Страници: 1 2 3 [4]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Криворазбраната моралност  (Прочетена 3551 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #45 -: (Сряда) 05 Октомври 2016, 09:43 »

Щом си учтив, обяснявам:

Както виждаш, следователно от дефиницията и етимологията на думата "абсолют", става дума за нещо, извън което няма нищо друго.

От това следва, че по етимологична дефиниция, понятието "абсолют" НЕ МОЖЕ да си взаимодейства с каквото и да е, външно от него.

Това напълно и дословно определя Абсолюта като затворена система, така както е дефинирано понятието "затворена система" в науката.Нещо повече...

Както твърдя - Абсолютът е единствената истинска затворена система, защото Абсолютът е единственото понятие, което по своята дефиниция не е обвързано с нищо друго. И, поради това, когато една затворена система се отнася до каквото и да е друго нещо, което не е самия Абсолют, тогава тя е условна.Освен това, въпросът ти е неточен. Защото, както съм обяснил със свои думи, като преразказ на съдържанието в Кабала, древната философия изследва Абсолюта като нещо задълбочаващо се навътре, а НЕ като нещо, разширяващо се навън.Освен това, тази особеност може да се намери и в това определено значение на думата:

5. вглъбен във, в смисъла на заангажиран

Никъде в дефиниращата етимология на понятието Абсолют няма думи, подсказващи раздуване и разширение навън.

   

      Абсолюта  е   информационна  система,  а  законите  на  физиката  не  се  отнасят  на  100%  за  информацията.  Развитието  на  информацията  става  чрез  имплозия  тоест  навътре  /вглъбен  във/  както  си  отбелязал  по-горе. Количеството  се  превръща  в  качество  това  е  един  от  вселенските  закони  за  които  говори  Посио.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #46 -: (Сряда) 05 Октомври 2016, 09:57 »

Ще те поправя.


Количествените натрупвания водят до качествени изменения... Това се учи по марксизъм, да, който всички някога сте изучавали, вашето поколение.

Но по марксизъм НЕ СЕ учи един особен факт.


Не се учи, че - количествените натрупвания се нуждаят от КАТАЛИЗАТОР, за да се превърнат в качествено изменение.

БЕЗ КАТАЛИЗАТОР, количествените натрупвания... ще си останат една смърдяща купчина еднородни елементи и ще си останат една купчина завинаги.

Завинаги.


БЕЗ КАТАЛИЗАТОР, няма директен механизъм едно количество да се обърне в качество. То си остава безполезно количество.И Пасио обръща внимание именно на това. Този катализатор е ЛИЧНИЯТ ИЗБОР.


И този Личен Избор - този катализатор, от който зависи целия процес на възникване на качество, е изборът - отхвърля ли се представената Истина, или се приема.

Приемането на Истината е основата за цялата добродетел и за възникването на качеството.

Отхвърлянето на Истината се нарича Невежество, и е основа на всеки порок и на вечното царстване на количеството с все по-влошаващо се качество.Освен това, струва ми се, че без причина обвързваш две понятия, които нямат директна връзка.

Обвързваш "затворената система" с "липсата на развитие".


Обясних ти, по-горе, но избързваш и не вникваш. Условните затворени системи действително въспират развитието. Тъй като това е невъзможно, затова и така наречените затворени системи са условни.

Но когато става дума за единствената възможна затворена система - самият Абсолют - развитието е въпрос на ЛИЧЕН ИЗБОР и не се въспира от друго, освен от ЛИЧНИЯ ИЗБОР.

Капиш ли? Или не капиш...

Активен

Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #47 -: (Сряда) 05 Октомври 2016, 10:50 »

Щом си учтив, обяснявам:

Ето речниковата дефиниция и етимологичен произход на думата Абсолют (с главна буква във философията): http://xcombg.net/index.php?topic=2288.msg39545#msg39545Ето дефиницията на "затворена система" във физиката, първо от английската уикипедия, после от българската:

Затворена система е физична система, която не позволява определен тип прехвърляния (като например прехвърлянето на маса) навътре или навън от системата. Уточнението какви видове прехвърляния, или трансфери, се изключват, зависи от това дали затворената система е в контекста на физиката, химията или инженерството.


Тоест, много завоалирано казват, че определението "затворена" се отнася само в определен контекст.


Затворена система във физиката означава система от взаимодействащи си материални обекти (в механиката - тела), върху които не въздейства друг външен обект (тяло). За всяка определена система от обекти има смисъл понятието външна среда, която съставлява системата от всички останали обекти непринадлежащи към избраната. Тогава затворена е тази система от обекти, чиито елементи не взаимодействат с обекти от външната ѝ среда.
Както виждаш, следователно от дефиницията и етимологията на думата "абсолют", става дума за нещо, извън което няма нищо друго.

От това следва, че по етимологична дефиниция, понятието "абсолют" НЕ МОЖЕ да си взаимодейства с каквото и да е, външно от него.

Това напълно и дословно определя Абсолюта като затворена система, така както е дефинирано понятието "затворена система" в науката.Нещо повече...

Както твърдя - Абсолютът е единствената истинска затворена система, защото Абсолютът е единственото понятие, което по своята дефиниция не е обвързано с нищо друго. И, поради това, когато една затворена система се отнася до каквото и да е друго нещо, което не е самия Абсолют, тогава тя е условна.Освен това, въпросът ти е неточен. Защото, както съм обяснил със свои думи, като преразказ на съдържанието в Кабала, древната философия изследва Абсолюта като нещо задълбочаващо се навътре, а НЕ като нещо, разширяващо се навън.

Този преразказ съм направил на Личната страница на Психея - http://xcombg.net/index.php?topic=53.msg22637#msg22637

Освен това, тази особеност може да се намери и в това определено значение на думата:

5. вглъбен във, в смисъла на заангажиран

Никъде в дефиниращата етимология на понятието Абсолют няма думи, подсказващи раздуване и разширение навън.

Земята, на която живеем не е ли едно към едно с идеята за Абсолюта?
Първо: Затворена система е.
Второ: Всичко в нея е такова, каквото е. В цялост е и е абсолютно/завършено.(даже може и да го поопипаш).
Трето: Не може да се влезе, хеле пък да се излезе.(Някои влязоха, ма не могат да излязат/избягат.)
Четвърто: Ако теглим чертата от горните три какво излиза?
Ние сме в Бог/Абсолюта, и той е в нас. Планетата заедно с нас е материалното Му/ни проявление в 3D. Слънце, луна, звезди и прочее са вътре в системата.
Подозирам, че абсолютното като завършена мисъл/система/матрица, е подвластно на промяна единствено чрез силата на волята, проявена в материална среда.
Вероятно греша, но засега съм стигнал до този извод.
« Последна редакция: (Сряда) 05 Октомври 2016, 11:17 от paci1 » Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #48 -: (Сряда) 05 Октомври 2016, 11:11 »

Не е така, Паци...

Защото не отчиташ, че в Земята влизат и от нея излизат много, много неща.

Например:
 - падат метеорити (неоспоримо)
 - падат частици и космически прах, северното сияние например
 - пада светлина - повечето е в невидимия спектър
 - спорно е какво излиза... защото дезинформацията е силна

И поради всичко това, което пада на Земята, Земята расте. В тектониката се прокрадват такива идеи, но пречат на общата догма, така че не се разпростират надалеч. Реципрочната система обаче е извън-догматичен модел на нещата, в който нарастването на Земята се взима като факт, обвързан по смисъл и логика с други факти.


Има емпирични експерименти за онагледяване, които мога да ти предложа, като например този: от темата за Домашната ферментация

Вярно е - този и подобните му примери няма как да адресират Абсолюта, защото се съдържаме в него, и следователно не можем да го надскочим по никой начин (по дефиниция е така). Но това е най-удовлетворителното, което се сещам да ти предложа като емпиричен макет.

Вземи предвид и това, обаче, че този макет се вписва в Библията много по-пълноценно, отколкото идеята за онази разновидност на геоцентризма, в която се твърди, че не съществува космос.

Както натъртвам на няколко места - класическият, библейски геоцентризъм, който се опира на Библията, твърди, че Слънцето се върти около Земята - но и че ИМА такова, и че ИМА космос, както и ДРУГИ планети.

Класическият библейски геоцентризъм не отрича космоса по никой начин.


НЮ-ЕЙДЖ геоцентризма, обаче, който само твърди, че се опира на Библията, без да го демонстрира, отрича космоса  - твърди че няма Слънце, няма други планети, и прочие, като се опира на КРИВОРАЗБРАНАТА идея за Фирмамента.

Алхимичното знание за Фирмамента НИКЪДЕ и НИКОГА не отрича космоса и съществуването на други планети извън нашата.
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #49 -: (Четвъртък) 09 Февруари 2017, 16:49 »

quote author=Psyhea link=topic=2489.msg44958#msg44958 date=1486478893]
Боби,точно вътре искам да погледна.
Да видя Мрак дали там не таи се...че църквата отвън е много бляскава.

П.П.;
Мъжете все си мерим по нещо,приматска работа.


"БЕЗ КАТАЛИЗАТОР, количествените натрупвания... ще си останат една смърдяща купчина еднородни елементи и ще си останат една купчина завинаги."

 hi
  Без мрак,няма светлина!
От мрака се ражда светлината.
Моделът който следваме в своето развитие е именно този.
Ако едно същество няма в себе си мрак,то значи,това същество е изкусвено създаден обект,и може да свети само с отразена светлина.
Всяко "нещо" което е възникнало по волята Божия,т.е.следвайки принципите на сътворението заложени от Създателя,е изградено и функционира по стандартите на единния универсален модел.Тороида.
Средата/центъра/вътрешността на тороида-т.нар. вортекс- не е нищо друго освен "вихър от мрак"...С други думи,движещ се мрак...Следствието от това движение е светлината!
Така,че съвсем в реда на нещата си е,в килера да има мрак..
[/quote]


Хомър,защо този ми пост е в гюм?
Адекватно обяснение има ли?
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #50 -: (Четвъртък) 09 Февруари 2017, 17:45 »

Тук аз не съм модератор.
Продължи сама към адекватното обяснение.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #51 -: (Неделя) 21 Май 2017, 00:13 »

И като стана дума за истината!!! Искате ли да ви кажа истината!? Ама БАШ истината? Ето я!Това са едни хора, които имат проблем с истината! когато се появи някой, който изведнъж повдигне въпроса за истината, те изпадат в истерия! Понеже си казват "Чакай бе, аз истината ли говоря, или си измислям простотии по някаква инерция?"

Това са едни хора, които обикалят форумите за езотерика и по цял ден говорят ПЪЛНИ ПРОСТОТИИ! По цял ден спамят тотални измислици по нашите форуми!

И знаете ли защо!? Ще ви кажа защо!

Защото само нашите общества и форуми - обществата и форумите за езотерика и конспирации - ги приемат! Приемат ги! Безропотно!

И знаете ли защо говорят тотални простотии! Защото ви се подиграват!! ПОДИГРАВАТ ВИ СЕ! Те говорят простотии нон-стоп, защото дълбоко в себе си те се ПРИСМИВАТ НА ЕЗОТЕРИКАТА И КОНСПИРАЦИИТЕ! И се ПРИСМИВАТ и на ВАС!Това са едни ПРИСМЕХУЛНИЦИ! А вие ги търпите! Търпите ги и се отнасяте към тях с УВАЖЕНИЕ! Опитвате се да се отнасяте към тях с РАЗБИРАНЕ И УВАЖЕНИЕ!!

Знаете ли как се казват онези, които се отнасят с уважение към присмехулниците? Знаете ли как се казват!?

Казват се КЛОУНИ! КЛОУНИТЕ се отнасят с уважение към онези, които им се присмиват! ВИЕ СТЕ ЕДНИ КЛОУНИ! ПОДИГРАВАТ ВИ СЕ И ВИ СЕ ПРИСМИВАТ КАТО НА КЛОУНИ, като ви говорят ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ и така ви се ПОДИГРАВАТ!

И СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ! Подиграват ви се, защото се интересувате от езотерика и окнспирации!! И защото ТЕ ви мислят за ИДИОТИ, и ви го показват! И вие ги забавлявате като КЛОУНИ!И всеки, който още не е напсувал администратора на майка, е един КЛОУН! Всеки, който още не е напсувал на майка *уткинския администратор е един КЛОУН, на който му се ПОДИГРАВАТ ПРИСМЕХУЛНИЦИ и му се ПРИСМИВАТ заради това, че взима езотериката и конспирациите насериозно!!!

И такива адски изчадия като ДОРА! които *уткинския администратор даже не е баннал!!! са ИМЕННО ПОТВЪРЖДЕНЕТО НА ТОВА, че ЗАСЛУЖАВАТЕ да ви се присмиват! Те ви се присмиват, защото те мислят всички ви за Дори!!! Вие сте едни ДОРИ! И вместо да ги научите да ви уважават, вие се държите с тях като КЛОУНИ! Забавлявате ги и приемате, че сте същите адски изчадия като една ДОРА!!!Това е шибаната истина!!!


И знаете ли защо ви се присмиват!? Присмиват ви се, защото ги е СТРАХ!!! Присмиват ви се от СТРАХ! Присмиват ви се, защото ги е страх ДА НЕ БИ ДА ОТКРИЕТЕ НЕЩО В ЕЗОТЕРИКАТА И КОНСПИРАЦИИТЕ!

Знаете ли какво ги е страх да не откриете в езотериката и конспирациите!? А!?

СТРАХ ги е да не откриете, че са ЛЪЖЦИ!!!

Защото те са едни ШИБАНИ ЛЪЖЦИ! И се СТРАХУВАТ да не би вие ДА РАЗКРИЕТЕ ТОВА, И ЗА ДА ВИ СПРАТ ВИ СЕ ПРИСМИВАТ!

ПОДИГРАВАТ ВИ СЕ, за да не се появят повече хора като вас! ПОДИГРАВАТ ВИ СЕ, А ВИЕ СЕ ОПИТВАТЕ ДА ГИ УВАЖАВАТЕ КАТО ЕДНИ ДОЛНИ КЛОУНИ! ПРИСМИВАТ ви се като на КЛОУНИ, а вие вместо да ги научите да ви уважават, приютявате ОЩЕ КЛОУНИ КАТО ДОРА!
Много добре знаете кои са страхливите лъжци, които ви се присмиват.

Много добре знаете и кой ви принуждава да се държите като клоуни.


И е крайно време да престанете да се държите като клоуни. Крайно време е да ги научите да ви уважават. Защото го ДЪЛЖИТЕ на всички онези, у които сте създали страх да се интересуват от езотерика и конспирации, като давате пример как ви правят на посмешища.
Активен

Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #52 -: (Неделя) 21 Май 2017, 05:04 »

Форум явно говори за себе си,  че единственият използващ такива мисли и думи е тои.  За уважение говорел....
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Ribata28
Sr. Member
****
Публикации: 395

« Отговор #53 -: (Неделя) 21 Май 2017, 09:11 »

Форум явно говори за себе си,  че единственият използващ такива мисли и думи е тои.  За уважение говорел....
Не,той говори,че такива като теб не бива да бъдат уважавани,а единственото което трябва да получавате е шут в задника.
Ама ти нали си руса..Пак не вденА смисълът от написаното...
Активен
Неактивен А-у
Newbie
*
Публикации: 7

« Отговор #54 -: (Неделя) 21 Май 2017, 10:48 »

Явно е модерно да се плещят глупости ... колкото да има нещо.
По принцип подобни сайтове и форуми са много полезни за авторите и читателите да придобият по задълбочено мислене. Да вникнат от един плас в следващ. Но това вече отсъства тук. За капак на всичко се налага "форум" да обяснява какво е обективна истина....  Laugh
Едно е да си го има и съвсем друго е как ще го възприемеш или почувстваш. Смятай някой нов да влезе и да ви ги чете тия неща, моментално ще каже "какви са тия лудите където са се събрали" и моментално ще се махне...или първо ще се посмее...
Активен
Неактивен Ribata28
Sr. Member
****
Публикации: 395

« Отговор #55 -: (Неделя) 21 Май 2017, 11:11 »

Явно е модерно да се плещят глупости ... колкото да има нещо.
По принцип подобни сайтове и форуми са много полезни за авторите и читателите да придобият по задълбочено мислене. Да вникнат от един плас в следващ. Но това вече отсъства тук. За капак на всичко се налага "форум" да обяснява какво е обективна истина....  Laugh
Едно е да си го има и съвсем друго е как ще го възприемеш или почувстваш. Смятай някой нов да влезе и да ви ги чете тия неща, моментално ще каже "какви са тия лудите където са се събрали" и моментално ще се махне...или първо ще се посмее...

Ми да се смеят и да се махат..Тяхна воля..
Аз като намирам балета за смехотворен,не ходя нито балет,нито пък зад кулисите,да обяснявам на балерините "колко са луди,щото играят балет"
И в църквите не влизам да им обяснявам да поповете и миряните кви прости лицемери са..
Айде холан...
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #56 -: (Неделя) 21 Май 2017, 12:32 »

И всичко това се получава, първо защото форумът, така направен, е като червена кабинка от улицата на червените фенери, и всеки може да дойде и да се изръси както си иска... и второ защото портиер няма.

И когато и двете неща се променят - когато се направи едно сито, което допуска до трибуната само актьорите, а не и публиката... и когато се сложи един портиер, който да пуска в заведението само актьорите и публиката, но не и просяците... тогава ситуацията най-сетне ще стане градивна.


Понеже в момента ситуацията е такава, че някои се борят и трудят да благоустроят квартала, но двама-трима мангала си държат да бъдат цигани, и независимо от труда и борбите на околните, те си пресъздават мизерията на катуна и кочината, в която се чувстват защитени и безнаказани. Синдрома на мангала. Но съвсем скоро ще се разправим с мангалщината точнто така, както трябва да се направи, за да потънат в калта и да се махнат завинаги.
Активен

Страници: 1 2 3 [4]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални