Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сол - рафинирана и нерафинирана  (Прочетена 9832 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #30 -: (Петък) 23 Август 2013, 14:53 »

И Страшко,да не забравиш да си направиш кална баня на едно от двете места ok
Уцели десятката! Задължително се правя на тарзан. :-)
-------------------------------------------------------

Да разбирам ли, че мога да си карам така без никаква сол?
Човек приема сол и без да ползва солницата. Ядене на сирене, чоплене на купешки семки  ...кашу, фъстъци, колбасови салами и т.н.
Активен
Неактивен Antistar
Sr. Member
****
Публикации: 425
Пол: Жена
Ние сме очите на небето.

« Отговор #31 -: (Сряда) 30 Март 2016, 22:06 »

Образуването на плаки се получава когато в кръвта има някои несвойствени за организма вещества. Такива вещества идват от нечисти храни и подправки.
 
  Готварската сол е една от тях. Тя се добива в мините, тя се изкопава от земните недра, и е с примеси. Тя е каменна сол и не е чиста по състав. В нейния състав влизат и други примеси, които често са в много големи количества.
Понякога ни прави впечатление, че солта, която сме купили не соли достатъчно. Това е така, защото в нейния състав има и други примеси най често това са пясък и стъкло. Техните стойности достигат до една трета т.е. една трета пясък, една трета стъкло и една трета сол.
 
  Това е причината солта да не соли достатъчно. Нещо повече, когато пясъкът и стъклото се движат в артериите, те ги надраскват, те ги нараняват. Тези рани са причина за повишаване количеството на холестерола, който идва на помощ да запуши наранените участъци в артериите.
 
 Затова някои твърдят, че холестерола запушва артериите и следователно е вреден. Ако холестерола не запуши наранените участъци от артериите то след време артериите ще се спукат на тези места.
 
  Подобни свойства има и хималайската сол. Тя също е каменна сол. Тя също е с примеси. Тя също наранява артериите. Тя също повишава количеството на холестерола. Тя също е вредна. Това, че е скъпа не значи че е полезна. Някои от нас се радват на розовия й цвят. Наистина той е приятен цвят, но той не идва от солта, а от примесите й! Ако желаете да се убедите в това разтворете известно количество сол във вода и ще видите, че се получава утайка с розов цвят, която не може да се разтвори във водата т.е. това не е сол. Ако желаете да определите процентното съдържание на утайките в готварската сол вземете 100 грама сол разтворете я в нужното количество вода и я прецедете. След прецеждането претеглете утайката.
Който желае да ползва каменна сол трябва първо да я разтвори във вода и да изхвърли утайките.
 
 За много храни може да се използва направо солена вода.
 Аз препоръчвам морската сол. В морската сол няма тези негативно действащи субстанции. Тя е образувана от разтворената в моретата сол, на която след това е премахната само водата чрез изпарение. Получената по този начин сол е с всички полезни вещества, които преди това са били разтворени в морската вода.   
 
 
 Чистата морска сол не наранява артериите, не образува плаки и не повишава количеството на холестерола. Тя може да се използва за лечение на високо кръвно налягане и за премахване на застоя на течности в организма.
 След приема на сол организма има повече нужда от вода. За да се задоволи тази нужда трябва да се изпие още определено количество вода. Но когато в организма има повече вода от необходимото, то част от тази вода се насочва да „гаси” приетата морска сол. Водата в повече е извън клетъчна. Тя е в повече защото влиза в тялото, а не може да се изкара от него т.е. получават се застойни явления. Причините за тези застойни явления са различни, но аз няма да се спирам на тях сега. Искам само да посоча, че солта има две силни качества, тя предизвиква два силни процеса. Единият е да предизвика жажда, а другия е да изкара известно количество вода от организма. Отначало тя предизвиква жажда. Тази жажда принуждава човека да пие вода. Водата е необходима за да разтвори, да „угаси” солта за да не увреди тъканите до които се докосва. След тези процеси и други, които не споменавам, допълнително приетата вода се изхвърля от организма.
 Именно солта, чрез определени процеси на взаимодействия и преобразувания прави така, че да предизвика реакция за изхвърляне на определено количество вода от организма. Солта хем кара човека да пие вода отначало, хем след като водата си е свършила работата прави така, че тя да напусне тялото му. Вторичните продукти от преработката на солта просто принуждават водата да напусне организма.
 
 Хора, които вследствие на различни причини започнат да употребяват малко сол, те започват да страдат от застой на течностите в организма си. Дебелото им черво се уврежда, а именно то е една от главните причини за застойните явления.
  Познавам жена, която не позволяваше на детето си да консумира сол, следствие на което и починало.
Въпреки положените усилия от моя страна не успях да я убедя, че солта е необходима на организма. Тя е от хората, които „всичко знаят” а в действителност нищо не могат да направят. Приемайте нормални количества сол! Бъдете умерени във всичко! Исус е казал: „Добро нещо е солта.”
Приема на сол може да се ограничи само при много специален режим и ако от малко детето се приучи на това! В по късните етапи от живота, всеки, който се откаже от солта ще трябва да се откаже и от доброто си здраве.
 Вкусовите качества се променят. Те често ни подвеждат. За да разберете кое количество сол е нормално за вас, трябва да „нулирате” вкусовите си качества. Това се постига когато се премине през три дневен период на пълно въздържание от храна.
 След като придобиете нормалните вкусови качества трябва да ги поддържате такива.
 
 Бих желал да отбележа, че понякога съм установявал известни количества утайки и в морската сол. Това може да се дължи на факта, че морската сол въобще не е морска, а е обикновена каменна готварска сол с етикет на морска сол. Причината може да бъде и лошо качество на производство на самата морска сол.
 Бих желал когато правите нещо да не го правите „слепешката” а да знаете и разбирате какво правите. Само така можете да постигнете големи успехи! За мен е правило първо да вникна в същността и след това да действам. Това мое правило трябва да се прилага във всички сфери на живота и особено в областта на медицината.
 Усвоявайки материала в тази книга вие ще придобиете познания, чрез, които ще може да си възстановявате и поддържате след това здравословното състояние. Но, межди вас ще има и такива, които ще желаят и да помагат на себеподобните си. Аз приветствам такива желания.

 
    Цитат от
  Изречението за починалото дете е удебелено, защото се съмнявам, че е вярно. Мисля най-малко, че е изопачено.
Активен
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #32 -: (Понеделник) 04 Април 2016, 20:02 »

След като пречистих тялото си чрез Инедия, връщайки се към трапезната сол - веднага почувствах с мозъка си вреда. А преди съм я консумирал в известни количества и ми се е услаждала.

Преди две седмици едно близко Съзнание ме открехна да пробвам пречистване с морска сол. Разтваряте я във вода и пиете. Не успях да изпия повече от 200гр заради прекомерната соленост, а и не желаех да измъчвам организма си, който даваше индикации, че се гърчи на несъзнателно ниво ... но точно както Съзнанието ми каза - след половин час започна очистването на червата. В рамките на 2 часа ходих до тоалетната 6-7 пъти! Последните бяха предимно течности. И докато на другото Съзнание след това му трябваха минимум 2,5 литра вода, за да засити жаждата си, то на мен повече от 500мл минерална вода и няколко плода ми бяха достатъчни. Дори не мога да нарека, че чувствах някаква силна жажда.

~~~

Със споделеното просто желая да покажа едно различно мнение - че всеки организъм е уникален! От Вас зависи всичко! :) Който е чел писанията ми, знае, че аз пия много малко вода директно. Повечето я взимам от плодовете и зеленчуците.

Определено човек трябва да мине през Инедия, да се детоксифицира напълно, за да може да улавя вредите или ползите от всякакви продукти! На мен подправки не ми трябват - наслаждавам се на храната, ако тя е качествена и истинска. Ако не е - в коша! Забележете, че самата индустрия се стреми един продукт (дали ще са меса или сладкарски изделия) да го овкусява, за да може да обърка рецепторите и да си помислите, че е вкусно и хубаво, но коремът, черният дроб и червата никога не лъжат - особено когато сте ги прочистили и сте подобрили усещането си за всеки ваш орган! :)

ПС: Забравих да спомена, че по време на Инедията си бях загубил почти 8 килограма. След година съм си наумил да пробвам отново, като този път след първите три дни на сухо, ще карам аз ще реша колко голям период само на вода + силови упражнения на Цацулкин!
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #33 -: (Неделя) 17 Април 2016, 13:46 »

Това е втората ми седмица без абсолютно никаква сол.


Въпреки че замених трапезната сол с розова сол още като бях на 16 години, никога до сега не съм спирал да ям сол въобще. Понеже обаче тук започна да става дума, реших да направя експеримента.

До сега винаги на всяко едно свое ядене слагах - шарен черен пипер, червен пипер, кимион и чубрица. Това ми е любим бленд от подправки и го слагам на всичко... Само че за експеримента на спирането на солта реших да спра и всички подправки.


Така че това е втората ми седмица без абсолютно никакви подправки.

Както вече съм разказвал >тук<, други мои злощастни експерименти са ми докарвали микро-инсулт. Оттогава насам от време на време (вероятно при покачване на кръвното) зад дясното си ухо чувам и усещам пулсираното шуптене на някаква артерия. Усещам го най-вече, когато направя Гърления ключ от йога-дишането сутрин на събуждане, вечер преди заспиване, и понякога на работа. Никога не ми се е случвало да чувам и усещам шуптенето зад ухото след упражненията ми и студените душове и следващото ги дишане. Изводът ми е, че това е понеже кръвното ми по време на тези практики се смъква.Откакто съм спрял солта, за тези две седмици, не ми се е случвало да чуя пулсираното шуптене на кръвта зад ухото си по което и да е време на деня.

Направих и друго: по едно време изядох едно парче сирене Бри - шуптенето се върна точно на другия ден, усещаше се от време на време през въпросния ден, и отново изчезна на следващия ден, без да се появи отново.
В началото яденето беше гнусно. Просто не съм свикнал да ям храна с твърд остатък без сол. Но сега... две седмици по-късно... вкусовете ми се променят и вече въобще не усещам липси на вкус или вкусова тъпота.

Активен

Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални