Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Принципи на Лечението  (Прочетена 2965 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« -: (Четвъртък) 14 Април 2016, 15:07 »

http://files.reikiforever.com/200000639-13bd514b79/healing_energy490.jpg
Принципи на Лечението

ОСНОВНИТЕ ЗАКОНИ И ПРАВИЛА НА ЛЕЧИТЕЛСТВОТО
 

  ЗАКОН № 1
Всяка болест е резултат от потискане живота на душата и това е валидно за всички форми и царства. Изкуството на лечителя се състои в способността му да освободи душата, така че нейният живот лесно да протича през цялата съвкупност от органи, които образуват всяка отделна форма.
 
  ЗАКОН № 2
Болестта е обусловена от три влияния. Първо, от миналото на човека; в този случай индивидът се разплаща за своите предишни грешки. Второ, от наследствеността, приета заедно с целия човешки род, която е пропита от заразени енергийни потоци с групов произход. Трето, заедно с всички природни форми той изпитва върху себе си това, което Повелителят на Живота проявява чрез Своето тяло. Тези три влияния носят наименованието „древен закон за връзката със злото”. След време той ще отстъпи място на „новия закон за изначално преобладаващо добро”, който лежи в основата на всичко сътворено от Бога. Този закон трябва да се приведе в действие чрез духовната воля на човека.
 
    ПЪРВО ПРАВИЛО
Нека лекуващият се учи да разбира дълбоките емоционални и мисловни импулси (мотиви) на пациента. Това ще му помогне да открие източника на болестта. Нека лечителят да съпостави причината и следствието и да разбере как точно може да се постигне облекчение.
 
  ЗАКОН № 3
Болестите са обусловени от това, къде е центрирана жизнената енергия на човека. Състоянието на сферата, в която е фокусирана тази енергия, предопределя онези вторични условия, които пораждат лошото здраве и се проявяват като болести или като избавление от тях.
  ЗАКОН № 4
Като изкривено отражение на божествените възможности, болестта (физическа или психична) се корени в доброто, красотата и истината. Търсейки по-пълна проява чрез определено божествено качество или вътрешна духовна реалност, игнорираната душа причинява в субстанцията на своите обвивки точки на триене (напрежение). Вниманието (очите) на личността се насочват натам и това води до заболяване.
Изкуството на лечителя се състои в умението да издигне вниманието и да го насочи към душата, към истинския Лечител вътре във формата. Тогава духовното (третото) око фокусира лечителната сила и всичко се оправя.
 
    ВТОРО ПРАВИЛО
Лечителят трябва да постигне магнетична чистота чрез чист живот. Той трябва да достигне онова лъчисто сияние, което се проявява във всеки човек при съединяване на центровете в главата. След установяването на това магнетично поле излъчването също се усилва.
 
  ЗАКОН № 5
В света няма друго, освен енергия, защото Бог е живот. Две енергии се съединяват в човека, а други пет присъстват. Всяка има своя централна точка на контакт. Конфликтите между енергиите и силите, както и между самите сили, пораждат недъзите в човешкото тяло. Конфликтът между първите и вторите продължава от хилядолетия, докато не бъде достигнат върха на планината – първия велик връх. Борбата между силите предизвиква всички болести, нещастия и телесни болки, които търсят изход в смъртта. Двете съединени и петте присъстващи енергии (т.е. седемте заедно), плюс техните производни, владеят тайната.
 
    ТРЕТО ПРАВИЛО
Нека лечителят концентрира необходимата енергия в подходящия център. Нека това бъде центърът, който изпитва нужда. Нека те двата се синхронизират и заедно да увеличат силата. Така очакващата форма ще бъде уравновесена в своето функциониране. Така, при правилно ръководство, трите заедно ще лекуват.
 
  ЗАКОН № 6
Когато строителните енергии на душата развият своята активност в тялото, резултатът ще бъде здраве, точно взаимодействие и правилна дейност. Ако строители са Лунните Повелители и тези, които работят под контрола на Луната и в услуга на низшето Аз, резултатът ще бъде лошо здраве, болест и смърт.
 
  ЗАКОН № 7
Ако животът (енергията) протича безпрепятствено и в правилната посока на своето предназначение (към съответната жлеза), телесната форма откликва и болестта изчезва.
 
    ЧЕТВЪРТО ПРАВИЛО
Внимателната диагноза на болестта, основана върху сигурни външни симптоми, ще се опрости до такава степен чрез определяне на поразения орган, върху най-близкия до него център в етерното тяло ще бъде въздействано с методите на окултното лечение, без да се пренебрегва и обикновената медицинска или хирургическа помощ.
 
 
  ЗАКОН № 8
Болестта и смъртта са резултат на две активни сили. Едната е волята на душата, която заявява на своя инструмент: „Аз вземам Същността назад.” Втората е магнетичната сила на планетния Живот, която съобщава на живота в атомичната структура: „Часът на обратното поглъщане дойде. Връщай се при мен.” Така, съобразно цикличния закон, съществуват всички форми.
 
    ПЕТО ПРАВИЛО
Лечителят трябва да се стреми вътрешно да обедини своята душа, сърце, мозък и ръце. Така той ще може да влее жизнената си целебна сила в пациента. Това е магнетична работа. Тя лекува болестта или напротив – задълбочава т.нар. „лошо състояние”, в зависимост от знанията на лечителя.
Лечителят трябва да обедини своята душа, мозък, сърце и аурично излъчване. Така неговото излъчване може да подхрани живота в душата на пациента. Това е работа по излъчването. Силата не е в ръцете – душата е тази, която проявява своята мощ. Душата на пациента откликва (чрез аурата му) на излъчването му от аурата на лечителя, която е наситена с енергията на неговата душа.
 
  ЗАКОН № 9:
Съвършенството извиква несъвършенството на повърхността. Доброто винаги изпъжда злото от човешката форма във времето и пространството. Методът, използван от Съвършения и от Благия, е непричиняване на вреда. Това не е негативност, а съвършено равновесие, абсолютна гледна точка и божествено разбиране.

       ШЕСТО ПРАВИЛО
Лекуващият и групата лечители трябва да държат волята си под контрол. Лекува се не с воля, а с любов.
 
  ЗАКОН № 10
Вслушай се, о, Ученико, в зова на Сина към Майката и се подчини. Звучи Слово: формата е послужила за своята цел. Тогава принципът на ума се организира и повтаря Словото. Очакващата форма откликва и си отива. Душата се освобождава.
Отзови се, о, ти, който се издигаш, на призива от сферата на задължителното; познай зова, долитащ от Ашрама или от Съвета, където чака самият Господ на Живота. Издава се Звук. Душата и формата трябва заедно да отхвърлят жизненото начало, за да се освободи Монадата. Душата откликва. След това формата разкъсва връзката. Животът вече е освободен, като е придобил съзнателно познание и плодовете на целия опит. Те са дар от обединените душа и форма.
  
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #1 -: (Събота) 16 Април 2016, 09:25 »

  Antistar ,за да не натрупвам цитати от твоя пост ще кажа,че съм съгласен(доколкото мисля, че съм те разбрал).
Вече споменах,че като очисти  човек от привнесените(от социума) шитове своите Искам и Трябва,те ще станат автентични и противоречието изчезва.

  Относно лекуването,двама психиатри са ми казвали,че не съм за психиатър,а за психотерапевт.А може пък да са недоучили,знам ли.
А сега не бих отишъл при психиатър,защото ме е страх да не почнат да ме лекуват с цел източване от Здравната каса.
Освен това според мен "психиатър" не е винаги задължително и напълно тъждествено на "психично здрав".

А за Биполярното - бих казал,че имам надеждна защита против негo.
Но стига вече за моите шитове(в тази тема).


Психиатричната клиника през погледа на един шаман

http://espirited.com/wp-content/uploads/2014/12/136.jpg
Принципи на Лечението
Гледната точка на шамана за психичните заболявания
автор: Стефани Мароне, откъс от книгата й „Природното медицинско ръководство за шизофрения“, цитиран в статията:

What a Shaman Sees in A Mental Hospital

превод: Ели Брайкова

От гледна точка на шамана, психичното заболяване е сигнал за „раждането на лечител“, обяснява Малидома Патрис Соме. Тоест, психичните разстройства означават духовно пробуждане, духовни кризи, и трябва да се тълкуват като такива, за да може да бъде подпомогнато раждането на лечителя.

Това, което Западът разглежда като психично заболяване, хората от племето дагара („дагара“ е етническа група в Западна Африка -Гана и Буркина Фасо, от която произхожда Малидома Соме) разглеждат като „добра новина от другия свят„. Човекът, който преминава през криза, е бил избран, за да предаде съобщение от духовния свят на своята общност. „Психичното разстройство, поведенческото разстройство от всякакъв характер, е сигнал за това, че две очевидно несъвместими енергии са се слели в едно“, казва още д-р Соме. Тези нарушения се проявяват, когато човекът не получава помощ при справянето с присъствието на духовната енергия.

Едно от нещата, които изненадват д-р Соме, когато той отива в САЩ за първи път през 1980г., за да вземе своята магистърска степен, е как тази страна се отнася към психичните заболявания. Когато негов състудент е изпратен в психиатрична клиника заради „нервна депресия“, д-р Соме отива да го посети.

“Бях шокиран. За първи път се сблъсквах с това, което тук причиняват на хората, които проявяват симптоми, каквито съм виждал в моето родно място“. Това, което д-р Соме забелязва, е, че се смята, че тези симптоми са патологични и че това състояние трябва да се „лекува“. Това е в пълно несъответствие с начина, по който в неговата култура се гледа на такава ситуация. Когато оглежда пациентите и вижда, че някои от тях са в усмирителни ризи, други – упоени от лекарства, а трети – крещят, той отбелязва: “Ето как се отнасят към раждането на лечителите в тази култура. Каква загуба! Каква загуба, че човек, който най-накрая се слива с енергията от другия свят, просто е зачеркнат”.

Казано по друг начин, ние на Запад не сме обучени как да се справяме, нито сме научени да признаваме съществуването на психичните явления на духовния свят. В действителност психическите способности се омаловажават. Когато енергиите от духовния свят се проявяват в психиката на западния човек, той е напълно неспособен да ги интегрира или дори да признае това, което се случва. Резултатът може да бъде ужасяващ. Извън правилния контекст и при липсата на помощ за справянето с пробива на реалността от друго ниво, човек практически може да полудее. Приемът на антипсихотични лекарства утежнява проблема и предотвратява интеграцията, която може да доведе до развитие на душата и растеж на индивида, получил тези енергии.

В психиатричното отделение д-р Соме вижда много „същества“, които стоят близо до пациентите, такива, които са невидими за повечето хора, но шаманите и лечителите са в състояние да видят. “Те причиняват кризите на хората”, казва той. Досеща се, че тези същества се опитват да се слеят с телата на пациентите, измествайки лекарствата и техните последици, и по този начин увеличават болката при процеса.“Съществата действат като багери в енергийното поле на хората и са наистина жестоки. А тези, на които причиняват това, крещят и крещят“, казва още той. Напуска болницата, неспособен да понесе гледката.

Традиционно всички дагара помагат на човека да помири енергиите от двата свята – „духовния свят, с който той се слива, и този на селото и общността“. Такъв човек е в състояние да служи като мост между световете след това и да помага на останалите с информацията и изцелението, от които се нуждаят. Така че с раждането на новия лечител, духовната криза приключва. “Връзката между единия и другия свят е дар“, казва още д-р Соме. “До голяма степен знанията и уменията, които са придобити от това сливане, са знания и умения, предоставени директно от другия свят“.

„Съществата“, които увеличават болката на затворниците в психиатричното отделение, всъщност се опитват да се слеят с тях, за да им предадат своите послания. Хората, които те избират, не получават помощ при осъзнаването как да бъдат мост между световете и опитите за сливане биват осуетени. Резултатът е поддържане на първоначално разстроената енергия и прекъсване на раждането на един лечител.

“Западната култура целенасочено игнорира раждането на лечител“, твърди д-р Соме. “В следствие на това опитите на другия свят да проникне в този и да привлече вниманието ни, няма да спрат. Ще бъдат още по-упорити”. Духът е привлечен от хора, чиито усещания не са притъпени „и гледа на чувствителността като на покана“, отбелязва още той.

Тези, които развиват душевни заболявания, са чувствителни, но западната култура гледа на тях като на свръхчувствителни. Останалите култури не ги виждат по този начин и като резултат там чувствителните хора не преживяват себе си като прекалено чувствителни. На Запад “културните предразсъдъци са тези, които ги заличават“, са наблюденията на д-р Соме. Френетичният ритъм, бомбардирането на сетивата и насилието, които характеризират западната култура, могат да смажат чувствителните хора.

Шизофрения и чужда енергия
При шизофренията има специална „възприемчивост към количеството изображения и информация, която не може да бъде контролирана“, казва д-р Соме. “Когато този вид пробив настъпва в момент, който човекът не е избрал лично, и особено, когато е придружен с образи, които са плашещи и противоречиви, той просто полудява“.

Това, което се изисква в такава ситуация, е, първо да се разделят енергиите на човека от външните чужди енергии чрез използване на шамански практики (това, което е известно като „почистване“), за да бъде чиста аурата му. С изчистването на неговото енергийно поле той вече не поглъща чужда информация и по този начин няма причина да се плаши и безпокои, обяснява д-р Соме.

Това дава възможност на човека да бъде в синхрон с енергията на духа, която навлиза от другия свят и ражда лечителя. Когато тази енергия е блокирана, се създават проблемите. “Енергията на лечителя е високо волтаична”, наблюдава докторът.  “Когато е блокирана, тя просто изгаря човека.  Това е като късо съединение.  Предпазителите не работят.  Ето защо тя може да бъде наистина страховита и аз разбирам защо тази култура предпочита да я ограничи. Хората крещят, поставени в усмирителни ризи. Толкова тъжна гледка“. Още веднъж, шаманският подход работи за изравняване на енергиите, така че да няма запушване, да не блокират „предпазителите“ и човекът да се превърне в лечителя, който е предназначен да бъде.

Тук трябва да се каже, че въпреки всичко, не всички „същества“, които нахлуват в енергийното поле на човек го правят, за да го превърнат в лечител. Има и негативни видове енергия, които са нежелано присъствие в аурата. В тези случаи шаманският подход я изчиства от тях, вместо да синхронизира различните енергии.

Алекс:  луд в Америка, лечител в Африка
За да се убеди в разликата в отношението към психичните заболявания в западния свят и в неговата култура, д-р Соме взема със себе си в Африка, в родното си село, един психично болен пациент. „Бях предизвикан от любопитството си да разбера дали има истина в това, че психичното заболяване може да бъде свързано със синхронизирането със „същество“ от другия свят“, казва д-р Соме.
Алекс е 18-годишен американец, който е преживял нервен срив на 14. Имал халюцинации, желание за самоубийство, минал е през кръговете на опасна остра депресия. Настанен в психиатрия, приемал много лекарства, но нищо не помага. „Родителите му бяха направили всичко възможно – без успех“, разказва д-р Соме. “Не знаеха какво повече да направят“.

С тяхно разрешение д-р Соме завежда сина им в Африка.  “След осем месеца състоянието на Алекс се нормализира. Той дори успяваше да седи по цял ден с лечителите и да им помага в работата им с техните клиенти… Алекс прекара близо четири години в моето село“, разказва д-р Соме. Алекс сам избира да остане, но не защото има нужда от лечение. Той се чувства „в по-голяма безопасност в селото, отколкото в Америка“.

За да съвмести своята енергия с тази на съществото от духовния свят, Алекс преминава през шамански ритуал, предназначен за целта, въпреки че той е малко по-различен от този, през който преминават хората дагара. „Той не е роден в селото, затова и подходът към него е малко по-различен. Резултатът е подобен, въпреки, че ритуалът не е буквално същият“, обяснява д-р Соме. Фактът, че привеждането на двата вида енергия в синхрон работи при лечението на Алекс, убеждава д-р Соме, че връзката между различните същества и психичните заболявания е наистина универсална.

След ритуала Алекс започва да споделя посланията на духовното същество към този свят. За съжаление хората, на които ги споделя, не говорят английски (д-р Соме отсъства в този момент). В резултат на целия този опит, обаче, Алекс отива в колеж да учи психология. Той се връща в Съединените щати след четири години, защото „открива, че е направил всички неща, които е трябвало да направи, след което може да продължи собствения си живот“.

Последното, което д-р Соме знае, е, че Алекс е завършил магистратура по психология в Харвард. Никой никога не е мислил, че той изобщо ще бъде в състояние да завърши бакалавърска степен, какво остава за по-висока.

За психичното заболяване на Алекс д-р Соме казва: “Това е неговият стремеж към духовно пробуждане. Неговата работа и неговата цел са да бъде лечител. Никой не е обърнал внимание на това“.

След като вижда колко добре работи шаманският подход за Алекс, д-р Соме се убеждава, че духовните същества са точно толкова проблем за Запада, колкото и за неговата общност в Африка. „Но въпросът все още остава, решението на проблема трябва да се намери тук, вместо да се налага да изминем целия път до друг континент, за да търсим отговора. Трябва да се намери начин, по който малко внимание, отвъд патологията на всички тези преживявания, да доведе до възможността с правилния ритуал да се помага на хората“.

Копнеж за духовна връзка
Общата нишка, която д-р Соме е забелязал в „психичните разстройства“ на Запад, е „много древна родова енергия, която е в застой, но в крайна сметка се проявява при човека“. Тогава неговата работа е да я проследи обратно, за да се върна във времето и да открие това, което е духът. В повечето случаи духът е свързан с природата, особено с планини или големи реки, казва още той.

Когато става дума за планина, като пример да обясни това явление, „това е духът на планината, който върви редом с човека и като резултат създава изкривяване на времето и пространството, което се отразява на човека, уловен в него“. Това, което е необходимо, е сливане или сближаване на двете енергии,„така че човекът и планинският дух се превърнат в едно“. Отново, шаманът провежда специфичен ритуал, който да доведе до привеждане към това сливане.

Д-р Соме вярва, че тази ситуация е толкова често срещана в САЩ, тъй като „по-голямата част от тъканта на тази страна е съставена от енергията на машини, в резултат на което връзката с миналото е прекъсната. Можеш да бягаш от миналото, но не можеш да се скриеш от него“. Тогава те посещава потомствения дух на природата. „Не става дума толкова за това, което духът иска, колкото че това е, което човек иска“, казва той. „Духът усеща нашата покана за нещо голямо, нещо, което ще направи живота смислен, и се появява в отговор на тази покана“.

Този призив, за който ние дори не сме осъзнати, отразява „силния копнеж за дълбока връзка, връзка, която се издига над материализма и притежанието, и се движи в конкретно космическо измерение. Този копнеж е неосъзнат до голяма степен, но духовете не правят никаква разлика между съзнаваното и несъзнаваното“. Те се отзовават и на двете.

Като част от ритуала, за да се слеят планинската и човешката енергия, тези, които получават „планинска енергия“, се изпращат на избраното от тях място, откъдето вземат камък, който ги призовава. Те носят този камък до края на ритуала и след това го запазват като спътник, някои дори го носят постоянно със себе си.„Присъствието на камъка е от голямо значение за настройката на проницателната способност на човека“, отбелязва д-р Соме. „Той получава всякаква информация, която може да му послужи, така че това е като да носи осезаеми насоки от другия свят за това как да живее живота си“.

Когато „енергията е речна“, този, който е призован, отива до реката и след като говори с духа ú, намира камък, и изпълнява същия като планинския ритуал.

“Хората мислят, че трябва да се направи нещо необичайно в необичайна ситуация като тази“, казва още той. Случаят съвсем не е такъв. Понякога е толкова просто, колкото да носиш камък.

Свещен ритуален подход към психичното заболяване
Един от даровете, които шаманът може да даде на западния свят, е преоткриването на ритуали, които за съжаление са забравени. “Изоставянето на ритуала може да бъде опустошително. От духовна гледна точка ритуалът е неизбежен и необходим, ако искаш да живееш“, пише д-р Соме в Ритуал: Сила, лечение и общност. “Подценяващо е да се каже, че ритуалът е необходим в индустриализирания свят. Моят собствен народ ми показва, че без него вероятно е невъзможно да се живее нормално“.

Д-р Соме разбира, че традиционните ритуали на неговата общност не могат да бъдат приложени в западния свят просто така, затова с годините шаманска работа в САЩ той създава такива, които отговарят на потребностите на западната култура. Въпреки че ритуалите за различните хора и групи са различни, той е сигурен, че те като цяло са необходими.

Един от ритуалите включва помагането на хората да открият, че напрежението им идва от факта, че те „са призовани от същества от другия свят да лекуват заедно“. Ритуалът им позволява да се отпуснат и да приемат призива.

За посвещаването е нужен друг ритуал.  В различните общности по света младите хора биват посвещавани в зрелостта, когато достигнат определена възраст. Липсата на такова посвещаване на Запад е част от кризата, в която хората живеят, казва д-р Соме. Той настойчиво приканва обществото да обедини „креативните възможности на хората, които минават през този сорт преживявания, с намерението да създаде алтернативен ритуал, който най-малкото ще направи пробив в разбирането за тази криза“.

Друг ритуал, който често говори за нуждите на тези, които идват за помощ при него, е запалването на голям огън на открито и изгаряне в огъня „на елементи, които символизират проблемите на хората… Това могат да бъдат проблеми, свързани с гняв и безсилие срещу прародител, който е извършил убийство или поробване, или нещо, с което потомъкът трябва да живее“, обяснява той. „Ако това са неща, които блокират човешкото въображение, целта на живота му и дори вижданията му начина, по който може да подобри живота си, то тогава има смисъл се работи по отношение на това как бъде освободен пътя, който може да доведе до нещо по-творческо и по-пълноценно“.

Примерът за проблемите с предците представя ритуали, създадени от д-р Соме, които се занимават със сериозни дисфункции в западното общество и в процеса „провокират просветление“ у участниците в тях. Това са ритуали, свързани с наследството и дисфункцията, към която са насочени, е освобождаване-на-предците. Някои от духовете, които се опитват да се върнат, както е описано по-горе, могат да бъдат „предци, които искат да се слеят с потомъка в опит да излекуват това, което не са били в състояние да направят, докато са били в собственото си физическо тяло.“

“Когато връзката между живите и мъртвите не е в равновесие, настъпва хаос“, казва той. “Дагара вярват, че ако няма равновесие, дълг на живите е да излекуват своите предшественици. Ако предшествениците не бъдат излекувани, тяхната болна енергия ще преследва душите на тези, които са длъжни да им помогнат“. Ритуалите са фокусирани върху изцеление на отношенията с нашите предци, както при специфични проблеми с отделни прародители, така и при проблеми с цялата общност, съдържащи се в нашето минало. Д-р Соме е виждал изцеления с изключителни резултати при провеждането на тези ритуали.

Прилагането на свещен ритуален подход към душевното заболяване, вместо човек да бъде отхвърлен като патологичен случай, дава на засегнатия – и на общността като цяло – възможността да започне да гледа по различен начин, който води до „огромно изобилие от възможности и ритуални инициативи, които могат да бъдат много, много полезни за всички“, казва д-р Соме.“
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #2 -: (Сряда) 27 Април 2016, 01:40 »

ОБМЯНА НА ВЕЩЕСТВАТА И ЕНЕРГИЯТА
 Обмяната на веществата и енергията — основна особеност на живата материя е в тясна взаимозависимост с всички останали процеси в организма. Основните обменни процеси в клетката, процесите на междинната обмяна, са в тясна зависимост както от доставката на необходимите им вещества, осигуряващи нормалното протичане на техните пластични (градивни) и енергетични (разпадни) процеси, така и от отстраняването на получените при обменните процеси продукти. Съществена роля върху хода на обмяната оказват кол*банията в състава на кръвта, зависещи от функционирането на сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната и отделителната система.
 Регулирането на обмяната се осъществява, от една страна, чрез трофичното влияние на нервната система, основна роля в което се пада на вегетативната нервна система. Това влияние е подчинено на редица центрове, разположени в средния, междинния и малкия мозък, както и на коровн импулси, на базата на които могат да се наблюдават условнорефлекторни промени в нейното протичане. От друга страна, важно място в обмяната заемат цяла редица химически фактори, към които спадат отделяните от ендокринните жлези хормони, оказващи влияние върху едни или други нейни процеси, внасяните с храната витамини, участвуващи непосредствено в обменните процеси като съставки на различни клетъчни ензими, както и някои електролити, едни от които стимулират, а други потискат процесите на обмяна.

 Характерът и нивото на обмяната зависят от доставката и изразходването на получените с храната и наличните в тъканите белтъци, въглехидрати и мазнини, а така също — на водата, солите и витамините. Поради определящата роля на обмяната във формообразуването на организма всички фактори, които влияят върху нейното протичане, могат да окажат влияние и върху структурното изграждане на организма.
 
 Изключително голямо влияние в това отношение оказват физическите упражнения.
Поради тяхното пряко въздействие върху обмяната —■ всяко мускулно съкращение е непосредствено свързано с определени биохимични процеси в клетките — тe активират както процесите на разпадане на веществата, осигуряващи необходимата за физическата работа енергия, така и процесите на ресинтеза на изразходваните вещества, довеждащи до тяхното възстановяване и даже свръхнатрупване в клетките. Усилените под влияние на работата процеси на разпадане и синтез активират ензимните системи, при това по строго специфичен начин в зависимост от естеството иа самото натоварване. Именно това дава възможност обменните процеси да получат определена специфичност, пряко свързана с характера й особеностите на практикувания спорт.

 
 Прихванах от на Хоумър навиците  Grin
« Последна редакция: (Сряда) 27 Април 2016, 01:55 от Antistar » Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #3 -: (Сряда) 27 Април 2016, 02:29 »

 Освен метаболитни функции, тренирането оказва и антивъзпалителни свойства
Анти-възпалителни свойства на мускулните натоварвания

 Контракциите и разтяганията на мускулните влакна имат способността да променят възпалителните характеристики на средата, в която се намират те. По този начин се стимулира отговор от имунна система, който осъществява незаменима подкрепа за адаптация, ремоделирането и възстановяването на муслулната структура.


 
Скелетна мускулатура
1.саркоплазмичен ратикулум 5.ядра
2.триада                             6.сарколема(фина, прозрачна тръбна обвивка, която обгръща мускулните влакна)
3.терминално казанче            7.митохондрия
4.теобразна тръбичка             8.миофибрили(продълговати свиващи се нишки в набраздените мускулни клетки)
 
Краткотрайните мускулни възпаления, следствие на мускулното натоварване, са необходима реакция на тялото за мускулен растеж. Тази реакция е абсолютна предпоставка за ремоделирането на скелетната мускулатура. От друга страна, хроничните мускулни възпаления, имат разрушителни свойства върху мускулатурата и негативно влияние върху мускулния растеж и регенерация. Стимулирайки краткотраен възпалителен отговор, натоварванията предотвратят появата на хронични мускулни възпаления от дегенеративен характер. Точния механизъм по-който краткосрочни възпаления предотвратяват хроничните такива не е напълно ясен, но се предполага, че поддържайки винаги активни имунните механизми за борба с възпаленията, редовните натоварвания предотвратяват възможността от появата на хронично мускулно възпаление.

Според вида натоварване – силово или за издържливост, концентрично или ексцентрично и според продължителността на работата, скелетната мускулатура се адаптира и специализира чрез структурни промени. Адаптациите се изразяват в подобрени сила, мускулна маса, издръжливост, експлозивност и други. Тези адаптации протичат в следствие на локални възпаления причинени от разкъсване на миофибрите (мускулни влакна) по време на натоварване. Реакцията протича в близките няколко дена след натоварването. Както локалното краткотрайно възпаление, така и последващата имунната реакция, протичат като регенеративен процес, който поправя нанесените щети от натоварването върху скелетната мускулатура. Този процес е съставен от про- и анти- възпалителни механизми в динамично равновесие, които постепенно възвръщат структурната цялостност и хомеостатичния баланс в скелетната мускулатура.

След натоварване мускулната тъкан активно повишава концентрацията на про-възпалителни агенти, като интерлевкин 6 (IL-6), IL-1β и α-тумор-некротичен фактор (TNF-α). Това са същите цитокини, които се произвеждат от възпалената бялата мастна тъкан (БМТ) под влиянието на недостиг на кислород (хипоксия) в нея. Въпреки, че мускулната адаптация е локална, бих предложил идеята, че анти-възпалителните механизми индуцирани от физическите натоварвания в противовес на възпалителното действие на цитокините в скелетната мускулатура, биха могли да потискат и негативното въздействие на цитокините произведени от БМТ. Това би било от изключителна полза за хората с наднормено тегло, при които обаче съществува компромис между ползите от физическите натоварвания и тяхната безопасност. Везните винаги се накланят в полза на спортните занимания, но се повдига въпросът какъв тип натоварвания биха дали най-голям анти-възпалителен резултат на най-ниска цена. При физическо натоварване мускулът работи, докато дължината му бива скъсявана (концентрично натоварване), увеличавана (ексцентрично или негативно натоварване) или докато дължината му остава непроменена (изометрично натоварване). Сред тези три вида натоварване, ексцентричните имат характеристиката да произвеждат най-голяма сила на най-ниска енергийна цена. Тази характеристика на ексцентричните натоварвания е от изключително значение за кондиционирането на хора с физически увреждания или двигателни бариери (като наднормено тегло) и ги прави широко приложими в рехабилитацията. На фона на това, което вече казахме, ексцентричните натоварвания с адекватна тежест представляват оптималното средство за предизвикване на краткотрайни възпаления и стимулиране на анти-възпалителен отговор на имунната система, при хора с ограничени физически възможности. В рехабилитацията, ексцентричните натоварвания биват използвани и с минимални тежести за стимулиране на мускулна адаптация без силна проява на про-възпалителното въздействие на мускулните натоварвания. Обикновено след първоначалната мускулна адаптация при леки ексцентрични натоварвания, може да се премине безопасно към по-тежки натоварвания с цел предизвикване на динамичния баланс между про- и анти- възпалителни процеси в скелетната мускулатура.
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #4 -: (Сряда) 27 Април 2016, 09:06 »

    Благодаря за чудесната тема, Antistar!
Цитат на Антистар:
Цитат
От гледна точка на шамана, психичното заболяване е сигнал за „раждането на лечител“, обяснява Малидома Патрис Соме. Тоест, психичните разстройства означават духовно пробуждане, духовни кризи, и трябва да се тълкуват като такива, за да може да бъде подпомогнато раждането на лечителя.

Това, което Западът разглежда като психично заболяване, хората от племето дагара („дагара“ е етническа група в Западна Африка -Гана и Буркина Фасо, от която произхожда Малидома Соме) разглеждат като „добра новина от другия свят„. Човекът, който преминава през криза, е бил избран, за да предаде съобщение от духовния свят на своята общност. „Психичното разстройство, поведенческото разстройство от всякакъв характер, е сигнал за това, че две очевидно несъвместими енергии са се слели в едно“, казва още д-р Соме. Тези нарушения се проявяват, когато човекът не получава помощ при справянето с присъствието на духовната енергия.

           Наскоро разговарях с една близка,  от Африка. Тя разказа нещо подобно на това.  В селото на нейната баба към болния се отнасяли както и към странника, като към свят човек, понеже според тях той чрез своето състояние лекува цялото село. Или както странника носи послание от духовете, което трябва да разберат. Според тях светия човек винаги изглеждал невзрачно, недъгаво по един или друг начин и те гледали на такива хора с дълбоко уважение.

...
Цитат на Антистар
Цитат
Освен метаболитни функции, тренирането оказва и антивъзпалителни свойства...   
            Отново наскоро страдах изключително от болки в раменете и горната част на ръцете. Болките започнаха внезапно и състоянието ми ескалира за часове. Не си спомням да съм изпитвала подобна болка. Състоянието ми се влошаваше до степен, че ми бе трудно да дишам. Нищо не предвещаваш някакво подобрение. Нощем не можех да спя, защото не можех да легна, болките бяха такива, че бе невъзможно да пусна ръцете си назад, за да паднат на леглото, а врата ми не поемаше напрежението. По принцип не приемам никакви лекарства, а и не ми се е налагало, немислимо бе да взема болкоуспокоителни, още повече кърмя и би било фатално неуместно. Обичайно физическа болка не ме бе сривала толкова.  Всяко размърдване на коя да е част на тялото ми носеше страшна мъка. Нощем изпадах в нещо като безсъзнание, след като бях будна около седмица, едва мислех, едва изпълнявах задълженията си, като в транс... Чувах се нощем да си говоря сама като в унес. Подпирах гърба си в някаква странна поза и ръцете си, за да не висят, понеже от това изпитвах адски опън на цялата ръка и чувах хрущене. Бе ужасно... До един момент в който ми се проясни,  вследствие на опита ми да се отпусна и да видя, да усетя движението на болката, и видях, че всичко започна от усещане на болка в средните пръсти на двете ръце и видях, че тази болка е път за вратната област. И тогава започнах да се взирам, докато гледах да не се абстрахирам от бокката, а да я почуствам в състояние максимално релаксирано. На този етап състоянието ми бе достигнало дотам, че едва вдигах краката си. Всичките ми кости усещах като разглобени, и огромна тежест в краката не ми позволяваше да помръдна. Чувствах се като забодена с карфица пеперуда. И тогава избрах да се опитам да видя пътя на болката, защото не виждах изход, а не можех даси позволя да остана така. Опитвах се да се отпусна и да се протегна, без да насилвам нищо в себе си, всичко правех под бавно съзнателно наблюдение. Започнах да масажирам съвсем леко пръстите на ръцете си, решавайки, че щом болката протича от върха им до врата ми, следва облекчаването на пръстите да подейства на връта, на раменете, гърба и ръцете. После, понеже основно седях на леглото, подпрях врата си на една бейзболна топка, с която синовете ми играеха, и понеже формата и е подходяща ни послужи като масажор на врата. В началото движех много леко и съвсем бавно врата си на серии, през интервали, защото всяко излишно напрежение връщаше напълно назад постигнатото. Тъй че движех се с бавни стъпки към подобрение. Забелязах, че най-тежко бе да се отпусна, докато съзнателно наблюдавам болката и ефекта на подобрение. Открих, че ме болят и палците в основата си, както и цялата длан в основата. Постепенно започнах и тях да масажирам. И един ден усетих, че долната част на гърба е някак сборния пункт на цялото това движение и напрегнатото му вкочанено състояние, така както врата е сборен пункт на горната част на тялото.
От един момент насетне бях започнала да приемам това свое състояние като Откровение и от мъчително, то се превърна в източник на информация и вдъхновение, та да започна серия от свои движения за релаксация, дишане и раздвижване, по подобие на протягането и бавното задвижване, нещо като танц, но с всяка част последователно, от втре навън...
Сетих се тогава за думите на дон Хуан*, че докато човек е млад не вижда как прахосва енергията си, усеща го едва когато остарее и тогава усеща в нуждата си какво да стори.
*  индианец от племето Яки,  Сонора, Мексико - виж  Карлос Кастанеда
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #5 -: (Сряда) 27 Април 2016, 15:28 »

   Благодаря за чудесната тема, Antistar!
Цитат на Антистар:
Цитат
От гледна точка на шамана, психичното заболяване е сигнал за „раждането на лечител“, обяснява Малидома Патрис Соме. Тоест, психичните разстройства означават духовно пробуждане, духовни кризи, и трябва да се тълкуват като такива, за да може да бъде подпомогнато раждането на лечителя.

Това, което Западът разглежда като психично заболяване, хората от племето дагара („дагара“ е етническа група в Западна Африка -Гана и Буркина Фасо, от която произхожда Малидома Соме) разглеждат като „добра новина от другия свят„. Човекът, който преминава през криза, е бил избран, за да предаде съобщение от духовния свят на своята общност. „Психичното разстройство, поведенческото разстройство от всякакъв характер, е сигнал за това, че две очевидно несъвместими енергии са се слели в едно“, казва още д-р Соме. Тези нарушения се проявяват, когато човекът не получава помощ при справянето с присъствието на духовната енергия.

           Наскоро разговарях с една близка,  от Африка. Тя разказа нещо подобно на това.  В селото на нейната баба към болния се отнасяли както и към странника, като към свят човек, понеже според тях той чрез своето състояние лекува цялото село. Или както странника носи послание от духовете, което трябва да разберат. Според тях светия човек винаги изглеждал невзрачно, недъгаво по един или друг начин и те гледали на такива хора с дълбоко уважение.


 Хората никога не са имали адекватно отношение един към друг. А аз винаги съм се ориентирала какви ценности носи даден човек, по ценностите, които е способен да прояви към болен човек или човек в нужда. И много рядко съм грешила в преценката си, защото ако искаш да разбереш каква душа носи човека срещу теб е достатъчно да знаеш на какво е готов за нуждаещия се. Ако всички знаехме, че нуждаещия се е временно нуждаещ се, докато не му се покаже път, а не e вечно бреме, от което трябва да избягаме и да се скрием, бихме познавали себе си много по-добре. Не навреждаш ли на някой, означава, че си съпричастен към него. Такива са природните закони и ни заставят на изпитание прекалено много пъти, ако не схванем по какви механизми се движим.
 Природните закони карат хората да платят за малодушието си на първо място. Независимо колко сме манипулирани и подведени цената на живота ни се определя от това.

 
Цитат
И тогава избрах да се опитам да видя пътя на болката, защото не виждах изход, а не можех даси позволя да остана така. Опитвах се да се отпусна и да се протегна, без да насилвам нищо в себе си, всичко правех под бавно съзнателно наблюдение. Започнах да масажирам съвсем леко пръстите на ръцете си, решавайки, че щом болката протича от върха им до врата ми, следва облекчаването на пръстите да подейства на връта, на раменете, гърба и ръцете. После, понеже основно седях на леглото, подпрях врата си на една бейзболна топка, с която синовете ми играеха, и понеже формата и е подходяща ни послужи като масажор на врата. В началото движех много леко и съвсем бавно врата си на серии, през интервали, защото всяко излишно напрежение връщаше напълно назад постигнатото. Тъй че движех се с бавни стъпки към подобрение. Забелязах, че най-тежко бе да се отпусна, докато съзнателно наблюдавам болката и ефекта на подобрение. Открих, че ме болят и палците в основата си, както и цялата длан в основата. Постепенно започнах и тях да масажирам. И един ден усетих, че долната част на гърба е някак сборния пункт на цялото това движение и напрегнатото му вкочанено състояние, така както врата е сборен пункт на горната част на тялото.

 Много добре си постъпила, като си избрала да опознаеш болката си и по този начин си я променила, а не си останала в подчинението и като жертва.
 В противен случай щеше да ти мине, но след по-дълго време и нямаше да знаеш, че можеш да се пребориш Smiley

 Тук има една схема на акупресурни точки от корейската Су Джок терапия
http://senzacia.net/wp-content/uploads/2012/06/SU-DJOK-7.jpg
Принципи на Лечението
Разтриването на показалеца и кутрето облекчават болки в ръцете, съответно и с нервните окончания към врата. Болката ти е започнала от раменете, но се е фиксирала най-силно във врата, защото най-вероятно там е имало огнище на някаква инфекция
http://medic-bo.bolezni.in.ua/enciklopedija/27906-miozit-muskulite-na-grba-muskulni-vrata-simptomi.html
 Забелязала съм, че храненето с "нездравослона" храна е основната причина за такива схващания. Най-вече захар, брашно, пържени храни и алкохол. Месото също, най-вече консумирано по неправилен начин. Все пак месото образува нов слой върху мускулните влакна, който в голяма степен е парализиращ. Не случайно хората в Антарктида, където се хранят основно с месо се разболяват много млади от Алцхаймер и други болести на ЦНС.
 Иначе такива силни инфекции не биха имали шанс да се разпространят до такава степен.
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #6 -: (Сряда) 27 Април 2016, 15:55 »

Цитат
  Забелязала съм, че храненето с "нездравослона" храна е основната причина за такива схващания. Най-вече захар, брашно, пържени храни и алкохол. Месото също, най-вече консумирано по неправилен начин. Все пак месото образува нов слой върху мускулните влакна, който в голяма степен е парализиращ. Не случайно хората в Антарктида, където се хранят основно с месо се разболяват много млади от Алцхаймер и други болести на ЦНС.
 Иначе такива силни инфекции не биха имали шанс да се разпространят до такава степен.
 
Всъщност аз не ям: месо, брашно, захар, сол, пържено, пакетирани храни, животински продукти и не пия нито кафе, нито алкохол, нито чай, нито подправки ползвам. Не пуша от година и четири месеца.
  Точно поради внезапността споделих този случай.
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #7 -: (Сряда) 27 Април 2016, 16:25 »

 Мхм значи наистина е странно.
 
 Одеве забравих да покажа

 

 И моксата Smiley


 А можем и сами да си направим мокса с лично събрани билки Smiley


Билкова пура цери и подмладява
Приготвят я от сушен пелин и с нея загряват биологичноактивни точки върху тялото. Методът, известен като моксатерапия, се ползва и при различни заболявания

 

Известно е, че традиционната китайска медицина въздейства върху биологичноактивните точки с натиск или игла. Съществува обаче и друг метод, при който тези точки се загряват. Нарича се моксатерапия, от името на билковата пура „мокса“, с която се прави процедурата. Моксата се свива като цигара, от тънка хартия, напоена с яйчен белтък и се пълни с изсушена и стрита билка. Най-често това е китайски пелин, подобен на нашия бял пелин. Има данни, че древните тибетски и китайски лечители са свивали пури и от еделвайс, който по високите плата, например в Монголия, расте изобилно. В Русия пък и до днес правят мокси от сушени тополови листа.

 

Целта на моксатерапията е енергизирането на определени точки. Топлината от тлеещата пура се разпространява върху обширен участък от кожата и дори да не се знае с абсолютна точност мястото на биологичноактивната точка, изместването с няколко милиметра не намалява лечебния ефект. Затова методът може да се прилага от всеки.

 

Стандартните китайски пелинови пури са дълги 20 см, с диаметър 2 см. Една стига за няколко сеанса. Ако решите сами да си свиете мокса, може да ползвате бял пелин от билкова аптека. Пурата трябва да е плътна, стегната и със залепени с белтък краища.

 

С нейна помощ китайците лекуват широк спектър от заболявания. Локалното затопляне има обезболяващ ефект и в зависимост от точките, на които се въздейства, повишава устойчивостта на стрес, тонизира, помага при хронична умора, нормализира обменните процеси, има профилактично и лечебно действие при възпаления на дихателните пътища. Твърди се и че е с мощен подмладяващ ефект.

 

Добре е преди загряването биологичноактивната точка да се намаже с ефирно масло от евкалипт или хвойна, и леко да се масажира. След това пурата се запалва и тлеещият край се приближава до точката на разстояние 1,5 – 2 см. Приятната топлина се разпространява по цялото тяло, но не бива да се допуска парене. Точката се загрява 2-3, максимум 5 мин. С пурата може да се описват и кръгове над нея.

 

Ето кои точки се загряват за профилактика на простудни заболявания. Първата е в центъра на кожната гънка, която се образува между основата на палеца и на показалеца на ръката. Нагряват се двете точки двете ръце. Втората е на 1 см под средата на всяка ключица, на една линия със зърното на гърдата. Също се нагряват двете симетрични точки. Третата е там, където шията се съединява с гръдния кош, а последната съвпада със седмия шиен прешлен. Профилактиката изисква от 3 до 5 сеанса (в тибетската медицина броят на сеансите винаги е нечетен), които се правят през ден.

Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #8 -: (Сряда) 27 Април 2016, 19:46 »         
Четири йога пози за изчистване на емоционалното тяло

 Вметка: Аз обикновено ги правя след динамично натоварени фитнес упражнения, като разтягане и отпускане. Професионалните фитнес инструктори имат такава практика след всяка тренировка.
 Може и самостоятелно да дават ефект, но ако се храните с боклуци не е същото. Като цяло динамичните упражнения са много по-подходящи за масовия човек, а който е на ниво йога, като това непременно включва и чист здравословен режим ще трябва много повече да задълбае за качествени резултати. И пак ще ги има, естествено Smiley
Всяка неизлекувана емоция остава в емоционалното ни тяло и носи споменът в нас. Даже може да нямаме представа за тях. Но неосъзнатите емоционални травми се превръщат в рани. Няма положителни и отрицателни чувства. Има само емоционална енергия. Как става пречистването на емоционалното тяло с четири йога пози.

 1.Ardha Matsyendrasana (Полустранична извивка) – Изцеждане на гнева

Когато долната част на тялото служи за опора на горната част на тялото, за да се завърти и усуче, вътрешните ни органи са благословени с трансформиращи промени. Особено полезно за черния дроб и далака – вдишваме нов живот и позволяваме на всичко, което е старо и изхабено да си отиде.
 Според китайската медицина черният дроб е мястото в нашето тяло, където се акумулира гнева. Когато задържаме болка, яд, злоба, негодувание, ние натрупваме токсини. С всяко вдишване, удължаваме гръбнака и каним Прана с дъха да прочисти черния дроб. Помислете за връзка – с вас самите или с друг, в която задържате горещия огън на гнева. При охлаждащото издишане усукваме назад корема и гръдния кош. Стигнете по-дълбоко, като потънете в благодатта на разбирането, започвайки да освобождавате целия гняв, който пазите и който вече не ви е нужен. Изберете състраданието, като трансформирате горчивия вкус на гнева в сладкия нектар на опрощението. Дъх след дъх се отпускаме дълбоко в усукването, освобождавйки пространство вътре в себе си за по-велика РАДОСТ.

 2. Matsyasana (Поза Риба) – Освобождаване на страха

https://i0.wp.com/change-life.eu/wp-content/uploads/2014/03/Fish-Pose-Matsyasana.jpg
Принципи на Лечението Тази поза обикновено се практикува, използвайки раменете като контра баланс. След като обърнете света си наопаки, сега е време да се фокусираме върху разширяването и отварянето на сърцето и областта на гърдите. Страха често стои в тази област, създавайки блокаж, който ни пречи да чуем ясно нашия любящ вътрешен глас.

 Докато вашето тяло лежи на вашите крака, задница, ръце и върха на главата, повдигнете гръдния кош и горната част на гърдите колкото можете по-високо. Създайте отваряне директно от сърцето към обширното небе над вас, като увеличите капацитета на дробовете, за да поемете дъха на живота. Осъзнайте това, от което се страхувате и което ви възпира, за да предприемете необходимите стъпки, за да живеете най-прекрасния си живот.

 Нежно си простете тези страхове и знайте, че можете да ги освободите към небето, за да бъдат трансформирани. Повдигнете воала на заблудата, която измамно ви предпазва от нараняване и смело отворете сърцето си по-широко и по-голямо от всякога. Позволете на любовта ви да изпълни пространството около вас и всички в живота ви да получат красотата на сърцето ви. Плувайте емоционално и като риба в чистия океан от ЛЮБОВ, докато вдишвате дълбоко в позата.

 3. Balasana (Детска поза) – Омекотяване на скръбта

 С невинността и неосъзнаването на мислите и действията на малко дете, положете горната част на тялото върху коленете си, като бедрата потънат между петите. Позволете на главата си да намери опората на Земята, като се почувствате подкрепяни и защитени. В това сигурно място със затворени очи и поглед фокусиран навътре, осъзнайте скръбната болка, която се намира в сърцето ви. Кой премина през живота ви? Коя връзка загубихте? Каква тъга остава?

 Докато дишате дълбоко във вашето детско тяло позволете на сърцето си да отвори вратата на вашето емоционално поле и наблюдавайте какво лежи вътре във вас. Детето е предано във всеки момент на каквато и да е емоция, която е събудена и жива. Бъди дете чувстващо изцяло и незадържащо нищо: плачи, ако сълзите просто капят. Позволи на спомените от това, което е минало да изпълнят съществото ти. Отнеси се майчински към себе си в полезни енергии, които релаксират цялото ти същество и омекотяват скръбта, която се е затвърдила с времето. Когато реката от скръб е освободена, почувствай СВОБОДА, събуждаща се вътре в теб.

 4. Paschimottanasana (Наклон напред) – Отказ от тревогите
 
Преди да влезем в позата издигаме ръцете си нагоре към небето и след това навеждаме горната част на тялото си върху краката си. Ръцете ни почиват леко върху краката или стъпалата – до където можем да стигнем и лека полека централния канал на гръбнака се подчинява на сладкото придърпване на гравитацията. В навежданията напред ние каним успокояването на ума. Затворете очите си и се вслушайте в…блуждаещия ум, във всичките му притеснения, страхове и вариации на „какво ако”.

 Точно в този момент бъдете напълно концентрирани. Бъдещето лежи далеч напред пред следващото вдишване и издишване и не е ваше, за да се страхувате или да се опитвате да го контролирате. Доверете се на силните си крака свързани в момента със земята под тях, за да ви подкрепят и да ви позволят да потънете с горната част на тялото. Откажете се от притесненията, които са като облаци в небето на вашия ум и се отворете за безкрайната широта на МИРа, който чака търпеливо, за да ви благослови.

Paschimottanasana-feature-470x260

Автор: Лори Майлс-Каруло*
Източник: http://www.myyogaonline.com

Източник и превод: http://change-life.eu/
 
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #9 -: (Сряда) 27 Април 2016, 20:38 »

        На  обща  диета  съм!  Ям  месо  и  мляко  на  корем  колкото  по-сурово  толкова  по-добре.  Имам  страхотна  имунна  система  -  никога  не  съм  имал  загнояли  рани  или  някакви  възпаления.  Проблемите  с  тялото  са  само  механични,  но  са  доста.   Да  отбележа  -  занимавал  съм  се  с  Йога,  смятам,  че  не  си  струват  лишенията!   Справим  ли  се  със  стреса  здравето  е  налице.   Стреса  е  основната  причина  за  всички  заболявания.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #10 -: (Сряда) 27 Април 2016, 20:50 »

Занимавал  съм  се  с  Йога,  смятам,  че  не  си  струват  лишенията!  

Проблемите  с  тялото  са  само  механични,  но  са  доста.


По думите ти личи, че ти не обичаш себе си достатъчно, за да оцениш живота. Явно е, че си готов да си купуваш удоволствия на цената на здраве, щом като "доста механични телесни проблеми" не ги броиш за нищо, което е признак за прогнили ценности.


Личи и че нямаш никакво понятие или идея за човека като Единство, нямаш достатъчно комплексна гледна точка, за да разглеждаш психиката и тялото като организъм, щом не откриваш връзка между механичните телесни проблеми и "стреса".


Едва ли мнението ти струва 5 пари.
Вместо това си вечно верен на бабешката си тенденция да връщаш всяко по-задълбочено разбиране обратно към шарлатанизмите. Използваш думата "стрес" като едно неясно, мъгливо понятие от възможно най-общ характер. Стремежът ти да връщаш всичко към първобитните разбирания се дължи на това, че в първобитното на теб ти е по-комфортно.
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #11 -: (Сряда) 27 Април 2016, 21:11 »

https://www.youtube.com/watch?v=GSriXmq0ROo    Ето  нещо  за  любителите  на  дълголетието!! 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #12 -: (Сряда) 27 Април 2016, 21:33 »

С нетърпение очаквам резултата от този твой експеримент по дълголетие.

Ако ме разбираш.
Активен

Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #13 -: (Сряда) 27 Април 2016, 21:38 »

 Някои хора се разболяват рано, други се разболяват късно. Някои хора се разболяват по-лесно, други по-трудно. Някои хора са родени от здрави майки и бащи, някои са родени от болни. Някои хора са израснали в нездравословна семейна среда, други са израснали в мир със себе си и семейството си. Някои хора са родени в града и са яли каквото има в магазина, други са родени на село и са яли храната от двора. Някои хора разбират, че могат да лишат само духа си от свобода и храна, други имат разбиране, че да не консумираш физически нещо, което всички консумират е лишение. Други имат собствено разбиране и опит. И аз по-скоро съм затова всеки да опита различни промени и да направи своя избор. Резултата е какъвто е. Доверявам се на него, защото знам, че умните хора ще направят правилния избор и ще се групират по правилния начин.

 Аз съм вегетарианка от 5 години и не бих се върнала към яденето на месо за нищо на света. За мен това е омърсяване, усещам го с плътта си и с дъха си, и с чувствата си. За мен не е лишение, когато знам, че животното не е убито. Не е лишение това, че всички останали правят обратното, а аз се опитвам да допринеса за промяна. Не е лишение, че някой би ме отхвърлил затова.
 
 Разбира се не всичко става на всяка цена, във всеки момент и при всеки. Никой не е казал, че трябва.
 
 Чрез промяна в хранителния режим се постига състояние на будност и живост, и вътрешна чистота. Товара върху пречистващите органи, от които доказано тръгват 90% от болестите(от хроничните сигурно повече) се ограничава до минимума в който става възможно изцелението. Не само физически.

 Когато се търси лечение се търси за всички. Това е друг основен принцип.
 
 Спокойствието е в основата на здравето и чрез него всеки определя своята философия. Но има и много съпътстващи, и много странични фактори.
 Някои хора не могат чрез спокойствие да излекуват тумора в мозъка си.
  
 Тук се обсъждат общи принципи, а фактите говорят, че човек се лекува най-успешно чрез диететика. Защото тук нещата са общи. Едното причинява другото, точно както едната билка предизвиква най-силни промени на даден орган по определен начин. Когато имаш имунен срив, когато имаш рак, когато си прекалено безнадежден има определени начини по които можеш да си помогнеш. Да, няма да е директно чрез просветление, но едва ли ще съжалиш за усилията. Темата е за това, сподели своя опит ако имаш желание. И как да не си стресиран също става.

  Хипократ над който всички лекари се кълнат е казал "Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна!"
 От Америка са гонени учени(лекари), които образоват и практикуват успешни методи на лечение чрез диететика. Гонени, обявявани за незаконни и убивани от 20те години на миналия век досега.
 
 Сократ и Платон редовно провеждали *урсове по гладуване, спомагащи според тяхното мнение за постигането на "висша степен на умствено проникновение".

 Да не говорим че някои търсят не само имунитет, но и младост, и сила. А тук вече става доста трудно за постигане с обичайна диета. На практика невъзможно.
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #14 -: (Сряда) 27 Април 2016, 21:51 »

https://www.youtube.com/watch?v=GSriXmq0ROo    Ето  нещо  за  любителите  на  дълголетието!! 

  Не разбирам руски и ще се лиша от идеята на видеото. Можеш да кажеш с 2-3 думи за какво става въпрос.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални