Страници: 1 ... 4 5 [6]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Потребителски манталитет  (Прочетена 2576 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Гост
« Отговор #75 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 10:38 »

То май стъклото някой преди това го е счупил и жената е лепнала бележката връз спуканото.  Агресията е признак за дълбоки комплекси и ниска култура. Каквото повикало такова се и обадило. Танто за танто,  както се казва. Нали съм ги виждал някои. Крещят,  държат се грубо,  превзето или надменно,  а очакват служителите насреща им да се държат по различно. Е,  няма как да стане.  Усмивката извиква усмивка,  откритата добронамереност извиква добронамареност. Но колцина го проумяват?
Активен
Гост
« Отговор #76 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 11:09 »

Големи психолози ей Grin
Активен
Гост
« Отговор #77 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 11:30 »

Големи психолози ей Grin


Не е нужно да си психолог за да се държиш любезно. Но не престорена,  а искрена любезност. Това не се учи,  или го можеш или - не. Помните ли приказката за дърваря и мечката? Има и една руска приказка за Добрата дума унищожаваща всяко зло. Прасета,  телета,  инкарнации,  храна,  симбиоти,  паразити...ако така гледате на хората нечакайте те да ви отвърнат с нещо по-различно. Молбата за човешко разбиране се възприема като подигравка. Понеже позицията на молителя се възприема като висшестояща. А ако беше на "нисшестоящ" щеше да се възприеме като слабост и  щеше да последва същото,   но с разменени роли.
Ето пример : Отивам да си пращам тока. Човека пред мен крещи неистово заплахи и обиди и получава отговор с гробивен глас през зъби. Очите на жената зад гишето го молят да спре, но той невижда защото Неиска. После съм аз на ред. Жената,  очаквайки същото държание,  почва с леден глас и секунди по-късно променя отношението си,  защото я нама агресията. Вече няма лед , има топлина.
Осъзнаването идва с отношението към другите.
Някой е забравил да спомене принципа " Както към себе си така и към другите". Едва когато започнем да се държим с другите така,  както с този,  когото виждаме в огледалото,  едва тогава можем да говорим за осъзнаване и промяна в манталитета,  демек мисленето.
Активен
Гост
« Отговор #78 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 11:45 »

Брато,  като ги гледам някои из тоя форум какви ги ръсят,  търсиш мъдрост в бардак Grin
Тези,  които действително знаят и могат неплямпат,  а прилагат на дело знанията си тихо и кротко,  без високопарни термини. Никой не ги знае,  никой не ги чува и те самите не биха се разкрили.
Активен
Гост
« Отговор #79 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 12:05 »

Има и възпитани,  които знаят как се говори на обществено място. А интернет е най-общественото от всички,  заради комуникацията на ментално ниво.  Но колко знаят за тази част от пъзела? Когато човек пише влага много повече енергия от количеството вложено във говоренето на глас. Защото пишейки съответният индивид си представя стоящия отсреща,  към когото мислено се обръща. Ето,  че не само думите,  а и мислите са сила. На ментално ниво интуицията е по-силна,  което ще рече,  че човека отсреща винаги може да усети истината независимо от писаното.
И тук с пълна сила важи това което май вече казах. Демоните са Мазохисти. Те изпитват наслада и удоволствие от обидите,  караниците,  нецензурните приказки, лицемерието  и черногледството. Болка им причинява единствено добрата дума. Демоните непознават истината,  затова се бият със справедливост. В случая трябва да пиоставим демони в кавички.
Активен
Гост
« Отговор #80 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 12:16 »

Затова ли нета задмина всичко друго като средство за комуникация? Smiley
Активен
Гост
« Отговор #81 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 12:33 »

Именно. Това е най-високото ниво достижимо за Духа,  докато е в плът. Но мисълта е свободна като въздуха. Нищо неможе да задържи Въздуха,  дори херметичиски запечатан той ще си намери пролука. Той е неуловим,  защото да се опиташ да хванеш Духа е все едно да се опиташ да хванеш Създателя,  част от когото е Духа на всеки един човек. Духа е част от онази Свръхсила,  която е отвъд и във всичко във вселената. Ние сме тя и тя е нас. Душата е в сърцето. Всички същества имат души,  но само Човеците имат дух. Чхая-Бага =сянка божия,  както е сравнено във Ведите. 
Затова и битката е за Умовете на хората,  а не за сърцата им. Само,  че чия битка? И има ли въобще битка или това е само измислица,  защото страшен е само страха  и заплахите са най-коварното оръжие. Типично човешко оръжие.
Активен
Гост
« Отговор #82 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 12:41 »

Отричаш теориите за конспирациите.
Активен
Гост
« Отговор #83 -: (Вторник) 19 Януари 2016, 12:51 »

Не ги отричам. Това е игра която може да се обясни с фразата " стани да седна" или " защо да е той,  а не аз". Извънземни,  рептили,  анунаки,  дяволи,  катаклизми,  антихристи са само за всяване на страх,  а страхът води до недоверие и агресия.
Гореизброените са за да се отклони вниманието на хората от истинските лица на кукловодите. Хората обръщат гръб на истината вярвайки че заплахата е някъде Там. А тя е тук,  вътре,  в самите тях.
Винаги е виновен някой друг. Отново чисто човешка черта.

И какво излиза? Потребителският ни манталитет е на животни,  а човешкия на живи дяволи. Звучи обидно,  но дори да отречем себе си неможем да излъжем.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални