Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Начини за обезсоляване на морска вода  (Прочетена 826 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« -: (Събота) 30 Януари 2016, 22:57 »

В Япония има заводи, придвижващи водата в тръби под високо налягане преминаваща през филтриращи мембрани:
Япония днес - обезсоляване на водата

Руска технология за обезсоляване на морски води чрез АЕЦ се прицелва в чуждите пазари

Лесен начин за обезсоляване на морска вода

Някой има ли идеи как може да обезсоляваме морска вода?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #1 -: (Неделя) 31 Януари 2016, 00:57 »

С каква идея? Защото не достига прясна вода ли?

По принцип... открай време най-лесното и най-качественото обезсоляване на водата е дестилирането  в специален глинен съд, огряван от слънцето. Тази техника е на хилядолетия.

Само че... ако прясната вода не достига, обезсоляването съвсем не е решение на проблема. Проблемът е малоумното "управление" (по-скоро е кретенско унищожение) на водните ресурси.
И проблемът би изчезнал само с малко образование. Само че Системата няма да позволи такова образоване на масите да се случи. Така че проблемът няма да се реши, докато Системата я има.
Системата обаче лесно може да се заобиколи, ако човек просто се отрече от централизираното водоснабдяване. Толкова е елементарно.

Домакинството, което се е отказало от "услугите" (по-скоро пипалата) на Октопода, лесно може да добива колкото вода си иска от въздуха, и тя ще е дестилирана.

Има няколко древни пасивни техники, но те разчитат твърде много на външни фактори, срещащи се в природата, която Системата систематично руши, и по този начин индивидуалното водоснабдяване на това домакинство би било в неблагоприятна стратегическа позиция и често би срещало препятствия.Ако се използва ток обаче... никой няма да може да попречи на това домакинство да развива индивидуалното си водоснабдяване с дестилирана вода. Става дума за електрически кондензатор.

Лятно време, в жегите, чакал ли си на светофар? Чакал ли си на светофар пред по-нови луксозни коли?
Виждал ли си... когато колите тръгнат... какво остава на асфалта след краткия им престой? Остава локва вода.

Това е от климатроника на колата. Когато климатроника изстудява горещия летен въздух, се получава конденз, и много вода се изхвърля навън. Точно това е принципа на въздушните кондензатори - топлинната разлика на въздушните маси.
Ще кажеш, че не е достатъчно.
Аз ще кажа, че е достатъчно. В Саудитска Арабия някои села в пустинята разчитат единствено на водата от големи селски въздушни кондензатори. Щом това работи в пустините на Африка, представи си как би работило в Балканска България.

Не казвам, че трябва да се купи комерсиален електрически кондензатор. Те се произвеждат от малоумници и кретени, тоест от отрочетата на Системата.

Има патенти за свръх-ефикасни електрически кондензатори. Самият принцип е достатъчно елементарен също така, за да се направи някакъв самоделен апарат на принципите на Виктор Шаубергер например.

Тогава, едно домакинство, избрало да има индивидуално водоснабдяване, може да произвежда по една вана дестилирана вода на ден.


Ще кажеш, че това в някои случаи може да е малко.
Аз пък ще кажа, че съвсем не е малко, и всъщност е полезно, защото по този начин домакинството ще бъде стимулирано да открие недостатъците на начина си на живот, и да поправи скритото безумие в навиците си, поради което се създава хроничен недостиг на този ресурс.
Така че битката с този проблем много лесно може да се спечели от едно домакинство, което избира индивидуално водоснабдяване; а битката с този проблем за всички онези, които избират централизираната ресурсна зависимост от Системата, е обречена на провал и представлява усилия, които нямат възвръщаемост при идните поколения, защото вечната борба в тази посока свършва със смъртта на индивида.

Което недвусмислено означава, че е егоистично. Което пък автоматично означава, че е неморално.

Така че въпросът е дали глупостта на едни ще доведе до техния егоизъм и оттам до немилост пред Бога... или разумът на други ще доведе до благо за ближния и оттам до благоприличие пред Бога.

А това е много по-важен въпрос от обезсоляването на вода.

« Последна редакция: (Неделя) 31 Януари 2016, 01:04 от форум » Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални