че ако твърде силно мрази злото,човек забравя да обича доброто или пропуска да направи доброто,което му е по силите.

Сега чета 'Психологията на К.Г.Юнг" от Йоланде Якоби.Там има и цитати от Юнг за Християнството като път/възможност за постигане на цялостност на личността.Мисля да пусна малко от книгата,само да реша къде,че заглавието на тази тема не е подходящо за Юнг.
И представяйки виждането на Юнг за положителния потенциал на религията,конкретно Християнството ,да компенсирам донякъде задълбаването си в негативните аспекти.

Тео,
Не е зле,ако си решил да напишеш нещо.Таман да живне малко форума откъм дискутиране.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #32 -: (Петък) 31 Март 2017, 08:19 »

 Grin
Я седянка станало.

Някой беше казал че религията е опиум за масите.Те за това се използва религията.Само дето много взеха да месят опиата със разни добавки и всичко се одърви и въри кат кон със капаци.Ма положението се подобрява.Тея добавки взеха да струват много скъпо на дилърите и явно ги намалиха.

Цитат
Кратката версия - за да може да продължи да се развива духът, материята в която е, трябва да умре. Животът на формата, е застой за развитието на духа. С минаването под масата имитираме това - освобождаваме духа, за да продължи.

Бих казал че формата/материята е по нагоре от енергийното и е стъпало нагоре.Какво значи да се развива духа? Духа се "развива"като попадне в женски ръце и те от количество го правят на качество.Качеството заема по малко място и е леко за носене и така се развива духа.А формата е тази чрез която стигаме до дух ако не знаеш.Тия навлеци във енергийното няма как без тела тука да добият дух и тоя който има кат влезе там ги разритва,щото са паразити.Това  че има милиарди тела не значи че всички са във тела по правилата.Тялото не е даденост,и е огромна отговорност.А със минаване под масата се съгласяваш че си малък спрямо някого.Не вярвам господ да е съгласен с такова нещо,да минаваме прави под масата,щото ако го правиш като ритуал си спираш развитието..Ние предпочитаме да седнем на масата със дядо боже и да си пием ракийката.
Има един бъркоч от вяра и религия който се тиражира успешно.Вярата ни отваря вратите към живота,но отворени сме и за опасни за сега работи за нас.И оттам вяра всеки му доверие никому.За да си пазим *ъза от ох.
Религията първата сричка е РЕ,мба мен ми се струва кофти нещо.Би трябвало да е вероучение а не религия,щото вероучението ни учи какви са опасностите от вярата.Ма беше,ся е религия.
Всичко ни е извратено,за да са сетим как е било трябва във/при нас да си подредим къщичката със правилно и неправилно. И да си решим за кое от двете да се хванем.И полека полека да се измъкнем за косите от блатото.Време е да се оттеглим от колективизацията на живота ни.Ние сме самостоятелни единици които влизат само във двойка при семейство,другите  формати се използват за използването ни.
Основния проблем тука на земята който се крие със всякакви средства е че е обърнат реда на действието.Трябва да е материално към енергийно,а то е от енергийнно към материално. и на прецакаха ма, временно.Сега потока се обръща както е правилното и почнаха да се забелязват някакви аномалии.Едни звезди взеха много бърже да гаснат,ма тяхна работа.Командния им пункт е във енергийното,не във материалното.Затова споделих да се чистите от сънищата,поне всички сънуват.Щото не всички могат да влизат във енергтийното.Пак могат да си пазят живота.
 Cool
« Последна редакция: (Петък) 31 Март 2017, 08:56 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #33 -: (Петък) 31 Март 2017, 08:29 »

Надявам се,че не съм засегнал някой читател,който е искрено вярващ и се стреми да бъде добър човек,намирайки във вярата си подкрепа за това.
Не виждам защо някой ще се засяга.

Ще си позволя да цитирам Франц Хартман (вероятно, за пореден път):
"If a man knows the truth, it matters little by what name he may call it, or under what form he may attempt to express that which cannot be made into form."
Превод от мен: "Ако човек знае истината, твърде малко значение има под какво име я назовава или под каква форма е избрал  да изрази това, което не може да бъде облечено във форма".

Дали ще пали свещ и ще се моли на колене, дали ще се кланя по няколко пъти на ден в посока Мекка, дали ще съзерцава изгрева/залеза опитвайки се да изпадне в Нирвана, дали ще се върти около оста си в транс - ако човек разбира ще знае, че това са различни опити за демонстриране на едно и също нещо, което не може да бъде представено в материя (форма).
И тогава няма опити за налагане на едно над друго, няма препирни и драми. Има едно всеобщо приемане.
Проблемите започват, когато някой, преследвайки свои лични интереси, започне да се опитва да налага на останалите какво да мислят и да изисква от тях пълно възприемане на собствената му интерпретация.

Та, ако някой ти се е обидил, явно не разбира онова към което искрено се е привързал.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #34 -: (Петък) 31 Март 2017, 08:41 »

 Grin
Ха, това със свещите е голям майтап.Като запалим свещ тя ни осветява във енергийното и са виждаме отвсякаде.Черквите са ползват не по предназначение и кат запалим там свещ кой ли ни са дзвери?
Едно време имахме яки жени и къщите им бяха подплатени  яко със енергия.И на празник като се запали свещ вътре сигурно някаде се радват че е изгряла звезда на небосклона им.Твърде вероятно е звездите по небето ни да са от такъв вид.Струва ми се че материалното не е във големи размери,това че наса оцветява снимките да приличат на материално или такива са им камерите преувеличават нещата.Може и тука първи да преминаваме материалното проявление.Един господ знае.Доколкото съм наясно  основно "цивилизацията" е във енергийното. Там са леталата и оръжията,тука се пробват да ги сътворят и от материя ма виждат голям зор,щото не знаят как се работи със нея.Пример  каменни блокове в южна америка дето така си пасват че бръснарско ножче не влиза между тях.И т.н.
Айде още нещо.Най големия майтап е че със тяло нямаме нужда нито от летала, нито от оръжие.  Wink
Може да се окаже че всичко е точно обратно на това което твърдят учените.
 Cool
« Последна редакция: (Петък) 31 Март 2017, 08:59 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #35 -: (Петък) 31 Март 2017, 09:24 »

@meander, благодаря за вметката!
Духът е частица от Първоизточника/Абсолюта/Бог (имената му са много). Духът няма материална форма, но се намира във всичко - от дребната песъчинка до най-голямото нещо, съществуващо в материя.
Защо му е на Първоизточника/Абсолюта/Бог да се "пръска" така?
За да опознае себе си. Защото няма как да опознае себе си, ако не се отдръпне и не се "погледне" от страни. Направи ли го обаче, престава да бъде единствен. За да опознае себе си трябва да се "облече" във форма/материя. Когато добие знанието, формата/материята вече не е необходима.
Съществата ( в това число и човека) сме енергиен фокус (център) на 7 принципа: дух, душа, материя, взаимодействие дух-душа, взаимодействие дух-материя, взаимодействие душа-материя и взаимодействие на всичките предходни шест в едно цяло. Комбинациите от различно отношение на седемте принципа са безброй. За да се появи каквато и да е форма, на духът са му нужни подходящите условия. Ще прекара векове в песъчинка. Веществата от песъчинката ще бъдат усвоени от корените на един стрък трева и духът  ще попадне в тревата. Ще прекара векове в тревата и ще се проявява пак и пак в трева докато някое животно не изяде тревата и духът ще попадне в животно. Ще прекара още векове (а може би не), докато животното не бъде изядено от човек. Духът ще попадне в човек. Стреми се към "високите" принципи и при всяка смърт се очиства от "низшите". Затова се нарича и чистилище. И така, от смърт до раждане, със всяка инкарнация натрупва нови и нови впечатления и знания за себе си. Това е Пътят на развитието на духа и по този начин Абсолюта/Първоизточника/Бог опознава сам себе си. За да се роди нещо ново, състоящо се от различна пропорция от принципи, трябва старото да умре и духът да продължи по пътя си.
Това означава духът да продължи развитието си.
Енергийното е онова място, в което приемат ефирна форма мислите, емоциите, чувствата, намеренията. Някои са съзнателни, други не. Прекарват известно време там и после се разпадат, освен ако няма кой да ги поддържа живи с енергия. Могат да станат много силни и да се опитат да влияят на материалното. Когато духът взаимодейства с енергийното се появява душата. Душата е тази, която може да приеме форма/материя и да "облече" с нея духа. Влиянието между материалното и енергийното е двустранно.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #36 -: (Петък) 31 Март 2017, 09:36 »

 Grin
Ето още един майтап - хрумна ми преди известно време.
Представи си, че някой се опитва да "улови" духа и да го "вкара" в материя по негов избор. Един вид - изкуствен интелект. Затова са му нужни и всички приказки за светлината, която трябва да последваш след смъртта. Само, че:
Еклесиаст 8:8 "Няма човек, който да има власт над духа та да задържи духа, Нито да има власт над деня на смъртта;"
Еклесиаст 12:7 "И се върне пръстта в земята както е била, И духът се върне при Бога, Който го е дал."
« Последна редакция: (Петък) 31 Март 2017, 10:00 от teodordt » Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #37 -: (Петък) 31 Март 2017, 10:25 »

 Grin
@teodordt
Направо изби рибата-
Цитат
Духът е частица от Първоизточника/Абсолюта/Бог (имената му са много). Духът няма материална форма, но се намира във всичко - от дребната песъчинка до най-голямото нещо, съществуващо в материя.
Защо му е на Първоизточника/Абсолюта/Бог да се "пръска" така?
За да опознае себе си.
Ми ако не е?Защо му е на абслолюта да се опознава след като е абсолют? Нали абсолют значи нещо завършено,завършените неща не се разпиляват а създават условия/енергийно.
Ще си позволя един съвет,не смесвай нещата.Всяко нещо е такова каквото е.Те не си взаимодействат,а работят заедно.
Имаме дух/м.р. , имаме душа/ж.р., имаме и вода/ж.р..И те като бачкат заедно имаме  резултат материЯ.Като най ми е мътно откъде е водата,само знам че може да материализира енергии всякакви.А формата е поради духа.
Тялото има седем да речем основни чакръци,което би могло да е седем вида енергии.Какво се прави със чекръка,ако не знаеш питай баба си.
Цитат
Веществата от песъчинката ще бъдат усвоени от корените на един стрък трева и духът  ще попадне в тревата. Ще прекара векове в тревата и ще се проявява пак и пак в трева докато някое животно не изяде тревата и духът ще попадне в животно. Ще прекара още векове (а може би не), докато животното не бъде изядено от човек. Духът ще попадне в човек.
В мойта глава е друго.Песъчинка Аз носител на живот бачка здраво и трупа енергийно тяло.И расте нагоре,и като стигне до материалното може да бъде във материално тяло според размеран на постигнатото енергийно тяло.И тука се налага някоя жена да го материализира накуп със двете,ма не е задължително.Що? Ми материалното е друга бира ,спрямо енергийното.Яденето е енергиен обмен като ядящия си плаща на изядения със парса от свършеното.Така изядения заяква и трупа енергия.Докато почне да яде по големи от него,съответно му връща живота и му дава от свършената работа ако не е паразит.В енергийното що няма ядене?А само тука във материалното.И за твое сведение може да се яде само дамазлък.Всичко останало би трябвало да е по правилата на живота.Да са фиркат и ако го стигнеш си го хапваш,но не продължава дълго.Щото каквото дадеш това се връща и са виждаш в нечий тъбух.Тука дамазлък имат малко,а всичко живо плющи на корем,неле месо.Най енергийното.Що не плющят коренчета кат едно време?
Енергийния обмен ядене е и голяма отговорност.
Цитат
И така, от смърт до раждане, със всяка инкарнация натрупва нови и нови впечатления и знания за себе си. Това е Пътят на развитието на духа и по този начин Абсолюта/Първоизточника/Бог опознава сам себе си. За да се роди нещо ново, състоящо се от различна пропорция от принципи, трябва старото да умре и духът да продължи по пътя си.
Ми смърт няма,е има ма не тука във живота.Който се докара до това нещо то става извън границата на живота.Тука бая са се запътили натам,ма проблема си е тяхен.Истината е това което се е опознало и не му трябва други неща да се опознае.Само работи със другите.Нищо не е нужно да умира.Това което  тук наричат смърт е изтощаване на енергията на тялото за безмислени неща или поради заразата заради която е създадена земята.Аз носителя на живот се разделя със тялото,тялото се преработва/ядене и както са готови и двамата да про дължат някоя жена ги ражда.Духът за повечето тука е назаем както е при Аз носител на живот.Схемата е същата,и след като се докараме до дух си връщаме заема.Духа е лична енергия/м.р..
Цитат
Представи си, че някой се опитва да "улови" духа и да го "вкара" в материя по негов избор. Един вид - изкуствен интелект. Затова са му нужни и всички приказки за светлината, която трябва да последваш след смъртта. Само, че:
"Духът е от Бога "
Голям майтап.Опитвам се да си го представя ма не ми се получава,щото няма как да стане.А и разбиращите какво е дух няма да се пробват.
Има два вида дейности,насилие/неправилно, и информирано съгласие да направим нещо със някой/правилно.
Духът е от бога?
Еми ако не знаеш ние сме народ със дух.Което значи че всеки от този народ има личен дух.Кво правим?
Голяма е бъркотията да знаеш.Тука е работно място,е беше.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #38 -: (Петък) 31 Март 2017, 10:57 »

Безплътната сила знае, че съществува, но нищо повече. За да узнае условията при които съществува се въплъщава във форма и придобива знание. След като придобие знание, формата повече не й е нужна.
И двамата говорим за едно и също. За да се опитам да го обясня, като отправна точка аз използвах материалното, а ти изхождаш от енергийното (нали така е в твоята глава?). Материята/формата е отражение така, че може би твоето обяснение е по-доброто.
Всеки има дух, но този дух идва от едно и също "място". Някои го наричат Бог. Аз предпочитам да е Абсолют или Първоизточник.
Бъркотията е голяма, защото няма как да изразим (облечем във форма) онова, което не може да бъде изразено във форма.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #39 -: (Сряда) 05 Април 2017, 10:19 »

 Grin
Цитат
Безплътната сила знае, че съществува, но нищо повече. За да узнае условията при които съществува се въплъщава във форма и придобива знание. След като придобие знание, формата повече не й е нужна.
Някой та е объркал.Безплътен да се въплъти се случва само когато се съгласи да работи във плът,или сам е достигнал до нея..Има и още един вариант да се обладае плът.Което тука е масово във момента,но чистилището от известно време бачка и ще изчисти плътта от обсебване ако не го направим сами.Формата не се губи,а се трупа.Няма как да се загуби,щото е енергийно творение и не се разпада.Тука бъркотията е че ни навират във очите материята,а всичко е енергия.Не напразно има израз мисълформа.
И най простия начин да се оправим е всеки да се приведе във ред и правила Земни,така всеки създава условия енергийни.И хаоса остава без папо и се разгражда,щото ако се чака да изветрее минава много време.Разграждането на хаоса дава много аванта.Авантата енергия е неутрална и може да се добави към всяко нещо,или да се вложи за нещо.Авантата е енергия която не може да се краде от ония щото е неутрална.Носи ни са приказка че сме авантаджии,лошо няма.Само дето сме натрупали много аванта до сега а и още колко много  чака да я приберем, и можем по всяко време да я употребим,само че е огромна като енергия,и тея на морят и ни са правят на господари.Блажени са вярващите.
Чалъмите със които сме заробени са енергийни.Ние бяхме заробени последно явно 500 години.Как оцеляхме,и без русите си бяхме освободени само дето левски обърка работата.Чалъма е енергиен и го можем много добре щото 500 години сме го отработвали за да е файдалия.Даже тука наскоро си глътнаха езиците само от една проста приказка-Късно е либе за катарзис.  Wink
Не ни е нужно да се бориме както на някои им се иска със тях,просто ги правиме енергийна аванта.
Кат са сетят за Българин и насън се стряскат.Не един път сме зачиствали земята и наново.Разчитаха че пак така ще е процедурата ма нъц.Докараха края на времената.А времената са лично,сборно на общност,и във духа.Някои са направиха на владетели на времето тука общото и държаха да е във гринуич,даже и промениха летоброенето на земята,за да е на тяхното..Ма тези същите нямат дух,а времето тука се сверява във духа,тука само следим да сме сверени със духа.А ритуалите им имат тайминг.Що? Щото нямат дух,и след като са си присвоили правото при тях да е времето използват тайминг.Ние просто вирваме глава към небето и си сверяваме личното време.
От бая време карам без часовник,и колкото повече се чистя повече се хиля.Когато и да си легна ставам на разсъмване без зор със кеф,и отпочинал.Независимо че цяла нощ се опитват във съня ми да ме уморят.Станах кат кокошките.
Тъй че оправете си кондиката във главите,че всичко което ни бутат във лицето,в очите,в главите е мижи да те лъжа.И учения и наука и каквото се сетите е за да сме роби.
Ние сме енергийни единици самостоятелни, и двойка ако се съберем със жена.За да се променят условията около нас трябва да създадем условията които искаме във нас но както е редно и правилно тука.Така баланса се възстановява за сметка на нарушилия баланса,независимо че деятеля е безплътен.Той е аз носител на живот и си понася отговрноста.Които се бие,бори и подбни неща губи,печели само тоя който брани/пази кротко това което е по правилата на Земята.
 Cool
Айде да добавя някоя приказка за енергийния чалъм избори.
Та структурата на държавата трябва да е глава която води и носи отговорноста и помощници под него които да му помагат.
Ерархията във държавата е енергийна/можене,доказано не със приказки.
Нашата държава е държава по реда и правилата тука и няма как да бъде република на нещо.И всеки който се опитва да промени това си пати лошо.
Та така наречените политики и избори всъщност са нещо както при църквата.Всичко лежи на ритуал при който си пати избирателя,а политиците си играят игричките.Партията прави платформа която избирателя подкрепя.Платформата е обилна на обещания,за всекиго по нещо.Обаче подкрепената платформа след подкрепата става и такава енергийна за чиято цена плаща избирателя, като платформата се закотвя за земята със деянието пускане на бюлетината.Прави се така че да отвратят хората/читавите и да ги обезверят че нещо може да се промени и се ползват простите за закотвянето.Имат енергията и под мотото за благото на българия ползват енергийния и ресурс да си вършат пъклените планове спуснати от големите европейски семейства на партиите.Обикновенния човек не му е работа да гласува и да определя посоката на държавата.Царя/главата това му е работата.Обикновевния човек работата му е да работи и да израстне във работата която може така че един ден да стане помощник на царя.
Навремето като се ходеше да се гласува си слагахме най новите дрехи и ходехме до урните да дадем работа на политиците.Ние на дяволите сме им намирали работа та едни политици ли?
Прекараха ни през центрофугата както се прави тричането да ни се опразнят главите и те да ги пълнят със обещания.
Ма предстоят европейски избори знам че ни четат ,да си отварят очите и малко от малко да се оправят че ренесанса ще им излезе през носа.
Всичко в живота е по едно,няма как да е правилно да си давате гласа за цялата платформа със обещания.Избирате си едно нещо и пускате бюлетината заради него обаче със мисълформа на това което ви се струва важно и наложително.Тъй и тъй вие плащате цената,ако не сте познали ще ви мине през главата и ще сте наясно.Обаче избраното обещание от вас вече е работа за политиците от тая партия,и ако не я свършат ..... няма да имат мерак повече за политика.
И ще трябва да тръсят друг начин за достъп за енергията ви на държавно ниво.

Имаме един знак от небето.За президент/глава имаме армейски генерал.Всичките ни царе са и генерали,щото отговорноста им е и във мирно и във военно време.Те са винаги отпред и отговарят със живота си.Напълно вероятно е да сме доближили плътно края на времената,а тях ги завършва винаги мъжкото.И ако го счетат за достоен и равен, царете ни които са водили държавата ни през хилядолетията ще застанат до него енергийно.Ако стане  това такъв ток ще на трясне че ще забравим всякакви номера и чалъми,само ред и правила.
Тъй надявам се да ви се е изяснил ритуала със гласуването,не е наша работа но пак можем да научим нещо файдалия за нас.
Спазвайте реда и правилата,гласувайте само за едно нещо по ваш избор,така няма да ви лъжат и да правят каквото си искат.Така си пазим и политиците,щото са под контрол енергиен и ги ползват като кукли на конци..
« Последна редакция: (Сряда) 05 Април 2017, 12:06 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #40 -: (Сряда) 05 Април 2017, 13:00 »

Grin
Цитат
Безплътната сила знае, че съществува, но нищо повече. За да узнае условията при които съществува се въплъщава във форма и придобива знание. След като придобие знание, формата повече не й е нужна.
Някой та е объркал.Безплътен да се въплъти се случва само когато се съгласи да работи във плът,или сам е достигнал до нея.
При опита ми за превод, се е загубил смисълът. Под "безплътна сила" в конкретния случай разбирай началото и края на всичко. Силата, откъдето се появява духа и пак където отива и този цикъл се повтаря до безкрайност. Някой го наричат Бог, други Първоизточник или Абсолют. Както и да го наречеш - все за него става въпрос.
Струва ми се, че безплътният за когото говориш, е нещо друго. В такъв случай си абсолютно прав. При взаимодействието между дух и енергия, се появява душата. Материята е част от душата. Това е собственото съгласие. Другият вариант (сам да се е докопал) е ако енергийното  успее да обсеби вече съществуваща материална форма.
Меандър, от повече от година съм регистриран тук и май досега не съм те засичал да пишеш толкова дълъг пост?
Защо не опиташ да обобщиш всичко, което казваш, да го изградиш в една система, като опишеш кое какво е и с кое и как взаимодейства и да го споделиш с нас? Ако вече си го обобщил - дай линк.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #41 -: (Вторник) 11 Април 2017, 12:09 »

Лански материал,но SATANизъмъ е винаги актуален.

http://www.chudesa.net/24-%d0%bc%d0%b0%d0%b9-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82-%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%bc/#respond

Вдясно пише: "Молим,коментирайте!"

Как да им откаже човек...

Само че не сега,че трябва да ходя да купувам пилета(селски живот),но който иска -да заповяда.
Снимката с Христос и другия персонаж я има и по-надолу с едно изречение,което съчетано с картинката е нагла лъжа.Ал би бак.

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #42 -: (Вторник) 11 Април 2017, 16:55 »

Ню Ейджовския сатанизъм съчетава различните религии в една сплав,която бих нарекъл "снадка"/splice.
В генетиката това означава вид ГМО,по-конкретно се нарича "трансгенетичен организъм".
Той съчетава не просто гени от различни видове,а може да са и от различни класове,например бозайник и птица...или медуза.Например в един документален филм даваха мишки с "присадени" гени от фосфоресцираща медуза.
И на тъмно мишките светеха зеленикаво отвътре.Другото име на такива хибриди е "химера"/точно от митологията е взето.

Така че нюейджовската "снадка" е снадена от Хиндуизъм-Будизъм-Християнство плюс нови култове,някои от които са с по-технологичен уклон в изказа си,примерно Крион.Не забравяме и фалшивото "Езотерично Християнство".

https://s18.postimg.org/y05ekis3d/bogove.jpg
Зодия "Риби" в блатото на "Духовността"


Като че ли в общността на Кришнаитите има различни течения,автентичността на които е спорна.Не съм запознат,но ето мнението на един кришнаит за Хиндуизма:

"Понятието "Хиндуистки" традиции е нон-сенс. Коректният термин е ВЕДАически и ВЕДАанта-ически!"

На втората картинка ще видите познато лице.Като го гледам все се сещам за Дарвин и теорията му(вярна или не).

http://krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.bg/2011/02/blog-post.html


Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #43 -: (Петък) 14 Април 2017, 20:06 »

Безплътната сила знае, че съществува, но нищо повече. За да узнае условията при които съществува се въплъщава във форма и придобива знание. След като придобие знание, формата повече не й е нужна.
И двамата говорим за едно и също. За да се опитам да го обясня, като отправна точка аз използвах материалното, а ти изхождаш от енергийното (нали така е в твоята глава?). Материята/формата е отражение така, че може би твоето обяснение е по-доброто.
Всеки има дух, но този дух идва от едно и също "място". Някои го наричат Бог. Аз предпочитам да е Абсолют или Първоизточник.
Бъркотията е голяма, защото няма как да изразим (облечем във форма) онова, което не може да бъде изразено във форма.

Сетих се за една книга която дава обяснения на "отвъд материализма" от съвременна философска гледна точка. Има почти всичко - космология, религии, философия, математика, политика, теории на конспирацията, ню-ейдж, тайни общества като Илюминати, загадачни същества наречени Archons and Phosters. За съжаление е на английски език и не е подходяща за религиозните хора на вярата, заради подчертаната критичност граничеща с хейт.

линк към amazon.com с кратко описание

The God Secret (The God Series Book 7) - Mike Hockney

линк за сваляне във формат пдф

https://illuminatenorden.files.wordpress.com/2015/09/7-the-god-secret.pdf  
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #44 -: (Четвъртък) 25 Май 2017, 19:27 »

Ъъ...тук реших да пазя поведение,понеже не искам да се изцепвам в края на присъствието си.
Поради което ще съм по-умерен в словестността си.А пък на евентуалната си блог-платформа ще съм Автентичен,тъй да се каже.

И така,поредното отровно "ангелско" видео.Прескочете въвеждащите дребни шитове и да погледнем основния.От минута 15:10.

https://www.youtube.com/watch?v=UyA4cdYxWzw

"Бежанците",значи,били "балансиране на карма".Понеже в Германия са се отнасяли  невежливо към някои души в тогавашните им тела,сега тези душици идвали в Германията,за да ѝ "балансират" кармата.

А сега въпросът:щом в Дойчланд преди време са пускали тогавашните тела на тези души през комините,така да се каже,не е ли логично,по тази логика да се запитаме дали тогава и по този начин тези страдалци не са получавали балансиране на собствената си карма заради още по-предишни техни погрешки?М?А и като гледам проявите на сегашните им тела,тия души не са много еволюирали,по-скоро обратното.

Това(може би) беше грубо.Нарочно.Понеже съм различен от толерастите и настоявам те да прилагат собствените си проповеди и да толерират моята различност.А иначе за протокола - не одобрявам нацизма.Включително и семитския.
*****
Я,един младеж прави регресии!...Айде после,че първом трябва да си сипя паница боб(а защо не и две?).Пусто тяло,огладнява.Аз не,но нали сме сплетени и то ми натрапва щенията си.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Страници: 1 2 [3] 4   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални