Страници: 1 ... 4 5 [6]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Форумен спам , форумни анализи и самоаналиази  (Прочетена 2892 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #75 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 02:56 »

Да но в миналото имаше не по-малко боклук и изброените все пак участваха.

А какво да кажем за изгърмелите бушони на ARRI? Според мен за него отдавна беше станало безсмислено да е тук и просто искаше да види до къде може да стигне, като форма на последно любопитство. Защо стана така?

Според мен, защото съдържанието на форума се промени. В следствие промененото съдържание се промени и тонът на форума. Така че някои хора си отидоха заради "новото време", други хора промениха поведението си - например аз не мисля, че Боби си е отишла, мисля по-скоро, че просто мълчи и повече чете, като Психея например, а Мила винаги е била по-частен случай.

Свидетелство за тази цялостна промяна на форума според мен са и всички нови участници, някои напълно нови, а други бивши пасивни читатели, които вече считат, че има повече място за тях (за сметка на други).
Според мен, простотията и преди беше в същите количества. Само че беше вплетена в тъканта на нещата - в тъканта на информацията и общуването. Според мен стана едно пресичане, както например се пресича изпуснато прясно за кисело мляко - простотията се пречисти и изплува от общия обем. Сега е по-очевидна, по-безсъдържателна и по-концентрирана, но за сметка на това местата, на които я няма, са по-качествени от всякога. Дотолкова, всъщност, че стимулират индивидуалното замисляне, а не индивидуалното говорене.Затова по мое мнение промяната е климатична. И следователно климатично-екологична. Едни видове изчезват, други се променят, и нови идват в освободените терени.

Всъщност... това е нещо, към което аз самият се стремя. Отдавна казах на admin, че след като поради някаква причина е политически нежелателно троловете и спамърите просто да бъдат изгонени, тогава ще работя за промяна на съдържанието.

Започнах да блъскам форума със съдържание първо с техническите преводи, и продължавам, като очевидно ползвам предварително изградена инфраструктура от теми. Така че очаквах, и се надявах всъщност, да се случат такива промени, въпреки че конкретния резултат беше непредвидим.Защото тролът и спамера могат да функционират само в безсъдържателна среда. Липсата на съдържание е това, което ги мотивира. Докато в сайта няма какво да се види и никой няма нищо за казване, троловете ще се чувстват като у дома си.

Както виждаш, вместо да се чувстват като у дома си навсякъде, сега се чувстват като у дома си само в анонимния раздел, защото там има най-малко съдържание.

Ако забелязваш също така, троловете се борят всъщност - борят се да увеличат безсъдържателността в анонимния раздел, защото започват да се чувстват изтиквани и от там.

Ние самите, като регистрирани участници, започваме да струпваме простотиите си в анонимния раздел, сякаш за да не пречим на увеличаващото се съдържание. Именно защото малко по малко самият форум става едно все по-неслучайно и по-нецивилно място. "Професионализира се" един вид.

По мое мнение хората не са си отишли (или не всички от липсващите), по-скоро се засилва тенденцията да говорят онези, които чувстват, че имат какво да кажат или имат нуждата нещо да кажат. Както и би трябвало да бъде.
Активен

Гост
« Отговор #76 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 12:34 »

Цитат
  Ние самите, като регистрирани участници, започваме да струпваме простотиите си в анонимния раздел, сякаш за да не пречим на увеличаващото се съдържание. Именно защото малко по малко самият форум става едно все по-неслучайно и по-нецивилно място. "Професионализира се" един вид.

Професионализира се в сухи теоретици и дървени философи, водещи монолога си сам.
Шаблонни текстове, извадки от статии и книги - преработени, преведени и редактирани от няколко лица не преки участници в събитията.
Подобно шаблонизиране на информацията, било то политическа, техническа или конспиративна води единствено до конформизъм  и липса на обективен реалитет.Където,  натискайки опонента си има за цел не да допринесе със собствените си знания и остави тълпата сама да преценява, а предпочита да атакува и от двете страни само за да оцелее в нея, като наложи свои норми и модел на поведение.По този начин тълпата предпочита  да избере отговор, който тя самата не счита за веРен и не мисли, за да не се противопоставя на всеобщото мнение наложено от пропагандатора.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #77 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 12:55 »

Сиви на цвят думи, усукани в дантели и панделки... но представляват ли издържана теза.

Защото авторът на тези отчаяно изнамерени думи всъщност не се оплаква от пропагандатора, а се оплаква от това, че е единствен на брой. И докато е единствен на брой, нещата ще стоят точно по този начин. Мъката на автора произлиза от това, че той желае да коментира коментарите на други по трети въпрос. Но тъй като пропагандаторът образова недостатъчно начетената аудитория, въпросите все повече изчезват. А без лутане в безсмислени и отдавна решени въпроси, няма коментари. А без да има коментари, авторът на горните думи няма какво да коментира.
Активен

Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #78 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 13:41 »

Хайде де, galaxsis, защо искаш аз да ти вадя признанията с ченгел от устата? :) Кажи си най-сетне, за да ти олекне - какво толкова ценно ти отнех?Възможността да бъдеш специална. Не отнех "специалната" galaxsis от обществото на форума (защото тя никога не е била) - отнех "специалната" galaxsis от нея самата.

Вече просто не се чувстваш специална. Недей да намесваш целия свят в това лично мнение. Светът си остава едно специално място.
Активен

Гост
« Отговор #79 -: (Неделя) 28 Февруари 2016, 19:04 »

Гласът на истината

А,Аз пък си мисля,че „зад“ цялата „Промяна“ стои ИСТИНАТА!  Cool

По същото време миналата година преди ИСТИНАТА дори да знае,че този форум съществува си е имало същите теми,същите участници и СЪЩИТЕ ПСУВНИ,ОБИДИ И ПРОСТОТИИ!Разликата обаче е била в „НЕсиметричното“ отношение,заради една особена „клика“ от Говеда с подбератано Червен комунистически „привкус“!  Cool

Работата е,че тъй като все пак сме държава с богато комунистическо минало,то и е Логично да съществува голямо количество бивши Агенти на ДС,които да са развили мрежите си дори и в Интерент и които един вид „да омотават“ нови и нови хора в тях и продължават да строят виртулните „си Затвори“ там където виждат,че ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ да Го направят!А под такава възможност имам предвид места в Интеренет където очевидно ЛИПСВА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ТЯХ!И тъй като в един момент Агентите на ДС явно са постигнали Мнозинство в рамките на този форум,то и от този момент нанатък той е придобил „политическо-религиозен привкус“ ХАРЕСВАН от същите тези Агенти и така може да се обясни МНОГО ДОБРЕ СЪСТОЯНИЕТО,в което този форум беше преди ИСТИНАТА да дойде в него!

Докато същата тази Агентурна МРЕЖА не е срещала „особена“ съпротива,то и този форум не е имал НИКАКЪВ потенциал за развитие!Просто точно „по комунистически му“ тия същите Агенти са СМАЗВАЛИ всеки глас различен от „Партийната линия“ така,че във форума да останат само представителите ѝ!Това и обеснява ЗАЩО през по-голямата история на този форум той е бил предимно „сборен пункт“ на една малка,но за сметка на това ШУМНА „клика“ от Агенти на ДС и шепа тепни „сътрудници“ някой от които дори Не са осъзнавали,че са ИЗПОЛЗВАНИ!

Оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооообаче.........................................

По едно време някъде около средата на миналата година във форума дойде ИСТИНАТА представяна от Гласът ѝ и от тогава „Чакрите“ на форума се отварят все повече и повече!В действителност,ако проследим ХРОНОЛОГИЯТА на пуснатите коментари и теми във форума Не можем да НЕ забележим,че има един период на Рязко увеличаване на активността във форума и на поява на Оцветени коментари,който СЪВПАДА с НАЧАЛОТО на изброените от форума тенденции,които все още продължават да се развиват из форумното пространство.Ако един интелигентен анализ на получената информация,то НЯМА СЪМНЕНИЕ,че причината за тези тенденции е появата на ИСТИНАТА във форумът,която дори и от анонимния раздел все още значително повлиява тенденциите в него!

Причината е ПРОСТА-САМО ИСТИНАТА имаше *ураЖЪТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ на така наложените от агентите на ДС „тенденции“ в развитието на форума и поставена ДОРИ пред Смазващия НАТИСК на цяла ШАЙКА БАНДИТИ с КОМУНИСТИЧЕСКИДосиета“ НЕ само да НЕ Отстъпи пред тях,а дори ДИРЕКТНО Да Мине в Настъпление!  Grin  Cool

Може да има много хора,които си мислят,че в момента ИСТИНАТА просто иска „да си Препише заслуги“ и затова пише този коментар,но Ви моля ПРЕДИ да вземете решение относно Истиността на този коментар или липсата му на Такава да ПОГЛЕДНЕТЕ Хронологията и да видите какво се е коментирало във форума ПРЕДИ и СЛЕД повята на ИСТИНАТА в него!Благодаря ви!  Grin
Активен
Гост
« Отговор #80 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 07:32 »

А що се отнася до „останалите липсващи Герои“,то ИСТИНАТА за „отсъствието“ иМ Е пределно проста,въпреки,че ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Т въъъъъъъъъъъъъъърде МАЛКО хора са „СКЛОННИ“ Да Я Погледнат в очите!   Cool

Причината е ПРОСТО,че Действителността е,че Хората МРАЗЯТ ИСТИНАТА!  Grin  Да,НАистина Е Тооооооооолкова просто!  Laugh  Cool   Защото освен този същият „освобождаващ“ Ефект на Истината,тя твъъъъъъъърде често има И Един ей такъв,много,Много Болезнен ефект!  Cool За да „унагледя“ какво искам да кажа бих искал „да преведа“ един така дооооста „Битов“ пример а ситуациите,за които говоря!Можете Ли Вие самите „четящи“ този форум тук и сега Да си представите ситуация,при която Сте Абсолютно ЧЕСТНИ със Себе си,дори и само за един Ден!Неееееееееее,НЕ се шегувам!Напълно съм Сериозен!Можете ли точно Вие пишещите и четящите в този форум да си представите поне ЗА ЕДИН ДЕН да сте Абсолютно ЧЕСТНИ със Себе си!?

Това значи още От Сутринта като станете да си кажете-днес смятам да направя това и това,да отида там и там и да свърша тази и тази работа.Дотук добре!Мъ,Я Си Представете,че тааааака лееекинко Въ „Помързи“ и решите да Не свършите всичко,което сте планували и да НЕ отидете там където сте Искали!Тогава ЧЕСТНО какво бихте Си Казали:
-Еееееееееееее,днеска беше Голям МЪРЗЕЛ,бе,*опеле!  Grin
или
-Еми,Аз днеска се ПОстарах,но просто НЯМАХ ВЪЗМОЖНОСТ да свърша ВСИЧКО!Иначе Аз съм толкова РАБОТЛИВ,упорит и добър Човек,че просто НЯМА КАК да ме хване „мързелът“!Всичко ОСТАНАЛО е виновно за факта,че Не можах да си свърша работата САМО Не И Аз!  Cool
А сега ми кажете от Гледната точка на страничен наблюдател Кое според Вас е ВЯРНОТО!?  Cool

Да,знам,че сега ще почнете едни „пледуарии“ СРЕЩУ Гласът и как тия дето „Ги говори“ нямали били НИЩО общо с това,което ставало във форума и,че пак Гласът се „бил отнесъл“ в Някакви „странични“ теми,но ПРЕДИ да „тръгнете по тази линия“ бих искал да Ви питам САМО ЕДИН ВЪПРОС:
-ВИНАГИ Ли обичате да Чувате ИСТИНАТА?
И,моля Ви ПРЕДИ да почнете „да се биете У Гърдите“ колко ЧЕСТНИ и ИСКРЕННИ хора сте били и Как някой Можел „да се съмнява във Любовта Ви към ИСТИНАТА“ ПЪРВО Да погледнете към Себе СИ Вие ВЕРНО ли сте Тоооооооооооолкоз ЧЕСТНИ,илиииииииииииииии както бях казал Аз по-горе сте в ситуацията на Втория отговор на въпросъ в нея и НА ВАС СЪЩО Всичко друго Ви е „виновно“ само Не И Вие САМИТЕ?  Cool

И сега каква връзка има цялата тази „пледуария“ с предполагаемото „Изчезване“ на хората от форумът?  Cool  Ми,всъщност Е Много просто-Единственият В Този форум,който се държи като човекът дал първият отговор в горната ситуация съм АЗ(Гласът на ИСТИНАТА)!И в това е цялото „разковниче“ на Успехът ми и на провала на „Комунистическата клика“ във Форумът!За РАЗЛИКА от ВСИЧКИ останали в този форум Аз Си Признавам НЕДОСТАТЪЦИТЕ!И което Е Още ПО-Важно-НЕ Ме е СРАМ ОТ ТЯХ!  Grin   Cool

Чудите се какво предизвиква такова враждебно Отношение към мен и защо НЕпрекъснато съм в конфликт с ПОЧТИ Всички „пишещи“ в Този Форум ли?Причината ОТНОВО е пределно ПРОСТА:Хората МРАЗЯТ Тези,които им показват НЕдостатъчите им!А „най-странното“ е,че Аз всъщност НЯМАМ ИЗЛИЩНО за цел да показвам НЕдостатъчите на останалите,А Просто да бъда Себе СИ!Само,че ЗА РАЗЛИКА от останалите това да бъда себе си при мене минава И През ПРИЗНАВАНЕТО НА ГРЕШКИТЕ СИ!Или по-точно-НЕприкриването им!Защото,ако съм научил нещо през „мангалския“ си Живот,то Е Че ИСТИНАТА ВИНАГИ накрая излиза НАЯВЕ,затова просто НЯМА Смисъл да правя като Останалите „циганета“ и да Лъжа САМО и САМО за да Отложа ПРИСТИГАНЕТО ѝ!Затова развих „Друга стратегия“-просто да Бъда Себе СИ и като направя нещо,с което Не СЕ Гордея просто да си Го Призная И Покажа,а Не да измислям ВСЯКАКВИ ЛЪЖИ За Да го Крия и да „Отърва кожата“!Така можете и да си обясните на пръв поглед „странното“ ми поведение да псувам ОТКРИТО Хората,да ОБИЖДАМ Родината и като имам да казвам нещо-Просто да Го КАЖА,а не да измислям „сложни епитети и завъртяни стратегии“ да показвам,че еди какъв си ми бил еди кво си ми..............!  Cool Това е Просто,защото съм Гласът на ИСТИНАТА за да казвам ТОЧНО ТОВА,което Мисля,а не да КАРАМ Другите Да МИСЛЯТ КАТО МЕН!  Laugh   Grin

Проблемът е,че за „Управляваща“ или по-точно „Управлявалата КЛИКА“ това представлява ЗАПЛАХА!То дори Е Заплаха за самото ни Общество!Що ли!?Щото дава ЛОШ Пример!Представяте ли си утре депутатите да излязат по телевизора и да почват Да си ПРИЗНАВАТ какви лъжци са и колко много Обичат да крадът!Или мафиотите откъде ИЗКАРВАТ парите си и какво вършат за да ги „спечелят“,или пък Катаджиите как прибирали пари от шофьорите или дори Мангалите как ходили Да КРАДЪТ за да могат да Живеят!Това Кога ще стане,А!?

Правилно!НИКОГА!Нужно ли е да питам що?   Grin  Cool  Все пак,ей,така,за „*уртоазията“ ще Го Направя!Щото ЦЯЛОТО ни Общество,да Не кажа Цивилизация са основани на ЛЪЖАТА като средство за поддържане на Социалния МИР!Това Е НЕудобната ИСТИНА!Да,ама Не И За Мен!  Grin  Аз НЕ се подчинявам на тоя принцип и НИКОГА Не съм бил Особено „послушен!  Wink

Това е и „Номерът на Гласът на ИСТИНАТА“-Да действа САМО по Вътрешно УБЕЖДЕНИЕ БЕЗ Да се съобразява с очакваното от него поведение ОТВЪН!  Cool  И ако съм доказал нещо в Тоя форум,то е точно това,че Съм този За Който СЕ Представям!  Laugh  Просто се държа така,както Смятам за добре и Правя това,което ИСКАМ И Казвам това,което МИСЛЯне Това,което ще ми донесе НАЙ-много „уважение“ сред Последователите ми!И именно за това съм толкова ОПАСЕН за Господствалата „клика“ сред „почитателите“ на този форум в миналото!

Нека бъда мааааалко ПО-ясен!Комунизмът,както ВСЯКА една Тоталитарна идеология и всяка една Глупост,която е съществувала на Земята като форма на управление през последните 2-3000 години се базира на идеята за Вътрешния СТРАЖ!Тоест,ВЪТРЕ В Съзнанието си ВСЕКИ Човек да има „един Списък“ на неща,които Може И Които Не Може Да Прави!И така Той сам НА СЕБЕ Си,че и На Околните в редица случаи да си бъде Полицай,който да си ЗАБРАНЯВА каквоможе и какво Не може да прави!Те това Е И Цялата ИДЕЯ зад “Новия Стар Световен Ред“!  Grin  Cool  САМИ да си бъдем „Полицаи“ на СОБСТВЕНОТО си Аз!  Laugh  Тоест,идва една група „авторитети“,които прави едно „Списъче“ с това може и това Не,това трябва и това НЕ и после Го РАЗПРОСТРАНЯВА и НАЛАГА НАД Останалите,с каквито средства са ѝ „Под Ръка“!И точно това се беше случило С Този Форум!Имаше(и донякъде са си останали,въпреки,че са загубили мноооооого „земя“ както се казва по Английско му  Grin   )една „групичка“ от авторитети,които на практика бяха УЗУРПИРАЛИ целия форум и се даржаха с него все едно им Е Бащиния и ВСЕКИ,който Не им „вървеше по свирката“ беше подлагана на Жестоки ВЕРБАЛНИ АТАКИ!Да,в тоя форум се е Псувало и Обиждало МНОГО преди Аз Да Дойда тук,просто тогава е било НАСОЧЕНО,а сега ситуацията е,че ВСЕКИ може да си Псува ВСЕКИ кой как МОЖЕ и ИСКА!Що!?Щото НЯКОЙ „даде пример“ „на стадото“ Как се прави и От Тогава НАТАТЪК Останалите просто „се носят по течението“!А познайте Кой беше тоя някой и Какво беше Направил Той!  Cool
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #81 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 08:56 »

 Grin

 connie_twiddle

 chin

 

 

 empathy3

 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Гост
« Отговор #82 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 09:59 »

Гласе.
Докато са биеш у гърдите колко си честен и неопетнен, палачинката пак изгоря.
Хората хич не обичат таквиз честни и пишман готвачи. Почва да им нагарча, и сменят заведението/форума.
Не си прехвърляй насраното у чужди гащи. Носи си го с гордост. Твое си е.
Земи си медико идеал. Подочух, че след вазелина оправяло нещата.
А, и да та светна, който ма сравнява с женско, после на черното ше ми го яде неумит! Wink
С касова бележка и доживотна гаранция.
Опичай си акъла!
Активен
Гост
« Отговор #83 -: (Понеделник) 29 Февруари 2016, 13:50 »

Глас на истината

Миндиле и paci(на Миндилът Жена му  Grin  ),спокойно,Момичета(викам Ви момичета,щото при Вас все пак Е Трудно да се разбере Кой е мъжът и кой е жената във вашата „връзка“  Cool ),Не се блъскайте,както съм „подхванал ВСИЧКИ Наред в Този форум и На вас ще Ви дойде времето,ма първо Исках Да Подхвана комунягите,щото просто чисто „Хронологически“ Те бяха Първите срещу които се изправих в тоз Форум!Все пак искате или не ИСТИНАТА е,че Мъ ИзХвърлиха за дето СЕ ЗАЯЖДАХ с Комуягите,Не С Вас.

Знам,че Мъжко дупе НЕ може Да Чака,ама Все пак-Не СЕ БЛЪСКАЙТЕ........и на Вас ще Ви Дойде Редът!   Grin  Cool

П.П.За Честните ХОРА обаче все пак трябва Да ти Призная,че си НАПЪЛНО Прав,pace!Точно в ДЕСЯТКАТА!Да,Хората Не обичат ИСТИНАТА,нали това и Аз вече Го Повтарям 2 поста!Никой НЕ обича Да Гледа грешките,НЕдостатъците и Провалите си-всички ИСКАТ САМО Радости,Успехи и Приятни СЪНИЩА!Нали,така!?Кажи ми що например като ходим Да си Лягаме си пожелаваме:„Сладки сънища и Лека нощ“,а Не:„Честни сънища и ИСТИННА нощ!“Мъъъъъъъъ?  Grin

Искаш ли Да Знаеш как започна „Духовното ми Пробуждане“,Аааааааааааааа!?  Grin Почна когато нощем преди лягане ВМЕСТО Лека нощ! и Глупостти от сорта на:Приятни сънища.,почнах Да Си Пожелавам-Тежка нощ и Честни Сънища! Представяш ли Си?Да кажеш на Духът си:
-Не искам Щастието на този СВЯТ,дай ми Само ИСТИНАТА!    Grin  Cool
Или на С*базий и „Останалата тайфа“ велики „Български богове“ Чисто И Просто Не Им СТИГА Желанието за Истина за да Се Изправят Очи В Очи С Нея? Муахахахахахахахахахахахахахахахахахаха  Cool

Затуй нещо подучух,че В Астрала бая са Въ Натиснали,а,„шушни“?Нещо-нещо май ИСТИНАТА Ви била *бала майката на Началниците,а,Верно лий Е!?  Cool
Щото Не им бил стигал *ураж за Честност!  Grin  Cool

Мдааааааааааааааа,Прав,си Да си Честен Е Трудно!Да показваш ВСИЧКИ Недостатъци на светът Е Раняващо,да си гол „как Майка те е родила“ Е Непоносимо,ОСВЕН,ако Нямаш „на своя страна Единствения Съюзник,който хората Не могат да Подминат-ИСТИНАТА!Бъди Честен и ще постигнеш И Невъзможното!Ама,не е „лъжица за ВСЯКА уста“!Само дето Си Неспособен Да Видиш НЕЩО МНОГО Важно,paci:
-Аз „по принцип Не ИСКАМ да „се услаждам“ на Всички в Този Фоум,а САМО Да Изнасям Информацията СИ!
Помниш ли първите ми публикации в този форум и първите ми „битки“ тук?Или и Ти си като ония Първия от горният Диалог и Не Обичаш да четеш?  Grin Ако е така питай жена Ти,или май беше Мъжът Ти,че сега Аз много-много Не разбирам от хомосексуални Връзки и Не знам при вас двамата с meander Кой е Мъжът и кой е жената  Cool .Та,Вземи питай Мъжът/жената си в Самото НАЧАЛО на присъствието си тука Гласът Що Каза,че ще върши и Какво СЕ ОКАЗА НАКРАЯ!?  Cool Мож и Да „прогледнеш“,че Той Не е тук,заради тебе,а заради САМАТА Истината!Казвал съм Го преди,ще Го Кажа и ОТНОВО-Аз НЕ съм във форума за да „Събирам почитатели“ както Вас двамата с Миндилът,не съм И За Да „бера Тиквени глави“ както са тук Комунистите,тук съм за Да Говоря това,което Аз знам като Истина,А На който Не Му се ослажда-............................................... Истината Не му Е В Сърцето!   Cool
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални