Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Кармата :)  (Прочетена 1402 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 19:11 »

Прегледах дали има такава тема, защото помня, че някъде отново беше предъвкана великата карма, но след като видях посланието "Внимание: в тази тема никой не е писал от 120 дни. Може би е по-добре да започнете нова тема. Преценете сам/a/." – реших да отворя нова такава. Дори да няма в нея други коментари, мен ме устройва. Даже идеята беше да отговоря на по-новите писаници на съфорумците (които са почти същите като старите им :D) – ще видите втория линк, но пък те бяха извън основната тема. Така че нека да има нова тема. :)

Когато човек няма опит или не познава механизмите на Мирозданието, а какво остава ако чете от сгрешени или непълни преводи на чуждоезични и чуждокултурни концепции – е съвсем логично да се стига до изкривяване, зацикляне и незнание по конкретната тема. Ще споделя с аудиторията каквото имам да казвам по нея. Информацията е ключова и си струва няколко минути от живота Ви, а аз си знам какво на мен ми е струвало и ще ми струва разкриването й. :)

Първо се зачудих, че използвате „лоша” или „добра” карма, но пък след това осъзнах, че сте взаимствали от индуизма тези дефиниции. Аз не съм се интересувал много от тази тема – бях попаднал преди години на дефиницията за карма от гледна точка на философията будизъм, след което получих интуитивно от Душата си потвърждение ... и оставих тази тема. Години наред виждах, без изобщо да съм искал доказателства или бил обсебен от кармата като концепция, кога нещата се материализират в реалността, кога не – от какво зависят ... както и дали „тъмните ще си получат заслуженото за всички деяния, които правят”. Нека първо споделя най-изчистената дефиниция за карма, която се учудвам, че изобщо е останала след всички тези векове (а и ако се зачетете поне на английски, ще видите че всяка школа си дърпа чергата към себе си и какви ли не тълкувания има). Защото вече няколко пъти виждам неадекватни преводи на будистки концепции, пречупени през автори със Съзнания, отраснали на Запад ... Понякога се прави умишлена дезинформация, но понякога човек има добри намерения, без да желае да заблуди другите и въпреки това го прави. И в двата случая резултатът е един и същ, макар че има значение пътя до самия резултат за конкретното съзнание, а резултатът има значение за аудиторията, която ще го ползва.

Относно най-изчистената дефиниция за карма, за която споменах – „Всички мисли, чувства, емоции и действия на Съзнанието определят миналото, настоящето и бъдещето му”. Нито повече, нито по-малко. :)
В будизма самата идея за излизане от „вечния кръговрат” е да осъзнаете как сами създавате реалността си и че самсара не е само и единствено прераждането в трета плътност заради кармата. Когато умрете (или сте отвъд тялото временно) и сте на прага между трета и четвърта плътност, каквото подхранвате – в такава реалност ще попаднете (дали отново в трета плътност заради някакво ваше (не)осъзнато желание, навик, пристрастеност, емоции или пък изборът Ви ще е продукт на осъзнато решение; дали в някоя измислена индивидуална/колективна реалност в четвърта плътност ... или ще успеете да минете отвъд тях). Ето защо едно от най-ценните неща на Будизма е идеята да достигнеш 100% Съзнателност за себе си! Тогава ще знаеш абсолютно всичко защо се случва в живота ти и колко свързан си с останалите Съзнания, както и ще постигнеш дълбоко разбиране за механизмите, принципите и законите на Мирозданието.

Другият ключов момент е, че самото Мироздание има следния универсален механизъм – ако искаш да се развиваш и отиваш в по-високи нива/плътности на съществуване, то първо трябва да си интегрирал определени концепции, качества, умения и ниво на Съзнателност. Боравенето с енергията и материята са следствия, а не „първостепенна и висша цел”. И когато сте имали някакъв незрял и дуален мисловен модел, който не Ви позволява да напреднеш – то първо го Осъзнавате, след което веднага той се проектира/материализира огледално във външния Ви свят – за да почувствате и преживеете незрялостта и неадекватността на подхранвания с години/животи начин на живеене. Това е така наречения от Вас ‘тест’ или разбирането Ви за ‘карма’. Ако минете успешно този ‘тест’, т.е. проявите нужните качества и умения, повече няма да се повтаря в живота Ви, и най-важното – Вие ще чувствате и знаете Вътрешно, че сте успели. (Да, той може да съществува у другите хора, но Вие ще сте емоционално и ментално незасегнати от този факт. Например Вие може да ме обиждате по какъвто и да е начин, но ако аз в себе си нямам и грам съмнение относно вътрешната ми красота и зрялост, а и самите обвинения са обективно неверни – то въобще няма да съм афектиран от тях. :) От друга страна, аз може да съм интегрирал успешно концепцията да уважавам чуждите избори, колкото и незрели или неадекватни да ми се виждат някои от тях, без да ги критикувам като някой стар пенсионер или лелка :D и по принцип не би трябвало да имам такива Съзнания в живота си. Но когато се изправяте публично, пред неидентифицирана колективна маса, то ще получите отговора на колективното ниво ... както и отговорите на индивидуалните съзнания-изследователи. Всеки има право на избор и реакция. Дано разбрахте тънкия момент с това кои неща кога се материализират и са част от живота Ви заради вас, или са чужд свободен избор и реакция спрямо вашата индивидуалност. Въпреки това – в самия корен на ситуацията е моя личен избор да пиша този текст пред публика, а не само пред избрани Съзнания.)
Дори е възможно в будно или състояние на сън да имате преживявания в други реалности, виждайки как тази „малка победа” в трета плътност оказва влияние на Душата и Духа Ви отвъд това ниво ... Радостта и дълбочината на преживяванията там са меко казано неописуеми, а понякога и неразбираеми за сегашния Ви Аз. :) И е нещо като заслужен подарък от страна на Душата Ви, защото сте успели приживе, тук и сега, да се справите с нещо, което Ви е спъвало да продължите отвъд ...

И ... стигаме до следващия ключов фрагмент. Обаче има Съзнания, които знаят за този механизъм, но или не желаят да се развиват и стигнат отвъд, или искат да заобиколят универсалните закони и правила. Относно първия случай – кои са тези Съзнания и защо да не искат да се развиват? Защото част от тях пребивават в четвърта плътност, имат достъп до определени умения и знания, които им позволяват да помагат на своите съотборници от трета плътност, а последните от своя страна контролират и манипулират населението на дадена планета .... И така и едните имат власт над Съзнанията – с всичките останали дивиденти (най-вече качествената им енергия!), и другите. Друг интересен и важен въпрос – от къде идват уменията на онези създания, пребиваващи в астрала, невидими за нас-тук, пребиваващи в ограниченото тяло и трета плътност? Идват от енергията ни! Защото когато отдавате енергията си, те знаят как да я канализират през своите центрове – да ги напълнят с вашата качествената енергия. Случвало ми се е например едновременно да ми пишат 2-3 Съзнания, които ме обичат и да речем, че са добронамерени и излъчващи радост. Знам какво е чувството да преливам и от тяхната Енергия, освен от моята си –> тъй като е качествена и положителна или отвъд дуална, веднага може да отключат някои способности във вас – особено ако долните пет центъра имат енергия и оставя да се напълнят шестия и седмия. Започвате например да виждате енергийно, да улавяте мислите им, да виждате къде се намират и прочие ...
И факторът тяло, което умишлено е осакатено и докарано до тази си версия – на еднополово същество (дисбаланс между двата основни енергийни потока (ин и ян)) , само с 2 нишки ДНК – вече не доминира над Духа. Ако Съзнанието не се идентифицира с тялото, докато сте в него – също може да успеете, при положение, че нямате незрели мисловни модели и емоционално нерешени теми, както и подхранвате и управлявате собствената си енергия.

Сега си представете ако съм Съзнание, което е измислило някоя религия, и получавам не просто 2-3 чужди качествени енергии .... а милиони! Да не кажа милиарди, ако контролирам и манипулирам населенията на няколко планети. Представяте ли си първо за емоционалния компонент – радостта от чуждата качествена енергия, след това за практичната част от енергийния компонент – развиваща определени способности ... Че даже ще можете не само да левитирате и да им четете мислите на поддръжниците, че те наистина ще Ви сметнат за божество ... и ще продължават да отдават енергията си на Вас – всезнаещият, всеможещ и всесилен бог ... А ако имате на разположение технология, отвъд разбирането на населението – реколтата е в кърпа вързана ...

Забелязах и че когато не съм емоционално отворен към някого, аз дори само да го чета на ментално ниво (или той мен) – мога да чувствам и използвам Енергията му. Така че дори когато четете невъзмутимо и неутрално, вие също отдавате енергия – макар и в по-малко количество, отколкото ако сте отворени и емоционално към даденото Съзнание/текст/философия/егрегор. Фокусът на Съзнанието е важен къде се намира.
Разбира се, изникват други съществени въпроси – а можем ли да не чувстваме чуждата енергия? А как се трансформира или какво правим, ако има негативна и дуална, даже паразитна и желаеща да ни унищожи енергия?
О ... те такива неща се случват, скъпи читатели, особено на тези изследователи (като мен например), защото когато тръгнете да изследвате или споделяте публично такива теми – веднага се почват както с астрални атаки, така и докато съм буден. А в миналото се е стигало и до физическа такава – изгаряния на клада, обезглавявания и прочие. Не че и сега не се елиминират неудобни хора – колко конспиратори си заминаха или ако вече имат изграден публичен образ, то по-добре е да накараш хората да го мислят за луд, отколкото да го убиеш. Затова например те няма да убият Дейвид Айк, защото нали се сещате, че всички ще кажат – „Ама те рептилиите го убиха, задето той разкри информация за тях.” – по-лесно е да го дискредитират или да залеят пазара с всякаква информация, така че трудно да се намери качествената и вярната ... Защо? Защото качествената и вярна информация Ви прави Свободни! Защото споделяйки тази информация – Вие няма повече да сте техен енергиен донор ... и те го знаят, и треперят, защото губят контрол! А загубят ли контрол, губят реколтата ... Губят ли реколтата – край както с енергийните им благинки, така и с физическата манипулация над живота на хората ... И току-виж, ще трябва да се занимават само със себе си. :D Къде сте видели Съзнание дуално и в его режим да се занимава със себе си, вместо да се бърка постоянно в живота на другите. Рядкост голяма. Но и необходимата стъпка към самостоятелното развитие на Съзнанието и узряването му .... и излизането от самсара, че и от Играта. :)
Активен

Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #1 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 19:24 »

Но пък такъв род преживявания бяха нужни за мен, за да може хем да поукрепна, хем да разбера повече за моята Ян природа и сила ... даже осъзнах когато мина в един епичен режим, защо или ставате недосегаеми енергийно, или просто отказвате всякакви недоброжелатели ... Отделно, че много добре Знам и виждам как се материализират думите ми в моя собствен живот ... и като пусна мисълта на всички недоброжелатели да им се връщам тройно или десеторно (за нахалните) каквото изпратят, без въобще да минава до мен + веднага материализиране като болести и произшествия при тях и близките им ... е забавно да се вижда, че кармата действа и си получават всичко, каквото си надробят и изпратят ... На всичкото отгоре, когато не сте ограничени от тялото и оперирате в другите нива на съществуване, използвайки всичките си ресурси и възможности на Духа и Душата, играейки (честно) по универсалните правила, Дао също е с вас – те нямат никакъв, никакъв шанс ... или Ви оставят, или ще си понесат последствията от негативизма и действията им към вас.
Разбира се – колкото по-развито Съзнание сте и в отвъд дуален режим ли пребивавате, без да имате самосаботиращи мисли и нерешени теми-травми, толкова по-бързо се материализират нещата. Имайки памет и съзнателност – веднага виждате всичко, в един-единствен живот, даже седмица ... Пожелавам Ви го! :)
Дори осъзнавах как мисли, отправени към познати Съзнания – имат огромен ефект върху техния живот и събития ... За тези неща ще пиша по-нататък във времето, особено ако сте от един Дрозд ... такива синхроничности се случват, че оставям без думи ... понякога в положителен смисъл, понякога в не чак толкова. :)))
Очевидно се стремя да изпращам положителни и отвъд дуални мисли, чувства и действия на физическо ниво, защото сме тук – за да си помагаме и развиваме, а не да си мерим *ишките, да си пречим и да се бием/налагаме мнението един на друг. :) Ако пратя негативни или пропадна до дуален режим на пребиваване – то те ще се върнат при мен тройно или десеторно, когато желая да напредвам и се изправя пред собствените си незрели постъпки.

~~~


И Ви предупреждавам приятелски за следните две неща:
1) тези същества от астрала могат да изпращат мисли към вас. Ако ги приемете, подхранвате и след това вършите незрели постъпки, вие ще си изпатите. Те също – но ако желаят да напреднат – защото тогава ще бъдат в тази позиция, в която са Ви пратили.
2) когато на по-горните етажи на йерархиите възложат изпълнителната власт на по-долните нива, си измиват ръцете, защото действията се правят от други. И когато тези същества не искат да напреднат, а ги устройва положението в йерархията им – то очевидно няма да се материализира онзи механизъм. Те ще си подхранват и грижат за властта и ресурсите си, включително за реколтата си. И животът им ще отразява тези мисловни модели.
Но .... моето мнение е, че все ще се пречупят пред еволюцията и времето като фактор. И да минат милиони години, все ще попаднат в Безразличното състояние (защото ще им стане скучно и тъпо едно и също хиляди години наред, дори да са автоматизирани Монарх роботчета) ... или, иронично, няма да остане и едно Съзнание за реколта ... и самата йерархия ще се самоизяде. Ахахаха! :D Това трябва да се гледа от по-високите нива – как се самоизяжда един гигантски паразит-консуматор и умира. :D

~~~

Което ми напомни да спомена и за поредното неадекватно изкривяване на кармата – че дължите нещо на някого. Дългът като концепция къде го виждаме, скъпи читатели? Дам – при банките има едно такова проявление. Къде другаде? В някои от религиите също (ритуалите, заповедите и забраните са форма на дълг – защото изискват от вас определен набор от действия на определени дати ... или доживот – wholly fuck!) ... Та дори на колективно ниво са създадени термини акто „социален дълг”, „дълг към родината” ... Това, което имам предвид с тези изречения, е следното – дори прохождащият конспиратор е гледал филм от рода на Зейтгейст (или Зайтгайст, Зайтгейст ... или както и да се произнася правилно :D може и Цайтгайст! :D Няма да ползвам чичо Гугъл, за да „блесна” с правилното произношение. Сетихте се за филма.) и знае за банките и илюминати, както и че религиите са крадяли една от друга (къде е Робин Худ – той помага на бедните! :D) и че ако се поинтересува от митология и разглежда изобразяването на богове в различни култури ... ще види стряскащи, повтарящи се мотиви и форми (ивъх, мъри боже! Ни мой да бъди! :D Лигата ме хвана в тази сериозна тема. Айй ... :D). И като навържите малко по малко нещата (само гледайте да не се оплетете), е очеизбождащо, че първоизточникът на дългът е един и същи неадекватен източник, който желае да контролира човечеството и на всичкото отгоре се провъзгласява за единствения източник и бог. Да – различни персонажи желаят да получат този оскар и що религии, социални движения и философии се заформиха дори само на тази планета ... То бива, бива борба за кокал, ама чак пък толкова ... :D Успокойте се, де, ще Ви дадем оскари ... Дишайте, издишайте ...

И все пак – идеята ми е, че кармата, възприета като дълг – е концепция на същия тип Съзнания. Неадекватна и незряла. :)

Но ... дори това изкривено проявление трябва да има някакъв автентичен и чист източник. Някакъв универсален принцип, идеал или концепция, непреходен и отвъд времето – винаги е така! :) Преди нещо да стане мръсно, изкривено и принизено, то е било чисто! (И не всяко чисто нещо става мръсно. Осъзнаете ли, че от вас зависи това – Вие вече сте една стъпка напред.) В това съм се убедил през годините. Когато едно Съзнание няма вътрешната зрялост и красота, когато то самото не проявява определени ценности и идеали, то ще иска другите да ги проявяват – това е драмата на Съзнанието, което пречупва вътрешния импулс от Душата с посока навън към другите, вместо самото то да ги интегрира или осъзнае импулса, а дали ще го интегрира е друг въпрос. Това е слепотата на Егото – да не вижда гредата в себе си, но да я търси в другите. Да, понякога тя също е в другите. Много рядко сте в позиция, в която сте по-напред в развитието си от другите по дадена тема, вече интегрирали успешно дадена концепция и качества – но дори тогава зависи от вас как ще процедирате. Ще споделите ли знанието си, ще им дадете ли шанс те също да се развият – или направо ще прекратите взаимоотношенията, или ще ги критикувате колко заспали и неосъзнати ботове са. :)
Но да се върна за дълга – ето как в нашата западна цивилизация нещо, което не съществува интегрирано на вътрешно ниво, трябва за-дължи-телно да се покаже на външно. (Чак сека прозрях думата задължително и корена й ... :D (в името на)/за дълга означава.) Ако не го направиш, това афектира веднага чуждото Его, защото му напомняш, че то самото не го е интегрирало – и се почват разни нискобюджетни социални драми или направо биваш премахнат от това общество.


Коренът на истинската/чистата концепция зад дълга е това естествено състояние на Съзнанията в по-горните плътности. Ти просто знаеш и си искрен например с другите. И когато това е вътрешно осъзната и универсално приета ценност, ти няма как да не я проявяваш и към останалите. И самата концепция „за дълг” отпада. Ти просто си искрен ... Ти не си „длъжен да бъдеш искрен”. Но ако не успееш да проявяваш тези качества и ценности, тази зрялост и ниво на осъзнатост – то просто пропадаш в по-ниските реалии/нива на съществуване. Толкова е просто и съвършено справедлив механизма на Мирозданието, че чак се учудвам как е имало време, в което съм се оплаквал от каквото и да е ... :) И ако желаеш да се върнеш и да растеш, то ти си „длъжен” да интегрираш това-това и онова. Използвам думата „длъжен”, но вече със съвсем различна конотация – такава на „необходимо, за да получиш определено нещо”. И забележете това „ако желаеш”. Толкова са гениално добре измислени механизмите на самото Мироздание, че винаги най-красивите, най-струващите си неща (няма значение идеи, качества, преживявания, Съзнания ли) са едва доловими ... никаква форма на контрол и манипулация ... няма никакво критикуване или задължение ... винаги зависи от вас дали желаете ... и дали можете да го направите. Ако тези две неща са на лице – бум, вие ще видите мигновено резултата. Вие ще почувствате тази екзалтираност и това състояние на чистота и дива радост, когато интегрирате това, което е непреходно ... което е вечно, и в същото време – парадоксално зависи от вас и не е натрапващо се. Трябва да имате тази рафинирана чувствителност, този вътрешен компас и интуиция ... но за да се случи това, Вие трябва да развивате своята Ин половина от съществото си .... Трудно е, когато си на земята, в този времеви период – да пребиваващ в такъв режим. Аз по принцип съм в такъв режим, но е трудно, защото една от характеристиките на автентичния Ин е да попива и допуска всичко ... и когато на колективно ниво всичко, що се излъчва от Съзнанията е толкова далеч от по-горните реалии и толкова по-близо до животинското его съществуване – нали осъзнавате, че да бъдете в този режим на живот е трудно, заради болката и липсата на красота и зрялост ... Но пък ще може да улавяте и Красотата, която се изплъзва между пръстите на хората – а е пред очите им, или на един хиперлинк разстояние ... А и с времето се научих как хем да бъда чувствителен, хем да не бъда афектиран от другите Съзнания и външната среда, особено ако са наситени с тежест и негативизъм. Трябва да флиртувате със себе си, да опознавате всяка част-цялост на сложния Микро и Макрокосмос, който сте ... А какво остава и да опознавате другите като Космос ...
Това е толкова Красиво и Велико ... че никакви пари, никакви коли или каквото и да ми предлагате като позиция и власт, ограничаващи моите качества, умения, желания да творя и прочие – не биха сменили мирогледа и начина ми на живот.
И съм се докосвал и знам за красотата,
която ни чака – веднъж завършим ли Играта. :)

А има толкова неща, които аз-тук (като Дух) не знам, но чувствам от Душата си, че ще има още по-велики неща за осъзнаване, преживяване и интегриране пред мен ... Толкова още красота, че дори Ханс Цимер не може да я композира, защото коронния му център ще се пръсне от щастие. Примерно ... :D

Отплеснах се патетично-окриляващо, с елементи на хумор. :) То в този текст какво ли нямаше, а как субективно всеки ще изкриви информацията – е отделен въпрос. Дали и доколко ще ме почувства – мен и посланията, е трети.

~~~

Виждам как някои Съзнания са готови, ако видят едно към едно чуждия живот, мисли, емоции и действия – как например си ги наранил с някоя постъпка – и едва ли не, ти самият да им дължиш нещо. Ако Вие самите знаете много добре с какви намерения сте направили нещо – то ще сте недосегаем към такива драми, а и по същата логика аз мога да кажа: „Айде виж сега от моята перспектива с какви мотиви го направих. Да виждаш някъде желание да ти навредя? Всичко е било субективни твои проекции и невъзможност да оцениш моята позиция и красота.” – тези думи могат да бъдат изказани както с чистота и доброта, така и като да си налагате вие мнението защо другият е бил сляп и че той Ви дължи нещо, задето сте понасяли неверни твърдения, евентуално и тежка енергийна вибрация и прочие ...
Идеята на такива Съзнания е да Ви върнат обратно във Фермата на Земята ... Реколта ... те гледат на вас точно така, както подхождат към животинчетата например ... Отвратително нали? Бих казал нехуманно, нечовешко ... и ще съм толкова близо и буквално до истината ... Лесно е да убиваш и нараняваш, когато не чувстваш нищо ...
А в случая от клипчето - това са изпълнителите им, работната ръка на тези с извратените модели ... И ръцете им са чисти, защото кой си купува палта от еленова кожа например? Кой работи във fast food веригите? Кой работи в сферата налъжливия маркетинг? А на фармацията? И т.н.т. ... Кой задвижва всичко - колективът, масата ... Сами си причиняваме всичко, приемайки и изпълнявайки техния начин на мислене, чувстване и живот ... Елементарна логика ...

Аз лично предпочитам да умра, макар че знам, че и без храна мога – но дори да се стигна до смърт, то да живееш до последния си дъх, отстоявайки свои, че и универсални принципи и идеали .... е безценно! :) А и самата реалност Не ви заслужава, щом не може да приеме и оцени какво уникално и красиво същество сте! Не сваляйте летвата и не правете компромиси, жертви или самозалъгвания ... Само така ще растете напред и нагоре ...
Дори да Ви коства материален комфорт, позиции в някаква йерархия или смърт физическа – бъдете Чисти и Искрени пред Себе си. Вие сте Вечен Дух ... и самият акт на отстояване на себе си (без да мислите лошото на останалите или да го правите на инат) ще видите до какво ще довете. Да, първият етап е разруха на всичко остаряло и неадекватно (раздяла със Съзнания също), но пък и ще чувствате всеки миг вашата свобода, радост и нови хоризонти. :)Активен

Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« Отговор #2 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 19:36 »

Моята позиция по въпроса – достигнах ниво на Съзнанието, в което нито ще правя разни такива драми кой ме бил наранил, кой е бил сляп за красотата и зрелостта ми, нито ще изисквам нещо от другите Съзнания. Нека бъдат Свободни! Ако желаят – да почувстват и преживеят дали моя радост, дали моя болка, каквото и да е – да си го преживяват. Но ако желаят да бъдат в живота ми, то аз си имам определени ценности и идеали, знам какъв тип енергия и съзнания (не) допускам, камо ли поведения ... Даже веднага като вазимодействате с някого, Вие може да преминете в предимно Ин режим, чувствайки и материализирайки във вашата реалност чуждите мисли, емоции и прочие. Да, това е част от процеса Интимност – но и ако не подбирате Съзнанията си, може да имате неприятни вериги от преживявания ...
Но винаги, винаги си зависи от вас кого да допускате и кого не. Понякога се доверявате на някого, понякога те губят вътрешния компас или не си държат на думата и убежденията, или се огъват, когато е трудно ... но Не търсете вината в другите (дори да сте прави), не правете такива излишни драми тук в тази реалност, или след смъртта на тялото. Няма смисъл – те ще осъзнаят уроците си, ако са слепи за тях още приживе – оставете ги да напредват с тяхното темпо, като им обясните вашата си позиция. Просто помъдрявайте в бъдещите си избори .... и евентуално направете така, че всичко да зависи само и единствено от вас. Има много по-велики неща, а и имайте предвид механизма на кармата – ще бъдете от другата страна на барикадата, когато пуснете желанието и намерението да напредвате. Ако сте имали красиви и зрели модели, преходът ще е плавен и приятен. :)))

~~~

Да, има различни лагери, с различни играчи – но те си нямат на идея горките какво изпускат като преживявания и в какъв капан йерархичен се намират, нищо че имат определени благинки и власт. Дали ще си излязат и кога – това си е техен избор. Поздравявам всеки и му пожелавам успех в развитието му ... Просто излезте и вижте природата – дървото иска ли да Ви контролира? Мисли ли Ви нещо против вас? Не ... Помага ли Ви? Да (и то без да сте го молили), по толкова различни начини ... Способни ли сте да почувствате Живота и Красотата дали в природата, дали в музиката, дали в изобразителното изкуство, дали в някоя прегръдка, в някакъв текст, филм? Не? Защо? Как сте се докарали до там, че да не можете да правите това? Нямате време? Защо? Заради дългове разни?  Но в самия корен ще видите, че вие сте тези, които сте приели това решение ... Да, по-лесно е било – защото сте следвали колектива. Ще си понесете и последиците като колектива, ако останете на това колективно ниво.
Да? Поздравления ... продължавайте да подхранвате Красотата и Зрялостта ... Да, живеем в най-тежкият времеви период на таз Земя ... но ние сме направили този избор, ще си понесем последствията ... :) Тези, които сме били Съзнателни за избора си, знаем какво можем да спечелим от всичко и защо сме го направили преди да се родим ....

Всяка добра мисъл и подкрепа – нека се връща и материализира десеторно в живота Ви. :)

Да, възможно е да си взаимодействаш с някого отвъд „вземане-даване” на енергия. Там, където или нито се губи енергия, или просто от само себе си се умножава и прелива .... Там, където и когато енергията и дали я имаш, не е най-важното нещо и предпоставка дали да правиш нещо или не. :) Може и сам, може и с други. :) Там – това е състоянието на Съзнанието, в което може да пребиваваш тук и сега! От теб зависи ... карма ... :)

Успех – и не се отчайвате, не унивайте. Когато се събудите и се погледнете в огледалото – бъдете горди със Себе си, знаещи какво сте и какво не сте, какви качества и идеали, убеждения и мисли подхранвате и проявявате, или какви желаете да бъдете и се стремите да бъдете .... Когато си легнете – си направете личната равносметка на деня ... И ако има синхрон, хармония и съзнателност в процеса – то всичко ще е наред вътре във вас. Наред ли е там – ще сте недосегаеми за външния свят! :) И запомнете нещо, за което ще пиша не знам кога в бъдещето ... но е велико ... Вярвайте в Себе си и Мирозданието – че ще Ви даде нужните уроци да напреднете. Благодарете от сърце и обичайте, давайте свобода на всичко да се развива със своя темп и избори, дори да знаете какви последствия ще има за самите съзнания. Само така ще се научим и еволюираме.  ‘Да спечелиш битка, без да си воювал!’ – най-накрая разбрах какво са имали предвид източните мъдреци – а преди 5 години, със западния и дуален начин на мислене – я осмивах тази мисъл. Каква трансформация, каква промяна за такъв малък времеви период – и все пак, бих си ударил един лек и игрив шамар, задето съм се подигравал аз си знам как на тази мисъл. :D

Завършвам с една друга крилата и велика мисъл на един епичен Дзен Дух, без да съм я поставял под съмнение или критика в миналото. Спестих си един шамар (от кармата). :D
Браво, Лао, перфектно си се изразил! Ако не знаете и не сте го изживели, то нека сами да разберете кои са добрите и такъв ли сте. :)))

Небесното Дао е безпристрастно.
То винаги е с добрите.

:)))))))))))


Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #3 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 08:48 »

 Grin
Здравей  Ключарят
Стана ми хубаво като видях какво си писал.Но гачи ли ми идва малко обилно,истината е кратичка но съдържа много.Включих се защото ми се струва че има една правописна грещка.Тя е съзнание,щото според мене трябва да е АЗ.Съзнанието и знанието имат един корен,и те са инструмента със който работим.Ако си удариш пръста със един чук(знание/съзнание) предполагам че чука няма вина, а Аз който работя със него.
И според мен всяко стадно изявяване ни вреди, защото сме уникално различни,и не е нужно да сме във стадо.Е ако се наложи можем да свършим заедно някаква работа но не като стадо като а колеги във работата/живота.
И друго,тая карма ма нерви,нямаше ли някоя Българска дума която да ни изясни процеса.За мене карма няма,тя ни се навира за да ни мацат със деянията си.Дразня се като кажат че Българите изплащаме някаква тежка карма.Ми нищо вярно няма.България няма карма.Защо? Ми правилото ако губя губя само себе си,прави невъзможно  тя да има карма.От което следва че приемайки карма приемаме чужди деяния.Във живота всичко е лично.А за да имаме родова (карма) то трябва три поколения да вършат едни и същи злини,ама рода се прекъсва поради извършените злини,иначе ако сте съгласни със родова карма носите злините на други доброволно и си патите лошо.
Иначе написаното ми хареса,щото има вярна посока.Нищо не може да ни навреди ако не се съгласиме.Иначе само сами можем да си навредим,друг никой не може.
 hi
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #4 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 10:31 »

meander,

     Принципно съм съгласен с изложението ти.За някои неща ми изглежда,че имаме разминаване,но не се наемам да споря,защото съм начинаещ и още не съм си избистрил за себе си някои понятия.Понякога ми изглежда,че думата "съзнание" става за синоним на Аза,друг път си мисля може ли да се каже,че съзнанието е аспект(или проявление на Аза).

Кармата не е чак толкова чужда дума,защото в българския(и в други езици също) има останки от санскрит.
Сега не ми се рови,защото се опитвам да почна свои теми,но някъде в нета ми попадна,че  "карам" на санскрит е форма на спрежение на глагол,който значи ...карам,на български.Примерно - "карам каруца" или карам някой да направи нещо,или карам/правя нещо да се случи,най-общо казано.
Но не съм сигурен,че си спомням точно и не мога да съм категоричен.
Прочее,с това съм напълно съгласен:

"И според мен всяко стадно изявяване ни вреди, защото сме уникално различни,и не е нужно да сме във стадо.Е ако се наложи можем да свършим заедно някаква работа но не като стадо като а колеги във работата/живота."

 
"Дразня се като кажат че Българите изплащаме някаква тежка карма."
И аз.Доста.Прилича ми на внедряване на мисловни вируси.

Не знам как ще оцениш това изказване:

"Ерата на месианството е отминала.Който не се спаси сам,сам се осъжда".

Допада ми.Търсене на месия или спасяване със свои сили - това са два варианта,чрез които човек избирайки единия или другия,кара нещата да (му) се случват по различни начини,със съответните последици.
     Демек,последиците са нещо,което човек създава с действията си.Поглеждам обяснителните бележки към "Бхагавадгита" и там пише:

Карма - "деяние","постъпка". / издание на "Народна култура",1989г.

А горния цитат е от Джон Бейнс.Обаче той говори и за някакви "Господари на кармата",което не ми се нрави,макар,че е от значимите за мен автори.Темата за кармата ми е хлъзгава,избягвам категоричност,но ми е интересно да сравнявам моята представа с различни от нея,белким нещата ми се изяснят,евентуално.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #5 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 11:51 »

     АЗът  това  е  монадата,  а  съзнанието  /активното/  е  негова  функция.
      Българската  дума  за  карма  е  съдба  и  недостатъка  й  е,  че  е  българска.
      Всеки  има  индивидуален  път  на  развитие,  може  да  се  окаже,  че  има  доста  пътища  които  са  успоредни  за  определен  период,  но  никога  не  се  сливат  в  един.  Народа  ни  не  изплаща  тежка  карма,  но  ние  като  индивидуалности  носим  отговорността  за  съдбата  ни  като  държава  и  народ.     
      HomerCat,  съдбата  ни  в  този  живот  е  да  докажем  на  практика,  че  не  само  сме  осъзнали  грешките  от  миналите  си  инкарнации,  а  и  сме  ги  надживели  тоест  са  се  превърнали  в  опитност.
     Живота  ни  тук  на  Земята  не  е  училище,  а  практически  изпит.   
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #6 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 12:10 »

 Grin
 HomerCat
И на мене не ми се спори,
че съзнанието е аспект(или проявление на Аза).
От мойта амбразурка,ми се види,че да имаш съзнание първо трябва да се достигне до знание,и то не кой да е, ами АЗ.След като стигна до знание,вече със/знание Аз върша някаква работа.Т.е. аз знам какво правя и трябва да знам и какво ще направя.Всяко знание/със/знание е само за себе си,и чак като събера няколко знания те почват да си помагат като колеги които вършат работа.
Омръзна ми да повтарям че не харесвам тея дето се крият зад книжки щото така пишело там.Там (във) книжките е някий друг Аз,който е различен от вашия Аз и не е хубаво да се замерваме със какво пишело във книжките.
Обаче той говори и за някакви "Господари на кармата",
Господар на кармата?Съдба? за мене са намеса във живота ни,щото някой така е решил че може да товари другите със своите деяния,ма за жалост чалъм хич.
Карма на мене ми мяза на колело и то черно(кар),или май имаше една змия дето си хапе *ъза.Т.е. карма има за цел да си  ядете *ъза безкрайно,и така седим на едно място и се въртим като пумпали.Същото ми мяза и колелото на съдбата.Ква съдба кви пет лева, като за всичко направено във живота си носим личната отговорност.И някой е решил да е господар на кармата и съдбата мИ.Да ама ако се съглася,иначе го духа.
Търсене на месия или спасяване със свои сили - това са два варианта,чрез които човек избирайки единия или другия,кара нещата да (му) се случват по различни начини,със съответните последици
Отдавна стигнах до разбирането че тия не творят,а използват готови постигнати неща,и ги извращават според техните си нужди.Месия е сходно на личен пример.Само че мога да погледна някой какво прави,да взема личен пример и да си вървя по пътя.А при месията трябва да вървя като кудук след него белким ма заведе там където трябва да ида.Ма поради уникалната ни различност няма как да стане,и са прецаквам яко.
Пак ще го кажа,много са добри в това което правят,и наглостта им е безкрайна.Ей ти мангала,жиф пример."Астралния боец" е осран до ушите ма нагъл до безкрайност,и кат не може вече нищо да направи поне може да мята лайна във количетва завидни.
Има едно нещо което малко го схващат.То е правило на живота.Пътя си можеш да изминеш само ако си чист от чужди енергии(във тях влизат,четено,помощ,благотворителност,даряване на органи,кръвосмешение и т.н.).Омърсен ли си спираш докато се почистиш и тогава можеш да продължиш.Знаят го прекрасно и мятат лайна по всеки като за световно.Само че водното почистване,и събраната имунна система им засини джуките, и не знаят ся как да на спрат.А и не могат,аурите са вече огледални и мятането на лайна от спорт се превръща във тих ужас.
 Cool
п.п. Митко на разпятието се споменава за копието на съдбата.Не знам дали съдба е българска дума,но от известно време тялото ми се чисти от щетите нанесени от копието.И трябва да ти кажа че енергията е ужасна,и за това се приказва че нямаме сърце.И как да се покаже като е омотано няколко слоя от тая черна енергия.
« Последна редакция: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 12:54 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #7 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 13:37 »

      meander, това  са  и  моите  виждания  за  нещата!!! 
      45 години  дълбая  тези  проблеми,  но  едно  нещо  не  мога  да  схвана,  а  то  е:  Какво  е  това  тъмна  енергия,  какви  са  симптомите,  тоест  как  да  позная  кога  съм  й  подвластен?  Около  мен  винаги  си  е  светло,  винаги  знам  какво  правя  и  защо  го  правя  –  нямам  проблеми  със  съвестта  си.  Та  моля  ви  да  ме  светнете  по  въпроса. 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #8 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 13:43 »

meander,
За да не се омотам в излишни словестности мисля да не продължавам по тая тема.
Аз не се крия зад книжки,аз в някаква степен съм направен,тъй да кажа,от книжки.
Наречи ме "книжкаджия",няма да ти се обидя.Ми,верно е.

Пак ще те цитирам,неща,които първо съм научил теоритично,от четене,а после съм установил на практика,че са верни.

"за всичко направено във живота си носим личната отговорност."

Верно е,мога да кажа.И съм чел,че е неизбежен принцип,с което съм съгласен.

"Пътя си можеш да изминеш само ако си чист от чужди енергии.Омърсен ли си спираш докато се почистиш и тогава можеш да продължиш."

Ще споря ли,ще отричам ли?Не.Това за мен е истина(макар че може да имаме различия в нюансите на смисъла,който придаваме на цитираното по-горе).Но и това първо съм го чел.Бай Кастанеда е описал практика за чистене,наречена "Рекапитулация".Идеята е,че чуждото влияние се натрупва в енергийното тяло,но да не ти досаждам  с идеята си за бъдеща тема. hi
*****
МИТКО,
Споменатата по-горе тема (само предполагам) ще привлече вниманието ти със заглавието си.
Ако решиш да се включиш може да се получи интересно сравняване на гледни точки.Имаме различия за някои неща,но имаме и припокриване на вижданията в някаква степен,струва ми се.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #9 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 14:09 »

 Grin
Митко
Цитат
Какво  е  това  тъмна  енергия,  какви  са  симптомите,  тоест  как  да  позная  кога  съм  й  подвластен.
Та  моля  ви  да  ме  светнете  по  въпроса.  
Струва ми се че така зададения ти въпрос подвежда.Каде съм  казал че съм разбирач на черни енергии.
Ако искаш някой да те светне то това е мангала,той не се свени да изпраща такива енергии профилактично щото щели да го нападнат.
А иначе троянските коне са носители на такава.Като стигнеш да си менкате шапките със тях,за да останеш сам във тялото си,ще ти се изясни.
Бай Кастанеда е описал практика за чистене,наречена "Рекапитулация".
За разлика от тебе аз пък го знам от бай Иван краваря,докато ме дюндюрликаше на коляното ми каза, да се оправям във живота само със мойто, щото чуждото магаре насред пътя го разтоварвали.Или мойто си да не давам, и чуждото да неща.Така се градял живот.
Та тоя кастанеда едва ли си го виждал,хеле пък да знаеш що за човек е.А бай Иван цялото село го знае и още го помнят.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #10 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 15:00 »

Там (във) книжките е някий друг Аз,който е различен от вашия Аз и не е хубаво да се замерваме със какво пишело във книжките.
...
Пътя си можеш да изминеш само ако си чист от чужди енергии(във тях влизат,четено,помощ,благотворителност,даряване на органи,кръвосмешение и т.н.).Омърсен ли си спираш докато се почистиш и тогава можеш да продължиш.

Та тоя кастанеда едва ли си го виждал,хеле пък да знаеш що за човек е.А бай Иван цялото село го знае и още го помнят.


Меандре, от много време насам не съм сигурен, че разбирам какво е виждането ти конкретно по този въпрос. Можеш ли да разшириш малко по-пространно какво е виждането ти за книгите? Например как функционират, като инструмент - можеш ли да споделиш мнението си въобще за механизма на предаване на информация под формата на запис, от свидетел към не-свидетел?

На пръв поглед, така събрани, тълкувам твоите цитирани думи по начин, който ми се струва, че води до безсмислица по-напред в реда на мисли. А не би трябвало да е така. Така че си мисля, че или се опитваш да се изразиш по-кратко, отколкото е здравословно за смисъла, или имаш някакво виждане по въпроса, което поради някакви причини не споделяш до край.


Мисля, че трябва веднъж за винаги да поговорим за книгите и какво представляват като инструмент, защото явно са прекалено централен аргументи във всички разговори наоколо.
Активен

Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #11 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 20:22 »

 Grin
Преглеждайки писанията си нещо ми влезе във окото-
Бай Кастанеда е описал практика за чистене,наречена "Рекапитулация".
Това което ми се закачи тука е РЕкапитулация.Приемам ре за повторение а капитулация мисля е ясно на всеки.Ама и практика за чистене.М?
Или
КАРма.Кар ми се върти кат черно а МА кат мама.И кво черната майка,и а са съглася дали няма да ми е?М?.

Или СЪД ба.Съд всеки го знае,а БА май е баба/татко.Или осъдения баща,и аз да са съглася бащицата ни да е осъден кой знае от кого.
Това са само мои предположения.Иначе извращават всичко което би им помогнало като наше съгласие.Едно че нищо няма да им стане без нас,и второ всичко да е на наш *ъз.
За туй аз си уважавам читавите приказки дето се знае кое какво е,на чуждиците им споменавам майката.
Тука без нас и нашата енергия са пълна нула,само че много им множат делата и си дават енергията за нищо.
 Cool
« Последна редакция: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 20:35 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #12 -: (Неделя) 17 Април 2016, 18:08 »

  Е,драги съзодийници,ето един опит да представя едно(не знам доколко) по-разбираемо описание на Кармата,в случая изведено от Будизма.Едно от основните понятия там е "Взаимозависимото възникване".Демек,всяко нещо,предмет или явление е съвкупният резултат от всички фактори,довели до неговото съществуване.То е тяхно следствие и същевременно причина за произтичащите от него (по)следствия.

Например - влак,който закъснява.
Закъснението на влака е резултат от съвкупност от много фактори.Това включва създаването на самия влак от работниците в завода за влакове,построен от работници по строежа на завода за влакове.Назад по веригата стигаме до откриването на металургията...назад...откриването на огъня...назад...
Самите работници са следствие на определени действия(секс) на своите родители,те на своите(карма - действие)...
Закъснението на влака може да включва и някой с каруца,пресякъл релсите по неправилен начин.Той и каруцата му са следствие на съвкупности от причини,довели до появата на Субекта с Каруцата и назад по веригата до откриването на металургията(каруцата има метални части)...назад по веригата...родителите на Субекта...появата на човешкия вид...назад...досадно,нали.

В резултат на закъснението всеки от пътниците ще породи различни последствия напред...някои от тези нишки може да се преплетат в бъдещето и това да повлияе на президентските избори в НеЗнамКояСи Държава...

Кармата на работниците е част от тъканта на кармата на влаковото закъснение,а самите работници може да са на майната си далеч.
Е, некой от тях може и да пътува във влака,що не.

   И сега нещо,което не е за мозъците на ПреВъзнесените Учители и тяхната рая - влакът НЕ може да закъснее "по-бързо" или "по-бавно" от "скоростта" на закъснението му в текущия момент,защото този именно момент е в сложна причинно-следствена /или кармична връзка със всички преждеспоменати съвкупности.

Да виждате нейде "кармичен дълг","изкупване на карма" и прочие шитове,измислени от лихварския манталитет,стоящ (или мазно спотайващ се) зад разните Ню кЕйдж учения?
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #13 -: (Неделя) 17 Април 2016, 20:47 »

      А   как  ще  обясниш  родовото  проклятие?   Например  рода  Кенеди. 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Неделя) 17 Април 2016, 21:38 »

И понеже майсторите ми надуха главата съм по-невротичен от нормалното(за мен),затова и по-склонен да преодолявам загрижеността си някой да не се засегне от думите ми.

" Българската  дума  за  карма  е  съдба" / Публикувано на: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 11:51

Това е 100 процента НЕвярно,според превода от санскрит на английски.

http://s23.postimg.org/nwe3psum3/karma.jpg
Кармата :)


А пък action/activity на български се превежда съответно като действие/дейност.
Виждате,че карма има повече от едно значение,но никое не означава съдба,също.

  Относно родовото проклятие.Не съм се задълбавал,мога само да предложа любителско допускане.
Ако приемем,че съществува 'енергийното" със своите закономерности,то тогава определено действие би могло да предизвика последствия(енергийно повлияване) върху обекта на проклятието.И ако то е достатъчно силно,би могло да се пренесе и върху наследниците на "обекта".Да "знаеш",че някой от предците ти е "прокълнат"(ако това е енергиен факт) води до страх/опасение/очакване,че ще падне и върху теб.И ако проклятието е енергиен факт,то тогава емоцията на страх играе ролята на енергийно дозареждане...отново и отново.
Което,струва ми се,че се вписва в обяснението за кармата като взаимозависимо възникване.

Подчертавка - това е личното ми виждане през моите очила,за които поне съм наясно,че ги имам.

Друго - "изчистване на кармата".Не думай!Кармата е (сложен)процес,а не субстанция.Не можете да я налеете в кофа и да я пречиствате чрез филтриране,дестилиране...светлинни медитации.
*****
МИТКО,това не е елементарен напън да се изкарам много начетен.Когато казваш,че кармата значи съдба ти казваш нещо невярно.Това действие създава последствия за тези,които ще повярват в него.От "съдба" може да се подхлъзнат към удобно поставени думи като "вина", "грях" и по силата на взаимозависимото възникване,твоите думи могат да се превърнат в "причина,пораждаща страдание" за повярвалите в тази неистина.И това разбира се не е обвинение към теб.

И ако,казвайки неистина(в която вярваш) го правиш с намерение да е от полза на тези,на които го казваш,тоест,мотивацията ти е добронамерена,според будизма мотивацията е по-важна.Отново,няма причини за обвинение към теб.Просто не си знаел.

А когато се обвинявате,тогава вие създавате "причини,пораждащи страдание" за себе си.Къде му е духовното на това?!
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални