Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Малки форумни джихадчета  (Прочетена 1906 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #15 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:13 »

"някой си", предупреждението ти е взето в предвид. Благодаря ти! Така и така си анонимен, кажи и твоята гледна точка.
"HomerCat", можеш да ме наричаш Тео. Виждаш, вече и с умалителното "-чо" се обръщат към мен. Все съм си аз.

А сега някой да каже историята за "оня, оплетен в нишки вовек" (цитирам, едва ли е дословно). Било е преди да попадна на този форум - не я знам.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Гост
« Отговор #16 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:15 »

herrian
 Ти си IPA-KI
Аннадън му?
Активен
Гост
« Отговор #17 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:20 »

Ранните евреи са боготворели змията бог на шумерската империя и левитите били наричани „синове на Великата змия”. Техният бог YHVH (Яхве, Йехова) е описван като получовек, полузмия и свещената им книга със скрито (езотерично) познание – Кабала, означава „Мъдростта на Змията”. Левитите или „синовете на Великата змия” (кръвна линия на Ануннаки) са обожествявали YHVH като дракон, наричан Левиатан; оттук и името „левити”. Змийската форма на YHVH била известна още като Нехущан или „Бронзова (медна) змия” и левитите поставяли златни и бронзови образи на тяхното божество в олтарите на еврейските храмове.

Грешка!

Извади собствено знание, не копирай от форумите!
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #18 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:25 »

До някой си:

Гласа  по некое време най-неприкрито викаше "Ссслава на Кралицата",така че аз съм последния,който ще "оплези език" подир него,но чета като пише(избягвам да се задълбавам заради червеното),защото са ми интересни различни начини на мислене.

"Безплатен обяд НЯМА ! Сичко се ПЛАЩА."
ДА.

"С кръв."
Или с енергийният ѝ еквивалент,бих добавил.

"За вас ключовата дума е ПОЗНАНИЕ, а не знание. Разликата е огромна, намерете я сами. Като мен."

Относно подчертаното - съгласен,то няма и друг начин,според мен.Само че пак има терминологични разнопосочности,кой какво нарича "знание" и съответно "познание".Ще опитам с пример.

Имаме някаква информация.Сравнявам я с ядене в чиния на масата.Информацията - неизядена храна.След изяждането ѝ,тази част ,която е преработена и усвоена някои наричат Знание ,а други-Познание.Различни думи-етикети за едно и също нещо - Преработена(по аналогия с храносмилането) и Усвоена информация,която вече не е просто информация,а част от теб.

П.П.: Стилът ти е подобен на Меандър,но това е предположение,с което може и да греша,може да е някой друг,който умишлено наподобява Меандър.НЕ знам и не смятам да губя съня си в догадки.

До Taralej :

"Не се занимавайте с глупости."

От каква позиция Ти мислиш,че си достатъчно умен,за да даваш такива съвети на другите?
Ето от каква - от позицията на невежа,който не смее да признае пред себе си,че е такъв.

"Ако Господ бе преценил,  че за хората е добре да ходят в астрала то това щяхме да го можем инстинктивно".

Аз нямам "господ",а Твоят си е Твоя диагноза,която не ме задължава.

   Според някои автори(и скромният ми субективен опит) ние понякога "ходим" в астрала,когато спим.Инстинктивно,в смисъл несъзнателно и неконтролирано.И след като повечето хора се събуждат общо взето не по-ненормални от преди заспиването си,може би не е толкова фатално.

Наистина,когато спим,може така да се каже само леко да се топваме в морето/разбирай-астрала.Което би могло да е един естествен процес.Друг въпрос е,че наистина не е добра идея ентусиастите да се бухват неподготвени с главата напред у дълбокото.

Освен това ние СМЕ "в астрала" постоянно,защото "астралът" и т.нар. 3Д са "пакетирани" в едно и също "пространство",но на различни честоти/които понякога се "преплитат" помежду си.Така че  "астралното излизане" е промяна на фокуса на честотно възприятие,ако не те затруднявам с това описание.

И още - времето също е "пакетирано" в това "пространство",при това минало,настояще и бъдеще Наведнъж.Начина по който възприемаме времето също зависи от фокуса ни на честотно възприятие.Това разбира се са само словесни етикети,за назоваване на нещата.

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Гост
« Отговор #19 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:42 »

homercat
Онова подчертаното беше свързано с хериан и приятели.
За теб подочух, че си наше момче. Българче. Умен си.
Онзи предател е достатъчно само да го четеш, даже и да не вникваш в текста пак си в чувала.
Не съм Меандър, въпреки че изключително много съм научил от него. И не го копирам.
Просто пиша на български.

.
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #20 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:47 »

herrian
 Ти си IPA-KI
Аннадън му?

незнам  какво е анадун и не ме интересува особено. Мисълта ми беше че от книга до книга има разлика. В две изречения ти омесваш неправилно изписани думи на три езика Съвременен Еврит,  акадски и неправилен шумерски. освен това от думите ти човек остава с впечатлението,  че левитите са шумери и шумерите са почитали змия. Шумерският език е подобен на японския,  където гласна следва всяка съгласна и няма капка общо с симитските езици,  а по-скоро с урго-финските ,  което е една от теориите понеже друга го приближава до дравидските ( харапската цивилизация!),  а  трети смятат че има нещо общо с кетския ( протосибирски народ от енисей) четвърти откриват сходства с японски или маорски.
това стига ли или направо да отварям тема " заблудите на псевдоисториците" . Всяка наука си има езотерично или вътрешно знание.
 Smiley
Активен

Живота е свещен.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #21 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:57 »

 Grin
 Undecided
Цитат
П.П.: Стилът ти е подобен на Меандър,но това е предположение,с което може и да греша,може да е някой друг,който умишлено наподобява Меандър.НЕ знам и не смятам да губя съня си в догадки.
Явно имам фенове или последователи.Което лично не ме кефи щото това е познание и няма нищо общо със знанието защо се изразявам така.И още нещо,всичко е лично,и личния пример е нещо много хубаво. Ма копирането му вреди, на този който го копира.Може да мисли че ми помага с подкрепата си,но аз съм единак.Така ми е по лесно, ако се наложи да си плюя на петите.
А тъй като сме уникално различни моето знание не върши другимо работа, а е само информация че може да има нещо такова.
Астрала е капан,в това съм убеден.Същността му е енергийна, но е пълен само със лоши неща които някои вмениха на някой да им ги изкупува.Ма няма чалъм всичко е лично.Отдавна съм казал не излизайте от тялото си,много е опасно.Нищо чудно да е пълно със заседнали или заплетени.Работата ни е да се единим със тялото а не да бягаме /излизаме от него.Защото се разрушава връзката между енергийното тяло което сме натрупали и материалното тяло.Загащването като малки от майки и баби има за цел да се да се "залепят" двете максимално, за да нямаме проблеми като се наложи да се напънем някога.
Астрал и смог са еднородни.Смога който мори големите градове е енергийната мръсотия,която чрез троянските коне ние излъчваме.Т.е. им преработваме дух във  достатъчно мръсна енергия със която да продължат да живеят,и да мислят нови начини за паразитизъм.Няма да им стане.Преди време започна да се сменя енергията с която живеем и скоро няма да може да става за крадене,и ще пищят много.Но живота може да се пази.Любовта им действа като анихилация,и постепенно ще се увеличава "дозата"  във духа,и Земята ще се пречисти сама.За това чистете си телата,за да не им пригласяте във цирикнята.
Иначе аз съм си  добре и като казах на гласа че ми  изкара най скъпото лечение,познах.Ся са кефя на енергийно лечение от баш майсторите в енергийното,и душичката ми е до мене и тя намаза.Гласа са притесни че някое от енергийните ми тела липсва,да не се кахъри.На моята и ги събрах преди бая време,само трябва да си ги изчисти.А моето, ми лежа си доволно в най доброто място за лечение-в енергийното.Къде къде е по бърз и лесен процеса.Тъй че ударих яка аванта,че и душицата ми и тя.Българите сме големи авантаджии,ма не се срамуваме а се кефим.Щом има кой да дава аванта, що да става зян.Ся си мечтая за някое райско местенце дето да си сърбам шербета със моята душичка и да припръцквам доволно,от авантата.
Тъй че астрала е най долното място в енергетиката на Земята, но не е нейно, а на тези които си мятат лайната на другите да им ги изкупуват.В момента тече материализиране на астрала,и не са врете да не стане някоя беля.Вътре са достатъчно мангалите,не  е нужно и други да стават зян.
 Cool
« Последна редакция: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:44 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Гост
« Отговор #22 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:08 »

Ако не престанете да подражавате, драмата няма да секне скоро. В момента сте разделени на две групи:
1) групата около Гласа, която е бясно тъпа и плиткоумна
2) анти-Глас група 1, която обаче счита светското знание за нещо заблуждаващо
3) анти-Глас група 2, която обаче счита промяната и смяната на времената за нещо заблуждаващо
4) група анти-всички, която е неединна и съставена от ярко изявени личности, които са сами за себе си и следователно мразени от всички поравно заради липсата на комформизъмГрупата около Гласа се сдобива с популярност сред по-новите форумни читатели, които тъкмо попадат тук и нямат изграден общ поглед върху интригата, както и сред онези съзнания, които са в началото на своето по-сериозно информиране и трупане на знания и информация.

Анти-Глас група 1 също е популярна сред по-новите форумни читатели и съзнания в началото на сериозното си информиране... само че бързо губи тази популярност, защото в светоусещането на тази група е залегнала идиотската идея, че ако загърбваш проблемите, проблеми няма. Тази група предпочита да отдава развитието на човешката същност на някаква мистична полу-фантастична сила (в която всеки трябва да повярва, защото в противен случай е заплашен с отнемане на националната си принадлежност), и презира предизвикателствата пред личността.

Анти-Глас група 2 като цяло въобще не е популярна и затова разчита на твърд електорат от неизменни, верни при всички варианти и условия поддръжници и симпатизанти и за тази група груповото поведение е самоцел. Те са твърди традиционалисти и парадигмите им копират допотопни схващания, новата информиция при тях се филтрира според признака дали добавя към вехтите им възгледи, или ги застрашава. Те не презират възникващите пред всяка личност предизвикателства, но си затварят очите за тях, защото презират промяната по принцип... която е причината за всяко предизвикателство.

Група анти-всички е популярна предимно сред по-старите читатели, следящи форума и запознати със случващите се интриги - аудитория, която е имала достатъчно време да прецени, усети и размисли симпатиите си към останалите групи. Тази аудитория предпочита да се интересува от неединната група на самостоятелните личности, вълците единаци, защото не се опират на стари лаври и постоянно демонстрират вярата и убеждението си, че развитието на човешката същност е в ръцете на самата човешка същност и лична воля; издигат в култ промяната на всички неща и всеки човек чрез преодоляването на предизвикателства и препятствия.


Един сам човек от последната група е достатъчен, за да вразуми целия този форум. Двама са достатъчни, за да го вдъхновят. Трима вече са като цял легион.

Приветствам житейския избор на HomerCat да се разграничи от първите три групи.
Активен
Гост
« Отговор #23 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:10 »

Хериан
Нали поназнайваше шумерски?  Онова с главните и с тирето е на шумерски.
Що ми се струва чи не го знайш Undecided
Както и да е.
Пиша в анонимния, щото оня ден след любовния ми разговор с гласеца, админа лекинко ма банна по ай пи.
Ма са излекувах. Поназнайвам ги ти я пущини кумпутрите. Cool
За малко се поовъртях из ай ти сектора, ма тури му пепел. Скука. И малко плащат. Сега веке ударих кьоравото.  Wink
 
Меандре, не го правя нарочно. Тъй ми идва отвътре. Не знам що. Уж не съм от село пък....
Народа кълве като шаран на бастун на оня мангал, и не мога да си стоя кротко в ъгъла.
Но пък хубаво стана, че някои разбраха че не сме един и същ човек.
Ще си опичам акъла занапред, ше пиша по "градски".

Активен
Гост
« Отговор #24 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:18 »

поредната тема превърната в селска седянка,  където се вихрят махленски свади. всеки си има право на мнение, но това неозначава да незачита мнението на останалите като равностойно на неговото.
Активен
Гост
« Отговор #25 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:24 »

Ако не престанете да подражавате, драмата няма да секне скоро. В момента сте разделени на две групи:
1) групата около Гласа, която е бясно тъпа и плиткоумна
2) анти-Глас група 1, която обаче счита светското знание за нещо заблуждаващо
3) анти-Глас група 2, която обаче счита промяната и смяната на времената за нещо заблуждаващо
4) група анти-всички, която е неединна и съставена от ярко изявени личности, които са сами за себе си и следователно мразени от всички поравно заради липсата на комформизъмГрупата около Гласа се сдобива с популярност сред по-новите форумни читатели, които тъкмо попадат тук и нямат изграден общ поглед върху интригата, както и сред онези съзнания, които са в началото на своето по-сериозно информиране и трупане на знания и информация.

Анти-Глас група 1 също е популярна сред по-новите форумни читатели и съзнания в началото на сериозното си информиране... само че бързо губи тази популярност, защото в светоусещането на тази група е залегнала идиотската идея, че ако загърбваш проблемите, проблеми няма. Тази група предпочита да отдава развитието на човешката същност на някаква мистична полу-фантастична сила (в която всеки трябва да повярва, защото в противен случай е заплашен с отнемане на националната си принадлежност), и презира предизвикателствата пред личността.

Анти-Глас група 2 като цяло въобще не е популярна и затова разчита на твърд електорат от неизменни, верни при всички варианти и условия поддръжници и симпатизанти и за тази група груповото поведение е самоцел. Те са твърди традиционалисти и парадигмите им копират допотопни схващания, новата информиция при тях се филтрира според признака дали добавя към вехтите им възгледи, или ги застрашава. Те не презират възникващите пред всяка личност предизвикателства, но си затварят очите за тях, защото презират промяната по принцип... която е причината за всяко предизвикателство.

Група анти-всички е популярна предимно сред по-старите читатели, следящи форума и запознати със случващите се интриги - аудитория, която е имала достатъчно време да прецени, усети и размисли симпатиите си към останалите групи. Тази аудитория предпочита да се интересува от неединната група на самостоятелните личности, вълците единаци, защото не се опират на стари лаври и постоянно демонстрират вярата и убеждението си, че развитието на човешката същност е в ръцете на самата човешка същност и лична воля; издигат в култ промяната на всички неща и всеки човек чрез преодоляването на предизвикателства и препятствия.


Един сам човек от последната група е достатъчен, за да вразуми целия този форум. Двама са достатъчни, за да го вдъхновят. Трима вече са като цял легион.

Приветствам житейския избор на HomerCat да се разграничи от първите три групи.

И пропусна още 2 групи, дет за тях не знаеш от Великата Змия   Cool
Активен
Гост
« Отговор #26 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:27 »

Хериан
Нали поназнайваше шумерски?  Онова с главните и с тирето е на шумерски.
Що ми се струва чи не го знайш Undecided
Както и да е.
Пиша в анонимния, щото оня ден след любовния ми разговор с гласеца, админа лекинко ма банна по ай пи.
Ма са излекувах. Поназнайвам ги ти я пущини кумпутрите. Cool
За малко се поовъртях из ай ти сектора, ма тури му пепел. Скука. И малко плащат. Сега веке ударих кьоравото.  Wink
 
Меандре, не го правя нарочно. Тъй ми идва отвътре. Не знам що. Уж не съм от село пък....
Народа кълве като шаран на бастун на оня мангал, и не мога да си стоя кротко в ъгъла.
Но пък хубаво стана, че някои разбраха че не сме един и същ човек.
Ще си опичам акъла занапред, ше пиша по "градски".
Аз да не съм професор бре Grin
няма да седна да ровя пък и не съм казал,  че знам,  а че може би ти знаеш повече. Приложих градивна критика и ти се обиди .

по интересно е защо ти не ми кажеш какво е туй анадин? Smiley

п.п.  май сме съюзници ако вземем предвид казаното от Някой за кликите. Wink
Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #27 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:28 »

 Grin
Незнаен
Цитат
Групата около Гласа се сдобива с популярност сред по-новите форумни читатели, които тъкмо попадат тук и нямат изграден общ поглед върху интригата, както и сред онези съзнания, които са в началото на своето по-сериозно информиране и трупане на знания и информация.
Хареса ми гледната ти точка,но ако позволиш една забележка.
За това във червенкото става въпрос.Много се бърка съзнание  и Аз.Ние сме първо Аз,а съзнание е, със знания,хубу ама съзнание имаш когато знанието го прибереш при инстинктите и тогава става съзнание,щото работи по друг начин.
Надявам се да не се цупиш на забележката.
 Cool
П.п.
Цитат
поредната тема превърната в селска седянка,  където се вихрят махленски свади. всеки си има право на мнение, но това неозначава да незачита мнението на останалите като равностойно на неговото.
Ми хоремаг е бе "братчед",така е ,всички теми вървят накуп ,независимо на коя маса е станала препирнята.Свиквай.Няма ред за изказване.Всеки вдига неговата си гюрлутия.
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #28 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 13:35 »

"От каква позиция Ти мислиш,че си достатъчно умен,за да даваш такива съвети на другите?
Ето от каква - от позицията на невежа,който не смее да признае пред себе си,че е такъв."


Понеже не знам кой всъщност е писал с име "Taralej", може да се окаже и че съм избързал с горното си изказване.Просто съм емоционален и малко се подразних.

Относно Меандър - бих предложил на тези,които го подценяват заради специфичния му изказ да се замислят дали не грешат.
Тяхна работа.От друга страна,аз съм от тези,които си учат уроците по трудния начин,така че може някой ден да реализирам израза "Любопитството уби котката",ма никой няма да ми е виновен.

Ако не можете да излизате в астрала бих казал,не се опитвайте зорлем да се навирате там.Обаче на мен астрала ми се "процежда" във възприятията чат-пат,което предизвиква любопитството,което споменах по-горе.
Така че не бих дал себе си като пример за подходящо отношение към астрала.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #29 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 14:04 »

До Гост/Отговор #22 :

Благодаря за оценката,но не съм сигурен дали е избор или следване на доминираща подсъзнателна тенденция.
По начало съм интроверт,което подсилено от влиянието на житейски случки води до състоянието(в някаква степен),наречено от един автор "самотна птица".След изчерпване на вътрешната съпротива може би идва съзнателен избор за следване на доминиращата тенденция.Или пък идва безизборното ѝ(след вътрешно приемане) следване.

 
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални